FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 november 2007

Europeanen verkiezen muziek boven seks

Icoon MuziekEen mooi muziekje vinden Europeanen toffer dan een potje seks. Dertig plussers gaan eerder voor de seks, terwijl jongeren muzikale ontspanning fijner vinden.

Music Choice, een digitale muziekdienst, deed een onderzoek over genres muziek op diverse momenten. De digitale muziekdienst onderzocht verder welk deuntje mensen het liefst op hebben tijdens een vrijpartij. Sexual Healing van Marvin Gaye staat op één gevolgd door Justify My Love van Madonna.

Europeanen houden van vrolijke muziek bij begrafenissen. 'Always look on the bright side of life' van Monty Python is erg gewild.
Met dank aan KevinV85 voor de submit.

Abseilende kerstman vast aan baard

Icoon OpmerkelijkBij gebrek aan een schoorsteen was een Kerstman uit Texas genoodzaakt om langs de muren te gaan abseilen . Tientallen kinderen stonden gespannen te wachten terwijl de Kerstman 24 meter naar beneden gleed.

Op negen meter hoogte kwam de goedzak met zijn baard vast te zitten in de touwen. Door het heen en weer getrek om los te komen verloor hij zijn muts en baard. Uiteindelijk moest de brandweer hem op de grond brengen.

Alles is goed afgelopen voor de Kerstman, of de persoon er achter. Hoe het met de kinderen, en de ideeën omtrent de Kerstman is, is nog maar de vraag. De ouders hebben heel wat uit te leggen.
Met dank aan KevinV85 voor de submit.

Snoepwinkel moet snoep penissen smelten

Icoon OpmerkelijkEen Italiaanse snoepwinkel in Bologna heeft een boete ontvangen van 200 euro. De boete was opgelegd omdat de winkel chocolade penissen in de etalage had staan.

Teresa Conti, de eigenares, kreeg van de politie de opdracht om de penissen om te laten smelten, en daarbij een geldboete. Voorbijgangers met kinderen hebben bij de politie geklaagd omdat de exemplaren prijkten in de etalage. De boete is opgelegd wegens het voorstellen van onkuisheid.

Het gaat overigens niet om kleine snoepjes, maar om exacte kopieën van het geslacht van de plaatselijke pornoster Rocco Siffredi.
Met dank aan hipy123 voor de submit.

Duits meisje gestorven door honger en dorst

Icoon ShockingIn Duitsland is grote maatschappelijke verontwaardiging ontstaan over de dood van de vijfjarige Lea-Sophie uit Schwerin. Uit een autopsie is vandaag gebleken dat het meisje maandenlang door haar ouders is verwaarloosd en uiteindelijk stierf door honger en dorst.

Ze woog aan het einde van haar leven iets meer dan zeven kilo en ze bestond volgens Duitse media alleen nog uit "botten en huid".

De ouders, beide twintigers, zijn in staat van beschuldiging gesteld. Ze werden gisteren gearresteerd, nadat eergisteren in hun huis het lijkje was ontdekt door een arts. Die was naar verluidt ingeseind door de vader.

De autoriteiten van Schwerin zouden volgens lokale kranten al weken geleden anoniem zijn ingelicht over de verwaarlozing van het kind, maar hebben verzuimd op te treden. Het stadsbestuur heeft een onderzoek ingesteld. Het koppel heeft ook een twee maanden oude zoon, die intussen bij een pleeggezin is ondergebracht.

Moreni twee jaar geschorst

Christian Moreni is voor een periode van twee jaar geschorst. Dit maakte de Italiaanse wielerbond (FCI) donderdag bekend. De wielrenner krijgt deze straf, omdat hij de dopingwet heeft overtreden.

Moreni reageerde tijdens de Tour de France van dit jaar positief tijdens een test op het gebruik van testosteron. De renner dacht er niet aan om een contra-expertise uit te laten voeren, maar bekende onmiddellijk. Na de bekendmaking trok zijn toenmalige werkgever Cofidis zich terug uit de Ronde van Frankrijk. Kort daarna kreeg de Italiaan zijn congé.

McClaren heeft begrip voor ontslag

Steve McClaren heeft vanmiddag tijdens een persconferentie laten weten dat hij begrip heeft voor het standpunt dat de Engelse voetbalbond (FA) heeft ingenomen. De bondscoach van Engeland werd donderdag ontslagen, nadat de ploeg kwalificatie voor het EK misliep.

"Dit is een van de meest trieste dagen uit mijn loopbaan," liet McClaren, die samen met assistent-trainer Terry Venables de laan uit werd gestuurd, in een eerste reactie weten. "Ik ben trots dat ik bondscoach van Engeland ben geweest. Ik heb er elke minuut van genoten."

"Ik begrijp het besluit van de FA," vervolgde de 46-jarige trainer. "Ik kom er wel overheen. Ik ben niet iemand die nu maar ergens op het strand gaat liggen. Ik denk dat ik een betere manager ben geworden."

Ook Nederlandse PSN Update op een rijtje

Eerder vandaag kwamen wij, met hulp van Moe_Szyslak, met de inhoud van de Amerikaanse Playstation Netwerk Update. Nu hebben we dezelfde informatie, maar dan geldend voor de Nederlandse/Europese Update.

- "Beowulf" Game trailer
- "Battlefield: Bad Company" trailer
- "Blazing Angels 2" Trailer
- "PSN showcase" Trailer
- 2 Nieuwe "Uncharted" trailers. "Levensechte Gezichten" en "Hunting El Dorado"
- MotorStorm "Devils weekend" trailer
- MotorStorm add-on "Rascal & Governor" kosten bedragen 2,49 euro. Je krijgt de "Wabaski ATV" en de "Atlas Govenor Big Rig". Elk met 3 verschillende skins.
- "Rachet & Clank" trailer
- Tekken 5: DR Wallpapers
- "Folklore" add-on "The Alchemist". Kosten zijn 1,99 euro. 4 nieuwe missies, een nieuwe folk en een extra kostuum voor Ellen.
- "Blazing Angels 2" Demo.
- "Uncharted: Drake's Fortune" Demo. 1200MB
- "G-Police". Deze game kost 4,99 en werkt op de PS3 en de PSP.

Start Tour de France 2009 in Monaco

In 2009 zal de Tour de France definitief in Monaco van start gaan. De organisatie van dit mondiale wielerevenement heeft dit donderdag bekend gemaakt. Verdere details worden op 14 december prijsgegeven.

Tijdens deze bekendmaking zal ook prins Albert II zijn opwachting maken. Afgelopen juni berichtte de France krant Le Parisien al dat de start van de Ronde van Frankrijk in 2009 in Monaco zou plaatsvinden. Normaal gesproken wordt dit pas achttien maanden voor aanvang van de eerste etappe naar buiten gebracht.

Afgelopen jaar startte de Tour de France in Londen. In 2008 fungeert het Franse Brest als gastheer van de eerste rit tijdens deze grote wielerronde.

320.000 manuren in Gran Turismo 5: Prologue

Mensen die beweren dat Gran Turismo 5: Prologue slechts een simpele demo is van Gran Turismo 5 hebben het toch echt mis. Er zit namelijk heel wat meer werk in dan je waarschijnlijk zult verwachten.

In een interview met de website AutoWeek vertelde de bedenker van Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, dat ze drie jaar en 320.000 manuren nodig hadden om Gran Turismo 5: Prologue te maken. Als dat een indicatie is voor het complete spel dan besef je opeens hoeveel werk er in dit spel gaat zitten. Op dit moment werken er 120 mensen aan het spel, waarvan 40 bezig zijn met het modelleren van de auto’s. Dat er veel aandacht wordt besteed aan de details blijkt alleen al uit het feit dat het team maar liefst 180 dagen bezig is met één auto. In GT4 werden er tussen de 4000 en 5000 polygonen gebruikt per auto, in GT5 zal dit rond de 200.000 polygonen liggen.

Het mag dus duidelijk zijn dat we van Gran Turismo 5: Prologue veel meer kunnen verwachten dan van de standaard demo. Met 40 auto’s, 5 racetracks, en de mogelijkheid om met 16 man online tegen elkaar te racen is GT5: Prologue bijna een volwaardig spel te noemen.



ADO legt 28 fans stadionverbod op

ADO Den Haag heeft, naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het uitduel met FC Den Bosch, 28 supporters een stadionverbod opgelegd. De Haagse club won de wedstrijd met 2-0, maar na afloop bestormden supporters van de twee ploegen het veld en gooiden met voorwerpen.

De betreffende supporters hebben vooralsnog een lokaal stadionverbod opgelegd gekregen. Dit betekent dat ze het stadion van ADO Den Haag niet meer in mogen. Bovendien worden deze 28 namen ook aan de Nederlandse voetbalbond (KNVB) doorgegeven.

Het is gebruikelijk dat de KNVB voor dergelijke feiten stadionverboden voor de duur van vijf jaar op zal leggen. Dit zal ook nog aan een civielrechtelijke boete van 450 euro worden gekoppeld.

'Pijpend' VVD-raadslid verlaat de fractie

Het Nijmeegse VVD-raadslid Jolanda van Veluw die PvdA-wethouder Paul Depla oraal zou hebben bevredigd in een fietsenkelder onder het stadhuis, verlaat de VVD-fractie. Ze gaat verder als onafhankelijk raadslid.

Volgens Van Veluw wil de VVD-fractie na dit ''onbewezen gerucht'' niet met haar verder. Ze zegt dat er al lange tijd spanningen waren tussen haar en de fractie. Voor de VVD-fractie zou dit de druppel zijn geweest. De ophef rondom haar persoon en het toch al broze vertrouwen waren voor de fractie aanleiding om Van Veluw te vragen te vertrekken.

Weblog GeenStijl onthulde gisteren dat wethouder en loco-burgemeester Depla zich deze zomer liet afzuigen in het fietsenhok bij het stadhuis door een VVD-raadslid. Bewakingscamera's namen het erotische tafereel op waardoor de bewakers met rode konen voor het scherm zaten. De beelden zijn voorzover bekend binnenskamers gebleven.

Geruchten over de affaire circuleerden al in juni. Burgemeester Thom de Graaff liet daarom enkele maanden geleden al een onderzoek instellen. De conclusie luidde dat er geen sprake was van seksuele intimidatie, machtsmisbruik of andere strafbare feiten.

'Open zijn'
De 42-jarige Paul Depla is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is de broer van PvdA-Kamerlid Staf Depla en solliciteerde onlangs nog tevergeefs naar het burgemeestersschap in Leeuwarden. Ook is hij een tijd in beeld geweest als kandidaat voorzitter van de PvdA.

Paul Depla weigert tot nog toe commentaar te geven. De gemeente Nijmegen blijft spreken van ''geruchten''. Ervaringsdeskundige Rob Oudkerk zei vandaag toen hem om een reactie werd gevraagd dat politici na een misstap daar beter zo open mogelijk over kunnen zijn.

'Queen niet op 1 in Top 2000'

Top 2000Wat is er nou leuker dan lekker met je tijgervelletje voor de open haard de knusse kerstperiode door te brengen met je favoriete muziek op de radio? De Top 2000 van Radio 2 is daar uitermate geschikt voor. Maar kan dat nou niet wat persoonlijker? Vanochtend bleek dat het makkelijk is om platen uit de Top 2000 te wippen. Dan hebben wij ook nog wel wat suggesties, dacht de initiatiefnemer van queenop1.hyves.nl. Doel van de initiatiefnemer: Het liedje "oké, voor één jaartje" uit de Top 2000 te krijgen omdat hij dan ook wordt ’beschuldigd’ van een gecoördineerde actie.

Op het FOK!forum is een zelfde actie gestart. 'Want laten we eerlijk zijn: Bohemian Rhapsody van Queen kennen we inmiddels wel. Dan hebben wij liever een onverstaanbare Groninger. Dus laten we met z'n allen eens kijken of we een wat andere top 3 kunnen maken'

'Dus ga snel naar de stempagina van Radio 2 en zet Queen op 1. Dan kan Radio 2 niet anders dan die plaat via de achterdeur af te voeren. Wellicht kunnen jullie het in de reacties ook nog eens worden over een tweede en derde plaat.'

Misschien iets leuks van Britney?

-
Check ook het topic op het FOK!forum en de FOK!weblog.

Dutch open naar 'top 250'

Het Nederlandse open tenniskampioenschap in Amersfoort zal vanaf 2009 in een gunstigere periode worden afgewerkt. Het tennistoernooi zal worden gespeeld in de voorbereiding op Roland Garros.

De afgelopen jaren werd de Dutch Open steeds in de maand juli gespeeld. Hierdoor kreeg het oudste Nederlandse ATP-toernooi de afgelopen jaren vooral grasspecialisten die na Wimbledon nog wat punten voor hun positie op de wereldranglijst wilden verdedigen. "Dit is fantastisch nieuws. Nu krijgen we eindelijk de kans om ons te profileren als voorbereidingstoernooi op Parijs midden in het gravelseizoen", aldus toernooidirecteur Hans Felius.

