"Schumacher heeft Ferrari groot gemaakt"

Jackie Stewart vindt Michael Schumacher niet de allergrootste coureur uit de geschiedenis van de Formule 1. Ook vind Stewart niet dat het behalen van meerdere wereldtitels door de Duitser, het belangrijkste is dat Schumacher gepresteerd heeft.

De 67-jarige Schot vindt het feit dat Scuderia Ferrari na 21 jaar weer wereldkampioen kon worden veel belangrijker. ”Michael heeft van Ferrari weer kampioenen gemaakt, nadat zij 21 jaar geen wereldtitel meer hadden gescoord. Ik vind dat veel meer een verdienste van Michael dan van Ferrari-president Luca di Montezemolo of teambaas Jean Todt. En natuurlijk hebben technisch directeur Ross Brawn en ontwerper Rory Byrne een belangrijke rol gespeeld, maar zonder Michael zou dit nooit mogelijk zijn geweest”, aldus Stewart.

Zelf werd Stewart driemaal wereldkampioen, Schumacher was zeven maal de sterkste. Desalniettemin kan Stewart niet zeggen dat de Duitser de beste coureur ooit is. “Michael schiet bijna elk weekend wel een keer van de baan. Misschien rijdt hij met de gedachte rond dat de circuits tegenwoordig heel veilig zijn, maar het blijft een gevaarlijke sport", zo verklaarde Stewart.