FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 augustus 2008

Bonnie St. Claire gaat met enge clown spelen

Eindelijk gloort er weer licht aan de horizon voor Bonnie St. Claire. Werd ze vorig jaar nog uitgelachen na haar schandalige optreden bij BNN's IQ-test , na haar optreden bij de Toppers wacht de zangeres weer een nieuwe uitdaging. Zij gaat binnenkort namelijk acteren.

Hiermee zal Bonnie voor het eerst op het witte doek te bewonderen zijn. Zij zal te zien zijn in een film over Eddy de Horrorclown. Eddy is een enge clown die pretparkbezoekers doet sidderen van angst.

Bonnie speelt in deze film samen met onder anderen Antje Monteiro en Tony Neef. Wanneer de opnames zullen beginnen, is nog niet bekend. Of Bonnie zelf een clownspak aantrekt is ook nog onbekend.

 


Bonnie speelde eerder al een bezorgde echtgenote

Kat van 20 kg wil nieuw baasje

Het Amerikaanse New Jersey zit sinds een week met een zeer dikke kat in haar maag. Het dier, dat maar liefst twintig kilo in de schaal legt, werd zwervend op straat gevonden. Sinds vorige week zaterdag zit de dikke kater in een asiel, waar hij op rantsoen is gezet om af te vallen.

Nadat er in lokale en nationale media veel aandacht werd besteed aan de witte kater, meldde zich de eigenaar van kat Powder. Baasje van de kat is een bejaarde vrouw, die niet meer in staat is voor hem te zorgen.

Omdat zij de huur niet meer kon betalen, werd het oude vrouwtje zonder pardon op straat geschopt. Met haar werd ook Powder de woning uitgezet. De vrouw, die inmiddels onderdak heeft gevonden bij vrienden, vertelde de naam van haar kat en wist te vertellen dat Powder tien jaar oud is.

Ondertussen stroomden de telefoontjes bij het asiel binnen. Iedereen wil maar wat graag de dikke kater in huis nemen. Met zijn twintig kilo is Powder overigens net niet de zwaarste kat aller tijden. Dat record is in handen van een kat die slechts een kilo zwaarder was.

Liefhebbers van katten kunnen een fotosessie met het beest hier bekijken.

Duitser krijgt twee nieuwe armen

Een 54-jarige Duitse boer verloor zes jaar geleden zijn beide armen bij een ongeval. Na een vijftien uur durende operatie in een kliniek in München, is deze man de eerste persoon ter wereld bij wie twee volledige armen zijn getransplanteerd.

Eerder werden al onderarmen en handen getransplanteerd, maar niet eerder werden volledige armen van een overleden donor 'verplaatst' naar een ander persoon. Volgens de echtgenote van de man is er nauwelijks verschil te zien met vroeger; zijn nieuwe handen lijken precies op zijn oude handen.

Of de transplantatie ook echt succesvol is verlopen voor de lange termijn, is pas over twee jaar bekend. Zenuwen hebben een lange tijd nodig om te groeien, dus de man moet nog even geduld hebben voordat hij zeker weet weer een normaal gevoel te hebben in nieuwe ledematen.

Met dank aan zyx1981 voor de submit

Hondensadist op fiets opgepakt

De Utrechtse dierenbeul die vorige week een rottweiler achter zijn fiets op sleeptouw had, is opgepakt. De politie heeft afgelopen nacht een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man paste op het dier, maar is niet de eigenaar.

Afgelopen zaterdag liet de man het beest achter zijn fiets aanrennen, totdat het uiteindelijk uitgeput neerstortte. Waarschijnlijk is dit ook de doodsoorzaak. De poten van de hond waren helemaal bloederig en kapot gelopen. De dierenamulance kon niets meer voor de hond betekenen, die achteloos op straat was achtergelaten door zijn oppas. Een onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde moet uitwijzen wat de exacte doodsoorzaak van het dier is.

Met dank aan bierspons voor de submit

Gordon scheert snor Henk Krol af

Gordon heeft de snor afgeschoren van Henk Krol. De hoofdredacteur van de Gay Krant ontving vanmiddag uit handen van Gordon de eerste Ozcar, waarmee hij werd onderscheiden voor zijn inzet voor de homogemeenschap. Krol had eens beloofd dat hij zijn snor zou afscheren als hij ooit een dergelijke prijs zou krijgen.

De zwangere Froukje de Both presenteerde de uitreiking in de Amsterdamse homobar Arc. De onderscheiding is een initiatief van de nieuwe homozender Oz Radio. Volgend jaar hoopt het radiostation Ozcars toe te kennen in verschillende categorieën, waaronder beste acteur en actrice.

Oz Radio is deze week prominent aanwezig tijdens de Amsterdamse Gay Pride. Een boot van de radiozender vaart vooraan in de bekende botenparade, die morgen plaatsvindt op de Prinsengracht.

Nieuwe huisvesting voor deel Armando Museum

Een gedeelte van het Armando Museum heeft tijdelijk een nieuw onderkomen: vanaf oktober zijn de afdelingen staf en documentatie gehuisvest in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Zij blijven daar tot de Elleboogkerk in de stad is herbouwd, naar verwachting in 2010. Dat heeft het museum vandaag laten weten.

In het zogenoemde Armando Museum Bureau zullen kleine exposities worden gehouden. Nadat het museum in de kerk eind oktober vorig jaar uitbrandde, werden exposities en evenementen georganiseerd op wisselende locaties in Amersfoort.

Bij de brand ging een groot deel van het werk van de kunstenaar Armando verloren. Acht werken bleven gespaard, omdat zij buiten het museum lagen opgeslagen. Het werk '4 x 8 zwarte bouten op zwart 6-61' is gerestaureerd. Alle bouten konden worden teruggevonden in de puinhopen, waarna het kunstwerk werd hersteld.

Nepalese politie arresteert betogers

De Nepalese politie heeft vandaag 162 betogers en Tibetaanse vluchtelingen gearresteerd, die het Chinese consulaat in Kathmandu in Nepal probeerden te bestormen.

De betogers, onder wie nonnen en monniken, raakten bij het strengbeveiligde consulaat in een handgemeen met de politie. "We willen een vrij Tibet", schreeuwde een van de betogers, voordat hij in een politiebusje werd afgevoerd. Volgens de politie zullen de betogers niet lang vastgehouden worden.

Nepal ziet, net als China, Tibet als een Chinese provincie. Anti-Chinaprotesten zijn niet toegestaan. Over een week beginnen in China de Olympische Spelen. In aanloop naar de Spelen braken in de Tibetaanse hoofdstad opstanden uit, waarbij honderden mensen om het leven kwamen.

Seinen Schipholtunnel staan verkeerd

ProRail heeft seinen in de Schipholtunnel verkeerd geplaatst. Als ze gedoofd zijn, kunnen machinisten ze bijna niet zien en de reflectorplaatjes evenmin. Bovendien krijgt het beveiligingssysteem geen seintje als een sein het niet doet. Dat concludeert de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) na een incident in de treintunnel bij de luchthaven.

Eind november passeerde een reizigerstrein in de tunnel een gedoofd sein dat eigenlijk rood had moeten zijn. Aangekomen op het perron zag de machinist dat er nog een trein stond en bracht zijn trein tot stilstand op 150 meter van die trein. Volgens de IVW werkten meer seinen op dat moment niet. Dat kwam door een technische storing. Een niet werkend sein in de tunnel wordt niet door de beveiligingsinstallatie gedetecteerd.

Kort voor het incident waren extra seinen neergezet die nieuw waren. Daarbij is een klem niet goed vastgezet, waardoor meerdere seinen niet functioneerden. Dat gebeurde enkele dagen voor het incident ook en ook toen is een trein voorbij een sein gereden dat rood had moeten zijn.

De machinist wist niet dat de situatie in de tunnel was aangepast. De inspectie stelt dat ProRail te weinig tijd heeft gelaten tussen de aankondiging dat de nieuwe seinen zouden worden geplaatst en de plaatsing ervan. De spoorbeheerder meldde dat pas aan de NS twee dagen voordat de werkzaamheden werden uitgevoerd, waar vier weken de regel is. Overigens vindt de inspectie dat de NS op zijn beurt de machinisten onvoldoende heeft geïnformeerd.

De treindienstleider zegt kort voor het incident te zijn ingelicht over het euvel aan de seinen en dat hij de machinist niet meer kon waarschuwen. Jaarlijks vinden gemiddeld drie onterechte seinpassages plaats als gevolg van een gedoofd sein.

Man vrijgesproken van moord op Jill Dando

Een 48-jarige man die in 2001 een levenslange gevangenisstraf kreeg voor de moord op de bekende Britse televisiepresentatrice Jill Dando, is vandaag vrijgesproken. De jury van een rechtbank in Londen was bij de herziening van zijn zaak niet overtuigd van zijn schuld.

Dando, die de Britse versie van Opsporing Verzocht presenteerde, werd in april 1999 voor haar huis in de Londense wijk Fulham om het leven gebracht. De 37-jarige was van dichtbij door het hoofd geschoten. De werkloze George werd opgepakt na een van de grootste opsporingsoperaties ooit van de Britse politie.

George heeft altijd ontkend dat hij de vrouw had vermoord. Na een onderzoek van het programma BBC Panorama, dat in november werd uitgezonden, ontstond twijfel. De minieme sporen kruit uit een vuurwapen op zijn jas die in 2001 tot zijn veroordeling leidden, vielen nu weg als bewijs vanwege veranderde wetenschappelijk inzichten.

Raad van State: opsluiten illegale Chinees mag

Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie mag illegale Chinezen opsluiten ter voorbereiding op hun vertrek uit Nederland. Dat heeft de Raad van State deze week besloten, zo maakte een woordvoerder van het ministerie van Justitie vandaag bekend.

Daarmee draait het hoogste bestuurlijke rechtscollege in Nederland een uitspraak terug van de rechtbank in Groningen. Die oordeelde een maand geleden dat Albayrak een illegale Chinees niet in vreemdelingenbewaring mocht nemen omdat er geen zicht was op snelle uitzetting.

Volgens de Raad van State echter heeft Albayrak de verplichting alles in het werk te stellen om illegalen het land uit te krijgen. Bovendien vindt het rechtscollege dat vreemdelingenbewaring ook kan helpen om illegalen te bewegen vrijwillig Nederland te verlaten.

Veel belangstelling voor afscheid alpinisten

Het afscheid van de Almeerse huisarts Piet Germs (57) en zijn kinderen Karin, Mark en Els heeft vanmiddag grote belangstelling gekregen. Volgens een woordvoerder van de gemeente kwamen er 1400 mensen naar de uitvaart.

De vier kwamen vorige week om het leven door een ongeval op de Mont Dolent in de Italiaanse Alpen. Het ongeval gebeurde tijdens een klimexpeditie, waarbij een gezinslid uitgleed en de overige drie meesleurde. De vier stortten honderden meters naar beneden. De moeder (50) van het gezin zag alles gebeuren en bleef ongedeerd. De omgekomen kinderen waren tussen de 16 en 23 jaar.

In de aula van de openbare scholengemeenschap De Meergronden in Almere was vandaag eerst een afscheidsdienst die twee uur duurde. Vrienden, familie en bekenden vertelden daar over wat de omgekomen alpinisten voor hen betekenden. Daarna vertrok de rouwstout te voet naar begraafplaats Almere-Haven. Langs de route stonden nog meer belangstellenden.

De kisten werden neergezet op de begraafplaats, waarna iedereen er nog eens langs kon lopen voor een laatste groet. De daadwerkelijke teraardebestelling vindt plaats op een ander tijdstip.

Uitslag VT2 Hongarije

McLaren is het weekend uitstekend begonnen. Lewis Hamilton reed de snelste tijd van 1:20.554. Twee tienden sneller dan Nelson Piquet jr. Ferrari-rijders Kimi Raikkonen en Felipe Massa die in de ochtend nog de snelste tijd reden kwam niet verder dan plaats vijf en zes. Morgenochtend om 11 uur vindt de derde vrije training plaats op de Hungaroring.

