[A1GP] Electronisch probleem voor Ho-Pin Tung

Olga (Nuongirl)
Met gemengde gevoelens kijkt Team China-rijder Ho-Pin Tung terug op de beide races in de A1GP-klasse, dit weekend in Zuid-Afrika.

Zowel in de Sprintrace als in de Hoofdrace startte de jonge Chinees zoals we hem gewend zijn, als een raket. Hij maakte beide keren direct veel plaatsen goed. In de Sprintrace leverde hij felle strijd met Nieuw Zeelander Earl Bamber en de Duitser Ammermüller. Tegen het einde van de Sprintrace wist Ho-Pin Tung het langdurige gevecht met de Team Duitsland-rijder in zijn voordeel te beslechten. Ho-Pin werd dertiende.

In de Hoofdrace vertrok de Nederlandse Chinees van de twaalfde plek, hij haalde twee collega’s in en lag tiende, direct achter Jeroen Bleekmolen. Na een kort uitstapje naast de baan en een snelle pitstop maakte Tung een snelle opmars door het veld. Al in achtste positie liggend verstoorde een elektronisch probleem de Chinese droom. Het motor- management systeem sprong in de ‘safe mode’, waardoor Ho-Pin in de eerste versnelling naar de pit kroop. Daar werd geprobeerd het systeem te resetten, maar na nog een rondje op de baan trad het probleem opnieuw op. Einde race voor Ho-Pin Tung, die een reëel uitzicht had op een finish in de punten.

"Dit is voor iedereen in het team teleurstellend, het team had echt voor meer snelheid in de auto gezorgd en ik kon goed pushen en vechten. Als je dan als team competitief bent en je wordt door een technisch probleem uit de wedstrijd geworpen, dan is dat teleurstellend," vertelt Ho-Pin direct na de race. Hij voegt daaraan toe: "Iedereen is teleurgesteld, maar ook is iedereen ervan overtuigd dat als alles een keer goed gaat en mechanische pech geen roet in het eten gooit, dat we in de kop van het veld kunnen meestrijden om de podiumplaatsen. Ik hoop dat in Portugal te kunnen laten zien. De auto is nu snel genoeg en ik ook, dat hebben de rondetijden vandaag wel laten zien."