Tong's TV-recensie # 4

De 69-jarige Hermien uit Raalte belandde vorige week zondag in de finale van Miljoenenjacht. Het leek haar voor de wind te gaan, tot ze de koffer van maar liefst 2 miljoen euro wegspeelde. De bank deed een bod van 149.000 euro en dat besloot Hermien uiteindelijk te accepteren.

"Moeilijk, maar ik sluit", zei ze. "Voor de studie van mijn kleinkinderen." Gruwelijk toch. Arme Hermien. Je zal maar afgescheept worden met zo'n bedragje. Nadat je ongevraagd, zomaar in de finale belandde. Terwijl het haar eerst zo voor de wind leek te gaan. Gelukkig was de thuiswinnaar solidair en deed de deur niet open. Voor hetzelfde geld is het iemand met kinderpostzegels. Zo'n onguur, ongeschoren type, in een lange regenjas. Je kunt immers niemand meer vertrouwen tegenwoordig. De naam Gerstanowitz klinkt ook veel te Pools.

Waar is de echt-Hollandsche televisie gebleven ? Dat je bij de namen Ruis, de Braak en Bouwman op het puntje van je Berend Boudewijn-Mondriaan-of van Ostaijen stoel ging zitten. Toen werd je niet afgescheept, als Berend Botje uitvaren ging. Mocht je gelijk oversteken van Wim T. Schippers. Wist je bij Wie van de drie ? wie de leukste mol was.

Toen hielden we nog echt van Holland. Was schijtlollig nog oprecht om in je broek te pissen van het lachen. Wil de laatste tevreden Nederlander opstaan?...... 'Licht uit, spot aan! Vergeet vooral het vraagteken niet op de lopende band. Anders staat de boer, met z'n melkkoe, voor Jan lul te wachten achter de coulissen. Krijgen we daar weer gezeik over.

tong80/Herman. Geen Emmink.