FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 november 2007

Nederlander in Guinness Book met game

Icoon GamesOp 23 november komt de game Unreal Tournament 3 uit op de PC in Europa. Om dit te vieren organiseerde uitgever Midway op 8 november in Birmingham een toernooi voor pers, Unreal Tournament-fans en een aantal bekende gameclans.

Gedurende dit toernooi waren er ook mensen aanwezig van het Guinness Book of World Records. Deze zouden een plek reserveren voor diegene die in het tijdbestek van een uur de meeste frags (gedode tegenstanders) kon scoren. Deze eer ging uiteindelijk naar onze landgenoot Frederiek van Gammeren aka Frantic. Hij kreeg het voor elkaar om niet minder dan 131 frags te scoren. Hij was uiteraard erg blij met zijn prestatie.

"Ik ben erg blij dat ik de kans kreeg om deel te nemen aan deze Guinness World Record-poging. Spelen tegen prominente spelers uit de games community en teamgenoten van Team Dignitas was een eer. Het behalen van dit record is een fantastische prestatie en het evenement zelf zal niet snel vergeten worden door de aanwezigen voor een lange tijd, daar ben ik zeker van"


Tweede van links de gelukkige winnaar


Meer gamesnieuws vind je op FOK!games

Justitie looft beloning uit voor gouden tip

Icoon Binnenlands20.000 Euro biedt het Openbare Ministerie aan de leveraar van de gouden tip die leidt tot de arrestatie van de ontsnapte tbs'er Arnoldus Godefridus Maria Cornelissen. Dat heeft de politie vannacht op tv bekend gemaakt.

De 43-jarige Cornelissen uit Nijmegen loopt al twee weken vrij rond. Tijdens een fietstocht onder begeleiding nam hij de benen. Zijn arrestatie is "dringend gewenst". Desalniettemin wil het OM wil niet vertellen wat de man op zijn geweten heeft staan, omdat dat geen relevante informatie zou zijn voor de opsporing. Hart van Nederland (zie ook foto tbs'er) meldt echter dat de man onder andere een meisje heeft ontvoerd en verkracht.



Censuur voor Australische kerstmannen

SubheaderIn Australië is reeds beroering ontstaan omtrent de kerstdagen. Het is kerstmannen van een bepaalde kerstmannenverhuurcentrale verboden om voortaan nog de kreet "Ho Ho Ho" te melden, aangezien dit verward zou kunnen worden met de straattaal uitdrukking "Ho", wat prostituee betekent.

De eerste acties van burgerlijke ongehoorzaamheid zijn echter al gemeld in de vorm van winkelcentra die niet tegen deze verderfelijke uitdrukking op zullen treden. Tevens hebben enkele hulp-kerstmannen hun opleiding reeds onderbroken uit protest tegen deze stompzinnige maatregel. Ook de kinderbescherming heeft al protesten laten horen en de maatregel te ver doorgeschoten politieke correctheid genoemd.

Nederlander in Guinness Book met Unreal Tournament 3

Op 23 november komt Unreal Tournament 3 uit op de PC in Europa. Om dit te vieren organiseerde Midway op 8 november een Europees toernooi voor pers, Unreal Tournament-fans en een aantal bekende gameclans. Gedurende dit toernooi waren er ook mensen aanwezig van het Guinness Book of World Records. Deze zouden een plek reserveren voor diegene die in het tijdbestek van een uur de meeste kills kon maken. Deze eer ging uiteindelijk naar onze landgenoot Frederiek van Gammeren aka Frantic. Hij kreeg het voor elkaar om niet minder dan 131 frags te scoren. Hij was uiteraard erg blij met zijn prestatie.

"Ik ben erg blij dat ik de kans kreeg om deel te nemen aan deze Guinness World Record-poging. Spelen tegen prominente spelers uit de games community en teamgenoten van Team Dignitas was een eer. Het behalen van dit record is een fantastische prestatie en het evenement zelf zal niet snel vergeten worden door de aanwezigen voor een lange tijd, daar ben ik zeker van"



De gelukkige winnaar

Oproep tot Limburgse hereniging

SubheaderDe populaire Belgisch-Limburgse gouverneur Steve Stevaert heeft in zijn jaarlijkse rede een voorstel geopperd om de provincies Belgisch- en Zuid-Limburg op Europees niveau te verenigen. Op deze manier zou meer samengewerkt kunnen worden ter meerdere eer en glorie van Limburg, want, zoals hij het zei "noch de euro, noch de taal en noch het nationale volkslied stopt bij de grenzen."

