FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 augustus 2008

Iran houdt vast aan nucleair programma

Iran blijft hoe dan ook doorgaan met zijn nucleaire programma en zal "geen jota" toegeven aan de internationale druk om dat programma op te geven. Dat heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad gezegd tegen zijn Syrische ambtgenoot Bashar al-Assad, die een tweedaags bezoek aan Teheran brengt.

De uitspraken van Ahmadinejad die op de presidentiële website staan vallen samen met het verstrijken van een informeel ultimatum. Twee weken geleden spraken Iran, de Europese Unie en de Verenigde Staten rechtstreeks met elkaar. Na het overleg in Genève zei de buitenlandcoördinator van de Europese Unie, Javier Solana, binnen twee weken een antwoord van Teheran te verwachten. In ruil voor economische en politieke samenwerking moet Iran zijn omstreden nucleaire programma bevriezen.

Rotterdammer voor zijn huis neergeschoten

Een 56-jarige Rotterdammer is vanmiddag voor zijn woning neergeschoten. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt een politiewoordvoerder. De dader is voortvluchtig.

De schietpartij vond rond 12.30 uur plaats op de Prinses Julianalaan in de wijk Kralingen. Het slachtoffer stond naast zijn auto toen op hem geschoten werd. De politie heeft de auto in beslag genomen om onder meer te achterhalen of de man net terugkwam of in zijn auto wilde stappen. De straat was de hele middag afgesloten voor politieonderzoek. Over de toedracht van het incident tast de politie nog in het duister.

Uitslagen oefenduels 2 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
FC Omniworld
Zandstra, Malone
Chicago Soccer (VS) 2-1
SC Gastel FC Volendam
Hofstede (2), Tuyp (2), Van der Werff, Bakens, Valenta, Narsingh, Smit, Platje, Sheotahul
0-11
De Graafschap
Den Oude, Oost, Schuurman, Broekhof, De Groot
Fortuna Sittard
Schreurs (3), Boymans
5-4
Derby County (Eng) FC Utrecht
George, Van Dijk
2-2
Bristol Rovers (Eng) ADO Den Haag
Knopper (2), Van de Haar
2-3
Roda JC
Matondo, Oper
KVK Tienen (Bel) 2-3
AGOVV Apeldoorn
Bokila (4), Wille, Pater
Federatieteam Apeldoorn 6-1
RKC Waalwijk Cercle Brugge (Bel) 0-3
Jong PSV FC Eindhoven
Nelemans, Asubonteng
4-2
RBC Roosendaal
Duarte
AZ
Holman, El Hamdaoui, Ari
1-3
NEC
Worm, Davids, Tshibamba
Sparta Rotterdam
Godee
3-1
Zulte-Waregem (Bel) Willem II
Deul
2-1
Westerlo (Bel) Excelsior
Voskamp, Korf
2-3
VV Eijsden MVV
Daemen (3), Syllah (2), V. Boxel (2), Thiebaut (2), Tobiasen, Brüls, Di Lallo, Lücke
0-13
SC Heerenveen
Deekman (2), Paulo Henrique,e.d. McNamara
Falkirk (Sch) 4-0
Sp. Lissabon (Por)
Vukcevic
PSV
Wuytens
1-1

Kelly uit Appie Heijn geschopt

Kelly heeft het weer geflikt. Na het christelijke dorp Barneveld op stelten te hebben gezet, was nu het personeel van een vestiging van Albert Heijn niet blij met het blonde bouwpakket.

De knuffeltransseksueel wilde in de Appie Heijn een seksfilmpje opnemen voor haar website. Ze wilde zich net te goed doen aan enkele flinke komkommers, toen de bedrijfsleider het seksfeestje kwam verstoren.

De filmcrew werd vriendelijk doch dringend verzocht alles op te ruimen en op te donderen. De gebruikte komkommers moest Kelly nog wel even bij de kassa afrekenen.

 


Kelly weet wel raad met een komkommer...

Nederlandse bergbeklimmer vermist na drama op K2

Een Nederlandse bergbeklimmer wordt vermist na een drama op de K2, de op een na hoogste berg ter wereld in Pakistan. Dat meldde gisteren de website van de expeditie waaraan de Nederlander, de Utrechter Wilco van Rooijen, deelneemt. De andere Nederlandse deelnemers zijn in veiligheid.

De website van de Norit K2 Expeditie meldde dat vrijdag een groot stuk ijs is afgebroken dat een deel van de touwen heeft weggeslagen. Een deel van de afdalers kon hierdoor niet meer afdalen.

De afdaling was ingezet nadat zeker vier buitenlandse klimmers op de K2 waren omgekomen. Ze stortten naar beneden. Mogelijk werden ze verrast door een lawine. Dat meldde de Italiaanse krant La Stampa zaterdag op gezag van reddingscoördinator Agostino Da Polenza. Ook andere alpinisten worden nog vermist.

De Nederlander Van Rooijen raakte in 1995 zwaar gewond bij een eerdere beklimming van de K-2. Hij werd toen geraakt door een vallend rotsblok.

'Ramos had persoonlijk contact met Arshavin'

Dennis Lachter, de zaakwaarnemer van Andrei Arshavin heeft aangegeven dat Tottenham Hotspur-coach Juande Ramos een actieve rol is gaan spelen om zijn cliënt naar Londen te halen. Lachter zegt dat Ramos in Arshavin een belangrijke speler voor in de basis ziet.

Door de verkoop van Robbie Keane aan Liverpool is Juande Ramos in de gelegenheid om een grote aankoop te doen. Naar verwachtig zal ook Dimitar Berbatov voor een behoorlijke transfersom vertrekken. Volgens Lachter heeft Ramos persoonlijk contact opgenomen met zijn cliënt. "Ramos heeft Andrei gebeld en zijn voetbalvisie en Andrei's toekomst in het elftal uitgelegd. Hij heeft hem verteld dat hij een belangrijke speler zal werden en wil hem erg graag vastleggen," aldus Lachter.

'Juventus-officials in Londen voor Van Persie'

Juventus zou een aantal managers naar Londen hebben gestuurd om daar met Arsenal te onderhandelen over hun sterspeler Robin van Persie. De Rotterdammer wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer naar Juventus, maar nog zonder resultaat.

Tuttosport beweert dat officials van Juventus in Londen zijn om te onderhandelen met Arsenal. Naar verluidt zit Robin van Persie niet meer op één lijn met Arsène Wenger en lijkt zijn toekomst bij de Londense club niet meer zeker. Voor Juventus zou Van Persie de ideale opvolger van Pavel Nedved zijn.

Juventus heeft reeds een aantal goede versterkingen voor komend seizoen aangetrokken. Desalniettemin zou de komst van Robin van Persie een welkome aanvulling zijn.

Real wint eerste strijd van HSV

Real Madrid heeft zaterdag in de eerste wedstrijd in de Emirates Cup gewonnen van Hamburger SV. De strijd om HSV's sterspeler Rafael van der Vaart is echter nog niet gestreden.

Real Madrid won de wedstrijd van de Duitse opponent met 2-1. Het eerste doelpunt voor Real kwam op naam van Ruud van Nistelrooy, die eens te meer bewees altijd op de juiste plek te staan. Mohamed Zidan maakte namens Hamburger SV acht minuten na de rust gelijk. Zijn ploeggenoot Rafael van der Vaart, die hevig in verband wordt gebracht met Real Madrid, nam overigens niet deel aan de wedstrijd. Zeven minuten voor tijd wist Real Madrid de zege veilig te stellen middels een doelpunt van Dani Parejo.

Achteraf gaf HSV-trainer Martin Jol tegenover Sky Sports aan dat er voorafgaand aan de wedstrijd was gesproken met Real Madrid over de transfer van Van der Vaart. Er is volgens de trainer een bod van zeven- én een bod van acht miljoen euro uitgebracht op de spelmaker, wat volgens HSV niet genoeg is.

Jankovic pakt nummer 1 positie

Jelena Jankovic zal vanaf 11 augustus de nieuwe nummer één van de wereldranglijst worden. Ze lost dan Ana Ivanovic af.

"Als jong meisje droomde ik al van die nummer-één-positie. Als ik ouder ben, kan ik in ieder geval zeggen dat ik ooit de nummer één van de wereld was en niemand kan me dat meer afnemen. Je staat in de boeken van de WTA en dat is een grote prestatie", aldus Jankovic. Ze won sinds haar debuut in 2000 elf toernooien, maar een grand slam titel ontbreekt nog.

Jankovic wordt de vierde nummer één van dit jaar. Eerder stonden Justine Henin, Maria Sjarapova en Ivanovic al bovenaan.

Valverde wint in San Sebastian

Het is Alejandro Valverde gelukt om zaterdag als winnaar uit de bus te komen tijdens de Clasica San Sebastian. Aleksandr Kolobnev werd tweede, en de derde plaats ging naar Davide Rebellin.

Na 50 kilometer gekoerst te hebben ontstond er een grote kopgroep waarvan al duidelijk werd dat de winnaar uit deze groep zou komen. Onder meer Denis Menchov, Paolo Bettini, Sylvain Chavanel en Alejandro Valverde zaten in deze kopgroep.

Tegen het eind van de etappe moest er nog een klim met een stijgingspercentage van 7.1 worden beklommen. Sivtsov maakte hier handig gebruik van door in de aanval te gaan. Hierop reageerden Bettini, Valverde en Rebellin en sprokkelde de grote groep uit elkaar. Samen met de nog aangesloten Samuel Sanchez werd de afdaling ingezet.

Met nog zes kilometer voor de eindstreep kon de groep achtervolgers van vijftien man weer aansluiten. Hier zat onder meer Menchov bij. De eindsprint ging uiteindelijk tussen een select groepje. Valverde had de beste benen en werd eerste. Rabo-kopman Menchov kwam als zesde over de finish.

Brommer rijdt ruim 70 km/h te hard

Een zestienjarige jongen uit het Gelderse Kesteren is gistermiddag op heterdaad betrapt terwijl hij veel te hard reed met zijn brommer. Met een snelheid van boven de honderd kilometer per uur reed hij in Dodewaard een motoragent voorbij. Op deze plek geldt voor bromfietsen echter een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.

De motormuis ging achter de jongen aan en hield hem aan. Omdat een brommer niet harder mag rijden dan 45 kilometer per uur, kon het ook niet anders of het bromfietsje was flink gekieteld.

De puber moest gelijk zijn bromfietsrijbewijs en kentekenbewijs bij Oom Agent inleveren. Verder is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Uitslag Olympisch elftal - Ivoorkust

Het Olympisch elftal heeft zijn laatste oefenwedstrijd voor de Olympische Spelen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ivoorkust.

