FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 augustus 2005

[upd] Geen doden bij vliegtuigbrand Toronto

Op de luchthaven Pearson van de Canadese stad Toronto staat een passagiersvliegtuig in brand. Het gaat om een Airbus 340 van Air France dat van de landingsbaan was geraakt. Het gaat om vlucht AF 358, afkomstig uit Parijs.

Op het moment zijn hulpdiensten bezig met blussen. Over het aantal gewonden danwel doden is op dit moment nog niets bekend. Er zijn zo'n tweehonderd passagiers aan boord. Het toestel zou tijdens slecht weer van de baan zijn afgegleden, hoe dit kon gebeuren is vooralsnog niet bekend. Volgens getuigen kwamen er al stukken van het vliegtuig los voor het kon landen.

Het toestel kwam terecht in een bebost gebied naast een snelweg. Op deze snelweg zijn tientallen automobilisten inmiddels gestopt om naar het brandende toestel te kijken. Er zouden inmiddels passagiers uit het vliegtuig zijn gekomen en afgevoerd zijn naar het ziekenhuis. De luchthavenautoriteiten hebben een persconferentie aangekondigd.

Update 23:43
Volgens ooggetuigen zijn twee groepen mensen levend uit het vliegtuig gekomen. Hieronder zou zich ook de piloot van het toestel bevinden, zo meldde een verslaggeefster. De Airbus zou door een bliksemstraal zijn getroffen voor het van de landingsbaan gleed. Het vuur is inmiddels gedoofd.

CTV heeft met één van de overlevenden gesproken, hij meldde dat het vliegtuig, dat plaats biedt aan 297 passagiers, helemaal vol zat. De man, Roel Bramar, zat achterin het vliegtuig. "Ik moest rennen voor mijn leven", zo zei hij.

Update 23:52
Er zouden twee bussen vol passagiers naar ziekenhuizen zijn gebracht. Verschillende media berichten dat alle passagiers het toestel levend hebben verlaten. Er zouden veertien lichtgewonden zijn.



Moeder babylijkjes is tel geboortes kwijt

grunge-metal, svenski en Da_Bendeleider hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Duitse vrouw wier negen kinderen afgelopen zondag door de Duitse politie dood werden gevonden, zegt niet te weten hoe veel kinderen ze heeft gebaard. Tijdens ondervraging van de politie zei ze "de tel te zijn kwijtgeraakt". Volgens de politie lijdt de verdachte, Sabine H., aan geheugenverlies.

De stoffelijke resten van de baby's werden zondag in de buurt van het vroegere huis van de vrouw, in een dorpje ten zuiden van Frankfurt aan de Oder, gevonden. De nieuwe bewoner van het huis had bij het opruimen van de garage menselijke botten gevonden, hierna werden nog acht andere lijkjes aangetroffen die in bloempotten, bloembakken en emmers onder zand en aarde waren begraven. De politie acht het goed mogelijk dat er zich nog meer babylijkjes in het huis bevinden en heeft de zoektocht hervat.

Justitie meent dat de 39-jarige H. de baby's telkens meteen na de bevalling heeft gedood. De vrouw ontkent dit echter. Ze zegt dat ze zich slechts twee geboortes kan herinneren. Vanaf de geboorte van haar derde kind zou ze bij het begin van de weeën steeds zo veel alcohol hebben gedronken, dat ze zich later niets van de bevalling kon herinneren. Toen ze weer nuchter was, bleken de baby's dood.

Boulevardkrant Bild zegt van een kennis van de vrouw te hebben gehoord dat de baby's vrijwel allemaal verschillende vaders hadden. De politie richt zich echter op het moment op de man met wie de moeder de laatste twintig jaar samenleefde en van wie zij eerder dit jaar scheidde. Er zal DNA-onderzoek worden verricht.

Opvallend is dat het blijkbaar nooit iemand is opgevallen dat H. bijna continu zwanger was, maar ze later nooit met een baby te zien was. Overigens heeft H. nog vier kinderen; twee zoons van twintig en achttien jaar en dochters van 21 en één. Volgens Duitse kranten is de vrouw op het moment wederom zwanger, hier wil de politie echter geen uitspraken over doen.

Onderzoek naar leeftijdsdiscriminatie supermarktbranche

qu63 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) gaat onderzoek verrichten naar leeftijdsdiscriminatie in de supermarktbrance. Dit wordt gedaan op verzoek van de vakbond CNV Jongeren, die stelt dat veel jongeren in de branche een aantal tijdelijke contracten krijgen en daarna ontslagen worden, omdat ze te duur worden.

Ook bij sollicitaties zou zich discriminatie afspelen. Zo kregen twintigers ronduit te horen dat ze te oud waren om te solliciteren naar een baan als bijvoorbeeld vakkenvuller of caissière. Er zouden in totaal bijna tachtig klachten binnen zijn gekomen bij de vakbond.

Inmiddels heeft de CGB al twee klachten behandeld, hierbij betrof het de Albert Heijn en Boni Markten. In het eerste geval kwam de commissie tot de conclusie dat de AH discriminerend bezig is doordat niemand boven de negentien jaar wordt aangenomen, de Boni werd op de vingers getikt nadat het contract van een 23-jarige vrouw niet was verlengd (ze was het wettelijk minimumjeugdloon ontgroeid) en er vervolgens direct drie jongere mensen werden aangenomen.

Het CBL, de koepel van supermarkten, spreekt echter van incidenten. Volgens de directeur van de afdeling personeel en opleiding J. van Well gaat het in de meerderheid van de zaken die nog bij het CGB liggen om een onbedoeld effect van de Wet flexibiliteit en zekerheid. Dit betekent dat een werknemer maximaal drie tijdelijke contracten achter elkaar mag krijgen bij dezelfde werkgever. Bij een vierde contract is sprake van een vast dienstverband.

Van Well vindt het logisch dat veel jongeren tijdelijke contracten worden aangeboden, omdat zij niet hun toekomstige beroep zien in de supermarkt. "Ze willen vaak alleen bijverdienen en werkervaring opdoen, terwijl ze bijvoorbeeld rechten studeren. Na drie tijdelijke contracten staat een werkgever dan voor de vraag: is het verstandig om deze jongere aan je te binden, terwijl je weet dat zijn hart elders ligt", aldus Van Well.

De CBL zegt wel graag mee te zullen werken aan het onderzoek. "Vooral omdat wij hopen aan te tonen dat er vooral sprake is van incidenten. Ook willen wij een oplossing wat betreft de wetgeving en de smet op de sector wegnemen", zo zegt Van Well. Het onderzoek wordt waarschijnlijk medio november afgerond.

[upd] Vier Nederlanders dood door ongeval Duitsland

MadMarky en ziggyziggyziggy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Duitse Lingen, net over de grens ter hoogte van Ter Apel, is vanmiddag een ernstig ongeluk gebeurd waarbij drie mensen om het leven gekomen zijn. Maar de politie vermoedt dat er nog een vierde dode is.

Bij het ongeluk reed er een vrachtwagen achterop twee personenwagens. Zeer waarschijnlijk heeft de chauffeur niet gezien dat er een file stond, die was ontstaan door een klein ongeluk wat eerder gebeurd was. Eén van de twee wagens had een Nederlands kenteken. De brandstoftank knapte na de botsing en er brak brand uit.

Update 21.44 uur
De Duitse politie heeft bekendgemaakt dat bij het ongeval vier Nederlanders zijn omgekomen. Het betreft een echtpaar van respectievelijk 60 en 58 jaar uit Vorden, een vrouw van 59 uit Heelweg en een vrouw van 68 uit Zelhem. De vier zaten in één personenauto, die onder de brandende vrachtwagen terechtkwam. Het ongeval doet denken aan een soortgelijk ongeval in juli 2004 in België, waarbij eveneens vier Nederlanders omkwamen toen hun in een file staande auto van achteren werd geraakt door een vrachtwagen.

Barakat van NAC naar Eindhoven

FC Eindhoven blijft zich maar versterken. Nu komt ook NAC’er Adnan Barakat de gelederen van de eerstedivisionist versterken. Hij wordt voor één seizoen gehuurd.

De 22-jarige linksback had bij NAC Breda heel weinig uitzicht op speeltijd. Ook vorig seizoen kwam de verdediger al nauwelijks aan spelen toe. In het seizoen 2003/2004 was Barakat nochtans een vaste kracht in het elftal van Lokhoff. FC Eindhoven heeft met de komst van Barakat weer eens goede zaken gedaan deze zomer. In juni kwamen al Ten Rouwelaar, Bakkal, Stojanovic en De Roover van PSV op huurbasis naar de club uit de eerste divisie. Verder versterkte Eindhoven zich met Demouge (NEC) en Van Leerdam (De Graafschap).

Van Persie, Moens, Musampa in voorselectie

Robin van Persie maakt deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Duitsland later deze maand. De speler van Arsenal kwam in juni in opspraak wegens vermeende betrokkenheid bij een verkrachtingszaak.

Ook Mark van Bommel zit bij de voorlopige selectie, die liefst uit 31 spelers bestaat. De middenvelder kreeg in juni nog te horen van Van Basten dat hij overbodig was voor het kwalificatieduel met Finland. Andere opvallende namen zijn Oscar Moens en Kiki Musampa. Patrick Kluivert, al vroeg op dreef bij Valencia, zit er weer niet bij. Volgende week vrijdag maakt de bondscoach zijn definitieve selectie bekend. Die groep zal waarschijnlijk uit achttien spelers bestaan. Het duel tegen Duitsland is op 17 augustus in Rotterdam.


De voorlopige selectie:

Doel:
Timmer (AZ), Van der Sar (Manchester United), Moens (Willem II)

Verdediging:
Heitinga (Ajax), De Cler, Kromkamp, Opdam, Vlaar (AZ), Van Bronckhorst (FC Barcelona), Melchiot (Birmingham), Boulahrouz (HSV), Bouma, Lucius, Ooijer (PSV).

Middenveld:
De Jong, Lindenbergh, Maduro, Sneijder (Ajax), Landzaat (AZ), Van Bommel (FC Barcelona), Van der Vaart (HSV), Musampa (Manchester City), Cocu (PSV).

Aanval:
Babel (Ajax), Van Persie (Arsenal), Makaay (FC Bayern München), Robben (Chelsea), Castelen, Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United), Vennegoor of Hesselink (PSV).

