Limo en Makau in Marathon Rotterdam

William Kipsang en Abel Kirui krijgen op zondag 5 april bij de 29e editie van de Fortis Marathon Rotterdam steun bij hun jacht op het parcoursrecord. De organisatie is erin geslaagd Richard Limo te strikken. De Keniaan is daarmee de derde atleet met een persoonlijk record onder 2.07.00.

Met twee andere Keniaanse atleten, Duncan Kibet (2.07.53) en Jackson Kipkoech (2.08.07) en de Marokkaan Lahouchine Mrikik (2.08.20) zijn nog drie snelle lopers aan de startlijst toegevoegd. De Fortis Marathon Rotterdam geniet internationaal de reputatie een uiterst snel parcours te hebben. Veel buitenlandse atleten komen naar Nederland om hun pr aan te scherpen. Vorig jaar slaagde William Kipsang glorieus in die opzet. Met 2.05.49 finishte hij op de Coolsingel in een nieuw parcoursrecord. Met Berlijn, Londen en Chicago behoort Rotterdam nu tot het selecte gezelschap van vier marathons met een eindtijd onder de 2.06.00.

"Wij denken dat het nog sneller kan. Zeker met het deelnemersveld dat we nu hebben. Het is een zorgvuldig samengestelde combinatie van ervaren lopers en jong talent. Veel van hen hebben een zeer scherpe tijd achter hun naam staan op de halve marathon. Er komt een generatie marathonlopers aan die een hele snelle eindtijd in de benen hebben. Wij doen er alles aan om die hier op het juiste moment aan de start te krijgen", aldus Mario Kadiks, directeur van de Fortis Marathon Rotterdam.

De grootste blikvanger van die jonge generatie is de Keniaan Patrick Makau. De bijna 24-jarige atleet kreeg van marathons overal ter wereld lucratieve aanbiedingen, maar vanuit sportief oogpunt heeft hij ervoor gekozen om op zondag 5 april 2009 in Rotterdam zijn debuut te maken.

Makau won afgelopen week de halve marathon van Ras Al Khaimah (Verenigde Arabische Republiek) in een 58.52. Met die prestatie klom hij naar de tweede plaats op de wereldranglijst halve marathon achter wereldrecordhouder Samuel Wanjiru (58.33) en verdrong hij Haile Gebrselassie (de wereldrecordhouder op de marathon).

Submitter:  Bron: FOK!sport