Peter R. de Vries krijgt boete

Een Australische rechter heeft misdaadverslaggever Peter R. de Vries een boete opgelegd van omgerekend 142 euro voor het negeren van een politiebevel. De journalist was op 20 augustus in Perth om een brief te overhandigen aan moordverdachte Daniël R.

De verdachte schakelde de politie in. Die gaf de misdaadverslaggever het bevel om weg te gaan, waar hij niet op inging. Daarop werden hij en een medewerker aangehouden. De Vries was dinsdag niet bij het proces aanwezig, maar zijn advocaat bekende namens hem schuld.

Namens zijn medewerker Chantal van Schuylenburgh werd eerder al schuld bekend. Zij kreeg vorige maand dezelfde boete opgelegd. Naast de boete moet de Vries ruim 44 euro proceskosten betalen.

R. wordt verdacht van de moord op de 23-jarige Nederlandse Mariska Mast twee jaar gelden in Honduras, maar heeft ontkend iets met de moord te maken te hebben. Hij staat op een opsporingslijst van Interpol.

R. wilde ook dat De Vries een contactverbod kreeg opgelegd, maar maandag besloot de rechter al dat dit niet kan omdat hij niet in het land is. Wel kan alsnog een contactverbod worden opgelegd als De Vries weer in Australië is.