Google: Fuck Natalee Holloway

Asskicker14 had ons via de nieuws-submit te melden:

Natalee HollowayWie via Google informatie zoekt over de vermiste Amerikaanse studente Natalee Holloway vindt een opmerkelijk eerste zoekresultaat. 'Fuck Natalee Holloway' is de titel van de webpagina, waarop een opinie-artikel staat van een zekere 'Gbd', die zich ergert aan de overvloedige media-aandacht voor de verdwijning van de 18-jarige Holloway.

Het artikel op de site Kuro5hin staat zelfs boven de 'officiële' pagina die is gewijd aan Holloway; NataleeHolloway.com. In het kritische artikel zegt Gbd zich met name te ergeren aan de conservatieve nieuwszender Fox News, die te veel aandacht aan de Arubaanse vermissingszaak besteedt. Ook het sturen van drie Nederlandse F16's naar Aruba vindt Gbd onbegrijpelijk. "De disproportionele aandacht van de Arubaanse, Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten voor de verdwijning van dit meisje kan alleen maar het gevolg zijn van de disproportionele media-aandacht", zo stelt de anonieme schrijver, die wijst op het feit dat jaarlijks een miljoen mensen als vermist worden opgegeven in de Verenigde Staten.

Het Google-resultaat zou geen gevolg zijn van een zogenaamde Google-bombing, een poging om de zoekresultaten van Google te manipuleren. De belangrijkste reden dat de Kuro5hin-pagina zo hoog scoort bij Google, is de grote hoeveelheid reacties op het artikel, al dan niet verontwaardigd, en een veelvoud aan verwijzingen. Veel lezers vinden het artikel van Gbd schandelijk. "Je bent een harteloze klootzak", zo luidt één van de reacties die de schrijver ontving. Kuro5hin heeft op een aparte pagina een overzicht van alle ontvangen hatemail geplaatst.

'Bully moet verboden worden'

Terwijl Rockstar momenteel nog steeds een zware kluif heeft aan de kritieken op de beroemde en beruchte Hot Coffee mod voor GTA, staat het volgende dilemma alweer te wachten.

Volgens een bericht van GameSpot, hebben de Britse anti-pest organistatie Bully Online en Amerikaanse procureur Jack Thompson (actief anti-game campagnevoerder) onafhankelijk preventieve acties gevoerd tegen het spel en vinden dat Bully verboden moet worden voordat het in de winkels ligt.

Rockstar omschrijft Bully als "een brutaal en grappig debuut van Rockstar Vancouver", waarbij de hoofdpersoon eerder "opstaat tegen pesters" dan zelf pest. Verder haalt het kereltje geintjes uit met andere vervelende kinderen, wordt hij gepest door leraren, gaat ie achter meisjes aan en uiteindelijk moet hij zijn weg zien te vinden op de fictieve hervormingsschool 'Bullworth Academy'.

Echter, Liz Carnell van Bully Online is duidelijk bezorgd over wat het spel voor effect kan hebben op kinderen.

"[...]
This game should be banned. I'm extremely worried that kids will play it and then act out what they've seen in the classroom.... Bullying is not a game by any stretch of the imagination. We have around four suicidal children contacting us every day.
[...]"


Jack Thompson zegt misselijk te zijn van het feit dat Bully al gepre-ordered kan worden op online winkels waar geen leeftijdverificatie van toepassing is.
"[...]
A check of Internet web sites today reveals that Wal-Mart, GameStop, ToysRUs, and Amazon.com are all presently pre-selling the game with no questions asked as to age of the buyers.
[...]"


Thompson heeft ook al rechtstreeks tegen Paul Eibeler, directeur van publisher Take-Two, gezegd dat hij wil dat het spel nooit het daglicht ziet.

GameSpot meldt ook dat Thompsons in zijn statement verwees naar een anti-pest actie die vandaag plaats zou vinden voor het hoofdkantoor van Take-Two in Manhattan. Het zou om enkele busladingen kinderen gaan (minus degene die GTA zitten te spelen) die gaan protesteren tegen de release van Bully.

Rockstar zelf heeft nog geen commentaar gegeven.

A1GP: Jeroen Bleekemolen 2e coureur

Jeroen Bleekemolen zal als tweede coureur gaan rijden voor het Nederlandse A1GP-team. Eerder werd al bekend gemaakt dat de belangrijkste coureur Jos Verstappen zou zijn en dat Jan Lammers als teambaas zal gaan fungeren.

Jeroen Bleekemolen, familie van de ex-Formule 1-coureur Michael Bleekemolen, is bekend van klasses als het FIA GT-kampioenschap, de Duitse Formule 3 en de DTM, de prestigieuze Duitse toerwagens. Hij rijdt op dit moment en zal in september dus terugkeren in een formulewagen tijdens de eerste race van de nieuwe serie, die op het circuit van Brands Hatch verreden zal worden.

'Kinderen zijn vuile, corrupte anarchistjes'

"Ik vind dat kinderen gewelddadige, vuile, corrupte anarchistjes zijn. Simpelweg volwassenen-in-wording." Dat zegt de Britse regisseur Mike Newell, die bezig is de laatste hand te leggen aan de verfilming van Harry Potter en de Vuurbeker. De 63-jarige filmmaker is niet van plan zijn wantrouwen naar kinderen onder stoelen of banken te steken.

Newell wil het Potterverhaal ontdoen van elk gevoel van valse onschuld, overtuigd als hij is van het idee dat kinderen meer waarheidsgetrouw neergezet horen te worden; als 'bloeddorstige maniakken'. "Ik wilde graag wat anders dan het braverikjesgevoel van de eerdere delen", aldus Newell. Het vierde deel van Harry Potter zal vanaf november in de bioscopen draaien.

Meer PS3 'geheimen' onthuld

Het Amerikaanse tijdschrift PSM heeft in haar septembereditie een aantal details over de PlayStation 3 onthuld die tot dusver niet bekend waren. De details, die afkomstig zijn van anonieme bronnen, betreffen onder andere specificaties en informatie over opslagmogelijkheden.

Het magazine meldt dat de PS3 niet in staat zal zijn PS2 en PSOne geheugenkaarten te lezen. Het apparaat gaat uitsluitend gebruik maken van Memory Stick Duo kaarten. Deze zijn van hetzelfde formaat dat ook in de PSP wordt gebruikt.
Dit betekent dat save games van oudere formaten niet gebruikt kunnen gaan worden op de nextgen console. Er wordt gesuggereerd dat deze standaardisatie van het formaat bij zal dragen aan het downloaden van informatie voor het multimediasysteem.

PSM zegt ook dat de PS3 geen ondersteuning biedt aan oudere randapparatuur die gebruik maakt van de PS2/One controllerpoorten. Hoewel de PS3 controller wel gewoon gebruikt kan worden voor het spelen van oudere spellen, lijkt het erop dat third party apparatuur zoals dansmatten niet compatibel zijn met het nieuwe apparaat. Dit tegen eerdere verwachtingen in.

Een pluspunt is dat de PSP wel gebruikt kan worden als WiFi-afstandsbediening voor de machine. Dit houdt in dat het mogelijk wordt om met een PSP opgeslagen media op de PS3 te beheren, het apparaat in te schakelen uit slaapstand, films bedienen en meer. Dit is een toevoeging op de geplande USB TiVo randapparatuur, waarmee de PS3 televisieprogramma's kan opnemen op de optionele hardeschijf.

Volgens PSM wil Sony voor de eerste partij PS3's de grootte van de harde schijf op 80 gigabyte houden. Het is niet de bedoeling dat deze schijf voor games wordt gebruikt, maar voor opslag van zaken als films, MP3 en digitale foto's die dan weer uitgewisseld kunnen worden tussen PC, PSP en andere PS3's. Het tijdschrift is erg gericht op het geven van harde informatie over de machine, echter is het zeker niet uitgesloten dat er nog veranderingen worden aangebracht aan het apparaat, zoals het geheugen en andere onderdelen van de PS3 architectuur.

PSM zegt, met gaming nog steeds tot Sony's hoofddoel, dat de meeste titels zullen draaien op een standaard 720p resolutie voor HDTV. Hoewel het apparaat zowel 1080i als 1080p HD-modi ondersteunt, ondersteunen de meeste huidige HDTV's dit nog niet. Sony wil de speler ook in staat stellen de resolutie te verlagen naar 480p (progressive scan) of 480i (standaard voor normale tv's), waardoor het niet verplicht is een HDTV bij het apparaat aan te schaffen.

Sony wil de PlayStation 3 als eerst volgend voorjaar in Japan uitbrengen. Europa en Noord-Amerika moeten wachten tot later dat jaar.

Zeker 50 partijen bij Duitse verkiezingen

Voor de verkiezingen van de Duitse Bondsdag op 18 september hebben zich al vijftig partijen opgegeven. Bundeswahlleiter Johann Hahlen, het hoofd van de federale kiescommissie, rekent erop dat er in de loop van vandaag nog nieuwe aanmeldingen bijkomen. Partijen kunnen zich nog opgeven tot middernacht.

Van de vijftig zullen maar een handjevol partijen daadwerkelijk in de Bondsdag terechtkomen. Duitsland kent een kiesdrempel van vijf procent, welke ongetwijfeld voor de meeste partijen te hoog zal blijken. Een nieuwkomer die wel wordt geacht de kiesdrempel te slechten is de Linkspartij, een bondgenootschap tussen de PDS, de opvolger van de voormalige DDR-staatspartij SED, en afvalligen van de regerende SPD van Bondskanselier Gerhard Schröder.

Volgens sommige opiniepeilingen kan de partij van oud-SPD-voorzitter Oskar Lafontaine en PDS-coryfee Gregor Gysi zelfs de derde partij van het land worden, achter de christen-democratische CDU/CSU en de sociaal-democratische SPD. Schröder meldde echter onlangs de Linkspartij niet als potentiële regeringspartij te zien. Behalve de drie genoemde partijen zullen waarschijnlijk de Grünen en de liberale FDP boven de kiesdrempel uitkomen.

NASA besluit tot noodreparatie Discovery

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

De astronauten aan boord van de Space Shuttle Discovery zullen een noodreparatie gaan uitvoeren, dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA besloten. De reparatie zal woensdag plaatsvinden.

Inspecties hebben uitgewezen dat er voegsel tussen de hittebestendige tegels losgeraakt is. De reparatie zal onderdeel vormen van een ruimtewandeling die toch al voor woensdag op het programma staat. Het repareren van een shuttle aan de onderkant is tot dusver nog nooit in de ruimte uitgevoerd. De techniek om voegsel te repareren is afgelopen zaterdag al wel getest door de astronauten.

