Van Galen: 'Dom dat ik me liet provoceren'

Voor AZ-speler Barry van Galen is de winterstop al min of meer begonnen. Afgelopen weekend ging de routinier weer eens door het lint en gaf Georgi Gakhokidze van FC Twente een kopstoot. Door deze overtreding kan hij rekenen op een schorsing.

De domme actie van Van Galen werd niet gezien door arbiter Blom of één van zijn assisstenten. Het ligt echter voor de hand dat de aanklager van de KNVB deze week toch nog met een schikkingsvoorstel zal gaan komen. De middenvelder schrok wel van zijn actie toen hij die terug zag: "Het had me nooit mogen gebeuren. Maar ik werd de hele wedstrijd al gezocht. En die scheidsrechter deed niets. Geen vrije trap kreeg ik mee. Maar nog is het gewoon dom dat ik me heb laten provoceren. En al heb ik hem nauwelijks geraakt, de beweging was er. Dus is het duidelijk wat er nu gaat gebeuren."

Dat de speler van AZ geen vrienden heeft in Enschede mag wel duidelijk zijn. Twee jaar geleden droegen de fans van FC Twente nog pamfletten bij zich. Op die manier maakte ze hun afkeer tegen de routinier duidelijk. En ook afgelopen zaterdag was het weer raak. Steeds werden er liederen gezongen die tegen Van Galen gericht waren. "Als het over een scheidsrechter gaat, wordt de wedstrijd meteen stil gelegd. Een voetballer heeft het kennelijk maar te pikken. Mocht ik voor moeten komen, dan zal ik dát ook eens vertellen." zegt de 35-jarige speler.

Gelukkig krijgt hij wel de steun van AZ-trainer Louis van Gaal: "Ze hebben hem uit de tent gelokt. En met succes, dat kan ik niet ontkennen. De openbaar aanklager krijgt de beelden op een presenteerblaadje aangeboden." Verder vond hij dat Van Galen een goede wedstrijd speelde. De middenvelder gaf echter wel toe dat zijn frustraties ook door de provocaties van het publiek kwamen.