FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 7 september 2010

Familie Holloway gelooft Joran niet

De advocaat van de moeder van Natalee Holloway gelooft niet dat Joran van der Sloot de familie van het op Aruba verdwenen meisje oplichtte om ze terug te pakken. Dat zei raadsman John Kelly in de Amerikaanse ontbijtshow Today.

Van der Sloot zei in een maandag uitgezonden interview, dat ook in de VS te zien was, dat hij de familie van Holloway een hak wilde zetten en ze geld liet betalen in ruil voor informatie over de locatie van het lichaam van de Amerikaanse tiener. "Haar ouders maken me al vijf jaar het leven zuur. Toen ze me aanboden te betalen voor de vindplaats van het meisje, dacht ik: waarom niet? Daar heb ik nu spijt van."

De Nederlander schildert zichzelf volgens de advocaat altijd af als het slachtoffer. "Hij is altijd op zoek naar aandacht. Hij wordt altijd verkeerd begrepen en op een dag gaat hij absoluut de waarheid vertellen", stak Kelly de draak met Van der Sloot, meldt CNN. "Hij is een pathologische leugenaar."

Volgens de advocaat werd vanuit de Holloways geen contact met Van der Sloot opgenomen, zoals de Nederlander beweert, maar was het juist andersom. "We wisten dat hij zou liegen en zich schuldig zou maken aan oplichting."

Internationale actie illegaliteit internet

De politie heeft onder meer in Nederland arrestaties verricht in een door Europol gecoördineerde internationale actie tegen zogenoemde topsites en rip boxes. Die zijn vaak de bron van illegale verspreiding van onder meer entertainment via internet. Dat heeft Stichting Brein dinsdag gemeld.

Naast Nederland zijn er ook aanhoudingen, doorzoekingen en inbeslagnames uitgevoerd in dertien andere Europese landen, zoals België, Engeland, Frankrijk en Italië. De beheerders van de sites werden vermoedelijk opgepakt in Nederland, België en Engeland. Volgens Brein is het onderzoek gestart op intitiatief van de Belgische federale politie.

Een woordvoerder van de Europese justitieorganisatie Eurojust kon dinsdag nog niet ingaan op de zaak. Woensdag worden volgens hem de bijzonderheden bekendgemaakt door de Belgische federale politie.

Beatrix wil advies van Tjeenk Willink

Koningin Beatrix gaat opnieuw haar adviseur Herman Tjeenk Willink om advies vragen over de situatie in de formatie. Bureau Woordvoering Kabinetsformatie maakte dinsdagavond laat bekend dat Beatrix Tjeenk Willink heeft verzocht 'haar op de kortst mogelijke termijn te informeren over de ontstane situatie en de stappen die genomen moeten worden'.

De koningin ontving eerder op de avond VVD-fractievoorzitter Mark Rutte. Beatrix sprak maandag ook met haar vaste adviseurs, voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet, voorzitter van de Eerste Kamer René van der Linden en vicevoorzitter van de Raad van State Herman Tjeenk Willink.

Maandag adviseerde Rutte de koningin om hem te vragen een conceptregeerakkoord te schrijven. Dinsdag bleek echter dat VVD, CDA en PVV verder wilden onderhandelen over een rechts kabinet. Geert Wilders (PVV) had de stekker uit de onderhandelingen getrokken wegens een gebrek aan vertrouwen na een brief van CDA-onderhandelaar Ab Klink over de formatie.

Nadat Klink maandag bekendmaakte op te stappen uit de Tweede Kamer was Wilders bereid om weer aan tafel te gaan. De twee andere critici binnen het CDA, Ad Koppejan en Kathleen Ferrier, neemt hij voor lief, omdat zij minder gewicht in de schaal leggen.

VN: veel meer verkrachtingen Oost-Congo

In het oosten van Congo hebben gewapende strijders zich sinds eind juli schuldig gemaakt aan meer dan vijfhonderd systematische verkrachtingen, meer dan twee keer zoveel als eerder werd gemeld. Dat zegt Atul Khare, assistent-secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor vredesoperaties in een verslag aan de Veiligheidsraad.

Behalve de 242 verkrachtingen in en rond het dorp Luvungi hebben nog meer dan 260 andere verkrachtingen plaatsgevonden in Uvira en andere regio's van Noord- en Zuid-Kivu, zegt Khare. Zo vonden in Miki, een dorp in Zuid-Kivu, 74 seksuele misdrijven plaats, onder andere tegen 21 minderjarige meisjes tussen 7 en 15 jaar en zes mannen. In het dorp Kiluma zouden alle vrouwelijke inwoners zijn verkracht.

Khare roept de Veiligheidsraad op strijders van de Rwandese FDLR en de Congolese Mai-Mai die zich aan de verkrachtingen schuldig hebben gemaakt te vervolgen en sancties tegen hun leiders te treffen.

Secretaris-generaal Ban Ki-moon stuurde Khare naar Congo om te onderzoeken waarom VN-troepen in Luvungi geen poolshoogte gingen nemen nadat ze door het Internationaal Medisch Korps op de hoogte waren gesteld dat er veel slachtoffers werden behandeld. Het 2200 inwoners tellende Luvungi ligt maar een half uur rijden van het kamp van de blauwhelmen.

"Hoewel de primaire verantwoordelijkheid voor de bescherming van burgers bij de staat, het nationale leger en de politie berust, hebben ook wij duidelijk gefaald", stelt Khare. "Onze acties waren niet adequaat, waardoor de bevolking van dorpen in het gebied op onaanvaardbare wijze werd gebrutaliseerd."

Diverse groepen in Oost-Congo gebruiken verkrachting als wapen tegen de bevolking. Volgens de VN werd in Oost-Congo vorig jaar melding gemaakt van minstens 8300 verkrachtingen. Het werkelijke aantal moet veel hoger liggen, omdat veel verkrachtingen nooit worden gemeld.

[WK] Nederland ongeslagen naar halve finale

Alweer de laatste groepswedstrijd tijdens het WK hockey voor vrouwen in het Argentijnse Rosario. In deze laatste wedstrijd ging het voor Nederland alleen nog om de eer omdat zij zich al eerder zeker wisten te spelen voor de halve finale. De halve finale zal komende donderdag worden gespeeld en tegenstander is dan Engeland. Nederland won het duel met Japan met 5-2.

Na een minuut spelen wist Naomi van As door een prachtige individuele actie de score te openen. Ook Maartje Paumen deed al snel een duit in het zakje en zorgde ervoor dat Nederland binnen tien minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong stond. In het kwartier wat volgde kreeg Japan wat meer grip op de wedstrijd en wisten beide ploegen een strafcorner niet te benutten.  Een doelpunt van Agliotti werd afgekeurd omdat deze met de voet was geraakt. In de slotfase van de eerste helft was het rommelig en kon Nederland niet overtuigen zoals het dat in de openingsfase wel wist te doen.

Een van richting veranderd schot werd in de openingsfase al snel tot doelpunt gepromoveerd. Lideweij Welten raakte de bal die daardoor hoog achter de Japanse doelvrouw verdween. Ook Kim Lammers wist een doelpunt mee te pikken en wel nummer vier vcan de wedstrijd. Maartje Paumen schoot de bal de cirkel in en zag deze slecht verwerkt worden door de Japanners. Lammers zag de bal voor zich terecht komen en schoot de bal onberispelijk in. Het tiende doelpunt van Maartje Paumen volgde niet veel later vanuit opnieuw een strafcorner. De Japanse vrouwen hadden net zo goed thuis kunnen blijven. Op geen enkele manier wisten ze het Joyce Sombroek moeilijk te maken. Natuurlijk kregen ze wat kansen via strafcorners maar de Nederlandse verdediging bleef hierin vrij eenvoudig overeind. Toch kon de bijna 20-jarige Sombroek in de slotfase nog een tweetal ballen uit het net vissen.

Nederland had waarschijnlijk wel verwacht dat ze dit duel als opwarmertje voor komende donderdag kunnen gebruiken. De dames van coach Herman Kruis zullen op donderdag 21:30 uur (Nederlandse tijd) afslaan voor het halve finale duel tegen Engeland. 

BP komt woensdag met rapport olieramp

BP publiceert woensdag de uitkomsten van een intern onderzoek naar de olieramp in de Golf van Mexico. Dat heeft het Britse oliebedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Door een explosie op booreiland Deepwater Horizon kwamen op 20 april elf medewerkers om het leven. Daarna volgde de grootste olievervuiling in de Amerikaanse geschiedenis. BP heeft al meer dan 6 miljard euro uitgegeven om de gevolgen van de ramp te bestrijden. Amerikaanse parlementariërs hebben BP verweten dat het uit winstbejag laks is omgegaan met de veiligheidsvoorschriften. BP ontkent dat.

Het rapport, dat is opgesteld door de chef veiligheid en operaties van BP, wordt naar verwachting om 13.00 uur (onze tijd) gepresenteerd.

Koningin ontvangt Rutte

Koningin Beatrix heeft dinsdagavond op het Paleis Noordeinde VVD-leider Mark Rutte ontvangen om met hem te spreken over de vervolgstappen in de kabinetsformatie.

Eerder sprak de vorstin met haar vaste adviseurs, de voorzitters van Eerste en Tweede Kamer en de vicepresident van de Raad van State. Het is wachten op nieuwe stappen in de kabinetsformatie nu PVV-leider Geert Wilders zich weer bereid heeft getoond met VVD en CDA te onderhandelen over de vorming van een rechts minderheidskabinet. Afgelopen vrijdag werden gesprekken daarover nog op initiatief van Wilders gestopt omdat hij geen vertrouwen meer had in de volledige steun van de CDA-fractie.

Tijdens een Kamerdebat dinsdagmiddag bleek dat VVD, PVV en CDA de onderhandelingen onder leiding van voormalig informateur Ivo Opstelten willen hervatten.

Koningin ontvangt Rutte
Koningin ontvangt Rutte (Foto: ANP)

Fraude bij 350 pardonvergunningen

Zo'n 350 vreemdelingen krijgen geen verblijfsvergunning op basis van de pardonregeling, omdat ze fraude hebben gepleegd bij de aanvraag. Dat meldt ministerie van Justitie dinsdag. In alle gevallen van fraude die door de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) zijn vastgesteld, is aangifte gedaan.

Sommige vreemdelingen die gebruik wilden maken van de pardonregeling maakten gebruik van de identiteitsgegevens van andere vreemdelingen. In een aantal gevallen heeft het onderzoek dat volgde op de aangifte van de IND geleid tot een veroordeling tot celstraf, uiteenlopend van vier tot zes maanden. Uit geen van de onderzoeken is gebleken dat ambtenaren bij de fraude betrokken waren.

Bij honderd van de 28.000 verblijfsvergunningen die inmiddels verleend zijn, is ook fraude geconstateerd. Ook hier is in alle gevallen aangifte gedaan. Daarnaast is een procedure gestart om deze vergunning in te trekken.

Verdachte verkrachtingen Bollenstreek langer vast

De 37-jarige man die verdacht wordt van vier verkrachtingen in de Bollenstreek blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag bij zijn voorgeleiding besloten. De man uit Voorschoten zit sinds woensdag vast.

Maandag werd bekend dat de DNA- sporen die bij drie recente verkrachtingen zijn aangetroffen overeenkomen met het DNA van de verdachte. De man werd aangehouden nadat dinsdagnacht een 24-jarige vrouw in Hillegom was verkracht. Ze werd rond 01.00 uur op het fietspad langs de Leidsestraat bij het Shell-tankstation van haar fiets getrokken en in een weiland verkracht. Op 25 juli en op 11 augustus werden een vrouw en een meisje van respectievelijk 23 en 15 jaar verkracht.

Uit het onderzoek is gebleken dat de man ook verdacht wordt van een verkrachting in Voorhout op 3 augustus 2002. Die dag werd een 21-jarige vrouw op de 's-Gravendamseweg van haar fiets getrokken en in de bosjes verkracht. Onbekend is of er in deze zaak ook een DNA-match is. De politie onderzoekt of de man nog in verband kan worden gebracht met andere verkrachtingszaken.

Uitslagen EK-kwalificatie (07/09/10)

Vanavond werden de tweede duels in de kwalificatiereeks naar het Europees kampioenschap voetbal in Oekraïne en Polen afgewerkt. Oranje trof Finland in Rotterdam en sloot het duel af met een moeizame 2-1 zege. Hieronder vind je de uitslagen van de overige duels die vandaag gespeeld zijn.

Groep A:

Turkije - België 3-2
 28' Daniel Van Buyten 0-1
 48' Hamit Altintop 1-1
 64' Vincent Kompany (België/2x geel)
 66' Semih Sentürk 2-1
 69' Daniel Van Buyten 2-2
 78' Arda Turan 3-2

Oostenrijk - Kazachstan 2-0
 90'+1 Roland Linz 1-0
 90'+2 Erwin Hoffer 2-0

Duitsland - Azerbeidzjan 6-1
 28' Heiko Westermann 1-0
 45'+1 Lukas Podolski 2-0
 45'+2 Miroslav Klose 3-0
 53' Rashad F. Sadygov 4-0 (e.d.)
 57' Vagif Dzhavadov 4-1
 86' Holger Badstuber 5-1
 90'+2 Miroslav Klose 6-1

Stand:

# Land Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Duitsland 2 2 0 0 6 7-1
2 Turkije 2 2 0 0 6 6-2
3 Oostenrijk 1 1 0 0 3 2-0
4 België 2 0 0 2 0 2-4
5 Azerbeidzjan 1 0 0 1 0 1-6
6 Kazakhstan 2 0 0 2 0 0-5

Groep B:

Rusland - Slowakije 0-1
 27' Miroslav Stoch 0-1

Macedonië - Armenië 2-2
 41' Yura Movsisyan 0-1
 42' Mario Gjurovski 1-1
 90'+1 Edgar Manucharyan 1-2
 90'+6 Ilčo Naumoski 2-2 (pen)

Ierland - Andorra 3-1
 15' Kevin Kilbane 1-0
 41' Kevin Doyle 2-0
 45' Cristian Martínez 2-1
 54' Robbie Keane 3-1

Stand:

# Land Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Ierland 2 2 0 0 6 4-1
2 Slowakije 2 2 0 0 6 2-0
3 Rusland 2 1 0 1 3 2-1
4 Macedonië 2 0 1 1 1 2-3
= Armenië 2 0 1 1 1 2-3
6 Andorra 2 0 0 2 0 1-5

Groep C:

Servië - Slovenië 1-1
 63' Milivoje Novakovič 0-1
 86' Nikola ´igić 1-1

Italië - Faeröer Eilanden 5-0
 11' Alberto Gilardino 1-0
 22' Daniele de Rossi 2-0
 27' Antonio Cassano 3-0
 81' Fabio Quagliarella 4-0
 90' Andrea Pirlo 5-0

Stand:

# Land Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Italië 2 2 0 0 6 7-1
2 Servië 2 1 1 0 4 4-1
3 Noord-Ierland 1 1 0 0 3 1-0
4 Estland 2 1 0 1 3 3-3
5 Slovenië 2 0 1 1 1 1-2
6 Faeröer Eilanden 3 0 0 3 0 1-10

Groep D:

Wit-Rusland - Roemenië 0-0
 74' Ciprian Deac (Roemenië/2x geel)

Albanië - Luxemburg 1-0
 37' Hamdi Salihi 1-0
 58' Mario Mutsch (Luxemburg/2x geel)

Bosnië-Herzegovina - Frankrijk 0-2
 
72' Karim Benzema 0-1
 78' Florent Malouda 0-2

Stand:

# Land Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Albanië 2 1 1 0 4 2-1
2 Wit-Rusland 2 1 1 0 4 1-0
3 Bosnië-Herzegovina 2 1 0 1 3 3-2
4 Frankrijk 2 1 0 1 3 2-1
5 Roemenië 2 0 2 0 2 1-1
6 Luxemburg 2 0 0 2 0 0-4

 


 

Groep E:

Zweden - San Marino 6-0
 7' Zlatan Ibrahimović 1-0
 12' Davide Simoncini 2-0 (e.d.)
 26' Aldo Simoncini 3-0 (e.d.)
 34' Olof Mellberg (Zweden)
 51' Andreas Granqvist 4-0
 77' Zlatan Ibrahimović 5-0
 90'+3 Marcus Berg 6-0

Hongarije - Moldavië 2-1
 50' Gergely Rudolf 1-0
 66' Vladimir Koman 2-0
 79' Alexandru Suvorov 2-1

Nederland - Finland 2-1
 7' Klaas Jan Huntelaar 1-0
 16' Klaas Jan Huntelaar 2-0 (pen)
 18' Mikael Forssell 2-1

Stand:

# Land Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Zweden 2 2 0 0 6 8-0
2 Nederland 2 2 0 0 6 7-1
3 Moldavië 2 1 0 1 3 3-2
4 Hongarije 2 1 0 1 3 2-3
5 Finland 2 0 0 2 0 1-4
6 San Marino 2 0 0 2 0 0-11

Groep F:

Georgië - Israël 0-0

Malta - Letland 0-2
 42' Kaspars Gorkšs 0-1
 85' Maris Verpakovskis 0-2

Kroatië - Griekenland 0-0

Stand:

# Land Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Kroatië 2 1 1 0 4 3-0
2 Israël 2 1 1 0 4 3-1
3 Letland 2 1 0 1 3 2-3
4 Georgië 2 0 2 0 2 1-1
= Griekenland 2 0 2 0 2 1-1
6 Malta 2 0 0 2 0 1-5

Groep G:

Bulgarije - Montenegro 0-1
 35' Elsad Zverotić 0-1

Zwitserland - Engeland 1-3
 10' Wayne Rooney 0-1
 65' Stephan Lichtsteiner (Zwitserland/2x geel)
 69' Adam Johnson 0-2
 71' Xherdan Shaqiri 1-2
 88' Darren Bent 1-3

Stand:

# Land Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Engeland 2 2 0 0 6 7-1
2 Montenegro 2 2 0 0 6 2-0
3 Wales 1 0 0 1 0 0-1
4 Zwitserland 1 0 0 1 0 1-3
5 Bulgarije 2 0 0 2 0 0-5

Groep H:

Denemarken - IJsland 1-0
 90'+1 Thomas Kahlenberg 1-0

Noorwegen - Portugal 1-0
 21' Erik Huseklepp 1-0

Stand:

# Land Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Noorwegen 2 2 0 0 6 3-1
2 Denemarken 1 1 0 0 3 1-0
3 Cyprus 1 0 1 0 1 4-4
4 Portugal 2 0 1 1 1 4-5
5 IJsland 2 0 0 2 0 1-3

 


 

Groep I:

Tsjechië - Litouwen 0-1
 26' Darvydas Šernas 0-1

Schotland - Liechtenstein 2-1
 46' Mario Frick 0-1
 62' Kenny Miller 1-1
 90'+7 Stephen McManus 2-1

Stand:

# Land Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Schotland 2 1 1 0 4 2-1
2 Litouwen 2 1 1 0 4 1-0
3 Spanje 1 1 0 0 3 4-0
4 Tsjechië 1 0 0 1 0 0-1
5 Liechtenstein 2 0 0 2 0 1-6

Nederwaard: Nieuwscentrum Perspoort

Ze sleet haar dagen nu in een groezelig bejaardentehuis, met dank aan de marktwerking. Ze had een hoofd vol schaamte. Want in de spaarzame heldere momenten die ze nog had, realiseerde ze zich dat haar Christelijke Democraten Alliantie, waar ze altijd zo’n rotsvast vertrouwen in had gehad, was afgegleden tot een stel politieke opportunisten dat de begrippen “waarden en normen” inmiddels als oud vuil in de kliko had gesmeten, en in zee wilde met een partij die qua respect voor de ander mijlenver afstond van het gedachtegoed waar zij altijd in had geloofd.

