FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 19 oktober 2006

Lichtzwaard!

De film Star Wars (1977) en zijn opvolgers zijn legendarisch. Naast de spectaculaire special effects is dit natuurlijk vooral te danken aan de lightsaber gevechten die erg tot de verbeelding spraken.
Talloze malen heb ik met vriendjes en nep lightsabers de scenes uit de films nagespeeld. Dit waren uitschuifbare plastic gevallen die bij het eerste de beste harde contact met de lightsaber van mijn tegenstander ombogen. Sommige luxe uitvoeringen ervan hadden een lichtje erin dat in het donker wat extra (maar stel je er niet teveel van voor) effect gaven.
Maar tegenwoordig gaat het anders. Op YouTube is een shitload aan filmpjes te vinden van Star Wars nerds die zichzelf hebben laten vastleggen in een lightsaber gevecht. En daar zitten enkele mooie versies tussen: Klik en Klik en Klik.

Ohja, en voor wie gemist heeft hoe het ook alweer begon met die lightsaber filmpjes: Star Wars Kid (origineel) en Star Wars Kid 2 (met special effects)

Goldstatus voor Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2

Goku, Gohan, Vegeta, Trunks en al die andere vechtersbazen zullen binnenkort weer hun opwachting maken op de PS2 en Wii. De PS2-versie is vandaag afgerond, heeft de goldstatus gekregen. Op 27 oktober moet hij bij je favoriete spellenboer in de winkel liggen.

In deze editie is het niet langer mogelijk om een Super Sayijan te kiezen, in plaats daarvan zul je tijdens het gevecht kunnen transformeren naar een Super Sayijan. Samen met verfijnde controls en een langer verhaal zou dit een waardig opvolger van Tenkaichi 1 moeten worden.


Goldstatus achieved...

Uitslagen UEFA Cup 19/10/2006

Vandaag werden de eerste wedstrijden in de groepsfase om de UEFA Cup gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen en poulestanden op een rij.

Poule A

Livorno - Glasgow Rangers 2-3
Maccabi Haifa - AJ Auxerre 3-1

Stand in poule A:

#teamgespeeldpuntenvoortegen
1Maccabie Haifa1331
2Glasgow Rangers1332
3Partizan Belgrado0000
4Livorno1023
5AJ Auxerre1013

Poule B

Besiktas - Tottenham Hotspur 0-2
Club Brugge - Bayer Leverkusen 1-1

Stand in poule B:

#teamgespeeldpuntenvoortegen
1Tottenham Hotspur1320
2Bayer Leverkusen1111
3Club Brugge1111
4Dinamo Boekarest0000
5Besiktas1002

Poule C

AZ - Sporting Braga 3-0
Slovan Liberec - FC Sevilla 0-0

Stand in poule C:

#teamgespeeldpuntenvoortegen
1AZ1330
2FC Sevilla1100
3Slovan Liberec1100
4Grasshoppers0000
5Sporting Braga1003

Poule D

Odense BK - AC Parma 1-2
Osasuna - SC Heerenveen 0-0

Stand in poule D:

#teamgespeeldpuntenvoortegen
1Parma1321
2SC Heerenveen1100
3Osasuna1100
4RC Lens0000
5Odense BK1012

Poule E

Wisla Kraków - Blackburn Rovers 1-2
FC Basel - Feyenoord 1-1

Stand in poule E:

#teamgespeeldpuntenvoortegen
1Blackburn Rovers1321
2FC Basel1111
3Feyenoord1111
4AS Nancy0000
5Wisla Kraków1012

Poule F

Austria Wien - Zulte Waregem 1-4
Sparta Praag - Espanyol 0-2

Stand in poule F:

#teamgespeeldpuntenvoortegen
1Zulte Waregem1341
2Espanyol1320
3Ajax0000
4Sparta Praag1002
5Austria Wien1014

Poule G

Panathinaikos - Hapoel Tel Aviv 2-0
Rapid Boekarest - Paris St. Germain 0-0

Stand in poule G:

#teamgespeeldpuntenvoortegen
1Panathinaikos1320
2Paris St. Germain1100
3Rapid Boekarest1100
4Mlada Boleslav0000
5Hapoel Tel Aviv1002

Poule H

Eintracht Frankfurt - Palermo 1-2
Newcastle United - Fenerbahçe 1-0

Stand in poule H:

#teamgespeeldpuntenvoortegen
1Palermo1321
2Newcastle United1310
3Celta de Vigo0000
4Eintracht Frankfurt1012
5Fenerbahçe1001

Uitslag Osasuna - SC Heerenveen

Voor SC Heerenveen begon het Europese avontuur in Spanje. Heerenveen speelde daar de eerste wedstrijd tegen Osasuna. De Friesen kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Gemakkelijk had de ploeg van Gertjan Verbeek het niet in Spanje. Osasuna was in de eerste drie kwartier de betere ploeg en dwong het meeste af. Echt grote kansen leverde dit echter niet op. Bijna kwam Heerenveen nog op achterstand door een eigen doelpunt van Breuer, gelukkig viel de schade mee. Ook Soldado kon met een fraaie omhaal keeper Vandenbussche niet verschalken.

Langzamerhand kwamen de gasten beter in de wedstrijd zonder dat het echt gevaarlijk werd voor het Spaanse doel. Aanvallend kon Heerenveen niets brengen tegenover de verdediging van Osasuna. Extra zuur voor de Friezen was de rode kaart van aanvaller Nillson. Toen hij gewisseld werd ging dit volgens de arbiter niet snel genoeg, en gaf Nillson zijn tweede gele kaart.

Ook van de kant van Osasuna kwam weinig gevaar, opnieuw Saldado was nog enigszins gevaarlijk maar dat was ook meteen het voornaamste wapenfeit van de Spanjaarden. Goed verdedigend werk van Heerenveen voorkwam een tegentreffer.


Osasuna - SC Heerenveen 0-0


Opstellingen

Osasuna: Elía, Izquierdo,Corrales, Cuéllar, M.Flaño, Juanfran (Romeo/76), Puñal, Nekounam, Juanlu (Delporte/64), Milosevic (Valdo/46), Soldado.

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, Breuer, Hanssen, Prager (Kissi/38), Pranjic, Alves, Friend (Yildirim/67), Nilsson.

Gele kaarten: M.Flaño, Valdo (Osasuna), Hanssen, Friend, Alves (Heerenveen)

Rode kaart 84’- Nillson (2x geel)

Scheidsrechter: Skomina (Slo)

Toeschouwers: 15.000

Schots eiland zoekt bewoners

Icoon OpmerkelijkHet afgelegen Schotse eiland Canna boekt succes bij de zoektocht naar nieuwe bewoners. Honderden belangstellenden van overal op de wereld reageerden op de oproep van de huidige vijftien bewoners.

De gelukkigen kunnen een huis tegen gunstige huurvoorwaarden betrekken. Favoriet zijn kandidaten die over praktische vaardigheden beschikken.

Het eiland van honderd vierkante kilometer is alleen met een veerboot bereikbaar, die 2,5 uur nodig heeft voor de overtocht vanaf het Schotse vasteland. Op de school zit één leerling. Er zijn geen artsen, pubs of winkels.

Canna werd vorig jaar praktisch rattenvrij gemaakt om de 157 vogelsoorten op het eiland te redden.

Nederlanders missen draadjesvlees

Icoon EnquêteVeel Nederlanders missen het draadjesvlees. Een op de tien mensen mist het suddervlees, dat daarmee bovenaan staat op de lijst van gerechten van vroeger die we missen. Op nummer twee staat stamppot, gevolgd door ouderwetse groenten, stoofgerechten en zelfgemaakte appelmoes.

Blue Band liet ter gelegenheid van het uitkomen van een nieuw basiskookboek onderzoek doen onder 750 mannen en vrouwen die regelmatig koken. Hulp bij het koken is nog altijd welkom. Eén op de drie belt daarvoor zijn of haar moeder, zelfs de helft van de ervaren koks (met 10 tot 30 jaar kookervaring) weet zijn moeder te vinden voor kooktips.

De meeste kokers (46 procent) gebruiken het liefst een kookboek als ze informatie zoeken over gerechten, 18 procent raadpleegt internet. Bij mannen ligt de verhouding anders: 32 procent van hen gebruikt het kookboek, 28 procent internet. En hoewel veel Nederlanders de Hollandse pot zeggen te missen, tenminste deels, geeft slechts 2 procent aan hulp nodig te hebben bij het maken ervan.

UEFA Cup: uitslagen eerste ronde

Icoon UEFA CupAZ, Feyenoord en Heerenveen speelden vanavond in de UEFA Cup hun eerste wedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup.

AZ zorgde voor vuurwerk in tegen Sporting Braga. Het team van coach Louis van Gaal overtrof de Portugezen met 3-0. Uitblinker aan Alkmaarders zijde was Moussa Dembélé, die een ijzersterke wedstrijd neerzette. Arveladze scoorde in de 36ste minuut het eerste doelpunt. Actie was er in de tweede helft genoeg. Toch werd het tweede doelpunt gemaakt door Koevermans, die op dat moment pas een paar minuten in het veld stond. Het derde doelpunt liet niet lang op zich wachten. Vanuit rechts kreeg Schaars de bal, nadat Dembélé een overstapje maakte, en tikte deze beheerst in. Braga had niets meer in te brengen en AZ speelde de wedstrijd beheerst uit.

Feyenoord had het in het Zwitserse Basel een stuk moeilijker met de lokale club. In een moeizame wedstrijd was een 1-1 gelijkspel het meeste dat er voor Feyenoord te halen was. Nadat de ploegen het eerste halfuur aftastten, ging het spel over in een weinig boeiend heen-en-weergespeel. De eerste echte kans kwam in de 56ste minuut waarbij Petric een bal goed in de hoek wist te plaatsen, maar Timmer voorkwam een Zwitsers doelpunt. Nog geen vier minuten later is het wel raak, als weer Petric voor problemen zorgt bij Timmer, en Eduardo, net een halve minuut in het veld, de actie van Petric afmaakt door van dichtbij droog in te schieten. Feyenoord lijkt zich maar moeizaam op te kunnen pakken. Het Rotterdamse doelpunt komt dan ook in de 70ste minuut uit de lucht vallen als Huysegems de Baselse keeper voorbij speelt en scoort. Feyenoord hoeft niet te klagen, want in het restant van de wedstrijd had het nog twee rode kaarten om de oren kunnen krijgen. Het kwam er echter niet van. FC Basel had duidelijk meer uit deze wedstrijd kunnen halen.

SC Heerenveen en Osasuna kwamen in hun onderling treffen niet tot scoren. In Spanje wist de ploeg van Gertjan Verbeek een puntje mee te nemen naar Nederland. Heerenveen lag vanaf het begin van de wedstrijd onder vuur aangezien de Spanjaarden aasden op een vroege goal, waar ze ook twee keer dicht bij in de buurt waren. Na twintig minuten kwam Heerenveen wat beter in de wedstrijd, maar overheersen kon de ploeg niet, laat staan bij het Spaanse doel in de buurt komen. Osasuna bleef de betere ploeg en de dreiging van een doelpunt bleef constant in de lucht hangen. Na rust werd Heerenveen wat feller, maar ging slordig met de enkele kansen om die de ploeg gegund werden. De Friese defensie deed echter goed haar werk en pas na twintig minuten kregen de Spanjaarden een kans. Een kopbal van Soldano ging maar net over. Ondanks het gebrek aan kansen leek een doelpunt voor Osasuna toch veel dichterbij dan een doelpunt voor Heerenveen. Kort voor tijd liep Nilsson tegen een domme rode kaart aan; hij werd gewisseld maar liep tijdens het wisselen zó langzaam het veld af dat hij een gele kaart kreeg van de Sloveense scheidsrechter Skoma. Osasuna wist hiervan niet meer te profiteren.


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport

Name that bitch!

Het is kennelijk gewoon te moeilijk dit, ook na de tweede aanwijzing komen jullie er niet uit. Dan dus maar een derde aanwijzing. Welke (oud)-politicus staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is?

Er zijn natuurlijk nog steeds geinige prijzen te winnen

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Uitslag FC Basel - Feyenoord

Donderdagavond is er in de Zwitserse plaats Basel door Feyenoord een start gemaakt aan de groepsfase van het UEFA-cup toernooi. Feyenoord heeft in een moeizame wedstrijd een gelijkspel uit het vuur weten te slepen.

Feyenoord begon de generale repetitie voor de competitie-wedstrijd van komende zondag tegen Ajax zonder aanvoerder Theo Lucius en Nick Hofs door blessures. Philip Léonard kreeg de voorkeur boven Royston Drenthe op de rechtsback-positie en mocht debuteren in het eerste elftal van de Rotterdammers. Afgelopen week zat Dwight Tiendalli nog op de bank in de wedstrijd tegen RKC Waalwijknu mocht de van FC Utrecht overgenomen rechtsback in de basis starten.

De eerste minuten van de wedstrijd waren vooral nog wat aftasten en wennen aan de slechte grasmat. Na tien minuten kwamen de eerste kleine kansjes voor beide partijen, maar eigenlijk mochten deze geen naam hebben. Léonard mocht als eerste in het boekje van scheidsrechter MacDonald verdwijnen na een onnodige overtreding, net op de eigen helft. Na deze gele kaart begon Basel te geloven in zichzelf en kreeg het aardig wat kansen maar doelpunten leverde het niet op. Na de sterke tien minuten van Basel kon Feyenoord weer wat meer de bal in bezit houden.

