"Constructief" gesprek FIA met coureurs

Een aantal Formule 1-coureurs heeft gisteren met Max Mosley een vergadering gehad over verschillende aspecten van de sport in de toekomst.

Een twaalftal coureurs, onder wie Michael Schumacher, Jacques Villeneuve en David Coulthard bespraken met de FIA-president zaken als de veiligheid tijdens tests, de reglementen voor 2008, superlicenties, inhalen en de kwalificatie.

Max Mosley noemde de vergadering constructief. Een heikel punt was de vorm van de kwalificatiesessies volgend jaar. Een aantal coureurs was voor een terugkeer naar de vrije kwalificatiesessies, terwijl anderen weer voor het behoud van de huidige vorm was, met één vliegende ronde voor iedere rijder.

Coulthard maakte zich het meeste zorgen om de veiligheid tijdens testsessies. "Er staat een helikopter standby tijdens tests, maar de basisfaciliteiten zijn niet verbeterd sinds Elio de Angelis omkwam," aldus de Schot. "En mijn grootste ongelukken heb ik gehad tijdens tests." De Angelis verongelukte in 1986 tijdens tests op Le Castellet in Frankrijk.