Uitslag tweede vrije training Hongarije

Pos.RijderTeamTijdRonden
1L. HamiltonMcLaren1:20.55435
2N. Piquet jr.Renault1:20.74838
3H. KovalainenMcLaren1:20.76033
4F. AlonsoRenault1:20.92335
5K. RäikkönenFerrari1:21.00936
6F. MassaFerrari1:21.01036
7N. HeidfeldBMW1:21.13846
8R. KubicaBMW1:21.36336
9J. TrulliToyota1:21.50542
10N. RosbergWilliams1:21.58134
11T. GlockToyota1:21.66239
12M. WebberRed Bull1:21.73343
13D. CoulthardRed Bull1:21.83734
14K. NakajimaWilliams1:21.90233
15S. BourdaisScuderia Toro Rosso1:21.95541
16J. ButtonHonda1:22.15041
17G. FisichellaForce India F11:22.19736
18A. SutilForce India F11:22.35837
19R. BarrichelloHonda1:22.44833
20S. VettelScuderia Toro Rosso1:22.9455

Filmflits - week 31

Hier zijn weer met een verse Filmflits. Deze week natuurlijk met de headlines van de afgelopen week, een nieuwe trailer voor een film die later uitkomt en natuurlijk de Downloadtip van de Week. In de IMDb Top 250 staat deze film op moment van schrijven op nummer drie, achter The Godfather en The Dark Knight, ervaar zelf of deze film beter of toch iets minder is dan The Godfather en The Dark Knight. Het is natuurlijk de drama The Shawshank Redemption.

Proces aanslagen Londen mislukt

Het proces tegen drie vermeende helpers bij de terreuraanslagen van Londen op 7 juli 2005 is mislukt. De jury kon het niet eens worden over een uitspraak. Dit heeft de BBC vrijdag gemeld. Bij de zelfmoordaanslagen op het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad waren 52 mensen om het leven gekomen; honderden anderen raakten gewond.

Waheed Ali (25), Sadeer Saleem (28) en Mohammed Shakil (32) blijven in voorlopige hechtenis. Het Openbaar Ministerie zal naar verwachting om een nieuw proces vragen.

Vacansoleil bouwt ploeg vol talent

Nadat eerder al bekend werd dat Vacansoleil hoofdsponsor werd van een nieuw Nederlands profwielerteam, zijn de nodige talenten al vastgelegd.

Wout Poels, Reinier Honig en Wouter Mol zijn de laatste toegevoegde renners. Eerder maakten Bobbie Traksel, Aart Vierhouten, Arnoud van Groen en ploegleider Michel Cornelisse de overstap naar het nieuwe wielerteam.

Het enige wat Vacansoleil nog rest zijn een aantal ervaren krachten uit Nederland en daarbuiten. Er wordt volgend jaar begonnen met een driejarenplan, waarin het uiteindelijke doel de deelname aan een grote meerdaagse ronde in 2011 is. Het zou hier gaan om de Tour, de Giro of de Vuelta.

Ancic zegt af voor Peking

Mario Ancic zal niet deelnemen aan de Olympisch tennistoernooi. Gezondheidsredenen zijn de oorzaak volgens de nummer 26 van de wereld.

"Ik ben doodop, kan zelfs een training van twintig minuten niet afwerken en zo gaat het al twee weken lang," aldus Ancic. "Ik heb koorts, moet overgeven en heb constant hoofdpijn. Ik kon niet anders dan afzeggen voor Peking en hoop fit te zijn voor de US Open."

Vorig jaar kampte Ancic al zes maanden met de ziekte van Pfeiffer, dit zou volgens doktoren echter niet te maken hebben met zijn huidige vermoeidheidsproblemen.


Hushovd meldt zich af voor OS

Thor Hushovd doet niet mee aan de Olympische Spelen, die volgende week in Peking van start gaan. De Noorse sprinter is naar eigen zeggen niet fit genoeg en meldde zich daarom af.

"Ik moet aan mijn gezondheid denken," liet Hushovd in een reactie weten. In Peking zou de renner, die in de afgelopen Tour de France één etappe op zijn naam wist te schrijven, aan de wegwedstrijd deelnemen. "Ik wil dolgraag fietsen, maar ik heb echt rust nodig."

Clement tekent bij Rabobank

Stef Clement komt de komende twee jaar uit voor Rabobank. Op dit moment komt Clement nog uit voor Bouygues Telecom.

In 2004 en 2005 reed Clement al voor de opleidingsploeg van Rabobank, maar vertrok daarna naar Frankrijk. Van die stap heeft hij geen spijt: "Ik ben een stuk volwassener geworden als wielrenner, heb drie jaar lang vooral mijn eigen gang kunnen gaan", zegt hij. "Dat is goed voor me geweest, al merk ik ook dat ik behoefte heb aan structuur. En dat wordt mij bij Rabobank geboden. Ik ben iemand die toch wel graag een opdracht wil krijgen; ik moet doelgerichter te werk gaan."

Eerder versterkte Rabobank zich voor volgend jaar al met Maarten Tjallingii (Silence-Lotto) en de 28-jarige Belg Nick Nuyens (Cofidis).

Löwik vervangt Freire in San Sebastian

Niet Oscar Freire, maar zijn vervanger Gerben Löwik staat zaterdag aan de start in San Sebastian. De Spaanse sprinter Freire is grieperig.

De Rabobank liet vrijdag weten dat Freire tijdens de gereden criteriums een verkoudheid had op gelopen, waardoor zijn deelname aan de wielerklassieker niet door gaat. De wielerploeg wist nog wel te vermelden dat de Olympische Spelen niet in gevaar komen voor de Spanjaard.

"Nederland een erg goed team"

Het duel dat Ivoorkust zaterdag zal spelen tegen het Nederlands olympisch voetbalelftal, is voor Salomon Kalou een wedstrijd waar hij erg naar uitziet.

“Sommige spelers ken ik wel. Het is leuk ze weer te ontmoeten”, aldus Kalou. Hij gaat nog verder. “Nederland heeft een erg goed team. Zij hebben spelers waarvoor mensen een kaartje kopen en naar het stadion gaan. Wij zullen moeten laten zien dat we de strijd met ze aan kunnen gaan, zodat we met vertrouwen aan de Olympische Spelen beginnen.”

Het team van Kalou speelde woensdag al een wedstrijd tegen de Verenigde Staten, dat eindigde in 0-0. In tegenstelling tot Ivoorkust won Nederland wel. Kameroen werd met 2-0 verslagen. Hierdoor maakt het elftal van Foppe de Haan nu de meeste kans om de ING Cup te winnen.

BV Veendam haalt Polak binnen

Sjaak Polak heeft toch nog een nieuwe voetbalclub kunnen vinden, namelijk BV Veendam. In eerste instantie zou de verdediger richting Israël vertrekken om voor Maccabi Tel Aviv te gaan spelen. De overgang ketste op het laatste moment echter af.

Begin volgende week zet Polak zijn handtekening onder een verbintenis voor de duur van twee jaar. In deze overeenkomst is nog een optie tot verlenging met een jaar opgenomen. In het verleden kwam de 32-jarige speler ook al uit voor Excelsior, ADO Den Haag, FC Twente en Sparta Rotterdam.

Jovanovic: "Ik wil naar PSV"

Als het aan Milan Jovanovic ligt, speelt hij op zeer korte termijn voor landskampioen PSV. De Eindhovenaren willen de Serviër graag overnemen van Standard Luik, maar 'de Rouches' weigerden onlangs een bod van PSV op de 27-jarige Jovanovic.

Voor Jovanovic, die al meerdere malen heeft aangegeven te willen vertrekken uit Luik, is het een duidelijke zaak: hij wil zo snel mogelijk naar PSV verhuizen. Woensdagochtend na de training van Standard bevestigde de Serviër eens te meer zijn standpunt.

"Uiteraard wil ik graag naar PSV," aldus een duidelijke Jovanovic tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik wil er op dit moment verder niets over zeggen. Ik heb ook geen idee wanneer ik bij PSV te zien zal zijn."

Standard Luik lijkt vooralsnog niet van plan Jovanovic makkelijk te laten gaan. PSV bood onlangs vijf miljoen euro plus verdediger Eric Addo. De kampioen van België wil echter zeven miljoen euro vangen.

FC Twente heeft niets meer van Ajax gehoord

Het lijkt erop dat Rob Wielaert komend seizoen gewoon voor FC Twente zal uitkomen. De verdediger staat in de belangstelling van Ajax, dat nog altijd op zoek is naar versterkingen voor de achterhoede.

Twente-voorzitter Joop Munsterman beschouwt de verdediger echter als onverkoopbaar. Hoewel er deze week verdere gesprekken tussen beide partijen op de rol stonden, is het niet tot nieuwe onderhandelingen gekomen. Ook Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van Wielaert, had woensdagavond nog niets van Ajax vernomen, zo meldt TC/Tubantia.

Gomes weer even terug in Nederland

Heurelho Gomes zal weer even in Nederland te bewonderen zijn. Tijdens het Jubileumtoernooi van Feyenoord staat hij onder de lat bij Tottenham Hotspur, dat deelneemt aan het toernooi.

De wedstrijd waarin Gomes onder de lat begint, zal zijn tegen Celtic. En de Braziliaanse keeper is niet de enige nieuwe aanwinst die in de basis start bij Tottenham. De voor twintig miljoen binnengehaalde Luka Modric staat namelijk ook vanaf het begin op het veld.

Vermeende moordenaar blijkt vlinder

De politie van Purmerend moest vanochtend uitrukken wegens een moord. Na het ontwaken met een enorme pijn in haar oor, gilde een vrouw het uit. Omwonenden die dachten dat er een slachtpartij aan de gang was, belden het alarmnummer. De moordenaar zou volgens de beller zijn weggereden.

De vluchtauto van de vermeende moordenaar bleek gauw gevonden. Achter het stuur zat de emotionele vrouw, die naar het ziekenhuis wilde rijden om zich te laten helpen aan haar oorpijn.

Eenmaal aangekomen bij de eerstehulppost, bleek dat er afgelopen nacht een nachtvlinder in het oor van de vrouw was gekropen. Volgens de politie hebben artsen het insect inmiddels uit haar hoofd verwijderd. De vlinder heeft het helaas niet overleefd.

General Motors verliest 15,5 miljard

 In het tweede kwartaal van dit jaar heeft de Amerikaanse autofabrikant General Motors een verlies geleden van maar liefst 15,5 miljard dollar. De eigenaar van merken als Chevrolet, Opel, Daewoo, Saab en Hummer boekte vorig jaar in hetzelfde kwartaal nog een winst van 891 miljoen dollar. De omzet daalde met 18 procent naar 38 miljard dollar.

Het verlies werd onder andere veroorzaakt door fors teruglopende autoverkopen, herstructureringen en aan leningen gerelateerde afboekingen. General Motors wil meer kleine auto's gaan produceren, nu benzineslurpende wagens vanwege de hoge brandstofprijzen minder in trek zijn. Het bedrijf zit midden in een herstructurering waarbij tienduizenden banen verdwijnen. Verder wordt het dividend tijdelijk geschrapt en worden mogelijk een aantal automerken verkocht.

Per aandeel kwam het verlies in het afgelopen kwartaal uit op ruim 27 dollar. Dat is een stuk meer dan de huidige prijs van een enkel waardepapiertje van 'GM' (een tientje). Vanwege angst voor een faillissement verloor het aandeel General Motors in de afgelopen negen maanden driekwart van zijn waarde, om op het laagste niveau sinds 1954 te belanden. 

Aandeel General Motors
Aandeel General Motors, 1970 tot nu

Thuram stopt met voetballen

Lilian Thuram, 36 jaar oud, heeft een punt gezet achter zijn voetbalcarričre. Een hartprobleem verhinderde zijn transfer naar Paris-Saint-Germain en deed hem besluiten te stoppen.

De verdediger kwam deze zomer nog in actie voor het Franse nationale elftal op het EK. Na dat toernooi maakte hij al bekend te stoppen als international.

De recordinternational met 142 interlands speelde in zijn carričre voor AS Monaco, Parma, Juventus en FC Barcelona. Met Frankrijk won hij zowel de wereldtitel in 1998 als de Europese titel in 2000.