Tijdens een bestuursvergadering van de ATP werd besloten dat de Dutch Open vanaf het seizoen 2009 deel uitmaakt van de nieuwe 'ATP 250 punten-toernooien'. Het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam zal vanaf 2009 toe treden tot de toptoernooien. Rotterdan is na de Grandslams en de negen Masters Serie-toernooien, waarvan de winnaar duizend punten krijgt, toegetreden tot de groep die de '500'-serie zal vormen.

PlayStation telefoon in aantocht?

Er waren al eerder geruchten over een PlaysStation telefoon, nu zijn er weer nieuwe op het net verschenen. Jim Ryan van Sony zou tegen de India Times hebben verteld dat Sony Ericsson en PlayStation beide bewezen successen zijn en dat een samenvoeging zeker plausibel is.

Harde uitspraken deed hij er niet over en hij zei ook dat het sowieso een lange tijd gaat duren voordat een dergelijk product op de markt kan verschijnen, aangezien er veel ontwikkeling bij komt kijken. Mocht de PlayStation telefoon er komen dan zal dit een hand-held gamingsysteem worden met een telefoon erin gebouwd, niet andersom, aldus Jim Ryan.


Tring! Tring!

Afgewezen man doodt geliefde

Icoon ShockingHet had zo mooi kunnen zijn. Je geliefde publiekelijk ten huwelijk vragen. Het allesbepalende jawoord ontvangen. Een groots huwelijk, gevolgd door een romantische huwelijksreis en een lang en gelukkig leven met zijn tweeën. Zo moet de Spanjaard Ricardo (30) zijn toekomst hebben voorgesteld, toen hij zondag in het populaire Spaanse programma Diario de Patricia (Dagboek van Patricia) op zijn knieën ging voor de Russische Svetlana (30).

Maar de zaken verliepen net iets anders.

Tijdens de uitzending beschreef Ricardo zijn liefde voor Svetlana door de ene romantische volzin op de andere te doen volgen. Even later knielde hij voor zijn beminde, en vroeg haar ten huwelijk. Na een lange stilte en enig aandringen van de presentatrice reageerde Svetlana echter met 'njet'.

Het stel bleek een maand eerder uit elkaar te zijn gegaan, na een vierjarige relatie. De publieke afwijzing is Ricardo waarschijnlijk in het verkeerde keelgat geschoten, omdat na de uitzending Svetlana met een doorgesneden keel in haar appartement werd aangetroffen. Twee dagen later overleed zij. Ricardo is op verdenking van moord opgepakt.

Update 20.35 uur
RTL meldt dat Ricardo ook voor de moord zijn handjes niet thuis kon houden. Daarom mocht hij van de rechter niet binnen een straal van 500 meter bij Svetlana komen. Daarnaast zou de Russische schone onder valse voorwendselen naar de studio zijn gelokt.


De betreffende uitzending, met dank aan XrAiDeN.

Met dank aan Kaneel voor de submit.

Federer niet naar Rotterdam

Roger Federer zal niet op het ABN AMRO World Tennis Tournament verschijnen. De Zwitser heeft laten weten dat het ABN AMRO-toernooi niet in zijn voorbereidingen past.

Richard Krajicek kan tevreden zijn met het door hem gecontracteerde spelersveld. Rafael Nadal, Andy Murray, Lleyton Hewitt en Mikail Youzhny zullen wel van start gaan in Rotterdam. Robin Haase en Raemon Sluiter kunnen rekenen op een wildcard van de organisatie.

Vijf jaar en tbs voor moord op zoontje

De Amsterdamse Charita van B. die op 2 mei haar 4-jarige zoontje Lucas met een kussen dood drukte, is vandaag veroordeeld tot 5 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank wil dat de tbs-behandeling onmiddellijk aanvang neemt.

De vrouw uit Amsterdam-Noord zei dat ze geen andere uitweg zag dan haar zoontje te vermoorden. Ze was altijd moe en kon haar kindje niet voldoende aandacht geven vanwege haar drukke leven.

Na de moord op Lucas ondernam ze een zelfmoordpoging. Ze at een salade van lelietjes van dalen (die staan in de top 10 van giftigste plantjes.) Na de mislukte poging nam ze de trein naar Zandvoort en wandelde de zee in. Tot haar woede werd ze uit het water gehaald door de reddingsbrigade.

Het leven van de vrouw was een aaneenschakeling van problemen. Haar moeder stierf toen ze 4 jaar oud was, haar stiefmoeder pestte haar en de vader bood ook allesbehalve een veilige omgeving. Ze ondernam diverse zelfmoordpogingen, waaronder een paar al op zeer jonge leeftijd en stortte zich van de ene in de andere relatie. Uit een daarvan kwam haar 13-jarige dochter voort, die vlak voor de dood van Lucas uit huis was geplaatst omdat het niet langer ging.

Psychiatrische rapporten spreken van een borderline-stoornis, een langdurige eetstoornis en gevoelens van eenzaamheid, depressie en onrust.

Internet
Van B. was ook actief op ineternet met cursussen die luisterden naar namen als EFT (Emotional Freedom Techniques) TAT (Tapas Accupressure Technique).

Op haar website omschrijft ze zichzelf onder meer als volgt: ''Ik ben Charita van B. en ik werk in Amsterdam. Ik geef EFT/TAT-consulten. Ik richt me vooral op het emotionele psychische vlak omdat ik dat verreweg het meest interessant vind. Ik heb geen psychologie gestudeerd, heb geen medische graad. Nou heb ik eerlijk gezegd ook geen hoge pet op van psychologen en psychiaters, ik heb er heel wat gezien in mijn leven, ik heb er nooit nauwelijks enige baat bij gehad...''

''Ik heb een nogal traumatische jeugd gehad. Mijn moeder overleed aan een acute hersenbloeding toen ik vier jaar was. Daarna kreeg ik een stiefmoeder, die nog gemener was dan die uit een sprookjesboek. Dagelijks zware geestelijke mishandeling, vreselijke ruzies, geschreeuw, geweld, gepest en incest waren de normaalste zaak van de wereld in ons gezin...''

''Ik vertel dit omdat ik door dit allemaal meegemaakt te hebben én weer te boven ben gekomen een groot inzicht heb opgedaan in de emotionele en psychische problematiek van mensen. Er is bijna niets wat ik niet ergens herken. Dat en doordat ik zeer empatisch ben zie en voel ik heel snel wat de werkelijke oorzaak van een probleem is.''

Voetbal: Bondscoach Engeland ontslagen

Icoon VoetbalDe Engelse voetbalbond FA heeft bondscoach Steve McClaren ontslagen. Na een spoedberaad kwam de Engelse voetbalbond tot dit besluit. Het ontslag is het directe gevolg van het mislukken van de kwalificatiereeks.

Gisteren verloor Engeland met 3-2 van Kroatie. Dankzij de winst van Rusland in en tegen Andorra kwalificeerden de Engelsen zich niet voor het EK 2008. Het is pas de derde keer dat de Engelse nationale ploeg zich niet weet te plaatsen voor een eindronde.

Naar verluidt koopt de FA het contract van McClaren af voor 2,5 miljoen Engelse pond. Ook de assistent van de bondscoach, Terry Venables, kan zijn biezen pakken.

Voor meer nieuws over het EK voetbal kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Misbruik jonge seksslaafjes in Afghanistan in opmars

BuitenlandsAfghaanse warlords houden er nog steeds jonge mannelijke seks-slaafjes op na. Dit op traditie gebaseerd seksueel misbruik neemt zelfs toe in Afghanistan. Persbureau Reuters sprak met diverse strijdheren - die momenteel met de Westerse coalitiemacht samenwerken - en die deze praktijken beoefenen.

Het bezit van bacha bereesh (baardloze knapen) is een traditioneel statussymbool voor oudere machtige mannen. Het 'bacha bazi', spelletjes met jongetjes, gaat veel verder dan onschuldig dansen zoals het ooit begon. Reuters verhaalt van jochies die zich als meisjes moeten verkleden, nepborsten dragen en 's nachts voor het gerief van hun baas worden misbruikt. Het gebruik van bacha bazi (knapenspel) neemt vooral toe in het noorden van Afghanistan. Daar is zelfs een strijd tussen de bazen wie de mooiste en best dansende jongen heeft. Elke week zijn er onderlinge wedstrijden wie de beste bacha bereesh heeft.

Eén van de geciteerde warlords zegt over zijn seksslaafje: ''Ik heb hem al drie jaar. Ik heb geen vrouw. Hij is mijn vrouw en slaapt naast me.''

De Afghaanse politie probeert in te grijpen en de misbruikers te arresteren, maar het is moeilijk de tradities te doorbreken. Strenge islamieten vinden dat de daders zwaar moeten worden gestraft. Een religieuze leider uit de provincie Takhar zegt: ''Knapen laten dansen en hen seksueel misbruiken, wordt door de Islam strikt verboden. De mannen die dit doen, moeten worden bestraft. We moeten ze van een berg storten en stenigen. De op de sharia gebaseerde traditionele islamitische straf voor sodomie.''

Het COC schreef vorige maand al een artikel over de baardloze knapen.

Collegegeld omhoog voor meer geld leraren

Icoon Onderwijs Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) wil de komende jaren het collegegeld geleidelijk verhogen. Dat is volgens ingewijden een van de maatregelen waarmee hij geld wil vrijmaken om de lerarensalarissen op te trekken. Het kabinet beslist morgen over de voorstellen van de PvdA-bewindsman.

Het is nog niet duidelijk of alle studenten meer collegegeld gaan betalen of alleen de masterstudenten. Eerder overwoog Plasterk te snijden in de basisbeurs om voldoende geld bijeen te krijgen, maar dat plan is van de baan.

Plasterk wil in totaal circa 1 miljard euro uittrekken om de lerarensalarissen te verhogen. Hij volgt het advies van de commissie-Rinnooy Kan dat het beroep van leraar aantrekkelijker moet worden om te voorkomen dat er een tekort aan leerkrachten ontstaat.

Call of Duty 4 ook niet 'true HD'

Bij Halo 3 werd er door een stel technische gamers opgemerkt dat de game slechts 640P ondersteunde in plaats van de gebruikelijke 720P. Hierdoor was de game eigenlijk niet echt HD en een hoop discussie ontstond er dan ook door deze vondst. Nu is bekend geworden dat ook Call of Duty 4 de grens van 720P niet haalt, de game zit er zelfs verder vanaf met 600P.

Waarschijnlijk zul jij als gamer niet zo heel veel last hebben van dit probleem, aangezien je console de beeldlijnen upscaled naar 720P of zelfs 1080P. Enkel voor de perfectionisten is het jammer, aangezien dit upscalen wel een klein beetje zorgt voor wat detailverlies. Toch ziet de game er nog erg mooi uit!

Sparta vier weken zonder Jaggy

Interim-trainer Adri van Tiggelen van Sparta Rotterdam kan voorlopig niet beschikken over Kim Jaggy. Een tegenvaller voor Van Tiggelen, want de afgelopen zomer transfervrij gehaalde Zwitserse linksback speelde zich in Rotterdam direct in de basis en maakt een goede indruk.

Een mri-scan wees dinsdagochtend uit dat Jaggy een scheurtje in de buitenmeniscus heeft. De linksback, die de blessure opliep tegen in de stadsderby tegen Excelsior, gaat deze week nog onder het mes. De verwachting is dat hij daarna tien tot veertien dagen zal moeten herstellen.

"Het hoeft allemaal niet heel lang te duren," zegt technisch directeur Danny Blind. "Kim zal snel weer op het trainingsveld verschijnen, maar het is duidelijk dat wij dit in onze huidige situatie slecht kunnen gebruiken."

Waalse kindermoordenares is toerekeningsvatbaar

Icoon BelgieDe moeder die begin dit jaar in het Belgische Nijvel haar vijf kinderen heeft omgebracht, is toerekingsvatbaar. Dit meldt de VRT vandaag.

Drie gerechtspsychiaters stelden haar verantwoordelijk voor haar daden, waar allerlei problemen in de familie aan ten grondslag zouden liggen. Volgens de psychiaters zou de vrouw nu geen gevaar meer voor de maatschappij vormen.

De 40-jarige vrouw sneed in februarí één voor één de kelen van haar kinderen door en probeerde daarna zelfmoord te plegen. Ze zou depressief zijn geweest. Op het moment van de gebeurtenissen was haar Marokkaanse man op terugreis van zijn vaderland naar België. Hij hoorde het nieuws op het vliegveld.

ISU onderzoekt klachten Calgary

De internationale schaatsunie ISU zal een onderzoek instellen naar de problemen rond de tijdwaarneming in Calgary. De ISU doet dit na een verzoek van de KNSB afgelopen week.

Aanleiding is het duel tussen Shani Davis en Simon Kuipers afgelopen zaterdag. TV-beelden lieten duidelijk zien dat de Nederlander de Amerikaan versloeg. De tijdmeting en de scheidsrechters besloten echter anders. Ook bij een race van Ireen Wüst rezen er twijfels over de betrouwbaarheid van de weergegeven tijd.

De KNSB tekende daarop protest aan bij de ISU. Dat is vergezeld van het advies meer controlemogelijkheden in te bouwen in de systemen van tijdsregistratie.