Tevens kwam hij met een plan dat voorziet in een LightRail verbinding tussen Maastricht en Hasselt. Ook samenwerking op het gebied van transport, educatie en economie behoort tot de plannen die gepresenteerd werden.

PC softwareverkopen USA, de hellepoorten staan open

Schokkende cijfers deze keer, er staan namelijk maar 2 versies van The Sims in de top 10, Hellgate London bezit de hoogste twee plaatsen en ook The Witcher heeft genoeg verkocht om zich de negende plek toe te eigenen.

Deze cijfers zijn van de week van 28-10 tot en met 3-11, uiteraard uit de VS.

PositieTitelUitgever
1Hellgate: LondonElectronic Arts
2Hellgate: London Collectors EditionElectronic Arts
3Half Life: Orange BoxElectronic Arts
4Age Of Empires III: Asian DynastiesMicrosoft
5The Sims 2 Bon VoyageElectronic Arts
6Nancy Drew: Legend Of The Crystal SkullHer Interactive
7Flight Simulator X: AccelerationMicrosoft
8World Of WarcraftBlizzard
9The WitcherAtari
10The Sims 2 DeluxeElectronic Arts

Zweeds kwartet leidt Nederlands elftal

Komende zaterdag zal een Zweeds kwartet het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Luxumburg leiden. De 36-jarige Martin Hansson zal voor het eerst een duel van het Nederlands elftal fluiten.

Nederland plaatst zich bij winst officieel voor het Europees Kampioenschap in 2008. Ook puntverlies van de Bulgaren kan genoeg zijn. De Bulgaren spelen om 17.00 uur tegen Roemenië.

Hansson zal assistentie krijgen van Henrik Andren. Fredrik Nilsson en Daniel Stalhammer.

Nieuw dienstpistool voor politieagenten

Icoon PolitiePolitieagenten zullen over twee jaar in het bezit zijn van een nieuw dienstpistool. Het pistool dat op dit moment gebruikt wordt, de Walther P5, voldoet niet meer volgens minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst. In een brief die ze vandaag aan de Tweede Kamer schreef staat ook dat het oude pistool erg duur in het onderhoud is.

Het is nog niet duidelijk welk pistool de Walther P5 moet vervangen. Het is mogelijk dat agenten ook een stroomstootwapen in het bezit krijgen. Met dit wapen is het mogelijk om een verdachte onder stroom te zetten en uit te schakelen. Dit pistool moet nog worden getest.

Spurs willen Casillas

Juande Ramos, de nieuwe coach van Tottenham Hotspur, heeft grote interesse in een speler van Real Madrid, namelijk Iker Casillas. De Engelse club zou maar liefst veertig miljoen overhebben voor de keeper van de Koninklijke.

De Spanjaard, die al zijn hele carrière onder contract staat bij Real Madrid, zou in Tottenham de onzekere Paul Robinson moeten vervangen in het doel. De keeper van het nationale team van Engeland staat dit seizoen al tijden lang ter discussie en daar zou door de komst van Casillas een eind aan moeten komen.

Casillas zou in Tottenham een bedrag van zeven miljoen euro netto kunnen verdienen. Eerder deze week maakte het bestuur van Tottenham Hotspur al bekend dat trainer Ramos veel geld krijgt om uit te geven aan transfers.

'Bomenman' kan worden genezen

Icoon OpmerkelijkEen Indonesische visser die bang was om dood te gaan aan boomachtige vergroeiingen aan zijn lijf heeft nu zijn hoop gevestigd op een Amerikaanse dokter en vitamine A. Dede, nu 35 jaar oud, kreeg als tiener last van vergroeiingen nadat hij een snijwond opliep aan zijn knie. Door de aandoening was de man niet in staat om huishoudelijke taken uit te voeren.

Hij is ontslagen door zijn baas en door zijn vrouw verlaten. De artsen waren niet in staat om Dede te genezen zodat hij zijn twee kinderen in armoede groot moest brengen. Om rond te kunnen komen heeft hij opgetreden bij een lokale freak show, tezamen met andere mensen die vreemde ziektes hadden. Hoewel Dede dus steun kreeg van zijn familie, werd hij wel door dorpelingen misbruikt en belachelijk gemaakt.

Maar nu is er een Amerikaanse huidarts naar het dorp, dat ten zuiden van de hoofdstad Jakarta ligt, overgevlogen. De dokter denkt te weten waar Dede aan lijdt en heeft voorgesteld om hem te behandelen zodat hij een normaal leven kan gaan leiden.

