FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 23 februari 2009

AH kan superwinkels niet kwijt

De Albert Heijn kan haar grootse winkelsoort niet kwijt. De uitbreiding van de XL-winkels verloopt erg moeizaam volgens de winkelketen met achthonderd winkels in Nederland. Ze aast daarom nu op plekken zoals in of bij nieuwe voetbalstadions. Jan-Christiaan Hellendoorn, woordvoerder van de AH zegt: "Bij stadions is veel parkeergelegenheid én de stadions liggen dichtbij de stad."

Zo groot als de 'winkels' in Frankrijk, waar de zogenaamde hypermarchés ook kleding en elektronica verkopen, wil de Albert Heijn echter niet worden. Hellendoorn legt uit: "Daarvoor is Nederland te klein.” Hij gaat verder: “In 2002 hebben we de eerste XL geopend. Wij hebben toen aangekondigd, dat wij ruimte zagen voor vijftig van die vestigingen. Weliswaar hebben we eind 2006 een slag geslagen door het overnemen van 6 Konmar-vestigingen en vorig jaar van vier Schuitema-filialen, maar verder dan 31 stuks zijn we nog niet gekomen. Vanuit nieuwe vastgoedprojecten komt niet veel los, en met het realiseren van een XL-winkel in Heemskerk zijn we al zeven jaar bezig."

Er zijn inmiddels wel gesprekken gevoerd met meerdere projectontwikkelaars, voetbalclubs en gemeenten, maar er zijn nog geen harde afspraken gemaakt volgens de Albert Heijn. Mocht er een 'supervestiging' bij een stadion komen, dan zijn ze niet de eerste met dit concept. Concurrent Jumbo opende in 2006 al een winkel bij Euroborg, het stadion van FC Groningen.

Almere Stad zit in de kou

Door een storing zit Almere Stad vanavond zonder stadsverwarming. De ongeveer 40.000 huishoudens die erop zijn aangesloten, zitten zeker tot middernacht in de kou. Dat zei een woordvoerder van energieleverancier Nuon vanavond.

Volgens de woordvoerder ligt de oorzaak in een beschadigde hoogspanningskabel. Hoe die kapot ging, is nog niet bekend. Doordat de kabel uitviel, kwam een energiecentrale van Electrabel stil te liggen. De warmte die vrijkomt bij de elektriciteitswinning in de centrale, wordt gebruikt om Almere Stad van warmte te voorzien.

Enen en nullen

Jokerface stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

 Twitter, Hyves, Sugababes/Superdudes, Facebook, MSN Messenger, Google Latitude en ga zo maar door. Wat hebben deze sites c.q. programma’s met elkaar gemeen? Inderdaad, ze kunnen op elk moment van de dag, waar dan ook aangeven waar een bepaald persoon (dan wel zijn mobiele telefoon) zich bevindt. “Ongelofelijk, de technologie verbaast me iedere keer weer!”, “Hoe doen ze het toch?”, “Fascinerend!” zijn veel reacties die je hoort bij de zoveelste gadget of uitvinding op dit gebied.

Dow Jones naar laagste niveau sinds 1997

De effectenbeurzen in New York hebben vandaag weer forse verliezen geleden. Beleggers betwijfelden of de Amerikaanse overheid er op korte termijn in zal slagen om het bankwezen te stabiliseren. Ook bleven er zorgen over de winsten in het bedrijfsleven. Technologiefondsen stonden het meest onder druk.

De Dow-Jonesindex van dertig grote fondsen eindigde met een verlies van 3,4 procent op 7114,78 punten, het laagste niveau in bijna twaalf jaar. De S&P 500 daalde ook tot de laagste slotstand sinds 1997. De breed samengestelde graadmeter verloor 3,5 procent tot 743,33 punten. De Nasdaq-index, een belangrijke barometer voor de technologiesector, zakte 3,7 procent tot 1387,72 punten.

Aanvankelijk reageerden beleggers nog positief op berichten dat de Amerikaanse regering een aanzienlijk belang zal nemen in de financiële gigant Citigroup. Naarmate de handel vorderde, kregen zorgen weer de overhand.

Citigroup eindigde nog wel bijna 10 procent hoger op 2,14 dollar, maar het aandeel noteerde kortstondig een koers van 2,48 dollar. Ook Bank of America, dat mogelijk ook nieuwe steun krijgt van de overheid, zag de koerswinst van eerder op de dag sterk afbrokkelen.

De maatregelen die de regering van president Obama heeft getroffen, hebben tot dusver weinig vertrouwen gewekt. Ook vandaag niet. Obama kondigde aan dat hij het Amerikaanse begrotingstekort in 2013 wil hebben gehalveerd. Hij beklemtoonde dat de pogingen om met een stimuleringspakket van bijna 800 miljard dollar de economie weer op gang te krijgen, doel zouden missen wanneer de Amerikaanse regering nalaat haar uitgaven te beheersen.

Technologiebedrijven stonden onder druk doordat beleggers zich zorgen maakten over dalende investeringen in de sector. IBM en Microsoft verloren bijvoorbeeld dik 4 procent aan beurswaarde, Intel daalde meer dan 5 procent. Apple, een belangrijk aandeel in de Nasdaq, moest meer dan 4 procent prijsgeven.

Op de New Yorkse valutamarkt kostte de euro 1,2705 dollar. Aan het einde van de Europese handel stond de munteenheid iets hoger, op 1,2735 dollar. Een vat Amerikaanse olie werd bijna 5 procent goedkoper op 38,09 dollar.

"Ik had boer moeten worden."  (foto: ANP)

Veel Nederlanders groot deel pensioen kwijt

Honderdduizenden Nederlanders kunnen door de ingestorte aandelenkoersen fluiten naar een groot deel van hun pensioen. Het gaat om mensen die niet zijn aangesloten bij een pensioenfonds, maar hun oude dag hebben geregeld via een zogeheten beschikbare premieregeling.

Zij verliezen tussen de 25 en 60 procent van hun pensioenkapitaal. Dat meldde het tv-programma Radar vandaag. Circa 700.000 Nederlanders maken gebruik van een beschikbare premieregeling. Volgens cijfers van het Verbond van Verzekeraars geeft de regeling bij bijna 370.000 verzekerden (ruim de helft) geen enkele garantie voor de waarde van het pensioen, dat meestal vooral op beleggingen is gebaseerd. Ook betalen de werknemers hoge kosten, tussen de 25 en 47 procent. Bij de pensioenfondsen is dat maar zo'n 4 procent.

Alan Wake teod sueiretsym!

In de game is Alan Wake een schrijver, en wat doen schrijvers?
spoiler
Schrijven!

Voor een lange tijd hoorden we niets van Alan Wake, maar langzamerhand komt er steeds meer informatie vrij over de game. Eerder zagen we al dat Alan rare berichten stuurde naar de beheerder van het Alan Wake forum. Maar die gekke meneer Wake heeft nog meer van zich laten horen:

Origineel:

peels ot og ot diarfa ylgnisaercni emaceb I.
deb ym ot pu delwarc, roolf eht ni skcarc eht hguorht ni depees gnivah ssenkrad, degnahc pu ekaw dluow I taht decnivnoc saw I.
semit lla ta no sthgil eht tpek I. nibac eht fo rood eht dedacirrab I. rae na ro lirtson a hguorht, edisni yaw sti edam dna.
(ydaerla sgniht ynam os nettogrof dah I) rood ehy no eton a depat I:
'tuo og tnod'.

- Alan Wake

"ontcijferd"

I became increasingly afraid to go to sleep.
I was convinced that I would wake up changed, darkness having seeped in through the cracks in the floor, crawled up to my bed, and made its way inside, through a nostril or an ear.

I barricaded the door of the cabin. I kept the lights on at all times. I taped a note on the door (I had forgotten so many things already):
'Don't go out.'

-Alan Wake

en ook:

Rusty's screams were still ringing in my ears. The tree stump the grove got its name from looked like a severed leg of a monsterous bird. I prayed that the gun would make a difference. Every time I moved the flashlight, I was afraid of the horrors it might reveal. Suddenly a ragged arrow gloved in the light. I followed it.

- Alan Wake

Wat volgt Alan? Wat bevindt zich in het donker? Waar brengt de pijl hem heen? Zal er inderdaad iets zijn oor in kruipen?

Laten we hopen dat die Gekke Alan snel weer van zich laat horen.

FIFA bespreekt oranje kaart

De spelregelcommissie IFAB van de Wereldvoetbalbond FIFA zal komende zaterdag praten over de invoering van de oranje kaart. Het voorstel in ingediend door de voetbalbond van Noord-Ierland.

De Italiaanse oud-scheidsrechter Pierluigi Collina is alvast een voorstander: "'Er zijn situaties waarin een gele kaart te licht is en een rode te zwaar." Het is de bedoeling dat bij een oranje kaart de speler tijdelijk van het veld word gestuurd. In bijvoorbeeld het rugby bestaat die mogelijkheid al.

Collina wil ook het voorstel van UEFA-voorzitter Michel Platini om met twee scheidsrechters te experimenteren, bespreken in de scheidsrechterscommissie van de FIFA. Op dit moment is Collina scheidsrechtersbaas in zijn eigen land.

Volg FOK! op Twitter!

Ja lieve FOK!kertjes, je kunt nu nog sneller op de hoogte zijn van de nieuwste nieuwsberichten op de FOK!frontpage. Was er sinds tijden al een RSS-feed, nu is FOK! ook op Twitter actief.

De afgelopen dagen werd door admin Danny de mogelijkheid op het forum gecreëerd om je lastfm-, flickr- en twitteraccount te laten zien bij je reacties. Maar ook de frontpage is te volgen op een eigen twitteraccount: FOKnieuws. Zo kun je meteen zien dat er een nieuw bericht op de frontpage staat!

Je kunt ook alle updates van FOK!games en FOK!sport volgen op Twitter. Op het forum worden nog meer icoontjes verwacht om o.a. je hyvesaccount aan die leuke FOK!ster kenbaar te maken.

Presentatie Force India op 1 maart

Het Formule 1-team van Force India zal haar nieuwe auto op 1 maart presenteren. De VJM02 zal in Spanje op het circuit van Jerez worden onthuld. Dezelfde dag zullen de eerste meters worden gereden met de nieuwe auto.

Het team van Vijay Mallya verruilde deze winter de Ferrari-motoren voor die van Mercedes. Ook zal het team gebruik maken van de versnellingsbakken en KERS van McLaren. Deze winter heeft Force India door deze omschakeling nog nauwelijks kunnen testen en daarom verwacht Mallya in de eerste races nog niet te veel van het team.

Resident Evil 5 binnen acht uur uit te spelen?

Het is tegenwoordig steeds belangrijker geworden om te weten hoe lang een gemiddelde speler bezig zal zijn met een grote game. Jullie zijn vast ook heel erg nieuwsgierig hoe veel uur een game als Resident Evil 5 gaat kosten.

Er gingen geruchten dat de game met zo'n twintig uur ongeveer even lang zou zijn als Resident Evil 4. Het Engelse blad Xbox World 360 laat echter weten dat de game dit bij lange na niet haalt. Minus de cutscenes, welke zo'n tachtig minuten bedragen, duurde het zeven uur, 36 minuten en één seconde om de game op de normale moeilijkheidsgraad uit te spelen. Ze benadrukken dat ze absoluut niet door het spel gerend zijn om hem snel uit te spelen. Wel geven ze aan dat er veel te zien is in de game en dat spelers die na het doden van alle geïnfecteerden nog even rondkijken wel iets langer bezig zouden zijn.


'Hersenscan onderdeel van sollicitatie'

Het zou zo uit het boek 1984 van George Orwell kunnen komen. Als je gaat solliciteren, wordt er eerst een hersenscan op je uitgevoerd om te kijken of je wel geschikt bent voor de baan.  Het lijkt iets voor de verrre toekomst, maar volgens professor Willem Verbeke, verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, zou het binnen vijf jaar de realiteit kunnen zijn.

De scan test door middel van prikkels welke delen van de hersenen goed, of juist minder goed reageren. Op deze manier wordt duidelijk wat de testpersoon wel of niet goed kan. Zeer intelligente mensen lijden vaak aan een lichte vorm van autisme. Deze mensen pikken bij de beroepskeuzetest sociale prikkels minder snel op dan 'normale' mensen. Een hersenscan laat zien wat voor kwaliteiten de geteste persoon bezit. Op deze manier kan een verkeerde beroepskeuze voorkomen worden.

Verbeke heeft aan RTV Rijnmond laten weten dat het niet de werkgevers zijn die een hersenscan verplicht zullen stellen bij een sollicitatie, maar dat het de werknemers zijn die steeds vaker van zichzelf willen weten hoe hun hersens in elkaar steken. Op deze manier hopen ze het perfecte beroep te kunnen vinden. Mocht jij ook willen weten hoe je hersens er van binnen uitzien: de scan zal zo'n slordige 5000 euro gaan kosten.

Kinderen krijgen nachtmerries van presentatrice met 1 arm

Na een shitload aan klachten heeft de BBC een presentatrice de zak gegeven. De arme vrouw, Cerrie Burnell, is geboren met een arm. En dat is niet zo handig als je kinderprogramma's presenteert.

Burnell is amper een maand aan het werk geweest op CBeebies, het digitale kinderkanaal van de BBC. In die maand regende het klachten bij de omroep, en op de site van CBeebies verschenen hatelijke berichten aan het adres van de vrouw. Zo schreef een man dat hij zijn dochter niet meer laat kijken naar het programma aangezien zij er nachtmerries aan overhield. Boze tongen beweren zelfs dat Burnell louter aan de slag was voor de BBC om de omroep politiek correct te laten overkomen.

De presentatrice, zelf moeder van een vierjarige dochter, vindt de aantijgingen afschuwelijk. "Het is juist belangrijk dat er gehandicapte rolmodellen op tv te zien zijn", zegt de ex-presentatrice. "Ouders kunnen mij gebruiken om een handicap bespreekbaar te maken met hun kinderen."

Een foto van de eenarmige presenatrice is hier te zien

 


Ze kan altijd nog drummer worden...

Man breekt raam met zijn hoofd

Een negentienjarige man uit Enschede heeft gisteravond bewezen een keiharde kop te hebben. De Tukker sloeg namelijk met behulp van zijn hoofd een ruit van een school in Almelo in. Met behulp van getuigen wist de politie hem even later op te pakken.

Rond half tien sloeg de Enschedeër met zijn hoofd een ruit in, zo vertelden de getuigen. Hierdoor ging het raam aan gruzelementen. Ook het hoofd van de man liep schade op. Omdat het bloed uit zijn kop gutste, gingen de agenten eerst nog even met de Tukker naar het ziekenhuis, waar men de wond hechtte.

Nadat de man was opgelapt, nam de sterke arm der wet de man weer onder zijn hoede en nam hem mee naar het politiebureau. Hier heeft de vandaal de rest van de nacht moeten doorbrengen. Waarom hij de ruit insloeg, is helaas nog niet duidelijk.

Naaktvisser breekt hengel in tweeën

Een 56-jarige sportvisser moest vandaag voorkomen bij de Asser rechtbank. Omdat de zaak nogal gênant was, besloot hij hier geen gehoor aan te geven en liet zich bij verstek veroordelen. Oktober vorig jaar werd de man namelijk door een vrouw betrapt toen hij in het Drentse Peize in zijn blote kont zat te vissen.

De vrouw waarschuwde de politie die weldra poolshoogte kwam nemen. De man ontkende echter voor de lol naakt te vissen. Hij zei last te hebben van zijn prostaat en constant aandrang te hebben. De vrouw zou hem dan ook hebben betrapt op wildplassen in plaats van naaktvissen. 