Na de eerste dertig minuten ging het spel over en weer. Charisteas kreeg voor Feyenoord de grootste kans maar wist het doel voor de Rotterdammers nog altijd niet te vinden. Ook Basel kwam niet meer tot echt grote kansen, of het moet de laag ingeschoten vrije trap zijn die in de kluts belandde maar weggewerkt werd.

Het begin van de tweede helft ging zonder wissels van start, en het spel ging vooral over het middenveld. Beide ploegen kregen niet echt de kans om bij het doel in de buurt te komen. Petric was in de 56e minuut dichtbij een doelpunt hij schoot de bal goed naar de hoek maar wist Timmer niet te verschalken. Nog geen vier minuten later was het wel raak, Na een schot van 30 meter van Petric wat Timmer niet wist te stoppen, schoot Eduardo die net vijftien seconden in het veld stond van dichtbij, de bal naast Timmer.

Feyenoord kon zich niet herpakken maar na zeventig minuten kwam er een vrije trap die afgeleverd werd op het hoofd van Saidi die de bal maar rakelings over kopte. Het leek niet de avond van Feyenoord te worden totdat Feyenoord-trainer Erwin Koeman, Stein Huysegems inbracht. Enkele minuten later wist de Belg, de keeper van Basel van de gouden wissels te worden na een voorzet van Jonathan De Guzman wist Huysegems de keeper te passeren en werd het zomaar uit het niets gelijk.

Feyenoord had over geluk niets te klagen want Léonard had er met een rode kaart vanaf gemogen na een forse overtreding op Kuzmanovic. Even later werd ook Buys grof onderuit gehaald maar ook dit leverde geen kaart op. Feyenoord mag tevreden zijn met het gelijke spel van vanavond want er had duidelijk meer ingezeten voor de Zwitsers.

Karateristieken

FC Basel - Feyenoord 1-1
'60 Eduardo
'76 Huysegems

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: MacDonald (Sch)
Gele kaarten: Leonard, Bahia, Saidi (Feyenoord).

Opstellingen:

FC Basel: Costanzo, Majstorovic, Nakata, Zanni, Sterjovski(59, Eduardo), Chipperfield, Ba, Ergic, Kuzmanovic (80, Cristiano), Petric, Buckley(77, Berner).

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Saidi, Bahia, Léonard, Buijs, Greene, Pardo(72, Huysegems), De Guzman, Charisteas, Boussaboun.

Uitslag AZ - Sporting Braga

AZ heeft in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup gewonnen van Sporting Braga. De ploeg van Louis van Gaal was met 3-0 te sterk voor de Portugezen. Grote man aan de zijde van de Alkmaarders was Moussa Dembélé. De 19-jarige aanvaller speelde een ijzersterke wedstrijd.

AZ begon met Maarten Martens en Simon Cziommer op het middenveld. Het tweetal stond respectievelijk centraal en aan de rechterkant gepositioneerd. Verder kreeg Dembélé de voorkeur boven Danny Koevermans. Hierdoor vormde de jonge speler samen met Shota Arveladze het aanvalsduo. Bij Sporting Braga was het voor aanvang van deze wedstrijd nog maar de vraag of keeper Paulo Santos kon spelen. Hij had namelijk last van zijn rug. Uiteindelijk stond de sluitpost toch in de basis.

Om 20:15 trapte Sporting Braga af voor het duel tegen AZ. De eerste kans van de wedstrijd, na bijna vier minuten spelen, was voor Arveladze. Dembélé zette de bal vanaf links voor, maar de Georgische spits kwam net te kort. De Portugese ploeg zette na de corner die hieruit voortkwam een counter in, maar deze werd door Tim de Cler in de kiem gesmoord. Na een kwartier spelen leverden de Portugezen hun visitekaartje af via Marcel. De aanvaller schoot de bal echter in de handen van Joey Didulica. Niet veel later stoomde Dembélé op over de linkerkant, maar Maurício voorkwam dat de aanvaller een voorzet af kon leveren.

Halverwege de eerste helft zette Simon Cziommer vanaf rechts voor op Arveladze. De spits kopte echter in het zijnet. Een paar minuten later kreeg Sporting Braga aan de andere kant een kans via Wender. De middenvelder schoot maar net voorlangs. Na een half uur spelen kreeg Schaars een kans na een geweldige actie van Arveladze. De jonge speler wist de kans niet te verzilveren. Aan de andere kant was het opnieuw Marcel, maar ook hij was niet trefzeker. Een kwartier voor rust was het dan toch raak voor de ploeg uit Alkmaar. Dembélé stond net geen buitenspel en schoot op doel, maar de bal kwam in een kluts terecht. Arveladze wist in de kans die hierop volgde alsnog te scoren. Op slag van rust kreeg Barry Opdam nog een grote kans, maar de bal kwam op het dak van het doel terecht.

De eerste kans in de tweede helft was voor AZ. Nadat Sporting Braga niet goed uitverdedigde kreeg Dembélé een grote kans, maar hij schoot recht in de handen van Paulo Santos. Na bijna een uur spelen probeerde de keeper van de Portugese ploeg een corner te voorkomen. Dit leverde echter een kans op voor AZ. Gelukkig voor Sporting Braga leverde dit niets op. Tien minuten later kreeg AZ via Arveladze en Martens een geweldige kans, maar het blok werd gezet door Jorge zodat de Alkmaarse ploeg de voorsprong niet kon uitbreiden.

Aan de andere kant was het Marcel die via een omhaal gevaar probeerde te stichten. De speler slaagde hier helaas niet in. In de 74ste minuut wist Koevermans, die net in het veld stond, de voorsprong te vergroten. Na een aanval via Martens en Dembélé wist de aanvaller de bal in de lange hoek te plaatsen. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak. Deze keer was Stijn Schaars trefzeker. De bal kwam via rechts, na een overstap van Dembélé, bij de middenvelder terecht. Deze laatste ronde beheerst af. De resterende tien minuten wist Sporting Braga niet meer voor gevaar te stichten. Ook in blessuretijd kon de Portugese ploeg geen vuist meer maken. Mede hierdoor kon AZ het duel gecontroleerd uitspelen.

Karateristieken

AZ - Sporting Braga 3-0
36' Arveladze 1-0
74' Koevermans 2-0
79' Schaars 3-0

Toeschouwers: 19.000
Scheidsrechter: Stuchlik (Oos)
Gele kaart: Mendes, Arveladze (AZ), Paulo Santos (Sporting Braga)

Opstellingen:
AZ: Didulica, Jaliens, Mendes, Opdam, De Cler, Cziommer (Steinsson/46), De Zeeuw, Martens, Schaars (Molhoek/80), Arveladze (Koevermans/72), Dembélé

Sporting Braga: Paulo Santos, Luís Filipe, Jorge, Maurício, Fernandes, Leal (Pinto/43), Madrid, Chaves, Maciel (Carlos/67), Marcel, Wender (Césinha/56)

Trailer van The Witcher te aanschouwen

The Witcher is een action RPG in een fantasy-setting. Daar houdt het niet bij op, want je kunt het verloop van het verhaal bepalen in deze duistere en mysterieuze game. De horror-setting wordt tot leven gebracht door Bioware's Aurora-engine, die we eerder in actie zagen in Neverwinter Nights.

Atari heeft een CG pre-rendered teaser-trailer vrijgegeven, die je hier kunt bekijken.

Morgen Tony Hawk Project 8 demo op Live

Tony Hawk skateboardt al enige tijd op de thuisconsoles, en ook de next-gen gaat de Birdman niet overslaan. Morgen kun je zien hoe Tony het op de 360 doet (Xbox 360, geen Kickflip 360), want de demo staat morgen gratis op Marketplace.

In de demo mag je Concrete Park onveilig maken, met onder meer "Nail The Trick" (precisiecontrole over je skateboard), "Filmer" (trucjes op commando van een cameraman) en "Spot Challenges" (uitdagingen die in de gamewereld verspreid liggen).

Filmpjes van Def Jam: Icon

Gisteren meldden we al dat EA met een nieuwe Def Jam een nieuwe gameplay voor fighters wil introduceren, hieronder kun je zien hoe dat uiteindelijk op je scherm eruit zal zien.
Hoewel je duidelijk kunt zien dat de game nog lang niet klaar is (lage framerate, niet 100% soepele animaties), krijg je wel een idee van waar EA heen wil met deze titel.
Klik hier voor de Guided Tour video, of hier voor de Brawl video.

'Fransen niet aardig voor toeristen'

Icoon BuitenlandsHet is een veelgehoorde uitspraak: "Frankrijk is een prachtig land, het is alleen jammer dat er Fransen wonen". Daarbij wordt dan vooral gedoeld op de arrogantie die de Fransen tentoon lijken te spreiden. Het beeld bij toeristen van Fransen als een arrogant minachtend volk is nu bevestigd in een studie welke vandaag tijdens een toerisme-congres in de Franse hoofdstad Parijs is gepresenteerd.

Bij de toeristen die de republiek voor het eerst met een bezoek vereren kan de houding van de Fransen jegens de gasten een catastrofale indruk maken, aldus één der onderzoekers. Vooral in de grote steden is het slecht gesteld met het gedrag van de lokale bevolking tegenover de gasten. De Fransen die in de bergen of op het platteland wonen scoren daarentegen aanmerkelijk hoger qua vriendelijkheid en gastvrijheid.

Man aangevallen door pijlstaartrog

In de Amerikaanse staat Florida heeft een pijlstaartrog een 81-jarige man aangevallen en met zijn stekel het hart van de man doorboord. Het bizarre aan de aanval was dat het slachtoffer zich niet in het water bevond, maar aan boord van zijn boot zat te genieten van de zon.

De pijlstaartrog sprong uit het water en landde op het dek van de boot. James Bertakis probeerde daarop het beest terug te gooien in de zee, waarbij hij het ongelukkige doelwit werd van de giftige stekel. De kleindochter en een kennis die ook aanwezig waren op de boot belden de hulpdiensten en voeren direct terug naar de haven. De man heeft de aanval vooralsnog overleefd en verblijft in kritieke toestand in een ziekenhuis.

Anderhalve maand geleden overleed de beroemde Australiër Steve Irwin na een aanval van een pijlstaartrog. Het verschil met deze aanval is echter dat bij James Bertakis de stekel in het hart bleef zitten, waar Steve Irwin volgens ooggetuigen de stekel zelf uit zijn hart trok. Tevens bevond Steve Irwin zich in het water.

Volgens geleerden is een aanval zoals deze extreem zeldzaam en er is geen verklaring voor het gedrag van de pijlstaartroggen. Artsen hebben inmiddels de stekel weten te verwijderen uit het hart van James Bertakis en zijn toestand is kritiek maar stabiel.




De bewuste pijlstaartrog.

Sony verbiedt import van PS3

De rechtszaak tussen Lik-Sang en Sony is door Sony gewonnen. Lik-Sang wilde via hun website Japanse PS3-consoles aan Europese klanten verkopen vanuit hun vestiging in Hong-Kong. Hierdoor vonden zij dat zij geen rechten schonden, omdat zij zich niet fysiek binnen de grenzen van Europa bevinden.
Sony was echter van mening dat het importeren van consoles zonder toestemming van Sony Computer Entertainment illegaal is, aangezien dit zo in de wet beschreven staat.
Hier komt ook een stukje consumentbescherming bij:
"Ultimately, we're trying to protect consumers from being sold hardware that does not conform to strict EU or UK consumer safety standards, due to voltage supply differences et cetera; is not - in PS3's case - backwards compatible with either PS1 or PS2 software; will not play European Blu-Ray movies or DVDs; and will not be covered by warranty."

Het Hooggerechtshof heeft nu bepaald dat Sony gelijk heeft in deze, en dat de activiteiten van Lik-Sang betreffende het verkopen van PS3-consoles aan Europese klanten als illegaal beschouwd mogen worden.

Katten met onderschriften

Tja, daar zijn ze weer, de poezen, jullie blijven ze submitten en wij blijven ze bloggen, ook deze site verdient wat aandacht, er staat een kleine bescheiden verzameling kattenfoto's op de site, dus als je de behoefte hebt om even naar katten in maffe houdingen met maffe onderschriften te kijken.

Dan moet je vooral even op deze site langsgaan en de foto's bekijken.

Met dank aan Dont_Panic voor de submit

Kazachstan nodigt Borat uit

Icoon ShowbizzDat het bestuur van Kazachstan de fratsen van hun "landgenoot", televisiejournalist Borat Sagdiyev, niet kunnen waarderen mag als bekend worden verondersteld. Het steekt de regering dat het alter ego van de Britse komiek Sacha Baron Cohen de inwoners van het land afschildert als paardepis drinkende anti-semieten die altijd in zijn voor een verkrachting. Cohen heeft nu van de Kazachstaanse regering een uitnodiging gekregen voor een bezoek aan het land. Dit om te laten zien dat het er in het echte Kazachstan net iets anders aan toe gaat dan in het Kazachstan uit Cohens film BORAT Cultural Learnings of America to make Benefit Glorious Nation of Kazachstan.

De autoriteiten van Kazachstan komen handen en voeten tekort om het door Borat geschonden imago van het land weer op te poetsen. Zo liet men een advertentie van maar liefst vier pagina's in verschillende grote Amerikaanse kranten publiceren waarin werd gewezen op het moois dat het Centraal-Aziatische land te bieden heeft.

"Zijn bezoek kan veel verrassingen geven. Zo kan hij zelf zien dat vrouwen niet alleen in een bus mogen rijden, maar ook hun eigen auto besturen, dat we wijn maken van druiven en dat joden gerust naar een synagoge kunnen", zo zegt een hoge functionaris van het land.