Jan Smit succesvol geopereerd

Icoon MuziekJan Smit is vandaag succesvol geopereerd aan zijn stembanden. De situatie bleek wel erger te zijn dan in eerste instantie werd verwacht. De zanger had niet alleen een poliep, maar ook groeven in zijn stembanden en veel bindweefsel. Vorige week werd bekend dat de Volendammer een half jaar uit de roulatie zal zijn.

Een arts in het Ikazia ziekenhuis had direct na de operatie de verlossende woorden: "Je vertrouwde stemgeluid is behouden gebleven. En je zal weer als vanouds kunnen zingen." Ondanks al het optimisme moet de zanger één week helemaal stil zijn.

Smit werd de afgelopen tijd al vaker onderzocht omdat hij problemen had met zijn stem. Pas tijdens de operatie bleek waarom rust alleen niet hielp. "Jan was al een paar keer onderzocht, maar niet onder verdoving. Met een camera konden ze toen niet al te diep in zijn keel kijken, want dan moest Jan kokhalzen", aldus manager Jaap Buys.

Na de operatie kon Smit natuurlijk niet wachten om Yolanthe in de armen te sluiten, maar hij moest toch even wachten. Zijn grote liefde was aan het werk op de set van ONM en kon niet aanwezig zijn in het ziekenhuis.


Operatie geslaagd!

Testdag 15-11-2007

Felipe Massa heeft vandaag de snelste tijd neergezet. Heikki Kovalainen was sneller, maar deed dit door een chicane af te snijden. De Fin werd uiteindelijk tweede, Franck Montagny completteerde de top drie. Sebastian Vettel en David Coulthard werden respectievelijk vierde en vijfde.

Ook Robert Doornbos kwam vandaag in actie. De Nederlander kwam echter niet verder dan de twintigste en dus laatste plaats.

PosCoureurTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari01:21.04492
2H. KovalainenRenault01:21.13682
3F. MontagnyToyota01:21.36385
4S. VettelScuderia Toro Rosso01:21.48667
5D. CoulthardRed Bull01:21.55582
6L. BadoerFerrari01:21.74174
7P. de la RosaMcLaren01:21.80533
8N. RosbergWilliams01:21.82069
9S. BourdaisScuderia Toro Rosso01:21.93984
10G. PaffettMcLaren01:22.07031
11N. HeidfeldBMW01:22.46053
12R. KubicaBMW01:22.70652
13K. NakajimaWilliams01:23.039126
14J. TrulliToyota01:23.06452
15C. KlienForce India F101:23.08483
16J. ButtonHonda01:23.11896
17V. LiuzziForce India F101:23.20692
18M. ConwayHonda01:23.72972
19J. RossiterHonda01:23.93161
20R. DoornbosRed Bull01:24.10261

Operatie Ron Vlaar goed verlopen

Ron Vlaar is dinsdag succesvol geopereerd aan zijn kruisbanden. Bij de verdediger is in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam een stukje kruisband vervangen door een stukje uit zijn eigen hamstringpees.

De Feyenoorder scheurde in het duel met Roda JC zijn voorste knieband af. De verdediger zal de komende tijd revalideren in het KNVB-sportcentrum in Zeist. Vlaar zal vermoedelijk zes tot negen maanden afwezig zijn.

Van Basten beschikt over fitte selectie

De complete selectie van het Nederlands elftal is fit. Marco van Basten kan daardoor over 24 spelers beschikken, waaronder Klaas Jan Huntelaar. De aanvaller moest eerder deze week geblesseerd afhaken. Uiteindelijk zullen er nog zes spelers afvallen na de vrijdagmiddagtraining. Zaterdag volgt het EK-kwalificatietoernooi tegen Luxemburg.

Woensdag zal Oranje tegen Wit-Rusland aantreden, dat is tevens het laatste kwalificatieduel voor de Nederlandse ploeg. Mocht het keurkorps van Van Basten zaterdag winnen dan is het geplaatst voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

In dat geval zal Edwin van der Sar mogelijk niet meer in actie komen in het laatste duel. "Er bestaat een afspraak dat ik alleen maar in actie kom tijdens duels die er echt toe doen", aldus de doelman van Manchester United. "Er komen nog veel belangrijke wedstrijden in Engeland en ik weet dus nog niet of ik mee naar Wit-Rusland ga."

