Verdachte verkrachtingen Bollenstreek langer vast

De 37-jarige man die verdacht wordt van vier verkrachtingen in de Bollenstreek blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag bij zijn voorgeleiding besloten. De man uit Voorschoten zit sinds woensdag vast.

Maandag werd bekend dat de DNA- sporen die bij drie recente verkrachtingen zijn aangetroffen overeenkomen met het DNA van de verdachte. De man werd aangehouden nadat dinsdagnacht een 24-jarige vrouw in Hillegom was verkracht. Ze werd rond 01.00 uur op het fietspad langs de Leidsestraat bij het Shell-tankstation van haar fiets getrokken en in een weiland verkracht. Op 25 juli en op 11 augustus werden een vrouw en een meisje van respectievelijk 23 en 15 jaar verkracht.

Uit het onderzoek is gebleken dat de man ook verdacht wordt van een verkrachting in Voorhout op 3 augustus 2002. Die dag werd een 21-jarige vrouw op de 's-Gravendamseweg van haar fiets getrokken en in de bosjes verkracht. Onbekend is of er in deze zaak ook een DNA-match is. De politie onderzoekt of de man nog in verband kan worden gebracht met andere verkrachtingszaken.