Van Basten ontevreden over Suárez

Ermin (TheClown1)
Ajax won gisteren met 2-1 tegen FC Volendam maar echt verdiend was het niet voor de Amsterdammers. De nummer achttien van de Eredivisie kreeg veel kansen en kwam zelfs tot 2-2. De goal werd echter wel afgekeurd vanwege buitenspel. De kansen waren er voor Ajax, maar er werd slechts tweemaal gescoord.

"We kunnen niet op balbezit spelen. Voorin hebben de spelers binnen één tel weer balverlies", reageerde de oefenmeester na afloop van het met 2-1 gewonnen duel. "Het verhaal over het missen van kansen is dit seizoen al heel vaak verteld. Als je zo veel kansen mist als wij gisteren deden, heb je het tegen elke tegenstander moeilijk. We hebben het geluk gehad dat we tegen Volendam twee keer konden scoren uit standaardsituaties. Het is een treurige constatering dat we hier sinds september geen vooruitgang mee hebben geboekt."

Vooral Luis Suárez kreeg kritiek over zich heen van de trainer. "Hij heeft veel kansen gemist. Ik kan onmogelijk tevreden over hem zijn. Hoe Van Basten dit probleem op gaat lossen weet hij zelf ook nog niet. "We trainen in partijvormen, we trainen op afwerken, ik weet niet wat we daar meer aan kunnen doen", aldus de coach tegenover het AD.