De schade aan de voegen staat los van het probleem met stukken isolatiemateriaal dat losraakte tijdens de lancering. Het komt vaker voor dat er schade is aan de voegen, maar deze keer is de schade veel groter. Het zou daarom voor problemen kunnen zorgen bij de terugkeer op aarde, welke gepland staat voor 8 augustus.

Haarlemmermeer groeit het snelst

Het inwoneraantal van de gemeente Haarlemmermeer is tussen 2002 en 2005 het snelst gegroeid van alle grote gemeenten in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met een stijging van tien procent tot 131.816 inwoners blijft Haarlemmermeer Almere net voor.

Ook in Utrecht, Amersfoort en Zoetermeer steeg het inwoneraantaal relatief snel. De stijgingen zijn vooral te verklaren door de hoeveelheid nieuwbouw. Vooral veel jonge gezinnen komen er wonen.

Dordrecht, Haarlem, Rotterdam en Maastricht zijn minder populair. In die gemeenten daalde het aantal inwoners.

Sopot verliest twee topspelers

Het graveltoernooi van Sopot is al in de eerste ronde beroofd van twee topspelers. Gaston Gaudio meldde zich geblesseerd af voor het toernooi in Polen, terwijl Mariano Puerta verrassend verloor van Jarkko Nieminen.

Gaudio heeft vooral te kampen met vermoeidheid na een zeer intensieve maand juli. De 26-jarige Argentijn speelde drie finales in drie weken en had allerlei pijntjes. Hierdoor gaf hij forfait voor het toernooi in Sopot. Door de afzegging van Gaudio werd Mariano Puerta als eerste geplaatst. Het Poolse publiek heeft echter ook niet lang van Puerta kunnen genieten, want de runner-up van Roland Garros ging onderuit tegen Jarkko Nieminen: 6-4 en 7-6. Nieminen is wel vaker in voor stuntjes op gravel; zo was hij verantwoordelijk voor de eliminatie van Agassi tijdens Roland Garros.

Door het verdwijnen van Gaudio en Puerta uit het schema lijken Coria en Moya de voornaamste kanshebbers om Nadal op te volgen als winnaar in Sopot. De Spanjaard zelf is afwezig. Coria won het toernooi al in 2003, zijn topjaar.

Luijten volgende aanwinst Omniworld

FC Omniworld heeft weer een speler aangetrokken. De nieuwste club in het betaalde voetbal heeft de clubloze Ramon Luijten vastgelegd.

De 23-jarige middenvelder tekent een contract voor één seizoen bij de eerstedivisionist. In de afgelopen vijf seizoenen kwam Luijten 37 keer uit voor RBC Roosendaal. Luijten kreeg echter geen nieuw contract meer aangeboden en werd opeens werkloos. Sinds de zomer was Luijten actief voor Team VVCS, een elftal voor werkzoekende profs. Die ploeg speelde een oefenwedstrijd tegen Omniworld en Luijten maakte zoveel indruk op de technische staf van Omniworld dat hij een contract kreeg aangeboden.

Omniworld heeft nu al negentien spelers in zijn selectie. Het afgelopen weekend werden met Brazil en Van Eijk ook al twee spelers verwelkomd met veel ervaring in het betaalde voetbal. Op 12 augustus begint voor de club uit Almere het grote avontuur met een thuiswedstrijd tegen BV Veendam.

Het Twiske wil van buitenseks af

PIM4EVER, svenski, Furious en A.S.S.H.O.L.E hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Recreatiegebied Het Twiske denkt de oplossing te hebben om een einde te maken aan buitenseks. Ze laten vanaf nu de brandnetels groeien. Ook wordt er een mountainbikepad aangelegd en komt er extra toezicht.

Volgens de woordvoerder van het park, dat net iets boven Amsterdam ligt, hebben bezoekers steeds meer last van seksende paren. Vooral mannen bedrijven er vaak de liefde. Het hele gebeuren heeft vaak plaats in het noordwestelijke deel van het gebied, bij het naaktstrand op "Het Smaal"

"Ik heb er bijna een dagtaak aan om al die seksuele activiteiten te bestrijden. Zodra ik in de buurt kom, waarschuwen ze elkaar met fluitjes of smsjes dus ik blijf aan de gang", zegt toezichthouder Paul de Jong. Per dag spreekt hij 25 koppels aan en moet hij bekeuringen uitdelen.

"Buitenseks is al jaren een probleem in recreatieparken", zegt De Jong, "en het gaat de hele dag door, zowel rond kantoortijden - 'veel huisvaders' - als 's avonds. Die cruisende homo's lopen doorgaans verder weg, maar zo maken ze nieuwe paden. Dan komt er zo'n gezin uit Drenthe en die mensen gaan daar dan met de bolderkar lopen, nou, dat kan dus niet."

Cocu nieuwe aanvoerder PSV

Phillip Cocu is de nieuwe aanvoerder van PSV. De middenvelder van de Eindhovenaren volgt de naar FC Barcelona vertrokken Mark van Bommel op.

In 2004 keerde Cocu na een zesjarig verblijf bij Barcelona terug bij de Eindhovenaren. De 90-voudig international speelde afgelopen seizoen 29 competitiewedstrijden voor PSV en scoorde daarin zes maal.

Cocu begon zijn professionele voetballoopbaan bij AZ en speelde verder nog bij Vitesse.

[Upd] Massa in 2006 naar Ferrari

Scuderia Ferrari heeft officieel aangekondigd dat Felipe Massa volgend jaar voor het Italiaanse team rijdt. De 24-jarige Braziliaan komt nu nog voor het team van Sauber uit.

Het aantrekken van Massa betekent dat Rubens Barrichello de wacht wordt aangezegd. Enkele dagen geleden deden opeens hardnekkige geruchten de ronde dat Barrichello zou hebben getekend bij BAR, iets dat de Braziliaan overigens ontkende.

Update:
In een eerste reactie zegt Massa trots te zijn om volgend jaar voor Ferrari te mogen rijden. "Ik kan rekenen op een jaar ervaring als Ferrari's testcoureur, en deze uitdaging is de beste kans van mijn carrière. Ik kan niet wachten om deel te mogen uitmaken van een team als Ferrari, naast de beste coureur ter wereld, Michael Schumacher."

Ruckstuhl toch op WK

Karin Ruckstuhl zal toch meedoen aan het WK Atletiek, dat zaterdag begint. De deelname van de zevenkampster kwam even in gevaar wegens een tekenbeet.

Vorige week was het nog hoogst twijfelachtig of Ruckstuhl wel zou kunnen afreizen naar Helsinki. Door een tekenbeet liep ze de ziekte van Lyme op. Na overleg met sportarts Peter Vergouwen en KNAU hoofdcoach Peter Verlooy heeft de atlete besloten toch mee te doen aan het WK. Haar discipline, de zevenkamp, is het eerste onderdeel van het toernooi.

De deelname van Ruckstuhl, die vorig bij de Olympische Spelen zestiende werd op de zevenkamp, is een lichtpuntje voor de Nederlandse équipe. Vandaag werd namelijk bekend dat Kamiel Maase de marathon aan zich voorbij moet laten gaan. In een eerder stadium gaven bovendien al Warners en Liefers forfait voor het 10e WK Atletiek.

Patch 1.11 voor Diablo 2 is beschikbaar

Onlangs konden we je melden dat Blizzard bezig was met een nieuwe patch voor Diablo 2. Deze patch is nu uit en brengt spelers nieuwe Runewords, unieke items en bug fixes. Ook zijn er een aantal exploits van het spel ongedaan gemaakt. Om de patch te downloaden hoef je alleen maar in te loggen op je Battle.net account.
quote
A new Mystery has been revealed!

- Players of Hell Difficulty Realm games are hereby warned once again, that a series of new and challenging tests await you! The answer lies within Diablo's Bosses, which span across the world from the Den of Evil to the Throne of Destruction...

New Items

* Added 10 New Runewords.
* Added new Unique Items that will drop from Special Bosses.
* Hireling Enhancements
* Players can purchase hirelings that are within 1-5 levels below their own level.
* The rate at which hirelings gain experience has been increased. They should now stay closer to the player's level.

Major Bugs

* Creating a town portal when corpses or other objects entirely fill thearea where the portal will appear in town will no longer crash the game.
* Skills obtained from runewords created while the item is equipped will no longer disconnect you from Battle.net when chosen.
* Barbarians will no longer become stuck when using Whirlwind right after Inferno from the unique item Balrog Blade Flamebellow.
* German, Spanish, and Polish users will no longer crash when the mouse cursor moves over an item that grants an Aura while equipped.
* The game will no longer crash when selecting a skill granted by a weapon at the same time as switching weapons with the W key.
* Dying or being requested to trade while changing the key configuration will no longer cause you to get stuck.
* The "Missile Firing too far" assertion error has been corrected.
* Attempting to sell a Horadric Cube or a quest item to an NPC by holding Control while clicking will no longer disconnect you from Battle.net.

Minor Bugs

* Running the game with -install no longer causes the game to be installed as a Windows Service. -install is now ignored.
* Sometimes the seals in Diablo's lair would not activate. This has been corrected.
* Character expiration messages have been updated to reflect the expiration policy implemented in patch 1.10.
* Unidentified items sometimes caused other set items to display green for items the player does not have. This has been corrected.
* The German mouseover text for the Ist rune has been corrected.
* Account recovery is now allowed for existing accounts whose name is only one or two characters.
* When leaving a game on Battle.net, you will now be brought back to the channel in which you were previously.
* Transmuting an ethereal item now retains the ethereal stats bonuses.
* In Japanese Lord of Destruction, items that add to all Assassin skills incorrectly stated in their mouseover text that they added to all Druid skills. This has been corrected.
* Battle.net messages for non-English versions have been corrected.

Fixed Game Exploits

* It is no longer possible to bypass the 10-second hostility timer by activating a waypoint at the same time as declaring hostility.
* Uber Diablo is no longer killed when Shenk the Overseer or Blood Raven die nearby.
* Necromancers with Trang-Oul's Set equipped could sometimes become invincible to attack. This has been corrected.
* Blessed Hammer no longer remains active while in town, preventing players from subsequently declaring hostility and having the hammers hit other players for damage.
* Set items retained their multi-piece bonuses after the player died, even though they were removed. This has been corrected.
* Items with skill-charging effects will no longer give synergy bonuses to skills when equipped on a character without those skills.
* Pasting from the Clipboard no longer allows the creation of characters with more than one dash or underscore in their name.


