Gerrard adviseert Rooney zich te focussen op het voetbal

Engeland neemt het vanavond op tegen Zwitserland in de strijd om de EK-kwalificatie. Zoals zo vaak is er veel te doen rondom het nationale team van Engeland. Middenvelder Steven Gerrard vindt dat de spelers zich niet te veel moeten bezighouden met wat er rondom het veld gebeurt.

Gerrard vindt dat spelers hun persoonlijke problemen opzij moeten zetten als ze uitkomen voor het nationale team. Hiermee doelt hij deze keer op Wayne Rooney. De spits van Manchester United is de afgelopen dagen in opspraak geraakt.

"De wereld draait door", zegt Gerrard tegenover The Mirror. "Als je problemen hebt buiten het veld moet je die even parkeren. Door voetbal kan je het soms even los laten. Als het eerste fluitsignaal eenmaal heeft geklonken, moet je je focussen op wat er op het veld gebeurt, niet wat daar buiten allemaal aan de gang is."

Gerrard maakte vorig jaar ongeveer hetzelfde mee als Rooney, toen hij werd beschuldigd van mishandeling. "Ik speelde mijn beste voetbal toen ik door die periode ging. Ik weet zeker dat als de wedstrijd start, Wayne zich volledig op de wedstrijd focust. Dat gebeurde in ieder geval bij mij."