Drie jaar cel voor Dordtse verkrachter

De rechtbank in Dordrecht heeft gisteren de 22-jarige Dordtenaar Marcel N. veroordeeld tot 3 jaar celstraf wegens verkrachting en aanranding. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De zedenmaniak verkrachtte begin dit jaar een lesbisch tienermeisje op het fietspad langs de N3 ter hoogte van de ijshal.  Na zijn arrestatie bleek Marcel ook verantwoordelijk voor het aanranden van vier fietsende vrouwen in de leeftijd van 17 tot 42 jaar. Hij ging ’s nachts naast hen fietsen en vroeg hoe laat het was. Vervolgens schepte hij op over de tatoeage op zijn buik en toonde deze. Verder begon hij vragen over seks te stellen en ging hij over tot betasting en vroeg of de vrouwen ''iets lekkers wilden''.  Allen schopten of sloegen van zich af waarna N. het hazenpad koos.

Zijn laatste slachtoffer begin dit jaar was kansloos. Zij werd 's nachts van haar fiets getrokken en gedwongen tot ruwe gemeenschap.  Marcel N. ontkende niet dat hij seks had gehad met het lesbische meisje, maar zei dat het vrijwillig was gebeurd want het jonge meisje had zich volgens hem nauwelijks verweerd.  De andere aanrandingen ontkende hij.  Zowel de officier van justitie als de rechter geloofde niets van zijn verweer.

De politie kwam N. op het spoor na een uitzending van Opsporing Verzocht over de verkrachting. Een van de eerder door de man aangerande vrouwen herkende hem in café Lekker Belangrijk. Ze sprak hem aan en noemde hem een viezerik en vroeg om zijn legitimatie. Een van haar vriendinnen maakte ondertussen een foto van  hem. (link: Marcel op een rechtbanktekening).