Oostenrijk verbiedt Moslim-killing game

Wanneer is valt iets onder racisme of belediging en wanneer valt iets onder de noemer 'vrijheid van meningsuiting'? Dat is een discussie die regelmatig gevoerd wordt. Zo ook in Oostenrijk waar de regering nu een spelletje van het web heeft verbannen omdat het zou aanzetten tot Islamofobie.

In het spelletje, Moschee Baba (Bye Bye Mosque), is het de bedoeling om stereotype Moslims en gebouwen kapot te maken. Het spelletje is eigenlijk afkomstig uit Zwitserland waar het spelletje al werd in 2009 uitbracht onder de naam Minaret Attack. De Freedom Party (FPO) heeft het spelletje nu met klein aanpassingen opnieuw uitgebracht met onderstaande slogan:

"Styria is full of mosques and minarets!Don't let that happen: On September 26, vote for Dr. Gerhard Kurzmann and the FPO!"

Heinz Fischer, president van Oostenrijk, heeft het spelletje "absolute onzin" en "een gebrek aan smaak" genoemd en uiteindelijk het spelletje afgelopen weekend verbannen. UN General Secretary Ban Ki-moon noemde het spelletje eerder al onacceptabel.


Mochee Baba