Kritiek op claims 'vetarme' Mars

De bewering van Mars dat repen van de snoepfabrikant veertig procent minder verzadigde vetten bevat is kort door de bocht. Dat zeggen verschillende experts op het gebied van voeding. Mars vergelijkt de nieuwe Mars, Milky Way en Snickers, die vanaf woensdag verspreid worden, met het gemiddelde van de Nederlandse top 25 chocolademerken.

Hoogleraar voedingsleer professor Martijn Katan van de Vrije Universiteit weerspreekt de claim van Mars. Volgens de voedingsexpert kan de snoepfabrikant de claims niet waarmaken. "Mars vergelijkt het met andere producten waar naar alle waarschijnlijkheid meer chocola inzit dan in de Mars en dat is niet helemaal eerlijk."

"Ze hebben iets veranderd in de karamel, in het dunne laagje bovenin de Mars. Karamel is toffee en toffee is suiker en vet", gaat Katan verder. "Eerst deden ze daar palmolie in en palmolie bevat de helft verzadigd vet. Dit hebben ze vervangen door zonnebloemolie, maar daar red je de wereld niet mee." De nieuwe reep is volgens hem een tikkeltje gezonder, 'maar echt niet meer dan een tikkeltje'.

Een reep van 51 gram bevat nu een gram minder van het ongezonde verzadigde vet. Mars is zelf erg tevreden met de behaalde resultaten. Het was een moeilijk en duur proces om de verzadigde vetten te vervangen, meldt de fabrikant. Er is tien miljoen dollar in geïnvesteerd. De verzadigde vetten worden vervangen door een nieuw soort zonnebloemolie 'high oleic'.

Katan vindt het een goed initiatief, maar de publiciteit die eraan wordt gegeven noemt hij overdreven. " Wanneer er meer chocola inzit, zitten er nu eenmaal meer verzadigde vetten in dan in een Mars." Toch noemt Katan het een stapje in de goede richting.

Het Voedingscentrum laat weten zeer blij te zijn met de actie van Mars. Het door de overheid gesubsidieerde adviesbureau wil benadrukken dat de Mars een uitzonderingsproduct is: het blijft een snack.

De Consumentenbond zegt het initiatief toe te juichen als de Mars inderdaad gezonder is "Als de consument maar niet ineens denkt dat het supergezond is. Het is en blijft snoep, het wordt niet ineens een appel."

Het is opvallend dat Mars het vernieuwde product lanceert op het moment dat scholieren weer naar school gaan. Scholieren en ouders moeten er bewust van blijven dat ondanks de vermindering van de verzadigde vetten, het toch snoepgoed blijft, stellen de deskundigen. Ook de consumentenbond benadrukt dit.

Professor Voedingsleer Greet Vansant van de Katholieke Universiteit Leuven in België noemde de actie van Mars in de Vlaamse krant De Standaard 'lepe marketing'. "Het is snoep en het is dus niet aangeraden ervan te eten."

Mars laat in een reactie op de kritiek weten vooral te streven naar een lekker product, 'want chocolade moet vooral lekker zijn, het is bedoeld om ervan te genieten'. Daarnaast zijn de aanpassingen bedoeld om de voedingswaarde te verbeteren.

De claim van veertig procent minder verzadigde vetten in vergelijking met andere producten is volgens de snoepfabrikant gerechtvaardigd. "Die vergelijking betreft met name andere gevulde chocolade producten, zoals Kitkat, Kinder Bueno, Nuts, Bounty, Twix en Lion." Dat zouden wel degelijk vergelijkbare producten zijn.

Explosie bij olieraffinaderij Mexico

Bij een explosie in een Mexicaanse olieraffinaderij zijn dinsdag een dode en tien gewonden gevallen, heeft staatsoliemaatschappij Pemex bekendgemaakt. De ontploffing deed zich voor in de raffinaderij in Cadereyta, bij Monterrey.

De explosie werd veroorzaakt door een lek in een waterstofinstallatie. Een 32-jarige werknemer kwam om het leven en van de tien gewonden hadden er twee zware brandwonden.

De raffinaderij in Cadereyta is een van de grootste in Mexico.

[Uitslag] Nederland - Finland

Nederland heeft ook haar tweede wedstrijd weten te winnen. In een halfvolle Kuip werd tegenstander Finland met 2-1 aan de kant gezet. Het begin van de wedstrijd was hoopvol, al na zes minuten mocht keeper Fredrikson een bal van aanvaller Klaas Jan Huntelaar uit het net vissen. Het team van trainer Bert van Marwijk speelde op een hoog tempo en bleef continu druk zetten op de Finse verdediging.

Nog geen tien minuten na de 1-0 mocht Huntelaar alweer vanaf elf meter aanleggen voor de 2-0. Nadat van Bommel op een knullige manier omver werd gelegd faalde de spits van Schalke 04 niet en verdubbelde de score. Het leek weer een afstraffing te worden, ware het niet dat het halfuur daarna volledig voor Finland was. Na de penalty wist twee minuten later aanvaller Forssel doel te treffen en zo de achterstand weer te verkleinen. In de tweede helft was het kruit van Finland verschoten en was ook de energie bij Nederland weg om nog een doelpunt te maken. Zelfs een late invalbeurt van spits Ruud van Nistelrooy wist hier geen verandering in te brengen.

 

Nederland

2 - 1

Finland

 7' Huntelaar
 16' Huntelaar(pen)
   18' Forssel
 
 Gele kaart: , Heikkinen, Eremenko, Sparv, (Finland)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Nikolaev (Rus)
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Heitinga
Mathijsen
Anita
Afellay (Lens/ 74)
v.Bommel
Sneijder
De Jong
v.d.Vaart (Elia/64)
Huntelaar (v.Nistelrooij/82)
  Fredrikson
Lampi
Heikkinen
Pasanen
Moisander
Hämäläinen (Porokara/ 46)
Eremenko
Väyrynen
Sparv
Sjölund (Johansson/68)
Forssell (A.Eremenko/ 80)

Sijsling wint moeizaam in Alphen

Igor Sijsling is met moeite doorgedrongen tot de tweede ronde van het Challengertoernooi in Alphen a/d Rijn. De Nederlanse tennisser had bij het TEAN International tegen de Fransman Jonathan Eysseric 3-6, 7-6 (4) en 6-1 nodig om de zege te pakken.

Matwé Middelkoop ging al in de eerste ronde onderuit. Hij moest met 6-7 (7), 6-2 en 4-6 zijn meerdere erkennen in de Australiër Rameez Junaid. Ook Justin Eleveld kon na één ronde zijn biezen pakken. Hij ging met 3-6 en 2-6 onderuit tegen de Duitser Jan-Lennard Struff.

[Sitenews] FOK! goes Japanese!

FOK! Goes Japanese!

De komende weken gaat FOK! op de Japanse tour! Op het forum kom je talloze topics tegen die met Japan, het land en de cultuur te maken hebben.  In bijna alle subfora valt wel iets puur Japans te bespreken! Maak sushi in 'Culinesse à gogo' fotografeer jezelf als geisha in 'Userfoto's' of praat in 'Planes, Trains & Automobiles' bijvoorbeeld over het uitstekende openbaar vervoer in Japan.

Als je benieuwd bent hoe het zou zijn om in Japan te wonen kan je natuurlijk een kijkje nemen in het 'Kaaskoppen in het buitenland' subforum. Heb je een toevallig een bonsaiboompje dat wel een knipbeurt kan gebruiken? In Flora & Fauna weten ze precies hoe je dat moet doen. Dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijke topics.

Ook FOK!games heeft de aankomende weken een uitgebreid aanbod met betrekking tot Japan. FOK!games reist af naar Tokyo om live verslag te doen vanaf de Tokyo Games Show (TGS). De Tokyo Game Show (TGS) is de grootste gamebeurs in Azië. Dit jaar viert men de twintigste editie van de beurs. Natuurlijk zijn er de nieuwste games te zien en te spelen, niet alleen de globaal uit te komen spellen, maar ook de spellen die Japan niet snel zullen verlaten. In de dagen voorafgaand aan de TGS zal FOK!games ook verslag doen van vele andere evenementen met betrekking tot games en Japan. Natuurlijk kan je ook alles lezen over de persoonlijke ervaringen in Japan.

Jij kan ook bijdragen aan de FOK!themaweek door zelf topics te openen en mee te praten over alle mogelijke onderwerpen. Niets is te gek, zolang het maar over Japan gaat. In dit topic staat een overzicht van alle topics die iets met Japan of de Japanse cultuur te maken hebben.

Om in de Japanse sfeer te komen kan je hier een FOK!fotoreportage over Japan bekijken.

Klik hier om naar het overzicht met JAPan topics te gaan!

En natuurlijk gaan we ook hier op het FOK!weblog ook uitgebreid aandacht besteden aan onze gekke Japanse vrienden met de nodige vreemde en boeiende filmpjes en feitjes uit Japan.

Moordenaar John Lennon blijft vastzitten

De moordenaar van John Lennon, Mark David Chapman, blijft nog zeker twee jaar vastzitten. Zijn verzoek om invrijheidstelling is dinsdag voor de zesde keer afgewezen. Op zijn vroegst in 2012 kan Chapman opnieuw om invrijheidstelling vragen.

Chapman schoot Lennon in december 1980 voor diens appartement in Manhattan dood. Hij werd tot levenslang veroordeeld, met een minimum van twintig jaar. Hij kan elke twee jaar bij de reclasseringsraad van de staat New York een verzoek tot invrijheidstelling indienen.

De 55-jarige Chapman heeft de reclasseringsraad laten weten spijt te hebben van de moord en zich te schamen. Hij zegt de impact van zijn daad in te zien en een veranderd man te zijn. Maar onder anderen Lennons weduwe Yoko Ono heeft zich tegen zijn vrijlating gekeerd omdat hij nog steeds een gevaar voor haar en haar gezin zou zijn.

Lennon zou in oktober 70 jaar zijn geworden.

Koningin overlegt opnieuw met adviseurs

Koningin Beatrix overlegt dinsdagavond weer met haar vaste adviseurs. De vraag lijkt of ze VVD-leider Mark Rutte zal vragen om een proeve voor een regeerakkoord te schrijven, zoals VVD, CDA en PVV maandag voorstelden, of dat ze de vorige informateur Ivo Opstelten vraagt de onderhandelingen over een rechts kabinet te hervatten.

In tegenstelling tot hun advies een dag eerder lieten de fractievoorzitters van de partijen die werken aan een recht kabinet dinsdag weten liever verder te gaan met onderhandelen. Geert Wilders (PVV) had de stekker uit de onderhandelingen getrokken wegens een gebrek aan vertrouwen na een brief van CDA-onderhandelaar Ab Klink over de formatie.

Nu Klink maandag bekendmaakte op te stappen uit de Tweede Kamer is voor Wilders de weg vrij om weer aan tafel te gaan. De twee andere dissidenten in het CDA neemt hij voor lief, omdat volgens hem de belangrijkste criticaster nu weg is. CDA en VVD willen ook weer om de tafel.

Voorzitter René van der Linden van de Eerste Kamer zal de koningin telefonisch van advies voorzien. Voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en vicevoorzitter Herman Tjeenk Willink van de Raad van State gaan bij haar langs.

[US Open] Youzhny naar kwartfinale

Mikhail Youzhny heeft op de US Open de kwartfinales bereikt. De Rus versloeg de Spanjaard Tommy Robredo met 7-5, 6-2, 4-6 en 6-4.

Robredo wist in de eerste set stand te houden tot 5-5, Youzhny sloeg vervolgens toe op zijn eerste breakpoint van de partij. In de tweede set lukte Robredo bijna niets meer waardoor de Rus de set vrij eenvoudig kon pakken.

Ook in de derde set stond Robredo onder druk, Nu bleef hij echter wel overeind en op 5-4 pakte hij zijn eerste breakpoint en benutte die ook. Youzhny forceerde in de vierde set bij 2-2 een break en dat bleek ook de beslissing in de partij te zijn.

[Sitenews] FOK! goes Japanese!

FOK! Goes Japanese!

De komende weken gaat FOK! op de Japanse tour! Op het forum kom je talloze topics tegen die met Japan, het land en de cultuur te maken hebben.  In bijna alle subfora valt wel iets puur Japans te bespreken! Maak sushi in 'Culinesse à gogo' fotografeer jezelf als geisha in 'Userfoto's' of praat in 'Planes, Trains & Automobiles' bijvoorbeeld over het uitstekende openbaar vervoer in Japan.

Als je benieuwd bent hoe het zou zijn om in Japan te wonen kan je natuurlijk een kijkje nemen in het 'Kaaskoppen in het buitenland' subforum. Heb je een toevallig een bonsaiboompje dat wel een knipbeurt kan gebruiken? In Flora & Fauna weten ze precies hoe je dat moet doen. Dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijke topics.

Ook FOK!games heeft de aankomende weken een uitgebreid aanbod met betrekking tot Japan. FOK!games reist af naar Tokyo om live verslag te doen vanaf de Tokyo Games Show (TGS). De Tokyo Game Show (TGS) is de grootste gamebeurs in Azië. Dit jaar viert men de twintigste editie van de beurs. Natuurlijk zijn er de nieuwste games te zien en te spelen, niet alleen de globaal uit te komen spellen, maar ook de spellen die Japan niet snel zullen verlaten. In de dagen voorafgaand aan de TGS zal FOK!games ook verslag doen van vele andere evenementen met betrekking tot games en Japan. Natuurlijk kan je ook alles lezen over de persoonlijke ervaringen in Japan.

En natuurlijk gaan we ook op het FOK!weblog uitgebreid aandacht besteden aan onze gekke Japanse vrienden met de nodige vreemde en boeiende filmpjes en feitjes uit Japan.

Jij kan ook bijdragen aan de FOK!themaweek door zelf topics te openen en mee te praten over alle mogelijke onderwerpen. Niets is te gek, zolang het maar over Japan gaat. In dit topic staat een overzicht van alle topics die iets met Japan of de Japanse cultuur te maken hebben.

Om in de Japanse sfeer te komen kan je hier een FOK!fotoreportage over Japan bekijken.

Klik hier om naar het overzicht met JAPan topics te gaan!

Vrouw wil geen seks: 'Pak onze dochters maar'

Het hof van beroep in Gent heeft een vijftigjarige vrouw uit het Belgische Herzele vandaag veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Zij heeft haar man aangespoord hun twee dochters te verkrachten. Moederlief weigerde namelijk met haar man naar bed te gaan.

Hoewel de verkrachtingen al plaatsvonden van 1994 tot en met 1996, is de rechtszaak pas vandaag tot een einde gekomen. De vader van de meisjes werd al eerder veroordeeld wegens verkrachting. Omdat moeders echter het initiatief gaf tot de incest, vond het duo dat ook zij haar straf niet mocht ontlopen.

De moeder stond het toe dat haar man hun dochters misbruikte. Sterker nog, zij had het zelf voorgesteld omdat zij niet meer met haar man de liefde wilde bedrijven. De vrouw moet haar dochters nu smartengeld betalen voor het toegebrachte leed.

Gilbert kopman Belgische WK-selectie

Philippe Gilbert is de uitgesproken kopman van de Belgische selectie tijdens het WK-wielrennen dat begin september in Australië wordt verreden. De renner van Omega Pharma-Lotto, dit jaar winnaar van de Amstel Gold Racce, krijgt vier van zijn ploeggenoten mee.

Ook Stijn Devolder is opgenomen in de selectie. De tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen zal ook in ondersteuning rijden van Gilbert. Zijn toekomstig ploeggenoot Björn Leukemans is ook geselecteerd door Carlo Bomans.

De selectie van België is als volgt: Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Mario Aerts, Jan Bakelants, Jürgen Roelandts (allen Omega Pharma-Lotto), Stijn Devolder, Kevin de Weert (beide Quick Step), Björn Leukemans (Vacansoleil), Frederik Willems (Liquigas).

'Blessure Robben carrièrebedreigend'

De blessure van Arjen Robben ziet er vrij ernstig uit volgens NUsport. Dat medium meldt dat Bayern München bevreesd is.

Bronnen binnen de Beierse club zouden hebben laten weten dat Bayern de term 'carrièrebedreigend' heeft laten vallen. Mogelijk komt Robben nooit meer terug op zijn oude niveau vanwege een hamstringblessure.

In de spier van zijn hamstring zou een gat van vijf centimeter zitten. Zodoende is het niet te zeggen of de kwetsuur volledig te genezen is. Bayern verwijt de Nederlandse voetbalbond KNVB van alles en eist een vergoeding.

Niet alleen de houding van de KNVB wordt in twijfel getrokken door de Beierse club van trainer Louis van Gaal. Ook Robben zelf wordt laakbaar gedrag verweten. Zaterdag heeft een onderhoud tussen Bayern en de KNVB plaats.

NAVO: Afghanistan kan taken volgend jaar overnemen

De NAVO-troepenmacht moet volgend jaar in staat zijn een begin te maken met het overdragen van de militaire missie in Afghanistan aan de regering in Kabul. Dat heeft NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen dinsdag gezegd na een gesprek met de Amerikaanse president Barack Obama.

