Verkoop CL-tickets Ajax stijgt snel

Ajax heeft al aan 28.900 seizoenkaarthouders een passe-partout verkocht voor de thuisduels in de Champions League. De verkoop is de laatste dagen snel gestegen, weet Het Parool.

Een aantal fans diende een klacht in toen Ajax de prijzen voor de passe-partouts bekendmaakte. De club besloot de supporters daarom tegemoet te komen met een waardebon van vijftien euro. Mede daardoor hebben inmiddels 28.900 van de 42.000 seizoenkaarthouders een kaart voor de drie thuisduels aangeschaft.

Ajax verwacht dat er de komende week nog veel meer tickets worden verkocht. "Want de gewone verkoop moet nog beginnen", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis. Ajax speelt op 28 september voor het eerst thuis tegen AC Milan. Op 19 oktober komt Auxerre op bezoek en de Amsterdammers ontvangen op 23 november Real Madrid.

De prijs voor de goedkoopste passe-partouts was aanvankelijk minimaal 97 euro. Fans klaagden over die hoge kosten, omdat kaarten voor het kwalificatieduel tegen Dinamo Kiev aanzienlijk goedkoper waren. Ook is de prijs bij concurrenten veel lager. Ajax kwam tot gisteravond 24:00 uur de eigen aanhang tegemoet met een waardebon, waardoor de verkoopcijfers flink stegen.