Kobayashi ook volgend jaar bij Sauber

Denny (nyny83)

Kamui Kobayashi rijdt ook volgend jaar voor het team van Sauber. Dit heeft de Zwitserse renstal bevestigd. De Japanner is bezig aan zijn eerste volledige seizoen bij het team en scoorde al 21 punten namens Sauber.

"We hebben nooit getwijfeld om hem voor 2011 te behouden. Kamui heeft voldaan aan onze verwachtingen wat betreft snelheid en vechtersmentaliteit. Daarbij komt dat hij qua werk met de engineers en technische kennis een goede ontwikkeling door maakt. De ervaring die hij in zijn eerste volledige seizoen heeft opgedaan zal hem goed van pas komen in 2011. Ons doel is om hem vanaf het begin een snelle en betrouwbare auto te bieden," aldus teambaas Peter Sauber.

Kobayashi: "De start van het seizoen was moeizaam, maar door goed samenwerken hebben we elkaar uit die situatie getrokken. Ik voel me thuis bij Sauber en het doet me deugd dat we met elkaar door gaan. Echter, ik focus me nog volledig op het restant van dit jaar. Er staan nog zes races op het programma en we hopen daarin op nog wat mooie resultaten"