Hellgate en Mythos krijgen misschien nieuw leven ingeblazen

Nadat Flagship Studios haar deuren moest sluiten, kwam de ondersteuning voor Hellgate: London op een laag pitje te staan. De servers bleven draaien, maar de verdere ontwikkeling van het spel kwam stil te liggen.

De Koreaanse developer T3 Entertainment is nu naarstig op zoek naar developers in het gebied rond San Fransisco om daar een nieuwe studio op te richten. Het doel van deze studio is het verder ondersteunen van Hellgate: London en het afronden van de ontwikkeling van de MMORPG Mythos. T3 heeft onlangs een meerderheidsbelang in uitgever Hanbitsoft gekocht, die Hellgate: London in Azië uitgaf en de rechten van de game in handen kreeg nadat Flagship Studios ten onder ging.

T3 wil nu de Hellgate-franchise verder gaan ontwikkelen in samenwerking met Comerica, de mogelijke eigenaar van het intellectueel eigendom van Hellgate. Hanbitsoft schijnt verder een lening te hebben aangevraagd met het Mythos intellectueel eigendom als onderpand om zo de beide franchises verder uit te bouwen.

Het is nog onduidelijk of voormalig Flagshipmedewerkers betrokken zullen zijn bij deze reanimatie. Ook is nog onduidelijk of het hart van Flagship Studios, gevormd door Bill Roper en Max Schaefer, welkom zal zijn bij de nieuwe studio.