De vrouw ontkende dat zij hem had zien plassen. Sterker nog, aangezien de man een stijve penis had, kon hij hier onmogelijk mee plassen. De visser zat volgens haar dan ook vrolijk met zijn piemel te spelen.

Volgens de officier van justitie was dit niet de eerste keer dat de visser zich hier schuldig aan maakte. Een maand eerder zou zich namelijk een zelfde tafereel hebben plaatsgevonden bij een visstekkie in het nabijgelegen Eelderwolde. Aangezien de man ontkende daar te hebben gevist, werd hij voor dit incident wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Voor het naaktvissen in Peize werd hij echter veroordeeld tot het betalen van een boete van vijfhonderd euro.

De beste man heeft nu een punt gezet achter zijn grote hobby vissen. Naar eigen zeggen heeft hij zijn hengel in stukken gebroken en de visakte versnipperd.

 


Naaktvissen, het woord van 2009?

FOK!radio: Weblogs in actie tegen scheppingsbrochure

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Verschillende weblogs waaronder Flabber, GeenStijl en Sargasso zijn gestart met een actie tegen scheppingsbrochures die deze week bij alle huishoudens in Nederland in de bus vallen. Het initiatief komt van het weblog Retecool dat zich stoort aan het 'tegengeluid' dat de Christelijke organisaties verspreiden. Het is dit jaar 'Darwinjaar' en dat is voor het Actie Comité Schepping een doorn in het oog. Vandaar dat ze de folder verspreiden. De weblogs roepen op om de folder terug te sturen naar de afzender onder vermelding van 'Terug naar je Maker '. Waarom zijn ze zo pissed over de folder en hoeveel folders verwachten ze terug te sturen? We gaan het vragen aan Bas Taart van Retecool. Hij kwam op het idee voor de actie. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

Ga jij de scheppingsfolder terug sturen? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Natuurlijk horen we ook weer al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy. Daarnaast bellen we ook met Nuongirl van FOK!sport en BrandX van PR.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

FOK!kers: "Doping niet legaliseren"

Doping moet niet worden gelegaliseerd, althans, dat vindt 77 procent van de FOK!kers die afgelopen week op de poll op FOK!sport hebben gestemd.

De afgelopen jaren wordt de topsport overspoeld door doping, en niet alleen het wielrennen heeft er last van. Dit jaar werd bekend dat honkballer Alex Rodriquez in het verleden doping gebruikte, het CAS verlaagde een straf voor drie voetballers uit Malta die waren betrapt op doping. Begin deze maand werd bovendien bekend dat de legendarische honkballer Barry Bonds in 2003 betrapt is op het gebruik van doping.

De FOK!kers zijn duidelijk tegen het legaliseren van doping. Enkele reacties:

Het maakt me eigenlijk niet zo veel uit, behalve dat als je 't legaliseert je eigenlijk topsporters dwingt om het te gebruiken (hun concurrenten doen het immers ook dus anders winnen ze nooit). Daardoor zullen ze steeds meer tot het gaatje gaan en dat is met doping levensgevaarlijk.

Dan gaan nog meer sporters het nog meer gebruiken en na een aantal jaren is hun lichaam naar de klote door die rotzooi.

Zelfs partydrugs kunnen je prestaties bevorderen... Laat die er maar gewoon op staan, naast of het wel of niet prestatiebevorderend werkt is het ook een signaal dat topsporters gewoon geen drugs gebruiken.

Ook deze week weer een nieuwe poll op FOK!sport. Deze vind je hier.

Ziekenboeg Ajax stroomt snel leeg

Trainer Marco van Basten van Ajax heeft donderdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Fiorentina waarschijnlijk de beschikking over een nagenoeg fitte selectie.

De oefenmeester verwacht dat Jan Vertonghen, Gabri en Urby Emanuelson op tijd fit zijn voor de return tegen de Italiaanse club in de derde ronde van de UEFA Cup. Dario Cvitanich en Eyong Enoh maken maandagavond in een oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys al hun rentree bij Jong Ajax.

Ismaïl Aissati debuteerde zondagmiddag na lang blessureed tijdens de thuiswedstrijd tegen Volendam (2-1) in de hoofdmacht van Ajax. Daley Blind maakte zaterdag zijn rentree bij het hoogste jeugdelftal van de Amsterdamse club. Siem de Jong, Mitchell Donald en Jan Arie van der Heijden zijn nog wel geblesseerd.

Ajax verdedigt donderdag tegen Fiorentina een voorsprong van 1-0. De winnaar over twee ontmoetingen stuit in de achtste finales van de UEFA Cup op FC Twente of Olympique Marseille. De verwachting is dat de ArenA voor het duel met Fiorentina helemaal vol zit. Ajax verkocht al ruim 40.000 kaarten voor de ontmoeting met de huidige nummer vier van de Serie A, meldt het ANP.

Philips vraagt werktijdverkorting aan

Technologieconcern Philips heeft werktijdverkorting aangevraagd voor productiewerknemers bij een vestiging in Middelburg. Dat heeft een woordvoerder van Philips Nederland vandaag gezegd. De aanvraag betreft 41 procent van de totale arbeidstijd. Dat percentage staat gelijk aan het omzetverlies dat Philips in de afgelopen maanden heeft geleden. Bij de vestiging in Middelburg werken ongeveer 150 mensen.

Leden van FNV Bondgenoten zijn akkoord met de aanvraag. "De aanleiding voor de aanvraag is natuurlijk niet zo best, maar dit is wel een signaal dat Philips in Middelburg met de mensen verder wil. Dat is binnen Philips de laatste tijd wel uitzonderlijk", stelde bestuurder Koos de Meij van FNV Bondgenoten.

Volgens de bond gaat de aanvraag morgen naar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Philips vroeg eerder werktijdverkorting aan voor een fabriek in Drachten. Maar dat verzoek werd afgewezen omdat Philips bij dat onderdeel niet aan de criteria voldeed.

De fabriek in Middelburg produceert autolampen. De bedoeling van de werktijdverkorting is dat personeel dat minder werkt, gedeeltelijk wordt betaald via de WW. Door de regeling hoeft Philips de mensen niet te ontslaan.

Slechte alternatieve arts moet stoppen

Artsen die de gezondheid van hun patiënten schaden, gaan veel strengere straffen krijgen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kan alternatieve genezers gaan bevelen hun praktijken te staken.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil deze maatregelen in de wet gaan vastleggen, schrijft hij vandaag aan de Tweede Kamer. Nu geldt het schaden van de gezondheid door een arts nog als een overtreding, met hoogstens drie maanden cel of een boete tot 3700 euro. De minister wil er een misdrijf van gaan maken, te vergelijken met mishandeling en dood of zwaar lichamelijk letsel door schuld. Straffen voor deze delicten kunnen oplopen tot negen jaar of 74.000 euro.

Dat de inspectie nu alleen tegen reguliere artsen kan optreden, noemt de minister een ernstig gemis. Hij verwijst daarbij onder meer naar de alternatieve genezers die de inmiddels overleden Sylvia Millecam in de arm nam. Klink kondigde al aan met strengere maatregelen te komen na ophef rond het Medisch Centrum Maria Magdalena in Roosendaal. Een patiënte had het advies gekregen met haar chemokuur te stoppen. Zij is inmiddels overleden.

Klink grijpt deze kwestie ook aan om misleidend gebruik van de term 'medisch' aan te pakken. Deze kan ten onrechte de indruk wekken dat een kliniek reguliere zorg biedt, terwijl het in werkelijkheid gaat om alternatieve behandelingen. Ook een verbod op andere misleidende aanprijzingen van behandelingen zal gehandhaafd gaan worden.

Twee weken onwetend miljonair

De winnaar van de Jackpot van 6,6 miljoen euro uit de trekking van de Staatsloterij heeft zich na twee weken gemeld. De gelukkige, die zijn lot in een winkel in Den Bosch had gekocht, controleerde pas na een dag of veertien of hij wat had gewonnen. Dat heeft de Nederlandse Staatsloterij vandaag laten weten.

De Staatsloterij zette na een week al een zoektocht op touw naar de aanvankelijk onbekende. "In de meeste gevallen controleren mensen kort na de trekking of ze hebben gewonnen en melden zich binnen enkele dagen", aldus een woordvoerder. De winnaar van de Jackpot van februari 2003 heeft zich echter nooit gemeld.

'Veel skiongelukken door slechte kennis regels'

Veel Nederlanders zijn slecht op de hoogte van de regels die gelden op skipistes. Daardoor belanden jaarlijks honderden mensen onnodig in het ziekenhuis. Dat stelde de Nederlandse Ski Vereniging vandaag op basis van cijfers van hulpverleningscentrale SOS International.

De afgelopen twee weken is het aantal mensen dat zich bij SOS International meldde met hand-, pols- en beenbreuken meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Volgens de skivereniging waren de pistes en het weer in de bewuste periode goed. "Nederlanders gaan dan roekelozer skiën of snowboarden. Dan blijkt juist dat ze in het drukke verkeer op de bergen de regels niet kennen, hoewel ze zo snel gaan als een bromfiets."

Honda: "Nog geen serieuze koper gevonden"

Honda heeft nog altijd geen serieuze koper gevonden voor het Formule 1-team. De kans dat het team komende maand aan de start staat van de GP van Australië is hierdoor een stuk kleiner geworden.

"We hebben verschillende aanbiedingen gekregen, maar er heeft zich nog geen serieuze koper gemeld. Het verkoopproces verloopt moeizaam", aldus Honda-topman Takeo Fukui tijdens een persconferentie in Tokio, waarin eveneens bekend werd gemaakt dat hij later dit jaar stopt als president en algemeen directeur van het Japanse bedrijf. Zijn functie wordt in juni overgenomen door Takanobu Ito.

Onlangs was er nog het gerucht dat Virgin-baas Richard Branson interesse zou hebben in een overname van het team. Afgelopen weekend gaf hij echter aan dat er eerst het nodige aan de Formule 1 moet veranderen, voor hij in deze sport zou willen stappen. Verder onthulde Bernie Ecclestone zondag dat hij Ross Brawn en Nick Fry wilde helpen bij een zogenoemde management buy-out, maar dat zijn hulp door het team werd afgewezen.

Geen uitnodiging Jaspers voor WK

Biljarter Dick Jaspers zal niet deelnemen aan het WK driebanden in het Duitse Viersen. Hij heeft van de Nederlandse biljartbond geen uitnodiging gekregen.

Jaspers krijgt geen uitnodiging omdat hij op de Masters van 2007 derde werd. Alleen de nummers één en twee van dat toernooi kregen een uitnodiging. In 2008 waren er geen Masters. "De uitslag van de Masters in 2007 was bepalend voor de samenstelling van het team. Ik vind het jammer, want het is een mooi en goed georganiseerd toernooi. Ik speelde er graag voor de eer, maar het zij zo," licht Jaspers het besluit toe.

Jaspers, speler van het jaar 2008 en aanvoerder van de wereldranglijst, deed elf keer mee aan het WK en haalde daarin drie keer de finale. Twee keer wist hij die finale te winnen. De biljartbond vaardigt nu Jean-Paul de Bruijn en Jean van Erp uit voor het WK dat op 5 maart begint.

[Special] NFL: Brett Favre

Om de twee weken op of rond zondag vind je een stuk over de NFL van FOK!user Days-Of-Wild op FOK!sport.

Brett Favre: afscheid of comeback?

Op 11 februari 2009 kondigde de #4 van de New York Jets, quarterback Brett Favre (39), zijn afscheid van de sport aan. Voor de tweede keer in zijn carrière, de eerste keer was op 4 maart 2008. Die keer en vooral zijn terugkeer daarna zorgde voor veel commotie, vandaar dat zijn huidige afscheid met de nodige scepsis werd ontvangen. Hoe dan ook, hij heeft een imposante carrière gehad die hem zeker in de Hall of Fame zal brengen.

Die carrière begon in High School, waar hij onder andere getrained werd door zijn vader. Aangezien dit team beschikte over zeer goede running backs speelden ze voornamelijk een running game. Zijn gooien, hoewel toen ook al goed, kwam niet op de eerste plaats te staan. Zijn collegejaren speelden zich af op de University of Southern Mississippi. In het laatste jaar daar kreeg hij een bijna fataal auto-ongeluk waardoor er een groot stuk van zijn dunne darm verwijderd moest worden. Ondanks het ongeluk en de operatie speelde hij zes weken later alweer zijn eerste wedstrijd.

In de draft van 1991 werd hij als 33e in de tweede ronde gekozen door de Atlanta Falcons. Alhoewel hij dus vroeg werd gekozen, was de coach van de Falcons niet blij met hem en wilde hem niet opstellen. Dit terwijl de New York Jets, die geen 1e ronde keuze in de draft hadden, hem graag wilden hebben. Zijn weinige optredens voor de Falcons waren een drama en geen enkele van de slechts vier passes die hij in zijn rookiejaar gooide kwam aan. In 1992 werd Favre geruild tegen Tony Smith en kwam hij terecht bij de Green Bay Packers. De kersverse algemeen directeur daar, Ron Wolf, werkte het jaar ervoor bij de Jets toen al wilde hij Favre hebben.

Zijn eerste optreden voor de Packers was niet echt een succes. Tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen speelde hij de tweede helft en verloor met 31-3 (17-0 bij rust). De derde wedstrijd raakte de quarterback geblesseerd en Favre verving hem. Het begin hier was ook niet hoopgevend, zo verloor hij vier keer de bal en begon het publiek te roepen om de tweede backup. Toch eindigde deze wedstrijd in een hoogtepunt want bij een 23-17 achterstand en nog 1:07 te spelen, begon Green Bay aan een drive die met nog dertien seconden te spelen eindigde met een winnende touchdown pass van Favre. De volgende wedstrijd, 27 september 1992, tegen de Pittsburgh Steelers was Favre de startende quarterback. Dit was de eerste wedstrijd in wat een ononderbroken reeks van 269 wedstrijden (291 met play-offwedstrijden meegerekend) als startende quarterback zou worden, die (vooralsnog) eindigde op 28 december 2008. Dit is een absoluut NFL-record als quarterback. Er is slechts één speler, Jim Marshall, die ooit meer opeenvolgende wedstrijden heeft gespeeld: 270 of 282, daar is nog wat discussie over. Voor zijn record als quarterback hoeft hij voorlopig niet te vrezen, er zijn er slechts vijf in totaal die honderd of meer wedstrijden achter elkaar gestart zijn. Zijn grootste en zeker geduchte concurrent is Peyton Manning die momenteel op 176 staat.

Bij Green Bay heeft hij zestien seizoenen gespeeld en is drie keer op rij uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player). Favre stond bekend om zijn goeie passes en daaraan gekoppeld zijn risicovolle spel. Niet voor niets heeft hij het (negatieve) record aan interceptions op zijn naam staan, maar liefst 310, wat een gemiddelde van meer dan één per wedstrijd betekent. Favre koos liever voor de risicovolle pass dan voor de veiligheid. Daarom ook wordt hem het verlies van Super Bowl XXXII verweten, na een onnodige risicovolle pass en interceptie. Daar staat tegenover dat het jaar ervoor hij met de Packers wel de Super Bowl had gewonnen. Hoewel Favre met Green Bay nog wel regelmatig de play-offs haalden werd de Super Bowl nooit meer gehaald.