Wereldrecord WiFi verbroken

Xender heeft het volgende bericht herschreven en samen met Blikvanger had hij/zij ons via de nieuws-submit te melden:

Antennes, grote schotels, zelfgemaakte stellages, touw en twee computers waren de ingrediënten voor een nieuw wereldrecord draadloos internet. Een groep jonge hackers genaamt 'iFiber Redwire' heeft tijdens de DefCon Hackers Conferentie het nieuwe wereldrecord op bijna 125 mijl (200 kilometer) gezet. De verbinding liep vanaf een berg in de Amerikaanse staat Nevada tot in de staat Utah.

Bij deze 'WiFi-shootout' moet een draadloze 11 Megabit verbinding tot stand worden gebracht tussen twee computers, zonder daarbij versterkers te gebruiken. Ben Corrado, Justin Rigling, Andy Meng en Brandon Schamer, allemaal 19 en 20 jaar oud, wisten zelfs zo'n stabiele verbinding aan te leggen dat VNC remote desktop zonder problemen kon draaien.

Toch had het team meer gewild. Ze gingen eigenlijk voor een afstand van 192 mijl(307 kilometer). "Toen we gingen testen in Cincinnati, bleek dat we zelfs een verbinding over 300 mijl (480 kilometer) konden maken zonder versterkers", zegt Ben Corrado.

Het kamp van 'iFiber Redwire' inclusief schotel

Heidfeld boos op Nissany

Nick Heidfeld heeft kritiek geleverd op Chanoch Nissany, de testcoureur van Minardi F1 die afgelopen vrijdag voor het eerst deelnam aan een Formule 1-training.

"Nissany hoort niet thuis in de Formule 1," zei Heidfeld. "Iemand die zo langzaam is als hij zou niet in een Formule 1-wagen moeten zitten. Hij is een groot risico en kan een gevaar opleveren voor de anderen."

Nissany reed op de Hungaroring mee in de vrijdagtrainingen als derde coureur en zette een tijd neer die tien seconden langzamer was dan die van Christijan Albers en Robert Doornbos. De tijd zou hem overigens een negentiende plaats hebben opgeleverd op de grid van de GP2-race in Hongarije.

Straten in Londen afgezet na vondst pakje in bus

svenski had ons via de nieuws-submit te melden:

In het centrum van Londen zijn een aantal straten afgezet na de vondst van een verdacht pakketje in een dubbeldekkerbus. In de bus zou bovendien een klein brandje zijn ontstaan, wat de brandweer al geblust heeft. Op dit moment zijn explosievenexperts onderweg om het pakketje te onderzoeken.

Snelle update
Scotland Yard ontkent dat er een pakketje gevonden zou zijn. Wel was er sprake van een brandje, maar het is nog onduidelijk waardoor dat is ontstaan. De explosievenexperts zijn volgens de politie dan ook uit voorzorg naar de bus gestuurd.

"Iedereen raakte in paniek, maar het was slechts een klein brandje waarbij geen gewonden vielen", aldus een politiewoordvoerder.

Woedende man gooit puppy van balkon

De dierenmishandelaar Een man in de Amerikaanse staat Florida is aangehouden nadat hij een twee maanden oude puppy vanaf de vijfde verdieping van het balkon had gegooid. Het gaat om een zwarte Labrador. De reden: de puppy had geplast en gepoept in het appartement. De man, Josper Sannon, riskeert vijf jaar cel.

Toen de politie de zestienjarige Steve Sannon hevig huilend op straat tegenkwam spraken ze hem aan. Hij stond voorovergebogen naast het dode hondje. Hij zei dat zijn vader het gedaan had. De politie heeft Josper Sannon gelijk aangehouden. Hij zit nu in een cel en riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete die tot tienduizend dollar op kan lopen. Zijn twee kinderen zijn bij familie ondergebracht.

Flipper Critters aangekondigd

Zen Studio's komt met een nieuw soort pinball-game voor de Nintendo DS. Het spel speelt zich af in een fantasiewereld met allerlei vreemde personages en mini-games.

In tegenstelling tot de standaard pinball-games die zich afspelen met een gewone flipperkast, speelt Flipper Critters zich af in veel verschillende landschappen en locaties. Van stadscentrum tot bergvallei en van kasteel tot op de maan. Natuurlijk komen wel de basiselementen van elke pinball-game terug in het spel zoals gaten, verhogingen, bumpers en jackpots.

Zoals gezegd bevat Flipper Critters ook een aantal mini-games. Bij deze mini-games moet de speler gebruik maken van alle mogelijkheden van de DS, zoals de gewone knoppen, het touchscreen en ook de microfoon.

Flipper Critters zal alleen verschijnen voor de Nintendo DS. Over een mogelijke releasedatum is nog niets bekend.

Laatste actie om REM-eiland te redden

De lokale politieke partij Noordwijk Totaal wil een laatste poging wagen om het vroegere REM-eiland, dat 7 mijl uit de kust van Noordwijk ligt, van de slopershamer te redden. Vorige week liet Rijkswaterstaat weten het kunstmatige REM-eiland (platform) te gaan slopen omdat verkoop door nieuwe regelgeving onmogelijk is.

Noordwijk Totaal weigert zich echter neer te legggen bij dit ''grote verlies van een stukje erfgoed voor de kust van Noordwijk''', en gaat de kwestie op de politieke agenda zetten. Vanaf het REM-eiland werden vanaf 15 augustus 1964 radio- en televisieprogramma's uitgezonden verzorgd door de Reclame Exploitatie Maatschappij (REM) onder de namen Radio Noordzee en TV Noordzee. Deze laatste was de eerste commerciële tv-zender van Nederland. Lang duurde dat feest echter niet, want op 17 december 1964 werden de uitzendingen vanaf het platform verboden. Omdat het met poten op de grond stond viel het onder andere regels dan bijvoorbeeld het zendschip van het commerciële Radio Veronica, dat niet aangepakt kon worden.

Het REM-eiland stond hierna leeg totdat in 1974 Rijkswaterstaat het overnam. De grote zendantenne werd verwijderd en op het platform werd een meetstation ingericht: "Meetpost Noordwijk". Maar dat is nu ook overbodig geworden en daarom wil Rijkswaterstaat er van af. Het platform heeft te kampen met achterstallig onderhoud en de jaarlijkse exploitatiekosten om het in stand te houden zouden zo'n 700.000 euro per jaar bedragen. Doordat nieuwe regels stellen dat bouwwerken op de Noordzee binnen 12 mijl van de kust alleen nog mogen staan als er "een zwaarwegend maatschappelijk" belang is, ziet men geen mogelijkheid een koper te vinden. Deze zou namelijk toch geen vergunning krijgen om iets met het eiland te doen.

Overigens is de TROS voortgekomen uit TV Noordzee op het REM-eiland. In de paar maanden dat er vanaf zee uitgezonden werd, en mensen met amateuristische antennetjes naar veel buitenlandse series konden kijken, meldden zich genoeg leden aan om het omroepbestel te kunnen betreden. Toen in 1974 Radio Veronica middels nieuwe wetgeving het zwijgen werd opgelegd, kregen die hetzelfde voor elkaar.


REM-eiland, hier nog met antenne.

-
Zeer informatieve pagina over de geschiedenis van het REM-eiland.

Tale of Two

In een Tale of two proberen twee diefjes een hele mooie diamand te stelen. Maar zoals altijd, misdaad loont niet....

Daarnaast vonden we in de submit het volgende spelletje.

Bedoeling is om zo snel mogelijk met je kart je rondjes te rijden, en die gene met de hoogste score kan vrijkaarten winnen om te gaan karten in de Rai (waar de grootste indoor kartbaan ter wereld is!). Succes dus!

Met dank aan RicXDesign.

Willems weg bij Sparta

Sparta heeft besloten met onmiddellijke ingang het tot 2006 lopende contract van Menno Willems te ontbinden.

De 28-jarige speler is volgens coach Wiljan Vloet te blessuregevoelig en komt daardoor niet in aanmerking voor een plaats in de a-selectie. De speler stond sinds 2003 onder contract nadat hij transfervrij overkwam van Haarlem. Willems kwam eerder uit voor Ajax, Vitesse, FC Den Bosch, Grimsby Town en dus Haarlem. Hij scoorde in 171 wedstrijden 6 goals.

Albers ook in 2006 in Formule 1

Christijan Albers rijdt ook volgend jaar in de Formule 1. Dat zegt zijn manager Lodewijk Varossiau.

Volgens Varossieau zou Albers al twee aanbiedingen voor volgend jaar hebben binnengekregen: één van zijn huidige team Minardi F1 en één van Jordan Grand Prix, dat volgend jaar onder de naam Midland zal gaan rijden.

Varossieau heeft de hoop Albers bij een nog beter team onder te kunnen brengen. Dat is echter afhankelijk van de keuzes van andere coureurs, met name Jenson Button, en Varossieau zegt niet te lang te willen wachten met het vastleggen van de Nederlander.

Allochtone jeugdbende die blanken aanviel veroordeeld

De rechtbank in Haarlem heeft zeven leden van een allochtone jeugdbende veroordeeld tot celstraffen. De bende, die zichzelf 'Gekke Buitenlanders' noemde, werd schuldig bevonden aan het beroven en mishandelen van blanke autochtone leeftijdsgenoten.

De zeven veroordeelden zijn tussen dertien en vijftien jaar oud en van Surinaamse, Marokkaanse, Koerdische en Iraakse komaf. De rechter veroordeelde de hoofddader tot twee jaar celstraf. De andere zes leden kregen celstraffen tot vijf maanden. Zij kwamen gelijk vrij, omdat ze deze straf al in voorarrest hebben uitgezeten. Hun straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie: die eiste elf maanden jeugddetentie.

Tegenover de politie gaven de de jongens aan dat zij het bewust op blanken hadden gemunt. Dit ontkenden ze echter tijdens het proces. Desondanks gaf een Marokkaanse verdachte toe dat hij liever autochtonen als slachtoffer uitkoos omdat die niet meteen (met een groep vrienden) wraak nemen, zoals allochtonen.