Nederland kwam nog wel op voorsprong dankzij een benutte vrije trap van Urby Emanuelson. Vlak na rust kwam Ivoorkust langszij via Gervinho. Daarna was Oranje slechts één keer gevaarlijk, maar De Guzman schoot op de lat. De Afrikanen kreeg nog verschillende grote kansen, maar het bleef 1-1.

Kew Jaliens en Royston Drenthe ontbraken vanwege blessures. Verder was bondscoach Foppe de Haan niet tevreden over Hedwiges Maduro, hij werd in de rust gewisseld voor Otman Bakkal. Ook over het spitsenduo Roy Makaay en Ryan Babel was De Haan niet tevreden. "Babel speelde nog te diep op het middenveld, maar het was ook zijn eerste wedstrijd." Makaay laat volgens de bondscoach nog niet voldoende zien. "Hij moet een tandje erbij doen en agressiever worden. Ik ga het daar nog wel met hem over hebben."

FC Den Bosch heeft Seedorf op proef

Stefano Seedorf is sinds donderdag op proef bij FC Den Bosch. De neef van Clarence zal voorlopig meetrainen bij de club uit de Jupiler League.

FC Den Bosch is nog op zoek naar een rechtermiddenvelder. De gewenste speler zou Rutger Worm van NEC zijn, maar het is niet zeker of de Bosschenaren deze speler kunnen huren. Men onderzoekt dus ook andere opties, waaronder nu dus Seedorf. Die ziet FC Den Bosch in ieder geval wel zitten: "Een mooie club, waar veel mensen met een voetbalhart werkzaam zijn."

De 26-jarige Seedorf werd opgeleid bij Ajax. Bij die club debuteerde hij ook in het betaald voetbal, maar een echte doorbrak kwam er in Amsterdam nooit. Na zijn vertrek uit Amsterdam speelde Seedorf voor NAC Breda, FC Groningen, Apollon Limassol en Veria. Bij die Griekse club moest Seedorf vertrekken. In 93 eredivisiewedstrijden maakte Seedorf vijftien doelpunten.

FC Zwolle haalt twee Zuid-Amerikanen

FC Zwolle heeft wederom twee Zuid-Amerikaanse voetballers gecontracteerd. Esteban Giglio en Thiago Grizolli wisten tijdens een stage een contract af te dwingen.

De Argentijn Giglio is linksback, Grizolli is een aanvallende middenvelder uit Brazilië. De twee spelers tekenden een contract tot medio 2009, waarin een optie op nog een seizoen is opgenomen. Omdat beide spelers een Italiaans paspoort hebben, hoeft FC Zwolle niet het minimumsalaris voor spelers van buiten de EU op te hoesten.

FC Zwolle is de laatste jaren behoorlijk actief op de Zuid-Amerikaanse spelersmarkt. In de huidige selectie van FC Zwolle speelt de Braziliaan Eric Botteghin. Vorig seizoen speelden ook zijn landgenoten Leonardo en Juscemar Borilli in de ploeg van trainer Jan Everse. Een seizoen eerder kwam spits Wilson, eveneens Braziliaan, al enkele malen uit voor de club uit Overijssel.

Afwas motief mishandeling ex-vrouw

Een 28-jarige man uit het Brabantse Sprang-Capelle heeft zijn 25-jarige ex klappen gegeven. De vrouw zou namelijk geen zin hebben gehad de vaat te doen.

Het stel is sinds twee maanden uit elkaar. Toch vond de man dat zijn ex alsnog het huishouden moest doen. De vrouw was het hier uiteraard niet mee eens.

Op een gegeven moment lukte het de vrouw de benen te nemen. Zij schakelde gelijk de politie in, die haar ex thuis in de boeien sloeg.

Belg genaaid met sla in plaats van wiet

Een Belgische drugstoerist heeft geen goede herinneringen aan zijn bezoek aan ons land. De man had namelijk vijftig euro betaald voor een pakje wiet. In plaats van de recreatieve rookwaar, trof de arme Belg slechts enkele blaadjes sla aan.

De man kocht de dure slablaadjes donderdag bij twee mannen in het Brabantse Bergen op Zoom. Het drietal werd even later aangehouden in een parkeergarage.

Gezocht: fietsleraren

Er is zoveel animo voor de Fietsschool van de Fietsersbond in Utrecht dat er een groot tekort is aan docenten. De bond kan het aantal aanvragen voor de lessen nauwelijks aan. De lessen moeten jongeren, ouderen en allochtonen beter voorbereiden op deelname aan het Nederlandse verkeer.

De opleiding begon in mei. De opleiding bestaat uit een aantal theorie- en praktijklessen die worden gegeven door vrijwilligers van de bond. De eerste twintig docenten kwamen uit Utrecht en deden eind mei examen. Het werven van nieuwe leraren in Brabant en Noord-Holland is nu van start gegaan.

De Fietsschool is nog niet voor iedereen toegankelijk. De lessen aan jongeren en ouderen worden gegeven via scholen of ouderenorganisaties.

Blizzard wijst fan-petitie van Diablo III af

Blizzard weigert de grafische stijl van Diablo III te veranderen, ondanks de 50.000 fans die de petitie tekenden. De petitie werd gestart omdat veel fans niet blij waren met de stijl. Fans wilden de wat meer 'gothic'-look uit de vorige diablo's terug zien.

'' Er is geen weg meer terug. We zijn erg blij met de stijl van de game. Het art-team is blij, en het bedrijf zelf ook. We zijn er allemaal erg tevreden mee en gaan het niet veranderen.''

Toch geeft Blizzard de fans wat hoop, hij geeft toe dat de light radius misschien terugkomt.

''Niet in alle dungeons, maar misschien zitten er een paar tussen waar we de light radius in doen. Volgens mij herinneren mensen het alleen uit de een of twee plaatsen waar het aawezig was in Diablo II, maar vergeten ze dat het niet aanwezig was in bijna 90 procent van de game.

Als we dungeons kunnen vinden waar het in past, en waar het de gameplay ten goede komt dan is de kans groot dat we het doen.''

Aldus Blizzard in een interview met MTV.


Gaatjesknipper sloopt kinderkleding

Een Apeldoornse kinderkledingzaak heeft last van een gaatjesknipper. Een nog onbekend persoon zou het op de kleertjes hebben gemunt. Al tientallen kledingstukken zijn vernield door er kleine gaatjes in te knippen.

Ondanks dat de eigenaresse van de Villa Happ-vestiging Amanda Stoel allerlei veiligheidsmaatregelen heeft genomen en al ontelbare malen aangifte heeft gedaan, is de dader nog altijd niet gepakt. Stoel weet niet wat de vandaal bezielt.  "Het moet met een scherp voorwerp gebeurd zijn. Misschien een nagelknipper of een schaar", vermoedt ze. 

Meer dan vijftig kinderkleertjes zijn al door de vandaal onder handen genomen. Meestal komt Stoel er pas achter als de klant de kleren op de toonbank legt. "Er hangt hier zo veel kleding, dat kan ik niet elke dag controleren."

De winkel is van plan een beloning uit te keren aan degene die de anonieme vandaal weet op te sporen. Een gedragsdeskundige wijst de amateurdetectives alvast in de goede richting. Zo zou de dader een vrouw kunnen zijn die geen kinderen kan krijgen of zelf nare jeugdervaringen heeft.

Het eerste vernielde kledingstuk werd zo'n anderhalf jaar geleden geleden ontdekt. Stoel weet het nog als de dag van gisteren. "Iemand vroeg of die gaten erin hoorden. Ik dacht dat het om een fabrieksfoutje ging, maar daarna bleven er kapotte broekjes en truitjes opduiken en heb ik de politie gebeld."

De politie heeft al vele aangiftes van de kledingzaak mogen verwerken en is bezig met een onderzoek naar de kleertjessloper. De dader rust nog altijd op het kerkhof, terwijl er al een klein fortuin aan kinderkleding de kliko is in gegaan.

Dj Sander Kleinenberg te laat voor Loveland

Sander Kleinenberg heeft zijn optreden op het Loveland Festival gemist. De Nederlandse dj miste zijn vlucht vanuit Ibiza terug naar Nederland en was te laat om het hoofdpodium van het festivalterrein bij de Amsterdamse Sloterplas te betreden. "Hij was een uur geleden in München, dus we hopen dat hij alsnog hierheen komt", vertelt een woordvoerder van het festival vanmiddag.

De organisatie heeft het gat dat in het programma viel door de afwezigheid van Kleinenberg weten op te vullen met een set van dj Marnix, de organisator en geestelijk vader van het Loveland Festival. "Hij wilde eigenlijk niet optreden op Loveland, omdat hij er normaal de rust niet voor kan vinden", vertelt de woordvoerder. "Nu staat hij toch op het hoofdpodium zijn platen te draaien."

Loveland verloopt verder prima; er hebben zich nog geen andere problemen of ongeregeldheden voorgedaan, weet de woordvoerder. "Het weer zit mee en productietechnisch gezien verloopt het goed. Vrijwel alle vijftienduizend kaarten zijn verkocht. We hebben nog maar een paar kaarten aan de deur." Vorig jaar was het dance-evenement kleiner van opzet: toen waren er negenduizend mensen.

Het festivalterrein stroomde vanochtend bij de opening meteen vol. "Dat zijn de echte diehards, die beginnen meteen te dansen", zo vertelt de woordvoerder. Later op de dag staan nog artiesten als Junkie XL, Felix da Housecat, Eric Prydz, The Shapeshifters, Fedde le Grand en Erick E op het programma. Om 23.00 uur is de derde editie van het Loveland Festival afgelopen.

Reddingsbrigade waarschuwt voor springtij

De Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) heeft een waarschuwing afgegeven dat het vanmiddag springtij is. In combinatie met de zuidwestenwind die al een aantal dagen waait, kan dit voor zwemmers langs de kust tot onverwacht gevaarlijke situaties leiden.

De Reddingsbrigade heeft vanochtend op de stranden langs Den Haag al vier kinderen uit gevaarlijke stromingen bij golfbrekers moeten redden. Ook gistermiddag raakten al zestien recreanten in de problemen. De KNMI bevestigt dat de verraderlijke zuidwestenwind het hele weekend aanhoudt.

Het springtij begon vanmiddag rond twee uur. Springtij is een vloed die veroorzaakt wordt doordat de getijdenwerking van de zon en de maan elkaar versterken. De maximale hoogte van het water is hierdoor hoger dan bij een normale vloed, die alleen door de maan wordt veroorzaakt.

Doordat de meeste pieren onder water verdwijnen, kunnen zwemmers volgens de medewerkers van de Reddingsbrigade de stromingen rond de golfbrekers nauwelijks inschatten. Bovendien heeft de zuidwestenwind de afgelopen week de bodem tussen de verschillende zandbanken uitgesleten, waardoor de toch al verraderlijke stromingen nog sterker kunnen worden.