Adriaanse: "Hoofdtoernooi is binnen handbereik"

Co Adriaanse, trainer van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, is zeer tevreden over zijn loting van de laatste voorronde van de UEFA Cup. De club van Robin Nelisse en Barry Opdam werd gekoppeld aan het onbekende FC Suduva uit Litouwen.

"Dit is voor ons een gunstige loting," aldus Adriaanse op de website van zijn club. "Het is wel een lange reis naar een voor mij onbekend land. Maar het feit dat we eerst een uitwedstrijd spelen is een voordeel. Het hoofdtoernooi van de UEFA Cup is voor ons absoluut binnen handbereik."

In de eerste kwalificatieronde werd FC Banants Yerevan zeer gemakkelijk aan de kant gezet. Over twee wedstrijden hadden de Oostenrijkers tien maal gescoord en nul doelpunten geďncasserd.

Gordon wil publieke homo-omroep

Als het aan Gordon ligt gaat zijn nieuwe internetzender OZ Radio het publieke bestel in. "Wat mij betreft is het zeker niet de bedoeling dat het bij een digitaal radiostation blijft. Op termijn wil ik met OZ het publieke bestel in", zo zegt Gordon. "Daar gaat natuurlijk wel wat tijd overheen, maar net als destijds met BNN en Veronica is het in mijn ogen helemaal niet onverstandig een gay zender in de markt te zetten."

OZ Radio is vandaag van start gegaan als onderdeel van de Talpa Media Groep. John de Mol steunt het initiatief om publiek te worden. Een commissie van 'zes wijze mensen' heeft de plannen om als publieke omroep verder te gaan in voorbereiding. Gordon zou de voorzitter moeten worden van de nieuwe omroep.

Gordons zender is overigens niet alleen voor homo's, zegt hij. "We richten ons niet specifiek op homo's, maar op de muziek die onder die groep populair is", aldus Gordon. "Muziek die je nu slechts sporadisch hoort op de traditionele radiozenders. Of één keer per jaar in de Homo100 op 3FM . Daarnaast worden ook artiesten die vanwege hun eigen geaardheid in aanmerking komen, gedraaid. Denk aan Melissa Etheridge, kd lang en Michael Bublé."

De presentator noemt zijn zender "een soort Sky Radio met mij als station voice".

Australiërs gieten zich vol met ijs

De Australische sporters hoeven niet bang te zijn voor de warmte en hoge luchtvochtigheid in Peking volgens wetenschappers uit het land. Een speciaal ontwikkelde 'ijsdrank' moet de sporters op temperatuur houden.

Het drankje bestaat uit vermalen ijsklontjes en bepaalde bestandsdelen uit al betaande sportdranken."Dit is een bijzondere manier van het eten van ijs", aldus een woordvoerder van het Australische Sportinstituut. "Het zorgt ervoor dat de warmte uit het lichaam van de sporter verdwijnt. De wetenschap leert ons dat het drinken van deze mix het lichaam koel houdt. En bovendien is het veel praktischer dan bijvoorbeeld een koelvest", aldus de zegsman.

De woordvoerder heeft ook al een andere functie bedacht voor de machines die de drank maken voor na de Spelen. "Als het toernooi over is, vullen we de machines met ‘margarita’ en vieren we alle gouden medailles."

Friese meesterhacker van terras geplukt

Naar nu bekend is geworden, heeft de nationale recherche dinsdagavond een negentienjarige jongeman uit Sneek van het terras geplukt. De Fries werd op heterdaad betrapt, want de man was net bezig op het terras zijn computernetwerk te verkopen aan een klant uit Brazilië. Het zestienjarige broertje van de hacker is mogelijk ook betrokken bij deze zaak.

Na een verzoek van de Amerikaanse justitie was de recherche vorige maand een onderzoek gestart naar de jonge Fries. De jongeman had namelijk meer dan 100.000 computers gehackt, zo ontdekte de FBI. Vandaag is de Fries voorgeleid aan de rechter-commissaris te Rotterdam. Zijn 35-jarige, Braziliaanse klant zal waarschijnlijk worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

[GC 2008] Sony komt met draadloos keypad en mousepad

Op de Xbox 360 bestaat er al langer een keypad die je op de controller kan klikken om zo te kunnen typen. Sony komt nu met hetzelfde idee voor de Playstation 3. Het kleine keypad, dat het meest lijkt op de keypad van een blackberry, zal binnenkort verschijnen. Deze kan je aan de voorkant van je controller klikken en op die manier typen. Deze zal ook komen met een mousepad, die we kennen van laptops, waarmee je alles in de menu's kan besturen. Het keypad zal in verschillende modellen komen om zo elke taal in Europa van een versie te voorzien.

[GC 2008] Sony komt met 160 GB PS3 in oktober

Op de Leipzig GC heeft Sony aangekondigd met een nieuwe versie van de PlayStation 3 te komen. Het was al bekend dat deze vrijdag eindelijk de 80GB verise in Europa te krijgen zou zijn, maar nu heeft Sony aangekondigd dat ze op 31 oktober (halloween) met een 160GB model zullen komen. Deze zal, naast de grote harddisk, verder niet verschillen met het 80GB model. Deze versie zal 449 euro gaan kosten. Dit is 50 euro duurder dan het 80 GB model.

Carmack: "Microsoft moet concessies doen"

Tijdens de keynote-speech van QuakeCon deed John Carmack een opmerkelijke uitspraak. De nieuwe open-world shooter Rage van id Software, die op PC, PS3 en Xbox 360 uit zal komen, past namelijk niet op twee DVDs. Op zich is dat het hele probleem niet, maar Microsoft vraagt voor elke disk een licentie-vergoeding. Een derde disk toevoegen aan de game zou de kosten dusdanig hoog opdrijven, dat het niet langer winstgevend is om de game nog uit te brengen op de Xbox 360.

John Carmack voegde hier aan toe dat de game op zich best op twee disks zou kunnen passen, maar dat hiervoor veel compressie nodig zal zijn, wat de kwaliteit van de verschillende onderdelen van de game niet ten goede komt. Hij hoopt dan ook op een tegemoetkoming van Microsoft zodat de game zonder extra kosten op drie DVDs kan verschijnen.
Hij benadrukte dat het niets met de kracht van de Xbox 360 te maken heeft, alleen met de opslagruimte die de DVDs bieden. In dat opzicht heeft PlayStation 3 een streepje voor op zijn concurrentie.

Telegraaf trekt pedojaagsternieuws terug

Ruim vijftig minuten en acht reacties lang stond het nieuws over de aanklacht van pedojaagster Yvonne van Hertum op de site van de Telegraaf. De krant van wakker Nederland berichtte over de aanklacht naar aanleiding van een column over pedofielen op de Frontpage.

Wat een leuke discussie had kunnen worden op de Telegraafsite werd echter nog binnen het uur in de kiem gesmoord. Het bericht over Van Hertum en FOK! werd namelijk ineens compleet van de site verwijderd. Uit navraag bij de internetredactie van de Telegraaf blijkt dat iemand intern heeft gevraagd het bericht te verwijderen. "De aanvraag kwam van iemand op de redactie omdat het ging over Yvonne van Hertum", aldus redactrice Tanja. Daarop stelde de redactrice voor ons door te verbinden met die persoon, maar hij of zij liet weten dat ze het achteraf eigenlijk geen nieuws vonden.

Blijkbaar zijn Monique Smit op Torremolinos en krolse vrouwen wel van het juiste nieuwskaliber. Tanja zei echter dat ze dacht dat het wel te maken had met de persoon Yvonne van Hertum. Het komt volgens haar ook niet vaak voor dat er nieuws van de Telegraafsite wordt teruggetrokken.

Een screenshot van het artikel staat hier.

Pedojaagster

"Dick Jol bedreigde KNVB-medewerker"

Dick Jol moest stoppen met fluiten omdat hij een medewerker van de KNVB bedreigd heeft. Hierop werd zijn contract met wederzijdse instemming ontbonden.

De KNVB zag zich genoodzaakt met deze informatie naar buiten te komen, nadat Jol onlangs in de media de bond bekritiseerde. De arbiter uit Scheveningen zou twee maanden geleden een vertegenwoordiger van de technische staf van de scheidsrechterscommissie bedreigd hebben. Jol zou de man in een gesprek meermaals bedreigd hebben en deze dreigementen later die dag ook nog telefonisch herhaald hebben.

Jol floot afgelopen zaterdag de afscheidswedstrijd van Jaap Stam. Dit was zijn laatste optreden in het profvoetbal. De KNVB liet begin juli al weten dat Jol geen wedstrijden meer zou leiden, maar gaf nooit een duidelijke reden. Nadat Jol zich begin deze week negatief over de bond uitliet, besloot men alsnog met een verklaring te komen.

Bezoekers opgesloten in Amsterdams park

Voor ruim twintig mensen die gisterenavond van de zon en de warmte hadden genoten in het Erasmuspark in Amsterdam-West, eindigde de avond in mineur. Toen ze rond middernacht naar huis wilden, bleken ze in het park opgesloten. Dat meldde een politiewoordvoerster vandaag.

De beheerder van het park had de toegangshekken op slot gedraaid en was nergens meer te bekennen. Met behulp van twee politieagenten wisten de parkbezoekers uiteindelijk over de hekken te klimmen. De politie is vandaag op zoek geweest naar de parkbeheerder, maar zonder resultaat. Waarom de hekken op slot zaten, is daarom niet bekend.

Koenders: aandacht voor homo's arme landen

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) zal zaterdag meevaren in de botenparade van Gay Pride in Amsterdam. Hij wil daarmee aandacht vragen voor de slechte positie van homoseksuele mannen en vrouwen in ontwikkelingslanden, zo heeft hij laten weten.

Morgen varen ook enkele andere PvdA-bewindslieden mee. Koenders is bezorgd over de toename van homohaat in de wereld, maar ook in Nederland. In landen waar homoseksualiteit een gevoelig thema is, is een verandering van mentaliteit en strafbaarstelling een kwestie van lange adem, aldus Koenders.

Vorig jaar zomer riep hij alle ambassades in landen waarmee Nederland een ontwikkelingsrelatie heeft op onderzoek te doen naar de positie van homoseksuelen. Naar aanleiding daarvan zijn inmiddels acties ondernomen in Rwanda, Senegal, Mozambique, Egypte, Senegal, Bangladesh, Bolivia, Burundi en Guatemala.

Spanje neemt 316 kg heroďne in beslag

De Spaanse politie heeft in de buurt van Barcelona een recordhoeveelheid van 316 kilo bijna pure heroïne in beslag genomen. De partij drugs had een straatwaarde van ruim 54 miljoen euro, liet de politie vandaag weten.

De heroïne is afkomstig uit Turkije en was bestemd voor Nederland. De politie heeft vijf personen, afkomstig uit Turkije en Roemenië, gearresteerd. Twee van hen waren ook in het bezit van een Nederlands paspoort. Spanje geldt als een doorvoerhaven voor drugs die bestemd zijn voor de Europese markt.

Bas van Wegen naar Haarlem

Bas van Wegen heeft een contract getekend bij Haarlem. De doelman van Team VVCS moet met twee andere goalies gaan strijden om de plaats onder de lat bij de club uit de Jupiler League.

De 23-jarige Van Wegen was clubloos nadat zijn contract bij NAC Breda afliep. Eerder speelde hij voor Feyenoord en FC Omniworld. Van Wegen debuteerde nog niet in het betaald voetbal. Hij hoopt dit bij Haarlem te kunnen gaan doen, maar zal dan wel de concurrentiestrijd moeten winnen van Patrick Zonneveld en de van Ajax gehaalde Marco van Duin.

Van Wegen was de afgelopen tijd actief met Team VVCS en speelde zich daar in de kijker bij Haarlem. De onderhandelingen duurden vervolgens ruim anderhalve week. De doelman uit Culemborg had in de tussentijd overschrijving aangevraagd naar zaterdaghoofdklasser ASWH, maar kan zijn profloopbaan nu dus alsnog voortzetten.