In 2003 kwam de vader van Brett bij een auto-ongeluk om het leven. De dag erna, tijdens de Monday Night Football game tegen de Oakland Raiders, was Brett Favre 'gewoon' de starter. En hij speelde de wedstrijd van zijn leven. In de eerste helft alleen al gooide hij vier touchdown passes. In totaal gooide hij voor 399 yards in de met 41-7 gewonnen wedstrijd. Hierna waren er nogal wat vervelende momenten in zijn privéleven en na het seizoen 2005 werd er al gespeculeerd over zijn afscheid, mede omdat dit zijn slechtste seizoen was. Begin 2006 vertelde hij zelf in een interview dat als hij op dat moment moest beslissen hij zou stoppen. Later kondigde hij echter aan door te gaan in 2006 en in dat jaar werd hij de tweede quarterback ooit, na Dan Marino, die 400 touchdownpasses gooide en aan het eind van het jaar was hij de eerste quarterback die meer dan 5.000 gelukte passes had gegooid. Wederom waren er speculaties of hij wel of niet zou stoppen, niet in de laatste plaats door hem zelf en het feit dat hij een operatie aan zijn enkel onderging. Wederom ging hij nog een jaar verder.

In 2007, in wat zijn laatste jaar bij Green Bay zou worden, brak hij vele records. Op 16 september boekte hij zijn 149e overwinning. Op 30 september gooide hij zijn 421e touchdownpass, waarmee hij het record van Dan Marino (420) verbrak. Op 4 november werd hij de derde quarterback die alle 31 andere teams had verslagen, een week nadat Peyton Manning en Tom Brady dat als eersten hadden gedaan. Ook had hij zijn 63e wedstrijd met tenminste drie touchdownpasses, daarmee wederom Dan Marino (62) passerend. In 2007 werd hij met de Packers in de NFC-kampioenschapswedstrijd verslagen door de New York Giants (de latere Super Bowl-winnaars). Het zou zijn laatste wedstrijd voor de Packers zijn.

Op 4 maart 2008 kondigde Favre zijn afscheid aan in een emotionele persconferentie, waar hij zei dat hij nog wel zou kunnen spelen, maar niet meer wilde. In juli waren er echter weer gesprekken tussen Favre en Green Bay over zijn mogelijke terugkeer. Daarna kwam het verzoek van Favre om hem te laten gaan zodat hij naar een ander team uit zou kunnen kijken. Green Bay was echter niet van plan om hem zomaar te laten gaan, noch waren ze van plan hem te laten spelen aangezien ze inmiddels al een nieuwe quarterback aangetrokken hadden. Tijdens een interview in juli vertelde Favre dat hij niet echt wilde stoppen en dat hij min of meer gedwongen was door het Green Bay management om snel een beslissing te nemen. Nadat een beroep bij de NFL was goedgekeurd om weer terug te mogen keren bleek dat spelen bij Green Bay geen optie meer was vanwege de standpunten van beide partijen. Na diverse onderhandelingen werd Favre geruild met de New York Jets tegen een vierde ronde keuze in de draft van 2009.

Zijn seizoen bij de Jets verliep aanvankelijk voorspoedig, maar de laatste wedstrijden van het seizoen ging het minder en werd de gedeelde leidende positie in de divisie uit handen gegeven, mede door een nederlaag in de laatste wedstrijd van het seizoen op 28 december tegen de Miami Dolphins, waar Chad Pennington de quarterback was, die bij de Jets was weggestuurd om plaats te maken voor Favre. De Dolphins gingen daardoor door naar de play-offs. Ook dit seizoen gooide hij weer vele interceptions, wat hem door de Jets-fans niet in dank werd afgenomen. Ook keerden enige van zijn teamgenoten tegen het eind van het seizoen zich tegen hem, en werd hem eigenzinnigheid verweten. Als gevolg van het slechte seizoen werd de coach van de Jets, Eric Mangini, ontslagen, iets waar de meeste Jets-fans Favre wel dankbaar voor zullen zijn.

Of Favre nu definitief langs de kant blijft, zal pas duidelijk worden als het nieuwe seizoen zal gaan beginnen, al is de kans groot dat hij nu echt gestopt is. Toch zijn er ook nu al weer geruchten die over de Minnesota Vikings spreken. De tijd zal het leren. Tot die tijd heeft Favre een flink aantal NFL-records op zijn naam staan die voorlopig nog wel enige tijd in de boeken zullen blijven staan.

Een paar van de belangrijkste records zijn:
Achtereenvolgende starts van een quarterback: 269 (291 inclusief play-offs)
Reguliere seizoens overwinningen door een quarterback: 169
Touchdown passes per carrière: 464
Gelukte passes per carrière: 5720
Meeste passing yards per carrière: 65127
Wedstrijden met drie of meer passing touchdowns: 65
Aantal interceptions: 310

[Gerucht] Sliden met de PSP 4000

Binnenkort komt Nintendo met een nieuwe versie van hun handheld lijn: de DSi. De PSP mag natuurlijk niet achter blijven en er gaan geruchten rond dat ook Sony haar handheld gaat herzien.

De Gamewebsite VG247 heeft van een "zeer betrouwbare" bron te horen gekregen dat de PSP-4000 inderdaad een scherm zal hebben die de volledige voorkant zal bedekken van de PSP, met het knoppenwerk achter het scherm.

quote
PSP-4000 is not PSP2, but rather a complete aesthetic overhaul based on existing PSP tech.

Volgens VG247 zal de PSP-4000 aardig overeenkomen met een speculatieve afbeelding die al eerder op het internet verscheen.


Eerder ontkende Sony de ontwikkeling van de PSP II, wellicht omdat ze bezig waren met de ontwikkeling van deze schuivende PSP-4000?

[Upd] Wederom blessure De Jongh

Steven de Jongh is gisteren in de laatste etappe van de Ronde van Algarve opnieuw geblesseerd geraakt. De Nederlander kreeg last van lichamelijke klachten. Tijdens de Ronde van Qatar, een paar weken geleden. kwam De Jongh ten val. Hierdoor kreeg de wielrenner last van zijn hamstring.

"Tijdens de laatste rit werd de pijn alleen nog maar erger. Het komt waarschijnlijk door mijn positie op de fiets tijdens de tijdrit. Maandag zal ik opnieuw een echo moeten laten maken wat er echt aan de hand is. Ik heb geen last van mijn hamstring meer, maar het lijkt meer op de aanhechting. Het ziet er niet goed uit," aldus De Jongh.

Update 18:35 uur

De Jongh moet drie dagen rust houden voordat hij weer mag trainen. Hierdoor mist hij komend weekend Omloop Het Nieuwsblad (voorheen Omloop Het Volk) en Kuurne-Brussel-Kuurne. Die laatste wedstrijd wist hij in 2008 te winnen.

Tegenvallers voor makers Age of Conan

De studio Funcom, bekend van de mmo Age of Conan, heeft haar laatste kwartaalcijfers van 2008 bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat ze in het vierde kwartaal een verlies hebben geleden van zo'n 23 miljoen Amerikaanse dollar. De reden hiervoor is simpelweg te vinden in de teleurstellende verkopen van Age of Conan, dat ondanks een veelbelovende start nu toch echt over z'n hoogtepunt is.

Naast de tegenvallende kwartaalcijfers verliest Funcom ook nog eens haar Chief Financial Officer Olav Sandness. Om de mannen van Funcom toch nog wat moed in te spreken zegt Sandness:

"Funcom is a company with a substantial potential based on a unique combination of skill sets in a fast growing global market. I wish Trond Aas and the rest of the organisation all the best in realising the full potential of the company"

Ondanks deze tegenvallers verwacht Funcom in het eerste kwartaal van 2009 zo'n 6 tot 8 miljoen dollar te verdienen aan nieuwe Age of Conan inschrijvingen.
Dronken vrouw waant zich in Engeland

Een beschonken vrouw is door de politie in het Limburgse Brunssum van de weg gehaald. Ze reed met haar scootmobiel aan de verkeerde kant van de weg.

Met het rijden aan de verkeerde kant van de weg bracht de vrouw niet alleen zichzelf, maar zeker ook anderen in gevaar. Op de vraag wat ze op de linkerweghelft te zoeken had antwoordde de vrouw: ik ben toch in Engeland? Waarschijnlijk had de betreffende vrouw een erg fijne carnavalsnacht. 

Met dank aan john6 voor de submit!

Sony sluit PSP VoIP dienst af

Sony Computer Entertainment Europe en telecommunicatiebedrijf BT zullen Go!Messenger, de door hun ontwikkelde gratis service om via de PSP spraak- en videogesprekken te voeren, af gaan sluiten per 31 maart 2009. Naast bellen kon je via deze dienst ook berichten versturen.

"Ondanks dat het een populair concept bleek, met een significant aantal registraties, is het aantal gebruikers waarop gehoopt werd niet bereikt," aldus een woordvoerder van Sony op het officiële PlayStation forum.

Voor het voeren van videogesprekken moest extra een Go!Cam aangeschaft worden. Sony wijst erop dat deze nog steeds gebruikt kan worden voor het maken van foto's en video's en dat er toekomstige diensten komen die gebruik maken van de voordelen van de Go!Cam. Ook wijst Sony erop dat Skype en betaalde gesprekken nog steeds zullen werken op de PSP.

Wordt de Go!Cam zo niet nutteloos?

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena in april

Atari's Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena wordt al een tijdje in de gaten gehouden. Sinds vanmiddag is er eindelijk een releasedate bekend. Vanaf 7 april is de game in Noord Amerika te verkrijgen. Europa moet echter wat langer wachten, de game is hier pas de 24e verkrijgbaar.

De demo van het spel is naar alle waarschijnlijkheid vanaf maart te downloaden.

Check ook de nieuwe site met interessant beeldmateriaal

The Chronicles of Riddick vertelt het verhaal van de gelijknamige film. Als Vin Diesel wordt de speler verbannen naar de meest beruchte gevangenis. Om te ontsnappen zal de speler de beveiliging te slim af moeten zijn en is interactie met andere gevangenen noodzakelijk. Voldoende wapens staan tot de beschikking, maar ook met de blote handen valt er genoeg aan te richten. Zonder wapen is het dus zeker geen machteloze strijd, en in het begin is er ook geen keuze dan het zonder wapen te stellen.'Ooijer mondeling akkoord met PSV'

Sportweek meldt dat André Ooijer zijn actieve carrière waarschijnlijk zal gaan afsluiten bij PSV. De verdediger van Blackburn Rovers en de landskampioen hebben inmiddels een mondeling akkoord bereikt over een transfer naar Eindhoven.

Bij PSV wil men het transfernieuws bevestigen noch ontkennen. “De kans dat André Ooijer volgend seizoen voor PSV speelt is redelijk groot,” aldus technisch manager Adrie van Kraaij die niets wilde zeggen over de beoogde constructie van de verbintenis met Ooijer. Dat zou een eenjarig contract zijn, met een optie voor nog een seizoen. Daarna zal Ooijer worden opgenomen in de organisatie van PSV.

Killzone 2 vanavond bij Pauw & Witteman

Naar aanleiding van het uitkomen van de game Killzone 2 door het Nederlandse Guerrilla Games, is Hermen Hulst, de directeur van het bedrijf, vanavond te gast bij het programma Pauw & Witteman op Nederland 1.
De mannen gaat het onder andere hebben over de verwachtingen rond het spel.

Killzone 2 begint waar Killzone: Liberation (PSP) eindigt. Nadat de Helghast van de planeet Vekta zijn verdreven door de ISA, slaan dezen terug door een massale aanval op de planeet van de Helghast: Helghan. De speler zit in een speciale eenheid en zijn taak in het verhaal is de leider van de Helghast, Keizer Scolar Visari, gevangen te nemen.

Het programma zal vanavond rond de klok van elf van start gaan.OM eist 12 jaar cel voor onthoofden vrouw

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft vandaag voor de rechtbank twaalf jaar gevangenisstraf geëist tegen Mehmet I.. Justitie verdenkt hem ervan dat hij in juni vorig jaar een 40-jarige vrouw heeft gewurgd en haar vervolgens met een zaag heeft onthoofd. Het OM houdt hem dan ook verantwoordelijk voor moord.

De 32-jarige I. had kort voor de dood van de vrouw samen met haar drugs gebruikt. Nadat ze crack hadden gerookt op de achterbank van de auto, gebeurden bij beiden rare dingen, verklaarde de verdachte tijdens een zitting van vorige week. De vrouw maakte volgens hem rare bewegingen, alsof ze stikte en haar ogen 'deden raar'. 'Ik probeerde haar te schudden', zei hij.

I. zou op dat moment zelf ook last hebben gehad van de mogelijk vervuilde drugs. Hij dacht dat hij zelf ook dood zou gaan.

De politie trof het lichaam van de vrouw op 14 juni vorig jaar aan in een auto bij een benzinestation langs de A1 bij Muiden. Een getuige verklaarde voor de rechter dat hij rond zeven uur in de ochtend bij het benzinestation een ruzie had gehoord op de achterbank van een auto. Hij belde de politie, die de dode, onthoofde vrouw in het voertuig vond.

Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft niet kunnen aantonen of de vrouw nog in leven was toen ze werd onthoofd. In haar lichaam bevonden zich sporen van cocaïne- en amfetaminegebruik. Volgens deskundigen gebruikte zij regelmatig drugs. In haar bloed trof het NFI sporen aan van verscheidene versnijdingsmiddelen die mogelijk in de drugs zaten, maar daaraan is de vrouw vermoedelijk niet overleden.


OM eist 12 jaar cel voor onthoofden vrouw  (foto: DAG)

Gerard Joling is het Domste Bontje

Gerard Joling is door de bezoekers van de site Bont voor Dieren uitgeroepen tot het Domste Bontje van 2008. Hij krijgt die prijs omdat hij regelmatig bont draagt, onder meer in een advertentie van een mayonaisefabrikant. Joling kreeg bijna de helft van de stemmen. Achter Joling eindigden Liesbeth List en Irene van de Laar als tweede en derde.

Wethouder Robert Blom (VVD) uit Alphen aan de Rijn werd winnaar in de categorie Coole Bontgenoot omdat hij zich verzette tegen de uitbreiding van een netsfokkerij in zijn gemeente. Andere genomineerden waren Georgina Verbaan en Hennie Huisman.


Gerard Joling is het Domste Bontje  (foto: DAG)

Al-Qaeda: Hamas moet strijd doorzetten

De op een na sterkste man binnen al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, heeft de Palestijnse organisatie Hamas opgeroepen geen vrede te tekenen met Israël. Al-Zawahri, na Osama bin Laden de hoogste baas van de terreurgroep, deed zijn oproep vandaag via internet.

Al-Zawahri drukte de Hamas op het hart niet toe te geven aan druk van Arabische landen om een akkoord te tekenen met de joodse staat. Hij riep ook moslims in Jemen, Afghanistan en Somalië op door te gaan met hun strijd tegen de "kruisvaarders".

"De Arabische helpers van Israël proberen het volk van Gaza een bestand op te dringen om hun jihad te beëindigen. Ik zeg tegen onze broeders en het volk van Gaza dat de jihad om Palestina en alle Islamitische landen niet moet stoppen", aldus al-Zawahri.

Zonder Hamas te noemen, adviseerde al-Zawahri deze islamitische groepering niet samen te werken met de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). De PLO bestaat uit elf groepen, waarvan al-Fatah van de Palestijnse president Mahmoud Abbas de belangrijkste is. Al-Zawahri wees erop dat PLO een seculiere organisatie is, die niet de invoering van de islamitische wetgeving nastreeft.


Al-Qaeda: Hamas moet strijd doorzetten  (foto: DAG)

Zaaddonoren gezocht

Onder het mom van 'Doe het voor een ander' probeert het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) meer zaaddonoren te werven. Sinds 2004 is het aantal zaaddonoren sterk teruggelopen. Het UMCG beschikt over een van dertien spermabanken in Nederland.