Man veroordeeld voor vrijen met fiets

Een Engelsman hoorde gisteren drie jaar voorwaardelijke celstraf tegen zich eisen. De man, Robert Stewart, kreeg de straf omdat hij betrapt is op het bedrijven van de liefde met een fiets. De 51-jarige man is al vaker opgepakt wegens zedendelicten.

Twee kamermeisjes wisten Stewart vorig jaar op heterdaad te betrappen in het Aberley House Hostel. Slechts gekleed in een T-shirt maakte de man met zijn heupen pompbewegingen tegen de fiets. En dit was niet omdat het rijwiel een lege band had.

Omdat er na herhaaldelijk kloppen niet werd opengedaan, besloten de schoonmaaksters de deur van de hotelkamer te openen. Wat ze daar aantroffen, overtrof hun stoutste verwachtingen. Diep geschokt vertelden ze het verhaal aan de manager, die gelijk de politie inschakelde.

Stewart ontkent de fietsaanranding in alle toonaarden. Volgens hem berust het op een misverstand. Bovendien had hij te veel gedronken, zo gaf hij toe.


Queen bracht een betere ode aan de fiets

LA Galaxy met Gullit naar Australië

Ruud Gullit mag, voor zijn eerste klus bij LA Galaxy, afreizen naar Australië en Nieuw Zeeland. Het elftal van sterspeler David Beckham zal daar een aantal oefenwedstrijden afwerken.

De voormalig trainer van Feyenoord zal 23 november vertrekken naar Sydney om daar een paar dagen later een wedstrijd te spelen tegen de plaatselijke FC. Na afloop van het duel zal LA Galaxy afreizen naar Nieuw Zeeland om daar een wedstrijd te spelen tegn Wellington Phoenix. Beide duels zijn uitverkocht, waarschijnlijk grotendeels door de komst van David Beckham.

Van Bueren keert maandag terug

Edwin van Bueren zal vermoedelijk komende maandag terugkeren op het trainingsveld bij Sparta. De middenvelder is momenteel herstellende van problemen met zijn schildklier.

Van Bueren kreeg vier weken geleden te horen dat hij zijn lichaam niet meer maximaal mocht belasten. Verwacht werd dat hij zes weken vanaf de zijlijn mocht toekijken. De juiste medicijnen hebben er voor gezorgd dat de 27-jarige middenvelder maandag al het trainingsveld kan betreden.

Altheer opgeroepen door Foppe de Haan

Excelsior-speler Jeffrey Altheer is donderdag door bondscoach Foppe de Haan opgeroepen voor Jong Oranje. De verdediger neemt de plaats in van de geblesseerde Henrico Drost.

Drost liep in de training van woensdag een verrekking in de liesspier op. Altheer maakt voor het eerst zijn opwachting in de selectie van Jong Oranje. Het team van Foppe de Haan speelt vrijdagavond in Nijmegen het EK-kwalificatieduel tegen Jong Macedonië.

SCP: Allochtone sollicitant in nadeel

EconomieVandaag heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) het rapport 'Discriminatiemonitor niet-westerse allochtonen op de arbeidsmarkt 2007' aangeboden aan minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Volgens het rapport worden allochtonen die naar werk zoeken, gediscrimineerd. Dat leidt het SCP af uit hun klachten.

Vooral Marokkanen voelen zich gediscrimineerd. Maar ook veel werkzoekenden van Turkse, Surinaamse en Antilliaanse komaf zeggen dat ze belemmeringen ondervinden die niet alleen met werkervaring, opleiding of taalbeheersing te maken hebben. Veel klachten komen van vrouwen die een hoofddoek dragen.

Rond 60% van de Marokkanen die in het afgelopen jaar te maken heeft gehad met een afwijzing, vermoedt of weet zeker dat er sprake is geweest van discriminatie. Bij de Turken ligt dit percentage op 49% en bij de Surinamers en Antillianen op 17%. Met name vrouwen met een hoofddoek hebben de indruk dat ze vaak voor functies met klantencontacten worden afgewezen.

De opstellers van het rapport constateren dat allochtone sollicitanten en werkenden sterk de indruk hebben dat ze zich meer dan autochtonen moeten bewijzen. Bij het zoeken naar werk houden allochtonen soms rekening met mogelijke discriminatie, bijvoorbeeld door het bewust niet vermelden van het geboorteland in het cv of het niet meesturen van een pasfoto met de sollicitatiebrief.