Twente verhuurt Droste aan Eagles

Go Ahead Eagles kan dit seizoen beschikken over Wout Droste van FC Twente. De club uit de Jupiler League huurt de rechtsback voor één seizoen.

Droste was afgelopen seizoen een vaste waarde in Jong FC Twente. Hij wist met dit team de landstitel te behalen. De negentienjarige Droste is jeugdinternational. Hij moet in Deventer speeltijd gaan krijgen op een hoger niveau dan de beloftencompetitie.

Identiteitscrisis

Ik heb het hem niet makkelijk gemaakt, besef ik nu. In de tien jaren dat hij in mijn nabijheid verkeerde, heeft hij veel te weinig leefruimte gehad. Telkens wanneer hij zich uit de uiterst kleine behuizing probeerde te worstelen deed het kraken en piepen pijn aan m’n oren. Ooit was hij zo jong, fier en ongeschonden. Nu zo gerimpeld en broos. Als een junk die door de alcohol en heroïne is getekend. Vandaag zal hij voor altijd uit z'n lijden worden verlost. Zijn laatste adem is er één van opluchting.

Yvonne van Hertum: "Het is oorlog met FOK!"

Yvonne van Hertum is heel erg boos op FOK! De zelfbenoemde 'pedojaagster' werd vorige week zondag genoemd in een column van SunChaser (de passage is inmiddels verwijderd). Daarop liet ze de columnist meteen weten naar 'de bromsnor' te stappen wegens smaad. Vorige week maandag reageerde SunChaser al. "Voor mij staat er een punt achter de zaak", zo zei hij toen in FOK!radio. Maar publicaties op de website van Van Hertum (Stopkindersex) gingen maar door.

Afgelopen weekend reageerden Danny en SunChaser allebei met een column. Hierin werd duidelijk gemaakt dat er geen rectificatie zou komen. En dat was voor Van Hertum de druppel. "Ik verdom het om zó door FOK! zwart gemaakt te worden. Dan zijn de rapen echt gaar. Ze willen oorlog? Dan hebben ze oorlog! En ik ben net een spin. Als ik beet heb, laat ik niet meer los", zo reageerde ze gisteravond in FOK!radio.

Het zit haar dus heel erg dwars dat er op FOK! over haar gesproken wordt. "Het is niet misselijk wat de columnisten van FOK! over mij schrijven, terwijl ik ze nog nooit een strobreed in de weg heb gezeten." Dus heeft ze ervoor gekozen om naar de politie te stappen. "Al deze columns zijn aan mijn advocaat en politie en justitie overhandigd." De politie kon overigens niet aan FOK! bevestigen dat er aangifte gedaan is, omdat FOK! belanghebbende is. "Maar ze doet wel regelmatig aangifte", aldus de politie.

Ook de reacties van FOK!kers op het e-mailadres van Van Hertum zijn niet mals, zegt ze. "Als mijn zoon van bijna 29 zulke dingen zou zeggen, dan brak ik allebei z'n handjes. Zo asociaal, zo verschrikkelijk..."

Van Hertum gaat nu door tot dat ze krijgt wat ze wil. "Ik wil een rectificatie. Geld interesseert me geen ene moer. En die rectificatie komt er. Gaat dat niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Want hoe langer ik daar op moet wachten, des te meer wordt de naam van Stopkindersex naar de klote geholpen."

Had Van Hertum de eerste column van SunChaser niet gewoon links kunnen laten liggen? 19 procent van de luisteraars van FOK!radio vindt van wel, blijkt uit een speciale poll (rechts onder in beeld). "Hoe vaak is er in het verleden niet al over mij geschreven waar ik nooit op gereageerd heb?", zegt Van Hertum er zelf over. "Maar dan hoor ik vorige week in de uitzending ene DirkH. Dan denk ik: nou kom maar. Je mag een kop koffie komen drinken." Toch vindt het grootste deel van 45 procent dat FOK! gelijk heeft en dat Van Hertum het verdient om tegengas te krijgen. Negen procent vindt juist dat Yvonne gelijk heeft en dat ze het niet moet pikken. 24 procent heeft geen idee waar het over gaat.

Het hele interview met Yvonne van Hertum is terug te luisteren op Radio.fok.nl.

====

Lees ook:
Eerste column van Sunchaser
Yvonne van Hertum en de pedojacht (special)
Yvonne van Hertum op de weblog

Vrouwen geiler rond de eisprong

Rondom de eisprong blijkt een vrouw geiler te zijn dan op de andere dagen in de maand. Dit is naar voren gekomen uit een Duits onderzoek.

Vrouwen moesten voor de studie een dagboek bijhouden waarin ze hun wellust moesten opschrijven. Ook moesten ze kijken naar foto's van naakte kerels. Onbewust sturen de hersenen de vrouw zo, dat zij de meeste kans maakt zwanger te worden.

Hierin verschilt de mens niet veel met de dieren. Bijna alle diersoorten doen namelijk aan seks rond de eisprong. Vrouwen 'verspillen' juist een hoop seks door te vrijen op de dagen dat ze niet vruchtbaar is.

Volgens de Duitse wetenschappers biedt dit perspectief voor de toekomst van de mens. Onderzoeksleider Reinhard Mass beweert dat de mens nooit raakt uitgestorven, omdat een vrouw altijd onbewust zin heeft in seks als zij vruchtbaar is. De vrouw wordt zelfs een beetje krols, zo blijkt uit dit onderzoek.

Voor het onderzoek maakte het overigens niets uit of de vrouw een man heeft of niet. Vrijgezel of getrouwd, alle vrouwen bleken geil rond de eisprong.

 

Verkrachtingsonderzoek Kenia gaat moeizaam

Het onderzoek naar de verkrachting van vijf Nederlandse vrouwen in Kenia verloopt moeizaam. Er zijn nog geen mensen voorgeleid. Van alle mensen die zijn opgepakt, zitten nog vier verdachten vast.

De vijf vrouwen werden vorige week donderdagavond verkracht in Ikoneyere, een gehucht vlak buiten de stad Kakamega. Ze werkten als vrijwilligers op een project, toen de compound waarop de twaalf Nederlandse vrijwilligers woonden, werd overvallen.

"Er zijn in het begin veel mensen opgepakt door de politie, eigenlijk iedereen die in de buurt was. Maar de meesten van hen bleken onschuldig en zijn weer vrijgelaten", zei burgemeester Joe Serenge van Kakamega.

FC Twente treft Arsenal in voorronde CL

Vanmiddag om twaalf uur werd er geloot voor de derde voorronde van de Champions League. FC Twente, dat namens Nederland meedoet, lootte een zware wedstrijd tegen Arsenal. De rest van de loting vind je hieronder.

Thuis Uit
Anorthosis Famagusta FC /
SK Rapid Wien
Olympiacos CF
Vitória SC IFK Göteborg / FC Basel 1893
FC Shakhtar Donetsk NK Dom¸ale / NK Dinamo Zagreb
FC Schalke 04 Club Atlético de Madrid
Aalborg BK / FK Modrič Rangers FC / FBK Kaunas
FC Barcelona Beitar Jerusalem FC / Wisla Kraków
PFC Levski Sofia RSC Anderlecht / FC BATE Borisov
R. Standard de Liège Liverpool FC
FC İnter Bakı / FK Partizan Fenerbahçe SK / MTK Budapest
FC Twente Arsenal FC
FC Spartak Moskva Drogheda United FC / FC Dynamo Kyiv
Juventus Tampere United / FC Artmedia Petr¸alk
SK Brann / FK Ventspils Olympique de Marseille
ACF Fiorentina SK Slavia Praha
Galatasaray AS FC Steaua Bucureşti
Panathinaikos FC / FC Dinamo Tbilisi FC Sheriff / AC Sparta Praha


De heenwedstrijden worden gespeeld op 12 en 13 augustus. Op 26 en 27 augustus volgen de returns.


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Verdachte antraxonderzoeker pleegt zelfmoord

De Amerikaanse wetenschapper Bruce Ivins heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd omdat het ministerie van justitie op het punt stond gerechtelijke stappen tegen hem te ondernemen wegens het versturen van antraxbrieven in de periode na de aanslagen van 11 september 2001. Vijf mensen overleden destijds en zeventien anderen werden ziek nadat de brieven waren verspreid onder personeel op Capitol Hill en nieuwsmakers in New York en Florida.

Ivins gold als een antraxexpert. Hij werkte de afgelopen achttien jaar als onderzoeker op een laboratorium van het Amerikaanse leger in Fort Detrick, Maryland. In dat instituut, USAMRIID geheten, wordt onderzoek gedaan op het gebied van biodefense (de verdediging tegen biologische wapens). Volgens de Los Angeles Times was Ivins onlangs ingelicht over de op handen zijnde vervolging.

Ivins overleed dinsdag in een ziekenhuis in Maryland na een te grote dosis Tylenol met codeïne. Een broer van de wetenschapper zei dat het om zelfmoord ging.

Ivins was mede-auteur van verschillende wetenschappelijke artikelen over antrax, waaronder een artikel over de behandeling na inhalering van de gevaarlijke bacterie.

In de maanden volgend op 11 september 2001 voerde Ivins verschillende malen ongeautoriseerde proeven uit naar sporen van antrax in Fort Detrick. Over deze tests lichtte Ivins zijn superieuren niet in. Later zei hij de proeven te hebben uitgevoerd omdat hij bezorgd was dat de antrax die per brief voor analyse naar Fort Detrick was opgestuurd niet zorgvuldig genoeg was verzegeld.

Vorige maand nog werd een andere onderzoeker van USAMRIID vrijgesproken van betrokkenheid bij de antraxaanvallen. Het onderzoek naar deze onderzoeker, Steven Hatfill, werd na een directiewisseling bij de FBI in 2006 verlegd naar Bruce Ivins. De laatste gedroeg zich hierop zeer gespannen. Volgens een collega werd hij behandeld tegen depressie en was hij suïcidaal. Ivins' toegang tot gevoelige ruimtes in het laboratorium werd hierop beperkt. Bovendien wachtte hem verplicht vervroegd pensioen in september.

In 2003 werd Ivins nog beloond met de hoogste eer voor burgerpersoneel van het Amerikaanse ministerie van defensie voor zijn hulp bij het produceren van een vaccin tegen antrax.

Uitslag VT1 Hongarije

Felipe Massa heeft de snelste tijd neergezet op de Hungaroring. De Braziliaan reed een tijd van 1.20.981 en was daarmee vier tienden sneller dan Kimi Raikkonen. Veel gebeurde er niet tijdens de eerste sessie. Vettel moest zijn wagen langs de kant parkeren nadat er iets achter in zijn auto explodeerde. de tweede sessie start om 14:00.

Uitslag 1e Vrije training Hongarije

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari1:20.98119
2K. RäikkönenFerrari1:21.34521
3H. KovalainenMcLaren1:21.41017
4L. HamiltonMcLaren1:21.53518
5F. AlonsoRenault1:21.80218
6T. GlockToyota1:21.93122
7R. KubicaBMW1:22.26718
8N. Piquet jr.Renault1:22.32619
9N. HeidfeldBMW1:22.37022
10J. TrulliToyota1:22.45725
11M. WebberRed Bull1:22.65423
12D. CoulthardRed Bull1:22.70016
13S. BourdaisScuderia Toro Rosso1:22.90026
14J. ButtonHonda1:22.91727
15R. BarrichelloHonda1:23.09326
16N. RosbergWilliams1:23.14721
17K. NakajimaWilliams1:23.27422
18A. SutilForce India F11:23.35325
19G. FisichellaForce India F11:23.45928
20S. VettelScuderia Toro Rosso1:23.9234

Arrestatie na oproep afsluiten Rotterdamse haven

De politie heeft dinsdag een 32-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden omdat hij een oproep had gedaan tot het afsluiten van de snelweg A15 naar de haven van Rotterdam. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De man riep via de website Hyves op tot afsluiting van de snelweg om te protesteren tegen de volgens hem hoge belastingen in Nederland.

