[US Open] Wozniacki klopt Sharapova

Peterselieman

Caroline Wozniacki heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de US Open. De Deense rekende in New York met 6-3 en 6-4 af met Maria Sharapova. In de volgende ronde neemt de als eerste geplaatste Wozniacki het op tegen Dominika Cibulkova die verrassend Svetlana Kuznetsova naar huis stuurde.

In de partij tegen Sharapova begon Wozniacki overtuigend en ze liep in de eerste set dan ook al snel uit naar een 4-1 voorsprong. Daarna leverde de Deense haar service in en leek Sharapova terug te komen in de wedstrijd. De Russin wisselde echter goede punten af met missers, waardoor Wozniacki een game later terug kon breken en zo de set naar zich toe kon trekken.

In de tweede set ging het in het begin gelijk op. Beide speelsters hadden last van de wind, maar maakten weinig fouten, zorgden voor lange rally's en spannende games. Het was Sharapova die toch weer te slordig werd en zo een game inleverde aan de stabiel spelende Wozniacki die vervolgens eenvoudig de partij binnenhaalde. De Deense kreeg op 5-3 al matchpoints, maar moest nog een game wachten om het op eigen service af te maken.

Ook Kaia Kanepi bereikte de kwartfinales. De Estse wist verrassend de Belgische Yanina Wickmayer met 0-6, 7-6 (2) en 6-1 te verslaan. Ze speelt nu tegen de winnares van het duel tussen de Duitse Andrea Petkovic en de Russische Vera Zvonareva.