Evenveel kansen
Opvallend is dat als allochtonen eenmaal werk hebben gevonden, ze veel minder last ondervinden van discriminatie. Ze hebben dan ook evenveel kansen en verdienen net zo veel als autochtone collega's.

Het SCP wijt de positie van niet-westerse allochtonen in de beroepenhiërarchie en op de inkomensladder voor een belangrijk deel dan ook aan kenmerken als een lager opleidingsniveau, minder werkervaring en een geringe beheersing van de Nederlandse taal.

FIFA denkt aan WK 2018 op kunstgras

De FIFA denkt erover om het WK van 2018 geheel op kunstgras af te werken. Nederland en Belgie hebben plannen om samen dat WK te organiseren.

Op het WK van 2010 in Zuid-Afrika wordt waarschijnlijk al geëxperimenteerd met enkele kunstmatten. Dat heeft FIFA-voorzitter Sepp Blatter laten weten. "Een WK op kunstgras biedt voor de organisatie veel voordelen", aldus Harry Been, secretaris-generaal van de KNVB. "Je hebt dan minder stadions nodig dan de acht á twaalf waarvan nu sprake is."

Je eigen 'koosnaampje' in Fable 2

In Fable 2 bestaat de mogelijkheid om populair te worden en geliefd te worden door iedereen in heel het land. Aan de andere kant is het ook mogelijk om de eikel uit te hangen en door iedereen gehaat te worden. Dit is geen nieuwe feature in Fable 2, het origineel op de Xbox had dit er namelijk ook al in zitten met als kenmerkende feature het gebruik van "arseface" door de bewoners van de schone landen om jou, de held, aan te duiden.

Nu is "arseface" een prima woord, maar Lionhead heeft besloten om toch maar op zoek te gaan naar een vervanger en dat is waar wij kunnen helpen. Lionhead is op zoek naar ietwat originele, beetje kinderlijke non-homofobe scheldwoorden, welke hier achtergelaten kunnen worden.

Wat is tot nu toe jullie persoonlijke favoriet?


Arseface

Milieuvervuiling Nederland neemt af

Icoon MilieuOndanks dat de Nederlandse economie tussen 1990 en 2006 met 48 procent groeide is de milieuvervuiling van Nederlandse bedrijven en huishoudens in diezelfde periode met zestien procent afgenomen. Het tempo waarin bedrijven energie besparen is de laatste jaren echter wel teruggelopen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

De daling is te danken aan energiebesparende maatregelen zoals betere isolatie van huizen. Ook de warmere winters hielpen mee. De energiebesparing was het grootst in de jaren negentig, waar veel bedrijven schoner gingen produceren. Na 2000 zijn bedrijven volgens het CBS nauwelijks energiezuiniger gaan produceren, in tegenstelling tot huishoudens. Ondanks de hogere consumptie van huishoudens, vervuilden ze minder.

Nederlandse huishoudens hebben vorig jaar gemiddeld 1160 euro uitgegeven aan motorbrandstoffen, 620 euro aan elektriciteit en 810 euro aan aardgas. De energieprijzen voor huishoudens zijn tussen 2001 en vorig jaar met bijna veertig procent gestegen, bij een inflatie in die periode van tien procent.

Gasterra, het grootste gasbedrijf van Nederland, maakte gisteren bekend dat de gasprijs volgend jaar waarschijnlijk vijf tot tien procent duurder zal uitvallen. Dit komt door de hogere olieprijs, want deze is gekoppeld aan de gasprijs. Ook de zorg zal in 2008 fors duurder gaan worden.

Ferrer en Nadal door in Masters Cup

David Ferrer en Rafael Nadal hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Masters Cup in Shanghai

Ferrer klopte in zijn laatste partij in de gouden groep Richard Gasquet met 6-1, 6-1. Nadal plaatste zich door een overwinning op Novak Djokovic met 6-4, 6-4. In de andere poule plaatste Andy Roddick zich afgelopen woensdag al voor de halve finale. Roger Federer wordt bij winst op Roddick de vierde speler die zich voor de halve finales plaatst. Bij verlies van Federer kan ook Fernando Gonzalez zich nog plaatsen. De Chileen moet dan wel winnen van Nikolay Davydenko.

Geen toestemming vertrek Vergoossen

PSV lijkt het lastig te gaan krijgen om Sef Vergoossen binnen te halen als nieuwe trainer. De huidige club van Vergoossen, het Japanse Nagoya Grampus Eight houdt de Limburger aan zijn contract.