[Gerucht] Xbox 360 gaat 300 dollar kosten

Volgens een lekkende werknemer van de grote Amerikaanse retailer Wal-Mart zal de Xbox 360 verkocht worden voor een bedrag van 299,99 dollar, wat ook ongeveer de verwachte verkoopprijs is.

Games worden verwacht te koop te zijn voor 59,99 dollar per titel en onder de launch titels bevinden zich toptitels zoals Perfect Dark Zero en Project Gotham Racing 3, volgens dezelfde Wal-Mart medewerker.

Microsoft heeft nog niets bevestigd hierover en houdt de kaken op elkaar over een eventuele prijs en launch datum van de nieuwe console.


Pana Acties

De nieuwe Voetbaljeugd houdt zich voortaan meer bezig met het geven van een Pana dan het winnen van een voetbalwedstrijd. Je staat eerder voor schut als je 2 pana's achter elkaar krijgt dan dat je met 10-0 verliest. Zo bekijken zij het. Er komt eigenlijk een nieuwe rage opzetten een pana geven tijdens het basketballen. Tijdens een basketball wedstrijd is het iets moeilijker om een pana te geven maar niets is onmogelijk in deze wereld.

Bekijk de Pana acties van deze basketballers. Het zijn niet allemaal Pana Acties maar sommige zijn echt goed.

Oprichter Tuf Tuf-Club weer gedagvaard

Icoon Binnenlands nieuws Frank Jacobs, de man die Tuf Tuf-club oprichtte en leidde, moet wederom voor de rechter verschijnen. Opnieuw voor het zelfde vergrijp, namelijk het beledigen van verkeersofficier Koos Spee. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

Met de Tuf Tuf-Club ageerde Jacobs tegen alles wat de automobilisten op de gevoelige plaat zette. Onder meer een website (die niet meer bestaat) maakte daar deel van uit. Volgens het Openbaar Ministerie zouden hierop beledigende teksten hebben gestaan over Spee en een aantal opsporingsambtenaren.

In de zomer van 2003 werd Jacobs voor het eerst voor de rechter gesleept. Eind 2003 stond hij terecht en werd Jacobs veroordeeld. In hoger beroep werd door de rechtbank de dagvaarding ongeldig verklaard. Dat gebeurde daarna nog tweemaal. In mei 2004 trok Jacobs de stekker uit de Tuf Tuf-Club. In maart van dit jaar bestempelde een Belgische rechter het als een criminele organisatie.

Nu heeft Jacobs voor de vijfde maal een dagvaarding gekregen. Ook dit keer voor belediging en smaad. In oktober moet de Almeerder voor de rechtbank in Lelystad verschijnen.

Toch geen verbod losse spullen in auto

Politiek nieuwsHet eerder afgekondigd verbod van minister Peijs (Verkeer en Waterstaat, CDA) op rondslingerende spullen in auto's blijkt te berusten op een misverstand. Peijs dacht dat de bepaling in het nieuwe voertuigreglement alleen gold voor het vervoer van rolstoelen.

In het weekblad Elsevier liet de minister weten dat ambtenaren haar niet hebben verteld dat de bepaling voor alle voertuigen zou gelden. Ze heeft nooit de bedoeling gehad losse spullen in de auto te verbieden.

Voor het zomerreces kreeg de minister al veel kritiek op haar plan vanuit de Kamer. CDA, PvdA, VVD en D66 bestempelde het verbod in een reactie als 'onzin'. De regels zouden betuttelend overkomen terwijl het Kabinet juist minder regels nastreeft. Na de zomer moet de Tweede Kamer het voertuigreglement van de minister nog goedkeuren.

Boulahrouz onzeker voor duel Intertoto Cup

Khalid Boulahrouz zal woensdag waarschijnlijk niet in actie komen voor Hamburger SV in de halve finale van de Intertoto Cup tegen Sigma Olomouc.

De 23-jarige verdediger heeft last van een spierblessure en zal daarom dinsdag ook niet meetrainen. Hij trainde maandag ook al niet mee. HSV verdedigt thuis tegen de Tsjechische ploeg een 1-0 voorsprong.

Boulahrouz blijkt dit jaar bijzonder blessuregevoelig, eerder kampte de vijfvoudig Nederlands international met een schouderblessure, met een hamstringblessure en met knieklachten.

Route Mobiel weigert honderden klanten

Xender heeft het volgende bericht herschreven en samen met olthu018 had hij/zij ons via de nieuws-submit te melden:

Mensen die hun auto slecht onderhouden zijn niet welkom bij de pechhulpdienst Route Mobiel. Enkele honderden klanten hebben al een brief gehad dat ze uit het klantenbestand zijn verwijderd omdat ze te weinig onderhoud verrichten aan hun auto.

"We zijn een hulpdienst, geen rijdende onderhoudsdienst", zo zegt directeur Marc Schröder. Zijn bedrijf maakte een inventarisatie van de twintigduizend pechgevallen die ze inmiddels verholpen heeft. De mensen die de pechdienst te vaak inschakelden, zijn nu afgewezen als klant. Als zij met een rekening van een garage kunnen aantonen dat het achterstallige onderhoud is verholpen, zijn ze weer welkom.

Concurrent ANWB is vriendelijker tegen klanten. Pas als in twee achtereenvolgende jaren tienmaal om hulp wordt verzocht, vindt de wegenwacht het genoeg.

Ook Berlijn krijgt megabordeel

Icoon opmerkelijk nieuws In navolging van Dortmund zal ook in de Duitse hoofdstad Berlijn een megabordeel worden gebouwd. Dit speciaal voor de bezoekers aan het wereldkampioenschap voetbal dat volgend jaar zal plaatsvinden. Onlangs is er gestart met de bouw van een groot luxebordeel met zestig kamers.

Het bordeel zal naar de naam Artemis luisteren en ligt niet toevallig in de buurt van het Olympisch stadion. Met de gunstige locatie hoopt het optimaal te profiteren van de vele voetbalfans.

Eerder werd al bekend dat Duitse autoriteiten verwachten dat zo'n 40.000 buitenlandse hoertjes naar hun land zullen afzakken om iedereen aan zijn trekken te laten komen.

'Gamenerds later rijk en succesvol'

De computernerd die nu nog zijn dagen vult met eenzaam gamen op zijn kamertje gaat een succesvolle toekomst tegemoet. Dat blijkt uit een onderzoek van het televisiekanaal Sci Fi Channel. Het onderzoek ondervroeg de gamenerds van twintig jaar geleden. Eén op de vijf verdient inmiddels meer dan 70.000 euro per jaar.

De voormalige Pacman- en Donkey Kong-verslaafden gaan vaker uit en reizen meer dan de gemiddelde persoon. Het klassieke beeld van de eenzame, mannelijke nerd lijkt nauwelijks te kloppen. Eenderde van de 2000 ondervraagden is vrouw, en meer dan de helft is getrouwd. Een belangrijk deel van de nerds blijft overigens trouw aan de computerspelletjes. Een kwart van de ondervraagden gaf aan gemiddeld nog altijd twintig uur per week te gamen en meer dan 70 euro per maand hieraan uit te geven.

Met dank aan de FOK!Frontpage.

Quick-Step haalt Garate, wil Simoni

Quick-Step heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Juan Manuel Garate. De Spaanse kampioen komt over van Saunier Duval en tekent voor twee seizoenen bij de Belgische formatie.

Eerder trok de formatie al De Jongh, Van Impe en Tossato aan in dienst van Tom Boonen. Toch is Patrick Lefevere nog niet uitgewinkeld. De Belgische ploegleider wil nu ook Gilberto Simoni binnenhalen. "Nu ga ik voluit voor Simoni. Die moet volgend jaar onze kopman in de Giro worden", zegt Lefevere in de Belgische media.

Gibo werd dit jaar in de Giro nipt tweede achter Paolo Savoldelli. Bij zijn huidige werkgever, Lampre-Caffita, verlengde hij zijn contract niet, omdat hij niet langer meer in één team wou rijden met de grote belofte van het Italiaanse wielrennen, Damiano Cunego.

Gullit en Petrovic in gesprek met Talpa

Xender heeft het volgende bericht herschreven en meldde het toen via de nieuws-submit:

Ruud Gullit en Zeljko Petrovic zijn in de race om analist te worden in het nieuwe voetbalprogramma "Eredivisie: De Wedstrijden" van Talpa. De oud-voetballers zullen dan commentaar geven op de wedstrijden uit de belangrijkste voetbalcompetitie van Nederland. "We zijn met ze in gesprek en hopen dat het lukt. Met andere oud-voetballers of -trainers voeren we geen soortgelijke gesprekken", zo zegt een woordvoerder van Talpa.

Gullit moest in juni vertrekken als trainer bij Feyenoord vanwege de slechte resultaten. Ook Petrovic was werkzaam bij de Rotterdamse club en ging samen met Gullit weg. Beiden hebben al ervaring als analist. Ze hebben eerder bij de NOS gewerkt.

Op 13 augustus is de eerste uitzending van het nieuwe voetbalprogramma.

Paardje in galop

Schaken. Volgens mij heeft iedereen dit bordspel wel eens gespeeld. Het is een spel waarbij je goed moet nadenken over je zetten en waarbij je verschillende stukken hebt om vooruit te komen. Een daarvan is het paard. Met dit edele dier mag je eerst 2 stappen naar voren/rechts/links/voren doen en dan 1 stap naar links of rechts. En er is nu een spelletje waarbij je met het paard op alle hokjes van het schaakbord moet eindigen in zo min mogelijk stappen. De eerste keer kwam ik tot 78, maar ik weet dat dit beter kan. Ik ga dus nog even oefenen, maar hoe ver kom jij? Submit je score/tactiek in de reacties!

Classicpack Wipe-out Pure beschikbaar voor download

Na 3 gammapacks is de koek nog steeds niet op en wordt gestart met een nieuwe serie downloads voor Wipe-Out Pure op de PSP.

Deze downloads bevatten nieuwe levels en voertuigen voor het spel. Er zijn klassieke parcours terug te vinden die ook al in eerdere versies van WipEout te spelen waren zoals de Odessa Keys track van WipEout XL en de Ultima VII track van de originele WipEout. In de download zit ook de Goteki 45 FX3000 met een bijpassende menu skin. Net zoals in de originele games hebben alle nieuwe tracks een retro design en een theme met ouderwetse graphics die de tracks een unieke look geven.



