Nederland is klaar met Sonja

Nederland is na vier jaar uitgesonjabakkerd. De rage schijnt voorbij te zijn. Dat blijkt uit de boekenverkoopcijfers van het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). In 2007 verkocht Sonja Bakker nog ongeveer 1,4 miljoen boeken, sindsdien zag ze de verkoop met meer dan 80 procent dalen.
 
Bereik je ideale gewicht! stond van de tweede week van 2006 tot maart 2007 onafgebroken in de top-10 van de meest verkochte boeken in Nederland. Een later boek, Bereik en behoud je ideale gewicht, was in de vijftien weken tot half maart 2007 regelmatig het meest verkochte boek. Volgens Fem Business is de verkoop van de dieetboeken goed geweest voor een opbrengst van 38 miljoen euro.

Bakker haalde in 1990 het diploma van de huishoudschool en rondde in 1993 de MEAO-opleiding (economisch en administratieve richting) af. Na de MEAO werkte Bakker als P&O-medewerker bij Christine le Duc BV te Volendam. Ze had zelf al diverse diëten geprobeerd voordat ze in 1995 met de schriftelijke LOI-cursus gewichtsconsulent begon, waarvan ze in 1997 het diploma behaalde. Hierna startte ze haar eigen gewichtsconsulentenpraktijk.