De wervingscampagne moet laten zien dat mannen paren kunnen helpen met het vervullen van hun kinderwens. Waarom het aantal donoren sinds 2004 is teruggelopen valt volgens het UMCG te wijten aan een wetswijziging. Deze houdt in dat kinderen die via kunstmatige inseminatie zijn verwekt vanaf hun 16-jarige leeftijd via de Stichting Donorgegevens hun biologische vader kunnen opsporen.

Met dank aan laforest voor de submit!

Klinsmann probeert rustig te blijven onder druk

Dat trainer zijn van Bayern München geen pretje is in tijden van crisis, merkt voormalig bondscoach van Duitsland Jürgen Klinsmann nu.

Klinsmann verloor drie van de laatste vier Bundesliga-wedstrijden met Der Rekordmeister en wordt door de clubleiding, Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness, steeds meer onder druk gezet. Ook in de ploeg zelf twijfelt men aan Klinsi.

Desondanks vreest Klinsmann niet dat hij zijn baan zal verliezen. "Nee, op geen enkele wijze. Ik doe elke dag mijn stinkende best en dat weet het team ook", zegt de voormalig topspits tegen Bild.

Linksback Philipp Lahm verwijt zijn trainer dat er teveel aandacht aan de conditie wordt geschonken en er te weinig met de bal wordt gewerkt. Ook Rummenigge vindt dat het na de 1-2 thuisnederlaag tegen 1.FC Köln zo niet langer kan. "We willen het kampioenschap verdedigen en ook in de andere competities een grote rol spelen. Iedereen wordt op de resultaten afgerekend. Zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal", aldus Rummenigge.

Seedorf niet blij met fluitconcerten Milan-publiek

AC Milan-middenvelder Clarence Seedorf was gisteren de matchwinner in de wedstrijd tegen Cagliari (1-0). De Nederlander werd tijdens het duel uitgefloten door zijn eigen fans en vierde zijn treffer dan ook door zijn hand tegen zijn oor te houden.

"Ik word moe van de fluitconcerten die tegen mij zijn gericht". zei Seedorf na afloop tegen La Gazzetta dello Sport. "Ik sta altijd klaar voor de ploeg. Vandaag heb ik in een andere rol gespeeld om de ploeg te helpen. Ik heb er genoeg van dat ik zo weinig krediet heb na een kleine fout."

De middenvelder spaart het Milan-publiek niet. "Het publiek moet zijn eigen problemen thuis laten en niet meenemen naar het stadion. Daar moet de ploeg 90 minuten worden gesteund. Als de prestaties slecht zijn, dan mag er betoogd worden. Deze ploeg strijdt echter om de titel en in Europa en verdient zo'n negatieve houding van het publiek niet."

Amsterdam wordt overgenomen door de Helghast

Komende week is het zover! Killzone 2 is namelijk vanaf 27 februari verkrijgbaar. Om Nederland klaar te stomen voor de game hebben de makers een enorme reclamebord opgehangen op het Rembrandtplein in Amsterdam. Woon jij in (of in de buurt van) Amsterdam? Ga dan snel even naar Rembrandtplein om hem in volle glorie te bekijken. De rest zal het moeten doen met het onderstaande plaatje.

Je kruipt in de huid van Sev. Deze taaie veteraan is lid van een elite-eenheid die beter bekend staat als Legion. Je voert het bevel over een eenheid goed getrainde soldaten en gaat met deze mannen op een missie die voor eens en altijd een einde moet maken aan de oorlogsdreiging van de Helghast. De invasie van Helghan is voor Sev en zijn eenheid pas het begin. Ze krijgen bevel de hoofdstad Pyrrhus te bezetten, maar de eenheid komt er al snel achter dat de Helghast op hun eigen planeet een tegenstander van formaat zijn.[Upd] Galatasaray ontslaat coach Skibbe

Galatasaray heeft zijn coach Michael Skibbe ontslagen. De Duitser wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige resultaten van de landskampioen van Turkije.

Galatasaray staat momenteel vijfde met een achterstand van acht punten op koploper Sivasspor. Bovendien verloor het gisteren in eigen huis met 2-5 van het laaggeklasseerde Kocaelispor.

Update 16:40 uur

Galatasaray heeft Bülent Korkmaz aangesteld als de nieuwe trainer van de club.
Bülent, die 630 duels speelde voor Galatasaray, heeft voor anderhalf jaar getekend bij de club.

Gemengde gevoelens bij Arshavin na debuut

Andrei Arshavin verscheen afgelopen weekend voor het eerst in dienst van Arsenal binnen de lijnen. Tegen Sunderland (0-0) begon de Rus als basisspeler in het team van Arsène Wenger.

Zijn eerste wedstrijd voor The Gunners was niet helemaal naar wens verlopen, aldus Arshavin op de website van Arsenal. "Ik ben blij met mijn debuut, maar baal ervan dat we niet het gewenste resultaat hebben behaald."

De 27-jarige aanvaller is door de lange winterstop in Rusland nog niet helemaal topfit, maar verzekert de fans van Arsenal dat hij zo snel mogelijk op topniveau zal zijn. "Ik doe er alles aan om snel fit te raken", belooft de Rus. "Als ik nog in Rusland had gespeeld, was het geen probleem geweest, maar hier in Engeland is het spel sneller. Ik moet dus nog even afwachten hoe lang het zal duren voordat ik aan het tempo gewend ben."

Carnaval: neuken of zoenen?

Het woord carnaval komt eigenlijk uit het Latijn. Carne Vale betekent “vaarwel aan het vlees”. Er zijn echter veel mensen die denken dat er juist veel vlees gewillig wordt aangeboden tijdens carnaval. Meestal zijn dat mensen van boven de rivieren die zelf nog nooit carnaval hebben gevierd. Ik behoorde ook tot hen. Maar is die mening juist? En zijn andere vooroordelen wel juist? Wordt er bijvoorbeeld zoveel gezopen als men beweert? Een onderzoek.

Vijftien Nederlanders naar EK indoor

Er zullen tijdens het Europees kampioenschap indoor, van 6 tot en met 8 maart in Turijn, vijftien Nederlandse atleten meedoen. Dertien waren er al zeker, vandaag kwamen daar meerkampers Eelco Sintnicolaas en Yvonne Wisse bij. Op basis van hun plek in de topvijf van de geschoonde Europese ranglijst in 2009 heeft het tweetal alsnog een ticket gekregen.

"Met titelverdediger Gregory Sedoc als belangrijkste medaillekandidaat hebben we een groot team met vijftien atleten waarvan er maar liefst zeven debuteren op een internationaal seniorentoernooi",[/i] aldus de technisch directeur van de Atletiekunie, Peter Verlooy. "Ik hoop op een paar verrassingen."

Nederlandse ploeg EK indoor

Patrick van Luijk (60 meter), Wouter de Boer (800 meter), Dennis Licht (1.500 meter), Ate van der Burgt (1500 meter), Bas Eefting (1.500 meter), Gregory Sedoc (60 meter horden), Martijn Nuijens (hoogspringen), Eugène Martineau (zevenkamp), Eelco Sintnicolaas (zevenkamp), Yvonne Hak (800 meter), Marije te Raa (1.500 meter), Denise Kemkers (kogelstoten), Melissa Boekelman (kogelstoten), Jolanda Keizer (vijfkamp), Yvonne Wisse (vijfkamp).

Jongeren: behandeling Weespse tieners eigen schuld

Driekwart van de jongeren heeft geen medelijden met de twee jonge onruststokers uit Weesp die zich in een dreigtelefoontje aan een school de seriemoordenaars hebben genoemd. “Ze hebben onnodig veel mensen ongerust gemaakt”. Dat blijkt uit onderzoek van Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag, onder 1850 jongeren tussen de 12 en 24 jaar.

De meerderheid vindt het terecht dat de jongens van 13 en 14 jaar een week hebben vastgezeten op het politiebureau en in de jeugdgevangenis.  Het huisarrest van de tieners is sinds vanmorgen (maandag) opgeheven. De voorgeleiding van de twee tieners volgt over enkele maanden. Welke straf zouden de jongens moeten krijgen? De helft van de deelnemers vindt een taakstraf de meest geschikte straf. 

De respondenten zijn streng, maar niet onverbiddelijk. Zestig procent ziet liever dat de jongens op de Weespse scholen op bezoek gaan voor excuses en uitleg dan dat zij nog een gevangenisstraf krijgen. Driekwart vindt het onterecht dat de ouders van de tieners niet op bezoek mochten in de gevangenis. 

Bijna de helft van de respondenten heeft zelf wel eens naar een onbekende gebeld, om een geintje uit te halen. Mensen met aparte achternamen, pizzakoeriers, escortservices en taxicentrales zijn favoriete slachtoffers. Een op de twintig jongeren belde ooit 112 ‘voor de grap’.

Top-X vroeg of Geenstijl een herkenbare foto van de tieners mocht plaatsen. Moet kunnen, vindt veertig procent. Een kwart heeft begrip voor de heftige (doods)bedreigingen op Hyves aan het adres van de twee tieners. 

Crisisoverleg bij De Graafschap

De Graafschap verkeert momenteel in crisis. De clubleiding heeft zich vanmiddag beraad over de positie van trainer Henk van Stee.

De slechte prestaties van de club worden Henk van Stee door de supporters van De Graafschap verweten. Mede daarom heeft de clubleiding besloten een gesprek aan te gaan met de trainer, dat morgen wordt voortgezet. Op maandagmiddag houdt de club altijd werkoverleg met de trainer, maar ditmaal achten beide partijen een uitgebreid gesprek noodzakelijk.

Vorige week stelde de 47-jarige oefenmeester, die eerder werkzaam was bij Shakthar Donetsk als hoofd jeugdopleiding, zijn eigen positie ter discussie bij de spelers. De groep besloot daaropvolgend unaniem dat de trainer de juiste man was voor De Graafschap.

Na de nederlaag tegen Feyenoord (0-2) werd nog maar eens pijnlijk duidelijk hoe de situatie echt in elkaar steekt. Technisch directeur Leen Looyen kan naar eigen zeggen de trainer niet steunen, omdat hij pas anderhalve maand werkzaam is bij de club. Van Stee heeft deze steun niettemin hard nodig.

Idabdelhay moet scan ondergaan

De ernst van de blessure van NAC Breda-aanvaller Fouad Idabdelhay is nog onbekend. Zaterdag viel hij na veertig minuten uit met een hamstringblessure. Een MRI-scan dient later deze week uitsluitsel te geven over de kwetsuur.

Idabdelhay ging in het uitduel tegen ADO Den Haag naar de grond na een fel sprintduel en moest direct gewisseld worden. De twintigjarige aanvaller, die vorig seizoen doorbrak, was na de winterstop eindelijk weer basisspeler.

Trainer Robert Maaskant deed een beroep op hem, nadat clubtopscorer Matthew Amoah wegviel met een blessure. Indien Idabdelhay langdurig afwezig zal zijn, heeft Maaskant Gertjan Tamerus en de jonge Michiel Kramer nog achter de hand.

[NASCAR] Uitslag Auto Club 500

Matt Kenseth heeft ook de tweede race in de NASCAR Sprint Cup Series gewonnen. Ditmaal begon de Amerikaan in de Auto Club 500 als 23e en vocht hij zich een weg naar voren. Hij werd op het podium vergezeld door Jeff Gordon en Kyle Busch.

Brian Vickers was de polesitter, maar hij moest door problemen aan zijn auto achteraan beginnen. Jamie McMurray startte daarom vooraan, maar hij werd in de eerste ronde al voorbij gestoken door Jimmy Johnson die meteen een gat creëerde. Kyle Busch was ondertussen al opgeklommen naar plaats vijf na als tiende te zijn gestart. Na vijf ronden was de eerste caution wegens regendruppels.

Johnson pakte na de herstart meteen de leiding en Kurt Busch schoof door naar een tweede plaats. Kenseth was ondertussen al opgeklommen naar een twaalfde plaats. Vickers bevond zich op dat moment al weer halverwege het veld totdat de race voor de tweede keer werd geneutraliseerd wegens regen. Na de caution ging Johnson er vandoor en hij kreeg Jeff Gordon achter zich aan. Laatstgenoemde kuste ondertussen wel de muur, maar enkele ronden later was hij wel in staat om de leiding over te nemen.

Niet veel later ging ook Greg Biffle Johnson voorbij en vond aansluiting bij Jeff Gordon die hij uiteindelijk in de pits wist te verschalken. Uiteindelijk zorgde de regen wederom voor een caution en grote winnaar hiervan was Kenseth die de leiding overnam voor Biffle en Jeff Gordon. Na de groene vlag ontstond er een gevecht achter Kenseth voor de tweede plaats. Biffle, Jeff Gordon en Johnson streden om die plaats en laatst genoemde won het gevecht, voordat zijn auto uit versnelling schoot en hij terugviel. Ook Mark Martin en Dale Earnhardt jr. van Hendrick Motorsports kampten met problemen en vielen uit door motorpech.

Ook de vierde caution van de dag werd veroorzaakt door regen. Kenseth bleef ook na de pitstops aan de leiding gaan, maar kreeg wel Jeff Gordon achter zich aan die Kenseth even later ook passeerde. Kevin Harvick veroorzaakte de laatste caution van de dag door na 207 ronden zijn motor op te blazen. Dit zorgde er voor dat Kenseth wederom de leiding over kon pakken voor Jeff Gordon en Kyle Busch. Deze stand bleef tot de finish onveranderd.

Uitslag Auto Club 500, Fontana

PositieStartCoureurMerkPunten + BonusRonden
124Matt Kenseth Ford195/10 250
26Jeff Gordon Chevrolet175/5 250
310Kyle Busch Toyota165/0 250
45Greg Biffle Ford165/5 250
54Kurt Busch Dodge160/5 250
623Denny Hamlin Toyota150/0 250
725Carl Edwards Ford151/5 250
811Tony Stewart Chevrolet147/5 250
92Jimmie Johnson Chevrolet143/5 250
101Brian Vickers Toyota134/0 250
1115Juan Montoya Chevrolet135/5 250
1222Kasey Kahne Dodge127/0 250
1338David Stremme Dodge129/5 250
147David Reutimann Toyota121/0 250
1542Michael Waltrip Toyota118/0 250
163Jamie McMurray Ford115/0 250
1713David Ragan Ford112/0 250
1837Travis Kvapil Ford109/0 250
1921Clint Bowyer Chevrolet106/0 248
2016Bobby Labonte Ford103/0 248
2114Marcos Ambrose Toyota100/0 248
2217Reed Sorenson Dodge97/0 248
2326Sam Hornish Jr. Dodge94/0 248
2429Casey Mears Chevrolet91/0 248
2520Elliott Sadler Dodge88/0 248
2634Joey Logano * Toyota85/0 248
2733Martin Truex Jr. Chevrolet82/0 248
2828Ryan Newman Chevrolet79/0 248
298A.J. Allmendinger Dodge76/0 247
3012Robby Gordon Toyota73/0 247
3140John Andretti Chevrolet75/5 247
3241Jeff Burton Chevrolet67/0 247
3332David Gilliland Chevrolet64/0 246
3439Jeremy Mayfield Toyota61/0 245
3531Aric Almirola Chevrolet58/0 242
3636Scott Riggs Toyota55/0 240
3727Paul Menard Ford52/0 221
3819Kevin Harvick Chevrolet49/0 207
DNF35Dale Earnhardt Jr. Chevrolet46/0 205
DNF18Mark Martin Chevrolet48/5 179
DNF9Scott Speed * Toyota40/0 172
4230Dave Blaney Toyota37/0 50
4343Joe Nemechek Toyota34/0 36

DNF = did not finish; * = rookie; 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na twee races

#CoureurPuntenAchterstandRacesPolesWinstTop 5Top 10
1Matt Kenseth38520222
2Jeff Gordon304-8120011
3Kurt Busch294-9120012
4Tony Stewart294-9120002
5Greg Biffle268-11720011
6Clint Bowyer266-11920011
7Michael Waltrip264-12120001
8David Ragan262-12320001
9Carl Edwards260-12520001
10Juan Montoya256-12920000

Overstekende kat: bekeuring kwijtgescholden

Als je je bekeuring kwijtgescholden wilt zien, dan heeft de 51-jarige Cees Schuurmans uit Schiedam een goede tip voor je. Op 7 januari vorig jaar bleef hij op de Hargalaan stilstaan voor een groen stoplicht, omdat er een kat de weg overstak. De agent trok zijn bewering in twijfel en schreef een bon uit van 75 euro.  