De Reddingsbrigade adviseert badgasten vooral niet te ver de zee in te gaan en golfbrekers te mijden.

Griekenland geteisterd door bosbranden

Op diverse plaatsen in Griekenland woeden bosbranden. Ten noordoosten van de hoofdstad Athene zette de brandweer vliegtuigen en helikopters in om de vlammen te blussen.

Op het eiland Tsakynthos in de Ionische Zee moest vannacht een dorp tijdelijk worden geëvacueerd. "Wij hebben de hele nacht gevochten en het dorp gered", aldus een zegsman van de plaatselijke brandweer vandaag op de Griekse radio.

Jol zou verkoop VdV belachelijk vinden

HSV-trainer Martin Jol zou het belachelijk vinden als zijn sterspeler Rafael van der Vaart verkocht zou worden aan Real Madrid. HSV weigerde eerder al een bod van zeven miljoen van Real op Van der Vaart.

"Ik zou teleurgesteld zijn als hij vertrekt", zei de Nederlandse trainer vrijdag. "Waarom zouden we een dergelijke speler laten vertrekken?" Van der Vaart heeft nog een contract voor twee seizoenen bij HSV. Na volgend seizoen mag hij voor een gelimiteerde transfersom van anderhalf miljoen euro vertrekken bij de club van Martin Jol.

"We weten wat er in zijn contract staat", zei Jol hierover. "Ik denk dat het beter is voor hem om nog een jaar te blijven." Jol denkt dat hij te laat is met deze uitspraak: "Misschien kan ik dit niet meer beïnvloeden."

Hardloper overleden bij marathon Dalfsen

Een 63-jarige hardloper uit Zwolle is gisteren overleden bij de halve marathon van Dalfsen. De deelnemer raakte plotseling onwel en werd direct gereanimeerd door hulpverleners. Hij is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Daar is de Zwollenaar korte tijd later overleden, zo maakte de organisatie vandaag bekend. "Op het moment dat duidelijk werd dat de hardloper was overleden, kwamen net de eerste deelnemers over de streep. We hebben alle feestelijkheden en de huldiging direct afgeblazen", aldus woordvoerder Henny Wesselink. De halve marathon van Dalfsen werd voor de 21ste keer gehouden en er waren ruim achthonderd deelnemers.

'Gay Pride drukker dan ooit'

De botenparade van de Gay Pride is vanmiddag drukker bezocht dan ooit. Dat stelt voorzitter Frank van Dalen van organisator Pro Gay. "We gaan over de half miljoen bezoekers heen", voorspelt hij.

De drukste editie tot nu toe was de botenparade van 2007. Toen kwamen 400.000 belangstellende op het homofeest af. Van Dalen maakt zijn schatting op basis van berichten van zijn medewerkers langs de route.

"Er zijn altijd een paar populaire locaties", legt hij uit. "Maar vandaag ziet het overal langs de grachten zwart van de mensen. Zelfs op plekken waar normaal maar weinig belangstellenden staan."

[Upd] Hongarije telt gewoon mee

We hebben het nog niet voor elkaar gekregen om alle problemen met de F1manager op te lossen. Alle punten kloppen nu wel weer, maar de budgetten helaas nog niet. Daarom hebben we besloten de Hongaarse Grand Prix niet mee te laten tellen voor de manager.

Het teammanagementsysteem was weliswaar eerder deze week weer opengesteld, maar we weten nog niet of het budgetprobleem voor alle of slechts voor sommige spelers geldt. Daarom zijn we van mening dat het laten meetellen van dit raceweekend niet eerlijk zou zijn voor de spelers die te weinig budget hebben en daardoor wellicht de kans op een goede wissel hebben moeten missen.

Het spijt ons dat de problemen nog steeds niet opgelost zijn en dat we erg laat zijn met het nemen en publiceren van deze beslissing.

Update:
Tot mijn grote schaamte heb ik een rekenfout gemaakt en blijken de budgetten toch gewoon te kloppen. Daardoor hebben we veel te snel een totaal verkeerde beslissing genomen en is het schrappen van deze ronde totaal overbodig. Hongarije doet dus gewoon mee.

Hieraan wil ik graag toevoegen dat deze blunder dus niet de schuld is van de gehele Sportcrew, maar op mijn persoonlijke conto kan worden bijgeschreven. Mea culpa, ziggyziggyziggy.

Rare parodieert 'Believe'-trailer van Halo 3 met Viva Piñata

Kunnen jullie je de Halo 3 'Believe'-trailer nog herinneren? Het is vrij duidelijk dat Rare deze trailer heeft gebruikt als inspiratiebron voor deze trailer van de nieuwe Viva Piñata game, Viva Piñata: Trouble in Paradise. Om jullie geheugen op te frissen staat de originele Believe-trailer van Halo 3 er ook bij.


De originele Halo 3 Believe-trailer

Viva Piñata: Trouble in Paradise is het vervolg op de populaire Viva Piñata game die voor de Xbox 360 en de PC verscheen. Ook deze keer moeten we weer piñata's naar onze tuin lokken door hem zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een nieuwe feature in de game is een coop-mode. De game staat gepland voor een release op 5 september 2008.

Zonderland gaat voor extreme oefening

Epke Zonderland gaat op de rekstokken een extreem moeilijke oefening uitvoeren. De moeilijkheidsgraad van de oefening die Zonderland tijdens de kwalificaties doet is een 7,1. Mocht hij daarna doordringen tot de finales, dan gaat Zonderland een oefening uitvoeren die een moeilijkheidsgraad heeft van maar liefst en 7,4.

Met die moeilijkheidsgraden behoord Zonderland direct tot een van de medaillekandidaten. Zonderland liet vandaag tijdens de training al zien dat hij in vorm is. "Geestelijk voel ik mij nog wat vermoeid, maar lichamelijk blijk ik ijzersterk", aldus de Fries. Na afloop van de training had zijn coach, Gerard Speerstra nog wel een paar aanmerkingen. "Na de krachtelementen zie je dat Epke wat slordig wordt. Daar moet hij de komende dagen aan werken."

Zonderland zal op 9 augustus zijn oefening, met een moeilijkheidsgraad van 7,1, ten tonele brengen. "Het is jammer dat Epke in de eerste subdivisie in actie komt. De jury is dan nog zoekende. Dat kan zomaar een half punt schelen. Maar ja dat heb je met jurysport", aldus zijn coach. Op 19 augustus volgt dan de eventuele finale. Zonderland heeft alvast besloten de openingsceremonie niet bij te wonen.

Verborgen '3D stage viewer' in Geometry Wars 2

Zoals jullie misschien gemerkt hebben is sinds afgelopen woensdag het vervolg op de populaire game Geometry Wars: Retro Evolved verkrijgbaar. Voor 800 puntjes kun je aan de slag met de zes game-modes die in de game zitten. Een speler van de game is er achter gekomen dat je het speelveld kunt bekijken in 3D. Als je terwijl je aan het spelen bent op je rechterbumper en back-knop tegelijk drukt, kom je in een soort spectator-view terecht en kun je vrij door het veld vliegen. Hieronder een filmpje van hoe dit eruit ziet.

Uitslag kwalificatie GP Hongarije

Hamilton heeft de poleposition behaald voor de Grand Prix van Hongarije. Kovalainen start tweede, gevolgd door Massa en Kubica.

De kwalificatie begon met snelle tijden voor Glock, Bourdais en Nakajima, maar toen de topteams op de baan kwamen, doken de tijden snel naar beneden. Hamilton reed de snelste tijd, gevolgd door Kovalainen, en Trulli wist de Ferrari's in eerste instantie voor te blijven. Sutil had veel geluk door net de bandenstapels te ontwijken toen hij wijd uit de laatste bocht kwam. Heidfeld was de grote verliezer van de eerste sessie: Button verdrong hem naar de zestiende plaats. Ook Nakajima, Barrichello, Fisichella en Sutil waren klaar.

In de tweede kwalificatie hadden de snelle jongens problemen met de snelle tijd van Glock. Alleen Massa wist harder te rijden dan de Duitser, die geen last leek te hebben van zijn zware crash, twee weken geleden. Rosberg deed het een stuk slechter: hij reed geen ronde in de tweede kwalificatie. Nelson Piquet volgde zijn Duitse podium op met een plekje in de derde sessie, ten koste van Vettel, Button, Coulthard, Bourdais en Rosberg.

Ook in de laatste sessie haalde Glock alles uit de kast en stond lang bovenaan de tijdschermen. Hamilton ging echter bijna vier tienden sneller dan de Toyota en bij het vallen van de vlag gingen ook Kubica, Kovalainen en Massa over Glocks tijd heen. Een vijfde plaats was echter nog steeds Glocks beste kwalificatie ooit. Räikkönen kwam niet verder dan plaats zes.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMcLaren Mercedes1:20.899
2Heikki KovalainenMcLaren Mercedes1:21.140
3Felipe MassaScuderia Ferrari1:21.191
4Robert KubicaBMW F11:21.281
5Timo GlockToyota Racing1:21.326
6Kimi RäikkönenScuderia Ferrari1:21.516
7Fernando AlonsoRenault F11:21.698
8Mark WebberRed Bull Racing1:21.732
9Jarno TrulliToyota Racing1:21.767
10Nelson Piquet Jr.Renault F11:22.371
11Sebastian VettelScuderia Toro Rosso1:20.144
12Jenson ButtonHonda Racing F11:20.332
13David CoulthardRed Bull Racing1:20.332
14Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso1:20.963
15Nico RosbergWilliamsgeen tijd
16Nick HeidfeldBMW F11:21.045
17Kazuki NakajimaWilliams1:21.085
18Rubens BarrichelloHonda Racing F11:21.332
19Giancarlo FisichellaForce India1:21.670
20Adrian SutilForce India1:22.113

Argentijn Messi het gezicht van PES 2009

Konami heeft bekend gemaakt dat het Argentijnse talent Lionel Messi de voorkant zal sieren van de Pro Evolution Socces 2009-doosjes. De 21-jarige aanvaller speelt momenteel bij het Spaanse Barcelona, waar hij al op zijn 13e terechtkwam, en was in 2004 de jongste speler ooit om te debuteren bij een Spaanse topclub. Hij won in zijn nog korte carrière al vele prijzen, zo won hij de Gouden Schoen en Gouden Bal op het WK onder 20 jaar in 2005, werd hij bevonden als beste jeugdspeler tijdens de Copa América in 2007 en werd hij tevens benoemd tot beste buitenlandse speler in de Primera División in datzelfde jaar. Messi zelf was erg blij met de samenwerking:

De meeste spelers van deze tijd zijn zich goed bewust van het realisme en de mogelijkheden van de PES-serie. Het is een game die de snelheid en controle van de spelers nauwkeurig spiegelt aan echt voetbal en als die-hard fan van de serie, ben ik erg blij om samen met Konami te mogen werken aan deze nieuwste versie.

