Ey Türk… Sana sesleniyorum, kendine gel!

Wtf zul je denken, een Turkse titel op een Nederlandse site? Het boeit me niet dat je niet begrijpt wat er staat. Ga weg, jij bent niet mijn publiek, niet mijn doelgroep en niet alles draait om jou gek!

Beste Turk, ik richt mij tot jou... daarom is mijn titel ook Turks. Zoals jij ook al weet, gelooft en er van uitgaat. Alles draait om de Turk en Turkije en daardoor dus ook om jou, zo ook met mijn open brief aan jou. Gezien je actief op internet bent en dit leest ben je misschien van de tweede of derde generatie Turken in Nederland en snap je er omdat je Nurks spreekt geen reet van wat er in de eerste zin staat. 
Snap ik, misschien moet ik het dan toch even vertalen wat er staat. "Hey Turk… ik richt mij tot jou, ken je plek!"

Nee, daarmee bedoel ik niet dat je op je dure smartphone die je in Turkije nooit had kunnen betalen Google Maps moet opstarten en de locatie moet verkennen, daarmee bedoel ik dat je je dient te gedragen. Het is lastig ik weet het. Jij "komt" uit een land dat altijd "nummer 1" is.  Je hebt als Turk veel om trots op te zijn. Zo heb je het Ottomaanse rijk en Erdogan. Ook in Nederland heb je veel om trots op te zijn: niet alleen heb je met je semi-Turkse partij DENK 3 zetels weten te bemachtigen, maar zelfs de lahmacun heeft de magen van de grootste Nederlandse racisten meerdere malen gevuld. Terwijl je tegelijkertijd de lijsten voor uitkeringen en de ondernemerslijst van de KVK domineert.  Zoveel om trots op te zijn dat ik er niet eens een opsomming van kan maken. Geen ander volk weet wat jij voelt, geen ander volk kan met jou concurreren. Het is allemaal een voor een waar en iedereen die het ontkent moet zijn bek houden.

Toch is er een ding, een ding wat je moet weten. Weet je wat jammer is? Het is jammer dat je er niet trots kunt zijn op dat de Nederlandse gemeenschap trots is op haar grootste minderheid. Heel misschien heb je dat ook wel aan jezelf te danken. Heel misschien had je daar verandering in kunnen brengen. Je hebt geen reet uitgevoerd om in Nederland te mogen zijn en door het overgrote deel van de Nederlanders verwelkomd te worden en alle kansen van de wereld en Turkije(!) te krijgen. Toch ben je hier, blijf je hier en moet jij het met de Nederlanders en de Nederlanders het met jou doen. Daarom zeg ik jou ook maar een ding:

Hey Nederlander… ik richt mij tot jou, ken je plek!

Als je je niet aangesproken voelt en toch volhoudt dat je een Turk ben, prima. Weet dan in ieder geval dat je in Nederland bent, leer Turks en lees nogmaals wat er in mijn openingszin staat.