De verklaring brengt de samenwerking tussen de NAVO en de Verenigde Staten op het gebied van de veiligheid in lijn met de belofte van Obama om per juli 2011 te beginnen met de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan. Zij geeft ook het groeiende ongeduld van Europa over de al negen jaar durende oorlog weer.

Fogh Rasmussen zei te geloven dat de veiligheidssituatie voldoende is verbeterd waardoor een overdracht van de macht mogelijk moet zijn. Hij zei wel dat het tijdstip van de overdracht afhankelijk is van de situatie in het veld.

Massagraf uit 1945 ontdekt in Slovenië

In een bos in Slovenië is een massagraf met de resten van ongeveer zevenhonderd mensen blootgelegd. Het gaat vermoedelijk om collaborateurs die na de Tweede Wereldoorlog door tegenstanders van het fascisme bijeen werden gedreven en met kogels of bijlen omgebracht.

Het 21 meter lange en drie meter brede massagraf werd ontdekt in de omgeving van Prevalje. Er gingen al langer geruchten dat daar aan het eind van de oorlog mensen waren vermoord. Door recente overstromingen zijn er beenderen bloot komen te liggen. Het wachten is nu op toestemming van de openbare aanklager alvorens met opgraven te beginnen.

In 1999 en 2003 werden in Slovenië ook al massagraven met de resten van honderden nazi-soldaten en burgers gevonden. Slovenië was een belangrijke vluchtroute voor collaborateurs die na de oorlog aan wraakacties in Joegoslavië probeerden te ontsnappen. Velen werden echter door Oostenrijk teruggestuurd.

Rechter Garzon verliest beroepszaak

Het Spaanse hooggerechtshof heeft een beroep van rechter Baltasar Garzon, die bekend werd door zijn aanklachten tegen Osama bin Laden en Augusto Pinochet, afgewezen. Garzon kan nu worden vervolgd voor het onderzoeken van wreedheden die begaan zijn tijdens de Spaanse burgeroorlog, terwijl dit buiten zijn jurisdictie viel.

De advocaten van Garzon waren in beroep gegaan en hadden onderzoeksrechter Luciano Varela, die Garzon in april aanklaagde, gevraagd een aantal rechters te mogen verhoren over misdaden die niet kunnen verjaren. Volgens Garzon vallen ook oorlogsmisdaden onder dit type misdaden. Varela weigerde dit verzoek. Het hooggerechtshof steunde Varela en zei dat de rechters slechts hun persoonlijke mening zouden geven.

Er is geen datum vastgesteld voor het proces tegen Garzon. Volgens zijn advocaat lopen er nog vier andere beroepszaken.

Vanden Borre keert terug naar België

Anthony Vanden Borre keert terug naar België. De 22-jarige verdediger heeft een contract voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar getekend bij Racing Genk, maar mag pas vanaf januari wedstrijden voor zijn nieuwe club spelen omdat de transferdeadline al geweest is. Vanden Borre komt over van het Italiaanse Genoa, waar hij niet meer op speelminuten hoefde te rekenen.

Vanden Borre zal vanaf donderdag beginnen met trainen bij Genk. Hij mag voor zijn nieuwe club tot januari alleen uitkomen in oefenduels en in wedstrijden van het tweede team. Coach Frank Vercauteren haalde hem terug naar België. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij Anderlecht, waar Vercauteren een toen 16-jarige Vanden Borre liet debuteren.

De talentvolle verdediger verliet Anderlecht in 2007 voor Fiorentina, maar daar wist hij nooit door te breken. Na in een half jaar slechts twee duels te hebben gespeeld werd hij verhuurd aan Genoa, met meer speelminuten als gevolg. Vanden Borre werd uiteindelijk definitief overgenomen door Genoa, waar hij sinds 2008 31 wedstrijden speelde. Het afgelopen seizoen kwam hij echter op huurbasis uit voor het Engelse Portsmouth. Hij speelde 19 duels voor de degradant, maar behaalde wel de bekerfinale.

Meisje breekt nek op de vlucht voor verkrachter

Een veertienjarig meisje uit het Zuid-Afrikaanse Pretoria is een poging aan haar ontvoerder te ontkomen fataal geworden. Lazanne Farmer brak haar nek tijdens een sprong uit de auto van de man die haar en haar zestienjarige vriendin had ontvoerd. De ontvoerder heeft later haar vriendin verkracht.

De twee meisjes liepen zondagochtend over straat toen een auto voor hen stopte. "Ik dacht dat hij de weg wilde vragen", vertelt het anonieme slachtoffer dat het drama overleefde. "Toen hij een pistool op ons richtte, wist ik dat het foute boel was."

De man dwong het tweetal in te stappen en blinddoekte hen. Onderweg wist Lazanne de blinddoek af te doen. "Ze zag twee vrouwen over straat lopen. Ze sloeg tegen het raam en sprong uit de auto." Het meisje brak tijdens de val hoogstwaarschijnlijk haar nek. Het oudere meisje deed ook haar blinddoek af en wilde uit de auto springen. De ontvoerder trok haar echter weer naar binnen, deed de deuren op slot en blinddoekte haar weer.

Lazanne werd voor dood achtergelaten en ze reden verder. Uiteindelijk stopten ze bij een bos. De man deed het meisje haar blinddoek af en gaf haar te drinken. Vervolgens trok hij haar kleren uit en verkrachtte haar. Hierna sneed hij haar shirt in tweeën en gaf haar de ene helft om aan te trekken. Met de andere helft blinddoekte hij haar.

Het slachtoffer werd weer in de auto gedwongen waarop de verkrachter verder reed. Op een gegeven moment stopte hij, liet het meisje uitstappen en ging ervandoor. Hierop liep zij naar een garage waar een automobilist haar oppikte en haar thuisbracht.

De moeder van het slachtoffer was woedend toen ze haar dochter zag. "Als ik hem in mijn handen krijg, is hij nog niet jarig", belooft ze. "Wat kan een moeder doen om haar kinderen te beschermen?" De nabestaanden van het overleden meisje zijn geschokt. "Mijn familie doet alles stapje voor stapje", laat haar zus weten. "Ik hoop dat ze dat zwijn snel pakken om te voorkomen dat hij meer kinderen pakt."

Di Resta vervangt Sutil in eerste training

Coureur Paul di Resta zal aankomende vrijdag in het stoeltje van Force India gaan zitten. Op het circuit van Monza zal de Schot Adrian Sutil vervangen.

"Ik kijk erg uit naar het weekend in Monza, waar ik weer een vrije training zal rijden", zei Di Resta. "Het circuit van Monza is totaal anders dan de andere circuits waarop ik tot dusver heb gereden. Je rijdt er met weinig downforce, bereikt er hoge topsnelheden en je moet er hard remmen voor de chicanes. Ik heb me voorbereid in de simulator, dus ik hoop het maximale uit deze training te kunnen halen voor het team."

Van Persie tot half oktober uit de roulatie

Robin van Persie zal tot half oktober uitgeschakeld zijn. Dat meldt zijn club Arsenal op de clubsite. De Nederlandse aanvaller heeft last van een enkelblessure welke hij op 28 augustus in het duel tegen de Blackburn Rovers opliep. Na nader onderzoek blijkt de blessure ernstiger te zijn dan verwacht.

Arsenal heeft op blessuregebied ook goed nieuws ontvangen. Middenvelder Samir Nasri ligt voor op zijn revalidatieschema nadat hij tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen Liverpool een meniscusblessure opliep. De Fransman zal een dezer dagen de trainingen weer hervatten.

Van Toorn: "Robben was absoluut fit"

Fysiotherapeut Dick van Toorn blijft erbij dat Arjen Robben fit genoeg was om te spelen bij het WK voetbal in Zuid-Afrika. Gisteren werd bekend dat de speler van Bayern München twee spierscheuringen zou hebben gehad en dat hij niet in actie had mogen komen.

"Een of twee scheuringen maakt geen fluit uit, want een scheur in dezelfde spier is op dezelfde manier behandeld en verholpen", reageerde Van Toorn, die Robben met een intensieve behandelmethode klaarstoomde om toch bij het WK te voetballen. "Functioneel was Robben helemaal klaar om te spelen. Hij kon fysiek alles doen. De scheuring was volledig hersteld. Hij kon alles doen op voetbalgebied."

Van Toorn acht het mogelijk dat de tweede scheuring bij de MRI-scan niet is gezien. "Er zit zoveel bloed en vocht om heen. Het is dan goed mogelijk dat het scheurtje niet te zien is. Ik weet heel zeker dat het niet over het hoofd is gezien, want het zijn kundige mensen die de MRI hebben gemaakt."

De fysiotherapeut had liever gezien dat Bayern München Robben had laten trainen na zijn terugkeer na het WK. "Als het dan mis was gegaan, hadden ze recht van spreken gehad. Nu verwijzen ze eerst naar een nieuwe blessure, dan weer naar de oude en dan nu weer naar een tweede scheur. Ik weet niet precies wat hier achter steekt."

Een delegatie van de KNVB gaat deze week naar Bayern München om te praten over de gang van zaken rond Robben. Van Toorn is door beide partijen niet gebeld voor informatie.

Van Toorn: Robben was absoluut fit
Van Toorn: Robben was absoluut fit (Foto: ANP)

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 36

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

Deze week was een rustig weekje voor de teams. Veel competities lagen afgelopen weekend stil wegens interlandverplichtingen.

In de Npower League 1 verloor Yeovil Town, met Stefan Stam in de basis, met 4-0 uit tegen Notts County.Yeovil staat in de stand na vijf duels 22e met vier punten uit vijf wedstrijden. Brentford, met Pim Balkestein in de basis, won thuis verrassend met 1-0 van koploper Sheffield Wednesday. Charlie MacDonald scorde in de 41e minuut de winnende goal.

In de Npower League 2 won Shrewsbury Town met 1-0 thuis van Rotherham. De enige treffer van het duel werd in de vijfde minuut gemaakt door Lionel Ainsworth. Benjamin van den Broek viel bij de thuisploeg in de 65e minuut in als invaller. Shrewsbury gaat aan de leiding in de stand met twaalf punten uit vijf duels, eentje meer dan de nummer twee Torquay United.

Melbourne Heart, de ploeg van Gerald Sibon, heeft dit weekend zijn eerste zege onder trainer John van 't Schip behaald. Het enige doelpunt van de wedstrijd tegen North Queensland Fury werd gemaakt door Nick Kalmar, die door voormalig N.E.C Nijmegen-speler Rutger Worm werd bediend. Dyron Daal werd bij bezoekers in de 80e minuut van het veld gehaald.

Adelaide United staat na vijf speelronden eerste. De ploeg van Sergio van Dijk won afgelopen weekend met 3-1 van Sydney FC. Onze landgenoot trof in dit duel twee keer doel. Stephan Keller was trefzeker voor de thuisploeg.

Somalische piraten veroordeeld in Kenia

Zeven Somalische piraten zijn door een rechtbank in Mombasa in Kenia tot elk vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld, heeft hun advocaat dinsdag bekendgemaakt. De zeven werden in maart 2009 opgepakt toen ze bij vergissing een bevoorradingsschip van de Duitse marine in de Golf van Aden aanvielen.

Advocaat Jared Magolo kondigde hoger beroep aan. "Het vonnis is mild, maar wij vinden niet dat de veroordeling op behoorlijke wijze tot stand is gekomen", zei hij.

De antipiraterij-eenheid van de Europese Unie is blij met de uitspraak. "Het vonnis is een belangrijke stap in de samenwerking tussen de EU en Kenia bij het tegengaan van zeeroverij voor de kust van Somalië", zei generaal-majoor Buster Howes, de commandant van de oeratie.

Keniaanse rechtbanken hebben tot dusver 33 Somalische piraten veroordeeld. Somalië zelf heeft sinds 1991 geen functionerende regering meer.

Agenten aangevallen in Venray

Een agent is maandagavond in Venray gewond geraakt nadat hij met een stuk hout was geslagen. Collega-agenten werden ook aangevallen door omstanders toen zijn ingrepen bij een mishandeling in een woning. Zeven mensen zijn opgepakt, laat de politie dinsdag weten.

De politie kreeg maandag rond 19.45 uur een melding van een mishandeling in een woning aan de Pastoor van der Gaetstraat. Bij een ruzie zou een 24-jarige vrouw door twee mannen zijn geslagen. Op straat werd het tweetal ingerekend, waarbij zij zich verzetten. Ook omstanders bemoeiden zich er tegenaan. Hierbij liepen de agenten klappen op en werd een ruit van de politieauto ingetrapt.

Een 51-jarige, 25-jarige en 18-jarige man en een 43-jarige en 28-jarige vrouw uit Venray zijn maandag opgepakt. Dinsdagmorgen zijn nog twee verdachten aangehouden, een 20-jarige en 16-jarige man uit Venray.

Demo's DJ Hero 2 en Guitar Hero: WoR komen vandaag

Activision brengt vandaag twee demo's naar de Xbox 360 en de PlayStation 3, namelijk die van hun twee Hero-games. DJ Hero 2 zal vandaag een demo krijgen en de aankomende Guitar Hero-game: Warriors of Rock zal vandaag ook een voorproefje krijgen op beide consoles.

In de demo van DJ Hero 2 kan men kiezen uit vier verschillende liedjes, namelijk:

  • Pussycat Dolls Featuring Busta Rhymes "Don't Cha" Mixed With Pitbull "I Know You Want Me (Calle Ocho)"
  • Lady Gaga Featuring Colby O'Donis "Just Dance" Mixed With Deadmau5 "Ghosts N Stuff"
  • MSTRKRFT Featuring N.O.R.E. "Bounce" (Battle Mix)
  • Estelle Featuring Kanye West "American Boy" Mixed With Chic "Good Times"

De bijbehorende DJ Hero-draaitafel is wel nodig om de demo te kunnen spelen. De demo zal naast singeplayer ook de multiplayer 'Battle Mode' bevatten.

De Guitar Hero Warriors of Rock demo neemt je mee in het verhaallijn van het spel, waarin rocklegende Gene Simmons je meeneemt in de 'Quest Mode'. Daarin zullen de volgende liedjes te spelen zijn:

  • Black Sabbath ''Children of the Grave''
  • Foo Fighters ''No Way Back''
  • Slash ft. Ian Astbury ''Ghost''
  • Dethklok ''Bloodlines''

De demo's staan nog niet online maar zullen zo snel mogelijk op de beide netwerken worden gezet.

'WK-geld gebruiken voor verzekering voetballers'

Karl-Heinz Rummenigge wil dat de FIFA een deel van de WK-inkomsten, van naar verluidt een miljard dollar, gebruikt voor een verzekering van clubspelers. De wereldvoetbalbond moet een vergoeding aan de clubs betalen als spelers blessures oplopen bij interlandwedstrijden, zo stelt de voorzitter van de Europese Club Associatie (ECA).

"Door de stijgende inkomsten kan de FIFA het zich makkelijk veroorloven om mee te werken aan een nieuwe polis", legt de Duitser uit.

De discussie over verzekeringen voor spelers is al lange tijd gaande, maar werd onlangs flink aangewakkerd door de blessure van Arjen Robben. De aanvaller keerde geblesseerd terug van het WK en zijn club Bayern München wil de kosten daarvan verhalen op de KNVB.

Volgens Rummenigge heeft UEFA-voorzitter Michel Platini al ingestemd mee te werken aan een Europese regeling, maar lopen de gesprekken met de FIFA uiterst moeizaam. De ECA heeft bovendien flinke druk uitgevoerd op de FIFA om de vriendschappelijke interlandwedstrijden in de maand augustus voortaan van de kalender te schrappen.

Relic Entertainment ontwikkelaar komt om in ongeluk

Afgelopen vrijdag is hoofdontwikkelaar Brian Wood overleden in een ongeluk na aangereden te zijn door een andere auto die mogelijk bestuurd werd door iemand onder invloed. Wood wist op het laatste moment zijn auto naar rechts te draaien waardoor de tegenligger vol in de bestuurderszijde kwam, waarmee Wood het leven van zijn vrouw en ongeboren kind redde.

Volgens de agenten die naar de oproep van de aanrijding zijn gekomen zouden Wood, zijn vrouw Erin en hun ongeboren kind alle drie om het leven zijn gekomen als Wood niet op het laatste moment vol in de rem was gaan staan en naar rechts gedraaid had. De tegenligger, een vrouw van 21 was bljkbaar haar trui aan het uit doen achter het stuur terwijl haar mede-bestuurster de auto bestuurde. De bestuurster van de auto zit nu in de gevangenis afwachtend op haar rechtszaak aangezien haar twee passagiers achterin het ongeluk ook niet overleefd hebben.

Erin Wood en haar kind maken het goed, Erin is uitgerekend op vijf november. Brian Wood werkte voor Relic Entertainment dat onder andere bekend is van Homeworld, Company of Heroes en Warhammer 40.000-games.

Brian Wood is 33 jaar geworden.

De putgeur uit de mond van Hans

Joram en Jos die letterlijk "bier en tieten" schreeuwen. Vrouwen die dat schreeuwen. Mensen die op iedere foto een gekke bek trekken. Mensen die iedere scheet 'delen' op twitter.
Tim die in alles conspiracy ziet: "maar mij krijgen ze er niet onder". "Het is wij tegen hun." 
Mensen zonder passie.
Gerda die bij alles wat vervelend is, zegt dat het vanzelf voorbijgaat.
Te dikke mensen in strakke kleding.
Mensen die luid kauwen.
Of hard ademen in een stille ruimte.
Verkleinwoorden. 
Mensen die naar een mega-piraten-festijn gaan. Diezelfde mensen die Miles Davis maar overschat vinden. 
Mensen die wanneer ik ze vraag van welke muziek ze houden antwoorden: "O, van alles. Dat is eigenlijk heel breed".

Explosie politiecomplex Noordwest-Pakistan

Bij een zware explosie op een politiecomplex in de stad Kohat in het noordwesten van Pakistan zijn dinsdagavond zeker drie mensen om het leven gekomen en 25 gewond geraakt. De politie vreest dat het aantal slachtoffers nog zal oplopen, omdat veel gebouwen zijn verwoest.