Pro Evolution Soccer 2009 ligt later dit jaar in de winkels voor Xbox 360, PlayStation 3, PC, PlayStation 2, PSP en Wii.


Messi in actie

ID toont bewegende beelden Rage op QuakeCon 2008

Hebben we net de E3 en ComicCon gehad, dan is de QuakeCon alweer bezig. Hier laat id Software zien waar het bedrijf momenteel mee bezig is namelijk Doom 4 en ook Rage. Van Rage zien we eindelijk eens wat meer in onderstaande trailer die tijdens de persconferentie getoond werd.





Rage speelt zich af in een post-apocalyptische setting nadat een meteoor bijna al het leven op onze planeet heeft uitgeroeid. Je zult met dorpelingen tegen mutanten, monsters en een kwaadaardig regime moeten vechten. Het spel zal ongeveer uit 60% schieten en 40% racen bestaan en je kunt je auto upgraden naarmate het spel vordert. De singleplayer campaign zal ongeveer 20 uur gameplay bieden en ook zal de campaign in een coöperatieve mode gespeeld kunnen worden.

Dj Tiësto gaat toch niet trouwen

Dj Tiësto gaat voorlopig toch maar even niet trouwen met zijn verloofde Stacey Blokzijl. Tijs Verwest, zoals Tiësto echt heet, heeft er namelijk geen tijd voor. Door zijn drukke schema is er geen tijd het huwelijk voor te bereiden.

Wanneer de wereldberoemde diskjockey uit Breda dan wel gaat trouwen is nog niet duidelijk. Volgens Verwest is het geen kwestie van houden van, maar wil het stel ervoor zorgen dat het huwelijk tot in de puntjes verzorgd is.

[Upd] Barcelona naar CAS in zaak Messi

FC Barcelona heeft afgelopen vrijdag officieel een klacht ingediend bij het CAS in Lausanne tegen de FIFA. Die heeft namelijk clubs verplicht om spelers vrij te geven om mee te kunnen doen met hun land aan de Olympische spelen.

Lionel Messi wil graag meedoen met Argentinië aan het Olympische voetbaltoernooi. Barcelona wil echter Messi niet laten gaan. Het CAS liet weten dat de zaak van Barcelona tegelijk wordt behandeld met die van Werder Bremen en Schalke 04. Die twee clubs willen ook hun spelers niet laten gaan. Het gaat hier om de Brazilianen Diego en Rafinha. In afwachting van de uitspraak van het CAS is Messi alvast naar China vertrokken om zich bij de Argentijnse selectie te voegen.

Update:
Het CAS laat uiterlijk woensdag weten wat de uitspraak is in de zaak die de clubs hebben aangespannen tegen de FIFA. Dat is precies een dag voordat het voetbaltoernooi in Peking begint.

Tegenslag Harmes in voorbereiding

Turnster Suzanne Harmes heeft een grote tegenslag te verwerken gekregen in haar voorbereiding op de Olympische spelen. Bij aankomst in Peking kreeg de 22-jarige Harmes last van een snelgroeien abces in haar kaak. Gisteren is de turnster onder het mes gegaan. Haar optreden op de spelen loopt geen gevaar meer.

"Het gaat nu naar behoren, maar van haar hormoonhuishouding klopt niets meer", verduidelijkte teammanager Gerard Speerstra. "Na een jetlag sliep ze natuurlijk onrustig. Door de pijn lag ze daarna een hele nacht wakker. Gisteren heeft ze half half weer wat geslapen. Nee, van haar bioritme is niet veel meer over."

Toch ziet Speerstra het optreden van Harmen in China niet somber in. "Gelukkig maakt ze nu snel vorderingen." Harmes was vandaag alweer te vinden in de trainingshal. Over vijf dagen is de podiumtraining en drie dagen daarna volgt de kwalificatie.

Final Fantasy XIII demo alleen voor PS3?

De strijd tussen Sony en Microsoft gaat maar door en door. Nu is de nieuwe Final Fantasy game weer onderwerp van discussie. Hoewel Final Fantasy XIII op zowel de Xbox360 als de PS3 gaat uitkomen (dus niet voor de PC), is het Sony die als enige de speelbare demo van het spel gaat krijgen.

Dit is natuurlijk een tegenvaller voor Xbox360 gamers; hopelijk kan Microsoft de mensen van Square Enix overhalen om ook een demo hun kant op te gooien, maar voorlopig ziet dat er nog niet naar uit.



Final Fantasy XIII demo alleen op PS3?

Weer incident met Qantas-vliegtuig

Een Boeing 767 van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas, die op weg was naar Manilla, is vanochtend in de problemen gekomen. Het hydraulisch systeem functioneerde door een lek niet naar behoren, waardoor het toestel met tweehonderd inzittenden terug moest vliegen naar Sydney.

Dit is het derde incident met een Qantas-toestel in acht dagen tijd. Een paar dagen geleden moest een Qantas-toestel een noodlanding maken na problemen met een luik van het landingsgestel. Vorige week kwam een Qantas toestel in nood, nadat een gat in de romp ontstond door een ontplofte zuurstoffles.

'Renault-medewerker pleegde zelfmoord'

Het lijkt er op dat Renault-ingenieur William Millar, die 27 jaar in dienst is bij Renault zelfmoord heeft gepleegt. De 53-jarige Millar werd woensdagochtend met een kogelwond in zijn hoofd gevonden in de fabriek van Renault.

De woordvoerder van de politie liet het volgende weten: "Getuigen zagen een man lopen op een pad op het Renault-complex. Enkele momenten later werd een schot gelost. Zijn lichaam werd op de locatie gevonden en hij bleek te zijn overleden door een schot in zijn hoofd. We beschouwen dit incident niet als verdacht en het dossier is toevertrouwd aan een lijkschouwer."

Bij Renault is men geschokt door het overlijden van Millar. Het team liet namens de woordvoerder weten: "Iedereen binnen het team is erg geschokt door de dood van zo'n waardevol lid van het team. Hij heeft 27 jaar voor het team gewerkt. Eerst bij Benetton Formula One en later voor Renault, toen Benetton door Renault werd overgenomen. Ons complex is erg groot, maar het incident gebeurde in de buurt van een voetpad."

Renault doet op verzoek van de polite geen verdere uitspraken over het incident.

Nieuwe verf voor banden in Singapore

Op 28 september staat in Singapore de eerste Formule 1 nachtrace op het programma. Er rijzen nog een aantal vraagtekens voordat de race van start kan gaan. Bridgestone komt een speciale verf om de witte streep ook zichtbaar te houden in het donker.

Directeur sportbandenontwikkeling Hirohide Hamashima vertelde dat de reflectie van de verf hoger zal zijn dan dat nu het geval is. "We zullen hiervoor andere verf gebruiken, wat vergelijkbaar zal zijn met wat voor de witte lijnen op wegen wordt gebruikt. Die ingrediënten zullen wij ook gebruiken."

Ook voor volgend jaar zijn er de nodige problemen nog nu de profielloze banden weer terug in de Formule 1 komt. Bridgestone heeft nog geen oplossing voor de zachte banden. "We kunnen de zijkant verven, maar dat zal erg lastig worden, omdat we vier verschillende compounds hebben. We proberen nu nog van alles uit en in september zullen we het uiteindelijke ontwerp beslissen," aldus Hamashima

Mini Me klaagt ex aan voor sekstape

Verne Troyer heeft zijn ex-vriendin Ranae Shrider voor de rechter gesleept. 'Mini-me' eist bijna dertien miljoen euro van zijn voormalige geliefde, omdat zij zou hebben toegestaan dat fragmenten van een sekstape waarin beiden te zien zijn werden verspreid. Ook zou Shrider de lilliputter geestelijk en lichamelijk hebben mishandeld.

Troyer, die bekend werd als Mini-me in de 'Austin Powers'-films, wil dat de rechter een dwangbevel uitvaardigt zodat Shrider en anderen de film niet kunnen verkopen. Ook wil hij dat de band en alle kopieën bij hem worden terugbezorgd of worden vernietigd.

Eind juni onthulde entertainmentwebsite TMZ het bestaan van de video. Later plaatste de site rechtsdocumenten waaruit bleek dat Shrider TMZ toestemming had gegeven om delen van de film openbaar te maken.

De aanklacht komt twee weken nadat de 39-jarige Troyer een schikking trof met een distributeur van pornofilms. De kleine acteur wist te voorkomen dat de vijftig minuten durende band via de distributeur werd uitgebracht.

De advocaat van Ranae Shrider noemt Troyer 'wraakzuchtig en geplaagd door liefdesverdriet'. Volgens hem is de acteur een onbeduidende celebrity die zijn cliënt voor de rechter sleept om in de belangstelling te blijven.

Preview

Man doodgeslagen om arrestatie Karadzic

In een kroeg in Montenegro is een man doodgeslagen omdat hij had gezegd dat Radovan Karadzic al veel eerder had moeten worden gearresteerd.

Dit heeft de onafhankelijke Belgradose omroep B92 zaterdag gemeld. Veroljub Petrovic (51) uit de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica kreeg het enkele dagen geleden in een kroeg aan de stok met Darko Perovic (36). De ruzie over de arrestatie van de voormalige Bosnisch-Servische president ging later dezelfde avond verder in een andere kroeg. Daar sloeg Perovic Petrovic dood. ''Radovan Karadzic had al lang geleden moeten worden gearresteerd'', had Petrovic gezegd.

Petrovic is vrijdag in Podgorica begraven. Perovic is opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld. Hij is een bekende van politie en justitie en heeft al een strafblad, aldus B92 op gezag van Montenegrijnse media.

Karadzic (63) is afkomstig uit Montenegro.

