[RG] Sharapova: "Ik geniet weer"

Maria Sharapova geniet van haar terugkeer op de tennisbanen. De Russin kampte bijna tien maanden met een schouderblessure waarvan ze vreesde dat deze nooit weer over zou gaan. Gelukkig voor haar kan ze op Roland Garros weer spelen en ze kwam dan ook de eerste ronde door.

In haar eerste partij in Parijs was gisteren Anastasia Jakimova de tegenstandster. De Wit-Russin bood goed tegenstand aan de voormalige nummer een van de wereld, maar moest toch na drie sets het hoofd buigen. De setstanden waren 3-6, 6-1 en 6-2.

"Het voelt alsof ik aan een soort van tweede carrière ben begonnen," zei Sharapova na afloop van haar partij. "Als ik mentaal een zwak persoon zou zijn. Dan zat ik nu op een een of ander eiland. Met een lekkere, koude Pina Colada en een koude handdoek die je bij het zwembad krijgt."

Maar Sharapova zegt zelf niet zonder het tennis te kunnen. "Ik geniet ervan dat ik weer hier ben. Er is geen lekkerder gevoel dan wanneer je de baan oploopt en ze je naam roepen," zei de Russin die in de tweede ronde stuit op haar landgenote Nadia Petrova. Mocht zij deze partij winnen, dan kan ze mogelijk in de derde ronde uitkomen tegen Arantxa Rus.