Schuurmans ging in hoger beroep tegen de bekeuring. Hij bleef bij zijn verhaal dat er een gestreepte kat overstak. Hij heeft nu het voordeel van de twijfel gekregen van de kantonrechter in Schiedam. Omdat er niet kan worden vastgesteld of er inderdaad een gestreepte tijgerkat de straat overstak, krijgt de Schiedammer zijn geld terug.

Braid goedkoper voor Xbox Live Gold-leden

Goed nieuws voor de mensen die door Spanky helemaal overtuigd zijn. De game, die volgens Spanky een plekje in de hemel verdient, wordt namelijk goedkoper voor Xbox Live Gold-leden. Onze enige echte Major Nelson meldt namelijk dat de "The Deal of the Week" terug is, met deze week Braid in de hoofdrol.

In plaats van 1200 Microsoft Points kost Braid 400 Microsoft Points minder: 800 Microsoft Points. Sinds vanmiddag is Braid een stuk goedkoper geworden voor de Xbox Live Gold-leden. Overigens meldt Major Nelson élke maandagochtend welke content, game of Xbox Live Arcade-game korting krijgt. Je kunt binnenkort korting krijgen op de Xbox Original Fable en content van Project Gotham Racing 4 en Ninja Gaiden 2.

Limo en Makau in Marathon Rotterdam

William Kipsang en Abel Kirui krijgen op zondag 5 april bij de 29e editie van de Fortis Marathon Rotterdam steun bij hun jacht op het parcoursrecord. De organisatie is erin geslaagd Richard Limo te strikken. De Keniaan is daarmee de derde atleet met een persoonlijk record onder 2.07.00.

Met twee andere Keniaanse atleten, Duncan Kibet (2.07.53) en Jackson Kipkoech (2.08.07) en de Marokkaan Lahouchine Mrikik (2.08.20) zijn nog drie snelle lopers aan de startlijst toegevoegd. De Fortis Marathon Rotterdam geniet internationaal de reputatie een uiterst snel parcours te hebben. Veel buitenlandse atleten komen naar Nederland om hun pr aan te scherpen. Vorig jaar slaagde William Kipsang glorieus in die opzet. Met 2.05.49 finishte hij op de Coolsingel in een nieuw parcoursrecord. Met Berlijn, Londen en Chicago behoort Rotterdam nu tot het selecte gezelschap van vier marathons met een eindtijd onder de 2.06.00.

"Wij denken dat het nog sneller kan. Zeker met het deelnemersveld dat we nu hebben. Het is een zorgvuldig samengestelde combinatie van ervaren lopers en jong talent. Veel van hen hebben een zeer scherpe tijd achter hun naam staan op de halve marathon. Er komt een generatie marathonlopers aan die een hele snelle eindtijd in de benen hebben. Wij doen er alles aan om die hier op het juiste moment aan de start te krijgen", aldus Mario Kadiks, directeur van de Fortis Marathon Rotterdam.

De grootste blikvanger van die jonge generatie is de Keniaan Patrick Makau. De bijna 24-jarige atleet kreeg van marathons overal ter wereld lucratieve aanbiedingen, maar vanuit sportief oogpunt heeft hij ervoor gekozen om op zondag 5 april 2009 in Rotterdam zijn debuut te maken.

Makau won afgelopen week de halve marathon van Ras Al Khaimah (Verenigde Arabische Republiek) in een 58.52. Met die prestatie klom hij naar de tweede plaats op de wereldranglijst halve marathon achter wereldrecordhouder Samuel Wanjiru (58.33) en verdrong hij Haile Gebrselassie (de wereldrecordhouder op de marathon).

Nederland is klaar met Sonja

Nederland is na vier jaar uitgesonjabakkerd. De rage schijnt voorbij te zijn. Dat blijkt uit de boekenverkoopcijfers van het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). In 2007 verkocht Sonja Bakker nog ongeveer 1,4 miljoen boeken, sindsdien zag ze de verkoop met meer dan 80 procent dalen.
 
Bereik je ideale gewicht! stond van de tweede week van 2006 tot maart 2007 onafgebroken in de top-10 van de meest verkochte boeken in Nederland. Een later boek, Bereik en behoud je ideale gewicht, was in de vijftien weken tot half maart 2007 regelmatig het meest verkochte boek. Volgens Fem Business is de verkoop van de dieetboeken goed geweest voor een opbrengst van 38 miljoen euro.

Bakker haalde in 1990 het diploma van de huishoudschool en rondde in 1993 de MEAO-opleiding (economisch en administratieve richting) af. Na de MEAO werkte Bakker als P&O-medewerker bij Christine le Duc BV te Volendam. Ze had zelf al diverse diëten geprobeerd voordat ze in 1995 met de schriftelijke LOI-cursus gewichtsconsulent begon, waarvan ze in 1997 het diploma behaalde. Hierna startte ze haar eigen gewichtsconsulentenpraktijk.

Taddei wil nu wel spelen voor Italië

Er was een goed gesprek voor nodig met zijn teamgenoot bij AS Roma, Francesco Totti, maar Rodrigo Taddei heeft besloten om zich beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg van Italië.

De middenvelder komt oorspronkelijk uit Brazilië. Hij betwijfelde of het wel verstandig was om zijn roots te verloochenen. "Ik kom uit Brazilië, maar mijn leven speelt zich nu af in Italië. Als bondscoach Marcello Lippi mij nu opbelt en mij wil selecteren voor het nationale elftal, dan neem ik de uitnodiging aan," aldus Taddei.

"Ik heb gesproken met Totti en hij zei dat ik niet bang hoefde te zijn, dat iemand van de ploeg mij niet zou respecteren als ik voor de Azzurri zou uitkomen. Hij noemde Mauro Camoranesi als voorbeeld. Dat heeft me aan het denken gezet en ik ben van mening veranderd."

Camoranesi, van oorsprong een Argentijn, kan ook voor het Italiaanse nationale team spelen omdat zijn moeder Italiaanse is.

'Mug overleeft ruimtereis'

Vorige week werd er op verschillende nieuwssites een nieuwsbericht geplaatst over een mug. Het verhaal ging dat het beestje een ruimtereis van achttien maanden had overleefd, terwijl deze aan de buitenkant van het internationale ruimtestation (ISS) zat vastgeplakt.

Het was echter geen mug, maar een speciaal soort insectenlarf. Deze heeft met een onbekend aantal soortgenoten een retourtje ruimte gemaakt als onderdeel van een wetenschappelijk experiment. Het gaat om de vliegensoort Polypedilum vanderplanki. Deze 'bloedwormen' kunnen jarenlange totale uitdroging overleven. De vliegensoort, die normaliter in de Afrikaanse woestijn voorkomt, kan in het droogteseizoen overleven door zijn larvenlijfje vol te stoppen met trehalosesuiker. De larven kunnen gedurende een zeer lange periode in deze staat, die vergelijkbaar is met een zeer diepe slaap, verkeren. Zelfs zeventien jaar lang.

Als het Russische bericht op waarheid berust, vallen onder die extreme omstandigheden dus ook superlage temperaturen en de kosmische straling in de ruimte. Dit zou het experiment nog spectaculairder maken dan een soortgelijke proef van de Europese ruimtevaartorganisatie, waaruit bleek dat een minuscuul beerdiertje een ruimtereis had overleefd.

vliegenlarve
In deze fotoserie ontvouwt een vliegenlarve zich nadat deze in contact is gekomen met water (Bron: Noorderlicht)

Capcom kondigt Lost Planet 2 aan middels trailer

Capcom heeft zojuist aangekondigd dat men bezig is met een vervolg op Lost Planet: Extreme Conditions. De regie voor deze game is in handen van Kenji Oguro, de game zelf zal aangedreven worden door de MT-Framework 2.0 engine.

Dit keer zul je niet in de barre winterkoude moeten vechten. Door een verandering van klimaat is de sneeuw gesmolten en zijn er onder meer jungles ontstaan. Verder zal het verhaal niet langer op één personage gericht zijn. Daarnaast zijn er flink wat wijzigingen in de gameplay toegepast, waaronder het toevoegen van een co-op-modus, een draagbaar schild en mechs met passagiersstoelen en turrets. Het heeft er all schijn van dat de game een squad-based shooter wordt.

De trailer is te downloaden via Xbox Marketplace of via deze link.Microsoft koopt motion-detection fabrikant op

Microsoft heeft voor 35 miljoen dollar 3DV Systems opgekocht. Deze fabrikant maakt 3D motion-detection camera's, vergelijkbaar met de Eyetoy voor de PlayStation. De producten van 3DV Systems zouden echter accurater zijn in het detecteren van beweging, doordat ze ook beweging in de diepte kunnen registreren. Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt wat ze gaan doen met de aangekochte kennis. Of we binnenkort een Wii-achtige besturing gaan krijgen op de Xbox 360 of diens opvolger, blijft dus gissen.[Update] Patch herstelt bloed in The Lost and Damned

[Update 13.31u.]

Rocktstar heeft inmiddels een patch uitgebracht die de fouten met de regio's weer herstelt. Hierdoor kunnen we in Europa weer "genieten" van bloed en andere gewelddadige zaken en kunnen de gamers Down Under weer spelen zonder bang te hoeven zijn voor de rode vloeistof des levens.

Originele bericht

Al een aantal dagen geleden werden er meldingen geplaatst van gamers, die The Lost and Damned in hun bezit hebben, die ontevreden waren. Het bloed is sinds de uitbreiding helemaal weg in Liberty City! Helaas maar waar, er is geen bloed te vinden in The Lost and Damned.

In Australië is er juist wél bloed te vinden. In dat land met maar liefst twintig miljoen inwoners, is Grand Theft Auto IV gecensureerd. Sinds The Lost and Damned is er wél bloed te vinden in de straten van Liberty City. Maar wees niet getreurd, Rockstar meldt dat het een 'foutje' is.

"We are aware of an error with the latest GTA IV title update and are confident the issue will be fixed within the next few hours."

"We apologize to our fans for any inconvenience caused."

Zit je nog te twijfelen of The Lost and Damned een aanschaf waard is, sinds zaterdagmiddag staat de review van Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned op FOK!games.

Roxas in actie in Kingdom Hearts screens

Square-Enix is vandaag erg gul wat betreft screenshots. Na Dragon Quest screenshots brengt Square-Enix ons maar liefst twaalf verschillende Japanse screenshots van Kingdom Hearts: 358/2 Days met dialoog en actie!

Kingdom Hearts: 358/2 Days vertelt verhaal van Roxas en zijn tijd in The Organization. Het spel speelt zich af in de tijd tussen Chains of Memories en Kingdom Hearts II en bevat onder andere multi-player met maximaal vier spelers.
Van Stee eist duidelijkheid clubleiding

De positie van trainer Henk van Stee bij De Graafschap wordt met de week wankeler. De oefenmeester vindt dat hij onvoldoende steun krijgt vanuit de clubleiding en wil nu eindelijk eens weten of de club nog wel verder wil met hem.

"Het publiek wil een kop zien rollen en steun van de clubleiding voel ik niet", legt Van Stee uit in het Algemeen Dagblad. "Dat is niet leuk."

De oefenmeester stelde vorige week zijn eigen positie ter discussie in de spelersgroep, maar de selectie bleef hem unaniem steunen. "Ik wil het seizoen graag afmaken, want ik geloof nog steeds dat we in de Eredivisie blijven".

Daarom verlangt Van Stee duidelijkheid. "De club moet kleur bekennen. Of je gaat verder met Henk van Stee of niet. Als ze denken dat een ander het beter doet, moeten ze een ander nemen. De trainer en de technisch directeur zijn niet belangrijk. Het gaat om de spelers. Er lopen hier achttien contracten af. Deze club heeft behoefte aan rust."

Armstrong tevreden

Zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong heeft gezegd dat hij tevreden terugkijkt naar de Ronde van Californië. De meerdaagse wielerwedstrijd werd gewonnen door de ploeggenoot van Lance Armstrong, Levi Leipheimer.

"Ik heb vanaf het begin van deze wedstrijd gezegd dat we hier waren om voor Levi te werken. Ik ben blij dat we ons doel hebben bereikt," aldus Armstrong na de laatste etappe over de prestaties van Astana. Maar hij was ook zeer tevreden over zijn eigen prestatie, de Amerikaan eindigde als zevende in het eindklassement. "Over het algemeen ben ik tevreden over mijn eigen prestatie. Als je deze 22e februari vergelijkt met dezelfde datum in andere jaren, dan lig ik voor op schema."

Huisarrest verdachten Weesp wordt opgeheven

De twee jongens die worden verdacht van het bedreigen van een school in Weesp, mogen zich morgenmiddag weer vrij bewegen. Dat hebben de advocaten van de twee jongens vandaag bekendgemaakt.

De verdachten van 13 en 14 jaar oud werden aangehouden, nadat beelden van het bewuste dreigtelefoontje werden uitgezonden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het duo werd in eerste instantie naar een jeugdgevangenis overgebracht. Een paar dagen later werd besloten hun huisarrest op te leggen.

Volgens advocaat Lionel Lalji mag zijn 14-jarige cliënt zich vanaf morgen vijf uur 's middags weer vrij bewegen. "Alle beperkingen zijn vanaf dat moment opgeheven." Lalji legt uit dat de beperking voor de jongen eigenlijk tot woensdag zou duren en dat de raadskamer dan opnieuw zou beslissen over het huisarrest. Volgens de advocaat mogen kinderen niet onnodig worden vastgehouden. "Deze beslissing is conform de rechten van het kind."

Over een aantal maanden zullen de jongens zich voor hun daad moeten verantwoorden voor de rechtbank. Inmiddels hebben de jongens al wel publieke spijt betuigd. Lalji is daar blij mee. "Mede daardoor is de geschokte rechtsorde al wel voor een deel gerepareerd", aldus de advocaat.

Nephotelgast aan de afwas gezet

Personeel van een hotel aan de Stadhouderskade in Amsterdam snapte gisteravond een 38-jarige man die zich onterecht als gast voordeed en op die manier gratis een maaltijd wilde nuttigen. De flessentrekker moest voor straf aan de afwas in de spoelkeuken, liet de politie vandaag weten.

De man werd betrapt toen hij net drie happen achter de kiezen had. Zijn naam en kamernummer bleken niet te kloppen, waarop de politie werd gebeld. Die verhoorde de man en op last van justitie kon de verdachte direct zijn taakstraf uitvoeren: drie uur lang afwassen in de spoelkeuken van het betreffende hotel.

Uitslagen Engeland speelronde 26

Dit weekend werd in de Engelse competitie de 26e speelronde afgewerkt. Liverpool haakte dit weekend voorlopig af in de strijd om de landstitel door een gelijkspel tegen Manchester City (1-1) en ook Arsenal wist wederom niet te winnen. Deze keer speelden zij gelijk tegen Sunderland (0-0). Hieronder volgt een overzicht.