Borat, de
Borat, de "trots" van Kazachstan

Wat is Dit: Opgave 55 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Drogba: "Doelpunt was voor Cech"

Woensdag was Chelsea-aanvaller Didier Drogba verantwoordelijk voor de enige treffer in het Champions League-duel tussen zijn club en FC Barcelona. Bovendien droeg de Ivoriaan het doelpunt op aan Petr Cech.

De keeper van Chelsea staat de komende zes maanden aan de kant. Afgelopen weekend kwam de sluitpost in botsing met Reading-aanvaller Stephen Hunt. Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd waar men constateerde dat de Tsjech een schedelbasisfractuur had opgelopen.

Het doelpunt van Drogba van gisteravond was een wereldgoal. Nadat de sterspeler de bal met zijn hak klaar had gelegd, rondde hij beheerst, vanaf de rand van de zestien meter, af. De Engelse ploeg vond overigens dat ze de betere waren. "Iedere Spaanse toeschouwer weet dat wij beter waren. Het was een mooie zege voor ons en voor onze geblesseerde keepers", waren de woorden van trainer José Mourinho.

HSV maand zonder De Jong

De tegenslagen voor HSV lijken alleen maar aan te houden. De Duitse club kan de komende weken namelijk geen gebruik maken van Nigel de Jong. Komende maandag ondergaat de international in Amsterdam een operatie aan zijn rechterknie.

De afgelopen weken had De Jong al last van het gewricht. Ondanks dat stond de middenvelder tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië toch in de basis, en ook bij HSV speelde hij constant. Toch is het nu noodzakelijk dat er medisch word ingegrepen.

Thomas Doll, coach van HSV, wordt er zo langzamerhand een beetje moedeloos van. De Jong is de zoveelste speler die hij niet in kan zetten. Ook David Jarolim, Mehdi Mahdavikia, Guy Demel, Bastian Reinhardt, Vincent Kompany en Raphaël Wicky zijn door verschillende redenen niet inzetbaar.

Vennegoor weer aan de kant met enkel

Jan Vennegoor of Hesselink blijft last houden van zijn enkel. Afgelopen weekend viel de spits van Celtic in de competitiewedstrijd tegen Dundee United, waarin hij één keer scoorde, geblesseerd uit.

"Om eerlijk te zijn, denk ik dat ik de komende twee tot drie weken niet aan spelen toe kom", aldus Vennegoor die al enige tijd last heeft van het gewricht. Hij zal in ieder geval de komende competitieduels met Motherwell en Kilmarnock aan zich voorbij moeten laten gaan. Daarnaast is het maar de vraag of hij kan meespelen in de Champions League-wedstrijd uit tegen Benfica op 1 november en de competitietopper thuis tegen Heart of Midlothian drie dagen later.

Blessure voor Mauresmo

Amélie Mauresmo zal niet meer spelen op het tennistoernooi van Zürich. De Franse nummer één van de wereld heeft namelijk teveel last van een onstoken pees in haar arm. Verder spelen met deze blessure zou een groot risico met zich mee kunnen brengen.

De tegenstandster van Mauresmo, de Slowaakse Daniela Hantuchova, is hierdoor automatisch door naar de halve finales van het toernooi in de Zwiterse plaats. "Er zit op twee plaatsen een ontsteking in die schouder. Ik voelde twee weken geleden al iets. Toch heb ik maar doorgezet om hier te kunnen starten. Dat is misschien niet zo slim geweest. Tegen Samantha Stosur kreeg ik steeds meer last, hoewel ik helemaal niet hard serveerde", aldus de teleurgestelde Française.

Nieuw tunnelplan tussen Europa en Afrika

Spanje en Marokko hebben hernieuwde plannen voor een treintunnel onder de Straat van Gibraltar, het smalste stukje zee tussen Europa en Afrika. De tunnel zou ruim 38 kilometer lang worden, waarvan 28 kilometer onder water.

Als alles meezit, kan rond 2025 de eerste treinpassagier tussen Marokko en Spanje reizen. Een consortium van vier bedrijven onderzoekt de mogelijkheden, aldus de Spaanse krant El Pais donderdag. De bedrijven in het consortium zijn Typsa (Spanje), Ingema (Marokko), Geodata (Italië) en Lombardi (Zwitserland). Dit laatste bedrijf ontwierp de Gotthardtunnel.



Ajax voorlopig zonder Babel

Ajax moet het de komende maand stellen zonder Ryan Babel. Afgelopen weekend raakte de aanvaller van de Amsterdammers, tijdens het duel met FC Groningen, geblesseerd. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij de binnenband van zijn rechterknie heeft beschadigd.

Hierdoor zit Babel de komende weken op de tribune en zal hij de klassieker tegen Feyenoord, alsmede de wedstrijden tegen SC Heerenveen, ADO Den Haag en Austria Wien (UEFA Cup) vanaf de tribune moeten bekijken. Tot nu toe kwam speelde de jonge aanvaller zeven duels in de Eredivisie. Hierin was hij driemaal trefzeker.

Verder is de kans groot dat Babel ook niet mee kan spelen met het Nederlands Elftal. Op 15 november speelt Oranje een vriendschappelijke wedstrijd tegen de nationale ploeg van Engeland.

FC Groningen neemt Kolder over van Veendam

FC Groningen neemt in de winterstop Marnix Kolder over van BV Veendam. De aanvaller heeft een contract voor drieënhalf seizoen getekend, het bedrag waarvoor Kolder naar Groningen verkast is niet bekend gemaakt.

Aan het eind van dit seizoen zal Glen Salmon vertrekken bij FC Groningen, met Kolder denkt Groningen een waardig opvolger aan te trekken. Enkele weken geleden gaf de club van Ron Jans al aan de aanvaller graag over te nemen. Dit ondanks dat de Winschoter nog een contract tot 2008 had bij Veendam. Kolder speelde in totaal tien seizoenen voor de club van de Langeleegte, in 258 competitieduels kwam hij tot 69 doelpunten.

De huidige topscoorder uit de Jupiler League, met negen doelpunten, is vereerd met de overgang. “FC Groningen is een prachtige club, met een enthousiast publiek. Ik kom uit de streek en FC Groningen is in een korte tijd enorm gegroeid. Ik ben bijzonder blij dat ik deze kans krijg en ik grijp die dan ook met beide handen aan. Ik kijk er naar uit in een volle Euroborg te spelen”, aldus de Groninger.

Ook manager technische Henk Veldmate zaken is opgetogen over de komst van de 25-jarige aanvaller. ”Wij hebben Marnix heel vaak aan het werk gezien, maar met name dit seizoen heeft hij zich op een uitstekende manier ontwikkeld. Wij zien in hem een speler met kwaliteiten die wij op dit moment niet hebben binnen onze selectie. Daarbij willen wij graag dat de supporters zich kunnen identificeren met de ploeg en aangezien Marnix een jongen uit de streek is én over de gevraagde kwaliteiten beschikt, zien we in hem een versterking van de huidige selectie”, aldus Veldmate.

Nederland mag crimineel verbannen

Icoon JustitieNederland mag een veroordeelde buitenlander verbannen. Dat is niet strijdig met zijn recht op een gezinsleven, zo oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens donderdag.

De zaak was aangespannen door Ziya Ü., een Turk die in Nederland was veroordeeld wegens doodslag. De overheid verklaarde hem daarom voor 10 jaar tot ongewenste vreemdeling. De man, uitgeweken naar Turkije, mist echter zijn Nederlandse vriendin en twee zoontjes.

Een meerderheid van de rechters (veertien tegen drie) ziet geen schending van het recht op een gezinsleven. Als Ü. aan enkele voorwaarden voldoet, kan hij na de periode van 10 jaar immers terugkeren, zo is de redenering.

Met dank aan dj-scratch voor de submit.

Verwijzing WOII wekt woede Verdonk

Minister Rita Verdonk kreeg donderdag de Tweede Kamer over zich heen na een uitval tegen Kamerlid Tineke Huizinga (ChristenUnie). De minister noemde het schandalig dat Huizinga de manier van uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers vergelijkt met de praktijken van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.

Huizinga trekt de vergelijking donderdagavond in een uitzending van Netwerk. Huizinga noemde de uitval van de minister absurd. Ze stelt alleen gezegd te hebben dat oudere mensen associaties kunnen krijgen met de Tweede Wereldoorlog als blijkt dat hun buren 's nachts uit hun huis zijn gehaald.

Jan de Wit (SP), voorzitter van het overleg waarin het incident zich afspeelde, zei dat de Kamer ''hoogst onaangenaam getroffen'' was door de actie van de minister. ''U moet dit niet meer doen.'' De opmerking zou buiten de orde van de vergadering zijn, die ging over de afhandeling van de groep van 26.000 'oude' asielzoekers.

Op persoonlijke titel voegde De Wit eraan toe de indruk te hebben dat Verdonks uitval ermee te maken had dat een camera in de zaal aanwezig was. Huizinga verweet de minister een Kamervergadering te gebruiken om ''een rel te schoppen''.

De minister verweet oppositiepartijen SP en GroenLinks uitgeprocedeerde asielzoekers valse hoop te geven door hen voor te houden dat ze toch nog kans maken op een pardon. Daardoor zouden die mensen in de illegaliteit verdwijnen in plaats van Nederland te verlaten.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Bye bye Tony...

De britse premier Tony Blair ligt in eigen land aardig onder vuur. Zoals je de afgelopen maand wel hebt kunnen lezen, wordt de druk steeds groter om vroegtijdig af te treden. De druk was zelfs zo groot dat hij aangegeven heeft om binnen nu en één jaar af te treden.

Maar dat is geen gemakkelijke keuze geweest voor Tony. Lang heeft hij moeten nadenken wat de juiste keuze is. Elke keer was het weer de vraag: Should I stay or should I go? ...

Vooruitblik GP Brazilië

FOK!sport's vooruitblik op de Grand Prix van Brazilië. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in de kampioenschappen?

Interlagos


meer circuitinformatie


Tijdschema

dagtijd *sessie
vrijdag16:00 - 17:00vrije training 1
vrijdag19:00 - 20:00vrije training 2
zaterdag16:00 - 17:00vrije training 3
zaterdag19:00 - 20:00kwalificatie
zondag19:00race
* Nederlandse tijd

Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1Fernando Alonso 126
2Michael Schumacher 116
3Felipe Massa 70
4Giancarlo Fisichella 69
5Kimi Räikkönen 61
6Jenson Button 50
7Rubens Barrichello 28
8Juan Pablo Montoya 26
9Nick Heidfeld 23
10Ralf Schumacher 20
11Pedro de la Rosa 18
12Jarno Trulli 15
13David Coulthard 14
14Mark Webber 7
--Jacques Villeneuve 7
16Robert Kubica 6
17Nico Rosberg 4
18Christian Klien 2
19Vitantonio Liuzzi 1
Schumacher wordt kampioen als hij wint én Alonso geen punten scoort, anders wordt Alonso kampioen.

Kampioenschap constructeurs

posteampunten
1 Renault 195
2 Ferrari 186
3 McLaren105
4 Honda 78
5 BMW Sauber36
6 Toyota 35
7 Red Bull Racing16
8 Williams11
9 Scuderia Toro Rosso1
Ferrari moet minstens tien punten meer scoren dan Renault om direct kampioen te worden. Bij een gelijk aantal punten telt het aantal overwinningen (nu 8 tegen 8) en daarna het aantal tweede plaatsen (nu 7 tegen 6 in het voordeel van Ferrari).

Motoren

wagencoureurteammotor
1Fernando AlonsoRenaultnieuw
2Giancarlo FisichellaRenaultnieuw
3Kimi RäikkönenMcLarenoud
4Pedro de la RosaMcLarennieuw
5Michael SchumacherFerrarinieuw
6Felipe MassaFerrarinieuw
7Ralf SchumacherToyotaoud
8Jarno TrulliToyotaoud
9Mark WebberWilliamsnieuw
10Nico RosbergWilliamsoud
11Rubens BarrichelloHondaoud
12Jenson ButtonHondaoud
14David CoulthardRed Bull Racingnieuw
15Robert DoornbosRed Bull Racingoud
16Nick HeidfeldBMW Sauberoud
17Robert KubicaBMW Sauberoud
18Tiago MonteiroMidlandoud
19Christijan AlbersMidlandnieuw
20Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossooud
21Scott SpeedScuderia Toro Rossonieuw
22Takuma SatoSuper Agurinieuw
23Sakon YamamotoSuper Agurioud

Prestaties afgelopen jaren

wagencoureur2005200420032002
1Fernando Alonso3 (1)4 (8)3 (10) 
2Giancarlo Fisichella5 (3)9 (10)1 (8)DNF (14)
3Kimi Räikkönen2 (5)2 (3)2 (4)12 (5)
4Pedro de la Rosa   8 (11)
5Michael Schumacher4 (7)7 (18)DNF (7)1 (2)
6Felipe Massa11 (8)8 (4) DNF (12)
7Ralf Schumacher8 (10)5 (7)7 (6)2 (3)
8Jarno Trulli13 (17)12 (9)8 (5)DNF (6)
9Mark WebberNC (12)DNF (11)DNF (3)11 (20
10Nico Rosberg    
11Rubens Barrichello6 (9)3 (1)DNF (1)DNF (8)
12Jenson Button7 (4)DNF (5)DNF (11)4 (7)
14David CoulthardDNF (14)11 (12)4 (2)3 (4)
15Robert DoornbosDNF (18)   
16Nick Heidfeld DNF (16)DNF (12)DNF (9)
17Robert Kubica    
18Tiago MonteiroDNF (11)   
19Christijan Albers14 (16)   
20Vitantonio Liuzzi    
21Scott Speed    
22Takuma Sato10 (19)6 (6) 9 (19)
23Sakon Yamamoto    
gridpositie tussen haakjes; DNF = niet gefinished; NC = niet geklasseerd

Eén jaar geleden

De startgrid van Interlagos kent een aantal verrassingen: Christian Klien rijdt een zesde tijd en Tiago Monteiro staat op een twaalfde plaats. Trulli wisselt een motor en valt terug naar de negende rij. Alonso pakt de pole position.