Na de afzeggingen van Martin Jol en Fred Rutten leek Vergoossen de nieuwe trainer van de club uit Eindhoven te worden. Vergoossen reageerde voor Radio 1: “Het bestuur heeft vanmiddag overleg gevoerd. Later ben ik erbij geroepen. De mededeling die ik te horen kreeg, was vrij kort en helder. Ze willen me aan mijn contract houden. Dat eindigt op 31 december. Zo simpel is het.”

Vergoossen sluit niet uit dat hij vanaf 1 januari wél voor PSV werkt. Mocht PSV daarvoor kiezen, dan zal Jan Wouters waarschijnlijk tot aan de winterstop de honneurs waarnemen.

Vrouw krijgt 200 orgasmes per dag

Icoon Opmerkelijk De 24-jarige Sarah Carmen uit Londen heeft elke dag ongeveer tweehonderd orgasmes. Sarah Carmen lijdt namelijk aan PSAS (Permanent Sexual Arousal Syndrome) sinds haar 19de en voelt zich voortdurend seksueel opgewonden, terwijl het helemaal niets te maken heeft met gevoelens van liefde of lust. Ze begon op haar 19de antidepressie pillen te slikken en Sarah denkt dat ze door de pillen nu lijdt aan PSAS.

"Ik merkte op mijn 19de dat ik opeens urenlang seks kon hebben en heel erg vaak klaar kon komen. Mijn vriend was ook erg verrast. Ook na het vrijen kwam ik nog heel vaak klaar. Ik hoefde maar aan seks te denken en ik was alweer klaar gekomen. Na zes maanden had ik wel 150 tot 200 orgasmes per dag."

Ze heeft geen relatie meer met haar toenmalige vriend, maar ook haar huidige vriendjes hebben niet makkelijk. "De mannen vinden het moeilijk om het spannend voor me te houden. Tijdens het vrijen probeer ik gewoon zo veel mogelijk klaar te komen met de hoop dat ik ze 'straks' niet meer heb. Soms heb ik zo vaak seks omdat ik mezelf wil kalmeren, dat seks mij begint te vervelen."

Sarah werkt momenteel in een verzorgingssalon en zelfs als ze een haarföhn hoort, komt ze al klaar, waardoor ze vaak haar werk moet onderbreken om even naar de wc te gaan.

Met dank aan Sc0rPi0n voor de submit.

Microsoft over Xbox Originals

Zoals bekend heeft Microsoft gisteren Xbox Originals aangekondigd. Vandaag gaan ze wat dieper in op deze nieuwe mogelijk van Xbox Live om oude Xbox spellen te downloaden op je Xbox 360. Xbox originals zal 4 december bij de nieuwste firmware update inbegrepen zijn en zal lanceren met een aantal spellen waaronder Halo, Crimson Skies, Fable en Psychonauts.

Microsoft heeft aangekondigd dat er ongeveer op wekelijkse basis een nieuwe game zal worden aangeboden op Originals en elk van deze spellen 1200 Microsoft Points (zo'n 15 euro) zal gaan kosten. Om het simpel te houden zal elke game deze prijs krijgen en betaal je dus niet meer voor een grotere game.

Op verbeteringen of extra toevoegingen hoef je niet te wachten. De aangeboden spellen zullen in hun orginele vorm terecht komen op Xbox Live. Als een game een online functionaliteit had zal deze dus behouden blijven, zij het zonder de nieuwe Xbox 360 toevoegingen. Ook bugs en dergelijke zullen niet verholpen worden.

Er zijn een aantal criteria voor het uitkomen van een game op Xbox Originals. In het geval van Halo zijn dit natuurlijk de verkoopcijfers, maar ook cultgehalte zal worden erkend zoals bij Psychonauts. Je zult bij het downloaden echter wel rekening moeten houden met de ruimte op je harde schijf aangezien Halo bijvoorbeeld 2 GB is.

Begluurder van A'damse studentes voor de rechter

Icoon JustitieTegen de 47-jarige Amsterdammer Frits Z. is vandaag een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden geëist wegens het met een videocamera begluren van studentes. De man liep in 2005 tegen de lamp toen een studente twee verborgen webcams ontdekte in haar appartement aan de Fokke Simonszstraat. De zaak kreeg indertijd grote aandacht van de politie en media.

De camera's bleken verbonden met een computer in het naastgelegen pand. Frits Z. is daar mede-eigenaar van. Daar stond op de zolderkamer een computer en werd materiaal gevonden met foto's en video's waar de studentes zonder kleren op stonden. Vier vrouwen dienden een aanklacht in.