Uitslag VT3 Hongarije

Lewis Hamilton is de zaterdag prima begonnen. De McLaren-coureur reed een 1:20.228 en was daarmee drie tienden sneller dan Felipe Massa. Wereldkampioen Kimi Räikkönen kende een slechte ochtend. De Fin die een negende tijd liet noteren was bijna een seconde trager dan Hamilton. Om 14:00 begint de kwalificatie.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1L. HamiltonMcLaren1:20.22814
2F. MassaFerrari1:20.56714
3T. GlockToyota1:20.62321
4H. KovalainenMcLaren1:20.65715
5N. Piquet jr.Renault1:20.91721
6N. HeidfeldBMW1:21.09615
7S. BourdaisScuderia Toro Rosso1:21.17921
8S. VettelScuderia Toro Rosso1:21.18422
9K. RäikkönenFerrari1:21.18718
10N. RosbergWilliams1:21.19519
11F. AlonsoRenault1:21.22821
12K. NakajimaWilliams1:21.35717
13D. CoulthardRed Bull1:21.48916
14J. TrulliToyota1:21.60118
15R. BarrichelloHonda1:21.70320
16M. WebberRed Bull1:21.75217
17J. ButtonHonda1:21.77219
18R. KubicaBMW1:21.97518
19G. FisichellaForce India F11:22.18922

Verstoppertje in koelkast, meisje dood

Een Roemeens meisje dat in een koelkast is geklommen, heeft deze daad niet overleefd. Het zevenjarige meisje is pas na twee dagen gevonden. Het gaat om een oud type koelkast, dat niet van binnenuit is te openen. Hierdoor had het meisje zichzelf opgesloten.

Pas nadat hun dochter twee dagen was vermist, roken ze een vreemde geur in de buurt van de koelkast. Pas toen ontdekten zij waar hun kleine meid al die tijd had gezeten. De politie verwijt de ouders dat zij niet eerder in de koelkast hadden gekeken.

Het is niet het eerste kind in Roemenië dat sterft na een ontdekkingstocht in de koelkast. Vier jaar geleden won een 9-jarig jongetje al een spelletje verstoppertje met zijn vriendjes. Ook hij wist niet meer uit de koelkast te geraken.

 

Kind in koelkast
"Blijf van m'n bier af!"

 

Grootste en kleinste sporter Chinees

De ploeg van China voor de Olympische Spelen in eigen land is er een van uitersten. De ploeg herbergt de grootste en de kleinste sporter tijdens het evenement.

Schoonspringster Ruolin Chen is slechts 1,36 meter. Het verschil met landgenoot Yao Ming, een basketballer, is bijna een meter. Hij is 2,29 meter lang.

De jongste deelnemer komt uit Kameroen. Zwemster Antoinetti Guedia Mouafo is geboren op 21 oktober 1995 en dus twaalf jaar oud. De Japanse ruiter Hiroshi Hoketsu (67 jaar) is verreweg de oudste sporter.

Dieven jatten fust ranzig bier

Bij een café op Ameland is in de nacht van donderdag op vrijdag een fust bier gestolen. Helaas voor de dieven heeft alle moeite hen niets opgeleverd. "Het bier smaakt nergens naar", lacht café-eigenaar Wim Nicolai.

De uitbater had in totaal vijftien fusten van vijftig liter opgeslagen achter de kroeg. Hij heeft zo groot ingeslagen, omdat er dit weekend feest is op het Waddeneiland. Volgens hem heeft een groepje vakantievierende jongeren het bier meegejat.

Alleen heb je weinig aan zo'n vat bier als je alleen met wat vrienden wilt gaan drinken. Je hebt namelijk een tapinstallatie en een CO2-fles nodig als je van het bier wilt genieten.  "Je kunt de fitting er wel vanaf halen, maar lekker is echt anders". Ook verpatsen heeft weinig zin, want een vijftiglitervat kost zo'n honderd euro.

IOC neemt VS goud uit Sydney af

Het estafetteteam van de Verenigde Staten moet de gouden medaille van de 4 x 400 meter van de Olympische Spelen van Sydney van 2000 inleveren. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) kwam tot die beslissing na de dopingbekentenis van Antonio Pettigrew. Teamgenoot Michael Johnson had eerder al aangegeven zijn medaille niet te willen houden, omdat hij zich 'bedrogen, verraden en in de steek gelaten' voelde.

Naast Johnson en Pettigrew moeten ook de tweelingbroers Alvin en Calvin Harrison, Jerome Young en Angelo Taylor hun medailles inleveren. Young en Taylor liepen in 2000 alleen in de voorrondes. Drie van de vier finalelopers zijn eerder al betrapt en geschorst voor dopinggebruik. Alvin Harrison kreeg in 2004 een schorsing van vier jaar, Calvin Harrison werd voor twee jaar uitgesloten en Young werd voor het leven geschorst.

Door het ontnemen van de estafettemedaille schuift het goud op naar Nigeria. Jamaica en de Bahama's stijgen ook een plaats naar het zilver en het brons. Pettigrew werd ook geschrapt uit de uitslag van de olympische 100 meter van Sydney. Daarin eindigde hij als zevende.

Het was al de zesde medaille van de Spelen van Sydney die Amerika in de laatste acht maanden moest inleveren. Eerder dit jaar werden drie gouden en twee bronzen plakken ontnomen van Marion Jones, nadat zij het gebruik van prestatieverhogende middelen had toegegeven. Haar gouden medaille op de 100 meter zou op moeten schuiven naar Katerina Thanou, maar daar wacht het IOC mee. De Griekse kwam vier jaar geleden samen met haar landgenoot Kostas Kenteris in opspraak vanwege een gemiste dopingtest. Het IOC neemt donderdag een beslissing of Thanou in Beijing in actie mag komen.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

'Kaasschaaf' op autodak mag niet

Een 24-jarige man uit het Groningse Tolbert is donderdagavond in de Groninger binnenstad op de bon geslingerd. Zijn auto was een beetje te overdadig gepimpt. Op het dak van de auto zat een levensgrote spoiler met scherpe, uitstekende delen. Omdat een dergelijke spoiler bij een verkeersongeluk de werking heeft van een kaasschaaf, is zo'n spoiler verboden.

Ondanks dat de Tolberter dit jaar al meerdere malen was bekeurd wegens een niet APK-gekeurde auto, was hij nog steeds niet goedgekeurd. Om inbeslagname van de auto te voorkomen, is de spoiler al diverse malen gedemonteerd.  Om nu een eind aan de wisseltruc te maken, heeft de politie de spoiler van het dak geschroefd en meegenomen naar het bureau. Met een boete van 150 euro en zonder spoiler mocht de man weer verder rijden.

 

Pauperbak
Altijd handig om bier mee te nemen

 

'Canal Parade is PvdA-optocht'

Het is minister van Defensie Eimert van Middelkoop niet duidelijk waarom er vandaag een afvaardiging van vijf PvdA-kabinetsleden meevaart met de Canal Parade door de Amsterdamse grachten. In het programma Tros Kamerbreed zei de ChristenUnie-minister dat de botenoptocht tijdens de Gay Pride een 'PvdA-optocht' is geworden.

Van Middelkoop vindt het wel logisch waarom minister van emancipatiezaken Ronald Plasterk meevaart. "Voor hem is het werk, maar voor de overige vier is het vrije tijd."

Op de boot van Plasterk varen ook de PvdA-ministers Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) mee. Ook de PvdA-staatsecretarissen Sharon Dijksma (Onderwijs) en Frans Timmermans (Europese Zaken) kiezen het ruime sop.

Het thema van de Amsterdam Gay Pride dit jaar is 'Geloof, hoop en liefde'. Er varen echter geen bewindslieden van de twee christelijk coalitiepartijen CDA en ChristenUnie mee. Plasterk benadrukte gisteren nog dat het hele kabinet de Gay Pride steunt. Van Middelkoop gaf vanochtend in Kamerbreed echter aan 'ver af te staan van deze cultuurexpressie'.

De vier PvdA'ers hebben volgens Van Middelkoop in tegenstelling tot enkele andere ministers geen uitnodiging gehad om mee te varen, maar besloten uit eigen beweging toch mee te doen. Daarom concludeert hij dat het gaat om vrijetijdsbezigheden, al liet minister Ter Horst bijvoorbeeld weten met haar aanwezigheid het belang van de Nederlandse grondwet te willen onderstrepen. Daarin staat dat alle burgers gelijke rechten hebben, ook minderheden zoals homo's en lesbiennes.

Het is voor Van Middelkoop duidelijk dat iedereen andere dingen doet in zijn vrije tijd, maar hij noemt het meevaren van de PvdA'ers 'enigszins vervreemdend'.

De dertiende editie van de botenoptocht begint om 14.00 uur. De tocht start bij het Westerdok en voert via de Prinsengracht en de Amstel naar het Oosterdok waar de boten rond 18.00 uur aankomen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Gay Pride vaart ook een boot met christelijke homo's mee.

Spee: kunststof kenteken tegen diefstal

Landelijk verkeersofficier Koos Spee zegt dat kunststof kentekenplaten de oplossing zijn tegen diefstal van nummerborden. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat gaat de mogelijkheden om een kunststof kentekenplaat in te voeren onderzoeken.

Het grote voordeel van een kunststof nummerbord ten opzichte van de huidige nummerborden, is dat eerstgenoemde afbreekt als deze van de auto wordt geschroefd. Spee is daarom van mening dat de kunststof kentekenplaat, die in Groot-Brittannië al succesvol wordt gebruikt, het aantal diefstallen zal verminderen.

Gestolen kentekens worden met name gebruikt bij het stelen van brandstof. Jaarlijks rijden tussen de 35.000 en 40.000 mensen weg na het tanken zonder te betalen, zegt de Bovag. Een op de drie kentekens die daarop worden nagetrokken, blijkt gestolen te zijn. Gevolg is dat de pomphouders naar hun geld kunnen fluiten.

Eerste Belgische mosselen giftig

De eerste mosselen die in Belgische wateren zijn gekweekt, blijken niet bepaalde de beloofde lekkernij te zijn. De zogeheten Belgica-mossel blijkt de gifstof DSP (Diarrheic Shellfish Poisoning) te bevatten dat maag- en darmklachten kan veroorzaken.

Producent Reynaert-Versluys uit het Vlaamse Middelkerke haalt de mosselen terug uit de winkels, meldde het bedrijf. De onderneming had de stof zelf ontdekt bij eigen controles. ''Wie recent Belgische mosselen heeft gegeten en klachten heeft, moet contact opnemen met zijn huisarts'', aldus het bedrijf.

De mosselen werden gekweekt op pontons voor de kust van Nieuwpoort. Het proefproject loopt al een aantal jaren. Dat resulteerde nu in mosselen van gemiddelde grootte die voor het eerst op de markt werden gebracht.

Bij komende oogsten worden opnieuw testen gedaan. Het plan was om tot midden augustus totaal 15.000 à 20.000 kilo mosselen aan te voeren.

"Besmette" Hardy niet naar Peking

De Amerikaanse zwemster Jessica Hardy heeft zich teruggetrokken voor de Olympische Spelen later deze maand. Tijdens de Amerikaanse olympische trials testte de 21-jarige zwemster onlangs positief.

