OM eist 12 jaar cel voor onthoofden vrouw

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft vandaag voor de rechtbank twaalf jaar gevangenisstraf geëist tegen Mehmet I.. Justitie verdenkt hem ervan dat hij in juni vorig jaar een 40-jarige vrouw heeft gewurgd en haar vervolgens met een zaag heeft onthoofd. Het OM houdt hem dan ook verantwoordelijk voor moord.

De 32-jarige I. had kort voor de dood van de vrouw samen met haar drugs gebruikt. Nadat ze crack hadden gerookt op de achterbank van de auto, gebeurden bij beiden rare dingen, verklaarde de verdachte tijdens een zitting van vorige week. De vrouw maakte volgens hem rare bewegingen, alsof ze stikte en haar ogen 'deden raar'. 'Ik probeerde haar te schudden', zei hij.

I. zou op dat moment zelf ook last hebben gehad van de mogelijk vervuilde drugs. Hij dacht dat hij zelf ook dood zou gaan.

De politie trof het lichaam van de vrouw op 14 juni vorig jaar aan in een auto bij een benzinestation langs de A1 bij Muiden. Een getuige verklaarde voor de rechter dat hij rond zeven uur in de ochtend bij het benzinestation een ruzie had gehoord op de achterbank van een auto. Hij belde de politie, die de dode, onthoofde vrouw in het voertuig vond.

Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft niet kunnen aantonen of de vrouw nog in leven was toen ze werd onthoofd. In haar lichaam bevonden zich sporen van cocaïne- en amfetaminegebruik. Volgens deskundigen gebruikte zij regelmatig drugs. In haar bloed trof het NFI sporen aan van verscheidene versnijdingsmiddelen die mogelijk in de drugs zaten, maar daaraan is de vrouw vermoedelijk niet overleden.


OM eist 12 jaar cel voor onthoofden vrouw  (foto: DAG)