Brave schooljuf in vrije tijd porno-actrice

Het katholieke Italië staat op haar achterste benen. Een schooljuf die altijd braaf overkomt, blijkt namelijk in haar vrije tijd te doen aan keiharde porno. Men kwam erachter toen ze in vol ornaat op een pornobeurs in Berlijn bleek te staan.

Juf Anna Ciriana, op het internet beter bekend onder haar alter ego 'madameweb', schittert op een tiental pornosites. Collega's van de lerares Italiaans zijn al sinds 2002 op de hoogte van haar hete avontuurtjes. Een toenmalige student kwam haar bij toeval tegen op internet en printte de pikante foto's uit, om ze vervolgens in de toiletten van de school op te hangen.

Het dubbelleven van de onderwijzeres kwam pas echt boven water toen ze vorige maand op de Berlijnse pornobeurs 'Venus-Berlin' werd gesignaleerd. Ciriana gaf er onder andere een stripteaseshow weg, liep er vrijwel naakt rond en vertoonde promotiefilmpjes van haarzelf.

De plaatselijke sufferd van het plaatsje Pordenone waar de struise vrouw lesgeeft kreeg lucht van haar aanwezigheid en pakte flink uit in de eerstvolgende editie. Sinds de publicatie is Juf Anna het onderwerp van gesprek in discussies over educatie in Pordenone.

Ciriana mag voorlopig aanblijven als lerares, al weigert ze vooralsnog de strap-on aan de wilgen te hangen. De meningen over haar onder collega's zijn verdeeld. Ze melden wel allemaal dat de pornolerares zeer professioneel lesgeeft en altijd braaf gekleed naar school gaat.

Een foto van de struise lerares is hier te vinden.

Amerikaanse PlayStation Network Update is er

Het is weer donderdag en dat betekent dat er weer een PlayStation Network Update is geweest. We hebben hier voor jullie de inhoud van de Amerikaanse Update, de exacte inhoud van de Nederlandse (/Europese) Update houden jullie nog van ons tegoed.

- "Aquatopia" voor de Playstation Eye. Dit is interactieve kunst. Een plas water vol met vissen die reageren op jouw bewegingen. Hij kost $1,99.
- "Operation Creature Feature" voor de Playstation Eye. Red de Blurbs van het uitsterven. Ook deze game kost $4,99.
- "MX vs. ATV" Demo.
- "Flow" Expansion Pack. Dit kost $2,99.
- NFS Pro Street "Collector's Upgrade". Je krijgt 5 nieuwe auto's en 4 extra career days, dit alles voor $9,99
- Rockband add-ons; "My Sharona", "Juke Box Hero", "Joker & The Thief", "Fortunate Son", "Cherry Bomb", "Bang a Gong", "Synchronicity II", "Roxanne", "Can't Stand Losing You", "Sick, Sick, Sick", "Little Sister", "3's & 7's", "Ride The Lightning", "Blackened", "...And Justice For All".
Per stuk kosten deze songs $1,99
- Rockband add-on packs;
1. "The Police Pack 1" met daarin "Raxanne", "Can't Stand Losing You" en "Synchronicity II".
2. "Queens Of The Stone Age Pack 1" met daarin "3's & 7's", "Little Sister" en "Sick, Sick, Sick".
3. "Metallica Pack 1" met daarin "...And Justice For All", "Blackened" en "Ride The Lightning"
Elk van deze packs kost $5,49

Weer een hoop nieuwe content dus!

PVV-voorstel drankverbod jonge autorijders maakt kans

Fleur AgemaMinister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin staat positief tegenover het idee jeugdige automobilisten te verbieden met drank op achter het stuur te zitten. Hij reageerde vanmiddag in de Kamer op een voorstel van PVV-Kamerlid Fleur Agema om automobilisten tot 21 jaar droog te leggen.

Over de precieze leeftijdsgrens liet de minister zich niet uit, maar hij zei dat de gedachte hem aanspreekt. Agema stelde ook voor jongeren strafbaar te stellen als ze instappen bij een chauffeur die een glaasje op heeft.

Nu geldt voor automobilisten een maximumpromillage van 0,5 promille, voor chauffeurs die nog geen vijf jaar hun rijbewijs hebben, geldt een promillage van 0,2 promille.

Gemeenten
Samen met de ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) presenteerde Rouvoet deze week beleid om paal en perk te stellen aan drankmisbruik door jongeren. Dat zij daarbij veel bevoegdheden aan de gemeenten willen geven, viel bij de Tweede Kamer in slechte aarde.

Vooral de vrijheid die gemeenten krijgen om de leeftijdsgrens voor bier en wijn op te trekken van 16 naar 18 jaar stuit op kritiek. Dat zou jong uitgaanspubliek naar de gemeente met de soepelste regels kunnen trekken. Rouvoet zei vanmiddag daar niet bang voor te zijn. Ook de verschillende sluitingstijden die gemeenten nu al kunnen instellen, hebben niet geleid tot enorme verplaatsingen, zei Rouvoet. ''Jongeren willen wel in hun eigen woonplaats uitgaan.''


CU-minister André Rouvoet

Loting kwalificatie WK zondag

De meeste Europese landen hebben net alle kwalificatie-wedstrijden voor het EK in 2008 achter de rug. Nu staat het volgende kwalificatiemoment alweer voor de deur: het WK in 2010. Komende zondag zal er geloot worden in Durban, Zuid-Afrika.

170 landen zullen er verdwijnen in de verschillende groepen. Allereerst zal er geloot worden in de Aziatische zone. Daarna zullen Noord- en Midden Amerika en het Caribisch gebied aan elkaar worden verbonden. Dan zal Europa volgen en als laatste zullen de Afrikaanse landen aan elkaar worden gekoppeld.

Zuid-Afrika zal als organiserend land wel meedoen aan het kwalifcatie-toernooi doordat het ook een kwalificatiemoment is voor de Africa Cup. Het gastland is echter wel gewoon zeker van een plaats op het WK. Wereldkampioen Italië zal zich wel moeten kwalificeren.

De landen in Zuid-Amerika en Oceanië zijn al gestart met hun kwalificatieduels. In de Aziatische & Afrikaanse zone zijn eveneens al rondes afgewerkt maar zullen komende zondag wel deelnemen aan de loting in Durban.

Brussel geeft Nederland 3 miljard euro terug

Icoon EuropaDe grootste nettobetaler van de Europese Unie, Nederland, krijgt drie miljard euro terug van Brussel. Dit is een meevaller voor minister van Financiën Wouter Bos (PvdA), want hiermee loopt het Nederlandse begrotingsoverschot in 2009 naar verwachting op van de eerder beoogde 0,6 procent naar 1,3 procent.

Toenmalig minister van Financiën Gerrit Zalm (VVD) had tijdens de Eurotop in 2005 een verlaging van de Nederlandse afdracht aan de EU afgesproken. Alle EU-landen moeten nog wel de nieuwe begroting goedkeuren. Als dat gedaan is gaat Nederland structureel één miljard euro per jaar minder betalen vanaf 2009.

Ondertussen gaat Denemarken opnieuw een referendum houden over invoering van de euro. Dat maakte premier Rasmussen bekend. In 2000 stemden de Denen tegen invoering van de gezamenlijke Europese munt.

Ook maakte voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie vandaag bekend dat de sterke euro een probleem kan gaan vormen voor de Europese economie. De Europese export is op dit moment in orde, maar bij een steeds zwakker wordende dollar zal het voor Europese bedrijven steeds moeilijker worden hun producten en diensten concurrerend op de wereldmarkt aan te bieden. Het is voor het eerst dat Barroso zijn zorgen uit over de sterke euro.


Retour: Nederland

Zwamborn vertrekt bij Willem II

Kees Zwamborn zal per 1 december vertrekken bij Willem II. Zwamborn, lid van het technische kader van de Tilburgse club, had al eerder aangegeven zijn contract niet te verlengen.

De Tilburgse voetbalclub nam eerder dit seizoen ook afscheid van trainer Dennis van Wijk en bestuurslid Pieter-Jan Wassing. Toen Zwamborn aangaf zijn lopende contract niet te verlengen besloot de club het contract per 1 december al te ontbinden. Willem II gaat nu op zoek naar een vervanger.

Lange achtervolging om krentenbrood

De in Duitsland woonachtige Patricia Kok heeft onlangs angstige momenten doorgemaakt. Na een kennis in Winterswijk te hebben bezocht, bleek zij echter al lange tijd te worden gevolgd. De achtervolger identificeerde zichzelf als een politieagent met een snipperdag. Hij dacht dat haar krentenbrood een pakje harddrugs was.

De in het Duitse grensplaatsje Vreden woonachtige Patricia, had dinsdagavond een kennis in Winterswijk met een bezoekje vereerd. Net toen ze wilde wegrijden, riep de kennis haar toe dat ze haar pakketje met krentenbrood was vergeten. De Winterswijker griste haastig het pakje van de keukentafel en gaf het via het geopende raam aan Patricia. Toen ze wilde wegrijden, bemerkte ze dat ze werd achtervolgd. "In mijn spiegel zag ik plots dat ik werd achtervolgd. Naarmate ik meer gas gaf, ging ook mijn belager steeds sneller rijden. Nogal eng allemaal."

Wat de geëmigreerde Nederlandse niet wist, was dat ze met haar Duitse auto werd achtervolgd door een politieagent. De man dacht, met de komende kerstgratificaties in het achterhoofd, dat hij getuige was van een heuse drugsdeal. Deze blijken wel vaker voor te komen in de grensstreek. De hoopvolle diender had al contact opgenomen met de meldkamer, die vervolgens weer hun Duitse collega's inschakelden. Toen Patricia net de grens met 'Die Heimat' was gepasseerd, werd ze opgewacht door een Duitse politieauto met ingeschakelde zwaailichten.

"Ze dachten natuurlijk: 'Há, op heterdaad betrapt.' Ik moest mijn papieren laten zien, maar had nog steeds niet door wat er aan de hand was. Tot de aap uit de mouw kwam: ik had geen drugs bij me, maar een pakje krentenbrood. Ze boden heel sportief excuses aan. Nu kan ik er om lachen, maar tijdens die achtervolging vond ik het minder prettig", aldus een opgeluchte Patricia.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Pepernoten verhogen risico op kanker

Icoon ShockingDe Sint is weer in het land en dat gaat traditioneel gepaard met veel lekkernijen. De pepernoten liggen al maanden in de winkels, maar eigenlijk is het snoepgoed heel gevaarlijk. Volgens onderzoekers van de Universiteit Maastricht is het niet verstandig om veel ervan te eten omdat het de kans op baarmoeder- en eierstokkanker verhoogt.

In de pepernoten zit een grote hoeveelheid acryl-amide en deze stof zorgt voor een verhoging van het risico. Ook het eten van veel chips en patat wordt afgeraden.

Dikke passagier wint zaak tegen Air France

Icoon OpmerkelijkAir France moet een dikke Franse passagier een schadevergoeding van 8000 euro betalen. De zwaarlijvige Fransoos voelde zich in 2005 op het vliegveld van New Delhi in India vernederd door de Franse luchtvaartmaatschappij. Zijn taille werd toen ten overstaan van een vol vliegtuig opgemeten. Hij oogde volgens het personeel zo zwaar, dat hij nooit op één zitplaats paste.

De 170 kilo zware passagier werd na de meting gedwongen te betalen voor een tweede zitplaats. De rechtbank van Parijs vindt zijn verontwaardiging terecht en geeft Air France daarom opdracht om behalve een schadevergoeding ook de kosten van die tweede stoel terug te betalen.

'Derde Wereldoorlog gaat om energie'

Icoon AlgemeenIn een exclusief interview met RTL Z zegt de Amerikaanse professor Michael Klare dat de onlesbare energiedorst van het westen en opkomende landen als China en India tot een Derde Wereldoorlog kunnen leiden.

Klare denkt dat een Derde Wereldoorlog dichterbij is dan we denken. Hij gebruikt hiermee dezelfde terminologie als president Bush een tijd geleden. Bush waarschuwde in oktober dat een nucleair Iran kan leiden tot een Derde Wereldoorlog.

Klare: "Er is een mogelijkheid dat in de strijd om olie, vooral met China, een reeks van gebeurtenissen kan ontketenen die, hoe onbedoeld ook, kunnen leiden tot een Derde Wereldoorlog." Klare wordt gevraagd hoe supermachten zullen reageren als er een tekort aan energie ontstaat: "Ze reageren nu al, door middel van een groeiende geopolitieke strijd in de gebieden waar nog olie is. Er zijn nog maar een paar gebieden over waar nog echt olie is: West-Afrika, de Golf en het gebied rond de Kaspische Zee."

De reeks van gebeurtenissen die een Derde Wereldoorlog kunnen ontketenen is volgens hem al begonnen: "De VS beschuldigen China nu al van het 'stelen' van hun olie en het aanwakkeren van de olieprijs. De Chinezen zeggen op hun beurt dat zij buitengesloten worden." Toen China in 2005 het Amerikaanse energiebedrijf Unocal probeerde te kopen hielden de Republikeinen dat in het Congres tegen. Republikeinen zeiden: "Een Chinees bedrijf mag geen controle hebben over Amerikaanse olie."

