Lange achtervolging om krentenbrood

Djeez
De in Duitsland woonachtige Patricia Kok heeft onlangs angstige momenten doorgemaakt. Na een kennis in Winterswijk te hebben bezocht, bleek zij echter al lange tijd te worden gevolgd. De achtervolger identificeerde zichzelf als een politieagent met een snipperdag. Hij dacht dat haar krentenbrood een pakje harddrugs was.

De in het Duitse grensplaatsje Vreden woonachtige Patricia, had dinsdagavond een kennis in Winterswijk met een bezoekje vereerd. Net toen ze wilde wegrijden, riep de kennis haar toe dat ze haar pakketje met krentenbrood was vergeten. De Winterswijker griste haastig het pakje van de keukentafel en gaf het via het geopende raam aan Patricia. Toen ze wilde wegrijden, bemerkte ze dat ze werd achtervolgd. "In mijn spiegel zag ik plots dat ik werd achtervolgd. Naarmate ik meer gas gaf, ging ook mijn belager steeds sneller rijden. Nogal eng allemaal."

Wat de geëmigreerde Nederlandse niet wist, was dat ze met haar Duitse auto werd achtervolgd door een politieagent. De man dacht, met de komende kerstgratificaties in het achterhoofd, dat hij getuige was van een heuse drugsdeal. Deze blijken wel vaker voor te komen in de grensstreek. De hoopvolle diender had al contact opgenomen met de meldkamer, die vervolgens weer hun Duitse collega's inschakelden. Toen Patricia net de grens met 'Die Heimat' was gepasseerd, werd ze opgewacht door een Duitse politieauto met ingeschakelde zwaailichten.

"Ze dachten natuurlijk: 'Há, op heterdaad betrapt.' Ik moest mijn papieren laten zien, maar had nog steeds niet door wat er aan de hand was. Tot de aap uit de mouw kwam: ik had geen drugs bij me, maar een pakje krentenbrood. Ze boden heel sportief excuses aan. Nu kan ik er om lachen, maar tijdens die achtervolging vond ik het minder prettig", aldus een opgeluchte Patricia.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.