De man kwam vandaag niet opdraven bij de rechtszaak. Volgens zijn advocaat was hij bang voor de media-aandacht. De officier van Justitie nam Z. dat kwalijk omdat hij niet de moeite heeft genomen de angst voor verdere verspreiding van het materiaal weg te nemen en verantwoording af te leggen tegenover zijn slachtoffers. Uit verklaringen van de studentes blijkt dat ze zich niet meer veilig in hun eigen kamers voelen en bang te zijn voor publicatie op internet. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

2 jaar en tbs voor treinverkrachter

Icoon JustitieDe Amsterdamse rechtbank heeft vandaag de 33-jarige Martin V. veroordeeld tot 2 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie. V. verkrachtte in juni van dit jaar een 24-jarige Amerikaanse toeriste in een toilet van de trein van Leiden naar Amsterdam.

V. zei onschuldig te zijn. De toeriste zou hebben ingestemd met de seks. De rechter geloofde er helemaal niets van. Volgens de rechter drukte Martin V. het slachtoffer met kracht in haar stoel en dreigde hij haar te vermoorden. Daarna droeg hij haar naar het toilet, waar hij haar seksuele handelingen heeft laten verrichten en haar heeft verkracht.

Volgens de rechter heeft V., die al 6 jaar in de cel heeft gezeten voor zedendelicten en oplichting, op geen enkele wijze rekening gehouden met het slachtoffer. Ook heeft V. het vertrouwen in de veiligheid van het openbaar vervoer ernstig geschonden. Niemand kon de hulproep van het slachtoffer in de lege trein horen.

Deskundigen adviseerden een tbs-maatregel, omdat de kans op herhaling groot is en de verdachte in de toekomst nog agressiever te werk zou kunnen gaan. V. zou verminderd toerekeningsvatbaar zijn en lijden aan een narcistische en antisociale persoonlijkheidsstoornis met theatrale trekken. De rechtbank nam deze analyse over.

'Braziliaanse politie betrokken bij moorden'

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Naties hebben de politie van Brazilië fel bekritiseerd wegens haar betrokkenheid bij buitenrechtelijke moordpartijen. Dat meldde de BBC vandaag.

VN-rapporteur Philip Alston uitte zijn kritiek na een elf dagen durende onderzoeksmissie in het Zuid-Amerikaanse land. Volgens hem zijn er sterke aanwijzingen dat in de eerste zes maanden van dit jaar in Rio de Janeiro alleen al 694 mensen door de politie zijn vermoord.

Volgens Alston maken sommige agenten deel uit van milities en doodseskaders. De politie in Rio voert een harde strijd met drugsbendes. Maar sommige operaties lijken meer een politieke achtergrond te hebben dan uit veiligheidsoverwegingen te worden uitgevoerd, aldus de rapporteur.

Hij noemde als voorbeeld een grote politieactie in de sloppenwijk Alemo. Bij deze operatie werden 1300 agenten ingezet. Het resulteerde in negentien doden. Slechts een tiental wapens werden in beslag genomen, terwijl de belangrijkste drugsdealers op vrije voeten bleven. Alston zei onthutst te zijn.

Boetes met 20 procent omhoog

Icoon Justitie De boetes gaan met 20 procent omhoog. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) aangekondigd. De verhoging moet in april ingaan en geldt vooral voor verkeersboetes, zei zijn woordvoerder vandaag.

De nieuwe tarieven zijn het gevolg van de afspraken die de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie eerder dit jaar maakten en een correctie van de inflatie. Met de verhoging van de boetes wil het kabinet vanaf volgend jaar 90 miljoen euro extra ophalen.

Hirsch Ballin zal geen criminaliteitsbelasting invoeren, schrijft hij verder in antwoord op vragen van de PVV-fractie. De partij van Geert Wilders wil dat de maatschappelijke kosten van criminaliteit, die volgens onderzoekers in totaal op ongeveer 31,5 miljard uitkomen, worden verhaald op criminelen. Bij elke veroordeling voor een misdrijf zou dan criminaliteitsbelasting moeten worden geheven.

Volgens de minister komt zo'n maatregel echter neer op een verhoging van de strafmaat. Veel daders hebben bovendien weinig inkomsten. Door een criminaliteitsbelasting zouden ze hogere schulden kunnen krijgen, wat volgens Hirsch Ballin ten koste kan gaan van de bereidheid en mogelijkheid om de schade aan slachtoffers te betalen.