De inwoner van Hellevoetsluis wilde de haven van Rotterdam afsluiten voor alle verkeer waardoor de goederenstroom tot stilstand zou komen. Het oproepen tot het plegen van een strafbaar feit, in dit geval het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg, is ook strafbaar.

De man wordt vervolgd voor opruiing. Hij is in afwachting van verdere vervolging op vrije voeten gesteld. Volgens het Openbaar Ministerie kan de man maximaal vijf jaar celstraf en een boete van 16.750 euro krijgen.

'Polen grootste producent nazisymbolen'

Polen is de grootste producent en exporteur van nazisymbolen in heel Europa. Dat meldde de Poolse krant Polska vandaag.

Het Oost-Europese land bedient niet alleen de eigen neonazi's van hakenkruisen, SS-kentekens, borstbeelden van Hitler en andere nazi-iconen, maar ook geïnteresseerden in Duitsland en Scandinavië.

De handel in naziparafernalia is niet wettelijk te vervolgen omdat de handelaren gebruikmaken van een gat in de Poolse wet, aldus de krant. Alleen het verkondigen van de nationaalsocialistische ideologie is verboden.

Overigens gaan er in Polen stemmen op om de wet voor nazisymbolen te verscherpen, zodat de producenten en handelaren alsnog bestraft kunnen worden. Polen had in de Tweede Wereldoorlog zeer ernstig te lijden onder de Duitse nazidictatuur.

Bedreiging kostte Jol zijn baan

De inmiddels gestopte scheidsrechter Dick Jol heeft twee maanden geleden een vertegenwoordiger van de technische staf van de scheidsrechterscommissie bedreigd. Naar aanleiding van dat incident is zijn contract, met wederzijdse instemming, ontbonden.

Dat liet de voetbalbond KNVB vandaag weten. De 52-jarige arbiter floot onlangs bij de afscheidswedstrijd van Jaap Stam zijn laatste duel. Begin deze maand liet de KNVB al weten dat Jol stopt met fluiten in het betaald voetbal, maar een duidelijke reden werd niet gegeven.

Negatieve uitlatingen van Jol in de media over de KNVB hebben de bond er nu toe gebracht opheldering te geven over de zaak. Jol zou eind mei, tijdens een gesprek met de scheidsrechterscommissie over het komende seizoen, een vertegenwoordiger meerdere keren hebben bedreigd. De Scheveninger heeft die dreigementen volgens de KNVB later op de dag telefonisch herhaald.


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Toerist in Roemenië door beer verscheurd

Een 30-jarige man is in de Roemeense bergstad Brasov waarschijnlijk door een beer verscheurd. Het lijk van het nog niet geïdentificeerde slachtoffer, waarschijnlijk een buitenlandse toerist, werd vanochtend aan de voet van de berg aangetroffen.

De politie vermoedt dat een van de 45 beren die op de Tampaberg leven, de man heeft gedood. De wonden van het slachtoffer zijn typisch voor een berenaanval. De man heeft vermoedelijk gevochten met het roofdier. De beer heeft zijn slachtoffer meters ver het bos ingesleept, aldus de politie.

Brasov heeft al jaren te kampen met bereninvasies. Het komt geregeld voor dat die afdalen naar de stad, gelokt door het voedsel in vuilnisbakken.

FC Twente treft Arsenal in voorronde CL

Vanmiddag om twaalf uur werd er geloot voor de derde voorronde van de Champions League. FC Twente, dat namens Nederland meedoet, lootte een zware wedstrijd tegen Arsenal. De rest van de loting vind je hieronder.

ThuisUit
Anorthosis Famagusta FC (CYP) / SK Rapid Wien (AUT) Olympiacos CFP (GRE)
Vitória SC (POR)IFK Göteborg (SWE) / FC Basel 1893 (SUI)
FC Shakhtar Donetsk (UKR)NK Dom¸ale (SVN) / NK Dinamo Zagreb (CRO)
FC Schalke 04 (GER)Club Atlético de Madrid (ESP)
Aalborg BK (DEN) / FK Modriča (BIH)Rangers FC (SCO) / FBK Kaunas (LTU)
FC Barcelona (ESP)Beitar Jerusalem FC (ISR) / Wisla Kraków (POL)
PFC Levski Sofia (BUL)RSC Anderlecht (BEL) / FC BATE Borisov (BLR)
R. Standard de Ličge (BEL)Liverpool FC (ENG)
FC İnter Bakı (AZE) / FK Partizan (SRB)Fenerbahçe SK (TUR) / MTK Budapest (HUN)
FC Twente (NED)Arsenal FC (ENG)
FC Spartak Moskva (RUS)Drogheda United FC (IRL) / FC Dynamo Kyiv (UKR)
Juventus (ITA)Tampere United (FIN) / FC Artmedia Petr¸alka (SVK)
SK Brann (NOR) / FK Ventspils (LVA) Olympique de Marseille (FRA)
ACF Fiorentina (ITA)SK Slavia Praha (CZE)
Galatasaray AS (TUR)FC Steaua Bucureşti (ROU)
Panathinaikos FC (GRE) / FC Dinamo Tbilisi (GEO)FC Sheriff (MDA) / AC Sparta Praha (CZE)

De heenwedstrijden worden gespeeld op 12 en 13 augustus. Op 26 en 27 augustus volgen de returns.

Elektriciteitsdief hangt dood aan startkabel

In Amerika heeft een stroomdief de dood gevonden na een mislukte poging elektriciteit te stelen. De 33-jarige Lonnie Montgomery uit Conway (Arkansas) was afgesloten omdat hij zijn rekening niet had betaald.

De man probeerde daarom via de startkabels van een auto illegaal stroom te verkrijgen buiten zijn meterkast om. Daarbij ging iets fout want hij werd dood gevonden terwijl hij het uiteinde van de kabel nog omklemde. In de kast van de elektriciteitsmeter had hij lopen knoeien.

Oudste mop blijkt al 4000 jaar oud

Onderzoekers van de Universiteit van Wolverhampton hebben ontdekt dat de oudste mop al vierduizend jaar oud blijkt te zijn. En dit is geen mop over Sam en Moos, maar een van de Soemeriërs, een volk dat rond 1900 voor Christus leefde in het huidige zuiden van Irak. De grap zorgde destijds voor vele schaterlachen.

"Wat is er sinds mensenheugenis nog nooit gebeurd? Een jonge vrouw liet geen wind in de schoot van haar man", zo luidt ongeveer de tekst van deze mop. Deze bak neemt de eerste plek in als het gaat om oude grappen.

De mop die gaat voor zilver, stamt uit het jaar 1600 voor Christus. De uit Egypte afkomstige mop gaat ongeveer zo: "Hoe kun je een farao, die zich verveelt, vermaken? Vaar met een bootlading jonge vrouwen, slechts gekleed in visnetten, de Nijl op en zeg tegen de farao dat het tijd is om te gaan vissen."

De oudste Britse grap, het thuisland van de universiteit, komt nieteens in de top tien voor. De ongeveer duizend jaar oude grap gaat zo: "Wat hangt er aan het dijbeen van een man en wil in het gat gestoken worden waar hij al zo vaak in gestoken is? Antwoord: een sleutel." Ook toen al bleken de Britten meesters in platte, dubbelzinnige humor.

Hoe groot de baard van de mop ook is, volgens een woordvoerder van de universiteit komen alle moppen een ding overeen. Ze zijn taboedoorbrekend en zijn in mindere mate rebels. Ook moppen die gaan over seks, plas en poep deden het destijds al goed. Ook nu nog zijn dit de populairste moppen.

Ook eens lachen om een mop met een langere baard dan die van Sinterklaas? De lijst met stokoude moppen kun je hier bekijken.

Werkstraf na doodrijden baby

De rechtbank in Alkmaar heeft een 35-jarige automobilist uit Wieringerwaard veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een rijontzegging.  De man is volgens de rechtbank schuldig aan een ernstig ongeval op de N248 ter hoogte van Kolhorn. Hij belandde daar in februari op de verkeerde weghelft en ramde een tegenligger.

Bij de frontale botsing verloor een twee maanden oude baby het leven. De 27-jarige vader uit Wieringerwerf raakte ernstig gewond. De moeder en twee kleuters belandden ook in het ziekenhuis.

De Wieringerwaarder werd indertijd na zijn ontslag uit het ziekenhuis opgepakt en voorgeleid wegens zwaar lichamelijk letsel door schuld.  Volgens de politie was hij achter het stuur in slaap gevallen. De rechter achtte dat echter niet bewezen. Wel is hij schuldig aan onvoorzichtigheid en onoplettendheid, omdat hij in een flauwe bocht over een doorgetrokken streep is gereden met alle dramatische gevolgen van dien. Daarvoor moet hij nu 120 uur onbetaald gaan schoffelen en mag hij een jaar geen auto besturen.

Naakte Belg rijdt rond met gejatte nummerborden

In de Belgische provincie Luik is gisteren een naakte kerel opgepakt. De man reed in adamskostuum in zijn auto, die hij had voorzien van Nederlandse kentekenplaten.

De 25-jarige naaktijder had de twee nummerborden in ons land gestolen, en deze op zijn eigen wagen geschroefd. Op deze manier hoopte hij ongestoord naakt te kunnen rondrijden. De Belg was echter zo dom om twee verschillende kentekens te monteren.

De beste man werd betrapt toen hij de nummerborden weer wilde vervangen door Belgische. De man bekende meteen zijn daad aan de politie. Hij is ter beschikking gesteld aan het Luikse parket.

Naakt achetr het stuur
Deze vrouw had vast mogen doorrijden
 

 

Base jumper overleeft val van 105 meter

Een 44-jarige man heeft gisteravond tijdens zijn parachutesprong een engeltje op zijn schouder gehad. De man overleefde een sprong van 105 meter hoogte terwijl zijn parachute weigerde te openen. De sprong werd gewaagd vanaf een spoorbrug in het Duitse Wuppertal. Wonder boven wonder brak de zogenoemde base jumper alleen zijn been, zo berichtte de politie.

De historische Müngstener Brücke, gelegen in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijnland-Westfalen, was uitgekozen door het drietal om te beklimmen en vanaf te springen. De andere twee base jumpers kwamen met veilige landing in het dal terecht. Voor base jumpers is het een sport om op hoge bergen, gebouwen of bruggen te klimmen en vervolgens met een parachutesprong weer beneden te landen.

'Eieren gooien legaal in Hellevoetsluis'

Eieren tegen gevels gooien kan in Hellevoetsluis schijnbaar straffeloos gebeuren. De politie weigert namelijk aangifte op te nemen wanneer onverlaten woningen met eieren hebben bekogeld. Daar kwamen enkele bewoners van het Willem en Maryplein achter toen ze melding maakten van het feit dat tegen hun gevels vorige week rauwe eieren waren gesmeten.

Eén van de buren had net de hele buitenboel gedaan en was niet bepaald blij met het eierstruif. De politie Rotterdam-Rijnmond weigerde echter de aangifte van de besmeurde huizen op te nemen. De politie stelde dat er geen schade was aangericht waardoor het incident niet in aanmerking kwam voor aangifte want er was geen strafbaar feit gepleegd, zo zegt  bewoner Theo van Amersfoort  in het AD.

Van Amersfoort, tevens raadslid in zijn  gemeente: ''Wat leren we hier van? Het gooien met rauwe eieren tegen het eigendom van een ander mag. Het is niet strafbaar, alleen maar hinderlijk voor degene die van dit wangedrag de dupe is. De politie komt niet verder dan een berispende vinger opsteken: stoute jongen om van zoiets aangifte te doen. Foei!!’’

De politie kon niet reageren op de kwestie.

Bikini voor baby's schokt Zweden

In het koude Zweden is men witheet van woede geworden om een nieuwe bikini. Het gaat hierbij om een bikini speciaal voor baby's. Een Zweeds postorderbedrijf brengt de badkleding aan de man.

Ellos, zeg maar de Zweedse Wehkamp, snapt niks van alle commotie. Al bij de lancering van de reclamecampagne was het commentaar niet van de lucht. De Zweden vinden het stijlloos dat er reclame wordt gemaakt voor bikini's in de stijl van de pin-ups van de jaren vijftig, speciaal voor baby's vanaf twee maanden. Men was voornamelijk bang dat pedofielen zich op de afbeeldingen zouden aftrekken.

