Yvonne van Hertum: "Het is oorlog met FOK!"

Yvonne van Hertum is heel erg boos op FOK! De zelfbenoemde 'pedojaagster' werd vorige week zondag genoemd in een column van SunChaser (de passage is inmiddels verwijderd). Daarop liet ze de columnist meteen weten naar 'de bromsnor' te stappen wegens smaad. Vorige week maandag reageerde SunChaser al. "Voor mij staat er een punt achter de zaak", zo zei hij toen in FOK!radio. Maar publicaties op de website van Van Hertum (Stopkindersex) gingen maar door.

Afgelopen weekend reageerden Danny en SunChaser allebei met een column. Hierin werd duidelijk gemaakt dat er geen rectificatie zou komen. En dat was voor Van Hertum de druppel. "Ik verdom het om zó door FOK! zwart gemaakt te worden. Dan zijn de rapen echt gaar. Ze willen oorlog? Dan hebben ze oorlog! En ik ben net een spin. Als ik beet heb, laat ik niet meer los", zo reageerde ze gisteravond in FOK!radio.

Het zit haar dus heel erg dwars dat er op FOK! over haar gesproken wordt. "Het is niet misselijk wat de columnisten van FOK! over mij schrijven, terwijl ik ze nog nooit een strobreed in de weg heb gezeten." Dus heeft ze ervoor gekozen om naar de politie te stappen. "Al deze columns zijn aan mijn advocaat en politie en justitie overhandigd." De politie kon overigens niet aan FOK! bevestigen dat er aangifte gedaan is, omdat FOK! belanghebbende is. "Maar ze doet wel regelmatig aangifte", aldus de politie.

Ook de reacties van FOK!kers op het e-mailadres van Van Hertum zijn niet mals, zegt ze. "Als mijn zoon van bijna 29 zulke dingen zou zeggen, dan brak ik allebei z'n handjes. Zo asociaal, zo verschrikkelijk..."

Van Hertum gaat nu door tot dat ze krijgt wat ze wil. "Ik wil een rectificatie. Geld interesseert me geen ene moer. En die rectificatie komt er. Gaat dat niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Want hoe langer ik daar op moet wachten, des te meer wordt de naam van Stopkindersex naar de klote geholpen."

Had Van Hertum de eerste column van SunChaser niet gewoon links kunnen laten liggen? 19 procent van de luisteraars van FOK!radio vindt van wel, blijkt uit een speciale poll (rechts onder in beeld). "Hoe vaak is er in het verleden niet al over mij geschreven waar ik nooit op gereageerd heb?", zegt Van Hertum er zelf over. "Maar dan hoor ik vorige week in de uitzending ene DirkH. Dan denk ik: nou kom maar. Je mag een kop koffie komen drinken." Toch vindt het grootste deel van 45 procent dat FOK! gelijk heeft en dat Van Hertum het verdient om tegengas te krijgen. Negen procent vindt juist dat Yvonne gelijk heeft en dat ze het niet moet pikken. 24 procent heeft geen idee waar het over gaat.

Het hele interview met Yvonne van Hertum is terug te luisteren op Radio.fok.nl.

====

Lees ook:
Eerste column van Sunchaser
Yvonne van Hertum en de pedojacht (special)
Yvonne van Hertum op de weblog