Honda: "Nog geen serieuze koper gevonden"

Stefan (sportfreak)
Honda heeft nog altijd geen serieuze koper gevonden voor het Formule 1-team. De kans dat het team komende maand aan de start staat van de GP van Australië is hierdoor een stuk kleiner geworden.

"We hebben verschillende aanbiedingen gekregen, maar er heeft zich nog geen serieuze koper gemeld. Het verkoopproces verloopt moeizaam", aldus Honda-topman Takeo Fukui tijdens een persconferentie in Tokio, waarin eveneens bekend werd gemaakt dat hij later dit jaar stopt als president en algemeen directeur van het Japanse bedrijf. Zijn functie wordt in juni overgenomen door Takanobu Ito.

Onlangs was er nog het gerucht dat Virgin-baas Richard Branson interesse zou hebben in een overname van het team. Afgelopen weekend gaf hij echter aan dat er eerst het nodige aan de Formule 1 moet veranderen, voor hij in deze sport zou willen stappen. Verder onthulde Bernie Ecclestone zondag dat hij Ross Brawn en Nick Fry wilde helpen bij een zogenoemde management buy-out, maar dat zijn hulp door het team werd afgewezen.