De directeur van het postorderbedrijf, Per-Olaf Gustafsson, heeft direct na de roering zijn excuses aangeboden. "Het was een foute inschatting, we zullen in de toekomst nog vaker dan twee keer nadenken voor we een nieuwe lijn lanceren. We zijn tenslotte een familiebedrijf", zo zegt hij.

Schokkend of niet? De foto is hier te zien.

PvdA-aanhang kalft verder af

De populariteit van de PvdA kalft verder af. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de partij van Wouter Bos 21 Kamerzetels halen, twaalf minder dan ze nu in de Tweede Kamer heeft. Dat blijkt vandaag uit de zomerpeiling van de Politieke Barometer.

Medio juli haalde de PvdA nog 24 zetels in deze peiling van Synovate en NOVA. Het CDA zakt van 36 naar 34 zetels. Stijgers zijn de SP, D66 en Trots op Nederland met elk twee zetels winst in vergelijking met de vorige peiling.

Verder blijkt dat PvdA-stemmers zichzelf linkser vinden dan de PvdA zelf. Bij GroenLinks geldt juist het omgekeerde: haar stemmers plaatsen zichzelf juist rechts van de partij. De grootste kloof tussen kiezer en partij is bij Trots op Nederland. De stemmers op Rita Verdonk vinden zichzelf minder rechts dan haar partij. Dat leidt niet tot stemmenverlies, want 'links-rechts' speelt bij Trots op Nederland geen rol, aldus de Barometer.

Jonge SP-GL krakers wacht ME

De jongerenverenigingen van SP en GroenLinks zitten illegaal in een pand in de wijk de Pijp in Amsterdam. Dat laat het Openbaar Ministerie in Amsterdam weten. Rood en Dwars bezetten zondag een pand in de Eerste Jan Steenstraat omdat het volgens hen al langer dan twee jaar leeg stond. Volgens het OM klopt dat niet.

Uit politieonderzoek is volgens justitie gebleken dat de twee woningen in gebruik waren op het moment dat de jongerentakken van de SP en GroenLinks ze kraakten. De krakers weigerden gisteren het pand te verlaten. Justitie wil het nu door de politie laten ontruimen en de bewoners oppakken.

Wanneer de woningen worden ontruimd is nog niet bekend. Het is goed mogelijk dat de ontruimingen plaatsvinden tijdens het periodieke 'ontruimingsrondje' van de gemeente. Volgens een woordvoerder van het OM moet burgemeester Job Cohen opdracht geven voor een ontruiming. Hij kan ook besluiten dat op korte termijn te doen als er sprake is van veel overlast of als er overige strafbare feiten worden begaan.

Volgens justitie hebben diverse buurtbewoners al over de krakers geklaagd. Er loopt een onderzoek naar de mate van overlast en andere mogelijk illegale bezigheden van de krakers in de panden.

Stoute Nazi's in Wolfenstein screenshots

De mannen van id Software geven ieder jaar weer een flink feest, de QuakeCon, waarop het voornamelijk draait om de eigen bekende producten van het bekende softwarehuis. Een van die producten is Wolfenstein, een vervolg op het succesvolle Return to Castle Wolfenstein.

Er zijn van deze game vandaag weer een fors aantal screenshots vrijgegeven, waarbij we ook het verschil kunnen zien tussen de realiteit en de Shroud, de alternatieve dimensie waar de duivelsche Nazi's hun diabolische krachten vandaan halen.

Wolfenstein wordt verwacht op alle current-gen platformen, alleen is helaas nog onbekend wanneer.

User Twarres kwam nog met het nieuws dat er ook een trailer van de game is vrijgegeven, en die willen we jullie natuurlijk niet onthouden:

Oud-medewerkers Nedcar willen niet terug

Oud-medewerkers van Nedcar hebben er totaal geen behoefte aan terug te komen bij hun oude werkgever. In 2006 werden ze nog ontslagen omdat de Amerikaanse opdrachtgever Daimler Chrysler besloot te stoppen met de productie van de Smart for Four in Born. Vanaf dat moment werd er alleen nog maar de Mitsubishi Colt gemaakt.

Maar daar komt nu de Mitsubishi Outlander bij. Die verkoopt wereldwijd zo goed, dat Mitsubishi de productie in Japan alleen niet meer aankan. Om die reden besloot het bedrijf de productie van Outlanders voor de Europese markt naar NedCar te verplaatsen. Het is de bedoeling dat NedCar vanaf 2009 jaarlijks 30.000 van deze zevenzits-SUV’s produceert. In januari gaat NedCar ook de Peugeot 4007 en Citroen C-Crosser maken. Die twee modellen zijn afgeleid van de Outlander en worden ook nu door Mitsubishi gebouwd.

De 1000 oud-werknemers werden aangeschreven of ze terug wilden komen. Maar driekwart heeft daar geen zin in. 500 werknemers zijn nodig, ongeveer 400 kandidaten hebben zich al gemeld. Ze krijgen een tijdelijk contract.

Drie jaar cel voor Dordtse verkrachter

De rechtbank in Dordrecht heeft gisteren de 22-jarige Dordtenaar Marcel N. veroordeeld tot 3 jaar celstraf wegens verkrachting en aanranding. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De zedenmaniak verkrachtte begin dit jaar een lesbisch tienermeisje op het fietspad langs de N3 ter hoogte van de ijshal.  Na zijn arrestatie bleek Marcel ook verantwoordelijk voor het aanranden van vier fietsende vrouwen in de leeftijd van 17 tot 42 jaar. Hij ging ’s nachts naast hen fietsen en vroeg hoe laat het was. Vervolgens schepte hij op over de tatoeage op zijn buik en toonde deze. Verder begon hij vragen over seks te stellen en ging hij over tot betasting en vroeg of de vrouwen ''iets lekkers wilden''.  Allen schopten of sloegen van zich af waarna N. het hazenpad koos.

Zijn laatste slachtoffer begin dit jaar was kansloos. Zij werd 's nachts van haar fiets getrokken en gedwongen tot ruwe gemeenschap.  Marcel N. ontkende niet dat hij seks had gehad met het lesbische meisje, maar zei dat het vrijwillig was gebeurd want het jonge meisje had zich volgens hem nauwelijks verweerd.  De andere aanrandingen ontkende hij.  Zowel de officier van justitie als de rechter geloofde niets van zijn verweer.

De politie kwam N. op het spoor na een uitzending van Opsporing Verzocht over de verkrachting. Een van de eerder door de man aangerande vrouwen herkende hem in café Lekker Belangrijk. Ze sprak hem aan en noemde hem een viezerik en vroeg om zijn legitimatie. Een van haar vriendinnen maakte ondertussen een foto van  hem. (link: Marcel op een rechtbanktekening). 

Tera Patrick toont ons de fijne kneepje Saints Row 2

Toen enkele dagen geleden bekend werd dat publiekslieveling Tera Patrick een rol zou gaan spelen bij de ontwikkeling van Saints Row 2 als "Special Producer", vroegen veel mensen zich al af wat die rol wel niet in zou kunnen houden. Nu is die rol dan eindelijk duidelijk geworden: Tera gaat ons sexy previews geven van de game!

De eerste hete "developer diary" staat nu online, waarin we onder andere wat customization kunnen zien, mensen die in vliegtuigmotoren verdwijnen en de mogelijkheid om als travestiet rond te lopen. Dit alles kunnen we zelf gaan ervaren vanaf 17 oktober op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Karadzic trekt flink wat kijkers

Radovan Karadzic heeft gisteren extra kijkers opgeleverd naar Nederland 1. Het NOS Journaal zond gisteren de voorgeleiding van Karadzic voor het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag live uit om 16.00 uur. Normaal trekt het vier uur Journaal zo'n 80.000 kijkers, maar nu waren dat er 383.000. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Nederland 1 had daarmee een marktaandeel van ruim 30 procent. RTL Nieuws trok donderdag met de live-uitzending over Karadzic 100.000 kijkers op RTL4. Dat is maar iets meer dan normaal. Op RTL 7 werden 53.000 kijkers aan de buis gekluisterd. En ook dat is maar iets meer dan normaal.

Transgender gedood na orale seks

In de Verenigde Staten is een man aangehouden die op 17 juli in Denver een transseksueel heeft doodgeslagen. De 32-jarige Allen Ray Andrade kwam tot zijn daad toen hij er achter kwam dat de vrouw die hem pijpte, in werkelijkheid een man was.

Het slachtoffer, de 18-jarige Justin Zapata die als de vrouw Angie door het leven ging, had via de website MocoSpace een afspraak gemaakt met Andrade. Ze brachten samen de dag door en aan het einde bevredigde Angie de man oraal. Ze had Andrade verteld dat hij haar verder niet mocht aanraken. Toen de verdachte echter toch een greep deed in het kruis van Angie, voelde hij daar tot zijn schrik een penis.

Andrade heeft toegegeven dat hij uit woede het slachtoffer eerst een paar vuistslagen heeft verkocht en vervolgens op het hoofd mepte met een brandblusser. Toen hij Zapata nog wat gorgelende geluiden hoorde maken, sloeg hij nogmaals op haar in met de brandblusser. Daarna pikte hij de auto van het slachtoffer en ging er vandoor.

Slachtoffer en dader

Doom 4 aangekondigd

John Carmack (lead programmer ID software) heeft bevestigd dat de nieuwe Doom 4 er aan zit te komen. "De game wordt op dit moment ontwikkeld en ziet er goed uit", aldus Carmack.

"De nieuwe Doom game zal er uit zien alsof het een nieuwe engine gebruikt, omdat het drie keer zo veel kracht zal hebben. Het zal draaien op 30fps."

Ook de multiplayer zal uitgebreider worden dan die in Doom 3, die alleen uitkwam op de pc en de oude Xbox. Doom 4 zal nu naast de pc voor het eerst verschijnen op de Xbox360 en de Playstation 3. Wanneer dit gaat gebeuren, is nog niet bekend.Ouderwetse ranzigheid uit Doom 3

Britney Spears blijft onder curatele van vader

De vader van Britney Spears blijft nog tot eind dit jaar de belangen van zijn dochter behartigen. Dat heeft een rechtbank in Los Angeles bepaald. De 26-jarige zangeres stemde 'met tegenzin' in met het besluit om de ondercuratelestelling te verlengen, zo liet de rechtbank weten.

Spears werd in februari onder curatele gesteld nadat ze tot tweemaal toe onder dwang was afgevoerd naar een psychiatrische inrichting. Het zou kunnen dat de ondercuratelestelling eerder afloopt. In oktober bekijkt de rechter de situatie van de 26-jarige zangeres opnieuw.

James Spears bepaalt op grond van het besluit van de rechter met wie zijn dochter contact heeft en heeft beveiligingsbeambten ingehuurd om haar 24 uur per dag in de gaten te houden. Samen met een advocaat beheert de 56-jarige Spears de bankrekening van zijn zingende dochter.

'Geen weg terug' voor korpschef Zeeland

De korpschef van de politie Zeeland sluit een terugkeer naar zijn positie uit. Hij wijst de beschuldigingen aan zijn adres van de hand en spant een rechtszaak aan om zijn gelijk te krijgen. Dat zei Fup Goudswaard vanchtend op Radio 1. Momenteel is de korpschef met buitengewoon verlof.

Goudswaard werd de wacht aangezegd omdat hij van de veiligheidsdienst AIVD niet de voor een korpschef vereiste verklaring van geen bezwaar heeft gekregen. Goudswaard had naar eigen zeggen vijftien jaar geleden een buitenechtelijke relatie met zijn toenmalige leidinggevende. Tegenover de AIVD wilde hij echter haar naam niet noemen. "Op grond daarvan zou ik chantabel zijn." De korpschef heeft het idee een ongelijke strijd te strijden, omdat hij het AIVD-rapport over hem niet zelf kan inzien.

Goudswaard zou ook een afgeschreven politieauto met winst hebben verkocht. Op de radio ontkende hij dat in zijn huidige relatie weer sprake is van buitenechtelijke affaires.