De start van de wedstrijd zorgt voor nogal wat brokken. Coulthard, Pizzonia en Webber vechten om hetzelfde stukje asfalt en raken elkaar. Webber kan als enige nog naar de pits rijden, waar zijn wagen in brand blijkt te staan. Uiteindelijk kan de Williamscoureur met grote achterstand de baan weer op en haalt zelfs de finish. Montoya en Räikkönen halen al snel leider Alonso in en slaan eindelijk hun dubbelslag.

Alonso is niet snel, maar wel snel genoeg voor een derde plaats, wat het wereldkampioenschap veilig stelt. Alonso is daarmee de eerste Spaanse wereldkampioen en tevens de jongste ooit. Ook is hij de eerste wereldkampioen na de jarenlange dominantie van Michael Schumacher. Ook voor Monteiro stond een record op stapel, maar zijn eerste uitval van zijn carrière betekent dat hij Schumacher's reeks van zeventien opeenvolgende uitgereden races niet kan evenaren.

Sporting-coach: "AZ is favoriet"

Vanavond speelt AZ de UEFA Cup-wedstrijd tegen het Portugese Sporting Braga. Carlos Carvalhal, de coach van Sporting Braga, zegt dat de Alkmaarders favoriet zijn, en ook dat hij diep respect heeft voor trainer Louis van Gaal.

"AZ is een aanvallend team met een van de beste trainers van de wereld. Voor ons is dit allemaal vrij nieuw, het Europese voetbal. Bovendien kennen we onze plaats. Wij kwamen uit pot 5 bij de loting en AZ uit pot 2. AZ is daarom favoriet," aldus Carvalhal. "Ik zie wel parallellen met het AZ van Co Adriaanse. Het is nu ook een aanvallend team, dat makkelijk scoort en een snelle balcirculatie. Alleen is het onder Van Gaal wat zakelijker".

Postal Dude gaat door

De gewelddadige serie Postal krijgt een vervolg. Postal III, zoals de game heet, laat je wederom in de huid van "Postal Dude" kruipen, en zoveel dood en verderf zaaien als jij wilt.
De game zal van de Source-engine gebruik gaan maken om next-gen satire en politiek incorrecte humor op beeldschermen wereldwijd af te gaan leveren.

Diverse beroemdheden en Playmates hebben hun lichaam aan Running With Scissors ter beschikking gesteld voor de motion-capture-sessies.

Had RWS nog moeite met een uitgever te vinden voor Postal 2, ze hebben nu al een uitgever gevonden in de persona van Akella. Producer Andrew Belkin is alvast enthousiast over het project.

“We here at Akella are big fans of the POSTAL series and so being involved in production of POSTAL III is both great fun and an honor for us. In cooperation with RWS talent I believe POSTAL III will be the sickest and craziest game ever! Definitely, this is the first project of such scale and a major step forward for our company”

Als alles volgens planning verloopt, zal de chaos ergens in 2008 losbarsten.

Ullrich proflicentie kwijt

Oud Tour de France-winnaar Jan Ullrich heeft het lidmaatschap van de Zwitserse bond opgezegd en is daardoor nu zijn proflicentie kwijt.

Op zijn website vertelt de Duitser dat zijn beslissing om op te stappen bij de Zwitserse wielrenbond niet betekent dat hij van plan is om te stoppen met wielrennen.

"In de laatste paar maanden hebben personen binnen de Zwitserse wielerbond en het Zwitsers Olympisch Comité een mediacampagne tegen me gevoerd waarin ze regelmatig tegenstrijdige berichten naar buiten brachten. Hierdoor is de vertrouwensband verbroken", aldus Ullrich. "Mijn beslissing betekent niet dat ik mijn carrière beëindig. Ik sta in contact met verschillende wielerbonden over een licentie voor 2007.

Turkije betaalt helft boete

De organisatie van de GP van Turkije zal de helft van de boete betalen, die hen is opgelegd na het incident tijdens de prijsuitreiking van de Grand Prix. Eerder klaagde men al over de hoogte van de boete, maar nu is met de FIA overeen gekomen dat de boete gehalveerd wordt.

De boete was opgelegd omdat tijdens de prijsuitreiking van de Turkse Grand Prix de Turks-Cypriotische leider Mehmet Ali Talat ten onrechte werd benoemd als president van de Turkse Republiek Noord-Cyprus. Dit schoot vooral bij de Grieken, die de andere helft van Cyprus in handen hebben, in het verkeerde keelgat.

Ferrari mag twee teams motoren leveren

Scuderia Ferrari mag ook na 2007 twee andere teams van motoren voorzien. Officieel zou een team vanaf 2008 nog maar aan een team (exclusief het eigen team) motoren leveren. De FIA heeft nu voor de Italianen een uitzondering gemaakt.

Ferrari levert dit jaar motoren aan Red Bull Racing. Volgend jaar zal het team motoren leveren aan Spyker, en Red Bull Racing of Scuderia Toro Rosso. Red Bull heeft eerder te kennen gegeven de Italiaanse krachtbronnen graag door te willen schuiven naar Toro Rosso, maar Ferrari was daar fel op tegen en zei dat Red Bull zich aan het contract moest houden.

FFV verkoopsucces in Japan

De GBA remake van FFV is de hoogste binnenkomer in de gamescharts in Japan. Enkel Pokemon Diamond verkocht iets meer:

GameConsolePublisherAantalTotaal
Pokemon DiamondNDSNintendo159.4431.233.570
Final Fantasy VGBASquare Enix124.840124.840
Pokemon PearlNDSNintendo116.0511.096.932
DBZ: Sparking NeoPS2Bandai Namco67.642331.540
New MarioNDSNintendo40.6093.274.402
Zaiden KanKen DSNDSRocket Company36.622120.713
Brain Training 2NDSNintendo25.7583.314.005
BleachPS2Sony25.20325.203
Animal CrossingNDSNintendo23.6273.328.871
Everybody's TennisPS2Sony22.599439.106

BMW verder met Heidfeld en Kubica

BMW Sauber F1 heeft zojuist bekend gemaakt dat Nick Heidfeld en Robert Kubica ook in 2007 bij het team zullen rijden als racecoureur. Sebiastian Vettel zal net als dit jaar derde rijder zijn.

"We zijn tevreden met onze huidige coureurs, en daarom zullen we volgend jaar deze rijders behouden", vertelde Mario Theissen in een persbericht. "Nick had al een contract bij ons voor 2007. Hij is de ervaren man in het team, wat goed is voor het team. Hij heeft ook in 2005 al bij ons gereden, toen het team nog Sauber heette. Volgend jaar wordt dus zijn derde jaar bij ons. Robert was tot de aanstelling als testcoureur een jaar terug een onbekende voor de meesten, maar op de vrijdagen heeft hij zich goed in de kijker gereden. Zijn beloning hiervoor was een stoeltje als vaste rijder, vanaf Hongarije. Al in zijn derde race reed hij naar het podium. Na deze prestaties hebben we besloten om hem ook in 2007 als racecoureur in te zetten."

Uw schoonzoon....

Ouders opgelet, heeft u een dochter die op voor het eerst alleen op vakantie wil gaan, en begint ze over Salou en dat het zo'n gezellig stadje is waar zoveel leeftijdsgenoten zijn en waar ze zich dus niet hoeven te vervelen, kijk dan eerst even naar dit filmpje en zeg dan nee en stuur haar voor straf op een bijbelkamp van de Evangelische omroep.

Want zeg nou zelf, de jongens uit dit filmpje, die zou u toch niet vrijwillig in uw huis laten.

Met dank aan Thijmen voor de submit

Ecclestone: "Prestaties Schumacher onovertroffen

Bernie Ecclestone denkt niet dat de prestaties van Michael Schumacher ooit zullen worden overtroffen. Dit zei de hoogste baas van de Formule 1 tegenover de Engelse media. Schumacher heeft onder meer de meeste wereldtitels, de meeste gewonnen races en de meeste pole-positions in de historie van de Formule 1 op zijn naam staan.

In de krant The Times verklaarde Ecclestone: “Zijn prestaties zullen niet worden overtroffen. Binnen Ferrari is hij de man die het team aandrijft. Ik weet niet zeker of andere coureurs sterk en toegewijd genoeg zijn om dat ook te kunnen. Ik hoop dat Schumacher niet vergeet wat de Formule 1 voor hem heeft gedaan en een manier vindt om iets terug te kunnen doen voor de sport.”

Zevenvoudig wereldkampioen Schumacher zal komend weekend zijn allerlaatste Grand Prix rijden. Op het circuit van Interlagos maakt de Duitser nog kans op een achtste titel, die kans is echter zeer klein. Fernando Alonso moet dan geen punten scoren, Schumacher zelf zal als eerste over de streep moeten komen.

Canon: De watersnood

Lage landen bij de zee
Dat Nederland veel heeft te maken met water is onderhand wel duidelijk. Regelmatig blijken dijken niet sterk genoeg of regent het zo hard dat dorpjes en steden natte voeten krijgen. Onze kroonprins is een watermanager en men zegt zelfs dat we ons “poldermodel” te danken hebben aan het gevecht met water (wat een fabeltje is, dit was al zo ten tijden van de ontginning in de elfde eeuw, maar dat terzijde). Nederland is dus een waterrijk land. Het ligt aan de zee, het is grotendeels ontgonnen en ingepolderd, het ligt onder de zeespiegel en het is constant in gevecht met water. Reden genoeg dus om de canon met dit thema te laten beginnen, en binnen dit thema komen twee hoofdonderwerpen aan de orde; de Beemster en de watersnood. Vandaag behandelen we de watersnood.

De watersnood (1953)
De watersnood is een van de ergste rampen in de historie van Nederland en heeft uiteraard alles te maken met water en dijken. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 braken in Zeeland de dijken door. 200.000 hectaren land kwamen blank te staan, 1835 mensen stierven en 72.000 mensen raakten dakloos. Deze ramp was aanleiding tot het daadwerkelijk bouwen van de Deltawerken, zodat een ramp als deze nooit meer zou gebeuren. Er was hier al eerder sprake van, maar Nederland kwam net uit de Tweede Wereldoorlog en geld was er simpelweg niet.
Men besloot alle zeegaten met dammen af te sluiten, alle zee- en rivierdijken te versterken en een stormvloedkering te bouwen. Later werd besloten om niet alles dicht te gooien, zodat de natuur gespaard bleef. De stormvloedkering wordt nu alleen gebruikt wanneer het nodig is, in plaats van het permanent dicht te gooien. De dammen en bruggen zorgden niet alleen voor een veiliger Zeeland, maar ook voor een beter bereikbaar Zeeland, wat ook economische voordelen had.


Ondanks alle maatregelen blijft het water een groot probleem in Nederland. Veel mensen kijken met angst de verhoging van de zeespiegel tegemoet. Als deze nog veel hoger wordt, bestaat de kans dat Zeeland, Zuid- en Noord-Holland, Flevoland en delen van Utrecht en Brabant helemaal onder water komen te staan. Innovatie op dit gebied staat dan ook hoog in het vaandel zodat wij voorlopig nog droge voetjes houden. Vrees je het water alsnog, dan is verhuizen naar de noordelijke en oostelijke provincies nog een goede optie!

Vorige blog: De beemster

"Schumacher heeft Ferrari groot gemaakt"

Jackie Stewart vindt Michael Schumacher niet de allergrootste coureur uit de geschiedenis van de Formule 1. Ook vind Stewart niet dat het behalen van meerdere wereldtitels door de Duitser, het belangrijkste is dat Schumacher gepresteerd heeft.

De 67-jarige Schot vindt het feit dat Scuderia Ferrari na 21 jaar weer wereldkampioen kon worden veel belangrijker. ”Michael heeft van Ferrari weer kampioenen gemaakt, nadat zij 21 jaar geen wereldtitel meer hadden gescoord. Ik vind dat veel meer een verdienste van Michael dan van Ferrari-president Luca di Montezemolo of teambaas Jean Todt. En natuurlijk hebben technisch directeur Ross Brawn en ontwerper Rory Byrne een belangrijke rol gespeeld, maar zonder Michael zou dit nooit mogelijk zijn geweest”, aldus Stewart.

Zelf werd Stewart driemaal wereldkampioen, Schumacher was zeven maal de sterkste. Desalniettemin kan Stewart niet zeggen dat de Duitser de beste coureur ooit is. “Michael schiet bijna elk weekend wel een keer van de baan. Misschien rijdt hij met de gedachte rond dat de circuits tegenwoordig heel veilig zijn, maar het blijft een gevaarlijke sport", zo verklaarde Stewart.

Rentree Michelle Gerards

Voormalig Nederlands profspeelster Michelle Gerards heeft het tennis op het hoogste niveau weer opgepakt. Nadat de 22-jarige Gerards vorig jaar slachtoffer was geworden van zinloos geweld, stopte ze met tennis.

