Groenendaal fietst laatste wedstrijd

Richard Groenendaal heeft zijn wielercarrière afgesloten met een negentiende plaats in het Vlaamse Oostmalle. De winst in de wedstrijd ging naar Sven Nys die Niels Albert en Sven Vanthourenhout voorbleef.

Vooraan vocht Nys een verbeten strijd uit met Albert en daarachter Vanthourenhout. Uiteindelijk was Nys de beste van de koplopers. Daarachter kwam Groenendaal als negentiende over de meet. Hij kuste zijn fiets en hing deze aan een haak die aan het podium hing.

De Brabander kreeg van het Vlaamse publiek eerbetoon voor zijn lange wielercarrière. Lange tijd had Groenendaal ruzie met sommige fans, maar de echte fans steunden hem. "Maar tussen mij en de echte fans van de sport is er nooit iets misgegaan," aldus Groenendaal die veel cadeaus kreeg bij zijn afscheid.

"Mijn lijf heeft steeds langer nodig om van zoiets te herstellen, dat merk ik het hele seizoen al. Ik ben echt op. Ik ga nog wat handen schudden en dan naar huis. Een patatje halen en lekker op de bank liggen," zei de Nederlander tenslotte.