Chinese politie pakt knuffelaars op

Icoon Buitenlands In China zijn enkele mensen die openlijk een knuffel wilden geven aan vreemden gearresteerd door de politie. De Chinezen kwamen op het idee door een filmpje uit AustraliŰ, dat op de videowebsite YouTube geplaatst stond. Hierin houdt iemand een bord vast met de tekst "Free hugs". De actie is opgezet om vreemden op straat op te vrolijken door ze een knuffel te geven.

De Chinese knuffelaars deelden kaartjes uit met "gratis knuffels", "geef om vreemden" en "weiger apatisch te zijn". Toen enkele mensen in Xian en Beijing met de actie begonnen, gingen steeds meer mensen meedoen aan het openbaar knuffelen. De politie van Beijing zag dit niet zitten en arresteerde vier knuffelaars voor verhoor. "Omhelzen is een vreemde traditie. Wij zijn daar niet aan gewend", aldus Li, een inwoner van Xian. Misschien is dat de reden dat de arrestaties plaatsgevonden hebben.

Het filmpje is al enkele weken populair op YouTube, en de muziekvideo heeft voor een ware rage gezorgd in AustraliŰ en AziŰ. Ook in Europa zijn er al knuffelaars gesignaleerd in Nederland en Duitsland.