'Eieren gooien legaal in Hellevoetsluis'

Eieren tegen gevels gooien kan in Hellevoetsluis schijnbaar straffeloos gebeuren. De politie weigert namelijk aangifte op te nemen wanneer onverlaten woningen met eieren hebben bekogeld. Daar kwamen enkele bewoners van het Willem en Maryplein achter toen ze melding maakten van het feit dat tegen hun gevels vorige week rauwe eieren waren gesmeten.

Eén van de buren had net de hele buitenboel gedaan en was niet bepaald blij met het eierstruif. De politie Rotterdam-Rijnmond weigerde echter de aangifte van de besmeurde huizen op te nemen. De politie stelde dat er geen schade was aangericht waardoor het incident niet in aanmerking kwam voor aangifte want er was geen strafbaar feit gepleegd, zo zegt  bewoner Theo van Amersfoort  in het AD.

Van Amersfoort, tevens raadslid in zijn  gemeente: ''Wat leren we hier van? Het gooien met rauwe eieren tegen het eigendom van een ander mag. Het is niet strafbaar, alleen maar hinderlijk voor degene die van dit wangedrag de dupe is. De politie komt niet verder dan een berispende vinger opsteken: stoute jongen om van zoiets aangifte te doen. Foei!!’’

De politie kon niet reageren op de kwestie.