Op het complex zijn gezinnen van politieagenten gehuisvest. Ook is er een opleidingscentrum en zijn er winkels. De explosie deed zich voor na het invallen van de duisternis, wanneer moslims tijdens ramadan hun vasten mogen onderbreken. Omdat de elektriciteit was uitgevallen moesten reddingswerkers in het donker naar slachtoffers zoeken.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Kohat, een stad aan de weg tussen Peshawar en diverse tribale gebieden, was dit jaar al meerdere keren toneel van aanslagen door militanten. Zo kwamen in april 41 mensen om toen twee mensen in boerka zichzelf opbliezen tussen mensen die in de rij stonden om zich te laten inschrijven voor voedsel en andere hulpgoederen.

Maandag kwamen bij een zelfmoordaanslag met een bomauto op een politiebureau in Lakki Marwat, een andere stad in het noordwesten, zeventien burgers om het leven.

[Vuelta] Erviti wint tiende etappe

Imanol Erviti Heeft de tiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Hij kwam solo over de finish. Joaquim Rodriquez pakt door onderweg veroverde bonificaties de leiding in het klassement.

In de vlucht van de dag waren twaalf renners, waaronder één Nederlander aanwezig. Laurens ten Dam waagde een poging in een groep waar aanvankelijk ook Philippe Gilbert in zat. Daardoor leek de vlucht kansloos, maar nadat de Belg zich liet terugzakken kreeg de rest de ruimte. Een col van eerste categorie leek voor de beslissing te zorgen, maar inde afdaling kwam iedereen weer bij elkaar.

Op het vlakke sprong Erviti vervolgens weg en hij reed solo naar de finish. Rodriquez stond voor vandaag gelijk in het klassement met Igor anton en neemt door bonificaties de leiderstrui over.

Top Spin 4 komt in 2011

2K Games heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met Top Spin 4 en dat deze in 2011 zal uitkomen. Het nieuwe deel in de tennis-serie zal uitkomen op de PS3, Xbox 360, PC en Wii. Voor degene die de PS3 en Xbox 360-versie pre-ordert zal je Andre Agassi in het spel  krijgen, of de PC en Wii versie wat zal krijgen is niet bekend.

Het spel is ontwikkeling door 2K Czech en zal volgens Greg Thomas van 2K het meest realistische en spannende tennisgame in de Top Spin-serie worden. Daarnaast zal de game realistische stadions en spelers krijgen, audio dat opgenomen is op een echte tennisbaan en innovatieve controlls.

2K komt binnenkort met meer informatie over het spel.

Tennis
Binnenkort meer info

Woods mag naar Ryder Cup

Tiger Woods doet toch mee aan de Ryder Cup. De getroubleerde Amerikaanse golfer werd dinsdag door de Amerikaanse captain Corey Pavin aangewezen. Woods, die vorig jaar in opspraak kwam vanwege een seksschandaal en vijf maanden niet golfde, plaatste zich niet zelf voor het prestigieuze landentoernooi tussen de Verenigde Staten en Europa.

Behalve Woods wees Pavin ook Zach Johnson, Stewart Cink en Rickie Fowler aan. Met Fowler is voor het eerst een eerstejaars prof op de PGA Tour geselecteerd voor de Ryder Cup. De 21-jarige eindigde in zijn elf maanden op de Tour drie keer als tweede bij een toernooi.

De Verenigde Staten zijn de houders van de Ryder Cup en proberen de beker tussen 1 en 3 oktober te verdedigen. De Celtic Manor-golfbaan in Wales is dan de plaats van handeling.

Een massa Mass Effect 2 feitjes

Bioware heeft zijn bijna onfeilbare reputatie hoog te houden, en om dat te waarborgen is het verzamelen van data van spelers erg belangrijk. Maak je geen zorgen, dit is allemaal volledig anoniem en niemand kan zien dat jij degene bent die uren naar die Asari in Afterlife hebt zitten staren. IGN somde de interessantste stats op.

Met de enorme hoeveelheid data die Bioware nu voor het eerst heeft verzameld komen ze tot wat interessante conclusies. Bijvoorbeeld dat de game het meeste als soldier werd gespeeld, meer dan alle andere klassen gecombineerd. De ontwikkelaars vinden dit belangrijk in hun keuzes voor Mass Effect 3. Moeten de andere klassen op de schop, of heeft het een andere reden?

Zo ook dat er in totaal 15% van al het dialoog wordt geskipped, waarvan meer op niet-belangrijke momenten en minder tegen het einde van de game. Het is daarnaast duidelijk geworden dat het importen van ME1 savegames een succes is gebleken; maar liefst 50% heeft dit gedaan.

De gemiddelde playthrough is ongeveer 33 uur. PC-gamers speelden gemiddeld een uurtje langer, terwijl Xbox 360-gamers meer loyalty-missies deden. Sterker nog, op de PC werd Miranda's missie veel vaker gedaan dan op Xbox, terwijl de console-gamers veel liever Grunt tevreden stelden.

Op PC blinkt men uit wat betreft toewijding. De helft heeft de game daadwerkelijk uitgespeeld en er zijn twee PC-spelers die dat maar liefst 28 keer hebben gedaan. Vier Xboxers hebben 23 keer de credits voorbij zien komen.

me2
De Soldier is meer gespeeld dan alle andere klassen samen.

Reus stopt voorlopig met wielrennen

Kai Reus heeft besloten te stoppen met wielrennen. Dit meldt de renner van Rabobank in een videoboodschap op Rabosport.nl. De 25-jarige renner stond enkele jaren bekend als toptalent, maar gaat nu in alle rust nadenken over zijn toekomst. Hij sluit niet uit dat hij nog een comeback kan maken.

De Nederlander stond te boek als toptalent, echter sloeg op 12 juli 2007 het noodlot toe. Reus maakte in een trainingsrit een zware val in de Franse Alpen. Na een lange revalidatie maakte hij zijn comeback in het wielrennen, maar zijn oude niveau haalde hij nooit meer.

Giggs staat open voor baan als bondscoach

Ryan Giggs staat positief tegenover een mogelijke aanstelling als bondscoach van het nationale team van Wales. Het icoon van Manchester United denkt de baan wel te kunnen combineren met zijn carrière als speler.

Wales begon de EK-kwalificatiereeks afgelopen vrijdag met een nederlaag tegen Montenegro. Bondscoach John Toshack zou daardoor op het punt staan om zijn functie bij de nationale bond neer te leggen. Ryan Giggs (36) wordt genoemd als voornaamste opvolgers.

De routinier van Manchester United is nog niet van plan om zijn carrière als speler te beëindigen. Hij ziet het echter wel zitten om nog tijdens zijn actieve loopbaan bondscoach te worden. "Op dit moment is het moeilijk, want ik heb ook nog verplichtingen als speler", zegt Giggs in The Daily Telegraph.

"Ik houd de 'Sparky-optie' (bijnaam van Mark Hughes, red.) echter open. Hij was tegelijkertijd bondscoach van Wales en speler van Blackburn Rovers. Hij heeft dat ook nooit zo gepland", besluit Giggs. Wales speelt op 8 oktober pas de volgende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije.

Bridgestone maakt laatste compounds bekend

Bandenfabrikant Bridgestone heeft de laatste compounds bekendgemaakt waarmee de Formule 1-coureurs dit seizoen mee gaan racen. Na dit jaar neemt de Japanse rubbermaker afscheid van de sport en wordt vervangen door het Italiaanse Pirelli.

In Japan en Zuid-Korea krijgen de coureurs de beschikking over de zachte en de harde banden, terwijl in Brazilië en Abu Dhabi gereden wordt met de superzachte en de mediumbanden. Eerder werd al bekend dat de coureurs komend weekend in Italië racen met de zachte en de harde band en in Singapore met de superzachte en de mediumband.

SP demonstreert bij hoofdkantoor Ahold

De SP demonstreerde dinsdag bij het hoofdkantoor van Ahold. De socialisten zijn tegen een regeling waarbij bedrijven werknemers kunnen inhuren onder het minimumloon.

Deze maand krijgen alle grote werkgevers in Amsterdam een brief van de gemeente waarin wordt gevraagd mee te werken aan de regeling, die ervoor bedoeld is om mensen uit de bijstand weer aan het werk te krijgen.

De SP is tegen de regeling omdat zij vindt dat het mensen degradeert tot tweederangs werknemers. Raadslid Maureen van der Pligt kondigde aan dat de partij eventueel bedrijven zal gaan bezetten waar werknemers onder het minimumloon worden ingehuurd.

Eerder voerde de SP al actie bij het kantoor van de Dienst Werk en Inkomen aan de Weesperstraat.

Vulkaan Sinabung komt tot krachtige uitbarsting

De Indonesische vulkaan Sinabung in Noord-Sumatra is dinsdag tot de krachtigste uitbarsting gekomen sinds hij vorige week na vier eeuwen ontwaakte. Een grote wolk zwarte as schoot in de lucht. In dorpen op 25 kilometer afstand dwarrelden de asdeeltjes neer.

Sommige getuigen zeiden dat ze in scheuren langs de hellingen van de vulkaan een oranje gloed waarnamen, een teken dat er ook magma uit de krater komt. De berg schudde tijdens de uitbarsting gedurende drie minuten zeer heftig.

De eerste uitbarsting vorige week kwam volledig uit het niets. Met meer dan 129 actieve vulkanen in de regio hadden plaatselijke vulkanologen niet gemerkt dat de Sinabung uit zijn slaap ontwaakte. De vrees bestaat dat de huidige activiteit een voorbode is op een nog veel krachtiger uitbarsting in de komende weken of maanden, hoewel het ook mogelijk is dat de vulkaan alleen wat stoom afblaast en weer in slaap valt.

Meer dan dertigduizend mensen die op de vruchtbare hellingen van de vulkaan wonen, zijn geëvacueerd naar vluchtelingenkampen, moskeeën en kerken in nabijgelegen dorpen.

Perez niet, Van Es wel naar AFC

Kenneth Perez gaat niet voor AFC spelen. De Deense aanvallende middenvelder werd weliswaar lid van de Amsterdamse vereniging, wedstrijden zal hij er niet gaan spelen. Dat betekent dat Perez niet in actie zal komen in de Topklasse van de zondagamateurs. Ronny van Es gaat dat waarschijnlijk wel doen.

AFC-trainer Cor ten Bosch laat weten dat Van Es deze week aansluit bij de selectie. "Ik weet niet hoe zijn staat is, maar we zien het wel," liet de trainer optekenen. Van Es zou enige jaren geleden ook al voor AFC gaan spelen, maar koos toen voor een buitenlands avontuur.

De 32-jarige Velsenaar debuteerde in het seizoen 1996/97 als prof voor Telstar. Hij vertrok later naar Haarlem, om via een avontuur bij de Portugese clubs Rio Ave en Maia in het seizoen 2004/05 weer bij Telstar op te duiken. In Nederland speelde hij 220 competitieduels als prof, waarin hij 34 keer scoorde. In 2007 leek een overgang naar AFC rond, maar Panthrakikos uit Griekenland bood hem een nieuwe kans als prof. Later speelde Van Es ook nog voor Doxa Drama en het Cypriotische AE Paphos.

Ook Razic naar FC Oss

FC Oss blijft zich versterken met transfervrije spelers. De Topklasser trok nu ook de Bosnische aanvallende middenvelder Esad Razic aan. Hij was tot de zomer actief voor Rot-Weiss Oberhausen in Duitsland. De afgelopen tijd hield hij zijn conditie al op peil bij de koploper van de zondagtopklasse. Dat resulteerde in een verbintenis.

De 28-jarige Razic speelde in het Nederlands betaald voetbal voor FC Den Bosch, RBC Roosendaal en Helmond Sport. In totaal speelde hij 107 duels op beide Nederlandse profniveaus, waarin hij negen keer scoorde. Razic was verder actief voor het Spaanse Racing Ferrol en de Cypriotische clubs AEK Larnaca en Olympiakos Nicosia. De speler, die ook een Zweeds paspoort heeft, tekende tot medio 2011 in Oss.

Links hekelt verloop van formatie

De linkse partijen hebben zware kritiek op de gang van zaken in de kabinetsformatie. "Dit begint een farce te worden", zei D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold dinsdag tijdens een debat in de Tweede Kamer met informateur Ivo Opstelten (VVD).

Pechtold typeerde de gebeurtenissen van de afgelopen week als 'weinig verheffend'. "Dit was slecht voor de politiek als geheel", stelde hij. "Dit is niet een week om trots op te zijn", zei ook SP-leider Emile Roemer voorafgaand aan het debat.

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema vergeleek de onderhandelaars van VVD, PVV en CDA met een gezin dat per auto een tripje maakt naar het 'rechtse pretpark'. "Papa Rutte zit aan het stuur. Bijrijder Verhagen houdt de routekaart krampachtig tussen de vingers. Op de achterbank in het midden zit puberzoon Geertje. Hij heeft de bestemming mogen kiezen, maar daarna is hij dwars geworden."

VVD, PVV en CDA besloten vrijdag niet verder te onderhandelen over de vorming van een kabinet, na een hoogoplopende ruzie binnen de CDA-fractie over samenwerking met de PVV. Koningin Beatrix begon daarop aan een overleg met alle fractievoorzitters. Dat was nog gaande toen Wilders liet weten dat hij toch verder wilde praten.

VVD-leider Mark Rutte noemde de gang van zaken voorafgaand aan het Kamerdebat 'staatsrechtelijk bizar'. Hij zei er echter niets aan te kunnen doen, omdat PVV en CDA uitsluitend met elkaar in de clinch hebben gelegen.

'Amerika heeft Wereldoorlog nodig'

De Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman heeft gezegd dat Amerika het equivalent van een Tweede Wereldoorlog nodig heeft om de economische problemen van het land te boven te komen. Dit heeft de econoom geschreven in The New York Times.

Krugman: "Vandaag is de situatie als volgt: de Amerikaanse economie is verlamd door de financiële crisis. De president heeft de schade weten te beperken, maar uiteindelijk was hij te voorzichtig en blijft de werkloosheid rampzalig hoog. Het is duidelijk dat meer actie vereist is, maar het volk heeft zich van de regering afgekeerd en wil de Democraten bij de tussentijdse verkiezingen van november een enorme nederlaag toedienen."

"In 1938 was FDR (Franklin Delano Roosevelt) de president en die luisterde eveneens goed naar wat de 'haviken van het begrotingstekort' hem vertelden. Toen ook hij er niet in slaagde om de economie te redden, kon hij evenmin op voldoende steun bij het volk rekenen om nieuwe stimulusmaatregelen door te voeren. Het enige wat hem redde was... de oorlog"
, aldus de econoom.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leende de VS een bedrag dat dubbel zo groot was als het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) van toen. Anno 2010 zou dat een bedrag van bijna 30 biljoen dollar betekenen. Zo een enorme toename van overheidsschulden kon alleen goedgekeurd worden door de omstandigheden van een oorlog, aldus Krugman.

De Nobelprijswinnaar wil echter niet de VS de oorlog gaat verklaren aan een land, maar wel dat Amerika iets 'groots'  moet doen, wil het de economie nog kunnen redden. Obama keurde afgelopen maandag een extra stimuleringsplan van 50 miljard dollar goed, maar volgens Krugman is dat dus veel te weinig.


Paul Krugman: Amerika heeft equivalent van een Wereldoorlog nodig

Swords & Soldiers naar PC en Mac

De strategiegame Swords & Soldiers verschijnt op de PC en Mac. Dat zei Fabian Akker van Ronimo Games dinsdag tegen Novum Nieuws. Het strategiespel wordt ten opzichte van de release voor de Nintendo Wii uitgebreid met onder andere een online multiplayer modus.

Daarnaast is de Utrechtse gamestudio bezig met een editie voor de PlayStation 3, die wordt aangeboden via het netwerk van Playstation. Nu kan Swords and Soldiers alleen nog worden gedownload via het winkelkanaal op de Nintendo Wii. De PC- en PlayStation 3-versies van het strategiespel worden deze herfst verwacht. "We zijn ook bezig met een Mac-versie. Die komt iets later uit dan de pc-versie?, liet de medeoprichter van Ronimo Games weten.

"De game heeft het erg goed gedaan op WiiWare," laat Akker weten. Het spel werd erg positief ontvangen door critici en dat draagt volgens de woordvoerder van de gamestudio bij aan het succes van de game. Ronimo brengt Swords and Soldiers daarom ook uit op de PlayStation 3, PC en Mac.

Kesler noemt berichten over Robben onzin

Arjen Robben heeft geen tweede spierscheuring. Dat stelt oud-directeur Betaald voetbal van de KNVB Henk Kesler dinsdag in De Twentsche Courant Tubantia. Kesler heeft de zaak van de aanvaller nog onder zijn hoede. Robben werd na een blessure voor het WK klaargestoomd en speelde in Zuid-Afrika vijf wedstrijden.

Na terugkeer bij zijn club Bayern München stelden de Duitsers dat Robben zwaar geblesseerd was. Maandag meldde het NOS-programma Nieuwsuur dat de medische staf van de KNVB voor het WK een tweede spierscheuring bij Robben over het hoofd had gezien.

Dat bericht noemt Kesler 'grote onzin'. "Ik zag maandag ene professor Vermeulen op tv praten over allerlei zaken, maar ik ben zijn naam nog nooit in de medische wereld tegengekomen", haalt Kesler uit naar chef voetbal Arno Vermeulen van de NOS.

Zaterdag staat er een ontmoeting tussen de KNVB en Bayern München op het programma over de kwestie. Kesler verwacht dat het geschil dan wordt bijgelegd. "Het bericht van de NOS klopt in elk geval van geen kant. Maar blijkbaar vul je tegenwoordig zo je nieuwsprogramma's en mag iedereen zonder medische achtergrond zomaar iets roepen."

Capirossi ondergaat operatie aan vinger

Motorrijder Loris Capirossi is een operatie ondergaan aan zijn rechterpink. De Suzukirijder raakte afgelopen weekend geblesseerd nadat Nicky Hayden hem tijdens de Grand Prix van San Marino had aangereden.

Capirossi was na zijn tweehonderdste race zeer duidelijk in zijn woorden. "Ik ben erg boos. Ik had een erg goed gevoel over de motor en ging ervan uit dat ik een goede race kon gaan rijden. Ik hoop nu dat ik op tijd weer fit ben voor de race in Aragon."

Op 19 september zal de race in Aragon een vervanger zijn voor de geannuleerde Grand Prix van Hongarije. Laatstgenoemde kon niet doorgaan omdat de Balatonring nog niet af is.