In mei 2005 was Gerards bezig met haar cooling down bij het tennispark in Almere, waar het nationaal tenniscentrum van de tennisbond gevestigd is, toen twee jongens op een scooter haar naderden. De twee jongens grepen haar vast en zetten een keukenmes tegen haar slaap.

Deze week speelt ze een toernooi in het Spaanse Sevilla, waar ze zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi wist te plaatsen. In de eerste ronde treft ze de als vierde geplaatste Spaanse Sara del Barrio-Aragon.

In 2004 werd Gerards Nederlands kampioene outdoor. In 1999 bereikte ze als 15-jarige ook al de finale van het NK en werd ze bestempeld als groot talent. In 2005 maakte ze deel uit van het Nederlandse Fed Cup-team.

Spelers Reading krijgen geen straf

De FA zal geen disciplinaire actie ondernemen tegen Steven Hunt en Ibrahima Sonko. Beide spelers van Reading kwamen onder vuur te liggen nadat ze afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen Chelsea verantwoordelijk waren voor het geblesseerd uitvallen van eerste keeper Petr Cech en diens vervanger Carlo Cudicini.

Doordat Hunt met zijn knie het hoofd van de op de grond liggende Cech raakte, liep de eerste doelman een schedelbasisfractuur op. Tweede doelman Cudicini moest met een hersenschudding het veld verlaten nadat hij door Sonko was geraakt. Mike Riley, de scheidsrechter die de wedstrijd afgelopen weekend floot, liet de overtredingen van het Reading-tweetal onbestraft.

Verdonk wil geen 'zwarte' sportclubs

Icoon PolitiekVVD-minister Rita Verdonk van Integratie wil voetbalverenigingen en andere sportclubs die alleen maar allochtone leden hebben, hun subsidie ontnemen. De bewindsvrouw wil verenigingen zo dwingen om actief mee te werken aan integratie van jongeren via sport. Het geldt overigens niet alleen voor 'zwarte' clubs, maar ook voor 'witte', zo zegt ze vandaag in een interview met de GPD-kranten.

Verdonk: ''Het is belangrijk dat jongeren elkaar ontmoeten. Als teams uitsluitend uit autochtonen, Marokkanen, Turken of Antillianen bestaan, werkt dat de integratie niet in de hand. Die jongens zitten niet bij elkaar in de kleedkamer, drinken in de pauze niet samen thee en ontmoeten elkaar alleen maar tijdens de wedstrijd op het voetbalveld. Daarna is het 'Dag!' en vertrekken ze weer.''

Als het aan Verdonk ligt komen enkel nog sportclubs die goed meewerken aan integratie, in aanmerking voor subsidie. Verdonk heeft hierover afspraken gemaakt met CDA-staatssecretaris Clémence Ross (Sport). Dat moet óók gelden voor sportclubs die gevestigd zijn in wijken waar vooral allochtonen wonen.

Mohamed Moussa, voorzitter van de Marokkaanse club Chabab, zegt vandaag in het Parool dat Verdonk niet weet waar ze over praat. ''Wij krijgen helemaal geen subsidie. Ze moet juist blij zijn met clubs als de onze. Allochtone jongeren zouden anders niet snel gaan sporten.''

Multimediakunsten PS3 deels onthuld

Diverse Japanse media hebben een demo-unit van de PS3 in ontvangst mogen nemen om alvast op te warmen voor de launch op 11 november. De media-afdeling van Impress Watch zaten tussen de gelukkigen die de zwarte doos in hun kantoor mochten zetten, en zij hebben de media-capaciteiten van Sony's jongste telg in de Playstation-familie getest. IGN UK was zo vriendelijk om een vertaalslag te maken voor hen die de Japanse taal niet beheersen.

Allereerst de output. Je kunt video in 480p, 1080i, 720p en 1080p naar je TV laten sturen. Je kan de PS3 ook automatisch een resolutie laten kiezen. Er bestaat ook een optie "custom", waarvan niet zeker is wat de functie is.

Geluid kun je door je speakers in diverse formaten pompen. Dolby Digital 5.1, DTS 5.1 en AAC behoren tot de mogelijkheden, alsmede Linear PCM in 2 channel, 5.1 channel and 7.1 channel in de frequenties 44.1kHz, 88.2kHz, 48kHz en 192kHz.
Je kunt er voor kiezen om de audio via HDMI, AV Out of de optische uitgang te laten sturen.

In het BD/DVD-menu kun je de default talen en ondertiteling instellen. Opstarttijden zijn volgens Impress Watch te omschrijven als "snel". In minder dan 10 seconden na het selecteren van de disc in de XMB startte The Fifth Element (US Blu-Ray versie).
Er lijkt een verschil tussen game-discs en movie-discs te zijn. Movie-discs moeten in de XMB geselecteerd worden om te starten, games starten automatisch op. Impress heeft verder niets over een optie voor automatisch starten gemeld.
Het opstarten duurt ongeveer 10 seconden voordat het PS3-logo verschijnt, 2 à 3 seconden later verschijnt de XMB.

De PS3 is ook in staat om videofiles van de harddisk af te spelen. Impress heeft een 1920x1080 MPEG2-file afgespeeld. Het is onbekend of videofiles die gecodeerd zijn met VC-1 en H.264 afgespeeld kunnen worden, maar aangezien deze codes wel van Blu-Ray af te spelen zijn, mag aangenomen worden dat vanaf de HDD dit ook geen probleem is.

Je PS3 kan je audio-CD's naast gewoon afspelen, ook rippen naar MP3, AAC en ATRAC3-formaat, tot een bitrate van 352 kbps. Om de geripte bestanden een naam te geven, kan de PS3 online in de AMG muziek database gegevens over je CD opzoeken.

Door een PSP aan de PS3 te hangen, heb je via de XMB van de PS3 direct toegang tot de foto's, video's en audio die op de memorystick staan opgeslagen. Impress heeft dit alleen met een cable-connection getest, het is onduidelijk of een verbinding via Wi-Fi deze functionaliteit ook biedt.

Uitslagen MLB-playoffs 18/10

Zaterdag komen de Detroit Tigers na een week rust thuis weer in actie. De tegenstander zal pas vannacht bepaald worden, nu de New York Mets afgelopen nacht de stand gelijktrokken in de National League Championship Series. Op Long Island werd het 4-2.

Championship Series:
American League
Oakland AthleticsDetroit Tigers0-4
Oakland AthleticsDetroit Tigers1-5
Oakland AthleticsDetroit Tigers5-8
Detroit TigersOakland Athletics3-0
Detroit TigersOakland Athletics6-3
National League
New York MetsSt. Louis Cardinals3-3
New York MetsSt. Louis Cardinals2-0
New York MetsSt. Louis Cardinals6-9
St. Louis CardinalsNew York Mets5-0
St. Louis CardinalsNew York Mets5-12
St. Louis CardinalsNew York Mets4-2
New York MetsSt. Louis Cardinals4-2

Division Series:

American League
New York YankeesDetroit Tigers1-3
New York YankeesDetroit Tigers8-4
New York YankeesDetroit Tigers3-4
Detroit TigersNew York Yankees6-0
Detroit TigersNew York Yankees8-3
Minnesota TwinsOakland Athletics0-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-5
Oakland AthleticsMinnesota Twins8-3
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers3-0
New York MetsLos Angeles Dodgers6-5
New York MetsLos Angeles Dodgers4-1
Los Angeles DodgersNew York Mets5-9
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-3
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-5
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-2
St. Louis CardinalsSan Diego Padres1-3
St. Louis CardinalsSan Diego Padres6-2

Vooruitblik UEFA Cup (19-10-2006)

Donderdagavond zal ook de poulefase van de UEFA cup van start gaan. Nederland heeft nog vier deelnemers in de strijd. FC Groningen wist over twee wedstrijden niet beter te zijn dan Partizan Belgrado en is uitgeschakeld. Donderdag spelen drie van vier ploegen, Ajax komt pas 2 november in actie.

AZ begint hun Europese avontuur tegen Sporting Club de Braga. Dat de Portugezen meedoen in Europa kan worden toegeschreven aan oud-trainer Jesualdo Ferreira, de huidige oefenmeester van FC Porto. Braga wordt ook wel het Arsenal van Portugal genoemd, dit vanwege hetzelfde shirt motief als dat van de Engelsen.

In de dertiger jaren bezocht toenmalig coach José Szabo het inmiddels verlaten Highbury van Arsenal. De man was dusdanig onder de indruk dat hij bij terugkomst in Portugal de clubleiding over kon halen om de clubkleuren te vervangen. In plaats van het groene tricot werd gekozen voor een rood shirt met witte mouwen, net als Arsenal.

De Portugezen hebben degelijk middenveld met onder meer Hugo Leal en de jinge Argentijn Andres Madrid. Aanvallend moeten Maciel, Marcel en Wender voor de doelpunten zorgen. Tevens staat 81-voudig international João Pinto onder contract bij Braga.

Programma 19-10-2006
AZ - Sporting Club de Braga
Slovan Liberec – Sevilla

Niet in actie: Grasshoppers



Feyenoord begint tegen het Zwitserse FC Basel. In december 2004 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst, toen won Basel met 1-0. Tegenwoordig gaat het minder met de club. Vorig seizoen werd de landstitel verspeeld aan FC Zürich in blessuretijd. In de competitie staat Basel momenteel vijfde, doelman France Costanzo krijgt daarvan de schuld.

Bij Basel spelen twee bekende spelers die ook in de Nederlandse comeptitie hebben gespeeld. Oud-FC Twente verdediger Daniel Majstorovic en voormalig speler van onder meer NAC Breda en Roda JC, Christiano. Topscoorder van Basel in een Kroaat die acht maal doel trof, Mladen Petric.

Programma
FC Basel – Feyenoord
Wisla Krakou – Blackburn Rovers

Niet in actie: Nancy


SC Heerenveen is de laatste Nederlandse ploeg die donderdagavond in actie komt. De Friezen mogen op bezoek bij het Spaanse Osasuna. Vorig seizoen wist Osasuna een knappe vierde plek in de Primera Division te bereiken, dit seizoen gaat het nog niet crescendo. De dertiende plaats is het resultaat.

Bekende namen in de selectie komen we niet tegen, alleen Savo Milosevic is een internationaal bekende voetballer. De Servische spits bedankte na het afgelopen WK en sloot met 101 interlands zijn actieve interlandcarrière af. Trainer José Angel Ziganda speelt standaard volgens een strak 4-4-2 systeem met vooral degelijke voetballers.

Programma 19 oktober
Osasuna – SC Heerenveen
Odense BK – Parma

Niet in actie:RC Lens

Rijkaard: "Verdiende overwinning Chelsea"

Na afloop van de met 1-0 verloren Champions League-wedstrijd tegen Chelsea gisteravond was Barcelona-trainer Frank Rijkaard teleurgesteld.

"We speelden een goede eerste helft en ik dacht dat we met een beter resultaat naar huis zouden gaan. Didier Drogba maakte echter het verschil. Het was uiteindelijk een verdiende overwinning voor Chelsea," aldus de Nederlandse trainer.

De twee clubs troffen elkaar vorig jaar ook, toen in de achtste finales van de Champions League. De Catalanen wonnen toen de uitwedstrijd met 1-2 en de return in Camp Nou eindigde in 1-1. Rijkaard zei dat hij vorig jaar meer onder de indruk was van Chelsea, dan gisteravond. "Vorig jaar was Chelsea gevaarlijker en lag het tempo hoger. Al is het nu nog steeds een geweldig team, dat lastig is te bespelen bij een achterstand."

Name that bitch

Zoals gebruikelijk was de eerste aanwijzing niet voldoende om het juiste antwoord te vinden. Misschien lukt het met deze tweede tip... Welke (oud)-politicus staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is? Klein tipje: Hans Dijkstal valt definitief af...

Er zijn natuurlijk nog steeds geinige prijzen te winnen

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Giel Beelen blijft fragmenten Balkenende gebruiken

3FM-jock Giel Beelen gaat gewoon door met het gebruiken van opgenomen geluidsfragmenten van premier Balkenende, zo schrijft de website Radiofreak vandaag. De dj gebruikt in zijn ochtendprogramma fragmenten uit een interview dat hij eerder met de minister-president had. Ook van prins Willem-Alexander gebruikte hij fragmenten. Die kwamen uit een gesprek dat dj Michiel Veenstra met de prins had gevoerd.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) sommeerde Beelen vorige week vrijdag daarmee te stoppen. De RVD sprak van een aantasting van de integriteit van beide betrokkenen. "Met name het nepinterview met de minister-president over een gevoelig en politiek beladen onderwerp als het asielbeleid was ronduit kwetsend voor hem" , aldus de RVD.

Ondanks dat sommige media deze week meldden dat Beelen met het misbruiken van de fragmenten was gestopt, is dat niet het geval. ''Het is mijn beroep en: ieder z'n vak. Dus ik ga er gewoon mee door'', aldus de winnaar van een Marconi Award.

Met dank aan test55 voor de submit.

Videogames kunnen onderwijs hervormen

Het is het probleem waar elke leraar en lerares mee te maken heeft: hoe hou je je leerlingen en studenten lang genoeg geïnteresseerd om ze de stof op te laten nemen?

Wetenschappers hebben een idee om dit op te lossen. De Federation of American Scientists (FAS) doet normaal onderzoek naar nucleaire wapens en andere top secret overheidsonderzoeken, maar ze hebben hun hersens eens losgelaten op het onderwijs.
Na een jaar van onderzoeken hoe de aantrekkingskracht van videogames toegepast kan worden in serieuze leermethoden, hebben de heren en dames van FAS te kennen gegeven dat videogames het onderwijs kunnen ondersteunen. Als een leerling eenmaal in de spelwereld zit, kan hij daar gemakkelijk uren vrijwillig in doorbrengen.