Klare vindt dat de VS al heel lang een agressief buitenlands beleid hebben: "Het is al lang Amerikaans beleid om gewapend in te grijpen om onze toegang tot buitenlandse olie veilig te stellen. Dit is al het officiële beleid sinds de regering Carter in 1980. Dat heet de Carter-doctrine. Oorspronkelijk was dat beleid puur op de Golfregio gericht. Maar nu is het beleid ook uitgebreid naar Afrika."

De VS zouden speciaal hiervoor onlangs een militair Commando in het grondstofrijke Afrika hebben opgericht, de United States Africa Command. Klare zegt dat er een direct verband is tussen de groeiende Amerikaanse afhankelijkheid van olie-import en militair ingrijpen.

Volgens Klare is het ook niet vergezocht dat de Verenigde Staten, als dichtbevolkt relatief grondstofarm land, Canada zullen annexeren. Canada is namelijk wel dunbevolkt en zeer grondstofrijk. Dezelfde situatie kan zich voordoen met China die het grondstofrijke Siberië wel eens zou kunnen opeisen van Rusland.

Klare voorspelt een toekomst van landen met een energietekort en energie-overschot, waarbij landen als het energierijke Rusland, steeds meer de landen met een energietekort zullen intimideren. Klare bewondert Europa om zijn diplomatie en denkt dat een gezamenlijk Europees leger niet nodig is. Wel zou Europa een samenhangend energiebeleid moeten voeren om de groeiende geopolitieke macht van Rusland het hoofd te bieden.


'Derde Wereldoorlog gaat om energie'

Bereikbaarheid FOK! vanmiddag

Icoon SitenewsFOK! was de afgelopen anderhalf tot twee uur niet bereikbaar , zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt. De oorzaak hiervan was een netwerkstoring in de Amsterdam Internet Exchange, waar het meeste verkeer van het Nederlandse internet doorheen gaat. Dit probleem heeft ook momenteel nog gevolgen voor een deel van Nederland, maar langzamerhand lost dit zich op steeds meer plekken op.

Omdat er niets aan de hand was op de servers van FOK! zelf, hoef je niet bang te zijn voor zoekgeraakte gegevens. We zijn nog steeds up and running!

Inschrijvingen Guitar Hero 3 Benelux toernooi geopend

Voor alle Gitaar Helden en Heldinnen uit de Lage Landen is er goed nieuws: Activision meldt ons dat de inschrijvingen voor het Guitar Hero 3 Benelux toernooi zijn geopend (al wordt het voor de -lux in Benelux wat lastiger om mee te doen).

Op 29 en 30 november zullen de voorrondes voor het toernooi zijn, de 29e voor de Belgen onder ons in het Get Together café Depot in Brussel, de Hollanders mogen een dag later aan de slag in het Xtra Cold café in Amsterdam.

Uiteindelijk zullen de 16 finalisten zullen allemaal een kaartje krijgen voor het concert van Krezip in de Heineken Music Hall op 29 december, waar in het voorprogramma de finale gespeeld zal worden. De heren en dames van Krezip zullen ook tijdens de voorrondes in Amsterdam aanwezig zijn om ge0wned te worden.

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@contactdata.nl met daarin het volgende:
Je naam
De naam van de fan die je meeneemt (pompons worden ten zeerste aangeraden)
Je e-mail adres
Waar je van plan bent om te rocken (Brussel of Amsterdam)


Gezien het weer de laatste tijd kan het geen kwaad om toch een jas mee te nemen

Hardwareverkopen Japan, een dag eerder dan normaal

Normaal komen de hardwarecijfers vanuit Japan op vrijdag, maar deze week zijn ze een dag eerder! Wat opvalt is dat de PS3 weer boven de Wii staat, Sony kan tevreden zijn. Ondertussen is de DS door de 20 miljoen gegaan en heeft deze handheld bijna de PS2 ingehaald.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS76.08478.8846.037.18320.042.862
PSP65.60958.9642.310.5476.842.676
PS339.17855.924883.7461.341.304
Wii36.23034.5462.896.6603.816.303
PS28.8559.043667.62820.882.487
3606.5255.817195.241459.943
GBA26292350.16515.348.244
NGC386910.3414.179.809

Roep om condooms voor gevangenen

Icoon MisdaadIn Amerika gaan er stemmen op om alle gevangenen toegang te geven tot condooms om zo de Amerikaanse samenleving te beschermen tegen ziekten. De gevangenen mogen in de gevangenis geen seksuele relaties onderhouden en veel gevangenissen zijn dan ook fel tegen het verspreiden van condooms binnen de muren van het gevang.

Volgens aidsactivisten en mensen die zich inzetten voor de rechten van gevangenen komt van de 2,2 miljoen gevangenen 90 procent weer terug in de maatschappij. Wanneer ze in de gevangenis eerst een SOA hebben opgedaan geeft dit een enorm risico voor de algemene gezondheid in Amerika. Gevangenispersoneel, wat vaak niet eens wil denken aan gevangenen die seks met elkaar hebben, is vooral tegen de verspreiding van condooms omdat dit verkrachting en drugssmokkel zou aanmoedigen.
Vrouwen in gevang
Deze vrouwen hebben niets aan een (vrouwen)condoom..

Jeff Minter: "Jullie zuigen allemaal en houden niet van me :'("

Jeff Minter, het gek/genie achter games als Gridrunner++, Tempest 2000 en Space Giraffe, heeft in een blogpost (met zoveel woorden) toegegeven een huilie te zijn:

not seeing a lot of reason to continue even trying to make games, at this point, when a remake of Frogger, one of the worst games in the history of old arcade games, can outsell Space Giraffe that we put so much love and effort into, by more than ten to one, in one week.

OK, we get the message. All you want on that channel is remakes of old, shite arcade games and crap you vaguely remember playing on your Amiga.

We'll shut up trying to do anything new then.

Sorry for even trying.

Space Giraffe is een trippy top-down-shooter met fluorescerende graphics, dansende lijnen op de maat van elektronische muziek en groeiende ruimteplanten welke alleen op Xbox Live Arcade te verkrijgen is. Onze review is hier te vinden.


Artist-impression van Jeff op dit moment

Gerard Joling heeft geen liefdesleven

Icoon ShowbizzGing het met Gordon nog wel zo goed in de liefde, Gerard Joling kan het geluk maar niet vinden. "Ik heb geen liefdesleven op dit moment. Ik ben getrouwd met mijn werk" zegt de goedlachse shownieuws presentator vandaag.

Werk gaat dus even voor de liefde: "Ik ben zuinig op dit succes, je weet nooit hoe lang dit aanhoudt". Ook het bekend zijn wil nog wel eens tegenwerken: "Ik kan niet zoenen in een café zonder dat ik mij moet verantwoorden aan het publiek. Het feit dat ik nu niet op zoek ben naar een vaste relatie heeft daar ook mee te maken."


Joling geen tijd voor liefdesleven
'Zelfs onze 'FOK!hunk' slaat Joling af..'

Enemy Territory: Quake Wars editing tools zijn vrijgegeven

Mod- en levelmakers opgelet: de SDK (Software Development Kit) van Enemy Territory: Quake Wars is vrijgegeven, of in ieder geval een betaversie hiervan.

Deze SDK bevat alles wat nodig is om zelf aan de slag te gaan met de game, van de broncode van het spel en de programma's om levels en dergelijken mee te bouwen, tot voorbeeld levels en scripts. Het enige wat nog niet is meegeleverd zijn de bron-textures, deze zullen later als losse download verschijnen.

Meer informatie over de precieze inhoud van de SDK is hier te vinden, de SDK zelf is bij onderstaande mirrors te downloaden en is 115 MB groot.

Internode
K-Files.de
Worthplaying
Own3d
Planet Quakewars
Wolfenstein-City
Officiële .torrent

Cavia gedood bij politie-inval

Icoon OpmerkelijkIn de Amerikaanse staat Indiana is een cavia om het leven gekomen bij een politie-inval. De politie was eigenlijk op zoek naar een crimineel, maar die bevond zich ergens anders.

De politie was al uren aan het posten bij de woning waar zich een gewapende criminieel schuil zou houden. Uiteindelijk viel het arrestatieteam het huis binnen. De bewoonster van de woning wist niet wat haar overkwam.

Bij de inval werden grote hoeveelheden traangas gebruikt. Dit is de cavia fataal geworden: het beestje stikte.

'Ik praat niet met bomen'

Icoon KoningshuisPrinses Irene bracht in 1995 het boek 'Dialoog met de natuur' uit waarna velen dachten dat ze een boomknuffelaar zou zijn. Hare koninklijke hoogheid heeft nu moeite met de beeldvorming die destijds is ontstaan zegt ze in een interview met Trouw: "Ik praat niet met bomen, nooit gedaan ook."

Volgens de prinses moet men een dialoog met de natuur heel anders zien: "In Zuid-Afrika loop je tussen stenen van driehonderd miljoen jaar oud. Die hebben de geschiedenis van de aarde in zich. Je kunt daar heel stil bij gaan zitten, en voelen. Er gebeurt dan iets met je. Ze reiken je iets aan."

De oprichtster van het NatuurCollege woont op een Zuid-Afrikaans landgoed waar ze mensen ontvangt om met een intuïtieve gids hun innerlijke natuur met de omgeving te verbinden.

Kerstverhalenwedstrijd 2007 van start!

Icoon SitenewsVoor de vierde keer op rij organiseren NCRV, FOK! en Sp!ts de Kerstverhalenwedstrijd! De bedoeling is om een verhaal te schrijven van maximaal 550 woorden. Dit jaar is het thema 'Op verhaal komen. Een inspirerende adempauze'. Jouw verhaal hoeft niet per se een kerstverhaal te zijn, hoewel dat wel extra scoort bij de jury, maar moet zeker draaien om het thema ‘Op verhaal komen’. Meedoen kan door jouw verhaal in te sturen op de website waar ook alle informatie over prijzen, juryleden, radio- en tv-uitzendingen te vinden is. Insturen kan tot 16 december.

Afgelopen maandag ging de wedstrijd van start, en in het speciale subforum zijn mensen al druk bezig hun verhalen te delen met andere aspirerende schrijvers, en elkaar tips te geven. Vergeet niet dat om mee te dingen naar de titel en één van de prijzen je je verhaal dient in te leveren op www.hetkerstverhaal.nl

De prijzen die er te winnen zijn met het schrijven van het kerstverhaal 2007 zijn een schrijfcursus aan de Schrijversvakschool en een boekenpakket. Een aantal verhalen zal ook verfilmd worden door de mensen van de NCRV, en deze verfilmingen zullen onder andere te zien zijn op www.hetkerstverhaal.nl. De deadline om mee te dingen naar deze verfilming ligt op 30 november.


Demo van (deel van) Half-Life 2: Orange Box online

Goed nieuws voor iedereen die graag wil weten of Half-Life 2 iets voor ze is, vandaag is namelijk een demo van Half-Life 2: Episode 2 online gegaan. Deze game zit samen met het originele Half-Life 2, Episode 1, Team Fortress 2 en Portal in de Orange Box.

Naast Half-Life 2: Episode 2 worden er nog meer demo's verwacht uit de Orange Box, Eurogamer weet ons te melden dat ergens in de komende weken ook Team Fortress 2 en Portal aan een demo moeten geloven.

De Orange Box is al verkrijgbaar voor de Xbox 360 en de PC, voor de PlayStation 3 komt hij later dit jaar uit. Kijk voor meer informatie over alle games in de box in onze review.

Speciale zorgpolis voor homo's

Icoon Gezondheid COC Nederland (vereniging tot integratie van homoseksualiteit) komt op voor de rechten van homo's en lesbiennes en ze zijn druk bezig. COC Nederland kwam namelijk met een voorstel om speciale verzekeringspolissen op de markt te brengen. Agis Zorgverzekeringen ziet het wel zitten en komt daarom volgend jaar, als eerste in Nederland, met een speciale polis voor homoseksuelen en lesbiennes.

"In de zorgpolis komen extra roze elementen", zegt COC-voorzitter Frank van Dalen. "Denk daarbij aan een overzicht van homovriendelijke ziekenhuizen en zorginstellingen. Bovendien kennen we geen mantelzorgers, maar gay- en lesbobuddies. Die thuishulp kan ook in het zorgpakket worden opgenomen". Ook gaat er extra aandacht geschonken worden aan hiv- en aidspatiënten.

Voor zover bekend is Nederland het eerste land ter wereld dat met een dergelijke polis wil komen.

Unreal Tournament 3 krijgt gouden status

Op het UTforum heeft Mark Rein laten weten dat de PlayStation 3 versie van Unreal Tournament 3 de gouden status heeft bereikt. Dit betekent dat het spel goed is gekeurd door SCEA en klaar ligt om in massaproductie te gaan.

Volgende week zal Midway de exacte releasedatum bekend maken. Volgens Rein is het waarschijnlijk dat de het spel op 10 december verscheept wordt naar de Amerikaanse retailers, waardoor het in de loop van die week in de schappen zal liggen.