Oldman en Harris in CoD: Black Ops

Acteurs Gary Oldman en Ed Harris lenen hun stemmen aan de game Call of Duty: Black Ops. Dat heeft gamestudio Treyarch onthuld. Het schietspel wordt dit najaar uitgegeven. Het is niet de eerste keer dat de serie gebruikmaakt van bekende acteurs. Zo waren onder anderen Lance Henriksen en Kevin McKidd te horen, en ook Oldman speelde eerder al een rol in een Call of Duty-game.

Gary Oldman, bekend van Batman: The Dark Knight en The Book of Eli, neemt wederom de stem van Russische legerofficier Viktor Reznov voor zijn rekening. Deze rol had de Brit ook al in de game Call of Duty: World at War uit 2008. De Amerikaan Ed Harris (Apollo 13, The Rock) spreekt de stem in van CIA-agent Jason Hudson.

Gamestudio Treyarch laat weten blij te zijn met de medewerking van de twee acteurs. De medewerking van Harris en Oldman is vooral zeer welkom als verhalenverteller. "Hun bijdrage stelt ons in staat om meer diepgang in het verhaal en de ontwikkeling van de personages te stoppen dan voorheen gedaan is in de franchise", zegt bestuursvoorzitter Mark Lamia.

Call of Duty: Black Ops wordt in november uitgegeven door Activision. Het schietspel verschijnt op de Playstation 3, Xbox 360 en PC.

Honderdduizenden op de been in Frankrijk

Ongeveer 450.000 Fransen hebben dinsdag in steden door het hele land geprotesteerd tegen plannen van president Nicolas Sarkozy om de pensioenleeftijd te verhogen van 60 naar 62 jaar. In Parijs begint later op de dag een protestbijeenkomst. Daar worden honderdduizenden mensen verwacht.

De vakbonden hadden opgeroepen tot een staking en protestmarsen in het hele land. Zij hopen dat daar zeker 2 miljoen mensen gehoor aan geven.

De Franse regering wil de pensioenleeftijd optrekken van 60 naar 62 in 2018. De leeftijd waarop Fransen een volledige pensioenuitkering krijgen, willen ze van 65 op 67 jaar brengen. Dat zou nodig zijn om het pensioenstelsel betaalbaar te houden.

Uit opiniepeilingen blijkt dat twee-derde van de kiezers de plannen oneerlijk vindt en de protesten steunt. Maar ook twee derde van de deelnemers gelooft dat stakingen niets aan de plannen zullen veranderen.

Honderdduizenden op de been in Frankrijk
Honderdduizenden op de been in Frankrijk (Foto: ANP)

Been kan weer beschikken over El Ahmadi

Karim el Ahmadi heeft de groepstraining weer hervat bij Feyenoord. De 25-jarige middenvelder is volledig hersteld van de heupblessure, die hij 22 augustus opliep in het uitduel bij Heracles Almelo. Opvallend is dat El Ahmadi zaterdag al 75 minuten in actie kwam voor het Marokkaanse elftal in een wedstrijd om de Nations Cup tegen de Centraal Afrikaanse Republiek.

Door zijn blessure miste El Ahmadi alleen het competitieduel in de Kuip tegen Vitesse. De Marokkaan begon alle andere competitiewedstrijden in de basis. Hij is in Rotterdam-Zuid bezig aan zijn derde seizoen. Feyenoord speelt zondag uit tegen NAC Breda.

[Upd] [Vuelta] A. Schleck start niet in 10e etappe

Andy Schleck is in de tiende etappe van de Vuelta naar Vilanova i la Geltrú niet van start gegaan. De Luxemburgse renner uit de Saxo Bank-formatie zette net als zijn teamgenoot Stuart O’Grady om onduidelijke redenen zijn handtekening niet op het startformulier.

Schleck reed de ronde als superknecht van zijn oudere broer Fränk die na de negende etappe 1.47 achter staat op leider Igor Anton. Andy Schleck zelf speelde in het klassement geen rol meer, omdat hij 77e stond op meer dan een half uur achterstand op de leider.

Update

Andy Schleck en Stuart O’Grady hebben volgens Cyclingnews de regels van Team Saxo Bank gebroken doordat ze na het diner alcohol hebben gedronken. Teambaas Bjarne Riis heeft hierop beide renners naar huis gestuurd.

Borsten worden steeds groter

Was 15 jaar geleden de gemiddelde cupmaat nog 75B, inmiddels is deze gegroeid naar 80C. Een derde van de Europese vrouwen (30 procent) draagt cup D of groter. Dat blijkt uit onderzoek van lingerieketen Hunkemöller, dat werd uitgevoerd door GfK.

Nederlandse vrouwen staan in Europa op de derde plaats als het gaat om grote boezems, ruim 33 procent heeft cup D of groter. De absolute nummer één van Europa is Engeland, waar 57 procent van de vrouwelijke bevolking cup D of groter heeft. Denemarken staat met een percentage van 50 procent op nummer twee. Hoe het komt dat Europese boezems in volume toenemen, is niet onderzocht.

Vrouwen lijken de verandering zelf overigens maar amper te kunnen bijbenen: ruim 80 procent van de vrouwen draagt de verkeerde cupmaat, zo toonde het onderzoek aan.

Een 'aanwezig decolleté' past dan wel weer goed bij de mode voor komend seizoen. Een decennium lang toonden catwalks overwegend ultraslanke modellen (en daardoor ook weinig boezem), maar de wintershows van grote ontwerpers brachten juist veel borsten. Niet alleen door vollere modellen mee te laten lopen, maar ook de kleding zelf had geregeld het accent op de buste.

Borsten

Nou maar hopen dat alleen de borsten dikker worden.

JetBlue-steward voor de rechter

De voormalige Amerikaanse steward van JetBlue Steven Slater die een passagier uitschold en vervolgens via de noodglijbaan het vliegtuig verliet moet dinsdag voor de rechter verschijnen. Hij zal worden gehoord voor de aanklacht van wangedrag.

Slater werd tevens aangeklaagd voor roekeloos gedrag en huisvredebreuk. Volgens de advocaat van Slater zorgde het 'gebrek aan beschaving' van de passagier voor de uitbarsting van Slater. Slater zou uitkijken naar de zitting.

Na zijn woedeuitbarsting van 9 augustus was Slater hét gespreksonderwerp bij de koffieautomaat. Online werd Slater als held onthaald of werd hij neergezet als een chagrijnig ventje.

Vorige week nam Slater ontslag bij JetBlue.

Definitief twaalf jaar voor verkrachten 9-jarige

Geoffrey J. moet definitief een celstraf van twaalf jaar uitzitten voor de verkrachting van een 9-jarig meisje. De Hoge Raad heeft zijn cassatieberoep dinsdag verworpen. De advocaat-generaal had eerder al geadviseerd klachten van J. te verwerpen.

J. was in de vroege ochtend van 10 september 2006 de ouderlijke woning van het meisje in Breda binnengedrongen en verkrachtte het kind vervolgens in haar slaapkamer. Haar ouders lagen op dat moment te slapen en hebben niets van de verkrachting gemerkt.

Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde de vijftiger in april vorig jaar tot twaalf jaar cel, nadat hij het jaar ervoor door de rechtbank in Breda was veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en tbs. J. was het daar niet mee eens en ging in cassatie. Hij klaagde onder meer over de afwijzing van getuigen- en deskundigenverzoeken en van verzoeken om een contra-expertise op het sporenmateriaal te laten uitvoeren. Ook stelde hij dat de verklaring van het slachtoffer onbetrouwbaar is.

J. staat bekend als de Woenselse steentjesgooier, omdat hij steentjes naar ramen van meisjes gooide.

Aso slaat NS-medewerker ziekenhuis in

Een Schiedammer heeft zondagavond een NS-medewerker het ziekenhuis ingeslagen nadat deze hem op zijn gedrag had aangesproken. Met een plaatsgenoot viel hij volgens de politie op het Centraal Station in Rotterdam meerdere keren reizigers lastig. Daarnaast urineerden, rookten en dronken de Schiedammers van 22 en 28 jaar oud.

Toen NS-personeel hen vroeg weg te gaan, werden ze agressief. Een man bedreigde het personeel, de ander sloeg een NS-medewerker in het gezicht. De medewerker liep een hoofdwond op en is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De twee mannen zitten nog vast.

Minister Eurlings komt met Actieplan wegtunnels

Gedoe rond tunnels zoals die van de A73 bij Roermond en Swalmen moet niet meer voorkomen. Dat is de wens van Minister Eurlings van verkeer. Hij heeft een Actieplan wegtunnels gelanceerd. Daarin staat dat er voortaan bij iedere nieuwe tunnel een landelijke tunnelregisseur ingeschakeld wordt die alle discussies leidt. Ook wordt er voortaan via een vast protocol gewerkt.

De minister wil af van technische snufjes die zichzelf nog niet bewezen hebben. De aannemer is voortaan verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de tunnel en moet kunnen aantonen dat aan alle eisen is voldaan.

Clubs Serie A geven miljard uit aan salaris

De twintig clubs in de Italiaanse Serie A betalen hun spelers dit jaar bijna een miljard euro aan salaris en bonussen. Dat becijferde de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport dinsdag.

Volgens de krant ligt het salaris dat de twintig clubs uitkeren op 802 miljoen euro, maar komt het totale bedrag door bonussen en premies uit op rond de miljard euro. AC Milan betaalt zijn spelers het meest. Die club geeft dit jaar 130 miljoen euro uit aan salaris. Ook Internazionale (121,4 miljoen) en Juventus (100 miljoen) belonen hun spelers rijkelijk.

Zlatan Ibrahimovic is met 9 miljoen de grootverdiener in de Seria A. Ook zijn ploeggenoot Ronaldinho verdient fors: 7,5 miljoen euro per jaar. In vier jaar tijd zijn de salarissen in Italië bijna verdubbeld. In 2006 lag het totale bedrag nog op 546 miljoen euro.

Clubs Serie A geven miljard uit aan salaris
Clubs Serie A geven miljard uit aan salaris (Foto: ANP)

Oostenrijk verbiedt Moslim-killing game

Wanneer is valt iets onder racisme of belediging en wanneer valt iets onder de noemer 'vrijheid van meningsuiting'? Dat is een discussie die regelmatig gevoerd wordt. Zo ook in Oostenrijk waar de regering nu een spelletje van het web heeft verbannen omdat het zou aanzetten tot Islamofobie.

In het spelletje, Moschee Baba (Bye Bye Mosque), is het de bedoeling om stereotype Moslims en gebouwen kapot te maken. Het spelletje is eigenlijk afkomstig uit Zwitserland waar het spelletje al werd in 2009 uitbracht onder de naam Minaret Attack. De Freedom Party (FPO) heeft het spelletje nu met klein aanpassingen opnieuw uitgebracht met onderstaande slogan:

"Styria is full of mosques and minarets!Don't let that happen: On September 26, vote for Dr. Gerhard Kurzmann and the FPO!"

Heinz Fischer, president van Oostenrijk, heeft het spelletje "absolute onzin" en "een gebrek aan smaak" genoemd en uiteindelijk het spelletje afgelopen weekend verbannen. UN General Secretary Ban Ki-moon noemde het spelletje eerder al onacceptabel.


Mochee Baba

Kuijt vier weken aan de kant

Dirk Kuijt kan vermoedelijk vier weken niet in actie komen voor Liverpool. Dat meldt de Engelse club vandaag. De aanvaller liep tijdens een training van het Nederlands elftal een schouderblessure op nadat hij bij een omhaal ongelukkig was neergekomen. Volgens de teamarts van Liverpool heeft Kuijt het gewricht tussen zijn sleutelbeen en schouder beschadigd.

Door de blessure mist Kuijt behalve het EK-kwalificatieduel van Oranje tegen Finland ook zes wedstrijden van Liverpool. De Katwijker moet onder andere de wedstrijd in de Europa League op bezoek bij zijn oude werkgever FC Utrecht aan zich voorbij laten gaan. Ook mist hij de topper in de Premier League tegen Manchester United.

Hoge onderscheiding voor Spaanse elftal

Wereldkampioen Spanje heeft in eigen land een hoge onderscheiding gekregen. Het voetbalelftal dat in juli de WK-finale in Zuid-Afrika van Nederland won, ontvangt de Prins van Asturië Prijs.

Dat heeft de jury in Oviedo dinsdag beslist. De ploeg, tevens regerend Europees kampioen, kreeg de voorkeur boven de Baskische bergbeklimster Edurne Pasabán en de Ethiopische marathonloper Haile Gebrselassie.

De prijs geldt als de Spaanse versie van de Nobelprijs en wordt jaarlijks in acht afdelingen vergeven. Op sportgebied gingen oud-atleet Carl Lewis, voormalig tennisster Steffi Graf en autocoureur Michael Schumacher het Spaanse elftal voor. Bij de onderscheiding hoort een geldbedrag van 50.000 euro.

Hoge onderscheiding voor Spaanse elftal
Hoge onderscheiding voor Spaanse elftal (Foto: ANP)

Verkoop CL-tickets Ajax stijgt snel

Ajax heeft al aan 28.900 seizoenkaarthouders een passe-partout verkocht voor de thuisduels in de Champions League. De verkoop is de laatste dagen snel gestegen, weet Het Parool.

Een aantal fans diende een klacht in toen Ajax de prijzen voor de passe-partouts bekendmaakte. De club besloot de supporters daarom tegemoet te komen met een waardebon van vijftien euro. Mede daardoor hebben inmiddels 28.900 van de 42.000 seizoenkaarthouders een kaart voor de drie thuisduels aangeschaft.

Ajax verwacht dat er de komende week nog veel meer tickets worden verkocht. "Want de gewone verkoop moet nog beginnen", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis. Ajax speelt op 28 september voor het eerst thuis tegen AC Milan. Op 19 oktober komt Auxerre op bezoek en de Amsterdammers ontvangen op 23 november Real Madrid.

De prijs voor de goedkoopste passe-partouts was aanvankelijk minimaal 97 euro. Fans klaagden over die hoge kosten, omdat kaarten voor het kwalificatieduel tegen Dinamo Kiev aanzienlijk goedkoper waren. Ook is de prijs bij concurrenten veel lager. Ajax kwam tot gisteravond 24:00 uur de eigen aanhang tegemoet met een waardebon, waardoor de verkoopcijfers flink stegen.

Bèta invites LittleBigPlanet 2 deze week

In 2008 verscheen LittleBigPlanet voor de PlayStation 3 en was een groot succes. Ook een succes was de bèta die de maanden voor de release al voor veel plezier bij vele gamers zorgden. Ook deel 2 zal een bèta krijgen waarvoor deze week de eerste uitnodigingen verstuurd zullen worden.

Sony heeft bekend gemaakt dat ze deze week de eerste uitnodigingen op de digitale bus zullen doen. Toch zal niet zomaar iedereen een invite krijgen. Er zal worden gekeken hoe actief je bent geweest met het eerste deel en zo wordt bepaald of je in aanmerking komt voor de bèta van het tweede deel.

LittleBigPlanet 2 brengt een hoop nieuwe dingen naar de serie. Natuurlijk zal de game wederom een singleplayer bevatten waarin je verschillende levels door kunt lopen met een hoop nieuwe speeltjes. Ook de create-mode is weer aanwezig met een hoop nieuwe toevoegingen waarmee je niet alleen je eigen platform-levels kunt maken, maar zelfs hele nieuwe games zoals shooters en strategie-games. Voor een overzicht van alle nieuwe snufjes in LittleBigPlanet kun je terecht bij onze preview van de game.

LittleBigPlanet 2 verschijnt begin november voor de PlayStation 3.

LBP 2

Contador in 2011 weer in Vuelta

Alberto Contador zal volgend jaar weer deel gaan nemen aan de Vuelta a España. De Spanjaard nam slechts één keer eerder deel aan de Ronde in eigen land, maar won deze in 2008 wel gelijk.

"Als alles normaal verloopt, dan rij ik komend seizoen twee grote rondes," zei Contador tegen Marca. "Het is niet honderd procent zeker, maar in principe rij ik de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje."

Duitsers van zandbank gehaald

De politie heeft maandagavond bij Delfzijl een Duits gezin van een zandbank gered. Een getuige had gezien dat een man, een vrouw en een kind op een zandbank stonden terwijl hun boot wegdreef.

Omdat het vloed werd, moest snel worden ingegrepen. Een passant bood agenten een rubberen motorboot aan. Daarmee is het drietal aan land gebracht. Daar bleek dat de drie van boord waren gegaan omdat de boot lek was. Het vaartuig is verderop gezonken.

Ontslagen bij Stardock na zwakke verkoop Elemental

Gamestudio en onafhankelijke uitgever Stardock ontslaat personeelsleden wegens matige resultaten van de game Elemental: War Of Magic. Inkomsten uit de verkoop van de game zouden de financiering van toekomstige projecten moeten dekken. Het gebrek aan succes nekt deze plannen, waardoor een deel van het personeel overbodig wordt en voorlopig geen nieuwe games worden ontwikkeld. Hoeveel mensen de laan uit worden gestuurd bij het ruim zestig man tellende bedrijf is onduidelijk.

Stardock is gevestigd in Plymouth nabij de Amerikaanse stad Detroit. Bestuursvoorzitter Brad Wardell laat in een reactie op het forum van het bedrijf weten dat hij de schuld bij zichzelf legt. "Niemand heeft iets fout gedaan. Het zijn de beste medewerkers die ik me maar kan wensen," schrijft hij. De voorzitter legt de fout bij zijn 'eigen slechte evaluatie van de game'.

Stardock legt de ontwikkeling van het spel Elemental: War Of Magic niet stil. De gamestudio blijft de game updaten en uitbreiden totdat spelers waar voor hun geld hebben gekregen. Daarna wil Wardell pas nadenken over een vervolg op Elemental: War of Magic. In het verleden bracht Stardock games als Galactic Civilizations en Sins of a Solar Empire op de markt.

Electronic Arts blijft trouw aan Wayne Rooney

Electronic Arts blijft trouw aan sportsterren die hun reputatie te grabbel gooien. Nadat eind vorig jaar Tiger Woods in opspraak kwam, omdat hij veelvuldig vreemdging, is bekend geworden dat voetbalster Wayne Rooney meerdere malen is vreemdgegaan met een prostitué. Rooney is het gezicht van de voetbalgame Fifa 11. Zijn escapades hadden kunnen betekenen dat het bedrijf de sportman buitenspel zou zetten.