De voormalige wereldrecordhoudster op de 100 meter schoolslag zou tijdens de Spelen op vier afstanden aan de start verschijnen. Tijdens de trials werd ze drie keer getest waarvan eenmaal positief. Hardy zelf heeft verklaard dat ze geen idee heeft hoe dit kwam.

Het Amerikaanse anti-dopingbureau legde Hardy een schorsing van twee jaar op. Die periode kan verkort worden als Hardy met een onderbouwde verklaring komt voor de positieve test.

Belgische voetbalfans zijn juichboetes beu

Belgische voetbalsupporters zijn het beu dat ze steeds zware boetes krijgen als ze bij een doelpunt bijvoorbeeld juichend aan een hek hangen. Net als bij het opsteken van een middelvinger geldt voor zo'n actie een minimumstraf van drie maanden stadionverbod en 250 euro boete.

Het aantal boetes is toegenomen tot 738 tot dusver dit jaar.

David Créteur zag in januari hoe zijn club Antwerp een doelpunt maakte tegen Oostende. Hij en veertien anderen klommen juichend in het hek, waar de scorende speler al eerder in was geklommen. ''Ik gedroeg me helemaal niet agressief. Ik was gewoon blij met de goal'', zegt hij vandaag in de Gazet van Antwerpen.

Hij kreeg binnen enkele dagen 250 euro boete en drie maanden stadionverbod. In hoger beroep kon hij van het stadionverbod afkomen, maar wel tegen hoge advocatenkosten. De supporter vindt dat de juichregels te streng zijn.

'Hairspray'-actrice opgepakt na vechtpartij

Nikki Blonsky en haar vader Carl zijn gisteren gearresteerd na een vechtpartij op het vliegveld van Providenciales, een van de Caribische Turks- en Caicoseilanden. De 19-jarige 'Hairspray'-actrice en haar vader zouden America's Next Top Model-deelneemster Bianca Golden en haar familieleden te lijf zijn gegaan, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

Volgens een politiewoordvoerder ontstond het opstootje in de vertrekhal van het vliegveld. "Het liep uit de hand tijdens een ruzie over zitplaatsen in de vertrekhal en meerdere mensen waren betrokken bij het handgemeen", vertelt hij. "Enkelen van hen zijn gewond geraakt."

Naar verluidt is de moeder van Golden ernstig gewond in een ziekenhuis opgenomen. Blonsky, die Tracy Turnblad speelde in 'Hairspray', werd enkele uren na haar arrestatie op borgtocht vrijgelaten. Haar vader Carl zit nog vast, terwijl Golden ook op borgtocht vrij is.

Al honderden kilometers file in Frankrijk

Op de Franse snelwegen stond vanochtend rond 10.00 uur al meer dan 400 kilometer aan files. Dat meldt de ANWB. De eerste zaterdag van augustus vormt traditiegetrouw een extreme belasting voor het Franse wegennetwerk omdat op die dag veel Fransen op vakantie gaan.

Het is daarmee nu al drukker dan vorig jaar op 'zwarte zaterdag', zoals de eerste zaterdag van augustus traditioneel wordt genoemd. De grootste knelpunten vormen zoals gebruikelijk de routes naar het zuiden. Vooral de A7 tussen Lyon en Valance is een bottleneck. De Franse autoriteiten raden aan de weg te mijden en via de oostkant van Lyon te rijden.

Ook vakantiegangers die via Oostenrijk naar Italië willen reizen, moeten rekening houden met vertraging. Voor de Tauerntunnel op de A10 naar het zuiden stond 's morgens vroeg al een file van 25 kilometer. Verder adviseert de Oostenrijkse automobielclub ÖAMTC reizigers de A1 richting Italië te mijden wegens lange files deze morgen.

Wenger: "Misschien nog één speler"

Arsène Wenger heeft laten weten nog één speler vast te willen leggen voor komend seizoen. Udinese-middenvelder Gökhan Inler werd de afgelopen dagen genoemd als versterking bij Arsenal, maar Wenger weigerde te verduidelijken of de Zwitser naar Londen komt.

"Ik denk niet dat het een goede tactiek is om met namen voor de dag te komen. Als we nog een speler kunnen vastleggen, dan doen we dat, maar het moet een kwalitief sterke speler zijn," aldus Wenger.

"Het geld is het probleem niet, maar het gaat niet om het kopen, het moet de juiste speler zijn. Op het moment is die erg moeilijk te vinden," zo vervolgde de oefenmeester.

Volgens Wenger is het niet nodig om een grote ster naar Londen te halen. De Gunners hebben zich reeds versterkt met veelbelovende spelers als Samir Nasri en Amaury Bischoff.

Over het komende seizoen is Wenger positief gestemd. "We zien geen enkele reden waarom we met een jonge ploeg minder zullen presteren dan vorig jaar," zo denkt de Fransman.

R'dammer gestraft voor veelwijverij

Een 56-jarige Rotterdammer van Pakistaanse komaf is gisteren veroordeeld tot 2 maanden cel, waarvan een voorwaardelijk. De man heeft zich schuldig gemaakt aan veelwijverij (bigamie). In 1992 kreeg hij de Nederlandse nationaliteit waarna hij trouwde met een Pakistaanse en die naar Nederland haalde.

In 1996 blijkt hij in zijn geboorteland doodleuk een tweede huwelijk te zijn aangegaan. Hij viel door de mand toen hij vorig jaar bij de Nederlandse ambassade in Pakistan paspoorten aanvroeg voor de kinderen uit zijn tweede huwelijk.

Het trouwen met meerdere vrouwen is in een aantal islamitische landen onder voorwaarden toegestaan. In Nederland is dat echter strafbaar, óók als een Nederlander zo'n tweede huwelijk aangaat in een land waar dat wel is toegestaan.

De officier van justitie had 750 euro boete geëist. De rechter vond dat echter onvoldoende en vonniste dat de man één maand in de cel moet doorbrengen. De rechter wees er op dat de Pakistaan voordat hij in 1992 de Nederlandse nationaliteit kreeg, hier al jaren woonde. ''Meneer is al lange tijd in Nederland en had moeten weten dat dit hier echt niet mag,. Hij is het dubbelhuwelijk mijns inziens dan ook opzettelijk aangegaan en dat maakt het tot een ernstig misdrijf voor iemand met de Nederlandse nationaliteit.''

De bigamist zelf schitterde gisteren door afwezigheid.

Migranten die er in het thuisland een tweede echtgenote op nahouden, zijn in Nederland overigens sowieso strafbaar. Op het misdrijf staat een celstraf van maximaal 6 jaar.

Nepzanger Tokio Hotel wil naaktfoto's jonge meisjes

De Franse politie heeft een achttienjarige pedofiel in de kraag gevat. De jongeman zou zich op internet hebben uitgegeven als de zanger van de populaire band Tokio Hotel. Op deze manier hoopte de Fransman naaktfoto's van jonge meisjes te scoren.

De knul uit het zuid-Franse Perpignan deed zich in chatboxen voor als de zanger van de Duitse poprockers, Bill Kaulitz. Heel veel meisjes wilden wel contact met de 'zanger', en wilden maar wat graag met hem chatten.

Hij chatte met vele meisjes die tussen elf en zeventien jaar oud zijn. Een aantal van hen stuurde de Fransoos foto's van zichzelf waarop zij naakt te zien waren. De jongeman plaatste de kiekjes prompt op internet.

 


Gelukkig gaat het bij Tokio Hotel niet om de zangkwaliteiten

VDH beslist in Peking over 200 vrij

Pieter van den Hoogenband heeft gezegd dat hij pas in Peking zal beslissen of hij tijdens de Olympische Spelen start op de 200 meter vrij.

"Ik wil eerst kijken hoe het daar allemaal loopt in Peking. Hoeveel tijd ik bijvoorbeeld nodig heb om in het zwembad te komen. Het is toch een kwestie van slim doseren en kansen grijpen", aldus de drievoudig olympisch kampioen wiens doel is om in Peking voor de derde keer goud op de 100 vrij te winnen. Als hij ook op de dubbele afstand start, zou dit ten koste van het koningsnummer kunnen gaan. Zijn concurrenten zwemmen de 200 vrij niet. "Het liefst zwem ik de 200 meter, maar als het de 100 vrij in de weg zit, is de beslissing snel genomen. Als ik die afstand laat schieten, doe ik het wel met pijn in mijn hart."

Plasterk: hele kabinet steunt Gay Pride

Ook al beperkt de kabinetsdeelname aan de Canal Parade zich vandaag tot leden van de PvdA, het hele kabinet staat achter de botenoptocht waarmee de homo-emancipatie wordt gevierd.'Ik vaar met de boot mee namens het hele kabinet', zei Ronald Plasterk gisteren.

Plasterk, in het kabinet verantwoordelijk voor homobeleid, is de eerste minister ooit die aankondigde mee te varen met de optocht tijdens Gay Pride. Later sloot zijn collega van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) zich bij hem aan. Ook de staatssecretarissen van Onderwijs en van Europese Zaken, Sharon Dijksma en Frans Timmermans (beiden PvdA), varen mee op de boot van Plasterks ministerie. Hun partijgenoot Bert Koenders, die minister voor Ontwikkelingssamenwerking is, was gisteren de vijfde bewindspersoon die besloot mee te varen.

Bewindslieden van de christelijke coalitiepartijen CDA en ChristenUnie ontbreken, maar daar moet volgens Plasterk niets achter worden gezocht. 'Dat ik meevaar, is echt bedoeld om de steun van de hele regering te betuigen aan Gay Pride.' Plasterk noemt het 'hartstikke goed' dat er wel een boot met christelijke homo's meevaart. Dat is ook voor het eerst in de geschiedenis van Gay Pride.

De suggestie dat een minister niet thuishoort op de extravagante botenparade, die vooral bekendstaat om het vele mannelijk naakt, wijst Plasterk van de hand. 'Het is een vooroordeel dat er altijd kleren uit zouden moeten. Ik weet wel dat er een soort carnavalssfeer hangt, maar er vaart ook al jaren een boot van een bank mee, met allemaal dames en heren in keurig grijs.' Plasterk wil het vooroordeel wegnemen dat deelnemers aan Gay Pride 'er altijd moeten uitzien als de Village People'. 'Het mag wel, maar het hoeft niet.'

Zie ook: Roze storm door kerk, jeugdsoos en bedrijf



 

Door Hitler verzamelde kunst op internet

Door Adolf Hitler en andere nazi's verzamelde kunstvoorwerpen voor een in de Oostenrijkse stad Linz gepland museum, zijn vanaf gisteren via internet te bezichtigen. Het Duitse Historische Museum (DHM) in Berlijn heeft een volledige beeldbank van de 'Sonderauftrag Linz' op het net gezet. Zo zijn schilderijen, beelden, meubels, porselein en tapijten te zien, die vanaf het einde van de jaren dertig tot 1945 voor het museum werden aangekocht of uit geroofde verzamelingen werden geselecteerd.