Helaas moeten wij in Europa wat langer wachten. Voor de PAL versie moet Epic eerst nog wat lokalisatie werkzaamheden afronden. De verwachting is dat de Europese release begin volgend jaar, januari of februari, zal plaatsvinden



UT III zal opnieuw de sci-fi-actie bevatten die de reeks zo populair maakte. Het spel zal een mix worden tussen UT III en de originele Unreal Tournament. Het zal waarschijnlijk geen domination-mode bevatten, maar wel sport deathmatch, team deathmatch, onslaught, assault, capture the flag en one-on-one gevechten. Het spel zal ook een geheel nieuwe mode bevatten: Conquest. Deze mode zal een nieuw soort gameplay bevatten volgens Epic.

Geen Prodrive in 2008

Prodrive haakt definitief af voor het aankomende Formule 1-seizoen. Dat heeft teambaas Dave Richards bevestigd tegenover het Duitse Auto Motor und Sport. Het team richt zijn pijlen nu op 2009, onder voorwaarde dat alle juridische kwesties zijn opgelost.

"Er is een juridische strijd over onze inschrijving, er is nog steeds geen nieuw Concorde-akkoord, dus onze status is nog steeds onduidelijk," geeft Richards als verklaring. "We willen heel graag zo snel mogelijk starten. Maar de discussie over de klantenchassis' brengt ons hele businessplan in gevaar. Daarom hebben we besloten om even pas op de plaats te maken en even te wachen tot er definitief duidelijk is wat de mogelijkheden zijn."

Prodrive mikt nu op deelname in 2009. Hoewel daarvoor dezelfde discussie opgaat hoopt Richards dat er voor die tijd een beslissing is gevallen in de juridische kwesties die Williams en Spyker/Force India F1 hebben aangespannen tegen respectievelijk Prodrive en Super Aguri.

Nieuwe Super Mario RPG op komst?

Het maandblad Role Playing Game komt met een interessant gerucht. Ze beweren dat Square-Enix een vervolg gaat maken voor Super Mario RPG (SNES) voor de Nintendo DS. In deze game zouden niet alleen Mario en zijn vrienden zitten, maar ook bekende Final Fantasy figuren.

De opzet zou dan een soort Kingdom Hearts/Super Mario RPG cross-over moeten worden. Helaas is het op dit moment enkel nog maar een gerucht.


Mario RPG op de SNES

Andere geruchten uit hun roddelrubriek zijn:

Golden Sun van Camelot krijgt een nieuw deel op de Wii
Ogre Battle (strategische RPG) komt naar de Wii en Yasumi Matsuno werkt aan de game mee

Haarbal van vijf kilo uit maag tiener verwijderd

Een achttienjarig meisje uit Chicago besloot zich onlangs maar eens bij de dokter te melden. Ze bleek al vijf maanden lang last te hebben van buikpijn en was twintig kilo afgevallen. Geen wonder, want bij een scan werd een haarbal van ruim vijf kilo zwaar in haar maag aangetroffen.

De artsen Ronald M Levy en Srinadh Komanduri hebben de enorme haarbal operatief verwijderd. Deze bal bleek een omvang te hebben van maar liefst dertig bij vijftien centimeter. Na vijf dagen mocht het tienermeisje weer naar huis. Naar verluidt is ze volledig hersteld.

Ze bleek te lijden aan trichophagia. Dit is een psychische afwijking waarbij mensen de ziekelijke gewoonte hebben hun eigen haar op te eten.

'Cultuur in provincie niet ten koste van stad'

Icoon TheaterHet stimuleren van cultuur in de provincie mag niet ten koste gaan van de bestaande culturele instellingen in de grote steden. Dat stelden de cultuurwethouders van de negen grootste steden vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De wethouders verwijzen naar twee voorstellen van coalitiepartijen CDA en PvdA, waarin gepleit wordt voor een betere spreiding van de cultuurgelden over het land.

"Het klinkt sympathiek om cultuur in kleinere steden en dorpjes te bevorderen. Maar dit mag de bestaande musea, theaters en ander culturele instellingen in de grote steden financieel niet onder druk zetten'', aldus de Haagse wethouder Jetta Klijnsma (PvdA). Haar collega Carolien Gehrels (PvdA) van Amsterdam zei bij het overhandigen van de brief in het parlementsgebouw dat "de kunst daar gestimuleerd moet worden waar het ontstaat, en dat gebeurt al sinds mensenheugenis in de grote steden''.

Kamerlid Nicolien van Vroonhoven (CDA) ziet het liefst dat investeren in de provincie niet ten koste gaat van de cultuur in de grote steden. "De provincie is belangrijk voor ons, dat staat ook in het coalitieakkoord. Daarom moeten we onderzoeken hoe wij de cultuur aldaar kunnen stimuleren'', zei de parlementariër in een reactie op de brief. De twee voorstellen van CDA en PvdA komen in de loop van december aan de orde in de Tweede Kamer, als minister Ronald Plasterk (PvdA, Cultuur) zijn Cultuurnota verdedigt.

Potindeling loting EK 2008

Ondanks het verlies van gisteravond is Nederland in pot 1 ingedeeld voor de loting van het EK 2008. Deze indeling is bepaald op basis van de prestaties tijdens de kwalificatiereeksen voor het WK 2006 en het EK 2008. Hierin presteerde Nederland het beste.

Zwitserland en Oostenrijk vergezellen Nederland in pot 1, omdat zij als organiserend land automatisch tot groepshoofd zijn gekroond. Griekenland maakt pot 1 compleet als regerend Europees Kampioen.

De indeling in pot 1 houdt in dat Nederland automatisch als groepshoofd is aangewezen. Het grote voordeel hiervan is dat het team van bondscoach Van Basten alle wedstrijden in hetzelfde stadion mag afwerken. Het nadeel is echter dat je geen van de zwakkere landen loot, die eveneens in pot 1 zijn ingedeeld.

De volledige indeling

Pot 1Pot 2Pot 3Pot 4
ZwitserlandKroatiëRoemeniëPolen
OostenrijkItaliëDuitslandFrankrijk
GriekenlandTsjechiëPortugalTurkije
NederlandZwedenSpanjeRusland

Europees Hof: Nederland schond rechten Voskuil

Icoon Justitie De Nederlandse justitie heeft de rechten van journalist Koen Voskuil geschonden door hem in 2000 achttien dagen vast te houden omdat hij weigerde een bron te onthullen. Dat heeft het Europese Hof van de Mensenrechten in Straatsburg vandaag unaniem uitgesproken.

Een verzoek van Voskuil om genoegdoening wezen de rechters van het Hof af. Volgens het Hof was er sprake van een schending van de vrijheid van meningsuiting (artikel 10 van de Europese Conventie van mensenrechten) en een van een schendig van het recht op vrijheid en veiligheid (artikel 5.1 van de Conventie).

Journalist Koen Voskuil, in 2000 verslaggever van de gratis krant Sp!ts, werd op 22 september van dat jaar door justitie in Amsterdam gedurende achttien dagen gegijzeld gehouden, omdat hij weigerde de identiteit van een bron prijs te geven.

In Sp!ts had Voskuil een politieagent anoniem geciteerd, die zei dat de politie onder valse voorwendselen een Amsterdamse woning had betreden, waar ze vervolgens een enorm wapenarsenaal aantrof. Mink K. werd voor betrokkenheid bij de zaak tot ruim drie jaar cel veroordeeld.

Op 9 oktober 2000 besloot het gerechsthof in Amsterdam dat aan de verklaring van Voskuil ''geen geloof kon worden gehecht'' en werd hij op vrije voeten gesteld. Sp!ts en de journalistenvakbond NVJ begonnen daarop een procedure bij het Europese Hof van de Mensenrechten in Straatsburg.

Het Hof werd in 1959 opgericht door de lidstaten van de Raad van Europa. Dat is de organisatie van 47 Europese landen die streven naar meer democratie en eerbiediging van de mensenrechten in Europa.

Omstreden moslimmotie PVV 'is onmogelijk'

PolitiekDe omstreden motie waarin de PVV pleit voor een immigratiestop voor moslims is onmogelijk. Volgens minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie is het voorstel in strijd met internationale verdragen en verplichtingen waaraan Nederland gebonden is.

De bewindsman stelde dat vandaag in het vervolgdebat over de begroting van zijn ministerie voor 2008. Hij vindt ook dat de motie onverenigbaar is met het eerste artikel van de grondwet, waarin staat dat discriminatie wegens onder meer godsdienst, politieke gezindheid of ras is verboden.

''Wat betreft het maken van onderscheid, daar hebben we eerder over gesproken. Ik denk dat het antwoord daarop duidelijk is'', zei Hirsch Ballin.

Capello solliciteert bij FA

Steve McClaren is nog maar net de laan uitgestuurd bij de FA, of Fabio Capello heeft al een open sollicitatie gedaan. De Italiaanse oefenmeester kende vooral in de jaren negentig vele successen in de Serie A.

"Het zou een enorme uitdaging zijn die op een prima moment komt," aldus de Italiaan. Door de bookmakers is de Italiaan echter niet als favoriet bestempeld. Jose Mourinho wordt door de wedkantoren gezien als de favoriete coach van het nationale team. De Portugees zou echter zelf niet veel interesse hebben om de zwaarste baan van Engeland op zich te nemen.

Bejaardenseks nog een taboe

Icoon WetenschapJe bent oud en je wil wat, maar hoe? Uit een onderzoek van de universiteit van Brussel blijkt dat er nog een enorm taboe rust op bejaardenseks, terwijl ouderen wel behoefte hebben aan een doorsmeerbeurt op zijn tijd.

Seks zorgt voor verbranding van de calorieën en voor lichaamsbeweging om de gewrichten soepel te houden. Een bezigheid welke voor de ouderen van dagen veel voordelen kan hebben. Zorgorganisatie Humanitas gebruikt de kreet "use it or lose it" om aan te geven dat zij seks voor bejaarden wil stimuleren. Zelfs het inhuren van een escortservice zou mogelijk moeten zijn.

Volgens een aantal seksuologen houden de tehuizen te weinig rekening met de ouderen en hun behoeften. Het kan ook anders, zo is er in onderstaand filmpje te zien dat een tehuis gekleurde stickers gebruikt om het personeel te waarschuwen de bewoner even een moment van privacy te geven.
Ouderen aan de seks
'Oude snoeperds'

Darter Fordham is zestig kilo kwijt

Darter Andy Fordham is zijn handelsmerk kwijtgeraakt. 'The Viking' wist maar liefst zestig kilo af te vallen. Een knappe prestatie voor de man die voorheen zo'n tweehonderd kilo in de schaal legde.

Nadat hij begin dit jaar hard onderuit ging tijdens het prestigieuze dartstoernooi Lakeside, besloot Fordham het over een andere boeg te gooien. Hij wilde namelijk niet nog een keer enkele dagen in het ziekenhuis doorbrengen.

Prijsvragennieuws week 48

Wie heeft er deze keer weer een van onze spetterende prijsvragen gewonnen. We zullen het eens even op een rijtje voor jullie zetten. Aan alle winnaars: Gefeliciteerd! Alle verliezers: probeer het gewoon eens!

Een tip die ik alle prijsvragenfreaks wil meegeven is: Vul al je gegevens correct in en zorg er ook voor dat het e-mailadres in je profiel werkt.

De winnaars van de Fenchurch vesten beschikbaar gesteld door Premiumtees.nl zijn:

Duncan.Bergsma
wendywendy
maanmist
Rik33


Ze komen zo snel mogelijk naar jullie toe voor de koude wintermaanden!

De mensen die deze of volgende maand met een vriend of vriendin een avondje gratis bij de Escape in Amsterdam binnenkomen zijn:

Tware
Lolair
heroine
Kinz
Tony_Teletext
grizegrijn
saskiia
jimmyw
mrsunshine21
mariskabraam


De Escape zal contact met jullie opnemen over jullie plekjes op de gastenlijst.

Wie gaat er een spannende kerst tegemoet? Nou de volgende winnaars met de prikkelende adventskalender die beschikbaar is gesteld door X-toys.nl:


Poepoog
dyonvbaal
blackphoenix


Veel plezier!

Beowulf draait vanaf vanavond in de bioscopen door het hele land, dus bij deze ook de winnaars van de prijzenpakketten van deze film:


Carotte
MPG
rick_kuiper
Pasoatje
baabkoning


Veel plezier bij deze film!

Last but not least tien keer de laatste CD van I.O.S. genaamd Open:


hippi3
nicomart
Henryracer
Woepsie
KisS84
weirdmiss
Memento-Mori
jenger
flezemig
dreamer80


Alle winnaars nogmaals gefeliciteerd! De prijzen komen zo snel mogelijk naar jullie toe.

'Weren Ede Staal uit Top 2000 hypocriet'

Het Dagblad van het Noorden vindt het ''flauw'' en ook lichtelijk hypocriet dat Radio 2 het nummer 't Het nog nooit zo donker west van de Groningse zanger Ede Staal uit de Top 2000 weert. Dat nummer prijkt al jaren bovenaan in de jaarlijst van Radio Noord, en zou nu ook landelijk moeten zijn terug te vinden in een lijst, vond de krant.

Gisteren maakte Kees Toering, zendercoördinator van Radio 2, echter bekend dat de actie van het regionale blad om de zanger in de lijst te krijgen, te succesvol was. Het nummer zou van niets in de top 5 belanden. En dat was ongehoord, zo oordeelde Toering, want vorig jaar kreeg het nummer maar een handvol stemmen.

