Oud-medewerkers Nedcar willen niet terug

Oud-medewerkers van Nedcar hebben er totaal geen behoefte aan terug te komen bij hun oude werkgever. In 2006 werden ze nog ontslagen omdat de Amerikaanse opdrachtgever Daimler Chrysler besloot te stoppen met de productie van de Smart for Four in Born. Vanaf dat moment werd er alleen nog maar de Mitsubishi Colt gemaakt.

Maar daar komt nu de Mitsubishi Outlander bij. Die verkoopt wereldwijd zo goed, dat Mitsubishi de productie in Japan alleen niet meer aankan. Om die reden besloot het bedrijf de productie van Outlanders voor de Europese markt naar NedCar te verplaatsen. Het is de bedoeling dat NedCar vanaf 2009 jaarlijks 30.000 van deze zevenzits-SUV’s produceert. In januari gaat NedCar ook de Peugeot 4007 en Citroen C-Crosser maken. Die twee modellen zijn afgeleid van de Outlander en worden ook nu door Mitsubishi gebouwd.

De 1000 oud-werknemers werden aangeschreven of ze terug wilden komen. Maar driekwart heeft daar geen zin in. 500 werknemers zijn nodig, ongeveer 400 kandidaten hebben zich al gemeld. Ze krijgen een tijdelijk contract.