Werkstraf na doodrijden baby

De rechtbank in Alkmaar heeft een 35-jarige automobilist uit Wieringerwaard veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een rijontzegging.  De man is volgens de rechtbank schuldig aan een ernstig ongeval op de N248 ter hoogte van Kolhorn. Hij belandde daar in februari op de verkeerde weghelft en ramde een tegenligger.

Bij de frontale botsing verloor een twee maanden oude baby het leven. De 27-jarige vader uit Wieringerwerf raakte ernstig gewond. De moeder en twee kleuters belandden ook in het ziekenhuis.

De Wieringerwaarder werd indertijd na zijn ontslag uit het ziekenhuis opgepakt en voorgeleid wegens zwaar lichamelijk letsel door schuld.  Volgens de politie was hij achter het stuur in slaap gevallen. De rechter achtte dat echter niet bewezen. Wel is hij schuldig aan onvoorzichtigheid en onoplettendheid, omdat hij in een flauwe bocht over een doorgetrokken streep is gereden met alle dramatische gevolgen van dien. Daarvoor moet hij nu 120 uur onbetaald gaan schoffelen en mag hij een jaar geen auto besturen.