Liverpool haakt af in strijd om titel
Liverpool heeft dit weekend af moeten haken in de strijd om de titel in de Premier League. The Reds speelden namelijk gelijk in de topper tegen Manchester City (1-1). Hierdoor heeft de ploeg nu zeven punten achterstand op koploper Manchester United.

Manchester City kwam kort na de thee op voorsprong. Kompany legde de bal terug op Bellamy, die het object hard in de touwen schoot. Ook daarna was de ploeg van trainer Hughes beter, maar in de slotfase van het duel begon Liverpool steeds meer druk te zetten. Uiteindelijk wist Kuijt de bal, na een mislukt schot van Torres, achter de doelman van de bezoekers te prikken. De thuisploeg ging daarna nog op zoek naar de tweede treffer, maar keeper Given stond dit niet meer toe.

Arsenal scoort niet tegen Sunderland
Arsenal heeft dit weekend gelijk gespeeld tegen Sunderland. De Londenaren staan nu al vier wedstrijden zonder overwinnen. Net als de laatste twee wedstrijden slaagden The Gunners er niet om te scoren. Na 90 minuten stond er 0-0 op het scorebord.

Bij Arsenal beleefde Andrei Arshavin overigens zijn debuut. De Rus werd na een uur spelen gewisseld voor Véla. Toch bleek ook hij niet de inspirerende factor voor de ploeg van trainer Wenger te zijn. Door de nieuwe remise is het verschil met concurrent Aston Villa inmiddels naar zes punten gegroeid. Sunderland wist zich in de middenmoot te handhaven.


Uitslagen van speelronde 26:

ThuisUitUitslag
Aston Villa Chelsea 0-1
Middlesbrough Wigan Athletic 0-0
Bolton Wanderers West Ham United 2-1
Arsenal Sunderland 0-0
Stoke City Portsmouth 2-2
Manchester United Blackburn Rovers 2-1
Fulham West Bromwich Albion 2-0
Liverpool Manchester City 1-1
Newcastle United Everton 0-0

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Manchester United 26 19 5 2 62 46-11
2 Liverpool 26 15 10 1 55 43-18
3 Chelsea 26 15 7 4 52 45-15
4 Aston Villa 26 15 6 5 51 40-25
5 Arsenal 26 12 9 5 45 38-25
6 Everton 26 11 8 7 41 34-28
7 Wigan Athletic 26 9 8 9 35 26-24
8 Fulham 25 8 9 8 33 24-22
9 West Ham United 26 9 6 11 33 32-34
10 Manchester City 26 9 5 12 32 43-35
11 Sunderland 26 8 7 11 31 27-33
12 Bolton Wanderers 26 9 3 14 30 29-38
13 Hull City 25 7 8 10 29 31-46
14 Newcastle United 26 6 10 10 28 33-42
15 Portsmouth 26 7 7 12 28 29-43
16 Tottenham Hotspur 25 6 7 12 25 26-31
17 Stoke City 26 6 7 13 25 23-42
18 Blackburn Rovers 25 5 8 12 23 28-42
19 Middlesbrough 26 5 8 13 23 18-36
20 West Bromwich Albion 26 6 4 16 22 24-49

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1AnelkaChelsea15
2Cristiano RonaldoManchester United12
3RobinhoManchester City11

Programma speelronde 27:

Datum Thuis Uit
28/2EvertonWest Bromwich Albion
28/2Manchester UnitedPortsmouth
28/2ChelseaWigan Athletic
28/2MiddlesbroughLiverpool
28/2ArsenalFulham
1/3Hull CityBlackburn Rovers
1/3West Ham UnitedManchester City
1/3Bolton WanderersNewcastle United
1/3SunderlandTottenham Hotspur
1/3Aston VillaStoke City

Playstation3 naar Latijns-Amerika

Sony is van plan om de Playstation3, Playstation2 en de PSP naar Latijns-Amerika over te brengen. Dertien landen beschikken binnenkort over Playstation Network, al is er nog niet bekend welke landen dit precies zijn.

De reden waarom Sony niet eerder de Latijns-Amerikaanse markt heeft aangedaan is dat mensen in deze landen simpelweg het geld niet hadden voor een console. Echter met de huidige lage prijs van de PS2 geeft SCEA's vice president of sales Ian Jackson Sony een grote kans van slagen.

"The idea makes perfect sense for a company whose PS3 sales are struggling in the three biggest international markets. The inexpensive PS2 could be an ideal entry-level product for many areas of Latin America, and the potential there is massive."

"Obviously just based on the sheer size of Latin America, the number of countries there and the size of the population, long-term it has a very good opportunity to be bigger for SCEA than the Canadian market was."

Sony heeft wereldwijd meer dan 21 miljoen Playstation3's verkocht, wat echter maar de derde plek van meest verkochte consoles is. De Xbox360 staat volgens Microsoft op de tweede plaats, met 28 miljoen exemplaren wat relatief weinig is met de Nintendo Wii, die 45 miljoen keer over de toonbank ging.
Man (39) vermoord op bungalowpark

De Noord-Hollandse politie heeft vannacht rond half twee op een bungalowpark in Dirkshorn het lichaam gevonden van een 39-jarige man. Het slachtoffer is om het leven gebracht in zijn recreatiewoning.

De zaak kwam aan het rollen nadat een 46-jarige man zich kort voor middernacht meldde bij de politie. De man bekende iemand te hebben vermoord op het bungalowpark. Vermoedelijk ligt het motief van de verdachte in de relationele sfeer.

De politie heeft nog geen informatie naar buiten gebracht over de personalia van het slachtoffer en de wijze waarop de man vermoord is.

Gomes: "Maak me jouw nummer één, of anders..."

Bij PSV was hij de gevierde man, maar bij Tottenham Hotspur wil het vooralsnog niet echt lukken met Heurelho Gomes. De Braziliaan voelt zich niet gesteund door trainer Harry Redknapp en zou hebben gedreigd: "Maak me jouw nummer één, of anders..."

Afgelopen week blunderde Gomes in de UEFA Cup, waardoor de Spurs met 2-0 verloren van Shaktar Donetsk. In de winterstop haalde Redknapp daarom Carlo Cudicini van Chelsea, die de afgelopen drie competitiewedstrijden het doel van Tottenham verdedigde.

Gomes voelt zich gesteund door voorzitter Daniel Levy, maar wil niet op de bank zitten. De Braziliaan heeft Redknapp gezegd dat hij een keuze moet maken tussen hem en Cudicini. "Ik was erg teleurgesteld dat ik niet was opgesteld tegen Arsenal (0-0), omdat ik Harry had verteld dat ik klaar was voor mijn rentree. Ik voel me niet bedreigd door Carlo, want het is voor een club als Tottenham belangrijk om goede vervangers op de bank te hebben," aldus Gomes die begin dit jaar met een blessure kampte aan zijn heup.

Desalniettemin wil Gomes niet weg uit Londen. Hij wijt zijn vele fouten aan zijn heupblessure. "Ik heb nog een contract voor minstens drie seizoenen en ik ben van plan dat uit te dienen. Maar je zult mij niet met een vrolijk gezicht op de bank zien zitten. Ik baalde net zo goed van mijn heupblessure, maar ik ben aangetrokken als eerste keeper en ik verwacht dat dat zo blijft."

In februari drukker op de weg

In de eerste drie weken van februari is het op de Nederlandse wegen drukker geweest dan in dezelfde periode een jaar geleden. De zogeheten filedruk is 14 procent hoger. De stijging komt mede door de natte periode in die tijd. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) vandaag. Onder filedruk wordt verstaan de lengte maal de duur van de file.

In december en januari stonden er minder files, mede veroorzaakt door de kredietcrisis en de droge vorstperiode. De VID noemt het opvallend dat de daling van de filedruk van de afgelopen maanden tot stilstand lijkt te zijn gekomen. Over een tijdje kan pas bekeken worden of er sprake is van een tijdelijke stijging.

Polonaise op de autobaan  (foto: ANP)

Volkswagen legt productie vijf dagen stil

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft vanaf vandaag de productie voor vijf dagen onderbroken wegens de crisis op de automarkt. Het is voor het eerst in 25 jaar dat VW in meerdere fabrieken werktijdverkorting invoert. Ongeveer 61.000 van de 91.000 werknemers in de Duitse fabrieken van VW worden geraakt door de maatregel.

De grootste autofabrikant van Europa legt het werk in zijn belangrijkste fabriek in Wolfsburg stil, net als bij de locaties in Emden, Zwickau, Hannover en Dresden. De productie wordt volgende week maandag weer hervat. De afdelingen voor onderzoek en ontwikkeling en enkele andere activiteiten blijven wel doordraaien. Ook bij de Hongaarse fabriek van VW-dochter Audi worden de banden deze week stilgelegd.

Net als andere autoproducenten kampt VW door de economische crisis met een sterk teruglopende verkoop. VW verwacht voor dit jaar een verkoopdaling van 10 procent. Door de productie tijdelijk te onderbreken, wil VW overcapaciteit tegengaan. Eerder voerden ook Opel, Daimler en BMW productiebeperkingen door.

Nieuwe GeForce driver voor F.E.A.R. 2: Project Origin

Nvidia heeft een aantal dagen geleden een nieuwe GeForce driver uitgebracht voor alle videokaarten van Nvidia in de 6, 7, 8, 9, en 200-series.

De nieuwe driver heeft als versie 182.06 en lost weer een heleboel bugs en andere fouten op. Het belangrijkste wat driver 182.06 met zich meebrengt, is dat de performance in een aantal games tot wel 11% verbeterd is.

Up to 8% performance increase in Fallout 3 at high resolution and AA.
Up to 10% performance increase in F.E.A.R. 2: Project Origin.
Up to 9% performance increase in Half-Life 2 at high resolution with AA.
Up to 11% performance increase in Left 4 Dead at high resolution with AA.
Up to 10% performance increase in Race Driver: GRID at high resolution and AA.

Klik HIER voor de Windows Vista 32-bit versie. Klik HIER voor de Windows Vista 64-bit versie. Ander besturingssysteem? Klik dan HIERDownload de nieuwe Nvidia driver voor optimale performance in F.E.A.R. 2: Project Origin.

Japans model speelt Super Mario zonder te kijken

Je hebt soms mensen die op de meest wonderbaarlijke manieren games uitspelen. We kennen allemaal nog wel dat jongetje dat Guitar Hero nummers op Expert speelde zonder naar het scherm te kijken. Vandaag hebben we iets nieuws. Het Japanse model Haruna Anno kan Super Mario namelijk spelen zonder naar het scherm te kijken, of in ieder geval het eerste level. Als je dat niet bijzonder genoeg vindt kun je natuurlijk ook gewoon naar haar kijken terwijl ze speelt, of terwijl ze in bad zit.
FIFA-baas wil meer rust tussen beide helften

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft het idee opgevat om de rust tussen beide helften van een wedstrijd te verlengen naar twintig minuten. Door deze verlenging wordt het mogelijk extra reclames te verkopen in de rust.

Het plan van Blatter zal volgende week tijdens een internationale bijeenkomst in Belfast worden behandeld, maar Premier League-directeur Richard Scudamore is alvast geen voorstander. "Vijftien minuten pauzeren is lang genoeg. Er zit geen enkele supporter te wachten op langere wachttijd", ventileert Scudamore zijn mening tegenover de BBC. "Het idee van Blatter heeft ongetwijfeld commerciële voordelen, maar het belang van de supporter wordt hiermee niet gediend."

Scudamore vindt het klimaat een belangrijk item in deze kwestie. "Engeland is in de winterperiode al weinig comfortabel, maar er zijn landen met nog een kouder klimaat. In de rust zit je dan nog langer te koukleumen op de tribune."

Griekse boef ontsnapt op spectaculaire wijze

Vassilis Palaikostas (42) heeft samen met Alket Rizaj (34) het Griekse gevangeniswezen voor de tweede keer in zijn hemd gezet. De twee veroordeelde overvallers gingen er vandoor met een helikopter via een touwladder. Bewakers openden het vuur, maar een vrouw in de helikopter schoot terug. Er vielen geen gewonden, verklaart het ministerie van Justitie in Athene.

De ontsnapping en ook de manier waarop was een herhalingsoefening voor Palaikostas. In 2006 lukte het hem al op dezelfde manier te ontsnappen. Palaikostas en Rizaj hadden hiervoor vandaag voor de rechter moeten verschijnen.

Nuon voor de helft in Zweedse handen

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall neemt een belang van bijna 50 procent in Nuon voor 3,5 miljard euro. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vandaag op basis van ingewijden. Naar verwachting maken de twee partijen de deal vandaag bekend.

Nuon ging vorig jaar op zoek naar een partner, na de mislukte fusiepoging tussen Nuon en Essent. Essent werd eerder dit jaar overgenomen door het Duitse RWE voor 9,3 miljard euro.


Nuon voor de helft in Zweedse handen  (foto: DAG)

Drie op een rij voor Leipheimer

Voor de derde maal achtereen heeft Levi Leipheimer de Ronde van Californië op zijn naam geschreven. Zijn leidende positie kwam in de laatste etappe geen moment in gevaar.

In de laatste etappe, een zware bergetappe over 155,8 kilometer, finishte de renner van Astana, omringd door zijn ploegmakkers onder wie Lance Armstrong, in het peloton. Armstrong eindigde als zevende in het eindklassement. Robert Gesink was beste Nederlander met de achtste plek.

De laatste etappe, met vier beklimmingen,waaronder die van de besneeuwde Mt.Palomar, was een prooi voor de Luxemburger Fränk Schleck.

Stil stadsverkeer met elektrische auto en brommer

Het is geen alternatief voor de zware vrachtauto, maar in de tweede helft van deze eeuw kan 90 procent van de kilometers worden gereden in elektrische auto's. Dat voorspelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) maandag.

Elektrisch rijden hoeft volgens het PBL niet duurder te zijn. En op termijn helpt het de uitstoot van broeikasgassen met 80 tot 90 procent te verminderen terwijl ook de herrie afneemt. Vooral het stadsverkeer wordt aanmerkelijk stiller, helemaal als ook het geluid van de optrekkende brommers verdwijnt omdat ook brommers en scooters elektrisch gaan rijden.

In tegenstelling tot de gewone auto, produceert de elektrische wagen geen CO2. Door de wagens 's nachts op te laden, kan windenergie worden benut. Op korte termijn is de elektrische auto nog niet gebruiksvriendelijk genoeg, vindt het PBL. De accu is duur, de actieradius beperkt, het opladen duurt lang en ook moeten er meer oplaadpunten waar 'elektriciteit-tankers' na hooguit tien minuten klaar zijn.

De hybride-auto die met een stekker oplaadbaar is, is dan een beter alternatief, denkt het PBL. Met de hybride kan 50 kilometer elektrisch worden gereden en daarna kan worden overgeschakeld op 'oude' brandstoffen. Ook dit leidt volgens de cijferaars al tot een halvering van de CO2-uitstoot.

De hybride-auto in de tweede helft van deze eeuw   (foto: ANP)

[NBA] Celtics langs Suns

De Boston Celtics gingen mee met de run and gun spel van de Phoenix Suns en wonnen met 128-108. De Celtics speelden zonder Kevin Garnett, die een herstelt van een knieblessure.

Brian Scalabrine verving Garnett in de basis en speelde een goede wedstrijd. De voormalige speler van de New Jersey Nets kwam tot veertien punten en twee rebounds. Het ontbrekende offensieve spel van Garnett werd opgevangen door Rajon Rondo en Paul Pierce. Rondo kwam tot 32 punten terwijl Pierce 26 scoorde. Ray Allen was goed op dreef met 31 punten.