De beeldbank bevat in totaal 4731 werken en verschaft informatie over de eerdere bezitters en herkomst van de voorwerpen. De kleine, maar belangrijke collectie beschrijft voor een deel de kunstpolitiek van de nazi's, zegt een woordvoerder van het DHM. De beeldbank zou kunnen helpen bij het onderzoek naar nog onopgeloste kunstroven door de nazi's.

Hitler, zelf een mislukt kunstenaar, plande de bouw van het museum in Linz na afloop van de oorlog. Het museum moest werken tonen van grote meesters tussen de vijftiende en de negentiende eeuw. Hiertoe startte hij in juni 1939, vlak voor het begin van de oorlog, het 'bijzondere project Linz'. Honderden kunstwerken kwamen zo binnen, verworven op de internationale kunstmarkt of weggenomen uit in beslag genomen joodse verzamelingen.

Na de oorlog hebben de geallieerden de taak op zich genomen de geroofde kunstwerken naar hun herkomstlanden terug te brengen. In veel gevallen echter zijn de voorwerpen niet automatisch aan de oorspronkelijke eigenaren teruggegeven, omdat zij volgens het toenmalige rechtsbegrip niet als geroofd werden beschouwd. In een internationale verklaring uit 1998 hebben verschillende landen zichzelf verplicht een oplossing voor dit soort kunst te vinden en, waar nodig, de achtergrond van een werk en de manier waarop het is verworven te onderzoeken.

Chantal Janzen in verwachting

Nu er zoveel BN'ers zwanger zijn, kon Chantal Janzen niet achterblijven. De 29-jarige musicalster heeft namelijk bekend gemaakt ook een kleine te verwachten. De baby wordt eind januari verwacht.

"Mijn partner Marco zegt dat ik nog nooit zo gelukzalig heb gekeken. Ik kwam binnen met de uitslag van de zwangerschaptest: Raak! We hadden eigenlijk niet eens zo lang geleden besloten dat we ervoor wilden gaan en nu was het al gebeurd. Geweldig! Ik besef dat niet iedereen dat geluk heeft", vertelt de blondine lachend.

Ondanks dat Chantal en haar 38-jarige vriend nog maar twee jaar bij elkaar zijn, kennen ze elkaar al hun leven. Ze groeiden namelijk in hetzelfde dorp op. "We kwamen elkaar na jaren weer tegen en werden smoorverliefd. Marco was vrijgezel, ik ook, dus niets stond een relatie in de weg. We hebben het heel goed samen en gingen al snel samenwonen. Ik vind het fijn dat Marco ver weg staat van de showbizz. Dat maakt hem zo lekker nuchter. Zo nuchter ben ik zelf ook. Dat kan hoor, in dit vak", grapt ze.

De mooie blondine speelt momenteel de rol van Jane in de musical Tarzan. Ze zal in de lianen blijven slingeren tot haar buik te dik is geworden. Voor Chantal is dit haar eerste zwangerschap. Voor vriend Marco is het echter niets nieuws. Bij zijn ex-vrouw verwekte hij namelijk al drie kinderen.

 


Ook dit zal moeilijk gaan met een dikke buik

'Basisscholen slechter in rekenen dan in taal'

Basisscholen scoren slechter voor rekenen dan voor taal. Bijna een kwart krijgt een onvoldoende voor rekenen. Voor taal is dat bij twaalf procent van de scholen het geval. Dat schrijft de Volkskrant op basis van twee onderzoeken van de Onderwijsinspectie, waarvan er één nog niet is gepubliceerd.

De rekenresultaten van scholen blijken volgens de krant verder een stuk meer uiteen te lopen dan die van taal. Bij rekenen scoort eveneens een kwart juist goed: kinderen komen met een voorsprong van twee jaar van school. Precies de helft biedt gemiddeld rekenniveau. Bij taal is 'slechts' achttien procent van de scholen beter dan gemiddeld. Zeventig procent scoort gemiddeld.

De scholen die het goed doen met rekenen zijn vooral te vinden in Noord-Brabant en Limburg en zijn vaak op katholieke op protestantse leest geschoeid. Ze hebben vooral oudere mannelijke onderwijzers. De 'slechte' rekenscholen zijn volgens krant vooral te vinden in de noordelijke provincies en Flevoland zijn openbaar en klein. Er zijn voornamelijk jongere leerkrachten te vinden, met name juffen.

De slechte rekenscholen blijken ook meer moeite te hebben om het niveau op te krikken. Slechts 2,6 procent van de scholen scoren drie jaar achtereen onvoldoende voor taal. Bij rekenen is dat percentage drie keer zo hoog: 7,6 procent.

'Nummer-2 al-Qaeda gewond of dood'

De nummer-2 van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, zou ernstig gewond zijn of is mogelijk zelfs overleden. Dat heeft de Amerikaanse zender CBS News bekendgemaakt.

CBS News heeft een onderschepte brief in handen waarin met spoed om een dokter wordt gevraagd om Zawahiri te behandelen. Volgens de brief, van bronnen in Pakistan, lijdt de Egyptenaar ''ernstige pijn'' en zijn verwondingen geïnfecteerd.

Het document zou zijn geschreven door een belangrijke Taliban-leider in Pakistan, Baitullah Mehsud. Diens zegel en handtekening staan onder het document. Beiden zijn volgens experts echt, aldus CBS.

Zawahiri, de rechterhand van Osama bin Laden, zou zich bevinden in het moeilijk toegankelijke Pakistaanse stammengebied op de grens met Afghanistan.

IOC ontneemt VS estafettegoud

Het internationaal olympisch comite heeft de Verenigde Staten de gouden plak, gewonnen op de 4x400 meter estafette voor mannen tijdens de Spelen van 2000 in Sydney, ontnomen. Het IOC nam dat besluit na de dopingbekentenis van een van de atleten, Antonio Pettigrew.

In mei van dit jaar bekende Petigrew, oud-wereldkampioen op de 400 meter, dat hij in 2000 doping gebruikt had. Een van zijn teamleden, Michael Johnson, besloot daarop direct zijn plak in te leveren. Een ander teamlid, Jerome Young, had dat al eerder moeten doen omdat ook hij doping had gebruikt.

Nu moeten ook de andere leden van het team, Angelo Taylor en de tweeling Calvin en Alvin Harrison (die allebei in 2004 werden betrapt op doping) hun medaille inleveren.

LittleBigPlanet krijgt Japanse datum

Veel Playstation 3 gamers zitten al lang te wachten op LittleBigPlanet. Bij elke nieuwe video die ze zien willen ze niets liever dan de game zelf in hun Playstation 3 stoppen en helemaal los gaan met Sackboy. Gelukkig hoeven gamers niet zo lang meer te wachten want de game zal in oktober uitkomen. De precieze datum was nog niet bekend, maar op de officiële Japanse website van Sony is nu een datum verschenen. Volgens de website zal de game vanaf 30 oktober in Japan te krijgen zijn. Omdat de datum op de Sony website staat, lijkt het erop dat deze informatie klopt. Of deze datum ook gaat gelden voor Europa of Amerika is niet bekend.


Telefoontje roept mensen op te vechten tegen de Chimera

Resistance 2 zal aan het einde van dit jaar verschijnen op de Playstation 3. De reclamecampagne voor de game is al een tijdje druk aan de gang. Er zijn al meer dan vier verschillende websites online die de game moeten promoten met verwarrende filmpjes waarin het lijkt of Amerika echt wordt ingenomen door de Chimera. Om dit gevoel nog een beetje aan te dikken, hebben ze van Resistance 2 nu een nog veel apartere manier gevonden om gamers te bereiken.

Een aantal weken geleden kon op ProjectAbraham.com ingeschreven worden voor de beta. De site was zo weergegeven dat je echt het gevoel kreeg je in te schrijven om in het leger te gaan en Amerika te beschermen. Dit alles ging gepaard met zeer officieel uitziende mailtjes die zo uit de jaren 60 zouden kunnen komen.

Één van de dingen die je in het invulformulier moest invullen was je telefoonnummer. Veel gamers die dat hebben gedaan zijn nu opgeschrikt door een telefoontje van een vrouw die via de telefoon probeert uit te leggen dat Amerika in gevaar is, en dat ze jou nodig hebben om de Chimera te bestrijden. Gelukkig zijn er gamers die dit telefoongesprek hebben opgenomen en op internet hebben gezet.

Het is niet bekend of mensen in Europa ook al zijn gebeld door deze mysterieuze vrouw.

Jankovic laat kans liggen

Jelena Jankovic heeft voor de tweede week op rij de kans laten liggen om de de eerste plaats op de wereldranglijst over te nemen van Ana Ivanovic.

Vorige week lukte het niet in Los Angeles en ook na het toernooi in Montreal zal Jankovic niet de nieuwe nummer één van de wereld bij de vrouwen zijn. De Servische ging in de kwartfinales in Montreal met 5-7 en 2-6 verrassend onderuit tegen Dominika Cibulková.

Mogelijk betalen voor accessoires van Xbox avatars

Met de herfst-update voor de Xbox 360 zal het hele dashboard op de schop gaan. Daarnaast zullen de "avatars" geïntroduceerd worden. Deze zal de user-icoon gaan vervangen en zal zelfs gebruikt worden als karakter in verschillende games. Nu is bekend geworden dat er in de toekomst waarschijnlijk voor accessoires betaald moet gaan worden.

In een interview met John Schappert werd gevraagd of de avatars met micro-transacties zullen gaan werken. Op die vraag zei Schappert dat dat iets voor de toekomst is. Of we dus meteen zullen moeten gaan betalen om onze avatars aan te kleden is niet bekend, maar het ziet er naar uit dat dit wel gaat gebeuren in de toekomst.


Rusland pas na de Spelen in beroep

Rusland gaat pas na de Olympische Spelen in beroeptegen de schorsing van zeven atleten, ondanks het vermoeden dat er opzet in het spel is. Dat zei de Russische minister van Sport.

De internationale atletiekunie schorste de zeven atleten, van wie er vijf aan de Spelen zouden meedoen. Ze zouden gefraudeerd hebben met urinemonsters.

“We willen zo vlak voor de Spelen geen schandaal creëren, maar als je vlak voor de Spelen een hele rij medaillekandidaten uitschakelt, is dat geen toeval. Maar voordat we conclusies trekken, willen we de zaak eerst goed onderzoeken”, aldus de minister van sport. "Deze zaak is uniek, ik kan me een soortgelijk incident niet herinneren. Als ze schuldig zijn, zullen ze gestraft worden. Maar als de internationale organisatie de wet niet tot op de letter heeft gevolgd, is het een ander verhaal. Dan vechten we het uit in de rechtbank.”