Het gezicht van de gameserie Fifa heeft tijdens de tweede zwangerschap van zijn vrouw Colleen meerdere uitstapjes gemaakt met een 21-jarige escort. Dat schreef de Britse tabloid The Sunday Mirror zaterdag.

Voor Electronic Arts gaat het om een privézaak van de familie Rooney, laat de ontwikkelaar weten aan het Britse gamevakblad MCV. De kwestie heeft daarom geen invloed op de samenwerking tussen de gamefabrikant en de voetballer.

Gamebedrijven gebruiken met grote regelmaat filmsterren en sporters om hun game onder de aandacht te brengen. Ze zijn onder meer op posters en doosjes van games te zien. Rooney verdient 7,1 miljoen euro per jaar aan sponsordeals met onder andere Electronic Arts en Nike.

'Groei Facebook-games binnenkort voorbij'

De gigantische groei van spelletjes op populaire sociale netwerksites als Facebook loopt op zijn einde. Dat heeft creatief directeur Jason Kapalka van gamestudio PopCap tegenover de website GamesIndustry aangegeven.

"Bedrijven proberen spelletjes voor Facebook te maken omdat men denkt dat er bakken geld kunnen worden verdiend", zegt Kapalka. "Deze stortvloed aan nieuwe ontwikkelaars toont aan dat deze markt verzadigd raakt. Net als de markten voor casual games en mobiele telefoons daarvoor, zijn de gouden tijden voor games op deze websites binnenkort voorbij."

Volgens creatief directeur van PopCap valt er ondanks de steeds drukker wordende markt nog steeds meer geld met casual games dan met hardcore games te verdienen. Zo zou het financiële succes van spelletjes op de iPhone, Nintendo Wii en Facebook groter zijn dan hardcore titels voor de pc, Xbox 360 en Playstation 3.

Air France-KLM vervoert minder passagiers

Air France-KLM heeft het passagiersvervoer in augustus met 1,2 procent zien dalen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, bij een 0,9 procent lagere capaciteit.

In het passagiersvervoer werd een bezettingsgraad gerealiseerd van 84,5 procent. Daarmee daalde de bezettingsgraad met 0,3 procentpunt in vergelijking met een jaar eerder.

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vervoerde in augustus 6,5 miljoen passagiers, 0,8 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Bij de vrachtactiviteiten kwam de beladingsgraad in augustus uit op 64,3 procent, een stijging van 0,8 procentpunt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De capaciteit nam af met 0,9 procent en het vrachtvervoer steeg met 0,5 procent.

Londenaren gehinderd door staking metro

Miljoenen inwoners van Londen hadden dinsdag de grootste moeite om op hun werk te komen. Ze moesten gebruik maken van trein, boot en bus, omdat het personeel van de Londense ondergrondse een 24 uur durende staking hield.

Duizenden onderhoudsmonteurs, machinisten en stationsmedewerkers legden het werk neer uit protest tegen het verlies van achthonderd banen.

Dagelijks gebruiken meer dan 3,5 miljoen mensen de metro in Londen.

Tim Knol wil Duitsland veroveren

Tim Knol gaat na een succesvol jaar in Nederland ook proberen Duitsland te veroveren. Vrijdag komt het debuutalbum van de zanger uit bij de oosterburen.

Knol heeft met zijn band inmiddels al een paar keer opgetreden in Duitsland. "Af en toe gaan we daarheen om te kijken of ze het mooi vinden", vertelt de Hoornse zanger aan Novum Nieuws. Knol zegt goede reacties van het Duitse publiek te krijgen. "Dus ik denk dat ze daar wel trek hebben in mij." In juli stond Knol tijdens een concert in Keulen nog in het voorprogramma van John Fogerty.

De 20-jarige zanger vindt het sowieso heel leuk om in Duitsland op te treden. "Want het is geen Nederland. Je krijgt er een soort van vakantiegevoel van", zegt Knol. "En dan mag je er nog spelen ook. Te gek." Duitsland is volgens de zanger wel een ander muziekland. "Duitsers zijn minder moeilijk. Nederlanders zijn wat kieskeuriger, je moet je hier echt bewijzen."

In november begint Tim Knol met de opnames van zijn nieuwe album. "Dan gaan we twee weken naar Vlieland en nemen we alles met een mobiele studio op." De zanger maakte eerder zijn demo's op het Waddeneiland. "Het is een heel mooi eiland, je kan niets anders doen dan opnemen. Er is geen afleiding, dat wil je gewoon als band", vertelt Knol. "In een gewone studio zitten is ook tof maar dan ga je aan het eind van de dag weer naar huis. Nu zitten we twee weken lang in een vibe."

Als alles goed gaat verschijnt de nieuwe plaat van Tim Knol rond mei 2011.

Afscheid Van Bronckhorst uitgesteld

Het geplande afscheid van Giovanni van Bronckhorst van het Oranjelegioen is uitgesteld. De 35-jarige linksback zou vanavond voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Finland in de Kuip in het zonnetje gezet worden, maar heeft om privéredenen af moeten zeggen.

De KNVB en Van Bronckhorst gaan nu samen op zoek naar een ander moment waarop hij uitgezwaaid kan worden. De verdediger zette na de WK-finale een punt achter zijn carrière. Hij speelde 106 interlands. Zijn grootste succes als clubvoetballer was het winnen van de Champions League met Barcelona in 2006.

Rinus shockeert met nieuwe clip

Zanger Rinus is terug met een nieuwe kneiter die de gemoederen weer flink bezig zal houden. De volkszanger en rasartiest heeft namelijk een shockerende videoclip gemaakt bij het nummer Ushi Dushi.

De adonis is namelijk halfnaakt te zien in een bubbelbad. Hij zit samen met een meisje in het water en brengt een ode aan haar. Verder doet hij zijn handelsmerkdans. Helaas is het model in de clip aan het eind nogal respectloos naar onze Rinus toe. Hieronder zie je de clip. Meer videoclips en andere leuke dingen vind je op onze weblog.
 

Toch niet drukste spits van het jaar

De spits van dinsdagochtend was toch niet de drukste van het jaar. Door een meetfout van de ANWB leek er op het hoogtepunt om 08.30 uur 650 kilometer file te staan, maar in werkelijkheid stond er 560 kilometer file. Dat is nog altijd goed voor de op een na langste spits van het jaar. De Verkeersinformatiedienst registreerde rond 08.30 uur overigens 444 kilometer file.

"Door een storing zijn files dubbel geteld", verklaart een woordvoerder van de ANWB. De drukste file van het jaar stond op 1 februari. Door sneeuw en gladheid stond toen 574 kilometer file.

Door de regen zijn meer mensen geneigd met de auto te gaan. "Iedereen rijdt wat langzamer en houdt meer afstand, waardoor de filelengte al snel oploopt." Maar het daadwerkelijke leed viel volgens de woordvoerder mee. "De lengte was extreem, maar de wachttijd viel wel mee omdat het aardig doorreed."

Overigens verwacht de ANWB dat de totale filelengte in de toekomst veel groter wordt. Niet alleen doordat het drukker wordt, maar ook doordat steeds meer files worden meegeteld die eerder niet werden meegenomen.

Eerste kwartier van Enslaved gelekt

Ninja Theory kwam een paar jaar geleden met Heavenly Sword voor de Playstation 3. Het is een tijdje stil geweest rondom de developer maar nu komen ze met een nieuwe game genaamd Enslaved: Odyssey to the West. Van Enslaved: Odyssey to the West zijn nu de eerste 15 minuten in een video uitgelekt en kunnen jullie deze hieronder zien.

In Enslaved: Odyssey to the West spel je met Monkey en Trip wiens levens in elkaars handen liggen. De game speelt zich af in een groene post-apocalyptische wereld en je zult veel moeten klimmen, klauteren en vechten om je vrijheid terug te vinden. In de video hieronder zie je de eerste missie, genaamd Escape, waarin de twee karakters elkaar ontmoeten en ze samen moeten zien te ontsnappen uit een vliegend schip wat gebruikt wordt om slaven te vervoeren.

Enslaved: Odyssey to the West verschijnt vanaf 8 oktober voor de Playstation 3 en Xbox 360.

Wilders wil verder onderhandelen

De PVV wil de onderhandelingen met de VVD en het CDA over de vorming van een rechts kabinet hervatten. De PVV-fractie heeft dat dinsdag unaniem besloten, zo liet fractievoorzitter Geert Wilders na afloop van de vergadering weten.

De PVV wil weer praten, omdat "de belangrijkste criticaster" binnen de CDA-fractie "die het vertrouwen had beschaamd", Ab Klink, is opgestapt. "Daarmee is de belangrijkste hobbel weggenomen", zei Wilders. Hij heeft VVD-leider Mark Rutte en CDA-collega Maxime Verhagen informeel laten weten dat de PVV de onderhandelingen wil hervatten.

Wilders wil onderhandelingen hervatten
Wilders wil onderhandelingen hervatten (Foto: ANP)

Belgische advocates moeten BH uitdoen

Vrouwelijke advocaten die hun cliënten in de gevangenis van het Belgische Hasselt willen bezoeken, moeten hun bh uitdoen voor ze binnen mogen. Het kledingstuk zorgt er namelijk voor dat de metaaldetector begint te piepen, zo meldde de Vlaamse krant Het Belang van Limburg dinsdag.

Volgens het blad is de gevangenisdirectie onverbiddelijk: "Wie piept, komt er niet in. Dat zijn de regels." Sommige advocates dragen daarom maar bikini's, omdat die een plastic sluiting hebben in plaats van een metalen. De gevangenisdirectie laat weten aan een oplossing te werken. Mogelijk staan de metaaldetectoren in Hasselt te gevoelig afgesteld.

Advocates mogen gevangenis niet in met bh
Advocates mogen gevangenis niet in met bh (Foto: ANP)

Rare: 'Kinect heeft niet veel ruimte nodig'

Er vliegen steeds een hoop geruchten in de lucht over de motion-camera van Microsoft. Werk kinect nou zittend of niet? En wat gebeurt er als je ligt? Herkent de camera gebarentaal? Of kan het dat toch niet? Hoe zit het met de spraakbesturing? En hoe groot moet je huiskamer zijn om Kinect te gebruiken? Op deze laatste vraag heeft Nick Burton van Rare nu antwoord gegeven.

Nick Burton is Senior Software Engineer bij Rare voor onder andere Kinect Sports. Hij geeft in een interview aan dan de twee meter die volgens Amazon nodig zou zijn om Kinect te kunnen gebruiken, niet klopt.

"The camera configures itself, basically, when you set it up. Now, obviously, if you've only got that much space [makes a small space between his hands] between your TV there's just not enough space for you to physically fit in the frame of the camera so you need to stand back a little bit."

Volgens Burton zal de positie van de camera belangrijk zijn. Deze moet de speler namelijk wel kunnen detecteren. Mocht je te dicht op de camera staan, dan kan deze je niet zien en zul je een klein beetje naar achter moeten stappen. Ondanks dat hij geen concrete afstanden noemt, zul je volgens Burton geen gigantische woonkamer nodig hebben.

"But it's not like, 'Hey, look at me over here,' and you're in a massive living room. We live in England."

Kinect verschijnt in november op de Xbox 360 en zal onder andere samen met Kinect Adventures in de winkel liggen..

Kinect

'FIA wijst geen 13e team aan voor 2011'

Het lijkt er op dat autosportfederatie FIA geen dertiende team aan zal wijzen voor de Formule 1. Het lijkt er op dat de FIA niet overtuigd is dat de kandidaatteams de financiering en het technische gedeelte voldoende op orde hebben om het aanwijzen van een dertiende team te rechtvaardigen.

Onder meer Epsilon Euskadi en Durango/Villeneuve Racing zouden in de race zijn geweest om het dertiende gridslot in de Formule 1 te bemachtigen. De beslissing over het open laten van de startplaatsen zou vorige week gemaakt zijn en zou komende vrijdag na een vergadering van de World Motor Sport Council van de FIA in Como bekend worden gemaakt.

Gerrard adviseert Rooney zich te focussen op het voetbal

Engeland neemt het vanavond op tegen Zwitserland in de strijd om de EK-kwalificatie. Zoals zo vaak is er veel te doen rondom het nationale team van Engeland. Middenvelder Steven Gerrard vindt dat de spelers zich niet te veel moeten bezighouden met wat er rondom het veld gebeurt.

Gerrard vindt dat spelers hun persoonlijke problemen opzij moeten zetten als ze uitkomen voor het nationale team. Hiermee doelt hij deze keer op Wayne Rooney. De spits van Manchester United is de afgelopen dagen in opspraak geraakt.

"De wereld draait door", zegt Gerrard tegenover The Mirror. "Als je problemen hebt buiten het veld moet je die even parkeren. Door voetbal kan je het soms even los laten. Als het eerste fluitsignaal eenmaal heeft geklonken, moet je je focussen op wat er op het veld gebeurt, niet wat daar buiten allemaal aan de gang is."

Gerrard maakte vorig jaar ongeveer hetzelfde mee als Rooney, toen hij werd beschuldigd van mishandeling. "Ik speelde mijn beste voetbal toen ik door die periode ging. Ik weet zeker dat als de wedstrijd start, Wayne zich volledig op de wedstrijd focust. Dat gebeurde in ieder geval bij mij."

Nog geen gouden tip vondeling Friesland

De politie heeft nog geen 'gouden tip' binnengekregen over een mogelijke vondeling in Friesland. In totaal zijn tot nog toe dertig tips binnengekomen, meldt een politiewoordvoerder dinsdag. Maandag kwamen veertien tips binnen, waarvan de politie dacht dat er twee bruikbaar waren.

De zaak draait om een tienermeisje, dat tegenover de politie heeft verklaard dat ze zaterdag in de berm van de Steenwijkerweg tussen De Blesse en Wolvega een baby in een plastic zak vond. Even later kwam een vrouw bij haar staan, die vroeg of de baby van haar was. Nadat het meisje dit ontkende, nam de vrouw de baby over. Ze zei de vondeling naar de politie te brengen, maar heeft dat nooit gedaan.

De politie heeft tien rechercheurs op de zaak gezet. Zij hebben echter nog geen idee wat er precies is gebeurd, vertelt de woordvoerder. "We zijn nog bezig met het buurtonderzoek en het analyseren van de tips. We roepen iedereen die iets weet op zich bij ons te melden."

Pissen in Duke Nukem Forever screenshots

Is het de meest perfecte marketing strategie ooit bedacht? Of gewoon een heel handige samenloop van omstandigheden? Wat maakt het uit, de Duke is terug en heel de gameswereld staat wederom op zijn kop.

Voor uwer vermaak weer een aantal screens van Duke in actie. Denk aan gigantische smerige aliens, denk aan gore urinoirs, denk aan geile ordinaire tweelingen, denk aan The Duke. Hij gaat echt komen jongens en meisjes en het zou mij heel erg verbazen als hij geen grijnsje op je bevooroordeelde smoeltje kan toveren. 








SP wil Wijffels en Marijnissen als informateur

CDA-prominent Herman Wijffels en SP-voorzitter Jan Marijnissen moeten worden benoemd tot informateur. Het duo moet bekijken of het CDA een stabiel kabinet kan vormen met de PvdA, SP en GroenLinks. Dat heeft SP-leider Emile Roemer dinsdagochtend geadviseerd aan koningin Beatrix.

"De drie linkse partijen kunnen met het CDA - en mogelijk andere partijen - een stabiel kabinet vormen, dat in beide Kamers over een meerderheid beschikt", denkt Roemer. Hij stelt dat voor een leidende rol van de VVD in de formatie nu geen ruimte meer is.

Roemer wil dat nu eerst de mogelijkheden van alternatieve, stabiele meerderheidskabinetten worden bekeken. Die kunnen rekenen op steun van de Eerste en Tweede Kamer. De SP-leider komt tot zijn advies nu een paars-plus of rechts kabinet volgens hem definitief van de baan zijn. Hij schreef onlangs al een alternatief regeerakkoord.

VVD-leider Mark Rutte gaf maandagavond bij de koningin aan zelf een ontwerp-regeerakkoord te willen schrijven. CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen vindt dat een goed idee en stelde voor Rutte tot informateur te benoemen.

"Het lijkt mij goed dat er nu een akkoord wordt geschreven, en dat de verschillende politieke partijen kunnen aangeven of zij op basis daarvan aan een regering willen deelnemen", zei Verhagen na zijn gesprek met Beatrix. Verhagen sloot niet uit dat er opnieuw wordt gekeken naar samenwerking tussen VVD, PVV en CDA nu 'dissident' Ab Klink uit de Tweede Kamer is gestapt.

Job Cohen vreest dat Rutte een rechts akkoord gaat schrijven. De PvdA-leider wil het liefst samen met Rutte gaan schrijven aan een concept-regeerakkoord. Rutte vindt dat echter geen goed plan, net zomin als Roemer.

Dinsdag ontvangt de vorstin naast Roemer de fractievoorzitters van D66, GroenLinks, ChristenUnie, SGP en Partij voor de Dieren.

Zoetsappige Kirby's Epic Yarn-trailer

Een wereld compleet gemaakt van wol en stof inclusief ritsen en knopen. Dat is de wereld van de nieuwe Kirby die in 2011 verschijnt op de Nintendo Wii. Kirby's Epic Yarn werd met veel enthousiasme ontvangen op de E3 en nu is er weer een nieuwe trailer verschenen van deze zeer zoete en lieve game.

In de game krijg je de mogelijkheid om met z'n tweëen de verschillende levels te voltooien. Kirby is zelf ook gemaakt van wol en kan de wereld om zich heen gebruiken alsof het echt van stof gemaakt is. Wil je meer weten over de game, dan kun je hier onze preview van de game lezen.

Krachtige naschokken in Nieuw-Zeeland

De door een aardbeving getroffen Nieuw-Zeelandse stad Christchurch is dinsdag opgeschrikt door een reeks van zo'n twintig naschokken. Aardbevingdeskundigen waarschuwden dinsdag dat de regio de komende dagen nog eens getroffen kan worden door een krachtige beving.

De aardbeving van afgelopen weekeinde, met een kracht van 7,1, vernielde gebouwen, huizen en wegen en zorgde voor chaos in het centrum van de stad, hoewel niemand omkwam en er slechts twee zwaargewonden waren.

"De beving was zo krachtig als de aardbeving die Haïti eerder dit jaar in puin legde, een enorme verwoesting aanrichtte en aan zo'n 230.000 mensen het leven kostte", zei premier John Key. "Hoewel niemand het leven verloor, hebben gezinnen een trauma opgelopen en hun waardevolle bezittingen verloren."