De theorie achter dit alles is dat videogames vaardigheden kunnen bijbrengen die werkgevers zoeken: analytisch denken, teambuilding, multi-tasking en probleem-oplossend vermogen onder druk.

Niet elke videogame is natuurlijk geschikt voor dit doel. Games zullen specifiek voor het doel van het behalen van bepaalde criteria ontwikkeld moeten worden, aldus FAS-president Henry Kelly. Het publiek is er, in de VS alleen al hebben meer dan 45 miljoen huishoudens een console.

"If we can't make the connection, shame on us."

Kelly benadrukte dat het onderzoek naar welke aspecten van videogames het educatieve aspect het meest ondersteunen, en de testen op studenten in hoeverre die aspecten hun doel dienen, gefinancieerd moeten worden vanuit het Department of Education and Labor en de National Science Foundation. Het risico is te groot om commerciële bedrijven dit project op zich te laten nemen.

Een obstakel is dat het Amerikaanse schoolsysteem een brokkelige markt is. Elke school of scholengemeenschap maakt z'n eigen opleidingsplan, heeft een eigen budget en maakt eigen beslissingen over wat aangeschaft wordt. Bovendien staan de beleidsmakers van die scholen vaak negatief tegenover videogames.

De industrie heeft al ontdekt dat educatieve videogames geen winstgevende markt is. In plaats daarvan zullen educatieve titels direct naar scholen toe gemarket moeten worden.

Doug Lowenstein onderschrijft deze bevindingen. Als president van de Entertainment Software Association weet hij dat er binnenkort 75 miljoen Amerikanen zijn tussen 10 en 30 jaar oud, allen opgegroeid met videogames.

"Common sense tells us that a medium so basic to the lives of these 'millennials' has potential beyond the living room. We would be crazy not to seek ways to exploit interactive games to teach our children.''

De FAS heeft ook om initiatieven vanuit de bedrijsleven en academische wereld gevraagd.

Een van de technologie-analisten van de National Education Association, een vereniging die docenten en scholen vertegenwoordigt, is ook enthousiast. Don Blake is het er mee eens dat de potenties van videogame-ondersteuning enorm zijn.
Toch zag hij ook hindernissen. Hoeveel training hebben de onderwijzers nodig? Wie gaat het publiek en schooldirecties overtuigen dat games geen zonde van de tijd hoeft te zijn? Zullen universiteiten en colleges "Serious Gaming" aan hun opleidingen-aanbod toevoegen?
Leraren zullen de games gaan beschouwen als een bedreiging van hun baan, in plaats van een hulpmiddel. Die gedachte zal ook veranderd moeten worden.

Allochtonen kiezen vaker abortus

MedischUit cijfers die de Rutgers Nisso Groep vandaag heeft gepresenteerd, blijkt dat zwangere allochtone meisjes vaker voor een abortus kiezen. Vooral Turkse en Marokkaanse meisjes grijpen steeds vaker naar dit middel om het krijgen van een kind te voorkomen. Het aantal zwangere meisjes dat een kind laat komen is in vier jaar tijd gedaald van 40 naar 35%.

Per duizend vrouwen laten gemiddeld vijf autochtonen (0,5%) in de leeftijd van 15 tot en met 44 jaar abortus plegen als ze zwanger zijn. Bij Turkse en Marokkaanse vrouwen komt abortus vier keer zo vaak voor (2%), bij vrouwen uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, Suriname en de Antillen tien keer (5%).

De Rutgers Nisso Groep stelt vast dat er meer voorlichting moet komen voor allochtone (Turkse en Marokkaanse) meisjes. Van hen begrijpt 20% door taalproblemen de voorlichting niet. En van huis uit worden ze niet voorgelicht over anti- conceptie, omdat men er vanuit gaat dat meisjes behoren te trouwen als maagd.

Het totale aantal abortussen in Nederland is vorig jaar licht gedaald tot 32.982.

Bosvelt definitief niet tegen Osasuna

Paul Bosvelt doet vanavond definitief niet mee met SC Heerenveen in de UEFA-cupwedstrijd tegen Osasuna. De rechtermiddenvelder is nog niet voldoende hersteld van de griep. Bosvelt richt zich nu op de competitiewedstrijd van aankomende zondag tegen FC Groningen.

André Hanssen zal Bosvelt vervangen. De voormalig international van Oranje reisde wel mee naar Spanje, maar gaf zelf al aan dat hij alleen zou spelen als hij 100 procent fit zou zijn. Een antibioticakuur versnelde het herstel wel, maar Bosvelt wil geen risico lopen en ontbreekt dus vanavond.

CD: Yo La Tengo - I Am Not Afraid Of You...

I am not Afraid of You and I Will Beat Your Ass is de wat agressieve titel van het nieuwste Yo La Tengo-album. Mocht je dit veelzijdige trio uit New Jersey niet kennen dan is dat zo vreemd niet. Op wikipedia is niet voor niets te lezen: "De albums van Yo La Tengo zijn altijd gekenmerkt door lovende recensies gecombineerd met slechte verkoopcijfers." Eigenlijk schrijf ik dan liever een minder lovende recensie als dat de verkoopcijfers van Yo La Tengo wat op zou kunnen krikken. Maar, ook al zijn ze niet bang en gaan ze me schoppen; verdienen ze eigenlijk wel betere verkoopcijfers met hun nieuwste exemplaar?

Veel media Plakken voor Pardon

MediaMeer dan honderd hoofdredacteuren van tijdschriften en kranten doen mee aan de Plakken voor Pardon-campagne. De komende weken worden ongeveer twaalf miljoen advertentieposters verspreid met de oproep in actie te komen voor asielzoekers die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn.

In Nederland is nog nooit zo'n groots opgezette zogenoemde printcampagne gehouden. De hoofdredacteuren van onder meer Playboy, Magriet, NCRV-gids, Algemeen Dagblad en Kidsweek doen mee aan de actie. Door de advertentieposter uit te knippen en achter het raam te plakken, laten mensen zien dat zij willen dat er een humane oplossing voor deze groep van asielzoekers komt.

De campagne Plakken voor Pardon is een initiatief van een aantal mediamensen. Het wordt ondersteund door 26.000 Gezichten, Een Royaal Gebaar, VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children International, Unicef Nederland, Inlia, Samah en Van Harte Pardon. De tijdschriften en kranten stellen de advertentieruimte gratis ter beschikking.


De poster is ook te downloaden op de website Plakkenvoorpardon.nl

Aanvallen Israël veroorzaken mysterieuze wonden

Icoon Israël/PalestinaIsraëlische aanvallen op de Gaza-strook veroorzaken verwondingen die de Palestijnse artsen slecht kunnen verklaren. De ernstige verbrandingen en interne verwondingen resulteren veelal in amputaties of de dood. De artsen zeggen de verwondingen voor het eerst te hebben gezien in juli, toen Israël een reeks aanvallen op de Gazastrook lanceerde.

De slachtoffers hebben door de aanvallen vrijwel geen zichtbare externe wonden, maar hun beschadigde organen vertonen een poederachtige laag. Het Israëlische leger heeft ontkend dat het experimenteert met het nieuwe wapen Dime, dat naast explosieven ook wolfram bevat, meldde The Guardian donderdag.

Geen scherven
''We zijn gewend dat scherven het lichaam binnendringen en plaatselijk verwondingen veroorzaken. Nu zien we geen scherven, maar we vinden wel de verwoesting'', zei een arts tegen de Britse krant. Bovendien overlijden patiënten soms enkele dagen later alsnog zonder aanwijsbare reden.

Zeker 250 Palestijnen zijn de laatste maanden om het leven gekomen door de Israëlische aanvallen en honderden anderen raakten gewond. De artsen kunnen niet aangeven hoeveel van hen de onverklaarbare verwondingen hadden.

Bewaking graf Deventer moordzaak weg

BinnenlandsDe bewaking van het graf van het slachtoffer in de Deventer moordzaak is op last van het bestuur van de Lebuinusparochie opgeheven. Het kerkbestuur zou anders aangifte doen van grafschennis, aldus secretaris Bernard Duimel donderdag.

Volgens de secretaris willen ook de nabestaanden van de weduwe Jacqueline Wittenberg dat het graf met rust wordt gelaten. Opiniepeiler Maurice de Hond liet het graf van de weduwe bewaken omdat hij denkt dat het moordwapen onder de grafsteen ligt verborgen.

De Hond kwam tot zijn bevindingen na onderzoek van het graf door specialisten met een metaaldetector. Uit het onderzoek zou blijken dat een metalen voorwerp, dat qua vorm en grootte op een mes lijkt, onder de grafsteen ligt. Maurice de Hond doet op eigen initiatief onderzoek naar de zaak omdat hij meent dat de verkeerde man, de fiscaal-jurist Ernest Louwes, voor de moord is veroordeeld. Volgens hem zou de voormalige klusjesman van de weduwe, Michaël de J., de dader zijn. Die zou ook het mes onder de grafsteen hebben gelegd.

Aragonés tot 2008 bondscoach

De voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Angel Maria Villar, heeft tegenover de Spaanse krant Marca gezegd dat Luis Aragonés heeft bijgetekend als bondscoach van Spanje.

"We waren mondeling al akkoord en dat is volgens de wet net zo geldig als een schriftelijke verbintenis," aldus Villar. Vorige maand diende Aragonés nog zijn ontslag in, maar de Spaanse bond liet hem, ondanks de tegenvallende resultaten, niet gaan.

Na de verloren EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland (3-2) en Zweden (2-0) staat Spanje vijfde in Groep F. Een groot deel van het Spaanse volk en de media riep daarom tevergeefs om het ontslag van Aragonés, die nu tot aan het Europees kampioenschap van 2008 onder contract staat.

"Ik had niet naar Williams moeten gaan"

Mark Webber heeft in een interview laten weten niet veel mooie herinneringen heeft aan de afgelopen twee jaar waar hij bij Williams reed. De Australiër noemt het zelfs een grote fout dat hij naar het team van Frank Williams is gegaan. Komend seizoen zal hij in actie komen voor Red Bull Racing.

"Flavio (Briatore, manager) was geen voorstander van mijn overstap naar Williams. Ik heb een dure fout gemaakt door niet naar hem te luisteren", zei Webber tegen de Sydney Morning Herald. "Dit keer zag Flavio mij bij voorkeur naar Red Bull gaan. Ik sla zijn advies natuurlijk geen tweede keer in de wind. Ik denk dat Red Bull op dit moment de beste optie is voor mijn carrière."

"Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik mooie herinneringen zal bewaren aan mijn tijd bij Williams", vervolgt Webber, die duidelijk zwaar teleurgesteld is over zijn twee seizoenen met Williams. "Toen ik bij het team tekende, hoopte ik voor lange tijd bij Williams te blijven, maar het mocht niet zo zijn. Frank Williams zal waarschijnlijk zelf ook ontevreden terugkijken."

Beckham hoopt nog altijd op terugkeer

David Beckham heeft nog altijd de hoop dat hij terugkeert in het nationale team van Engeland. Na de wanprestatie van Engeland in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië denkt hij weer kans te maken. Verschillende mensen zouden er bij bondscoach Steve McLaren op aangedrongen hebben om 'Becks' een nieuwe kans te geven.

"Het is moeilijk om naar het Engelse nationale team te kijken zonder er bij te zijn, laat staan in de basis te staan", aldus Beckham. Bij Real Madrid komt hij nauwelijks aan spelen toe, trainer Fabio Capello heeft niet het volle vertrouwen in de middenvelder.

'Politiek vergeet niet-islamitische allochtoon'

Allochtonen in Nederland die geen moslim zijn ergeren zich in toenemende mate aan de in hun ogen onevenredig grote politieke aandacht voor islamitische allochtonen. Dat zeggen twee prominente Tweede-Kamerleden met een grote allochtone achterban deze week in het weekblad Elsevier: John Leerdam (PvdA) en Kathleen Ferrier (CDA).

Door de grote aandacht die moslims krijgen raken zaken die Surinamers en Antillianen - maar ook bijvoorbeeld christelijke immigranten van Afrikaanse herkomst - na aan het hart liggen, ondergesneeuwd. Zowel Leerdam als Ferrier vinden dat de belangen van hun achterban worden geschaad door de onevenredig grote aandacht voor islamitische allochtonen.

CDA'er Kathleen Ferrier, dochter van oud-president Johan Ferrier van Suriname, zegt in Elsevier dat het integratiedebat steeds meer over religie gaat, en dan vrijwel uitsluitend over moslims. ''De grote groepen christelijke allochtonen in mijn achterban worden eigenlijk niet gezien en gehoord.'' John Leerdam, afkomstig van de Antillen: ''Overal waar ik ga of sta, word ik daarop aangevallen: dat de politiek doet alsof 'allochtoon' gelijk is aan 'islam'. Ik begrijp dat wel en ik ben het ook met ze eens.'' De PvdA'er voegt er aan toen dat veel leden van zijn achterban ook helemaal geen zin hebben om ''met het negatieve beeld dat van moslims bestaat'' te worden geassocieerd.

Volgens Ferrier betreft de groep niet-westerse allochtonen in Nederland die geen moslim zijn, zo'n 800.000 mensen. Zowel zij als Leerdam wijzen in Elsevier op de financiële consequenties van de politieke verwaarlozing van niet-islamitische allochtonen: ''er gaat te weinig overheidsgeld naar hun achterban.''