Bij de Suns ontbrak Amare Stoudamire, die eerder deze week een blessure opliep. Hij wordt pas over acht weken verwacht. Jason Richardson, die overkwam van de Charlotte Bobcats, scoorde 21 punten. Shaquile O’Neal kwam tot zeventien punten terwijl Leandro Barbosa er achttien in legde. Steve Nash gaf elf assists en scoorde negentien punten.

Boek: M. Nadrani - Emir van de Rif - Ben Abdelkrim

In het begin van de 20e eeuw was het huidige Marokko verdeeld in vele kleine stammen welke onderling constant aan het vechten waren. Daarnaast was een groot deel van Marokko een kolonie van Spanje. In 1920 lukte het Ben Abdelkrim om de verschillende stamleiders te verenigen in een strijd tegen het Spaanse leger. Met name de wreedheden van Spanje, waarbij vele burgerslachtoffers vielen, was hem een doorn in het oog. De verenigde Berbers tonen vervolgens onder de leiding van Ben Abdelkrim een enorme moed en standvastigheid. Met veel geduld en wijsheid weten ze de bevoorradingen te saboteren, de capitulatie van Spanje laat niet lang op zich wachten, de Rif is in handen van de Berbers.

Boek: James Lecesne - Het geheim van Leonard Pelkey

‘Toen hij was verdwenen was hij overal’ luidt de ondertitel van het eerste deel van de jeugdboekenreeks Black Pimento, Het geheim van Leonard Pelkey. Met deze serie brengt uitgeverij Pimento zogenaamde cross-overthrillers uit; boeken die zowel voor jongeren als volwassenen geschreven zijn. Dat dit een lastige opgave is, blijkt uit dit boek van filmmaker en nu ook auteur James Lecesne.


Uitslagen zondaghoofdklasse

Gisteren stond er in de Hoofdklasses A en C een inhaalronde op het programma in de zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

Elinkwijk - Hollandia 0-3
44' Jordi Piek 0-1
55' Klaas Vriend 0-2
90' Bob Kortebos 0-3

ADO'20 - FC Hilversum 0-2
21' Wouter Kos 0-1
23' Tom Clobus 0-2

Hoofdklasse C

WSV - FC Lienden 2-2
48' Sjoers Jens 1-0
65' Sjoerd Jens 2-0
67' Jesse Pastoors 2-1 (penalty)
90' Jesse Pastoors 2-2 (penalty)

De Treffers - Be Quick 1887 1-0
13' Aleh Putsila 1-0

Marcel Groninger (trainer Be Quick)

WKE - Sneek Wit Zwart afgelast

Mourinho: "Volgende stap is naar Spanje"

Het is pas het eerste seizoen voor Jose Mourinho in Italië, maar de trainer sprak over zijn ambities om naar Spanje te gaan. De Portugees, op dit moment trainer van Internazionale, wil graag in de toekomst aan de slag in Spanje.

Eerder won de 46-jarige oefenmeester met Chelsea al de Premier League en hij is op dit moment hard op weg om Italiaans kampioen te worden. Na 25 speelrondes staat Inter aan kop met 59 punten, terwijl Juventus, de nummer twee, negen punten achterstand heeft.

De missie van Mourinho is echter nog niet af wanneer hij de Italiaanse titel verovert. "Een van mijn ambities is het winnen van de drie belangrijkste kampioenschappen in Europa: De Premier League, Serie A en de Primera División. Als ik de eerste twee win dan richt ik me in de toekomst op La Liga", aldus Mourinho in The Sun.

Solskjær geen bondscoach van Noorwegen

Het voorstel van de Noorse voetbalbond om Ole Gunnar Solskjær als bondscoach aan te stellen is mislukt. De voormalig international gaf op de nationale televisie uitleg over zijn besluit.

"Ik vond het niet het juiste moment. Het was daarom niet opportuun, maar het was wel leuk te worden gevraagd." Er waren vele namen genoemd om de bondscoach positie te nemen. Trond Sollied (SC Heerenven), Ståle Solbakken (FC København), Jan Jönsson (Stabæk IF), Roy Hodgson (Fulham) en Tom Nordlie (Kongsvinger IL) waren de namen die in aanmerking kwamen.

In de WK-kwalificatie is Noorwegen in groep negen ingedeeld, met onder andere Nederland. Met slechts twee punten uit drie wedstrijden staan ze er matig voor.

50% van Xbox bezitters betaalt om online te kunnen spelen

Meer dan de helft van de Xbox 360 bezitters, die gebruik maken van de mogelijkheid om online te gaan, betaalt om dit te doen. Aldus een intern document van Microsoft dat gereviewd is door Seattle P-I.

Microsoft biedt twee versies van Xbox Live aan. Een gratis "zilveren" abonnement, waarmee de gebruiker toegang krijgt tot downloadbare content en een "gouden" abonnement waarmee online games gespeeld kunnen worden. In Nederland kost een "gouden" abonnement zestig euro per jaar.

Het Excel document dat door Seattle P-I is gezien is van februari 2008 en bevat interne schattingen tot juni 2008. Een woordvoerder van Microsoft geeft aan geen commentaar te hebben over het betreffende document, wel geeft hij aan dat meer dan de helft van de gebruikers betaalt om online te kunnen spelen.

Sauerbreij zesde in Stoneham

Bij wereldbekerwedstrijden in Stoneham is de Nederlandse snowboardster Nicolien Sauerbreij gisteren in de top acht op de parallelreuzenslalom geklasseerd. De Nederlandse, die al een nominatie voor de Spelen van volgend jaar in Vancouver op zak heeft, eindigde op de Canadese piste als zesde.

Sauerbreij wist zich als tweede te plaatsen voor de finaleronde waar de beste zestien uitkomen. In de achtste finales was ze te sterk voor de Franse specialiste Camille De Faucompret. In de kwartfinale verloor Sauerbreij vervolgens van de Duitse Amelie Kober, die later de wereldbekerwedstrijd won. Kober versloeg in de eindstrijd de Japanse Tomoka Takeuchi.

Lazovic: "De wereld is tegen me"

Danko Lazovic bewees afgelopen zondag zijn waarde voor PSV. De spits scoorde tegen FC Groningen in de laatste minuut, wat de winst opleverde voor PSV.

Lazovic kwam in de ploeg voor Danny Koevermans, en vierde vrij emotioneel zijn goal. "Ik word overal afgebrand. In kranten, maar ook in praatprogramma's op televisie. De wereld is tegen me. Dit is mijn antwoord. Niemand kan Danko kapot maken'', vertelt de spits maandag in AD/Sportwereld.

Met dank aan Lazovic keerde PSV terug naar Eindhoven met drie punten. Het was de voorzet van de voormalige speler van FC Groningen, Stef Nijland, die er voor zorgde dat de Servische spits de bal voorbij keeper Luciano da Silva kon koppen.

Bom explodeert na waarschuwing ETA

In Spaans Baskenland is een bom ontploft bij het hoofdkwartier van de Baskische Socialistische partij in de stad Lazkao. Dat gebeurde in het holst van de nacht, twee uur nadat de separatistische beweging ETA via een telefoontje een waarschuwing had afgegeven.

Niemand raakte gewond door de explosie, die wel veel schade veroorzaakte. De bomaanslag komt vlak voor regionale verkiezingen, die komende zondag plaats hebben. In het weekeinde bleek uit peilingen dat de gematigde Baskische Nationale Partij na bijna drie decennia de macht dreigt te verliezen in Baskenland. De socialisten staan op voorsprong.

De ETA vecht al veertig jaar voor een onafhankelijk Baskenland in het noorden van Spanje en het zuidwesten van Frankrijk. De terreurbeweging wordt verantwoordelijk geacht voor 825 slachtoffers van dodelijk geweld.

Van Basten ontevreden over Suárez

Ajax won gisteren met 2-1 tegen FC Volendam maar echt verdiend was het niet voor de Amsterdammers. De nummer achttien van de Eredivisie kreeg veel kansen en kwam zelfs tot 2-2. De goal werd echter wel afgekeurd vanwege buitenspel. De kansen waren er voor Ajax, maar er werd slechts tweemaal gescoord.

"We kunnen niet op balbezit spelen. Voorin hebben de spelers binnen één tel weer balverlies", reageerde de oefenmeester na afloop van het met 2-1 gewonnen duel. "Het verhaal over het missen van kansen is dit seizoen al heel vaak verteld. Als je zo veel kansen mist als wij gisteren deden, heb je het tegen elke tegenstander moeilijk. We hebben het geluk gehad dat we tegen Volendam twee keer konden scoren uit standaardsituaties. Het is een treurige constatering dat we hier sinds september geen vooruitgang mee hebben geboekt."

Vooral Luis Suárez kreeg kritiek over zich heen van de trainer. "Hij heeft veel kansen gemist. Ik kan onmogelijk tevreden over hem zijn. Hoe Van Basten dit probleem op gaat lossen weet hij zelf ook nog niet. "We trainen in partijvormen, we trainen op afwerken, ik weet niet wat we daar meer aan kunnen doen", aldus de coach tegenover het AD.

Bot gaat 'noodgedwongen' naar andere club

René Bot voelt zich in de steek gelaten door trainer Henk van Stee. De verdediger van De Graafschap kreeg deze week te horen dat hij geen deel meer uitmaakt van de eerste selectie.

"Dit is pijnlijk. Ik heb altijd alles gegeven bij deze club. En dan word je er ineens uitgezet, zonder reden," reageert de teleurgestelde verdediger tegenover Omroep Gelderland. "Er is niks gezegd, alleen een papiertje voorgelezen. Daar moest je het mee doen. Mijn hart ligt bij deze club. Als je op deze manier behandeld wordt, dat vind ik niet echt netjes."

Door de ontstane situatie is Bot van plan om een andere club te gaan zoeken. "Veel supporters zongen me vandaag toe, dat doet me goed. Ik moet nu noodgedwongen naar een andere club, je wordt gewoon weggepest en dat doet pijn."

[A1GP] Electronisch probleem voor Ho-Pin Tung

Met gemengde gevoelens kijkt Team China-rijder Ho-Pin Tung terug op de beide races in de A1GP-klasse, dit weekend in Zuid-Afrika.

Zowel in de Sprintrace als in de Hoofdrace startte de jonge Chinees zoals we hem gewend zijn, als een raket. Hij maakte beide keren direct veel plaatsen goed. In de Sprintrace leverde hij felle strijd met Nieuw Zeelander Earl Bamber en de Duitser Ammermüller. Tegen het einde van de Sprintrace wist Ho-Pin Tung het langdurige gevecht met de Team Duitsland-rijder in zijn voordeel te beslechten. Ho-Pin werd dertiende.

In de Hoofdrace vertrok de Nederlandse Chinees van de twaalfde plek, hij haalde twee collega’s in en lag tiende, direct achter Jeroen Bleekmolen. Na een kort uitstapje naast de baan en een snelle pitstop maakte Tung een snelle opmars door het veld. Al in achtste positie liggend verstoorde een elektronisch probleem de Chinese droom. Het motor- management systeem sprong in de ‘safe mode’, waardoor Ho-Pin in de eerste versnelling naar de pit kroop. Daar werd geprobeerd het systeem te resetten, maar na nog een rondje op de baan trad het probleem opnieuw op. Einde race voor Ho-Pin Tung, die een reëel uitzicht had op een finish in de punten.

"Dit is voor iedereen in het team teleurstellend, het team had echt voor meer snelheid in de auto gezorgd en ik kon goed pushen en vechten. Als je dan als team competitief bent en je wordt door een technisch probleem uit de wedstrijd geworpen, dan is dat teleurstellend," vertelt Ho-Pin direct na de race. Hij voegt daaraan toe: "Iedereen is teleurgesteld, maar ook is iedereen ervan overtuigd dat als alles een keer goed gaat en mechanische pech geen roet in het eten gooit, dat we in de kop van het veld kunnen meestrijden om de podiumplaatsen. Ik hoop dat in Portugal te kunnen laten zien. De auto is nu snel genoeg en ik ook, dat hebben de rondetijden vandaag wel laten zien."

Publieke Omroep koopt Oscarwinnaars

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft de grote Oscarwinnaar Slumdog Millionaire aangekocht. Dat heeft een zegsvrouw vandaag bekendgemaakt. De tragikomedie over een jongen uit de sloppen van Mumbai die in een televisiequiz miljonair kan worden won vannacht acht beeldjes, waaronder die voor beste film en regie.

De film maakt deel uit van een contract met distributeur Cineart dat veertien titels omvat. Twee andere films in het pakket wonnen vannacht ook een Oscar: de komedie Vicky Cristina Barcelona (met actrice Penélope Cruz) en het kostuumdrama The Duchess.

Daarnaast kocht de NPO van Cineart ook een aantal films dat voor een Oscar was genomineerd, zoals de animatie Waltz with Bashir en Gouden Palmwinnaar Entre les Murs.

Brochure scheppingsleer op de deurmat

De brochure 'Evolutie of Schepping? Wat geloof jij?' valt vandaag bij alle Nederlanders in de brievenbus. Met de brochure wil een groep behoudende christelijke organisaties de evolutieleer ter discussie stellen.

Afgelopen donderdag vonden de inwoners van Urk de brochure al op hun deurmat. De initiatiefnemers van de campagne brachten deze toen persoonlijk rond in het dorp. De rest van Nederland vindt de brochure vandaag tussen de reguliere reclamepost.

In de brochure, die een oplage heeft van 6,6 miljoen, staat onder meer dat de evolutieleer van Darwin technisch niet te bewijzen is. De evolutieleer zou daarom een geloof zijn, net als het verhaal dat God de aarde schiep in zes dagen.

De verspreiding van de brochure valt ruim anderhalve week na de geboortedag van Darwin op 12 februari. Eerder deze maand barstte binnen de kringen van de EO een discussie los over het thema, nadat EO coryfee Andries Knevel in een televisieprogramma afstand had genomen van de scheppingsleer.

Gelukkig kun je de brochure gewoon terugsturen

Politie arresteert verdachten aanslag Caïro

De politie in Egypte heeft twee verdachten aangehouden van de bomaanslag gisteravond in een toeristische zone in het centrum van de hoofdstad Caïro. Dat meldde CNN vandaag.

Een 17-jarige toeriste uit Frankrijk kwam om het leven door de aanslag. Ze bezweek in een ziekenhuis aan verwondingen. De autoriteiten melden dat 22 mensen gewond raakten, onder wie vijftien Fransen, een Duitser, drie Saudi's en drie Egyptenaren.

De bom ontplofte vlakbij een café in de wijk Khan el-Khalil, waar veel toeristen komen. Volgens de politie was er nog een tweede bom in de drukke straat gegooid. Deze bom ging niet af, maar werd later gecontroleerd tot explosie gebracht toen de politie het gebied al had afgezet.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. In 2005 kwamen in dezelfde wijk drie mensen om bij een bomaanslag. Drie jaar geleden werd voor het laatst een aanslag op westere toeristen in Egypte gepleegd.

Australiërs vluchten weer voor vuur

Duizenden Australiërs zijn vandaag in de deelstaat Victoria op de vlucht geslagen voor oplaaiende bosbranden. De brandweer vreest dat de harde wind en hoge temperaturen het vuur aanwakkert nabij de grote stad Melbourne. In de plaats Lilydale, veertig kilometer verderop, is een opvangcentrum geopend voor evacuees.

Gisteren herdacht het land nog de meer dan tweehonderd mensen die de afgelopen weken het leven lieten door de branden. In Melbourne kwamen duizenden mensen bijeen in de Rod Laver Arena, het belangrijkste stadion van het tennistoernooi Australian Open.