De basis WipEout voor de PSP

Dik Voormekaar Show misschien terug

Het legendarische radioprogramma 'De Dik Voormekaar Show' komt misschien terug. Dat zei presentator André van Duin gisteren in het programma 'De Beste Radio' op 747AM. Hierin zijn gedurende de zomer bekende radioprogramma's uit het verleden te horen. Van Duin is vanaf volgend jaar weer beschikbaar en gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn.

"Als ik volgend jaar mei klaar ben met de theatertour, ga ik weer eens nadenken over het maken van radio. De studio staat nog klaar ik heb het pas nog opgeruimd en ingericht. Dus het is niet onmogelijk", zo zei Van Duin. De Dik Voormekaar Show begon in 1973 op Radio Noordzee en was daarna een vaste waarde bij de NCRV. Het humoristische programma van Ferry de Groot en André van Duin was tussen 2000 en 2003 nog te horen bij de TROS op Radio 3FM, maar stopte daarna.


André van Duin en Ferry de Groot aan het werk in de studio

Taiwanees kan weer opgelucht ademhalen

bordewolf, patje30 en KRIBBET hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Na drie jaar kan een 45-jarige Taiwanees weer normaal ademen. Een stuk van zijn kunstgebit, dat hij destijds door een val kwijtgeraakt was, is door middel van een operatie uit zijn luchtpijp gehaald.

Volgens de chirurg Chen Chun-lei was de man een paar dagen geleden met klachten over kortademigheid en koorts op het spreekuur gekomen. Toen Chen op een röntgenfoto iets raars zag zitten, wat al een ontsteking had veroorzaakt, besloot hij gelijk te opereren. Het bleek dus een ondergebitsprothese te zijn. Volgens de chirurg heeft zijn patiënt geluk gehad want als de ontsteking door was gezet had hij een deel van zijn long moeten missen.

Ajax wil De Cler terughalen

Ajax is nog steeds op zoek naar een geschikte vervanger voor de langdurig geblesseerde Maxwell. De namen van Diego Placente en Francecso Coco werden genoemd. Maar de Argentijn verlengde onlangs zijn contract bij Bayer Leverkusen en Coco is te blessuregevoelig, en dus hebben de Amsterdammers nog altijd geen nieuwe linksback.

Ajax heeft nu de interesse verlegt naar een oude bekende van de club. Trainer Danny Blind ziet Tim de Cler als een capabele back en wil de verdediger van AZ graag naar Amsterdam halen. De Cler speelde eerder al bij Ajax, maar werd toen te licht bevonden. Bij de Alkmaarse club maakte hij echter indruk en speelde zich in de kijker van onder meer bondscoach Marco van Basten. AZ zou naar verluid 5 miljoen euro voor de Leidenaar willen hebben.

'Schuilplantage' ontdekt door de politie

Wellicht geïnspireerd door onderduikers in de Tweede Wereldoorlog, heeft een Geleens stel een opmerkelijke plaats voor zijn wietplantage uitgekozen. Meer dan honderd planten waren verstopt in de kelder van een woning, terwijl het pand op het eerste gezicht helemaal geen kelder leek te hebben.

Bij een inval ontdekten agenten de toegang tot de plantage in een muurkast. Om het geheel compleet te maken was de trap naar de kelder afgedekt met een stuk vloerbedekking en een houten plaat.

Alle 118 planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Onderzocht wordt nog of de verdachten van 21 en 23 jaar oud hebben geknoeid met de elektriciteitsmeter.

Beoogde ambassadeur van de VS omstreden

Roland Arnall, door president George Bush naar voren geschoven om ambassadeur van de VS in Nederland te worden, is in eigen land verwikkeld in verschillende juridische procedures. Tienduizenden Amerikanen zijn procedures begonnen tegen Arnalls bedrijf Ameriquest, een hypotheekverstrekker.

De klanten - veelal afkomstig uit lagere inkomensgroepen - zijn van mening dat Ameriquest hun duurdere leningen heeft aangesmeerd dan ze konden betalen, en een hogere rente zou hebben berekend dan was afgesproken. Het bedrijf van Arnall maakte onlangs bekend een bedrag van 325 miljoen dollar te hebben gereserveerd om eventuele schadeclaims af te kunnen kopen.

De voordracht van Arnall moet nog door de Amerikaanse Senaat. Ongetwijfeld zullen de beschuldigingen aan het adres van Ameriquest daarbij ter sprake komen. Miljardair Arnall staat volgens het tijdschrift Forbes 321e op de lijst van rijkste wereldburgers. Volgens The Washington Post heeft Arnall ten minste 12,2 miljoen dollar geschonken dan wel opgehaald voor de herverkiezingscampagne van Bush in 2004.

'Marokko martelde voor de VS'

Volgens advocaat Clive Stafford Smith heeft Marokko een Britse terreurverdachte van Ethiopische komaf gemarteld in opdracht van de VS. De Britse krant The Guardian publiceert vandaag een verslag van wat zij noemen 'uitbestede martelingen' van terreurverdachten in andere landen.

De gemartelde Benyam Mohammed (inmiddels 26 jaar) werd in 2002 in Pakistan opgepakt. Er volgde een jarenlange lijdensweg via detentiecentra in Pakistan, Afghanistan en Marokko, voordat hij naar Guantánamo Bay werd getransporteerd. Volgens Mohammed kwam hij, voordat hij naar Marokko werd gestuurd, in Pakistan Amerikaanse bewakers tegen die aankondigden dat Arabische folteraars wel raad met hem wisten. Een Amerikaans vliegtuig heeft hem naar Marokko gevlogen.

Penis
Marokkaanse ondervragers hebben Mohammeds penis en borstkas met operatiemessen bewerkt. De folteraars maakten meer dan één centimeter lange insnijdingen op zijn geslachtsorgaan. Toen Amerikaanse militairen hem na 18 maanden Marokko kwamen ophalen, waren die ''zichtbaar geschokt'' door zijn verwondingen, aldus Mohammed.

De inlichtingendienst CIA en andere Amerikaanse overheidsdiensten weigeren commentaar op de verhalen over 'uitbestede martelingen'. De Marokkaanse vluchtgegevens waarop The Guardian de hand heeft weten te leggen, komen echter overeen met het relaas van Mohammed. Ook de beschrijving die hij heeft gegeven van de plaats waar hij is mishandeld, komt overeen met het martelcentrum Temara bij Rabat, dat eerder al door mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is beschreven.

Voor advocaat Stafford Smith is het duidelijk: ''Dit is gewoon simpelweg het uitbesteden van marteling. Amerika weet dat marteling verkeerd is en laat anderen het vuile werk doen.'' De VS verdenken Benyam Mohammed van het plannen van een aanslag met een vuile bom. De verdachte ontkent dat.

Nederlander opgepakt voor kindermisbruik Bali

In Indonesië is een 44-jarige Nederlander aangehouden op verdenking van kindermisbruik. De arrestatie vond vorige week plaats op het toeristische eiland Bali. De politie zegt bewijzen te hebben dat hij minstens drie jonge jongens heeft misbruikt.

De man, een voormalig ambtenaar, zou populair geworden zijn bij de kinderen door regelmatig cadeautjes als voetbalschoenen en T-shirts voor hen mee te brengen. Ook beloofde hij hun voetbalelftal te zullen gaan sponsoren.

De politie heeft een laptop van de man in beslag genomen, hierop bevonden zich naaktfoto's van de drie jongens. De man is nog niet aangeklaagd en blijft in voorlopige hechtenis. Als hij wordt veroordeeld kan hij maximaal een straf van twintig jaar cel krijgen.

Maase definitief niet naar WK

Kamiel Maase heeft zich definitief afgemeld voor het WK atletiek, dat zaterdag in het Finse Helsinki van start zal gaan.

Maase is onvoldoende hersteld van een blessure aan zijn hamstring. Hij liep de blessure anderhalve week geleden op bij een trainingswedstrijd in Voorthuizen.

"Het gaat stukken beter dan een week geleden, maar het is nog niet weg. Het scheurtje was aanvankelijk acht tot tien centimeter, maar volgens Peter is het nu nog vier centimeter. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik zag het al enige tijd aankomen. Ik moet het maar gewoon accepteren," aldus Maase

Bij het afgelopen WK in 2003 in Parijs werd de Nederlander achtste op de tien kilometer. In Helsinki zou Maase op de marathon gaan starten. De atleet zal zich nu gaan richten op een najaarsmarathon en het EK veldlopen op 11 december in Tilburg.

Discovery Channel wil op negen

De strijd om de afstandsbediening lijkt los gebarsten. Talpa wil op tien, National Geographic wil op elf en nu komt daar Discovery Channel bij die op negen wil. Het documentaire-kanaal start met een grote landelijke reclamecampagne om dit voor elkaar te krijgen. "Gezien de huidige ontwikkelingen in het tv-landschap en de waardering voor het merk Discovery, is dit het perfecte moment om van Discovery Channel een vaste waarde op negen te maken", zo zegt Sandra Tielenburg, vice president en country manager van Discovery Networks Benelux.

Discovery Channel staat met zijn kijkcijfers gemiddeld op de tiende positie in het Nederlandse zenderlandschap. Uit onderzoek blijkt volgens de zender echter dat het kanaal lang niet altijd binnen de eerste posities van de afstandsbediening geprogrammeerd staat. Opvallend is dat Discovery voor de negen gaat, aangezien TMF die plek in haar beginperiode heeft geclaimd. Ook een aantal regionale zenders willen graag op die positie.

De actie ging gisteren op de radio van start. Volgende week vrijdag verschijnen de eerste advertenties in alle landelijke dagbladen.

Boussabon bijna weer hersteld

Feyenoord-speler Ali Boussaboun is bijna hersteld van een ontsteking aan zijn voet.

De aanvaller van de Rotterdammers trainde maandag voor het eerst weer met de bal, nadat hij vorige week nog slechts loopoefeningen mocht doen. "Maar vandaag ging het lekker. Ik moet nu aanhaken bij de groep", zei de van NAC Breda overgekomen spits.

In het begin van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen maakte de spits een goede indruk. Door de ontsteking kon hij echter niet mee reizen naar het trainingskamp van de Rotterdammers in China. De spits miste dan ook de oefenwedstrijden tegen Espanyol, Nacional en afgelopen zondag in De Kuip tegen het Duitse Hertha BSC.

