Perez niet, Van Es wel naar AFC

Kenneth Perez gaat niet voor AFC spelen. De Deense aanvallende middenvelder werd weliswaar lid van de Amsterdamse vereniging, wedstrijden zal hij er niet gaan spelen. Dat betekent dat Perez niet in actie zal komen in de Topklasse van de zondagamateurs. Ronny van Es gaat dat waarschijnlijk wel doen.

AFC-trainer Cor ten Bosch laat weten dat Van Es deze week aansluit bij de selectie. "Ik weet niet hoe zijn staat is, maar we zien het wel," liet de trainer optekenen. Van Es zou enige jaren geleden ook al voor AFC gaan spelen, maar koos toen voor een buitenlands avontuur.

De 32-jarige Velsenaar debuteerde in het seizoen 1996/97 als prof voor Telstar. Hij vertrok later naar Haarlem, om via een avontuur bij de Portugese clubs Rio Ave en Maia in het seizoen 2004/05 weer bij Telstar op te duiken. In Nederland speelde hij 220 competitieduels als prof, waarin hij 34 keer scoorde. In 2007 leek een overgang naar AFC rond, maar Panthrakikos uit Griekenland bood hem een nieuwe kans als prof. Later speelde Van Es ook nog voor Doxa Drama en het Cypriotische AE Paphos.