Sikora naar FC Dallas

Victor Sikora heeft een nieuwe club gevonden. De linksbuiten verruilt NAC Breda voor het Amerikaanse FC Dallas.

In de Verenigde Staten is het seizoen al even bezig. Sikora zal dan ook nog maar voor de eerste vier maanden aan de slag gaan bij FC Dallas, dat uitkomt in de Amerikaanse MLS.

Wanneer Dallas tevreden is over de kleine buitenspeler, kan een optie worden gelicht om Sikora nog drie seizoenen bij de club te stallen.

Sikora kreeg aan het einde van vorig seizoen te horen dat hij weg mocht bij NAC Breda. Een vertrek naar België leek er aan te komen maar uiteindelijk ging dat niet door.

PSV blij met loting FC Twente

In Eindhoven zijn ze uitermate tevreden met de loting van FC Twente, dat het op moet nemen tegen Arsenal. Hierdoor is de kans groot dat PSV de enige Nederlande club wordt in de Champions League. En dat levert veel geld op.

“Dan krijgen we weer het hele Nederlandse deel in de marketingpool, een kleine twintig miljoen”, aldus algemeen directeur Jan Reker. “Als Twente zich wel plaats, ontvangt die club 45% en moeten wij het als landskampioen met 55% doen.” Het verschil van 10% ligt rond de 9 miljoen euro. Dat bedrag kan PSV goed gebruiken. “We hoopten op zo’n moeilijke loting. Voor FC Twente was dat financieel jammer, maar voor het Nederlandse voetbal maakt het niet uit, is het misschien zelfs beter. De punten die je in de UEFA Cup haalt, tellen net zo zwaar als in de Champions League.”

Reker is zeker niet te spreken over dat aantal punten dat clubs in de UEFA Cup en de Champions League krijgen. “Afgelopen jaar heeft PSV veel punten gehaald, maar voornamelijk na de winterstop in de UEFA Cup. Dat is scheef en zal ik aankaarten in de commissie van de ECA, waar ik deel van uitmaak.”

Nadal dan eindelijk verzekerd van plek 1

Na 235 weken lang is het dan eindelijk zover. Rafael Nadal heeft Roger Federer van de troon gestoten door een overwinning op het ATP-toernooi van Cincinnati.

De benodigde punten voor Nadal haalde hij binnen met de overwinning op Nicolas Lapentti uit Ecuador. Het werd 7-6, 6-3 voor de Spanjaard. De volgende opponent voor Nadal is Novak Djokovic. Samen vechten ze uiteindelijk voor een plek in de finale.

Het was Federer zelf die ervoor zorgde dat Nadal naar de nummer 1 positie op de wereldranglijst kon stijgen. In de derde ronde verloor de Zwitser namelijk al van Ivo Karlovic.

CD: Panic at the Disco - Pretty. Odd.

Panic at the Disco stal vele harten van tienermeisjes twee jaar terug met hun debuutplaat A Fever You Can’t Sweat Out. Een gevarieerde verzameling aanstekelijk popnummers met vreemde titels was er op die plaat te vinden. De opvolger van het succesvolle debuut ligt alweer een paar maanden in de winkels. Op Pretty.Odd. Heeft de band ervoor gekozen een wat meer muzikale koers in te slaan, was het twee jaar geleden nog voornamelijk een bonte kakefonie aan emopop, nu is het wat meer burleske retrorock wat de klok slaat.

Amerikaanse onderzeeër lekte nucleaire straling

Een Amerikaanse marineonderzeeër heeft mogelijk maanden radioactief materiaal gelekt. Dat hebben marinefunctionarissen gezegd tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Het schip, de USS Houston, toerde de afgelopen maanden door de Grote Oceaan en deed onder meer havens in Japan aan. Het lek werd gevonden toen de aanvalsonderzeeër vorige maand voor onderhoud een haven in Hawaï was binnengelopen.

De marine gelooft dat de hoeveelheid gelekte straling vrijwel niet te meten was en zeker geen gezondheidsschade kon veroorzaken. Toch hebben de Verenigde Staten de Japanse regering op de hoogte gebracht omdat de onderzeeër in een Japanse haven heeft afgemeerd.

Man duwt zijn invalide vrouw voor politieauto

Een 27-jarige Belg had afgelopen woensdag in München zo genoeg van zijn invalide vrouw (25) dat hij haar voor een aanstormende politieauto gooide. Zij is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De man woont al enkele jaren met zijn Finse vrouw en hun drie kinderen in München. Afgelopen woensdag draaide hij helemaal door en begon zijn vrouw als een waanzinnige over straat te duwen, met zijn vijfjarige dochter er huilend achteraan hollend. Ondertussen riep de man dat zijn vrouw dood moest.

Omstanders probeerden de man te stoppen, nadat zij de vrouw om hulp hoorden roepen. Toen de politie arriveerde om de vrouw te helpen, duwde de man zijn vrouw voor de wielen van de aanstormende politieauto. Na hevig verzet is de man gearresteerd en wordt hij beschuldigd van poging tot moord. 

Met dank aan Vince_taylor voor de submit.

290 Mexicanen omgekomen bij oversteken grens VS

Bijna driehonderd Mexicanen zijn in de eerste helft van 2008 omgekomen bij het oversteken van de grens met de Verenigde Staten. Dat heeft een Mexicaans parlementslid gisteren gezegd.

Tussen januari en juli stierven 290 Mexicanen, aldus Edmundo Ramirez Martinez. Hij stelt dat het aantal slachtoffers al zes jaar stijgt. Over heel 2007 kwamen in het grensgebied 520 Mexicanen om die hoopten op een beter leven in de VS.

Martinez noemde geen oorzaken voor de overlijdens, maar volgens mensenrechtenorganisaties overlijden de meeste immigranten door de hitte in het woestijnachtige terrein, verdrinkingen en gevaarlijke sprongen vanaf treinen. Met circa 325.000 mensen die jaarlijks proberen te emigreren naar de rijke noorderbuur "verlaat elke minuut een Mexicaan zijn buurt en valt elke minuut een familie uiteen", aldus Martinez.

De relaties tussen de VS en Mexico worden bemoeilijkt door de manier waarop de VS miljoenen illegale immigranten, onder wie 5 miljoen Mexicanen, behandelt. Ook is Mexico niet blij met de bouw van een 3000 kilometer lange muur langs de onderlinge grens.

Carmen Kool mag naar Miss World verkiezing

De 22-jarige Carmen Kool mag Nederland op 4 oktober vertegenwoordigen op de Miss World verkiezing in Kiev. Kool werd gisteravond tijdens de finale van Miss World Nederland gekozen uit tien finalistes. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

De winnares mag een jaar lang de kroon van Miss World Netherlands dragen. Bovendien zal Kool zich een jaar lang als ambassadrice verbinden aan het Jeugdsportfonds, het goede doel dat de Miss World Netherlands-organisatie ondersteunt.

De finale van de miss-verkiezing had plaats in het World Fashion Centre in Amsterdam. De deelneemsters hoefden geen badpakkenronde te doen, maar moesten vooral ook hun persoonlijkheid presenteren aan de achtkoppige jury onder leiding van fotograaf Govert de Roos.

Foto's van de nieuwe Miss World Netherlands zijn hier te vinden.

Protest in Spanje over vrijlating ETA-terrorist

In Spanje is ontsteld gereageerd op het nieuws dat een beruchte ETA-terrorist vandaag wordt vrijgelaten. Het voormalige lid van de Baskische afscheidingsbeweging was veroordeeld tot drieduizend jaar cel wegens het vermoorden van 25 mensen.

Jose Ignacio de Juana Chaos mag de cel echter na twintig jaar verlaten. Spaanse kranten spraken gisteren schande van de vrijlating en nabestaanden van ETA-slachtoffers houden vandaag demonstraties in Madrid en het noordelijke San Sebastian. Premier Jose Luis Rodriguez Zapatero liet gisteren weten de gevoelens te begrijpen, maar voegde eraan toe dat de wet gerespecteerd moet worden.

De Juana Chaos (52) is veroordeeld voor elf aanslagen. Bij de bloedigste, in juli 1986, kwamen in Madrid twaalf politiemannen om door een bomexplosie.

Uitslagen oefenduels 1 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
FC Groningen
Powel, Granqvist, Suchy(ed), Nijland
AGOVV Apeldoorn
Mertens, Medjedovic
4-2
Quick'20 Heracles Almelo
Beukert, Bridji, Dost
1-3
Arminia Bielefeld (Dui) FC Twente 0-0
BV Veendam Falkirk (Sch)
Finnigan, Stewart
0-2
SC Jekerdal MVV
Di Lallo (2), Ritzen, Gomez, Thibaut, Bah, Haastrup
1-7
SC Erica FC Emmen
Verweij (2), Matvaz, Stroeve, Krohne
0-5
FC Den Bosch
Ebbinge, Aborah
FC Dordrecht
Van Muyen
2-1
Cardiff City (Wal) Ajax 0-0
FC Zwolle Real Valladolid (Spa) 0-0
Feyenoord
Wijnaldum
Borussia Dortmund (Dui)
Blaszczykowski, Hille
1-2
Gemert Helmond Sport
Uneken, Lettinga
1-2

[Gerucht] Snake speelbaar in Motorstorm: Pacific Rift?

Misschien dacht Snake na Metal Gear Solid 4 lekker van zijn oude dag te kunnen gaan genieten op Hawai een rustiek eiland in de Pacifische oceaan. Helaas worden dat soort eilanden ook steeds drukker door het toenemende toerisme, en wat doe je dan? Juist, dan ga je lekker karren. In de E3-trailer van Motorstorm: Pacific Rift is iemand te zien die verdacht veel lijkt op Solid Snake. Speelbaar personage of dezelfde kledingwinkel? Oordeel zelf.





De betreffende beelden zitten op 44 en 58 seconden.

Comapatiënte mag na 16 jaar niet sterven

Een Italiaanse vrouw, die al meer dan zestien jaar in coma ligt, moet blijven leven als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Een rechter had eerder geoordeeld dat de kunstmatige voeding mocht worden stopgezet, maar het OM in Milaan is daartegen in cassatie gegaan.

De vrouw, nu 36 jaar oud, raakte in 1992 door een auto-ongeluk in een onomkeerbaar coma. Haar vader voert al jarenlang een juridische strijd om haar eindelijk te 'bevrijden'. Zowel het Vaticaan als rechtse politici hebben opgeroepen de vrouw in leven te houden. Euthanasie is in Italië verboden, al wordt het soms wel (illegaal) toegepast.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.