Meisje breekt nek op de vlucht voor verkrachter

Een veertienjarig meisje uit het Zuid-Afrikaanse Pretoria is een poging aan haar ontvoerder te ontkomen fataal geworden. Lazanne Farmer brak haar nek tijdens een sprong uit de auto van de man die haar en haar zestienjarige vriendin had ontvoerd. De ontvoerder heeft later haar vriendin verkracht.

De twee meisjes liepen zondagochtend over straat toen een auto voor hen stopte. "Ik dacht dat hij de weg wilde vragen", vertelt het anonieme slachtoffer dat het drama overleefde. "Toen hij een pistool op ons richtte, wist ik dat het foute boel was."

De man dwong het tweetal in te stappen en blinddoekte hen. Onderweg wist Lazanne de blinddoek af te doen. "Ze zag twee vrouwen over straat lopen. Ze sloeg tegen het raam en sprong uit de auto." Het meisje brak tijdens de val hoogstwaarschijnlijk haar nek. Het oudere meisje deed ook haar blinddoek af en wilde uit de auto springen. De ontvoerder trok haar echter weer naar binnen, deed de deuren op slot en blinddoekte haar weer.

Lazanne werd voor dood achtergelaten en ze reden verder. Uiteindelijk stopten ze bij een bos. De man deed het meisje haar blinddoek af en gaf haar te drinken. Vervolgens trok hij haar kleren uit en verkrachtte haar. Hierna sneed hij haar shirt in tweeën en gaf haar de ene helft om aan te trekken. Met de andere helft blinddoekte hij haar.

Het slachtoffer werd weer in de auto gedwongen waarop de verkrachter verder reed. Op een gegeven moment stopte hij, liet het meisje uitstappen en ging ervandoor. Hierop liep zij naar een garage waar een automobilist haar oppikte en haar thuisbracht.

De moeder van het slachtoffer was woedend toen ze haar dochter zag. "Als ik hem in mijn handen krijg, is hij nog niet jarig", belooft ze. "Wat kan een moeder doen om haar kinderen te beschermen?" De nabestaanden van het overleden meisje zijn geschokt. "Mijn familie doet alles stapje voor stapje", laat haar zus weten. "Ik hoop dat ze dat zwijn snel pakken om te voorkomen dat hij meer kinderen pakt."