Doden door geweld Rotterdam, Enschede

In zowel Rotterdam als Enschede is de afgelopen nacht iemand om het leven gekomen door geweld. In Enschede werd een 29-jarige man in een woning doodgestoken, in de havenstad was een man slachtoffer van een schietpartij aan de Beijerlandselaan, in het zuiden van de stad.

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft de identiteit van de vermoorde man nog niet kunnen vaststellen. Buurtbewoners beweren dat het zou gaan om een zestienjarige drugsdealer. Er wordt vermoed dat een woordenwisseling aan de schietpartij is voorafgegaan.

De steekpartij in Enschede vond rond half vijf vanmorgen plaats in een woning aan de Benninkburg. Het slachtoffer was al overleden toen de politie aankwam bij het huis. Een 26-jarige man is vanmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. Gisteren was er ook al een steekpartij in Enschede, daarbij raakte een 41-jarige man levensgevaarlijk gewond.

Vught
Ook in Vught (Noord-Brabant) was het waarschijnlijk raak. Gistermiddag vond de politie in een schuur achter een leegstaande woning het lichaam van een 59-jarige man. Hij is eveneens geen natuurlijke dood gestorven, zo meldde de politie gisteravond. Het betrof een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

Gretta Duisenberg: Wim toch verdronken

Wim Duisenberg (1935 - 2005)Oud-bankpresident Wim Duisenberg is toch overleden in het zwembad van zijn vakantiehuis in Frankrijk, zo erkent nu ook zijn weduwe Gretta. De echtgenote zaaide verwarring door eerder te verklaren dat haar man vlak buiten de studeerkamer werd gevonden. Franse autoriteiten meldden zondag al dat Duisenberg levenloos in zijn zwembad werd aangetroffen.

Volgens Gretta had ze juist op verzoek van de Franse politie en justitie de andere lezing in de wereld gebracht, aangezien zij nog druk bezig waren met het onderzoek naar de doodsoorzaak. Inmiddels is vastgesteld dat de voormalige minister en bankier is overleden aan een hartinfarct. Vrijdag of zaterdag zal de begrafenis plaats hebben.

Pafology

Het enige geloof dat de bevrediging van het verlangen naar een paffertje centraal stelt. Vandaag uit de Pafology-bijbel: Het verhaal van Morris.

Dit is het verhaal van Morris, die, na ontsnapt te zijn uit de handen van de antirookfarizeeërs, 40 dagen door de woestijn zwierf.

[1] En na 40 dagen zonder saffie in de woestijn beklom Morris de berg. [2] Het pad was steil en het losliggend grind maakte zijn stappen onzeker. [3] Meerdere malen slipten zijn sandalen op de rollende steentjes, maar met zijn trouwe stok, waarmee hij thuis de tabaksvelden gelijk de rode zee splijtte, wist hij telkenmale zijn evenwicht te bewaren. [4] In het land ver beneden hem wuifden de tabaksvelden van Camel in een onzichtbare wind.

[5] En eenmaal boven aanschouwde hij een wonder: een brandende tabaksplant! [6] Morris inhaleerde eerst eens diep en liet de rook zijn longen vullen. [7] Plotseling sprak een stem tot hem: 'wees niet bevreesd, want ik ben uw God Marlboro.' [8] Morris schrok op en keek om zich heen, maar op de berg was niemand. [9] 'Het zou toch niet de plotselinge overdosis aan nicotine zijn?' dacht Morris. [10] 'Nicotine is goed voor je' dreunde de stem door de stilte. [11] 'Waar bent u heer?' vroeg Morris terwijl hij eerbiedig op de knieën zakte.

[12] 'Ik ben uw God Marlboro', klonk het uit de tabaksplant, 'hoe lang ik ook brand ik zal nooit in rook opgaan.' [13] Morris kroop op de knieën naar de tabaksplant, inhaleerde nog eens diep en sprak tot Marlboro: 'maar hoe kan dit, ik zie geen vloeitjes?' [14] 'Vloeitjes!' bulderde Marlboro, 'gij zult u niet meer ophouden met vloeitjes.' [15] En uit het niets verscheen de filtersigaret, en Morris zag dat het goed was.

[16] 'Gaat heen en vermenigvuldig deze filtersigaret en gij zult nooit meer plakkerige vingers en shag in de bek hebben,' sprak Marlboro tot de gelovige, 'en breng mijn boodschap tot anderen, iets met cowboys...dan zult gij succesvol zijn.' [17] En Morris, zijn eindeloos verlangen naar nicotine even gestild, verliet de berg, de sigaret tussen wijs- en middelvinger geklemd. [18] En beneden aangekomen vond hij zijn vriend Zippo. [19] 'Kijk eens hier,' sprak Morris, de sigaret omhooghoudend. [20] Zippo klakte met zijn tong en sprak, 'ik voorzie een grootse toekomst.'

Tobacco 4, vers 1-20

Samuel naar Internazionale

Walter Samuel verhuist van Real Madrid naar Inter Milan. De 27-jarige Argentijnse international tekende in Italië een contract voor vier seizoenen.

Zijn verbintenis in Madrid liep nog tot medio 2009 door, maar de Italianen hebben dat contact voor 16 miljoen euro afgekocht. Samuel kwam vorig jaar voor een bedrag van 25 miljoen euro over van AS Roma, maar hij voelde zich bij de Spaanse club nooit echt thuis.

Drie man vast voor racistische bijlmoord

In verband met de racistische moord op de 18-jarige Anthony Walker in Liverpool zijn inmiddels vier arrestaties verricht. Drie daarvan, mannen in de leeftijd van 17, 26 en 29 jaar zitten vast. Een 18-jarige arrestant is op borgtocht vrijgelaten. Twee mannen, die de politie ook graag wil ondervragen, zijn vermoedelijk naar het buitenland gevlucht. Het betreft de 20-jarige Paul Taylor en de 18-jarige Michael Barton. Laatst genoemde is een broer van Manchester City-speler Joey Barton.

Walker werd afgelopen vrijdag met een bijl de schedel ingeslagen nadat hij was uitgescholden vanwege zijn huidskleur. Dat gebeurde bij een bushalte waar hij met zijn (blanke) 17-jarige vriendin en een neef stond te wachten.


Anthony Walker

De zus van Anthony Walker zei tegen de BBC geen wraakgevoelens te koesteren en de bijlmoord-bende te vergeven. Ze citeerde een stuk uit de bijbel dat zegt: ''Tot zeventig maal zeven maal moeten wij vergeven'' (Mattheüs 18:21, 22). Dat is wat Jezus heeft gezegd, dus dat moeten we doen aldus Walkers zuster Dominique. Het enige wat er nog moet gebeuren is dat de daders moeten worden vastgezet, aldus de zus.

Button weerlegt uitspraken Williams

Jenson Button heeft zich in een officieel persbericht uitgelaten over de uitspraken van Frank Williams, dat de twee de aanleiding tot de nieuwe rel rond Button's toekomst niet onder vier ogen zouden hebben besproken.

Williams claimt de Britse coureur voor 2006, maar Button zelf heeft geen zin om volgend jaar bij het Williams F1-team te rijden. Frank Williams reageerde hierop door Button's uitspraken respectloos te noemen, omdat de coureur de zaak niet eerst met Williams zou hebben besproken.

Button verklaart in zijn persbericht dat dat wel degelijk is gebeurd. Hij geeft aan dat op 12 juli 2005 een vergadering plaatsvond in het hoofdkwartier van het team. Tijdens deze vergadering zou Williams hebben opgemerkt: "Uit je uitspraken klinkt het alsof je volgend seizoen niet bij ons wilt rijden." Button zou met "Dat wil ik inderdaad niet" hebben geantwoord.

Rossi blijft bij Yamaha

Valentino Rossi rijdt ook aankomend seizoen in de MotoGP op een Yamaha-motor. De Italiaanse wereldkampioen verlengde zijn contract met een jaar.

De afgelopen weken werd Rossi in verband gebracht met Ducati. De Italiaanse renstal zou met Rossi een gooi willen doen naar het wereldkampioenschap in de koningsklasse.

De afgelopen vier jaar werd de 26-jarige Rossi wereldkampioen in de koningsklasse. Vorig jaar schonk hij Yamaha in zijn debuutjaar bij de Japanse stal voor het eerst in tien jaar de wereldtitel. Daarvoor reed hij voor het team van Honda.

Meervoudig moordenaar Mexico gelyncht

Een woedende menigte heeft in het Mexicaanse stadje San Geronimo de Juarez een moordenaar gelyncht. De 22-jarige Oscar Junior Flores Lopez had in eerste instantie zijn neefje van 10 maanden oud gewurgd. Toen de politie hem wilde aanhouden wist hij een machinepistool te bemachtigen. Daarmee trok hij door de straten van het stadje en schoot negen mensen dood.

Toen de man door de politie werd overmeesterd stortte een woedende menigte zich op hem. Flores Lopez werd onder meer met machetes bewerkt en overleed in het ziekenhuis. Volgens de autoriteiten was de gelynchte moordenaar een drugsverslaafde die eerder al twee mensen had vermoord en toen naar de VS was gevlucht. Onlangs was hij weer teruggekeerd naar San Geronimo de Juarez.

"Constructief" gesprek FIA met coureurs

Een aantal Formule 1-coureurs heeft gisteren met Max Mosley een vergadering gehad over verschillende aspecten van de sport in de toekomst.

Een twaalftal coureurs, onder wie Michael Schumacher, Jacques Villeneuve en David Coulthard bespraken met de FIA-president zaken als de veiligheid tijdens tests, de reglementen voor 2008, superlicenties, inhalen en de kwalificatie.

Max Mosley noemde de vergadering constructief. Een heikel punt was de vorm van de kwalificatiesessies volgend jaar. Een aantal coureurs was voor een terugkeer naar de vrije kwalificatiesessies, terwijl anderen weer voor het behoud van de huidige vorm was, met één vliegende ronde voor iedere rijder.

Coulthard maakte zich het meeste zorgen om de veiligheid tijdens testsessies. "Er staat een helikopter standby tijdens tests, maar de basisfaciliteiten zijn niet verbeterd sinds Elio de Angelis omkwam," aldus de Schot. "En mijn grootste ongelukken heb ik gehad tijdens tests." De Angelis verongelukte in 1986 tijdens tests op Le Castellet in Frankrijk.

