Tong's kijk op de actualiteit # 3

Alles wat tegenwoordig links is wordt woke genoemd of belerend. Terwijl het gewoon gezond verstand is. Het gaat nergens meer over. Rechts heerst op alle fronten. Hilversum/NPO is doordrenkt van rechts. Tot aan het extreme toe met ON. Derksen is niet op zoek naar grenzen, deze extremist is een gevaarlijke gek die de grens allang is overschreden.

"Men" zegt dat je met die mensen in gesprek moet gaan. Dat is juist het probleem, dat kan en gaat niet. "Ze" zijn zo overtuigd van hun eigen gelijk dat het praten tegen een muur is. Niet eens de Chinese. Daar heb je nog een keuze uit wat niet te vreten is. Kijk op dinsdag en donderdag eens naar ON (Ongehoord Nederland). Het is fascinerende televisie waar Koot en Bie nooit aan hebben gedacht met hun Tegenpartij. Het bloemstukje en Erik van Muiswinkel als Hans Janmaat ontbreekt.

Kijk eens naar het ontbijtprogramma Op NED1. Het is alleen maar Telegraaf/Elsevier en FD deskundige. Om de gemiddelde Nederlandse huisvrouw te paaien zitten er ook een royalty-watcher en een kijkcijfer en media-deskundige. Dat ze in de zeik worden genomen zal zelfs Patricia worst wezen. Kijk eens naar WNL op zondagochtend. De lust om voor het zingen de kerk uit te gaan vergaat je. De kansel staat rechts en het "wij"-water lest eenzijdig de dorst.

Door Johan Derksen word je gecanceld als je het niet met hem eens bent. Zeg: naar zijn doen te links. Of eventueel, misschien, schoorvoetend, een "maar" plaatst. Ik zag laatst een lijst met 20 ex-gasten die niet meer mogen komen in Vandaag Inside. Lilian Marijnissen is een uitzondering. Voor de bühne een linkse ex-politica. Wel met tieten, en Feijenoorder. Ze moet wel gezellig meedoen en meelachen met de pis en poep grappen. Anders wordt ze, zoals vorige week, een dag later alsnog met de grond gelijk gemaakt door die ex-voetballer met een dildo op z'n hoofd.

Jammer dat Jan Boskamp geen ex-linkse politica is, verder voldoet-ie aan alle eisen. Merel Ek durfde het op te nemen voor de Friese politicus. Oh wee. Wat haalde ze op haar hals. Ze kreeg de wind van voren. Net zoals Sam Hagens. Hoe durfde hij de grote meneer Derksen zo toe te spreken. Wees blij dat er nog een Volkskrant is die af en toe een links standpunt durft te verkondigen. Soms azijn pissend en belerend. Daarom door de rechtse-goedmens afgezeken.

De eigen parochie schijnt heilig te zijn en al geclaimd door rechts. Met dit verschil dat rechts heilig gelooft in het eigen gelijk, en links soms op twee gedachten durft te hinken. Bij OP1 is de VARA ook niet meer aanwezig. Dat is de grote Jort Kelder show. Je weet wel, de beste vriend van Mark Rutte. Die geen boeken leest omdat te dik. Waarschijnlijk lezen ze deze hoogstaande column ook niet. Dat is te min voor ze. Terwijl het eerder te hoog gegrepen is, en ik erboven sta.

tong80.

de bescheidenheid zelfe. :T