Lambert de Leeuw valt automobilisten aan

Frutsel
Icoon OpmerkelijkEen medewerker van de Amerikaanse alarmcentrale 911 moet wel erg raar hebben gekeken toen er een melding binnenkwam over een leeuw die automobilisten aanviel op de snelweg. In Ohio was dit dus daadwerkelijk het geval en de tamme leeuw joeg diverse automobilisten de stuipen op het lijf.

De politie, die vol ongeloof naar de snelweg reed, keek nog vreemder op toen ze zagen dat een man de leeuw wilde lokken. De man bleek de eigenaar van de 250 kilo zware leeuw te zijn. Het lukte de man de leeuw in een kooi te vangen, zonder dat iemand gewond raakte. Volgens hem was Lambert zo tam als wat, maar was hij plotseling ontsnapt uit zijn hok in het naburige plaatsje Piketon.

De vrouw van de eigenaar zei dat Lambert hun huisdier was. "Lambert is 'poeslief' en heeft er voor gezorgd dat mijn man uit een zware depressie kwam. Hij doet echt geen vlieg kwaad". Het echtpaar voedt op dit moment nog een tweede leeuw op.

Een vergunning voor het houden van exotische dieren is niet verplicht in Ohio. De invoering hiervan wordt momenteel wel besproken.