Actie voor Avond
In een commentaar wijst het Dagblad van het Noorden er op dat Radio 2-diskjockey Bert Haandrikman vorig jaar zelf nog schande sprak van het feit dat het nummer van Ede Staal niet in de Top 2000 stond. Bovendien promootte Radio 2 indertijd zelf met succes 'Avond' van Boudewijn de Groot, alleen maar om te voorkomen dat Queen’s Bohemian Rhapsody weer op nummer één zou belanden.

Verder wijst de krant op een nummer als 'Hald mich ens vas' van de Limburgse polkaband Neet oét Lottum, die ook alleen maar door een georganiseerde actie in de Top 2000 is beland (afgelopen jaar nummer 381). Dat nummer staat overigens ook op één in de Limburgse top 100. ''Geconcludeerd kan worden dat Radio 2 het prima vindt als er acties zijn rond de verkiezing. Alleen moeten ze niet te succesvol worden'', schrijft de krant.

'Lobby van buiten Radio 2'
Zendercoördinator Toering is niet onder de indruk: ''Bert Kranenbarg is presentator van onze zender en het is onze Top 2000. Hij had geen eigen belang bij de promotie. Dagblad van het Noorden wel. Dat wilde laten zien dat Groningen wel degelijk een rolletje meespeelt. Bovenal was dit een lobby van buiten Radio 2. Bovendien kwam 'Avond' niet uit de lucht vallen. Het nummer stond voorgaande jaren op de tweede, vijfde en achtste plaats. Ede Staal kreeg voorgaande jaren slechts drie tot vijf stemmen, nu tienduizenden.'' Wel gaat Toering volgend jaar de stemregels nog eens goed bekijken. ''Maar laten we eerlijk zijn, het gaat hier niet om de verkiezing van het parlement.''

Radio 2 schrapt overigens ook een nummer van de relirockband Hillsong United. Daar werd vanuit protestant christelijke hoek actie voor gevoerd en leverde het nummer vele duizenden stemmen op.

Het Dagblad van het Noorden gaat volgend jaar geen actie meer voeren voor Ede Staal. Men hoopt - en gaat er van uit - dat hij dan op eigen kracht de plek in de Top 2000 zal halen die hem toekomt.

Ede Staal was een Groningse zanger die in het streekdialect zong. Hij werd in zijn provincie medio jaren '80 erg populair. Zijn muziek is dat daar tot heden ten dage. Staal overleed zelf al in 1986 op 44-jarige leeftijd na een slopende ziekte.


't Het nog nooit zo donker west.

-
Grappig: Spotprentje uit het DvhN.

Schumi opnieuw in actie

Michael Schumacher zal ook tijdens de testweek op Jerez, begin december, weer in actie komen voor Scuderia Ferrari. Dit liet de hoofdingenieur van het team, Luca Baldisserri, vandaag weten.

"Op 4 december zal Michael in Jerez rijden. We hebben hem gevraagd om zijn helm uit het vet te halen, omdat de F1 terugkeert naar vervlogen tijden, waarin elektronische hulpmiddelen verboden zijn", vertelde de Italiaan.

"Michael kan ons de goede kant op helpen. De coureurs van nu gebruiken het gaspedaal als een drukknop. Halverwege de bocht gaat het pedaal naar beneden en de software doet de rest. Nu zullen ze moeten leren om meer met het gas te spelen."

Vorige week reed de Duitser ruim 150 ronden op het circuit van Barcelona.

Bus rijdt in op verhuiswagen: 10 gewonden

Icoon OngelukOp de Beukelsdijk in Rotterdam-West zijn vanmorgen vroeg tien gewonden gevallen nadat een stadsbus van de RET op een verhuiswagen ingereden was. Drie slachtoffers raakten zwaargewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De overige zeven slachtoffers konden ter plekke worden behandeld.

De stadsbus wilde een geparkeerde verhuiswagen passeren, maar ramde deze waarop de wagen vooruitschoot. Hierdoor werd een boom geraakt die op een fietser terechtkwam. Deze vrouw raakte slechts lichtgewond. De andere slachtoffers zaten allemaal in de bus. Er is nazorg geregeld door de RET.

Man valt in slaap op rails en verliest arm

Een 31-jarige Amerikaan die net het ziekenhuis had verlaten, besloot een eindje te gaan wandelen. Op een gegeven moment trok de man, Bobby Joe Medlin, het niet meer, en viel in slaap op de spoorrails. Nadat de trein over zijn arm was heengeraasd, was de man deze verloren. Toen agenten de man aantroffen, vroeg Medlin hen doodleuk om een glaasje water.

Na deze vraag kregen de agenten pas in de gaten dat hij nog maar een arm had. Zijn hele schouder zat onder het bloed. Na een uur zoeken kwam een brandweerman met de afgerukte arm aanlopen. Helaas bleek deze volgens een dokter te zwaar gehavend om hem weer aan de man vast te naaien.

Medlin, die afkomstig is uit het plaatsje Van Buren in de staat Arkansas, had dezelfde dag het ziekenhuis verlaten. Volgens de politie had de man tegen alle medische adviezen in op eigen houtje het ziekenhuis verlaten.

Joran van der Sloot snel naar Aruba

Icoon Misdaad De 20-jarige verdachte van betrokkenheid bij de dood van Natalee Holloway, Joran van der Sloot, wordt mogelijk deze week overgebracht naar Aruba. Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zei dat de man vanmiddag wordt voorgeleid.

Op verzoek van justitie op Aruba werd Van der Sloot gisteren in zijn woonplaats Arnhem gearresteerd. Het is de tweede keer dat hij in verband met de verdwijning van de Amerikaanse tiener is aangehouden. Nader onderzoek op het eiland heeft volgens het OM nieuw bewijs tegen hem opgeleverd.

Holloway verdween in mei 2005 spoorloos na een avond stappen. Van der Sloot en twee andere mannen, Deepak en Satish K., zouden haar als laatsten levend hebben gezien. Justitie op Aruba hield gisteren ook hen opnieuw aan.

Joran in 2005

'Eredivisie moet naar 16 clubs'

De kans dat de huidige opzet van de Eredivisie gaat veranderen wordt steeds groter. De Eredivisie CV (ECV) heeft voor 13 december een vergadering belegd waar over het onderwerp zal worden gesproken. Mogelijk zullen de aangesloten BVO's dan bepalen dat de Eredivisie zal worden ingekrompen.

Door het inkrimpen van de Eredivisie zullen twee ploegen moeten verdwijnen uit de hoogste klasse. Ook de opzet van een seizoen moet veranderen om zodoende meer topwedstrijden te creëren. Vanaf het seizoen 2009/2010 zullen play-offs moeten bepalen wie zich de kampioen van Nederland mag noemen.

Het nieuwe competitieplan is een idee van Jan Reker, de algemeen directeur van PSV. Een andere opzet van de Eredivisie voorziet in een groter aandeel in de tv-gelden voor de clubs en zorgt voor meer topwedstrijden. De Eerste divisie zal ook moeten veranderen omdat 22 clubs teveel zijn. Daarom is de verwachting dat ook de Eerste divisie zal worden ingekrompen. De afgevallen clubs zullen opgaan in een nieuw te vormen topklasse. Een andere optie is dat twee tot vier clubs uit het betaald voetbal zullen stappen.

Medewerking van de Eerste divisie is bepalend voor het succes van het plan van Reker. Mochten de Eerste divisieclubs niet mee willen werken dan zijn er wel middelen om druk uit te oefenen. "Als de Eerste divisie niet mee wil, dan zet de Eredivisie de betalingen vanuit onze televisiegelden aan de Eerste divisie stop. Wij financieren nu voor een groot deel de Eerste divisie", zo meldde een woordvoerder.

Lambert de Leeuw valt automobilisten aan

Icoon OpmerkelijkEen medewerker van de Amerikaanse alarmcentrale 911 moet wel erg raar hebben gekeken toen er een melding binnenkwam over een leeuw die automobilisten aanviel op de snelweg. In Ohio was dit dus daadwerkelijk het geval en de tamme leeuw joeg diverse automobilisten de stuipen op het lijf.

De politie, die vol ongeloof naar de snelweg reed, keek nog vreemder op toen ze zagen dat een man de leeuw wilde lokken. De man bleek de eigenaar van de 250 kilo zware leeuw te zijn. Het lukte de man de leeuw in een kooi te vangen, zonder dat iemand gewond raakte. Volgens hem was Lambert zo tam als wat, maar was hij plotseling ontsnapt uit zijn hok in het naburige plaatsje Piketon.

De vrouw van de eigenaar zei dat Lambert hun huisdier was. "Lambert is 'poeslief' en heeft er voor gezorgd dat mijn man uit een zware depressie kwam. Hij doet echt geen vlieg kwaad". Het echtpaar voedt op dit moment nog een tweede leeuw op.

Een vergunning voor het houden van exotische dieren is niet verplicht in Ohio. De invoering hiervan wordt momenteel wel besproken.

Details en screenshots van Midnight Club: Los Angeles

Rockstar is al een tijdje bezig met de nieuwe Midnight Club, die dit keer in Los Angeles zal spelen. Veel was er nog niet bekend over deze game, maar in een interview met IGN zijn een paar interessante details over de game naar voren gekomen.


Zo zal de game een dag-nacht-cyclus kennen. Interessant hierbij is dat niet alleen de belichting van de game aangepast wordt, maar ook het weer en verkeer van Los Angeles. Rockstar heeft wel aangegeven dat ze het verkeer niet zullen simuleren, aangezien de spits in Los Angeles zich niet bepaald leent voor een race-game. Het zal wel drukker op de weg worden, maar niet tot het punt dat je 3,5 uur doet over een stukje van 14 kilometer.


Daarnaast werd ook de online-mode besproken. Alle races die in career-mode zitten, zullen ook online gereden kunnen worden. Er zullen ook verschillende battle-modes aanwezig zijn zoals Capture the Flag. In vorige Midnight Club-games was de cruise-mode erg populair en het mag geen verrassing heten dat ook deze mode terugkeert. Rockstar heeft de mode echter behoorlijk onder handen genomen.
Je kunt met een groepje online cruisen, één van de spelers kan een race starten, waarop de anderen kunnen besluiten om mee te doen of de race te skippen. Degenen die niet meedoen aan de race blijven echter in dezelfde online-sessie. Je kunt tijdens het cruisen ook zelf een race maken in de Race Editor. Ook tijdens het maken van een nieuwe race blijf je in de online-sessie. Als je klaar bent, kun je de race direct beschikbaar maken en racen met wie er ook maar mee wilt doen.


RockStar heeft ook er voor gezorgd dat er geen laadschermen verschijnen. Om het tempo van de game zo hoog mogelijk te houden, wordt je in de stad gedropt en kun je je helemaal uitleven. Menu's zijn ook tot een absoluut minimum beperkt. Het menu zal je alleen zien om te schakelen tussen online- en offline-mode en om de opties te veranderen.

Midnight Club: Los Angeles moet maart 2008 in de winkels liggen.

McClaren ontslagen door Engelse bond

De Engelse voetbalbond FA heeft Steve McClaren ontslagen. Na een spoedberaad, als gevolg van het teleurstellend mislopen van plaatsing voor het EK 2008, kwam de Engelse voetbalbond tot dit besluit.

Gisteren verloor Engeland met 3-2 van Kroatie. Dankzij de winst van Rusland in en tegen Andorra kwalificeerde de Engelse ploeg zich niet voor het EK 2008. Het is slechts de derde keer dat de Engelse nationale ploeg zich niet weet te plaatsen voor een eindronde.

Naar verluidt koopt de FA het contract van McClaren af voor 2,5 miljoen Engelse Pond.

Romario verlengt contract bij Vasco da Gama

Romario is ook in 2008 nog gewoon op de velden te zien. De Braziliaan krijgt blijkbaar geen genoeg van het voetballen en verlengde zijn contract met Vasco da Gama tot en met het einde van het staatskampioenschap van Rio de Janeiro in 2008.

"Ik heb een akkoord met Romario. Hij neemt in het shirt van Vasco afscheid in het Campeonato Estadual. Laten we hopen dat dat in de finale gebeurt", aldus de voorzitter van Vasco da Gama, Eurico Miranda. Na zijn actieve loopbaan kan de 42-jarige Romario bij de Cruzmaltinos blijven. "Hij moet niets, maar kan een functie binnen de club bekleden. Het is idee is van Romario een ambassadeur van de club te maken."

Romario zal thuis tegen Paraná zijn laatste wedstrijd van dit seizoen spelen. In de uitwedstrijd tegen Corinthians zal de oud-PSV'er niet in actie komen. Romario vierde dit seizoen zijn naar eigen zeggen duizendste doelpunt in zijn actieve loopbaan.

'Zwarte magie deed piemels krimpen'

Icoon OpmerkelijkIn Senegal heeft de politie twee mannen gearresteerd die schijnbaar over zwarte magische krachten beschikken. Tegen het duo zijn elf klachten ingediend door mannen die zeggen dat de twee hun piemels hebben laten verschrompelen.