Daarnaast zijn er binnen het korps bezwaren omdat Goudswaard impopulaire maatregelen heeft genomen, zoals die dat uren die agenten niet hebben gewerkt tijdens cao-acties niet worden doorbetaald.

Gisteren zegde de ondernemingsraad van de politie Zeeland met onmiddellijke ingang het vertrouwen in de korpsleiding op. De vertrouwensbreuk werd toen niet nader toegelicht. De korpsleiding en de OR gaan vrijdag opnieuw met elkaar rond de tafel. Het ministerie van Binnenlandse Zaken mengt zich daar niet in.

Goudswaard denkt door alle commotie in ieder geval niet in zijn functie als korpschef terug te kunnen keren. Hij hoopt dat elders binnen de overheid plek voor hem kan worden gevonden.

Hellgate en Mythos krijgen misschien nieuw leven ingeblazen

Nadat Flagship Studios haar deuren moest sluiten, kwam de ondersteuning voor Hellgate: London op een laag pitje te staan. De servers bleven draaien, maar de verdere ontwikkeling van het spel kwam stil te liggen.

De Koreaanse developer T3 Entertainment is nu naarstig op zoek naar developers in het gebied rond San Fransisco om daar een nieuwe studio op te richten. Het doel van deze studio is het verder ondersteunen van Hellgate: London en het afronden van de ontwikkeling van de MMORPG Mythos. T3 heeft onlangs een meerderheidsbelang in uitgever Hanbitsoft gekocht, die Hellgate: London in Azië uitgaf en de rechten van de game in handen kreeg nadat Flagship Studios ten onder ging.

T3 wil nu de Hellgate-franchise verder gaan ontwikkelen in samenwerking met Comerica, de mogelijke eigenaar van het intellectueel eigendom van Hellgate. Hanbitsoft schijnt verder een lening te hebben aangevraagd met het Mythos intellectueel eigendom als onderpand om zo de beide franchises verder uit te bouwen.

Het is nog onduidelijk of voormalig Flagshipmedewerkers betrokken zullen zijn bij deze reanimatie. Ook is nog onduidelijk of het hart van Flagship Studios, gevormd door Bill Roper en Max Schaefer, welkom zal zijn bij de nieuwe studio.

China heft internetcensuur op voor Spelen

De Chinese organisatoren van de Olympische Spelen heffen de internetbeperkingen op voor journalisten die verslag doen van het sportspektakel. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vandaag bekendgemaakt.

Zowel China als het IOC was de afgelopen dagen bedolven onder kritiek. De eerste omdat het bepaalde websites had afgesloten, de tweede omdat die met de censuur zou hebben ingestemd. Vanuit het perscentrum voor de Olympische Spelen was een reeks 'gevoelige' websites, waaronder die van Amnesty International en pagina's van de Britse omroep BBC niet te bekijken.

Gisteravond hebben het IOC en de Chinese organisatoren elkaar ontmoet en het probleem opgelost, aldus IOC-vicepresident Gunilla Lindberg. ''Het internet is net zo te gebruiken als bij voorgaande Spelen.''

Journalisten constateerden vandaag in het perscentrum echter nog het tegendeel. De website van Amnesty en enkele andere sites die eerder waren geblokkeerd, waren weer te lezen. Talloze andere bleven echter geblokkeerd. Daaronder waren sites van Chinese dissidenten, die van de verboden spirituele beweging Falungong en pagina's met informatie over het bloedbad op het Plein van de Hemelse Vrede in 1989.

Tijdens een zeldzame persconferentie met buitenlandse journalisten riep de Chinese president Hu Jintao vandaag journalisten op zich aan de Chinese wetten te houden. ''We hopen ook dat jullie objectief verslag doen van wat jullie hier zien.'' Ook riep hij op de Spelen niet te politiseren. ''Dat doet de verschillende kwesties geen goed en gaat in tegen de Olympische geest'', aldus Hu.

Amerikaanse soldaten vervolgd voor moord

Vier Amerikaanse soldaten die worden verdacht van de moord op een aantal gevangenen in Irak moeten volgende maand in Duitsland voor een militair tribunaal verschijnen. Dat heeft het Amerikaanse leger bekendgemaakt.

Op 26 augustus zal op een rechtszitting worden bepaald of er genoeg bewijzen zijn om de vier voor een krijgsraad te brengen op beschuldiging van moord met voorbedachten rade. Elke soldaat zou 'samen met leden van zijn eenheid mannelijke gevangenen naar een kanaal hebben gebracht waar leden van zijn eenheid de gevangenen doodschoten', zo staat in de aanklacht. Het zou gaan om gevangenen 'die er duidelijk uitzagen alsof ze uit het Midden-Oosten kwamen'.

De soldaten zijn op dit moment gelegerd in Duitsland, maar de gebeurtenissen waarom het gaat, zouden zich hebben afgespeeld in en rond Bagdad.

In een eerdere verklaring van het Amerikaanse leger stond dat de beschuldigingen sloegen op 'de dood van een aantal mensen die gevangen waren genomen tijdens gevechtshandelingen vorig jaar'. Volgens die verklaring zaten de slachtoffers niet in een gevangenis.

Afvallen met een pilletje

Liever op de bank hangen dan naar de sportschool - en toch afvallen? Dat kan, misschien. Onderzoekers van een wetenschappelijk instituut in La Jolla in Californië hebben namelijk proeven gedaan met wat nu al een wonderpil lijkt.

Muizen die de pil kregen verbrandden aanzienlijk meer calorieën en vet dan hun soortgenoten die de pil niet kregen. En nog mooier: de pillenslikkende muizen renden 44 procent verder en 23 procent langer dan hun onbehandelde collegaknagers.

Een tweede pil die de onderzoekers ontdekten zorgde in combinatie met de eerste pil voor een enorme toename van het uithoudingsvermogen en de sportieve prestatie van muizen die een maand lang getraind werden. De drugs lijken de spieren een stimulans te geven waardoor ze het langer uithouden.

Het is natuurlijk nog de vraag hoe goed de pillen zullen werken bij mensen. Maar de pil werd oorspronkelijk ontwikkeld voor menselijk gebruik, namelijk om complicaties na by-passoperaties tegen te gaan. Hoe de effecten van de slanke lijn en de uitstekende conditie bij de muizen precies tot stand komen is ook de onderzoekers een raadsel.

Meisjes dood na instorten koranschool Turkije

Elf meisjes zijn vandaag omgekomen toen een kostschool in het zuiden van Turkije instortte. Zeker twintig leerlingen raakten gewond, zei burgemeester Abdulbaki Acet van het plaatsje Tashkent tegen de Turkse nieuwszender NTV.

Twintig meisjes zouden zich nog onder het puin bevinden van het drie verdiepingen tellend gebouw in het bergachtige zuiden van de centraal gelegen provincie Konya. Dat stortte in door een gasexplosie, aldus nieuwszender CNN Turk. De kostschool is van een religieuze stichting die meisjes onderwijst over de koran.

Meer details over trophies in Uncharted

Binnenkort zal Sony de Playstation 3 Platinum-lijn releasen. In deze lijn zitten games als Ratchet & Clank: Tools of Destruction, Heavenly Sword en Assassin's Creed. Dit betekent niet alleen een nieuw hoesje, maar ook dat de games een stuk goedkoper zullen worden. Ook Uncharted: Drake's Fortune zal met het platinum-label verschijnen, en om de verkoop nog meer een boost te geven, komt Naughty Dog binnenkort met een trophie-patch.

Met deze patch zullen er trophies beschikbaar komen voor Uncharted. Er is nu meer bekend geworden over deze update. Er zullen in totaal 48 throphies zijn. Deze kan je winnen door schatten in de game te vinden of op een bepaalde manier de game te spelen. Mensen die het spel al hebben zullen helaas opnieuw moeten beginnen want het wordt niet mogelijk om je oude schatten te gebruiken voor de nieuwe trophies. Ook zullen deze mensen de game meerdere keren moeten gaan rondspelen, want het is niet mogelijk om alle trohpies te verkrijgen in één spel.

De Platinum-lijn verschijnt deze maand. Verwacht wordt dat de patch halverwege deze maand zal verschijnen.

CD: Simian Mobile Disco - Sample and Hold

De succesvolle danceformatie Simian, bij het grote publiek bekend geworden nadat Justice hun track 'Never Be Alone' onder handen nam, viel in 2005 uiteen. Twee leden gingen echter gewoon door onder de noemer Simian Mobile Disco. In de afgelopen drie jaar zijn al een aardig aantal platen van dit Britse producersduo verschenen. Attack Decay Sustain Release is waarschijnlijk het bekendste album van de twee. Bij Wichita Recordings brengen James Ford en James Anthony Shaw nu Sample and Hold uit, een cd waarop hun eigen tracks van Attack Decay Sustain Release zijn geremixt door bevriende DJ’s. Een soort heruitgave dus, maar dan net even anders.

Leger VS houdt Reuters-fotograaf vast in Irak

Het Amerikaanse leger houdt in Irak een fotograaf van het persbureau Reuters vast, heeft Reuters gisteren bekendgemaakt. Het leger heeft de arrestatie bevestigd, en zegt dat ertoe is besloten omdat de Iraakse man mogelijk een gevaar vormt voor de openbare veiligheid.

De journalist, Ali al-Mashhadani, werkt tevens als freelancer voor de BBC en een Amerikaans radiostation. Hij werd zaterdag opgepakt in de zwaarbeveiligde Groene Zone in Bagdad, waar hij was om een perskaart aan te vragen bij het Amerikaanse leger.

Reuters wil dat het leger openbaar maakt waar Al-Mashhadani precies van wordt verdacht. Ook de BBC heeft daarop aangedrongen.

Het Amerikaanse leger heeft naar eigen zeggen op basis van een mandaat van de Verenigde Naties het recht om iedereen die in Irak een gevaar vormt voor zijn militairen naar eigen goeddunken voor onbepaalde tijd op te sluiten. Al-Mashhadani heeft eerder al zes maanden vastgezeten nadat de Amerikanen bij hem thuis foto's vonden van Iraakse opstandelingen. Daarna werd hij nogmaals twee weken vastgezet. In geen van beide gevallen werd hij aangeklaagd.

In april liet het Amerikaanse leger een fotograaf van persbureau Associated Press gaan. Deze man, Bilal Hussein, werd twee jaar lang vastgehouden. Andere Iraakse journalisten in dienst van buitenlandse nieuwsorganisaties hebben soortgelijke ervaringen gehad.

Acht doden bij vliegtuigongeluk in VS

Een ongeluk met een klein vliegtuig in de Amerikaanse staat Minnesota heeft gisteren aan minstens acht mensen het leven gekost, heeft een woordvoerder van de federale luchtvaartdienst meegedeeld.

Het ongeluk deed zich voor in slecht weer bij de luchthaven van Owatonna, ongeveer honderd kilometer ten zuiden van Minneapolis-St.Paul. Het verongelukte toestel, een Raytheon Hawker 800, was afkomstig uit Atlantic City in New Jersey. Eigenaar van het toestel is het bedrijf East Coast Jets.

Er wordt gezocht naar twee vermisten, maar volgens de autoriteiten is het mogelijk dat deze twee niet aan boord zijn gegaan van het toestel. Een persoon overleefde het ongeluk aanvankelijk, maar overleed later in het ziekenhuis.

Verongelukte alpinisten vandaag begraven

De Almeerse huisarts Piet Germs (57) en zijn kinderen Karin, Mark en Els worden vanmiddag begraven. De vier kwamen vorige week om het leven door een ongeval op de Mont Dolent in de Alpen.

Het ongeval gebeurde tijdens een klimexpeditie, waarbij een gezinslid uitgleed en de overige drie meesleurde. De vier stortten honderden meters naar beneden. De moeder (50) van het gezin zag alles gebeuren en bleef ongedeerd. De omgekomen kinderen waren tussen de 16 en 23 jaar.

In de aula van de openbare scholengemeenschap De Meergronden in Almere is vandaag eerst een afscheidsdienst. Daarna vertrekt de rouwstout te voet naar begraafplaats Almere-Haven, waar de vier worden begraven. De gemeente verwacht veel publiek en media.