Het vuur heeft al een gebied van 450.000 hectare in de as gelegd. Dat is bijna net zo groot als de provincie Noord-Brabant. Zeker 1800 huizen werden verwoest. In totaal kwamen 208 mensen om het leven.

Australiërs vluchten weer voor vuur  (foto: ANP)

Heath Ledger krijgt postuum Oscar voor Joker

Wijlen Heath Ledger heeft vannacht  in Los Angeles de Oscar voor de beste mannelijke bijrol gewonnen. Hij werd onderscheiden voor zijn rol als The Joker in de meest recente Batman-film The Dark Knight.

De vader, moeder en zus van Ledger waren naar het Samuel Goldwyn Theater gekomen om het beeldje in ontvangst te nemen namens hun zoon en broer. Zij kregen een staande ovatie toen zij het podium betraden. De hele zaal was ontroerd toen zij hun zoon en broer memoreerden. Het beeldje gaat naar zijn 3-jarige dochtertje Matilda. Het was de tweede nominatie die Ledger kreeg. Eerder was hij al in de race voor het homocowboy-epos Brokeback Mountain (2005). Ledger versloeg ditmaal onder meer Philip Seymour Hoffman (Doubt) en Josh Brolin (Milk).

Heath Ledger overleed een jaar geleden op 28-jarige leeftijd. In zijn appartement in New York had hij per ongeluk een overdosis medicijnen ingenomen.

Eerder won Ledger postuum al een Golden Globe en een Bafta Award voor zijn vertolking van de demonische crimineel The Joker.

Het was de tweede keer in de geschiedenis dat een acteur postuum een Oscar ontving. De eerste was in 1977, toen acteur Peter Finch het beeldje kreeg voor zijn rol in de film Network.

Servebot hoofden en zombies in Dead Rising screenshots

We komen steeds dichter bij de release van Dead Rising: Chop Till you Drop, maar Capcom brengt ons vandaag in totaal zes screenshots vol met Servebot hoofden en zombies.

Dead Rising: Chop Till You Drop ligt eind deze week in de winkels.

In Dead Rising: Chop Till You Drop volgen we Frank West als hij tijdens zijn jacht op een scoop belandt in het door zombies geïnfecteerde stadje Willamette. Frank vlucht naar de locale mall in de hoop daar veilig te zijn, maar het blijkt dat deze plek net zo dodelijk is als de rest van de stad. In zijn zoektoch naar de waarheid over de zombies heeft Frank maar twee doelen, overleven en eventueel andere bewoners redden.

De allerlaatste extrava(g/k)antie

Toen ik op één zo'n feestje voor het eerst met het meisje danste dat later de liefde van mijn leven zou blijken te zijn, schuifelden we op de nummer 1-hit van destijds, Kokomo van de Beach Boys. Tijdens de coupletten kwam ze steeds dichterbij, om bij het refrein los te laten en uitbundig mee te blèren. Na het één-na-laatste refrein kwam ze weer heel dichtbij, terwijl ze de tekst fluisterend in mijn oor meezong. “Everybody knoo-o-ows...” Ze kuste mijn oor, “a little place like Kokomo”, wang, “now if you wanna go and get away from it all”, hand over mijn borstkas, ...

Roddick grijpt titel in Memphis

Andy Roddick is de winnaar geworden van het ATP-toernooi van Memphis. In een spannende finale versloeg hij Radek ¦tepánek met tweemaal 7-5.

¦tepánek was de te kloppen man op indoor hardcourt de laatste weken. Het verlies tegen Roddick betekende een einde aan zijn winning streak van negen duels. Een week eerder had dit al de titel in San Jose opgeleverd. Daar versloeg hij Roddick nog in de halve finale.

Roddick liet zich vandaag echter niet verrassen. De Amerikaan speelde overtuigend en agressief voor eigen publiek en ondanks twee spannende sets was de 7-5, 7-5 overwinning verdiend te noemen. Het is de eerste titel van 2009 voor Roddick. Zijn totale aantal komt hiermee op 26.

Robredo wint tweede titel op rij

Tommy Robredo is de man in vorm op gravel op dit moment. Na toernooiwinst in Costa do Sauipe vorige week schreef hij deze week ook het toernooi van Buenos Aires op zijn naam. In de finale klopte hij thuisfavoriet Juan Monaco.

Voor Robredo is dit alweer zijn tiende gewonnen wedstrijd op rij. Ondanks enkele zware partijen deze week, met onder meer drie driesetters, was de titel verdiend te noemen. Ondanks het feit dat tegenstander Monaco een thuiswedstrijd speelde toonde de Spanjaard zich de betere op de beslissende momenten. In een partij die door regen onderbroken werd na de eerste set zegevierde Robredo met 7-5, 2-6 en 7-6(5).

Ook vorige week trof Robredo een thuisfavoriet in de finale. In Brazilië versloeg hij toen Thomaz Bellucci, eveneens in drie sets. Voor Robredo betekende de overwinning in Argentinië deze week zijn negende ATP-titel. Acht hiervan werden behaald op gravel.

Killzone 2 in CryEngine 2? Dat kan!

Er zijn in deze wereld heel veel goede en originele leveldesigners. Zo ook een ene McGinge, die actief is op de forums van Crymod. Hij houdt wel van Killzone 2, want anders had hij dit niet gedaan. Hij heeft namelijk een level ontworpen voor Crysis, die gebaseerd is op de CG-trailer van Killzone 2 die in het jaar 2005 getoond werd. We citeren McGinge:

"Welcome to this news update regarding the WIP level currently in development by community member and modder atsest. The aim of the level is to recreate the 2005 CG trailer for Killzone 2 and the author has recently released a new ingame trailer video as well as some great new iamges showing off the features of the level; today we have this to present."

U wilt een trailer zien? Dat kan! De trailer staat inmiddels op Youtube en is hieronder te bewonderen.

Groenendaal fietst laatste wedstrijd

Richard Groenendaal heeft zijn wielercarrière afgesloten met een negentiende plaats in het Vlaamse Oostmalle. De winst in de wedstrijd ging naar Sven Nys die Niels Albert en Sven Vanthourenhout voorbleef.

Vooraan vocht Nys een verbeten strijd uit met Albert en daarachter Vanthourenhout. Uiteindelijk was Nys de beste van de koplopers. Daarachter kwam Groenendaal als negentiende over de meet. Hij kuste zijn fiets en hing deze aan een haak die aan het podium hing.

De Brabander kreeg van het Vlaamse publiek eerbetoon voor zijn lange wielercarrière. Lange tijd had Groenendaal ruzie met sommige fans, maar de echte fans steunden hem. "Maar tussen mij en de echte fans van de sport is er nooit iets misgegaan," aldus Groenendaal die veel cadeaus kreeg bij zijn afscheid.

"Mijn lijf heeft steeds langer nodig om van zoiets te herstellen, dat merk ik het hele seizoen al. Ik ben echt op. Ik ga nog wat handen schudden en dan naar huis. Een patatje halen en lekker op de bank liggen," zei de Nederlander tenslotte.

DLC Street Fighter IV in beeld

Enkele dagen geleden kwam het langverwachte Street Fighter IV uit op de Xbox 360 en Playstation 3. De game deed het direct goed in Japan. Hoe de verkopen hier in Europa tot nu toe zijn is niet bekend. Wel weten we iets anders. Street Fighter IV ligt nog geen week in de winkels en er is nu al downloadable content onderweg. Er zijn twee video's verschenen waarin de DLC in beeld komt. Nieuwsgierig wat de DLC inhoudt? Bekijk dan onderstaande video's.


Uitslagen Spanje speelronde 24

FC Barcelona heeft wederom een deel van de voorsprong ingeleverd. Thuis werd er voor de tweede keer dit seizoen verloren, waardoor het in goede vorm stekende Real Madrid dichterbij komt.

De Catalaanse equipe moest voor de vierde keer dit seizoen aantreden tegen stadsrivaal Espanyol, en had voorheen geen problemen tegen de hekkensluiter van de competitie. De bezoekers waren zaterdag echter gedrevener, maar konden desondanks weinig uitrichten. Totdat Seydou Keita een rode kaart kreeg voor een harde charge, hetgeen Espanyol een man-meer-situatie opleverde. Vlak na rust profiteerden de bezoekers via oud-Barcelonaspeler Iván de la Peña. De middenvelder kopte eerst raak alvorens hij profiteerde van een blunder van doelman Víctor Valdés. Barcelona kwam via Touré Yaya nog wel in de buurt, maar kon geen punten meer redden.

Real Madrid kende een bijzonder makkelijk duel tegen Real Betis. Doelman Ricardo en zijn defensie stapelden fout op fout, en dat resulteerde al snel in een 3-0 achterstand. Gonzalo Higuaín en Klaas Jan Huntelaar (twee maal) waren hiervoor verantwoordelijk. Via een afstandsschot van Ricardo Oliveira kwam Betis nog heel even terug, maar nadat Raúl nog twee fraaie treffers in het doel van Betis werkte was het helemaal gespeeld. Sergio Ramos mocht nog voor rust de 6-1 binnenkoppen, om zo direct de eindstand op het scorebord te zetten. Na de thee werd er namelijk niet meer gescoord, aangezien de Madrilenen de energie spaarden voor het aanstaande Champions League-duel met Liverpool.

De subtopper van de week was het duel tussen Sevilla en Atlético de Madrid, de nummers drie en zes van de ranglijst. De beide teams hielden elkaar lange tijd in evenwicht en het leek er dan ook op dat de punten in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán gedeeld zouden worden. Tot vijf minten voor tijd, toen Jesús Navas plots aan de verdediging ontsnapte en de bal onder Leo Franco door het doel in stuurde. Valencia verspeelde weer eens dure punten. David Villa zette de ploeg nog wel voor bij Deportivo de La Coruña, maar zag in de tweede helft eerst een rode kaart en vervolgens Adrián López gelijkmaken.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
21/2FC BarcelonaRCD Espanyol1-2
21/2Real Madrid CFReal Betis Balompié6-1
21/2Villarreal CFReal Sporting de Gijón2-1
21/2Sevilla FCClub Atlético de Madrid1-0
22/2RCD MallorcaReal Racing Club1-0
22/2CA OsasunaCD Numancia2-0
22/2RC Recreativo de HuelvaUD Almería1-1
22/2Real Valladolid CFMálaga CF1-3
22/2Getafe CFAthletic Club1-1
22/2Deportivo de La CoruñaValencia CF1-1

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona2419326071-20
2Real Madrid CF2417255355-28
3Sevilla FC2413564432-21
4Villarreal CF2411854138-32
5Valencia CF2411673944-35
6Málaga CF2411673941-35
7Club Atlético de Madrid2410683648-35
8Deportivo de La Coruña2410683628-30
9Athletic Club de Bilbao248793134-37
10Real Valladolid CF2493123035-39
11Real Racing Club de Santander247892925-28
12Getafe CF2461082834-36
13UD Almería2477102830-38
14Real Sporting de Gijón2490152730-53
15RC Recreativo de Huelva2468102621-34
16Real Betis Balompié2475122632-38
17CA Osasuna2459102425-30
18RCD Mallorca2466122424-40
19RCD Espanyol2449112122-38
20CD Numancia2462162026-48

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona23
2David VillaValencia CF19
3Lionel MessiFC Barcelona16
4Diego ForlánClub Atlético de Madrid15
5Gonzalo HiguaínReal Madrid CF14
6Álvaro NegredoUD Almería13
=Raúl GonzálezReal Madrid CF13
8Thierry HenryFC Barcelona12
=Giuseppe RossiVillarreal CF12
10Fernando LlorenteAthletic Club10
=Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid10

Programma:

DatumThuisUit
28/2Athletic ClubSevilla FC
28/2RCD EspanyolReal Madrid CF
1/3CD NumanciaDeportivo de La Coruña
1/3UD AlmeríaGetafe CF
1/3Real Sporting de GijónRCD Mallorca
1/3Real Racing ClubCA Osasuna
1/3Málaga CFRC Recreativo de Huelva
1/3Club Atlético de MadridFC Barcelona
1/3Valencia CFReal Valladolid CF
1/3Real Betis BalompiéVillarreal CF

Adelaar: "We hebben onszelf niet beloond."

Het moedige FC Volendam sleepte er zondagmiddag bijna een gelijkspel uit bij provinciegenoot Ajax, maar omdat Rowin van Zaanen en Melvin Platje in de slotfase open kansen misten, bleef het 2-1 voor Ajax.

Volendam kwam in de eerste helft goed mee met de thuisploeg, zag ook trainer Frans Adelaar. "We hadden in de eerste helft wat problemen in de organisatie door Anita, maar dat was vrij snel opgelost. Voor de 0-1 hadden we de bal al af kunnen werken toen Rowin van Zaanen door kwam op links. De eerste goal was een mooie goal. Goed uitgevoerd en mooi afgerond."

Na die goal werd het minder. "We deden te weinig met onze uitbraken. Veel spelers hadden ook problemen met de gladheid, want zag diverse jongens op hun snuffert gaan."

"Na rust liepen we te ver achteruit", ging Adelaar verder. "Ook al kwamen we niet echt in de problemen en bleven we rustig. Dan is het toch ook wel weer jammer dat je wederom uit een standaardsituatie de 2-1 om je oren krijgt. Dan moet je wat en gooi ik een spits erbij, maar ga je ook veel ruimte weggegeven."

"Ajax had het af kunnen maken, maar dan krijgen wij twee meer dan honderd procent kansen. Meer dan honderd procent kan niet, hè? We laten het na om gelijk te maken en sta je met lege handen en de complimenten. We hebben onszelf niet beloond."

Aissati: "Ik zit op 75 procent"

Ismaïl Aissati maakte zondag zijn officiële debuut voor Ajax in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Volendam (2-1). De middenvelder is naar eigen zeggen nog niet helemaal wedstrijdfit.

"Ik ben nog niet helemaal wedstrijdfit, zit nu op 75 procent. Of ik tegen Fiorentina ook zal spelen, horen we later pas," reageert Aissati na afloop tegenover het journaille.

Tegen Volendam mocht Aissati bij een 1-1 tussenstand invallen voor Robbert Schilder. "Je valt natuurlijk het liefst in bij een voorsprong, maar je hoort mij niet klagen. Ik hoop nu veel wedstrijden te gaan spelen en ritme op te doen. En ik eis van mezelf dat ik in die duels belangrijk zal zijn."

Ismaïl Aissat kon door hardnekkige blessures nog niet eerder in actie komen voor Ajax. Zondag speelde hij het laatste half uur mee.

Hiddink droomt van CL-zege met Chelsea

Guus Hiddink spreekt in een interview op de website van Chelsea over zijn ambities met de Londense club. Hoewel de spelers zich in de strijd om de landstitel niet gewonnen geven, lijkt Hiddink meer te dromen van het winnen van de Champions League.

"Zo lang het statistisch gezien nog niet is beslist zullen de spelers ervoor gaan, maar de Champions League is ook heel aantrekkelijk," aldus Hiddink, die de grote beker in 1988 met PSV won. "Als jonge speler of coach is het een droom om die beker in je handen te hebben. Het geeft je een onbeschrijflijk gevoel als je dat hebt bereikt. Om hem nog een keer te winnen is echt een droom."

Hiddink staat komende woensdag met Chelsea in de achtste finale tegenover Juventus. "Het kan raar verlopen als zulke topteams tegen elkaar spelen. Neem bijvoorbeeld de finale van 1999 tussen Bayern München en Manchester United. Het wordt door zeer kleine details beslist."

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.