Man raakt pas behaald rijbewijs kwijt

Een 47-jarige man uit Amsterdam is zijn net behaalde rijbewijs vrij snel weer kwijtgeraakt. De politie nam het rijbewijs van de Amsterdammer in omdat hij volgens de agenten over te weinig rijvaardigheid beschikt en een gevaar op de weg is.

De man trok de zondagavond de aandacht van de politie toen hij op rijksweg A4 reed, en niet harder ging dan 80. De toegestane snelheid is daar 120. Ook had de bestuurder zichtbaar moeite om rechts te houden. De agenten hielden daarop de automobilist aan, waarbij bleek dat deze wel in het bezit was van een rijbewijs en niet gedronken had. De man mocht daarop zijn weg vervolgen.

De Amsterdammer reed vanuit stilstand direct vanaf de vluchtstrook de snelweg op, waar verkeer dus met 120 kwam langsrazen. De politieagenten zetten de man direct weer aan de kant en spraken hem er op aan. De man begreep er waarschijnlijk echter weinig van, en deed vervolgens precies hetzelfde. De agenten hielden de man wederom aan, maar nu stopte de automobilist op de rechterrijstrook.

Voor de politie was daarmee de maat vol. Ze nam zijn rijbewijs in. De Amsterdammer zal opnieuw examen moeten doen, aldus de politie Haarlemmermeer.

DVD: The Offspring - Complete Music Video Collection

The Offspring staat al jaren garant voor lekkere en soms vrolijke punkrock. Sommigen zijn niet zo blij met de koers die de band de afgelopen jaren is gaan varen, maar het is een feit dat ze toegankelijke nummers maken die een redelijk groot publiek aanspreken.

De opvallende videoclips hebben hier ongetwijfeld een steentje aan bijgedragen. Op de Complete Music Video Collection staan voor alle fans, liefhebbers en andere nieuwsgierigen alle muziekvideo's netjes op een rij, samen met nog flink wat extra's. De moeite waard? Zeker!


'Gamenerds later rijk en succesvol'

freiss had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe computernerd die nu nog zijn dagen vult met eenzaam gamen op zijn kamertje gaat een succesvolle toekomst tegemoet. Dat blijkt uit een onderzoek van het televisiekanaal Sci Fi Channel. Het onderzoek ondervroeg de gamenerds van twintig jaar geleden. Eén op de vijf verdient inmiddels meer dan 70.000 euro per jaar.

De voormalige Pacman- en Donkey Kong-verslaafden gaan vaker uit en reizen meer dan de gemiddelde persoon. Het klassieke beeld van de eenzame, mannelijke nerd lijkt nauwelijks te kloppen. Eenderde van de 2000 ondervraagden is vrouw, en meer dan de helft is getrouwd. Een belangrijk deel van de nerds blijft overigens trouw aan de computerspelletjes. Een kwart van de ondervraagden gaf aan gemiddeld nog altijd twintig uur per week te gamen en meer dan 70 euro per maand hieraan uit te geven.

Brad: het Spel

In "Brad: the Game" draait het allemaal om jou. Jij beslist wat je doet. Door bepaalde beslissingen te maken kun je verder komen in het spel maar natuurlijk kun je door een verkeerde beslissing ook sterven natuurlijk. Probeer zo veel mogelijk punten te behalen met je beslissingen. Als je sterft kun je ook punten behalen en het is ook mogelijk door niet te sterven en nul punten te halen.

Deze dus, succes...

Kromkamp vertrekt toch

AZ en Villareal hebben overeenstemming bereikt over een transfer van Jan Kromkamp naar de Spaanse club.

Nadat eerder al transfers naar Valencia en FC Porto afketsten ziet AZ-trainer Louis van Gaal de speler twee weken voor het begin van de competitie toch vertrekken. Op dit momen moet alleen Kromkamp nog overeenstemming bereiken met de club die uitkomt in de Champions League, waarschijnlijk zal hij een contract voor vijf jaar tekenen.

Mannen en vrouwen

Ook uit het nieuws wordt pijnlijk duidelijk dat het vakantietijd is, de kranten en nieuwssites zijn alleen gevuld met gruwelijke berichten en met onzin. Laten we op de vroege morgen maar niet met de gruwelijke berichten beginnen. Eens kijken wat we dan over houden, in ieder geval veel berichten over 'mannen en vrouwen'.

Dat veel mannen hoffelijkheid niet meer zo hoog in het vaandel hebben staan is bekend. Larry Moriarty is echter een man die nog weet hoe het hoort en laat vrouwen gewoon nog even netjes voorgaan. Klik even op dit linkje en je weet waarom je dat misschien beter niet kan doen. Leonard Monfredo heeft weer op een hele andere manier lol gehad met vrouwen. Kost wel wat, maar daar krijg je dan ook wat voor. Tenminste, dat mag je verwachten. Natuurlijk klote als je er de volgende dag niets meer van weet maar wel 40.000 dollar kan afrekenen.

Klap op de vuurpijl is toch wel een bericht uit Italië. Gisteren was nog te lezen dat Italiaanse mannen zich op het strand niet meer bezig houden met flirten en dat de ouderwetse Italiaanse macho niet meer bestaat. Vandaag blijkt echter dat deze uitgestorven macho's een wel erg goedkope manier hebben gevonden om in het weekend een paar uur zonder hun vrouw te kunnen zijn. Bij Juventus is nu namelijk een speciale seizoenkaart voor vrouwen te koop voor slechts 19 Euro per seizoen. Dat is toch een meesterlijke vondst, nu nog hopen dat ze op het juiste moment juichen. Misschien ook een ideetje om De Arena dit seizoen nog vol te krijgen. Ik wed dat Jaakke al zit te rekenen.

Agassi neemt tijdje rust

Andre Agassi geeft forfait voor het ATP-toernooi in Washington. De Amerikaan wil niets forceren in verband met de US Open, dat eind deze maand van start gaat.

De afgelopen vijftien jaar nam Agassi onafgebroken deel aan het toernooi, dat hij liefst vijf keer wist te winnen. Hij was tweede op de plaatsingslijst, achter Andy Roddick. Agassi wil het rustiger aan doen: ”Op dit punt in mijn loopbaan moet ik heel selectief zijn in het aantal wedstrijden dat ik speel. Ik vind het jammer dat ik daardoor Washington moet missen, maar ik hoop terug te keren in 2006.”

Zondag won Agassi na twaalf maanden weer eens een ATP-toernooi. In de finale van Los Angeles klopte hij Gilles Muller. Het toernooi in LA was pas zijn eerste sinds Roland Garros, van afgelopen mei. Op de US Open heeft Agassi veel punten te verdedigen, want in 2004 reikte hij tot de kwartfinale, waar hij het hoofd boog voor Roger Federer.

Alex in selectie Brazilië

Alex is geselecteerd voor de Braziliaanse nationale ploeg. De verdediger van PSV maakt deel uit van de 22-koppige selectie voor het oefenduel tegen Kroatië, dit in tegenstelling tot Gomes.

Op 17 augustus speelt de winnaar van de Confederations Cup in Split tegen Kroatië, waarna twee weken later de ploeg zich kan kwalificeren voor het WK 2006 in de wedstrijd tegen Chili. Alex werd niet opgeroepen voor de Confederations Cup, in tegenstelling tot Gomes. Nu zijn de rollen dus omgedraaid. Bondscoach Parreira riep verder weer Ronaldo op. Ronaldinho en Roque Junior ontbreken in de selectie omdat het duo is geschorst voor de kwalificatiewedstrijd tegen Chili.

Myst V info en screens

Myst V: End of Ages wordt het vijfde deel in de bekende Myst-serie dat zal verschijnen voor de PC en MAC.

Dit deel zal een aantal nieuwe elementen in het spel brengen en een daarvan is het 'Slate System'. De 'Slate' zal werken als een goede handschrift-herkenningstechnologie: spelers kunnen wat ze maar willen schrijven op de Slate en een aantal commando's hiervan zullen worden geregistreerd en herkend. Als gevolg hiervan biedt de Slate onvoorspelbare interactie en een manier van verkennen die nieuw is voor de Myst serie.

Het spel staat gepland voor de herfst van 2005.




Lumines screens

1 september is het eindelijk zover: dan bestaat FOK!Games precies 1 jaar! Maar natuurlijk is 1 september ook de launchdatum van de PSP in Europa, en tegelijk met deze launch zal ook het spel lumines voor de PSP verschijnen.

Van dit puzzelspel heb je eerder al een review van de import versie kunnen lezen, maar er zijn vandaag een aantal nieuwe screens opgedoken die je hieronder kunt bekijken.




[update] Kinderen gedood bij gezinsgeweld

In de Groningse plaats Tolbert zijn twee jonge kinderen omgekomen na geweld van de vriend van hun moeder. De moeder vluchtte tijdens het geweld naar de buren en sloeg alarm. De man is aangehouden en raakte daarbij gewond omdat hij verzet pleegde tijdens de arrestatie.

Bij de politie stond de familie bekend als probleemgezin. Men zou enige keren bemiddeld hebben bij ruzies.

Update 0.04 uur
Loco-burgemeester Fellinger van de gemeente Leek, waar Tolbert onder valt, sprak van een 'onvoorstelbaar triest drama'. "Ik ben volledig van slag: dit soort dingen kan gewoon niet in Leek gebeuren", aldus Fellinger. Volgens een politiewoordvoerder had de 46-jarige verdachte de Nederlandse en de Israëlische nationaliteit. De overleden kinderen waren twee en vier jaar oud.

De kinderen en de 33-jarige moeder woonden nog maar kort in de buurt. "Zij was vorige maand met haar kinderen bij hem ingetrokken", aldus een buurvrouw. Een andere buurtbewoonster stelt nooit last te hebben gehad van de 46-jarige verdachte. "Maar hij was ook erg gesloten. Hij leefde vooral 's nachts, op tijdstippen dat normale werkende mensen moeten slapen."

Yann Arthus-Bertrand

Yann Arthus-Bertrand is die toffe Franse fotograaf die de meesten van jullie kennen van zijn indrukwekkende wereldwijde fotografieproject dat uitsluitend bestaat uit luchtfoto's. (En ja, die site is al eens langskomen hier. Put a sock in it.)

Naast zijn adembenemende luchtfoto's zijn op zijn site ook nog eens de portretseries van "The French" en "The Animals" bekijken. En heb je geen behoefte aan het vermoeiende achtergrondmuziekje, kunt je altijd meteen door naar zijn gallerij met wallpapers. Heck, zelfs Nederland zit er tussen.

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.