Ziekenboeg Ajax stroomt snel leeg

Sven (Svensational)
Trainer Marco van Basten van Ajax heeft donderdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Fiorentina waarschijnlijk de beschikking over een nagenoeg fitte selectie.

De oefenmeester verwacht dat Jan Vertonghen, Gabri en Urby Emanuelson op tijd fit zijn voor de return tegen de Italiaanse club in de derde ronde van de UEFA Cup. Dario Cvitanich en Eyong Enoh maken maandagavond in een oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys al hun rentree bij Jong Ajax.

Ismaïl Aissati debuteerde zondagmiddag na lang blessureed tijdens de thuiswedstrijd tegen Volendam (2-1) in de hoofdmacht van Ajax. Daley Blind maakte zaterdag zijn rentree bij het hoogste jeugdelftal van de Amsterdamse club. Siem de Jong, Mitchell Donald en Jan Arie van der Heijden zijn nog wel geblesseerd.

Ajax verdedigt donderdag tegen Fiorentina een voorsprong van 1-0. De winnaar over twee ontmoetingen stuit in de achtste finales van de UEFA Cup op FC Twente of Olympique Marseille. De verwachting is dat de ArenA voor het duel met Fiorentina helemaal vol zit. Ajax verkocht al ruim 40.000 kaarten voor de ontmoeting met de huidige nummer vier van de Serie A, meldt het ANP.