Dat zouden de zwarte magiërs hebben gedaan door het simpelweg schudden van een hand. Met zwarte magie zeiden ze de penissen te hebben verkleind. Als er betaald zou worden, wilden ze bij de slachtoffers de originele piemel wel weer terugtoveren.

De twee blijven voorlopig in de cel zitten. De slachtoffers zullen nog wel moeten bewijzen dat hun penissen zijn gekrompen. Hoe ze dat gaan aantonen is nog niet duidelijk.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Cocaïnegebruik in Europa stijgt

Het cocaïnegebruik in Europa is het afgelopen jaar gestegen. Ook vielen er meer doden door drugsgebruik. Dat blijkt uit het jaarrapport van het EWDD, het drugsagentschap van de Europese Unie.

Ongeveer 4,5 miljoen Europeanen gebruikten het afgelopen jaar cocaïne. Dat is fors meer dan de 3,5 miljoen mensen het jaar ervoor. Ongeveer twee miljoen Europeanen namen de afgelopen maand cocaïne, meer dan tweemaal zo veel als het geschatte aantal ecstacygebruikers.

Cocaïne blijft Europa's populairste stimulerende drug en de op één na meest gebruikte illegale drug, na cannabis en nog voor ecstasy en amfetaminen. Het EWDD schat dat ongeveer twaalf miljoen Europeanen (4 procent van alle volwassenen) ooit cocaïne hebben geprobeerd.

Europa dreigt verder de doelstelling om het aantal drugsgerelateerde sterfgevallen te verminderen niet te halen. Er zijn tussen de 7000 en 8000 sterfgevallen door overdoses per jaar, waarbij de meest recente gegevens geen dalende trend laten zien.

Positief
Het EWDD meldt ook positieve trends. Na een decennium van toenemend drugsgebruik, lijkt er nu een stabielere fase in te treden. Het gebruik van heroïne neemt af evenals het injecteren van drugs. Ook het roken van cannabis lijkt op hetzelfde niveau te blijven.

Onder de Europese jeugd is cannabis minder populair aan het worden, zo meent het agentschap. In Spanje, Tsjechië en Frankrijk blowen jongeren het meest. Nederland scoort met Denemarken en Duitsland in de middenmoot.

Bruins mogelijk niet tegen FC Groningen

Bert van Marwijk kan mogelijk niet over Luigi Bruins beschikken in de wedstrijd tegen FC Groningen. Bruins is niet het enige zorgenkindje bij de Rotterdammers.

In de klassieker tegen Ajax kreeg de jeugdige Bruins last van zijn hamstrings. Aanvankelijk ging men ervan uit dat Bruins enkel af hoefde te zeggen voor Jong Oranje. Van Marwijk is echter niet optimistisch over de inzetbaarheid van Bruins tegen FC Groningen. "Het herstel gaat moeizaam en met een hamstringblessure moet je altijd voorzichtig zijn. Ik verwacht niet dat Luigi er tegen Groningen bij kan zijn", aldus de trainer.

Niet alleen Bruins is geblesseerd. Ook anderen kampen met problemen. Chun-Soo Lee is ziek en niet inzetbaar. "Danny Buijs kampt bovendien met een liesblessure, terwijl Theo Lucius last heeft van een spiertje in zijn schouder. En dan is Michael Mols geschorst. Dat zijn nogal wat twijfelgevallen en afwezigen", aldus Van Marwijk.

Softwareverkopen Japan, steeds meer PS3

Langzaam maar zeker komen er steeds meer PS3 titels in de lijsten uit Japan. Deze week staan er maar liefst vier PS3 games in de top 30. De Wii heeft er zes en de 360 heeft er maar ééntje. De Nintendo DS is echter niet te verslaan en heeft er 14:

GamePlatformUitgeverAantalTotaal
Mario Party DSNDSNintendo116.000350.000
RE: Umbrella ChroniclesWiiCapcom83.00083.000
Musou 5PS3Koei76.000264.000
Pro Baseball Familiy StadiumNDSBandai Namco49.00049.000
Mario GalaxyWiiNintendo40.000365.000
Heavenly SwordPS3Sony15.00015.000
FF Tactics A2NDSSquare Enix14.000230.000
Wii SportsWiiNintendo13.0002.211.000
Armored SoldiersPS2Bandai Namco12.00012.000

De nummers 11 t/m 30:
11. [WII] Wii Play (Nintendo)
12. [NDS] Flash Focus: Vision Training in Minutes a Day (Nintendo)
13. [NDS] DS Nishimura Kyotarou Suspense Detective Series: Deadly Intent (Tecmo)
14. [NDS] My Housekeeping Diary (Nintendo)
15. [PS3] Ratchet & Clank Future (Sony)
16. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
17. [PS2] Hayarigami 2: Police Department Mystery Files (Nippon Ichi Software)
18. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
19. [360] Shin Sangoku Musou 5 (Koei)
20. [NDS] DS Literature Collection (Nintendo)
21. [NDS] Pokémon Mysterious Dungeon: Time Expedition Party (Pokémon)
22. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
23. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
24. [PSP] Dungeon Explorer: Evil's Domain (Hudson)
25. [NDS] Kanji Brain Test 2.5M (IE Institute)
26. [PSP] I Will Not Forgive You (AQ Interactive)
27. [NDS] Pokémon Mysterious Dungeon: Shadow Expedition Party (Pokémon)
28. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)
29. [WII] Ghost Squad (Sega)
30. [PS3] Hot Shots Golf 5 (Sony)

Verdeling per console:
NDS - 14
WII - 6
PS3 - 4
PSP - 3
PS2 - 2
360 - 1

Wiegel: VVD omvormen tot liberale beweging

Voormalig VVD-leider Hans Wiegel zegt vandaag in een interview met dagblad De Pers dat de VVD moet opgaan in een brede liberale beweging. Hij denkt niet dat de partij binnen afzienbare tijd een sterke positie krijgt en vindt dat het tijd wordt voor iets nieuws.

Het moet een librale volksbeweging worden waarin ook plaats is voor ideeën die Rita Verdonk, de Partij voor de Vrijheid en D66 hebben. Met hen zouden dan ook toenaderingspogingen moeten worden ondernomen. ''Er zitten misschien anderen bij ons in de buurt die zeggen: er is een heleboel dat ons bindt. Maar misschien staan er ook nog wel nieuwe sterren op. Als je nu aan die mensen vraagt of ze hiervoor in zijn, zeggen zij nee. Maar als van onze kant de mogelijkheid wordt geboden, gaan ze daar toch over nadenken'', aldus Wiegel.

VVD-leider Mark Rutte heeft al laten weten er niets voor te voelen om de partij na één tegenslag op te heffen. Ook VVD-coryfee Henk Vonhoff ziet niets in het plan van Wiegel. Vonhoff zei op BNR Nieuwsradio dat de VVD wat hem betreft ''een goed en stevig liberaal huis is''.

Radio 2 zal Top 2000 nodig hebben

Icoon RadioRadio 2 zal de Top 2000 in december nodig hebben. Het radiostation is in september en oktober luisteraars kwijt geraakt. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend bekend heeft gemaakt. De publieke familiezender verloor 0,8 procent marktaandeel tot 9,0 procent. Daarmee blijft Radio 2 wel het derde radiostation van Nederland. Traditioneel zorgt de Top 2000 tussen kerst en oud&nieuw voor flink wat luisteraars.

Q-music wist te profiteren van die daling en steeg 0,6 procent. Ook Radio 538 deed het beter en bleef daarmee sterk als marktleider bovenaan staan. Sky Radio bleef gelijk, maar kreeg toch een tweede plek dankzij de daling van Radio 2. Radio 3FM wist iets te winnen.

Opmerkelijk is ook dat Radio 5 (ouderenzender) het heel goed doet, terwijl het station alleen op de kabel en via de middengolf te ontvangen is. Ook Arrow Classic Rock dat onlangs een FM-frequentie kreeg, heeft een stijgende lijn.

Gemiddeld luisterden we 3 uur per dag naar de radio. Dat is twaalf minuten langer dan de vorige keer.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.

Koningin niet blij met boek over voorouders

KoningshuisKoningin Beatrix is boos over een recent verschenen boek van de journalisten Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra. Volgens de koningin schetsen de schrijfsters daarin een ''vertekend en vooringenomen'' beeld over haar voorvaderen koning Willem I, II en III.

In het boek 'Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren' krijgen de geldzucht en dictatoriale trekken van Willem I, de homoseksualiteit en opportunisme van Willem II en 'halve waanzin' van Willem III prominente aandacht.

In een verklaring laat de Rijksvoorlichtingsdienst namens de koningin weten: ''Bij hun schets van de koningen Willem I, II en III hebben de auteurs zeer selectief gebruikgemaakt van vooral die documenten uit het Koninklijk Huisarchief die een minder positief beeld van de hoofdpersonen kunnen oproepen.'' Het zou oud nieuws betreffen dat op een populistische manier is opgediend en tussen feiten en fictie is onvoldoende onderscheid gemaakt.

Het is voor het eerst dat de koningin publiekelijk kritiek levert op schrijvers die bij hun bronnenonderzoek gebruikmaakten van het Koninklijk Huisarchief. De auteurs wassen hun handen in onschuld. In De Telegraaf zeggen ze vandaag: ''Onze historische analyses van de drie koningen zijn vooraf gelezen door drie vooraanstaande hoogleraren: Jan Bank, Hans Bornewasser en Niek van Sas. Allemaal waren ze het erover eens dat ons boek een getrouw beeld schetst. We dachten dat de koninklijke familie daar na zoveel tijd wel mee zou kunnen omgaan. Helaas, niet dus.''



''vertekend en vooringenomen''

Film: California Dreamin' (Endless)

Op het afgelopen filmfestival van Cannes trokken een aantal inzendingen uit Oost-Europa veel bekijks. Eén daarvan was het Roemeense California Dreamin’ (Endless) , door de jonge filmmaker Christian Nemescu. Nemescu was toen al tragisch genoeg omgekomen op de set bij een auto-ongeluk. Hem werd op Cannes postuum de Un Certain Regard prijs toegekend. California Dreamin’ heeft de toevoeging "Endless" gekregen: de film was nog niet helemaal afgemonteerd toen de 27 jarige regisseur Nemescu verongelukte.

Gameplay video's van Soldier of Fortune

Hoewel we al ontzettend veel topgames hebben voor deze kerst, komt binnenkort ook nog het pas vijf maanden geleden aangekondigde Soldier of Fortune: Pay Back, waarover pas onlangs de eerste informatie werd vrijgegeven.

Nu zijn er twee gameplayfilmpjes verschenen waarin we zelf kunnen kijken of de opvolger van de zeer sterke Soldier of Fortune games onze dromen kunnen waarmaken over een kleine maand.

Orkanen bedreigen Filipijnen en Vietnam

Icoon RampDe Filipijnse President Gloria Macapagal Arroyo heeft duizenden inwoners van haar land opgeroepen zeer waakzaam te zijn voor de naderende storm Mitag. De orkaan, op dit moment eentje van de 3e Categorie, zal naar verwachting vrijdag het land treffen. Mogelijk is de storm dan opgewaardeerd naar een supertyfoon met windsnelheden van 230 km/u.

In afwachting van de storm zullen de autoriteiten vandaag 200.000 mensen evacueren uit de kustgebieden in het noorden. De regering wil een herhaling van het drama van vorig jaar voorkomen. Toen raasde orkaan Durian over het gebied en kwamen honderden mensen om.

Eerder dit jaar troffen enkele orkanen het gebied ook al. De afgelopen tijd is er al veel regen gevallen in het gebied rond de vulkaan Mayon. Men is bang dat Mitag zeer veel regen met zich meebrengt en dat overstromingen opnieuw mensenlevens gaan eisen. Vorig jaar verloren ruim duizend mensen hun leven bij overstromingen rond de Macon.

Vietnam
Ook Vietnam maakt zich op voor de zoveelste storm van het seizoen. Het land is dit jaar al zwaar getroffen door zware slagregens en overstromingen.
Twee weken trof orkaan Peipah het land en nu ligt orkaan Hagibis op koers met het land. Naar verwachting komt Hagibis zaterdag aan in Vietnam.

De autoriteiten maken zich zorgen over het lot van 74.000 vissers die nog altijd op zee zijn. Ze hebben buurlanden gevraagd de vissers op te vangen nu Hagibis snel nadert.

Lees meer over het natuurgeweld in ZuidOost Azie of over orkanen op het Forum!

30 jaar cel voor bezwangeren 9-jarige stiefdochter

Icoon ShockingEen Nicaraguaan is in zijn moederland veroordeeld tot 30 jaar celstraf wegens het verkrachten en zwanger maken van zijn toen 9-jarige stiefdochter. De zaak kwam in de openbaarheid toen een vrouwenorganisatie het kind hielp een abortus te plegen, tot woede van de rooms-katholieke kerk.

De stiefvader verkrachtte het meisje in Costa Rica, waar hij met de moeder van het kind woonde. In eerste instantie gaf het slachtoffertje een Costa-Ricaan de schuld, maar later gaf ze toe dat haar stiefvader de dader was.

