Adelaar: "We hebben onszelf niet beloond."

Peterselieman
Het moedige FC Volendam sleepte er zondagmiddag bijna een gelijkspel uit bij provinciegenoot Ajax, maar omdat Rowin van Zaanen en Melvin Platje in de slotfase open kansen misten, bleef het 2-1 voor Ajax.

Volendam kwam in de eerste helft goed mee met de thuisploeg, zag ook trainer Frans Adelaar. "We hadden in de eerste helft wat problemen in de organisatie door Anita, maar dat was vrij snel opgelost. Voor de 0-1 hadden we de bal al af kunnen werken toen Rowin van Zaanen door kwam op links. De eerste goal was een mooie goal. Goed uitgevoerd en mooi afgerond."

Na die goal werd het minder. "We deden te weinig met onze uitbraken. Veel spelers hadden ook problemen met de gladheid, want zag diverse jongens op hun snuffert gaan."

"Na rust liepen we te ver achteruit", ging Adelaar verder. "Ook al kwamen we niet echt in de problemen en bleven we rustig. Dan is het toch ook wel weer jammer dat je wederom uit een standaardsituatie de 2-1 om je oren krijgt. Dan moet je wat en gooi ik een spits erbij, maar ga je ook veel ruimte weggegeven."

"Ajax had het af kunnen maken, maar dan krijgen wij twee meer dan honderd procent kansen. Meer dan honderd procent kan niet, hè? We laten het na om gelijk te maken en sta je met lege handen en de complimenten. We hebben onszelf niet beloond."