Raďkkönen denkt niet aan stoppen

Volgens de diverse geruchten zou Kimi Raďkkönen stoppen na 2009. Gisteren sprak de huidige wereldkampioen de verhalen tegen.

Reden voor de geruchten is de uitspraak van de Fin zelf toen hij zijn Ferrari-deal tekende. Hij zei toen dat de Italiaanse renstal zijn laatste team zal zijn. "Ik heb dat nooit gezegd. Ik heb alleen gezegd dat ik tot eind volgend jaar een contract heb. Iemand heeft toen bedacht dat ik dit jaar of volgend jaar zal stoppen, maar dat heb ik nooit gezegd. Ik geniet nog steeds van de Formule 1, al gaat het de laatste races misschien wat minder. Dat hoort nou eenmaal bij het racen," aldus de nummer drie van het klassement. Raďkkönen staat zeven punten achter McLaren-coureur Lewis Hamilton.

NASA bevestigt water op Mars

Ruimtevaartorganisatie NASA heeft gisteren bekend gemaakt dat het ijs op Mars uit water bestaat. Marslander Phoenix heeft na testen bevestigd dat er water voorkomt op onze buurplaneet. Volgens NASA is het de eerste keer dat het Marswater is aangeraakt en ook is er niet eerder direct bewijs geleverd voor de aanwezigheid van water op Mars.

Half juni stuitte Phoenix op ijs, twee centimeter onder het oppervlakte van de planeet, waarna werd geprobeerd een stukje los te schrapen en dit vervolgens in een oven te stoppen om het te analyseren. Het bodemmonster dat in de oven is beland, is verhit totdat er alleen nog een vloeistof overbleef. De uitslag van de chemische test die daarna is gedaan, luidt dat het om water gaat.

Eind van de maand zou de Phoenix-missie voorbij zijn, maar NASA heeft besloten dat er nog vijf extra weken aan de missie worden toegevoegd. Het belangrijkste doel van de missie was water vinden, omdat dat een van de voorwaarden voor leven is. De missie is tot dusver uiterst succesvol.

Met dank aan ActionHenk en GokuSFE voor de submit.

Neus zoek na gevecht tussen dronkaards

Een gevecht tussen twee dronken Amerikaanse vrienden heeft een van de twee vorige week met zijn neus moeten bekopen. De politie heeft dat bekendgemaakt.

De twee mannen zaten samen te drinken, maar kregen ruzie. De ene man zou daarop hebben geslagen met een schep, waarop de ander zijn vriend de neus en een deel van zijn lip afbeet. "Hij is een stevige drinker en soms ken je hem niet meer terug als-ie drinkt, dan wordt-ie echt link", aldus het slachtoffer.

De neus van het slachtoffer is vooralsnog zoek, maar de politie vermoedt dat de dader het reukorgaan niet heeft doorgeslikt. Volgens het slachtoffer is het ook mogelijk dat een van zijn honden de neus heeft opgegeten.

Holbrooke ontkent claim Karadzic

De voormalige Amerikaanse vredesonderhandelaar voor Bosnië, Richard Holbrooke, heeft gisteren ontkend dat hij de Karadzic beloofde dat die niet vervolgd zou worden voor oorlogsmisdaden. Karadzic vertelde het Joegoslavië-Tribunaal gisteren over het aanbod.

Volgens Holbrooke klopt er niets van die verklaring. "Dit is een oude bewering waarmee Karadzic al in 1996 begon", aldus Holbrooke. "Zo'n deal zou immoreel en onethisch zijn. Natuurlijk is het niet gebeurd." Ook het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het bericht ontkend.

Videos vergelijken FIFA 09 met 08

Dat EA Sports een flink aantal beloftes heeft gemaakt voor FIFA 09 moge duidelijk zijn. Niet minder dan 250 aanpassingen aan het spel moeten de game realistischer maken dan je eigen linkerteen. Animaties, reacties van de bal, botsingen, alles zou een stap verder gaan volgens het team. Tot op heden is er nog niet veel materiaal rond dit spel, op enkele screens en een zeer low-quality filmpje na. Nu hebben we iets minder low-quality materiaal voor je van een presentatie waarin de animaties en reacties van FIFA 08 met die van 09 worden vergeleken. Gezien de lengte is het opgedeeld in twee stukken, wel te verstaan een eerste deel met stap voor stap een aantal situaties die verbeteringen laten zien en een tweede deel met een ouderwets potje voetbal.Vooruitblik GP Hongarije

Dit weekend staat de Grand Prix van Hongarije op het programma. De race wordt sinds 1986 verreden op de Hungaroring. FOK!sport geeft een blik op het circuit, de geschiedenis, het tijdschema, de weersverwachtingen en de standen in het rijders- en het constructeurskampioenschap.

Hungaroring Circuit


Bron: Fia.com

Lengte: 4,381 km
Aantal ronden: 70
Racelengte: 306,663 km
Baanrecord: Michael Schumacher 1:19.071 (2004)

Geschiedenis

De Grand Prix van Hongarije stond in 1936 voor het eerst op het programma. Toen was de Italiaan Tazio Nuvolari in een Alfa Romeo de sterkste op Népliget, een circuit dat lag in Budapest. Daarna is de race pas in 1986 weer gehouden in Hongarije. De toen geopende Hungaroring is sinds die tijd het decor van de Formule 1-races.

Aanvankelijk wilde Bernie Ecclestone een stratencircuit aanleggen in Népliget, maar de Hongaarse regering verbood dit en wilde een baan aanleggen nabij een belangrijke snelweg net buiten Budapest. De baan is gelegen in een vallei, waarbij het circuit vanaf de omliggende heuvels goed te bekijken is. Het circuit wordt wel vergeleken met Monaco, maar in tegenstelling tot het prinsdom is hier rond de baan weinig te beleven. In het begin van het weekend is de baan altijd erg stoffig en voor de coureurs is het niet de meest favoriete baan.

Het in 1986 geopende circuit kende in eerste instantie een lengte van 4,013 meter, maar werd in 1989 45 meter ingekort toen een bocht afgesneden werd om het inhalen te bevorderen en de baan sneller te maken. De tweede verbouwing was in 1997 toen het rechtestuk voor start/finish aan de beurt was en de baan iets langer werd. Na commentaar van onder andere de FIA werd de baan in 2003 wederom aangepast. Het rechtestuk kreeg wederom een verlenging om inhalen te bevorderen. Om dit mogelijk te maken werd bocht 1 verlegd.

In 1999 was Mika Häkkinen de sterkste in een race die de 250e was voor de Mugen-Honda-motor. In de trainingen was er nog wel een heftige crash voor Jean Alesi in zijn Sauber. In 2000 was Häkkinen wederom de sterkste in de race. In 2001 werd Michael Schumacher als racewinnaar afgevlagd, waarbij hij de wereldtitel van dat jaar veroverde en Ferrari het constructeurskampioenschap won. Schumacher evenaarde met de winst het record van Alain Prost dat op 51 overwinningen stond. Jean Alesi stapte voor deze race over van Prost naar Jordan en kreeg startnummer 12, waardoor Jarno Trulli startnummer 11 toebedeeld kreeg.

In 2002 was de Ferrari van Rubens Barrichello de sterkste voor teamgenoot Schumacher. De vrije trainingen in 2003 werden opgeschrikt door de crash van Jordan-rijder Ralph Firman. Hij verloor een achtervleugel en crashte hard in de bandenstapels. Hij werd de rest van het weekend vervangen door thuisrijder Zsolt Baumgartner die hiermee zijn debuut in de Formule 1 maakte. De race werd gewonnen door Fernando Alonso die met 22 jaar en 26 dagen de jongste Grand Prix winnaar ooit werd in de F1. De race verliep uitermate teleurstellend voor Ferrari, omdat Barrichello uitviel en Schumacher achtste werd op een ronde van Alonso.

In 2004 sloeg Ferrari hard terug met een één-twee op het circuit. Ricardo Zonta maakte zijn debuut voor Toyota in deze race. In 2005 was Kimi Räikkönen in zijn McLaren de beste in een race die voor Red Bull kort duurde, want zowel Christian Klien en David Coulthard crashten in de eerste ronde. De race in 2006 was er een vol met incidenten, waarbij zowel Alonso als Schumacher voor de kwalificatie een twee-seconden-straf opliepen, omdat ze inhaalden onder geel respectievelijk rood. De race zelf begon nat, waardoor beide kemphanen snel op konden rukken in het veld. Schumacher reed echter zijn voorvleugel stuk op de auto van Fisichella en moest bijna achteraan aansluiten. De crash van Räikkönen deed het veld weer ineenkrimpen, omdat de safetycar op de baan kwam. Alonso viel na 2/3 van de race uit na problemen met een aandrijfas. Ook Schumacher zag de finish niet, omdat hij in aanraking kwam Nick Heidfeld. Uiteindelijk wist Jenson Button zijn eerste race te winnen en leek debutant Robert Kubica 2 punten te pakken, maar omdat zijn wagen te licht was, werd hij gediskwalificeerd en werd Schumacher alsnog achtste. In 2007 was Lewis Hamilton de sterkste, in een weekend waarin Fernando Alonso na de kwalificatie vijf posities naar achteren moest starten, omdat hij Hamilton opgehouden had in de pitstraat.

Tijdschema

DagTijdSessie
Vrijdag10.00-11.30vrije training 1
Vrijdag14.00-15.30vrije training 2
Zaterdag11.00-12.00vrije training 3
Zaterdag14.00-15.00kwalificatie
Zondag14.00race

Weersvoorspelling

DagMinimumMaximumNeerslagkansWeerbeeld
Vrijdag18 °C29 °C20 %gedeeltelijk bewolkt
Zaterdag19 °C31 °C20 %meest zonnig
Zondag19 °C31 °C10 %zonnig
Bron: The Wheather Channel

Prestaties afgelopen jaren

#Coureur2007200620052004
1Kimi Räikkönen2 (3)DNF (1)1 (4)DNF (10)
2Felipe Massa13 (14)7 (2)14 (14)DNF (20)
3Nick Heidfeld3 (2)3 (10)6 (12)12 (16)
4Robert Kubica5 (7)DNF (9)
5Fernando Alonso4 (6)DNF (15)11 (6)3 (5)
6Nelson Piquet jr.
7Nico Rosberg7 (4)DNF (18)
8Kazuki Nakajima
9David Coulthard11 (10)5 (12)DNF (13)9 (12)
10Mark Webber9 (9)DNF (5)7 (16)10 (11)
11Jarno Trulli10 (8)12 (8)4 (3)DNF (9)
12Timo Glock
14Sébastien Bourdais
15Sebastian Vettel16 (20)
16Jenson ButtonDNF (17)1 (12)5 (8)5 (4)
17Rubens Barrichello18 (18)4 (3)10 (7)2 (2)
20Adrian Sutil17 (21)
21Giancarlo Fisichella12 (13)DNF (7)9 (9)8 (8)
22Lewis Hamilton1 (1)
23Heikki Kovalainen8 (11)
gridpositie tussen haakjes; snelste ronde is vetgedrukt; DNF = uitgevallen

Klassement Coureurs

Pos.CoureurPunten
1Lewis Hamilton58
2Felipe Massa54
3Kimi Räikkönen51
4Robert Kubica48
5Nick Heidfeld41
6Heikki Kovalainen28
7Jarno Trulli20
8Mark Webber18
9Fernando Alonso13
10Rubens Barrichello11
11Nelson Piquet Jr.10
12Kazuki Nakajima8
13Nico Rosberg8
14David Coulthard6
15Sebastian Vettel6
16Timo Glock5
17Jenson Button3
18Sebastien Bourdais2

Klassement constructeurs

Pos.TeamPunten
1Scuderia Ferrari105
2BMW F189
3McLaren Mercedes86
4Toyota Racing25
5Red Bull Racing24
6Renault F123
7Williams16
8Honda Racing F114
9Scuderia Toro Rosso8
10Force India0
11Super Aguri F10
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #121
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
©FOK.nl e.a.