Na terugkeer in Nicaragua bleef de man het meisje verkrachten. Dat resulteerde in een nieuwe zwangerschap. Vorig jaar kreeg ze een baby. Inmiddels is het meisje 14 jaar.

Amerikaanse politici willen speciale ratings voor Wii-games

Het gedonder in Amerika omtrent de rating van games houdt maar niet op. Na de hele rel rond Manhunt twee die eerst niet verkocht mocht worden, maar via een maas in de wet toch door Britten gekocht kon worden en zelfs aangevallen werd omdat het mensen met een geestesziekte verkeerd weergaf, is er nu opnieuw een voorstel voor het wijzigen van de wetsgeving omtrent de rating van games.

Vier senatoren; Hillary Clinton, Joe Lieberman en Evan Bayh (deze drie zijn bekend van hun Family Entertainment Protection Act die de verkoop van gewelddadige games aan minderjarigen moet verbieden), tezamen met Sam Brownback (die met de Truth in Video Game Rating Act de ESRB (de officiele Amerikaanse rating-organisatie) wilde verplichten een spel helemaal door te spelen voor het te raten), hebben een brief gestuurd aan de ESRB. Heirin stellen zij aan de kaak waarom in Groot-Brittannië Manhunt 2 verboden is, terwijl het in Amerika uiteindelijk met een M for Mature rating in de winkels kwam te liggen.

Ook vonden zij dat ratings voor de Nintendo Wii aangepast moest worden, vanwege de levensechte bewegingen die je moet maken in het spel (gniffelen mag) in plaats van simpelweg wat knopjes in te drukken. Aangezien er welgeteld één psycholoog zijn zorgen hierover uitsprak met de woorden "You're basically teaching a child the behavioral sequence of killing," was dit reden genoeg voor de vier senatoren om zich zorgen te maken.

Drie Mass Effect filmpjes: The making of voice-acting

Wij bij FOK!Games weten wel wat gamers willen. Ze willen namelijk geen vette actiefilmpjes, ze willen iets educatiefs! Misschien krijgen sommige van jullie nu de neiging om een obscuur gebaar richting mijn persoontje te maken, maar die mensen hebben dan pech. Want die missen iets interessants, want wie wil er nou niet weten hoe de (geniale) voice-acting van Mass Effect is gedaan?

Mass Effect is een science-fiction RPG dat zich afspeelt op een flink aantal verschillende planeten. Het is aan jou de taak om het heelal te redden, en hiervoor zul je verschillende missies tot een goed einde moeten brengen op de verschillende planeten. De combat in deze game is real-time en squad-based. Dat wil zeggen dat je samen met collega's het kwaad kunt overwinnen. Belangrijk in deze game is het customizen van je karakter en de mogelijkheid om het verhaal te beinvloeden door jouw keuzes.

Guido Weijers neemt het op voor Karl Noten

Icoon CabaretCabaretier Guido Weijers neemt het in de tryouts van zijn oudejaarsconference onverwacht op voor Karl Noten die dit jaar werd veroordeeld voor het downloaden van kinderporno. In de Nieuwe Revu van deze week zegt Weijers: "We veroordelen Noten zonder dat we zijn verhaal kennen. Hij heeft alleen maar gedownload, zover we weten."

Weijers vraagt zich af of Noten wat kan doen naar de drang om kinderporno te zoeken en te downloaden. "Misschien mist hij een bepaalde klik in zijn hoofd. De natuur zorgt doorgaans dat we kinderen niet aantrekkelijk vinden." Toch wil de cabaretier, die eind van het jaar weer bij SBS6 is te zien, niet helemaal Noten vrijpleiten. "Als mensen zeggen: Guido, het is niet jouw kind dat wordt misbruikt' hebben ze ook een punt. Bovendien vraag ik me af in hoeverre Noten medeplichtig is. Aan de andere kant, deze vragen stellen we nooit aan mensen die vlees eten. Of is dat een rare vergelijking?"

Weijers praat in de Revu ook nog even over collega's Kees Torn en Javier Guzman, die Weijers regelmatig uitkotsen in de media. "Ja, ach, ze mogen vinden wat ze vinden. Ik zou grappen jatten, niet origineel zijn. Maar er kijken wel 1,7 miljoen Nederlanders naar de oudejaarsconference. Maar het is op SBS6, niet de VARA, dat zal er wel mee te maken hebben dat mensen zuur zijn. En die Kees Torn praat ook maar iedereen na, hij komt niet eens zelf kijken naar een van mijn shows. Ook op internet krijg ik soms een paar negatieve reacties, Het zal me jeuken, veel mensen vinden me wel leuk. Die zeikerds kunnen beter porno gaan downloaden.

Guido Weijers is ook dit jaar weer bij SBS6 te zien.

PvdA-wethouder gepijpt door VVD-raadslid

De Nijmeegse wethouder en loco-burgemeester Paul Depla is in opspraak gekomen na een bericht op GeenStijl.nl Het weblog onthulde dat de getrouwde Depla zich deze zomer liet afzuigen in het fietsenhok bij het stadhuis. Dat zou gedaan zijn door een vrouwelijk raadslid. Bewakingscamera's namen het erotische tafereel op waardoor de bewakers met rode konen voor het scherm zaten. De beelden zijn voorzover bekend binnenskamers gebleven.

De fractievoorzitters in de Nijmeegse gemeenteraad zijn inmiddels op de hoogte gebracht over de kwestie, meldt Omroep Gelderland. De pijpster zou een raadslid van de VVD zijn. Er zit overigens maar één vrouw namens de VVD in de raad, en dat is Jolanda van Veluw.

Geruchten over de affaire circuleerden al in juni. Burgemeester Thom de Graaff liet daarom enkele maanden geleden al een onderzoek instellen. De conclusie luidde dat er geen sprake was van seksuele intimidatie, machtsmisbruik of andere strafbare feiten.

De 42-jarige Paul Depla is de broer van PvdA-Kamerlid Staf Depla. Hij solliciteerde onlangs nog tevergeefs naar het burgemeestersschap in Leeuwarden. Ook is hij een tijd in beeld geweest als kandidaat voorzitter van de PvdA.

Met dank aan remivisie voor de submit.

Super Mario Galaxy verkoopt half miljoen in eerste week

Het door velen hoog gewaardeerde Super Mario Galaxy, dat een week geleden in de VS uitkwam, is daar al 500.000 keer over de toonbank gegaan. Hiermee is het niet alleen de snelst-verkopende Wii-titel ooit, maar ook de snelst-verkopende Mario-game in de geschiedenis van Nintendo.

Volgens George Harrison, vice-president van marketing en corporate communications van Nintendo of America, komt dit vooral omdat het een gemakkelijke keuze is als cadeau voor de aankomende feestdagen (aangezien het hier Amerika betreft valt hier ook Thanksgiving onder, dat dit jaar op donderdag 22 november valt). Aangezien de Wii in oktober al de best-verkopende console was in Amerika zonder enige grote releases, zullen de verkoopcijfers voor november nog een stuk hoger zijn.

Crysis filmpjes: Multiplayer-actie

Het wordt bijna eentonig al die filmpjes van Crysis, maar gelukkig maakt de vette actie veel goed. Helemaal als het om multiplayer-actie gaat. Wie wil er nou niet zijn tegenstander besluipen om hem vervolgens bij de keel te grijpen en in een diep dal te gooien? Is dat niet de ultieme vernedering?

First person shooter van de makers van 'Far Cry' uit 2004. In de game kruip je in de huid van een Delta Force lid in de nabije toekomst. Met behulp van een geavanceerd nano-pak dat je extra krachten geeft moet je een buitenaardse invasie stoppen en ondertussen ook nog een paar Noord-Koreanen omzeilen.

'Van Nistelrooy tot 2010 bij Real Madrid'

Ruud van Nistelrooy gaat zijn contract bij Real Madrid verlengen tot 2010. Dat meldt de Spaanse sportkrant AS. De spits van Oranje kwam vorig jaar voor vijftien miljoen euro over van Manchester United. Hij tekende toen een contract tot juni 2008 in Madrid, met de optie voor nog een jaar.

Sinds zijn komst naar de Spaanse hoofdstad scoorde de 31-jarige spits al 42 doelpunten voor de Koninklijke. Met 25 treffers in zijn eerste seizoen had de oud-PSV’er een groot aandeel in de 30ste landstitel die Real Madrid vorig seizoen behaalde. Hij werd vorig seizoen ook topscorer van de Primera Divison.

Zeldzame persoonlijke aanval op Ahmadinejad

Een conservatieve krant in Teheran heeft gisteren felle kritiek geuit op de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Dat meldde de BBC. Persoonlijke aanvallen uit deze hoek op het eveneens conservatieve staatshoofd zijn zeldzaam.

De krant Islamitische Republiek staat bekend als nauw gelieerd aan de Opperste Leider Ali Khamenei.

Volgens het dagblad vormt het gedrag van de president een gevaar voor Iran. Ook zou Ahmadinejad zich immoreel gedragen tegenover zijn politieke rivalen, een verwijzing naar een toespraak van de president waarin hij de tegenstanders van het Iraanse nucleaire programma verraders noemde. Ahmadinejad probeert in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van volgend voorjaar zijn politieke tegenstanders alvast zwart te maken, meent de krant.



Ahmadinejad

'Moslimrel' overschaduwt campagne Australië

Icoon OpmerkelijkTwee dagen voor de Australische parlementsverkiezingen, is de campagne overschaduwd door een rel over een vervalste flyer. In het pamflet schildert de Islamitische Australië Federatie de oppositionele sociaaldemocraten af als sympathisanten van extremistische moslims.

De flyer blijkt echter gemaakt door partijgenoten van de conservatieve premier John Howard. De federatie bestaat niet. Howard veroordeelde de actie. Hij distantieerde zich van de daders. Het pamflet was bedacht door de man van de conservatieve afgevaardigde van een belangrijk kiesdistrict in Sydney, meldden Australische media vandaag.

Howard, die al elf jaar regeert, doet zaterdag een gooi naar een vijfde ambtstermijn. In de peilingen legt hij het echter af tegen de sociaaldemocraat Kevin Rudd.

Bos: Unieke kans voor aanpak topinkomens

Icoon PolitiekDe "unieke kans'' moet gegrepen worden, dat een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat excessieve beloningen in het bedrijfsleven fiscaal moeten worden aangepakt.

Dat betoogde minister Wouter Bos (Financiën) afgelopen nacht in een spoeddebat over de aanpak van topinkomens. Het kabinet zal volgens Bos zo snel mogelijk met een aantal maatregelen komen, zoals bijvoorbeeld het zwaarder belasten van gouden handdrukken en bonussen.

In ruil daarvoor is Bos bereid het kabinetsvoorstel voor beperking van de aftrek van pensioenpremies voor inkomens boven 185.000 euro te laten vallen. "Als wij met gerichtere maatregelen beter tegemoet kunnen komen aan maatschappelijke onrust over miljoenenbonussen is dat winst'', aldus Bos.

De PvdA-minister weersprak het verwijt van de oppositie dat binnen de coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie de aanpak van topinkomens is uitgeruild tegen uitstel van de discussie over een soepeler ontslagrecht.

Bos wil kans grijpen

Film: Sicko

In Bowling For Columbine besprak hij Amerika's obsessie met vuurwapens, in Fahrenheit 9/11 liet hij zien hoe Bush de Amerikaanse burgers in een staat van angst laat leven. Michael Moore is terug en ditmaal onderzoekt hij de gezondheidszorg in Amerika. Daar zijn namelijk 50 miljoen mensen niet verzekerd, maar, zoals in het begin al duidelijk wordt, daar gaat het in deze documentaire niet over. Het gaat namelijk over de 250 miljoen mensen die wél verzekerd zijn, maar die niet kunnen genieten van een eerlijke gezondheidszorg.

DVD: Comfort House

Comfort House (a.k.a. The Secrets of The Comfort House) is een film die de bioscopen niet heeft gehaald. Hij is gemaakt voor televisie en dat is begrijpelijk als je de film hebt bekeken. Het geheel is niet echt bestemd voor het grote doek, dat zou te veel eer zijn. De spanning die de cover doet oproepen - They thought they were safe - wordt nergens gehaald. Om nog maar te zwijgen over het stukje tekst op de achterzijde van het hoesje: ... een ijzingwekkende thriller....

Halo-themesong binnenkort gratis in Guitar Hero 3

Vanaf aanstaande donderdag zal de themesong van Halo 3 gratis te downloaden zijn voor het spel Guitar Hero 3. Aan het begin van het jaar was er al het gerucht dat het liedje als download zou komen voor Guitar Hero 2, maar het is dus uiteindelijk het derde deel geworden.

De themesong heet 'MJOLNIR Mix' en is geschreven door Martin O’Donnell and Michael Salvatori, terwijl Steve Vai het gitaarwerk op zich neemt (dit neem jij natuurlijk van hem over in Guitar Hero 3). Vanaf donderdag zal het liedje gratis te downloaden zijn. Het is niet zeker of dit wereldwijd beschikbaar zal komen, maar de verwachting is dat dit wel het geval zal zijn.


Voor Guitar Hero 2 maakte een fan het ook al
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.