Explosie politiecomplex Noordwest-Pakistan

Bij een zware explosie op een politiecomplex in de stad Kohat in het noordwesten van Pakistan zijn dinsdagavond zeker drie mensen om het leven gekomen en 25 gewond geraakt. De politie vreest dat het aantal slachtoffers nog zal oplopen, omdat veel gebouwen zijn verwoest.

Op het complex zijn gezinnen van politieagenten gehuisvest. Ook is er een opleidingscentrum en zijn er winkels. De explosie deed zich voor na het invallen van de duisternis, wanneer moslims tijdens ramadan hun vasten mogen onderbreken. Omdat de elektriciteit was uitgevallen moesten reddingswerkers in het donker naar slachtoffers zoeken.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Kohat, een stad aan de weg tussen Peshawar en diverse tribale gebieden, was dit jaar al meerdere keren toneel van aanslagen door militanten. Zo kwamen in april 41 mensen om toen twee mensen in boerka zichzelf opbliezen tussen mensen die in de rij stonden om zich te laten inschrijven voor voedsel en andere hulpgoederen.

Maandag kwamen bij een zelfmoordaanslag met een bomauto op een politiebureau in Lakki Marwat, een andere stad in het noordwesten, zeventien burgers om het leven.

Submitter:  Bron: Novum/AP