Sinds zaterdag is de regio door meer dan honderd naschokken getroffen. Waarschijnlijk zal dit nog wel enkele weken duren, waarschuwden deskundigen.

Peter R. de Vries krijgt boete

Een Australische rechter heeft misdaadverslaggever Peter R. de Vries een boete opgelegd van omgerekend 142 euro voor het negeren van een politiebevel. De journalist was op 20 augustus in Perth om een brief te overhandigen aan moordverdachte Daniël R.

De verdachte schakelde de politie in. Die gaf de misdaadverslaggever het bevel om weg te gaan, waar hij niet op inging. Daarop werden hij en een medewerker aangehouden. De Vries was dinsdag niet bij het proces aanwezig, maar zijn advocaat bekende namens hem schuld.

Namens zijn medewerker Chantal van Schuylenburgh werd eerder al schuld bekend. Zij kreeg vorige maand dezelfde boete opgelegd. Naast de boete moet de Vries ruim 44 euro proceskosten betalen.

R. wordt verdacht van de moord op de 23-jarige Nederlandse Mariska Mast twee jaar gelden in Honduras, maar heeft ontkend iets met de moord te maken te hebben. Hij staat op een opsporingslijst van Interpol.

R. wilde ook dat De Vries een contactverbod kreeg opgelegd, maar maandag besloot de rechter al dat dit niet kan omdat hij niet in het land is. Wel kan alsnog een contactverbod worden opgelegd als De Vries weer in Australië is.

RTS Under Siege met de Move

De Move-controller van Sony wordt door het bedrijf gezien als de perfecte controller voor RTS games. Ze zien de Move dan ook als vervanging van toetsenbord in combinatie met muis.
 

Nu komt er een spel uit dat dat mag gaan bewijzen. Under Siege maakt volledig gebruik van de Move om het spel te besturen. De tilt en gyroscopen worden gebruikt om de de camera te draaien of de kijkhoek op het slagveld te veranderen. Wij zijn in ieder geval benieuwd, want tot op heden gaat er niets boven toetsenbord en muis bij dit soort spellen. Mocht het niets zijn, dan is er nog joystick support.

Polen voelen zich gediscrimineerd

Polen in Nederland voelen zich steeds vaker gediscrimineerd. Zo erg dat zelfs de Poolse ambassade zich erin mengt.

Het algemene beeld van Polen is, volgens Polen zelf, dat ze overlast veroorzaken op campings, dronken achter het stuur zitten en dat alle Poolse vrouwen hoeren zijn. De KLPD heeft aangekondigd vooral alcoholcontroles uit te gaan voeren onder Polen. Iets dat menig Pool in het verkeerde keelgat schiet.

"Dat de KLPD meer Polen gaat controleren vinden we discriminerend’, zegt Janus Volosz van de Poolse ambassade. ‘We hebben dan ook bezwaar gemaakt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en het KLPD en inmiddels is het bericht van hun website verdwenen.’

"Polen hebben het idee dat ze minder welkom zijn dan voorheen’, zegt voorzitter ErnstJan Stroes van de Stedenband Den Haag-Warschau. "Natuurlijk veroorzaken ook Polen overlast. Maar de problemen zijn verhoudingsgewijs niet groter dan bij andere bevolkingsgroepen. Ze vallen onder het normale verwachtingspatroon. Alcoholisten en daklozen zie je bij iedere bevolkingsgroep en de criminaliteit is bij Polen iets hoger dan bij Nederlanders, maar lager dan bij andere allochtone groepen.’

Werkgevers zijn overigens lyrisch over Poolse arbeiders. Ze klagen zelden en werken hard. Ze kennen dan ook niet de 9 tot 5 mentaliteit. Polen weten overigens ook zelden welke rechten ze hebben op bijvoorbeeld sociale voorzieningen. De ambassade hoopt dat de negatieve beeldvorming snel verandert. Volosz: "Het is oneerlijk dat de hele groep Polen een slechte naam krijgt terwijl maar een kleine groep de problemen veroorzaakt."

Orie wil duidelijkheid van de KNSB

De coach van de Control-schaatsploeg Jac Orie wil snel duidelijkheid van de KNSB over de selectiecriteria die de schaatsbond hanteert. Hij wil weten welke wedstrijden dit seizoen belangrijk zijn en waar zijn pupillen moeten verschijnen.

"We hebben maanden geleden met de KNSB overleg gevoerd over het concept van selectiecriteria. Vervolgens heb ik nog een keer gebeld naar Wopke de Vegt en die zei dat het zou worden opgestuurd. Dat is inmiddels toch ook alweer een tijdje geleden," zei Orie tegen NUsport.

"In de criteria wordt bijvoorbeeld bepaald welke World Cups belangrijk zijn om je te kunnen plaatsen voor de WK Afstanden. Dus qua trainingsopbouw maar ook qua logistiek is het van belang om de planning rond te hebben. Ik hoop dus dat de bond een beetje opschiet."

PS3 update blokkeert jailbreak

Het jailbreaken van consoles gebeurt al een tijdje. Groot nieuws was het toen een paar weken geleden bleek dat de PlayStation 3 eindelijk was gekraakt. Door een speciale USB-stick aan te schaffen had je de mogelijkheid om illegaal gedownloade games te kunnen spelen vanaf de harde schijf op je Playstation 3. Toch heeft Sony nu weer een klap uitgedeeld aan de hackers door een nieuwe update beschikbaar te stellen.

Firmware update 3.42 zorgt er voor dat mensen met een gekraakte PlayStation 3 niet meer online kunnen gaan met hun consoles en dat de jailbreak niet meer werkt. De enige manier om het PSN op te kunnen is met deze nieuwe firmware update die niet werkt met de gekraakte consoles. Toch is dit niet het einde van de strijd tussen Sony en de hackers. Zo gebruiken de hackers proxy-servers om nog steeds online te kunnen en zullen ze in de toekomst natuurlijk proberen de nieuwe firmware-updates te omzeilen.

Playstation 3

Meer robots in Transformers: War for Cybertron

Er komt morgen in Europa weer extra DLC voor Transformers: War for Cybertron. Er zullen twee nieuwe robots beschikbaar komen in de vorm van Stunticon Dead End en voormalig Autobot-leider Zeta Prime. Daarnaast hebben de makers vijf nieuwe mappen toegevoegd.

In Transformers: War for Cybertron stop je de snode plannen van Megatron met de Autobots onder leiding van Optimus Prime, maar de multiplayeroptie verlengt het spel door verschillende spelvarianten, nieuwe content en veel mappen. Activision houdt zich nog stil over de prijs van de uitbreiding.

Gemeenten twijfelen over WK-bid

De vijf gemeenten die zich kandidaat hebben gesteld als speelstad voor het WK voetbal willen alleen met de kandidatuur instemmen als het rijk harde garanties geeft over het betalen van de kosten. Dat meldt de NOS dinsdag na een rondgang langs de gemeenten.

Minister van Sport Ab Klink (CDA) wil pas praten over geld als Nederland en België daadwerkelijk worden aangewezen als gastlanden. Begin december maakt de wereldvoetbalbond FIFA bekend waar het evenement in 2018 en 2022 wordt georganiseerd.

De gemeenteraden spreken zich in december uit over de kandidaatstelling. Veel raadsleden vinden het volgens de omroep onverantwoord van Klink pas na een mogelijke toewijzing te praten over geld. Mochten Nederland en België het evenement binnenslepen, dan wordt het volgens de lokale volksvertegenwoordigers heel lastig om nee te zeggen, zelfs als er onverantwoorde financiële risico's aan kleven.

Vooral in Amsterdam, Heerenveen en Enschede leven twijfels. In Amsterdam is collegepartij GroenLinks kritisch, net als D66, het CDA, de SP en de lokale partij Red Amsterdam. In Enschede zegt het college van burgemeester en wethouders zelf al zonder keiharde garanties vooraf geen WK-wedstrijden in de stad te laten plaatsvinden en in Heerenveen eisen de collegepartijen zekerheid vooraf.

Slaande ruzie bij X-factor UK

Tijdens de Britse X-factor audities hebben twee tienermeisjes het aan de stok gekregen met het publiek, de jury en vooral met elkaar.

Abby en Lisa hadden voor ze zongen al een ego zo groot als het Amazonegebied maar hun zangkunsten maakten dat niet waar. Waarna ze elkaar ook nog de schuld gaven. Uiteindelijk kreeg de een een vuistslag van de ander. De dames zijn niet door naar de volgende ronde.

Strijd om tweede kerncentrale bij Borssele

Na energiebedrijf Delta heeft nog een partij plannen om een tweede kerncentrale bij Borssele te bouwen. Het gaat om de provincies en gemeenten die eerder aandeelhouder waren van energiebedrijf Essent, schrijft het Financieele Dagblad dinsdag.

De gemeenten en provincies hebben de vennootschap Energy Resources Holding opgericht. Die dient dinsdag een startnotitie in bij het ministerie van Vrom. Zo'n notitie markeert het begin van een vergunningaanvraag. De aanjager van die aanvraag is volgens het dagblad het Duitse nutsbedrijf RWE, de nieuwe eigenaar van Essent.

Op basis van deskundigen stelt de krant dat het onmogelijk is om bij Borssele twee nieuwe kerncentrales te bouwen. Daarom moet het rijk kiezen welke partij wel en welke partij niet mag bouwen. Het is niet duidelijk op welke gronden dat moet gebeuren.

RWE en Delta staan sinds de overname van Essent op gespannen voet met elkaar. Delta en Essent hadden ieder de helft van de al bestaande kerncentrale in Borssele in handen en RWE dacht met de overname van Essent een helft in handen te krijgen. Via een gang naar de rechter verhinderde Delta dat.

Vorig jaar diende Delta al een startnotitie in. Delta en de nieuwe partij zijn allebei van plan een kerncentrale met een vermogen van 2500 megawatt te bouwen, bijna vier keer zo veel als de huidige centrale in Borssele.

Het afzwaaiende kabinet heeft afgesproken tijdens de kabinetsperiode geen beslissingen over nieuwe kerncentrales te nemen.

Casillas: "Gouden Bal moet naar Spanjaard"

Real Madrid-doelman Iker Casillas is ervan overtuigd dat de Gouden Bal dit jaar moet gaan naar een speler van het nationale team van Spanje. De Spaanse middenvelders Xavi en Andres Iniesta van FC Barcelona zijn kandidaat voor de Gouden Bal, net als Inter-middenvelder Wesley Sneijder en Barcelona-aanvaller Lionel Messi.

Casillas is van mening dat de prijs voor beste speler van het jaar moet gaan naar een van zijn landgenoten. "Ik vind dat dit jaar een Spaanse speler het verdient om te winnen. Ik heb respect voor de andere kandidaten, maar hier hebben wij spelers die het echt verdienen", vertelde Casillas op een persconferentie in aanloop naar het vriendschappelijke duel van Spanje met Argentinië.

Xavi en Iniesta werden vorig seizoen met Barcelona landskampioen van Spanje en wonnen het WK in Zuid-Afrika. Sneijder won met Inter de landstitel in Italië, de Coppa Italia, de Champions League en verloor met Nederland de finale van het WK.

Maleisiër aangeklaagd wegens uitbuiten vrouwen

Een Maleisisch hof heeft een man in staat van beschuldiging gesteld wegens het uitbuiten van 63 Indonesische vrouwen. De vrouwen beweerden dat zij naar Maleisië werden gelokt en daar gedwongen werden voor weinig tot geen geld als schoonmaaksters te werken. Dat heeft de advocaat van de verdachte dinsdag gezegd.

Lee In Chiew (49) is aangeklaagd wegens meerdere gevallen van mensenhandel. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij tot twintig jaar gevangenisstraf krijgen.

De 63 vrouwen werden, samen met acht anderen die inmiddels naar Indonesië zijn teruggekeerd, in juli gered uit het huis van Lee, nadat drie van hen wisten te ontsnappen en hulp inriepen.

De vrouwen was een maandsalaris van vijfhonderd ringgit in het vooruitzicht gesteld, maar moesten volgens eigen zeggen dagelijks als schoonmaaksters werken. Zij kregen hiervoor vrijwel niets betaald. De praktijken zouden zeker twee jaar hebben plaatsgevonden. De jongste vrouw is 17 jaar.

Amersfoortse boerderij afgebrand

Een boerderij op het landgoed Schothorst is dinsdagochtend in Amersfoort afgebrand. In de boerderij was het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie gevestigd, meldt de gemeente Amersfoort dinsdag.

De brandweer probeerde de brand te blussen met drie spuitauto's en een team dat is gespecialiseerd in branden bij panden met een rieten dak, maar al snel bleek dat de stulp niet meer te redden was. Een brandweerman raakte lichtgewond, maar kon doorgaan met zijn werk.

De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden en verwacht dat de brand pas tegen het eind van de ochtend is gedoofd. De brand zorgt voor veel rookwolken.

In de boerderij waren onder meer een bibliotheek, leslokalen, werkruimtes en een tentoonstellingruimte van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie gevestigd. Op het terrein ligt ook een zogeheten 'Middeleeuws Erf', waar het middeleeuwse familieleven wordt gereconstrueerd in een nagebouwde boerderij. De brand heeft daar geen schade veroorzaakt.

Beenhakker: "Weg met ongediplomeerde trainers"

De technisch directeur van Feyenoord Leo Beenhakker vindt dat de KNVB in moet grijpen omdat er in het betaalde voetbal steeds minder gediplomeerde trainers rondlopen. Ze zitten zonder papieren op de bank met naast hun een stroman die wel de juiste diploma's bezit.

"Ik heb daar twee goede redenen voor. De KNVB staat bekend om zijn perfecte trainersopleidingen die veel tijd, moeite en geld kosten. Als je dan toestaat dat personen zonder dat papiertje bij clubs aan de slag gaan, devalueer je dus je eigen opleiding. Dat kan nooit de bedoeling zijn," zegt Beenhakker tegen Voetbal International.

"Daarnaast hebben we te maken met een groot aantal gediplomeerde trainers dat moeilijk aan de slag komt. In alle categorieën, van hoofdtrainers tot assistenten tot hoofden opleiding. Die mensen hebben veel geld geïnvesteerd in hun opleidingstraject tot trainer/coach en ik kan me voorstellen dat ze dat niet voor niets hebben gedaan. Ook voor hen is het niet te verkopen, dat er dan bij clubs ongediplomeerde coaches op de bank zitten."

Beenhakker heeft recentelijk met de nieuwe directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen gesproken. De voetbalbond geeft nu nog dispensatie, zodat de club een gediplomeerde trainer aan kan trekken, maar volgens Don Leo moet de periode die hiervoor staat ingekort worden. "Van Oostveen is het met ons eens. De regels die er zijn, moeten gewoon strenger worden nageleefd en dus ook gecontroleerd."

R.U.S.E. komt naar je toe met launch-trailer

Er zijn al heel veel games verschenen onder de Tom Clancy-naam. Nieuw is R.U.S.E. die weer een andere kijk geeft op het voeren van oorlog. De game ligt vanaf deze week in de winkels en nu is daar de bijbehorende launch-trailer voor verschenen.

De game speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en is een strategie-game waarbij het misleiden van de tegenstanders centraal staat. De game wil een betere kijk geven op de manier hoe het er op het slagveld aan toe gaat. Wil je weten of de game de moeite waard is om te spelen, lees dan vanaf donderdag 10 september onze review op FOK!games.

NAC Breda legt Leonardo boete op

NAC Breda heeft de Braziliaanse aanvaller Leonardo een boete opgelegd. Dit naar aanleiding van de uitspraken die de speler deed over interim-trainer John Karelse. Technisch directeur Jeffrey van As wil met de boete aangeven dat spelers hun interne kritiek niet naar buiten moeten brengen. Dat meldt BN De Stem.

Leonardo kwam vorige week slecht in het nieuws nadat hij gewisseld werd tegen VVV-Venlo. Hij gunde Karelse geen blik en liep direct door naar de kleedkamer. Vervolgens gaf Karelse aan dat hij geen energie meer wil steken in Leonardo. De speler reageerde hierop door te zeggen nog nooit een trainer te hebben meegemaakt die geen energie wil steken in een speler.

Van As gaf aan dat hij de uitspraken van zowel Karelse als Leonardo niet professioneel vindt. De technisch directeur had maandag dan ook een gesprek met de twee hoofdpersonen. "Een trainer moet ook altijd energie blijven steken in het gedrag van een speler", aldus Van As.

Leonardo zou ook in de spelersgroep voor veel problemen zorgen. Voorafgaand aan de training van maandag sprak de groep bijna een half uur met elkaar op het trainingsveld. Nadat iedereen zijn zegje had gedaan vertrok Leonardo naar binnen. Hij had voorafgaand aan de training al wat oefeningen gedaan.

Bram Moszkowicz en Eva Jinek wonen samen

Eva Jinek is ingetrokken bij Bram Moszkowicz. Dat bevestigt de advocaat aan De Telegraaf.

"Ja, wij wonen samen", liet Moszkowicz weten aan een fotograaf van de krant. Jinek is ingetrokken bij Moszkowicz in zijn woning aan de Herengracht.

De twee ontmoetten elkaar vorig jaar toen Jinek de advocaat interviewde voor magazine Linda. De relatie kostte Jinek haar baan als presentatrice van Nieuwsuur, dat maandag van start ging. Volgens hoofdredacteur Carel Kuyl kon Jinek niet meer onafhankelijk functioneren. Haar plaats in het programma wordt nu ingenomen door Mariëlle Tweebeeke, oud-presentatrice bij AT5.

Kobayashi ook volgend jaar bij Sauber

Kamui Kobayashi rijdt ook volgend jaar voor het team van Sauber. Dit heeft de Zwitserse renstal bevestigd. De Japanner is bezig aan zijn eerste volledige seizoen bij het team en scoorde al 21 punten namens Sauber.

"We hebben nooit getwijfeld om hem voor 2011 te behouden. Kamui heeft voldaan aan onze verwachtingen wat betreft snelheid en vechtersmentaliteit. Daarbij komt dat hij qua werk met de engineers en technische kennis een goede ontwikkeling door maakt. De ervaring die hij in zijn eerste volledige seizoen heeft opgedaan zal hem goed van pas komen in 2011. Ons doel is om hem vanaf het begin een snelle en betrouwbare auto te bieden," aldus teambaas Peter Sauber.