Hingis in eigen huis naar kwartfinales

Martina Hingis heeft de kwartfinale bereikt van de Zürich Open. De als vijfde geplaatste Zwitserse was gisteren met tweemaal 6-3 te sterk voor de Française Nathalie Dechy. Ook Daniela Hantuchova plaatste zich bij de laatste acht door de Japanse Ai Sugiyama met 7-6 en 6-2 te verslaan.

In de kwartfinales moet Hingis het gaan opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste Russische Svetlana Kuznetsova en de Servische Jelena Jankovic. Hantuchova neemt het op tegen Amélie Mauresmo, die eerder te sterk was voor de Australische Samantha Stosur.

Radio Veronica wint veel luisteraars

Icoon RadioRadio Veronica heeft er flink meer luisteraars bij gekregen. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers over augustus-september 2006 die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend bekend heeft gemaakt. De 80's en 90's zender kreeg er 0,5 procent marktaandeel bij. Radio 538 blijft nog altijd de grootste zender van Nederland. Het hitstation kreeg er 0,4 procent marktaandeel bij. De gemiddelde luistertijd was in de meetperiode twee uur en 53 minuten.

Ook Radio 3FM zit in de lift. Het publieke popstation haalde een marktaandeel van 7,9 procent, een stijging van 0,3 procent. Sky Radio daalde licht, net als Radio 10 Gold.

Caz! lijkt de weg omhoog eindelijk gevonden te hebben. De zender kreeg er 0,2 procent marktaandeel bij. Ook Slam!FM deed het iets beter. De opmars vn Q-music lijkt te zijn gestopt. De zender bleef hangen op het marktaandeel van 6,3 procent.

Een volledig overzicht van de marktaandelen staat hier

Valse weeën verraden smokkelaarster

criminelenEen 'hoogzwangere' Egyptische smokkelaarster is tegen de lamp gelopen dankzij haar miserabele acteerprestaties. De vrouw veinsde barensweeën toen ze door de douane moest op de luchthaven van Caïro. De immer behulpzame douanemedewerkers verlosten de Egyptische, na een snelle fouillering, van de veroorzaker van haar 'ongemak': enkele tientallen mobieltjes.

De jonge vrouw, wier identiteit niet is vrijgegeven, begon te klagen over weeën toen ze vanuit Dubai aankwam op het vliegveld van Caïro, in de hoop daarmee haar douanecontrole te bespoedigen.

Een douanebeambte controleerde haar paspoort en verbaasde zich over het grote aantal stempels. Het leken de douane-medewerker wel wat erg veel recente reizen voor een vrouw in haar toestand, aldus een bron op de luchthaven. Daarop liet de beambte de Egyptische fouilleren door een vrouwelijke collega. Deze bracht aan het licht wat er in werkelijkheid schuilging onder de kleding van de vrouw: 48 mobiele telefoons ter waarde van zo'n 14.000 euro. De trotse 'moeder' is aangehouden.

Met dank aan eu-Robert voor vertaling en de submit.

Kamer stemt in met doorgang JSF-project

Icoon PolitiekNederland blijft betrokken bij de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter (JSF). Het minderheidskabinet krijgt steun van de ChristenUnie, LPF en SGP. De oppositie wilde eigenlijk dat dit kabinet geen besluiten meer zou nemen over de JSF.

Door de meerderheid kan de volgende fase van de onwikkeling van de opvolger van de F-16 beginnen. Het kabinet vindt het vooral belangrijk dat de Nederlandse industrie deel blijft nemen aan de ontwikkeling van de JSF. Volgens staatssecretaris Van der Knaap zal de prijs van de straaljager straks dan lager zijn voor Nederland.

Over die prijs is overigens veel te doen. Omdat nog niet duidelijk is hoeveel de JSF gaat kosten, kan deze volgens de Rekenkamer wel eens heel duur uitpakken. Maar het ministerie van Defensie bestrijdt deze lezing en zegt dat Nederland precies weet wat de kostenstijging inhoudt.

Overigens heeft Nederland geen verplichting om de JSF ook daadwerkelijk te kopen.

Prijzen FOK!voetbalmanager 2006/2007

De FOK!voetbalmanager heeft er inmiddels drie ronden opzitten en we kunnen jullie nu de prijzen bekendmaken waarvoor jullie spelen.

Allereerst winnen de nummers 1 t/m 5 in het eindklassement een oranje shirt, dat voorzien is van een leeuw, die knippert in de kleuren rood, wit en blauw. Het T-shirt werkt op twee batterijen, deze worden niet bijgeleverd. Het shirt wordt aangeboden door Dutchsportsfashion

De nummers 1 t/m 3 winnen bovendien een oranje flashing pet, ook voorzien van een leeuw, die knippert in de kleuren rood, wit en blauw. De pet werkt op batterijen, die niet worden bijgeleverd. De cap wordt aangeboden door Dutchsportsfashion

De nummer drie wint bovendien een Trust Headset HS-4100, aangeboden door Alternate.nl.

De nummer twee van de FOK!voetbalmanager wint een Alternate Mediapakket, bestaande uit een 512 MB USB-stick, 10xCD-R, 25x DVD+R, DVD-travelwallet en 2x DVD+R DL., aangeboden door Alternate.nl.

De winnaar van de FOK!voetbalmanager 2006/2007 wint een Microsoft MCE-Keyboard, aangeboden door Alternate.nl.

Voor meer informatie over de prijzen, kijk hier.

Begrafenisondernemers stalen organen

ShockingZeven Amerikaanse begrafenisondernemers hebben bekend dat ze botten en organen uit honderden stoffelijke overschotten illegaal hebben verhandeld. Zij lieten de lichaamsdelen zonder toestemming van nabestaanden uit de lijken halen en verkochten ze aan biomedische bedrijven.

De New Yorkse aanklager Charles Hynes sprak woensdag van ''de misdaad van de eeuw''. De ''walgelijke dieven'' verkochten de lichaamsdelen voor miljoenen dollars aan bedrijven die ze bijvoorbeeld gebruikten voor transplanties of gebitsimplantaten. Vermoedelijk worden nog meer mensen aangeklaagd.

Eén van de lichamen was van de bekende Britse radioveteraan Alistair Cooke, die in 2004 op 95-jarige leeftijd overleed. Direct na zijn overlijden in een ziekenhuis in New York haalden chirurgen botten uit zijn lijf om deze voor 7.000 dollar te verkopen. De verdachten staat maximaal 25 jaar cel te wachten

FIFA wil Kenia uitsluiten

Het uitvoerend comité van de FIFA wil dat Kenia niet meer deelneemt aan het internationale voetbal. Gisteren kwam de speciale commissie van de wereldvoetbalbond met dit voorstel omdat de nationale voetbalbond van het Afrikaanse land zich niet aan de regels houdt.

De beste voetbalclubs van Kenia komen in eigen land in twee verschillende competities uit, en dat is in strijd met de regels van de FIFA, die maar één hoogste klasse voorschrijft.

Vorige maand eiste de FIFA al dat Kenia één divisie zou opheffen, maar de Afrikanen weigerden dat tot nu toe. Het uitvoerend comité van de FIFA wil daarom dat Kenia niet meer aan internationale competities mag deelnemen.

Binnenkort zal de voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, zich over de kwestie buigen.

DVD: N.C.I.S. seizoen 2

Het begint moeilijk te worden voor tv-makers om originele concepten te verzinnen voor series. Vooral in het rechtshandhavingsstuk is het nogal druk. Zo heb je al series waarin men de technische kanten uitdiept ( CSI & spinoffs), het werk van gewone rechercheurs (Law & Order en spinoffs), rechtsgang bij de Amerikaanse marine (JAG) en vele anderen. Bij de laatstgenoemde kwam een idee naar voren wat verder uitgewerkt werd. Hiermee was NCIS geboren. Het tweede seizoen van deze serie is nu op dvd verkrijgbaar.


Politie pakt Bredase hooligans hard terug

Icoon PolitieEen groep hooligans van NAC Breda is door de politie hard teruggepakt nadat ze in april paarden en agenten mishandelden na afloop van de wedstrijd NAC-Top Oss. De hooligans sloegen in op de bereden politie en hun paarden. Daarbij werden onder meer ijzeren staven gebruikt. Bij de rellen raakten vier paarden en vijf agenten gewond.

Het Korps Landelijke Politiediensten nam advocaat B. van der Goen in de arm om smartengeld te eisen tegen een aantal opgepakte verdachten. De rechter heeft de groep veroordeeld tot in totaal 34.000 euro schadevergoeding.

Vier hooligans raakten door het gebeuren bovendien hun baan kwijt. Het betrof een brandweerman, een beveiliger en twee beroepshulpverleners die door hun werkgever de laan werden uitgestuurd. Alle daders kregen een landelijk stadionverbod opgelegd. Eén van hen kan hierdoor zijn woning alleen nog via de achterdeur verlaten als NAC in Breda speelt omdat de weg langs zijn voordeur in de verboden zone ligt.

Dementieva en Petrova naar Masters

De Russische tennissters Jelena Dementieva en Nadia Petrova hebben zich voor de WTA-Masters in Madrid weten te plaatsen.

Door het verlies van Patty Schnyder in Zürich voegde het duo zich bij hun landgenoten Svetlana Koeznetsova en Maria Sjarapova, de Belgische Justine Henin-Hardenne en de Française Amélie Mauresmo, die al zeker waren van deelname.

"Dit is een fantastische beloning voor het harde werk dat ik gedaan heb om terug te komen na mijn blessure", aldus Petrova, en ook Dementieva was erg blij. "Ik ben erg trots op het feit dat ik me voor het zevende jaar op rij heb geplaatst voor dit prestigieuze toernooi."

De Masters in Madrid, ook wel het officieuze wereldkampioenschap, begint op 7 november. Er zijn nog twee tickets te verdienen. Kim Clijsters, Martina Hingis en Patty Schnyder maken de grootste kans op een plek.

2D adventure fun met The Blackwell Legacy

Soms kom je ze weer tegen, de ouderwetse 2D adventure.
Dit is er weer één. In "The Blackwell Legacy" kruipt de speler in de huid van het medium Rosangela Blackwell die bovenatuurlijke zaken onderzoekt en gekwelde geesten helpt rust te vinden. In deze adventure wordt ze geholpen door haar Spirit Guide Joey Mallone.




Het spel wordt in episodes online uitgegeven, uit hoeveel delen het spel zal bestaan is nog niet bekend.

CDA/PvdA: snelwegen overkappen

Icoon VervoerDe twee grootste partijen in het parlement, het CDA en de PvdA, willen dat snelwegen overkappingen krijgen die schadelijke uitlaatgassen van het drukke verkeer kunnen zuiveren. Ook het verkeerslawaai zou met de maatregelen kunnen worden teruggebracht. De partijen, die samen een kamermeerderheid vormen, willen dat minister Peijs (CDA) geld uittrekt om het plan te onderzoeken.

Lichtgewicht overkappingen boven snelwegen bestaan nog niet in Nederland en de combinatie met een installatie om de lucht te zuiveren zou zelfs uniek zijn, zeggen de Tweede Kamerleden Eddy van Hijum (CDA) en Co Verdaas (PvdA) in het Algemeen Dagblad.

Verdaas ziet het idee helemaal zitten. "Ik verwacht dat we een heleboel overkappingen bij dichtbevolkte gebieden gaan bouwen". De overkappingen zouden aanzienlijk minder duur zijn dan de aanleg van tunnels. "En het leuke is dat je er ook fiets- of wandelpaden op kunt aanleggen".

Er zijn momenteel plannen voor een kunststof overkapping op de A12 bij Arnhem. Die zou zo'n vijf kilometer lang moeten worden. Om te kijken of het plan realiseerbaar is, is wel eerst ruim tweehonderdduizend euro nodig.

Met dank aan aloa voor de submit.

Koeman snapt Van Hooijdonk

De trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, heeft gisteravond gezegd dat hij alle begrip heeft voor spits Pierre van Hooijdonk.

De bijna 37-jarige aanvaller stopt aan het einde van dit seizoen, omdat hij moeite heeft met de topsportbeleving van de nieuwe voetbalgeneratie."Pierre is een winnaar. De jonge gasten in mijn selectie zijn dat ook, maar op een andere wijze. Dat wil niet zeggen dat hun manier beter of slechter is. Het is anders, zoals ook hun manier van communiceren anders is. Dat merk ik bij mijn eigen kinderen eveneens. Alles verandert in de maatschappij, dus ook de mentaliteit en de opvoeding," aldus Koeman. "Ik probeer mee te gaan met mijn tijd. Daarvoor ben ik ook trainer-coach. Pierre heeft daarmee meer moeite. Dat kan ik me best voorstellen. In zijn en mijn tijd bestonden de selecties voor 70 procent uit oudere spelers en voor 30 procent uit jeugd. Nu is het precies andersom. Dat vergt enige aanpassing."

Kapster laat universiteit miljoenen na

Icoon OpmerkelijkEen voormalige kapster, die in december op 100-jarige leeftijd overleed, heeft de universiteit van Miami een bedrag van ruim 28 miljoen euro nagelaten. Het geld is bestemd voor onderzoek naar kanker en diabetes. Dat heeft de onderwijsinstelling woensdag bekendgemaakt.

