Jochems oplossing

Arjen (Mr_Belvedere)

Zoals jullie weten heeft Jochem een groot probleem. Hoewel hij zich moreel gesteund voelt door de reacties is het duidelijk dat een financiële injectie er de komende tijd niet in zit. Arme Jochem. De donkerste dagen van het jaar komen er aan en met die dagen natuurlijk een hele hoop games. Dat maakt het allemaal niet mooier voor Jochems toekomst.

Dadelijk begint de vakantie en zit hij daar in zijn eentje kerstmis te vieren op zijn fonkelnieuwe console zonder games. Jochem is er dan ook ten volle van overtuigd dat hem een groot onrecht is aangedaan en dat genoegdoening meer dan op zijn plaats is!

Maar hoe? Jochem is nu niet bepaald de meest sterke van de klas en zijn uitstraling verschaft hem ook niet meteen vrienden om games van te lenen. De regelmatig terugkerende pesterijen over de kutgame werken ook flink tegen. Sommige meisjes vinden hem stiekem wel een interessante gozer of hebben medelijden, maar geen één die samen met hem gezien wil worden. Dadelijk zijn ook zij very uncool.

Tot overmaat van ramp willen zijn ouders dat hij ook nog eens "gezellig" gaat doen. Kaarsjes gaan aan, tv moet uit en met z'n allen ganzeborden of monopoly-en. Jeuh. Vroeger was dat leuk ja, toen mama nog niet zo vaak ging winkelen met zijn zusje. Maar ja, nu is zusje dertien en mode belangrijk geworden. Papa moet werken voor de zaak. En de schoolboeken natuurlijk. Die betalen zichzelf niet. Nu is het saai thuis.

Daarom spaarde Jochem ook ook voor een gameconsole, zodat hij heerlijk zijn eigen ding kon doen. Hij wil gewoon gamen en leuk gevonden worden. Gamen IS leuk, dus wat doet HIJ toch zo verkeerd? Jochem begrijpt er werkelijk niets van hoe het allemaal zo gekomen is? Wat moet hij toch doen?

Terugdenkend is hij misschien te snel van stapel gelopen. Nu heeft hij een dramatisch grote investering gedaan waar hij nog niet zoveel mee kan. Het enige probleem is eigenlijk dat hij op dit moment geen geld heeft voor de games die hij graag wil hebben. In de zomer kan hij weer prima gaan plukken of in de horeca gaan werken zodat er weer veel geld is, maar daar heeft hij nu niets aan.

Maar dan schiet hem iets te binnen! Kan hij niet veel beter dan achteraf gaan betalen? Wie weet valt er iets te regelen? Hij start zijn console op en begint rond te kijken of er iets dergelijks mogelijk is. Na een tijdje leest hij over punten waarmee hij games kan kopen.

Hmm. Dus het hoeft niet speciaal via een winkel, maar kan ook met punten! Daar heeft hij zijn klasgenootjes wel eens over gehoord ja. Je koopt een puntenkaart en met die punten koop je weer games of extra's. Maar geld heeft hij niet, dus hoe komt hij aan punten? Dan valt zijn oog op het kopje credit-card. Aandachtig leest Jochem hoe je punten kan kopen met zo'n kaart. Het geld moet je later terugbetalen. Dat is precies zijn bedoeling! YES!

Als een speer rent hij naar de kapstok en grijpt hij de portomonnee uit papa's jas. Ja, daar is dat VISA-ding! Hij had het zich goed herinnerd! Snel weer naar boven en die kolommen invullen. Hij zal papa de volgende zomer al het geld teruggeven. Zo veel is het toch niet, want de console had hem een paar honderd euro gekost en nu koopt hij slechts voor 50 euro punten.

Ettelijke uren later is hij de trotse bezitter van een paar kleine, maar mooie titels. Jochem is gered!! Dolgelukkig vertelt hij op school hoe hij de aliens van kant maakte in een coole shooter. De hele klas luistert ademloos naar de verhalen en de meisjes kijken verwonderd op naar de trotse Jochem.

Week na week is Jochem steeds gelukkiger. Zijn ouders zijn dolblij dat er weer vriendjes, en zelfs vriendinnetjes, op bezoek komen en zien hen rustig spelen op die console van hem. Zo zie je maar weer. Alles komt goed met Jochem! Iedereen ziet hem weer staan! Nog even en dan begint er een nieuwe donkere maand. December. Zou hij met kerst nog iets leuks krijgen van zijn ouders? Zielsgelukkig gaat hij slapen.

Welterusten Jochem! Droom maar fijn.