Electronic Arts blijft trouw aan Wayne Rooney

Electronic Arts blijft trouw aan sportsterren die hun reputatie te grabbel gooien. Nadat eind vorig jaar Tiger Woods in opspraak kwam, omdat hij veelvuldig vreemdging, is bekend geworden dat voetbalster Wayne Rooney meerdere malen is vreemdgegaan met een prostitué. Rooney is het gezicht van de voetbalgame Fifa 11. Zijn escapades hadden kunnen betekenen dat het bedrijf de sportman buitenspel zou zetten.

Het gezicht van de gameserie Fifa heeft tijdens de tweede zwangerschap van zijn vrouw Colleen meerdere uitstapjes gemaakt met een 21-jarige escort. Dat schreef de Britse tabloid The Sunday Mirror zaterdag.

Voor Electronic Arts gaat het om een privézaak van de familie Rooney, laat de ontwikkelaar weten aan het Britse gamevakblad MCV. De kwestie heeft daarom geen invloed op de samenwerking tussen de gamefabrikant en de voetballer.

Gamebedrijven gebruiken met grote regelmaat filmsterren en sporters om hun game onder de aandacht te brengen. Ze zijn onder meer op posters en doosjes van games te zien. Rooney verdient 7,1 miljoen euro per jaar aan sponsordeals met onder andere Electronic Arts en Nike.