De vrouw erfde vijftig jaar geleden een bescheiden bedrag van haar echtgenoot, en leefde daarna uiterst zuinig. In de loop der jaren groeide het geldbedrag uit tot een fortuin van omgerekend meer dan 28 miljoen euro. Ze handhaafde desondanks haar bescheiden levensstijl, volgens de universiteit ''omdat ze een hogere bestemming had voor het geld''.

De vrouw overleefde zelf longkanker. Haar twee broers stierven aan de gevolgen van diabetes.

Ljubicic, Blake onderuit in Madrid

Tijdens de Masters-Serie in Madrid sneuvelden er gisteren twee tennissers uit de top 10. Zowel Ivan Ljubicic als James Blake werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

De Kroaat Ljubicic ging met 4-6, 6-3 en 4-6 ten onder tegen de Schot Andy Murray. Ljubicic won afgelopen weekeinde in Wenen nog zijn derde ATP-titel van dit seizoen. De als achtste geplaatste James Blake verloor van de Belg Kristof Vliegen. Vliegen won met 6-4, 3-6 en 7-6 .

Rotterdam geeft handweigeraar geen baan

Het stadsbestuur van Rotterdam schaart zich achter het besluit van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid om een principiële moslim niet aan te nemen. Dat heeft een woordvoerster van personeelswethouder Jeannette Baljeu (VVD) gisteren gezegd.

De man solliciteerde naar de functie van klantmanager, maar weigert op religieuze gronden vrouwen een hand te geven. De Rotterdammer wendde zich tot de Commissie Gelijke Behandeling, die eerder deze maand oordeelde dat de dienst de man ten onrechte had afgewezen.

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam (bestaande uit PvdA, VVD, CDA en GroenLinks) concludeert dat de dienst Sociale Zaken correct heeft gehandeld. ''In een publieke functie mag van personeel verwacht worden dat het iedereen met gewone omgangsvormen tegemoet treedt en daar hoort een hand geven ook bij'', aldus het college. Volgens de overigens niet-bindende uitspraak van de CGB had Rotterdam moeten zoeken naar alternatieve manieren om elkaar 'respectvol' te begroeten.

De 31-jarige afgewezen sollicitant heeft inmiddels laten weten mogelijk naar de rechter te stappen als het stadsbestuur de afwijzing bekrachtigt. Wethouder Baljeu heeft gezegd die stap rustig af te wachten. ''Er worden wel meer mensen afgewezen die hebben gesolliciteerd.''

Pakistan wil Brit ophangen tijdens bezoek Charles

BuitenlandsPakistan en Groot-Brittannië hebben een conflict over de geplande executie van een Brit tijdens het bezoek van kroonprins Charles aan Pakistan. De Britse premier Tony Blair riep de Pakistaanse president Pervez Musharraf woensdag op in te grijpen en ophanging te voorkomen.

Blair dreigde met zeer ernstige gevolgen, mocht de executie van Mirza Tahir Hussein op 1 november toch doorgaan. Enkele Britse parlementariërs willen dat kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla van de reis afzien.

De veroordeelde Hussein (36) uit Leeds zit al zijn halve leven in een Pakistaanse gevangenis wegens de moord op een taxichauffeur.

Koeman:"Verdiende overwinning"

Trainer Ronald Koeman zei na afloop van de Champions League-wedstrijd van PSV tegen Galatasaray dat zijn ploeg verdiend had gewonnen, al zag het er in de openingsfase nog somber uit.

"Er gebeurde eigenlijk waar je bang voor was", aldus Koeman. "We hadden het moeilijk, we hadden weinig balbezit. Kromkamp had het moeilijk met zijn directe tegenstander en er was weinig rust in het elftal. En dan valt die goal ook nog. Dan hoop je dat je beter in de wedstrijd komt omdat zij misschien wat meer terugtrekken en dat gebeurde ook. In de tweede helft hebben we het goed gedaan. We zijn gaan voetballen, hebben druk gezet, konden goed van de goal afspelen en zij werden onzeker. Op basis van het grootste gedeelte van de wedstrijd was de zege terecht."

Door de overwinning van gisteravond is plaatsing voor de volgende ronde in de Champions League dichterbij gekomen. "Als je wint zit je in de volgende ronde. Het is duidelijk dat we een heel grote stap hebben gezet. Het zal veel vertrouwen geven," blikte Koeman alvast vooruit op de komende thuiswedstrijd tegen Galatasaray.

Bush waarschuwt Noord-Korea tegen wapenverkoop

De Amerikaanse president George W. Bush heeft Noord-Korea woensdag gewaarschuwd tegen het verkopen van nucleaire wapens aan Iran of het terreurnetwerk al-Qaeda.

''Als we inlichtingen krijgen dat ze nucleaire wapens willen gaan overbrengen, zullen we die overdracht stoppen'', aldus de president. Het regime in Pyongyang zal in dat geval ''ernstige consequenties'' tegemoet zien.

De Verenigde Staten en andere landen zijn bang dat het stalinistische land een tweede nucleaire test gaat uitvoeren, ondanks de wereldwijde veroordeling van de ondergrondse kernproef die het op 9 oktober hield.

Concrete maatregelen
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice waarschuwde Noord-Korea donderdag voor ''verdere maatregelen'' als het land zo'n tweede kernproef houdt. Dat heeft het Japanse persbureau Kyodo gemeld.

Rice hoopt dat de omringende landen snel concrete maatregelen nemen tegen Noord-Korea. Zij voert daarover woensdag besprekingen in Japan met haar Japanse collega Taro Aso en premier Shinzo Abe. Rice reist later op de dag naar Zuid-Korea en voert vrijdag overleg in China over de nucleaire kwestie. De regering in Peking is de enige bondgenoot van betekenis van het schimmige en teruggetrokken regime van leider Kim Jong-il.

'Groot-Brittannië eerste doel al-Qaeda'

TerrorismeGroot-Brittannië is het belangrijkste doel geworden van al-Qaeda. Het islamitische terreurnetwerk heeft zich met succes gehergroepeerd en is nu een grotere bedreiging dan ooit tevoren.

Dat stellen niet bij name genoemde hoge functionarissen bij antiterreurdiensten in het Britse dagblad The Guardian van donderdag. Al-Qaeda heeft zijn activiteiten in Pakistan hervat, ondanks de al meer dan vier jaar durende militaire campagne van westerse landen om het netwerk uit te schakelen.

In die jaren kreeg het netwerk meer samenhang en kan het rekenen op een regelmatige toestroom van vrijwilligers, aldus de betrokkenen. Zij hebben naar eigen zeggen toegang tot de meest recente en gedetailleerde informatie.

Het begin
De aanslagen van 7 juli 2005 op het openbaar vervoer van Londen waren in de ogen van de extremisten ''nog maar het begin'', stelt een anonieme hooggeplaatste bron. ''Al-Qaeda ziet het Verenigd Koninkrijk als een enorme mogelijkheid om levens te vernietigen en de autoriteiten in verlegenheid te brengen.''

Groot-Brittannnië wordt gezien als een makkelijker doel voor al-Qaeda dan andere landen, onder meer vanwege de historische banden met Pakistan. Tienduizenden mensen reizen jaarlijks tussen beide landen.

Extremistische groepen in Groot-Brittannië zouden zich in toenemende mate structureren. Ze bestaan meestal uit een leider, een aantal vrijwilligers en een kwartiermaker die verantwoordelijk is voor het verkrijgen van wapens en training.

Aboutaleb 'heeft er van geleerd'

De Amsterdamse afdelingen van de VVD en het CDA hebben woensdag excuses geëist van wethouder Ahmed Aboutaleb (Diversiteit). Die zei de afgelopen dagen wel een leerproces te hebben doorgemaakt.

Van Aboutaleb werden excuses geëist vanwege zijn uitlatingen over minister Rita Verdonk (Integratie). Hoewel de wethouder aangaf dat zijn woorden niet beledigend waren bedoeld en dat hij niet de integriteit van de politica wilde aantasten, bleef een uitgebreid excuus uit.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering kreeg de wethouder er flink van langs van VVD-fractieleider Eric van der Burg en diens CDA-collega Maurice Limmen. Aboutaleb beschuldigde maandagavond tijdens een VVD-bijeenkomst in Den Haag Verdonk ervan de moord op filmmaker Theo van Gogh politiek te hebben gebruikt.

Uiteindelijk namen VVD en CDA genoegen met de sussende woorden van burgemeester Job Cohen. Die drukte hen op het hart de woorden van de wethouder dat hij zijn uitlatingen niet had gedaan als hij had geweten dat het zo zou vallen, te geloven. ''Dat kunt u als een excuus opvatten'', zei Cohen. En daarmee is de kous in de Amsterdamse gemeenteraad voorlopig af.

Hakenkruisknoop bij Esprit

Het Duitse modeconcern Esprit haalt 200.000 reclamefolders terug omdat op enkele afgebeelde knopen een hakenkruis lijkt te staan. De Esprit-top noemde het woensdag ergerlijk dat er overeenkomst bestaat tussen het motief op de knopen en een swastika.

De foto's zouden zeer ongelukkig zijn genomen. De leren knopen van Engelse makelij zitten op een vest uit de actuele herfstcollectie. De Duitse justitie begon al een onderzoek of het modemerk bewust knopen met een hakenkruis voor kleding gebruikt.

Media waarschuwden voor misbruik van vest en reclamefolder door neonazi's. Volgens de Duitse krant Express, die de affaire aan het licht bracht, hangen de vesten nog gewoon in de rekken bij Esprit. Daarnaast zou in andere winkels ook kleding met de omstreden knopen te koop zijn.



De bewuste knoop
(Onderste foto toegevoegd om 09.53 uur)

Rentree Keller na langdurig blessureleed

Sander Keller heeft dinsdag zijn rentree gemaakt bij FC Utrecht. De 27-jarige verdediger speelde de gehele wedstrijd mee met Jong FC Utrecht tegen hoofdklasser Geinoord.

Keller stond een half jaar aan de kant met een kwetsuur aan zijn buikwand en een schouderblessure. Afgelopen april kwam hij voor het laatst in actie in de comeptitiewedstrijd tegen Willem II.

FC Utrecht staat momenteel negende in de competitie. Aankomende zondag speelt de ploeg van trainer Foeke Booy in eigen huis tegen ADO Den Haag.

Naakt in de bomen !

Ik ben op een aantal hele bizarre boom foto’s gestoten.

Ik wou gewoon een paar leuke aparte plaatjes van bomen en dan kwam ik dit tegen. Tja… eventjes met z’n allen naakt in een boom zitten om er dan plaatjes van te maken lijkt me wel een boeiende hobby maar ik kan me niet voorstellen dat dit echt zo leuk is. Zo met je blote reet tegen zo’n ruwe schors aanschuren lijkt me niet echt prettig. Als man zal je waarschijnlijk dubbel problemen hebben als die boom dan ook nog eens bevolkt is met een paar hongerige eekhoorns die het op je eikel voorzien hebben… maar olé … laat dat de pret niet drukken. Klik.

Regels 2007 bekend gemaakt

De FIA heeft gisteren de regels voor 2007 bekend gemaakt. Een opvallende wijziging is dat nu, naast de motor, ook de versnellingsbak twee races mee moet gaan, op straffe van vijf plaatsen terug op de grid.

Verder zijn er twee regels veranderd tijdens een safety-car-situatie: achterblijvers mogen nu voorbij de safety-car om vervolgens achteraan het veld aan te sluiten. Er mag geen pitstop meer gemaakt worden totdat alle auto's achter de safety-car aangesloten zijn.

Op de vrijdag zullen er nog steeds de zogenoemde vrijdagrijders in actie komen. Zij zullen echter geen eigen auto ter beschikking hebben, maar moeten hun rondjes rijden in de auto's van de vaste rijders. Om te voorkomen dat er op de vrijdag niet of nauwelijks gereden wordt, zal men op de vrijdag een andere motor in de auto mogen zetten. De motor die op zaterdag en zondag gebruikt wordt zal echter wel twee raceweekenden mee moeten gaan, wat dus neerkomt op vier dagen.

De trainingen op de vrijdag zullen verder verlengd worden van een uur naar negentig minuten.

You've been tampooned

Dat tampons niet enkel maar dienen voor de vrouwelijke ongemakjes ieder maand, getuige deze kerel.

Hij heeft een tampongeweer gemaakt en was zo vriendelijk om zijn plannen met ons te delen. Kan gebruikt worden ter vervanging van paintball. Om je tegenstrever professioneel te tamponneren hoef je enkel je wapen te laden met een “vrouwelijk hygiëne patroon” en dan net zoals met een blaaspijp naar de juiste richting te blazen.

Voor het echte paintball effect kan je ze eerst eens dippen in verf, mayonaise of ketchup. Lekker stoer is ook de bijbehorende munitie clipriem. Have fun !

Gears of War niet in Duitsland

Het is niet ongewoon dat games in Duitsland niet in de schappen komen te liggen wegens inhoud die te gewelddadig wordt bevonden. Eerder dit jaar zagen we bijvoorbeeld in Duitsland al een verbod op Dead Rising. Nu laat de PR-afdeling van Microsoft bij onze Oosterburen weten dat Epics zeer geanticipeerde third person shooter Gears of War niet zal verschijnen in Duitsland. Microsoft had zelf nog nagedacht over het aanpassen van de content om te voldoen aan de eisen van de Duitse rating-instantie, maar besloot hier niet aan te beginnen omdat dit de Duitse versie incompatible zou maken met de overige versies van de game. Duitsers die de game toch willen spelen zullen dus moeten importeren vanuit elders in Europa.

Wij kunnen gelukkig in tegenstelling tot de Duitsers vanaf 17 november gaan genieten van Gears of War.

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.