Kobayashi: "De start van het seizoen was moeizaam, maar door goed samenwerken hebben we elkaar uit die situatie getrokken. Ik voel me thuis bij Sauber en het doet me deugd dat we met elkaar door gaan. Echter, ik focus me nog volledig op het restant van dit jaar. Er staan nog zes races op het programma en we hopen daarin op nog wat mooie resultaten"

[Upd] Ruim 715 km file door regen

Nog niet eerder was het dit jaar zo druk op de Nederlandse wegen. Rond half negen vanochtend stond er voor 650 kilometer aan files. De regen die over het land trekt zorgt ervoor dat er overal veel langere files dan normaal staan, zo liet de ANWB dinsdag weten.

Met name rond Amsterdam en Utrecht was het erg druk. Op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht was een ongeluk gebeurd waardoor er 18 kilometer file stond. Verder waren er nauwelijks ongevallen. De ANWB raadt mensen aan later van huis te gaan als dat nog lukt.

Op 1 februari dit jaar stond er rond half negen 's ochtends door regen en sneeuwval 571 kilometer file, dat was de drukste dag tot nu toe dit jaar.

Update 9.10 uur
De files nemen toe. Hiermee komt de file van vandaag in de top 10 van langste files aller tijden.

Update 12:02 uur
Foutje van de ANWB. Het was helemaal niet zo heel erg druk 

Regen zorgt voor langste files dit jaar
Regen zorgt voor langste files dit jaar (Foto: ANP)

[US Open] Federer oppermachtig

Roger Federer plaatste zich vannacht voor de 25ste keer op rij voor de kwartfinale van een grandslamtoernooi. Op de US Open won hij nan Jurgen Melzer in drie sets: 6-3, 7-6 en 6-3.

De Oostenrijker liet zich niet makkelijk van het veld slaan, maar het kwaliteitsverschil was te groot om Federer in gevaar te brengen. Alleen in de tweede set was Melzer dichtbij setwinst.

De laatste keer dat Federer de kwartfinale op een grand slam niet haalde was in 2004 toen hij door Gustavo Kuerten werd uitgeschakeld in de achtste finales van Roland Garros. Jimmy Connors heeft met 27 kwartfinales op rij nog het record in handen, maar Federer zit hem inmiddels op de hielen.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over flessentrekkerij per mobieltje.

Volkomen terecht maakt de Consumentenbond bezwaar tegen de manier waarop telefoonbedrijven de gesprekskosten afrekenen. Er wordt afgerond op hele minuten. Als dat nu zo was dat de eerste helft van een minuut naar beneden wordt afgerond, nou, vooruit. Maar zelfs als je 61, 121 enzovoort seconden belt, wordt dat op hele minuten naar boven afgerond. Dat is netzoiets als wanneer je bij de supermarkt 101 gram boontjes pakt, en dan twee ons moet betalen. Onaanvaardbaar. Volkomen terecht dat de Consumentenbond bezwaar maakt. Maar ze zijn volgens mij iets vergeten:

OM ontvangt weinig aangiften over misbruik in kerk

Bij justitie zijn nog maar weinig bruikbare aangiften binnengekomen over misbruik binnen de katholieke kerk. Van de 26 meldingen die de commissie-Deetman doorstuurde, zijn er maar twee in behandeling genomen. De rest is verjaard, schrijft het Nederlands Dagblad dinsdag.

Voordat een zaak in behandeling kan worden genomen, moet het slachtoffer zelf aangifte doen. Bij de commissie-Deetman, die het misbruik onderzoekt, zijn meer dan negenhonderd meldingen binnengekomen. De commissie verwacht dat het er nog veel meer worden. Dagelijks komen nog meldingen binnen.

Tropische storm Hermine komt aan land

De tropische storm Hermine is maandag aan de Mexicaanse noordelijke Golfkust, nabij de grens met de Verenigde Staten, aan land gekomen. Dit deel van Mexico en het zuiden van de Amerikaanse staat Texas werden gegeseld door flinke regenbuien. Er werd een waarschuwing uitgevaardigd voor overstromingen.

Verwacht wordt dat Hermine zich noordwaarts beweegt en de grens met de VS passeert. Daar zal de storm dinsdag afzwakken tot een tropische depressie.

In de Mexicaanse staat Hidalgo veroorzaakte de regen enkele aardverschuivingen. Twintig woningen werden bedolven en 120 mensen raakten dakloos.

'Oudgedienden hadden geen invloed op brief Klink'

De brief van het opgestapte CDA-Kamerlid Ab Klink is niet onder invloed van kritische oudgedienden geschreven. Dat zegt hij dinsdag in een interview met de Volkskrant.

Vorige week lekte een brief van Klink uit waarin hij zijn bezwaren tegen samenwerking met de PVV uiteenzette. De vorming van een rechts minderheidskabinet liep hierdoor vast. VVD-leider Mark Rutte ziet in het opstappen van Klink nieuwe kansen voor een rechts minderheidskabinet.

Zijn besluit die brief te schrijven was net als zijn besluit om op te stappen een eigen afweging, zegt Klink in het interview. Hij noemt het 'hinderlijk' dat wordt beweerd dat hij de brief schreef onder invloed van oudgedienden zoals Ruud Lubbers, die kritiek op de samenwerking met de PVV uitten. "Ik ben nooit zo onder de indruk geweest van oudgedienden."

De suggestie dat hij de brief aan hen zou hebben laten zien, noemt hij 'volkomen onzinnig'. "Mijn argumentatie ben ik nergens anders tegengekomen." Het oud-Kamerlid stelt verder niet van begin af aan tegen de samenwerking met de PVV te zijn geweest. "Maar tussentijds heb ik wel een ontwikkeling doorgemaakt."

Volgens Klink was voorafgaand aan zijn opstappen geen sprake van een machtsstrijd, maar van een verschil van inzicht. "Ik heb de overtuiging dat onderhandelingen met VVD en PVV geen goed spoor zijn. Maar in de fractie heb ik onvoldoende overtuigingskracht om mijn visie over te brengen", stelt Klink.

Klink maakte maandag bekend per direct uit de CDA-fractie te stappen. CDA-leider Maxime Verhagen ontkende toen al dat Klink zijn zetel onder dwang heeft moeten opgeven.

Klink blijft voorlopig demissionair minister van Volksgezondheid. Wat hij bij het aantreden van het volgende kabinet gaat doen, is niet bekend. "Ik zie nog wel wat ik ga doen."

Journalist Wit-Rusland bedreigd

Een journalist van een oppositiekrant in Wit-Rusland zegt dat zij per e-mail met de dood is bedreigd nadat zij gezegd had dat haar collega Oleg Bebenin misschien wel is vermoord.

Bebenin, oprichter en hoofdredacteur van de website Charta97, werd vrijdag dood aangetroffen. Volgens de autoriteiten had hij zelfmoord gepleegd.

Svetlana Kalinkina van de krant Narodnaja Volja zegt dat zij met de dood is bedreigd nadat zij haar twijfels over die lezing had uitgesproken.

In Wit-Rusland zijn drie journalisten vermoord of verdwenen sinds de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko in 1994 aan de macht kwam. De televisie en de meeste gedrukte media in de voormalige sovjetrepubliek worden door de staat gecontroleerd. Veel kranten die moesten sluiten zijn uitgeweken naar internet.

Melding kindermishandeling blijft vaak onbewezen

Een melding van kindermishandeling blijkt vaak niet te kunnen worden bewezen. In zes op de tien gevallen dat iemand aan de bel trekt, blijkt het kind daadwerkelijk te worden mishandeld. In drie op de tien gevallen kan niet genoeg bewijs worden verzameld. Dat blijkt maandag uit onderzoek dat Motivaction voor het ministerie voor Jeugd en Gezin heeft gedaan.

Van de mensen die kindermishandeling vermoeden, meldt slechts zes procent dit niet. Minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) roept op bij twijfel toch een melding te doen bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. De gedachte is dat het beter is een paar loze meldingen na te gaan dan dat mishandelde kinderen nooit worden geholpen.

Het probleem van kindermishandeling wordt volgens de onderzoekers onderschat. De ondervraagden schatten gemiddeld dat per jaar 52 duizend kinderen in Nederland worden mishandeld, maar in werkelijkheid zijn dat er ruim twee keer zoveel: 107 duizend.

De meesten hebben er geen problemen mee kindermishandeling te herkennen. Vooral blauwe plekken en ander letsel zijn een teken, maar ook angstig gedrag is voor veel ondervraagden een signaal.

Over het algemeen nemen de ondervraagden aan dat kindermishandeling niet in hun directe omgeving plaatsvindt. De kans op kindermishandeling binnen de familie wordt op twee procent geschat, binnen de vriendenkring op vier procent en in de buurt op veertien procent.

Koranverbranding verontrust generaals

Het plan van een dominee in Florida om zaterdag exemplaren van de koran te verbranden in verband met de herdenking van de terreuraanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten, heeft tot grote onrust geleid in Afghanistan. "Het kan de militairen en de hele operatie in gevaar brengen", zo waarschuwde de Amerikaanse generaal David Petraeus, de hoogste NAVO-militair in Afghanistan, in een persverklaring.

Eerder op de dag hadden honderden woedende Afghanen in Kabul, de hoofdstad van Afghanistan, geprotesteerd tegen het voornemen van de kerk in de Amerikaanse stad Gainesville. Voorganger Terry Jones, een fundamentalistische christen, had circa vijftig kerkbezoekers zondag opgeroepen aanstaande zaterdag 11 september mee te doen aan de door hem bedachte 'Verbrand een Koran-dag'.

Plan koranverbranding verontrust generaals VS
Plan koranverbranding verontrust generaals VS (Foto: ANP)

Slechtslapende kinderen al jong dik

Kinderen jonger dan vijf jaar die onvoldoende nachtrust krijgen, hebben een grotere kans om al jong te dik te worden. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat maandag werd gepubliceerd.

De onderzoekers vonden een sterke samenhang tussen een te korte nachtelijke slaapduur van kinderen in hun eerste vijf levensjaren en de ontwikkeling van obesitas in de leeftijd tussen vijf en negen jaar. De wetenschappers hielden in hun onderzoek rekening met andere factoren die van invloed zijn op het ontstaan van obesitas, zoals lichaamsbeweging en het gewicht van de ouders.

De gegevens van tweeduizend Amerikaanse kinderen werden in het onderzoek betrokken. De wetenschappers publiceerden hun bevindingen in het wetenschappelijk tijdschrift Archives of Pediatric and Adolescent Medicine. In de Verenigde Staten kampt ongeveer 17 procent van de kinderen met obesitas, ofwel zwaar overgewicht. Bijna een derde heeft overgewicht.

Oranje in halfvolle Kuip tegen Finland

Het Nederlands elftal speelt dinsdag voor het eerst in eigen land na het WK in Zuid-Afrika. In de Rotterdamse Kuip neemt de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk het op tegen Finland, in het kader van de EK-kwalificatie. Oranje begon de route die moet leiden tot het EK 2012 in Polen en Oekraïne vrijdag met een eenvoudige overwinning bij San Marino (0-5). Tegenstander Finland ging onderuit bij Moldavië.

Van Marwijk kan dinsdag niet beschikken over Dirk Kuijt en Khalid Boulahrouz, die maandag tijdens de afsluitende training geblesseerd raakten. Stadion De Kuip is tegen Finland waarschijnlijk slechts voor de helft gevuld. De voetbalbond KNVB had tot dinsdag 23.000 kaarten verkocht, terwijl het onderkomen van Feyenoord plaats biedt aan 49.000 toeschouwers.

Finland treedt in Rotterdam met veel (ex-)eredivisiespelers aan, zoals Jari Litmanen, Niklas Moisander en Mika Väyrynen. De wedstrijd begint om 20.30 uur en staat onder leiding van de Russische scheidsrechter Aleksei Nikolajev.

Oranje in halfvolle Kuip tegen Finland
Oranje in halfvolle Kuip tegen Finland (Foto: ANP)

Tegenslag voor olympisch bid München

Willy Bogner is teruggetreden als baas van het olympisch bid van München 2018. Dat hebben officials van het comité dat de Winterspelen van 2018 naar de Zuid-Duitse stad wil halen bevestigd. Bogner heeft een kwaal aan zijn darmen en moet mogelijk een operatie ondergaan.

München wil de eerste stad worden die zowel de Zomer- als Winterspelen heeft georganiseerd. De concurrenten zijn het Franse Annecy en het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. In 1972 werden de Olympische Spelen in München gehouden.

In juli 2011 beslist het internationaal olympische comité IOC over de toewijzing. "Mijn ziekte is ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht", verklaarde Bogner, een voormalig skiër. Bernhard Schwank neemt de taken van Bogner over. Ook zal de rol van voormalig kunstrijdkampioene Katarina Witt voornamer worden.

Feyenoord om de tafel met toekomstgerichte Fer

Feyenoord gaat deze week om de tafel met Leroy Fer. De vice-aanvoerder heeft bij de Rotterdammers nog een contract tot medio 2012, dat Feyenoord wil verlengen.

De Stadionclub heeft inmiddels geleerd van de fouten die het in het verleden met Jonathan De Guzman heeft gemaakt. De aanvallende middenvelder kon transfervrij overstappen naar Real Mallorca.

Fer stond ook op de verlanglijstjes van diverse clubs. "Ik heb gehoord dat die interesse er was. En dat ik bij clubs op een lijst staat. Ik heb het er over gehad met mijn vader en mijn zaakwaarnemer Rob Jansen. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is nog even bij Feyenoord te blijven", bevestigde Fer in Voetbal International.

"Ik wil dit seizoen laten zien dat ik me als voetballer ontwikkel en zo goed mogelijk presteren met Feyenoord. Ik vind dat ik nog wat te bewijzen heb. De interesse van clubs zorgt bij mij ook helemaal niet voor druk. Ik ben volledig gefocust op Feyenoord", vertelt de hoofdpersoon. "Samen met Rob (Jansen, red.) en mijn vader ga ik praten met Feyenoord. Ik heb een contract tot 2012, dus het is belangrijk om te kijken wat voor mijn ontwikkeling het beste is."

Geld maakt gelukkig tot 58.000 euro

Geld maakt gelukkig, maar er zit een grens aan dat geluk. Die conclusie trekken Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman en econoom Angus Deaton van de Amerikaanse Princeton University in het blad van de Amerikaanse Academie van Wetenschappen.

Met een jaarinkomen van 58.000 euro bereik je het plafond van je geluksgevoel. Als je meer geld verdient, kun je wel tevredener worden, maar gelukkiger word je er niet van.

De onderzoekers verstuurden 450.000 vragenlijsten. De respondenten beoordeelden onder meer hun leven op een schaal van nul tot tien, waarbij nul het slechtst is. Mensen die veel geld verdienen, zijn tevredener over hun leven dan mensen die minder verdienen. Het geluksgevoel steeg ook met het inkomen, tot een plafond van 58.000 euro. "Wij concluderen daaruit dat geld tevredenheid koopt, maar geen geluk", aldus de onderzoekers.

Daniel Kahneman ontving in 2002 de Nobelprijs voor de economie voor 'het integreren van psychologische inzichten in de economische wetenschap'.

Geld maakt gelukkig tot 58.000 euro
Geld maakt gelukkig tot 58.000 euro (Foto: ANP)

P. McEnroe stopt als Davis Cup captain VS

Na een dienstverband van tien jaar gaat Patrick McEnroe stoppen als captain van het Amerikaanse Davis Cup-team. De jongere broer van John McEnroe zal na het cruciale play-offduel tegen Colombia opstappen. Die wedstrijd moet worden gewonnen door de Verenigde Staten om op het hoogste duel te blijven acteren.

McEnroe won de Davis Cup in 2007, de eerste titel voor de Verenigde Staten sinds 1995. McEnroe vindt het jammer, maar noemt zijn beslissing onontkoombaar. "De Davis Cup neemt veel tijd in beslag en door deze beslissing kan ik meer tijd doorbrengen met mijn familie en kan ik ook meer tijd besteden aan het US Tennis Associations spelersontwikkelingsprogramma." Met die laatste functie houdt McEnroe zich al twee jaar bezig.

Jim Courier heeft aangegeven wel de vervanger van McEnroe te willen worden, die op zijn beurt in 2000 zijn beroemde broer opvolgde. Courier is net als de gebroeders McEnroe ook een oud-tennisser. Hij won begin jaren '90 vier grandslamtitels.

[US Open] Wozniacki klopt Sharapova

Caroline Wozniacki heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de US Open. De Deense rekende in New York met 6-3 en 6-4 af met Maria Sharapova. In de volgende ronde neemt de als eerste geplaatste Wozniacki het op tegen Dominika Cibulkova die verrassend Svetlana Kuznetsova naar huis stuurde.

In de partij tegen Sharapova begon Wozniacki overtuigend en ze liep in de eerste set dan ook al snel uit naar een 4-1 voorsprong. Daarna leverde de Deense haar service in en leek Sharapova terug te komen in de wedstrijd. De Russin wisselde echter goede punten af met missers, waardoor Wozniacki een game later terug kon breken en zo de set naar zich toe kon trekken.

In de tweede set ging het in het begin gelijk op. Beide speelsters hadden last van de wind, maar maakten weinig fouten, zorgden voor lange rally's en spannende games. Het was Sharapova die toch weer te slordig werd en zo een game inleverde aan de stabiel spelende Wozniacki die vervolgens eenvoudig de partij binnenhaalde. De Deense kreeg op 5-3 al matchpoints, maar moest nog een game wachten om het op eigen service af te maken.

Ook Kaia Kanepi bereikte de kwartfinales. De Estse wist verrassend de Belgische Yanina Wickmayer met 0-6, 7-6 (2) en 6-1 te verslaan. Ze speelt nu tegen de winnares van het duel tussen de Duitse Andrea Petkovic en de Russische Vera Zvonareva.

LittleBigPlanet 2

In 2008 verscheen LittleBigPlanet voor de Playstation 3. De schattige hoofdrolspelers samen met de sfeervolle platform-actie en de gigantisch uitgebreide level-editor zorgden voor een zeer verfrissende en succesvolle game. Ondanks dat er werd gezegd dat er geen tweede deel van de game zou verschijnen is deze toch afgelopen jaar aangekondigd. De game verschijnt dit jaar en was op de Gamescom volop te spelen en we hebben in een presentatie te horen gekregen wat de game allemaal zal bevatten.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.