Uitslagen Spanje speelronde 29

In Spanje is deze midweek de 29e speelronde gespeeld. Barcelona deed de beste zaken, en ook Osasuna kon weer goed bijblijven. De twee andere achtervolgers van Barça haakten defifnitief af.

FC Barcelona kon dinsdag al direct verder uitlopen op zijn directe concurrenten. In het eigen Nou Camp ontmoette de ploeg van Frank Rijkaard Getafe. Het was ook datzelfde Getafe dat al na vijf minuten de voorsprong pakte via Nano. Barça herpakte zich daarop en kon gelijkmaken, omdat Matellán de bal in zijn eigen doel verwerkte. In de tweede helft maakte Samuel Eto'o met twee doelpunten de klus af, en bezorgde teamgenoot Ronaldinho daarmee een overwinning op zijn verjaardag.

Real Madrid ging op bezoek bij Real Zaragoza, waar het eerder dit seizoen nog met 6-1 onderuitging. Ook nu ging het weer niet van harte, maar toch was de Koninklijke de betere. Een doelpunt maken zat er in de eerste helft echter niet in. Diego Milito brak dan uiteindelijk toch de ban, en maakte zijn vijfde doelpunt tegen Real Madrid dit seizoen. In de laatste minuut kon de Braziliaanse spits Ronaldo nog gelijkmaken door zichzelf goed vrij te zetten.

Valencia speelde in Mestalla tegen streekgenoot Villarreal. De nummer drie van de competitie zette direct druk op Vila. Rubén Baraja was het die de score opende met een vrije trap in de verre hoek. Valencia ging rusten met een 1-0 voorsprong, maar wel met een man minder. Miguel Angulo kreeg vlak voor rust zijn tweede geel, nota bene tegen zijn oude ploeg. In de tweede helft maakte Villarreal dankbaar gebruik van de man-meer-situatie en dat leidde tot de goal van Diego Forlán. In de slotfase kreeg Villarreal zelfs een strafschop door een overtreding van Marchena. Riquelme kon deze echter niet verzilveren, en zorgde ervoor dat beide teams de punten delen.

Door het puntverlies van zowel Real Madrid als Valencia kon Osasuna bij winst op Sociedad de tweede stek overnemen. De revelatie begon direct sterk, en opende snel via Ińaki Muńoz. Real Sociedad probeerde wel wat terug te doen, maar Osasuna stond bijzonder goed opgesteld. In de blessuretijd van de wedstrijd was het Punal die nog een penalty mocht binnenschieten, en daarmee de wedstrijd besliste.

In het Vicente Calderón stadion ontmoette Atlético Madrid Sevilla. In een wedstrijd waarin strafschoppen en rode kaarten centraal stonden, speelde scheidsrechter Ayza Gámez de hoofdrol. Hij gaf Sevilla namelijk twee zeer makkelijk gegeven penalty's. Beiden werden wel gekeerde door Atlético-doelman Franco. Een kwartier voor tijd stuurde hij ook nog Peter Luccin van het veld met een tweede gele kaart, en scoorde Sevilla twee minuten later via Puerta. Toen knapte er iets bij de supporters van de Rojiblanco's. Ayza en de Sevilla spelers werden bekogeld met van alles en nog wat. De arbiter zag geen andere oplossing dan de wedstrijd te staken. Zo'n half uur later werd de wedstrijd nagenoeg zonder publiek uitgespeeld. Er werd niet meer gescoord, maar er werden nog wel kaarten uitgedeeld. Martin Petrov en Luis Perea kregen beiden hun tweede geel, en mochten inrukken. Sevilla wint met 0-1, en eindigt met drie man meer.