Jongeman onthoofdt zichzelf met kettingzaag

Een suïcidale, negentienjarige Oostenrijker heeft zichzelf wel heel koelbloedig van kant gemaakt. De jongeman gebruikte namelijk een kettingzaag om zijn hoofd van zijn romp te scheiden.

Hij sloot zichzelf op in een vertrek in het huis van zijn ouders in het plaatsje Laakirchen. Nadat hij de deur had vergrendeld, startte hij de motor van de moordmachine.

Toen zijn jongere broertjes de ronkende motorzaag hoorden, renden ze op het lawaai af. Ze wisten de deur nog open te breken maar kwamen te laat om hun broer te redden.

De politie kan er niet bij waarom de jongen tot zijn pijnlijke daad is overgegaan. Het leek zo'n vrolijke jongen, en hij had net zijn studie afgerond. De recherche denkt dan ook dat privéproblemen de jongeman parten speelden en is een onderzoek gestart naar psychische pesterijen op het werk.

De jonge Oostenrijker leek de laatste tijd niet van zijn computer weg te slaan. Hij was namelijk zeer intensief bezig met het spelen van een computergame, waarbij je met behulp van een kettingzaag zoveel mogelijk monsters om zeep moet helpen.


Een kettingzaag is mooi speelgoed, maar hij werkt niet altijd mee

Met dank aan Onbekendje voor de submit.

Vrouw sterft in rij, passagiers kwaad

Icoon BuitenlandsIn het Australische Brisbane hebben passagiers die stonden te wachten op een Qantasvlucht het baliepersoneel uitgejoeld. Dit deden ze omdat een vrouw van 80 jaar vermoedelijk een hartaanval kreeg en stierf in de rij voor de incheckbalie.

Toen het personeel dit door kreeg sloten ze de balie en begonnen de vrouw te helpen. Twee artsen in de terminal verleenden eerste hulp tot er een traumateam arriveerde. Deze hulp kwam helaas voor de vrouw te laat.

Bignell van de Australian Services Union verklaarde: "Het was razenddruk. Slechts de helft van de balies was open. We kampen met een personeelsgebrek door ziekte. Toen we doorhadden wat er gaande was en besloten om de balies te sluiten, brak de hel los en werd het personeel uitgejouwd".

'Nieuw Nintendo DS model is al klaar'

Een analist (Evan Wilson van Pacific Crest Securities) heeft gezegd dat hij er vanuit gaat dat Nintendo al een nieuw design heeft gemaakt voor de Nintendo DS. Na de DS lite zou dit het derde model van de Nintendo DS zijn. Het nieuwe design zou dunner zijn, grotere schermen hebben, intern geheugen en geen GBA slot: Our contacts indicate that a refreshed DS is complete. It is thinner (it has no GBA port), has on-board storage, and larger screens. However, we do not expect a revamped Wii or DS until sales begin to tail off in all three major geographies.

Nintendo heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

India bevestigd voor 2010

In India zal vanaf 2010 een Formule 1-race georganiseerd worden. Bernie Ecclestone kon dit vandaag namens de Formule 1-organisatie bevestigen. De wedstrijd zal verreden worden op een nieuw circuit vlakbij de Indiase hoofdstad New Delhi.

"India staat bekend om haar passie voor cricket, maar de afgelopen jaren is de Formule 1 ook enorm populair geworden in dit land. Dat blijkt uit het toenemen van de kijkcijfers," meldde Ecclestone. "Na de komst van het team van Vijay Mallya, Force India, en het nieuws dat Karun Chandhok in de toekomst mogelijk in de Formule 1 gaat rijden, zal deze bekendmaking de interesse in de Formule 1 in India alleen maar doen toenemen."

Al eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat er in India een Grand Prix georganiseerd zou gaan worden. Toen ging men echter nog uit van 2009 als eerste racejaar. De bekende Duitse baanontwerper Hermann Tilke zal het nieuwe circuit gaan uittekenen. Tilke ontwierp eerder al de circuits van Bahrein, Shanghai, Sepang en Istanbul.

Guitar Hero 3 komt later dit jaar

Naast de Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation 3, Nintendo Wii, Nintendo DS en PC komt Guitar Hero 3 ook nog eens naar de Mac, en wel later dit jaar.

De game zal verschijnen als een Mac/PC hybride-versie, welke dus zowel op de Mac als op een PC te spelen zal zijn. Deze versie zal langzamerhand de enkel PC-versie moeten vervangen. Natuurlijk zal ook de Mac-versie geleverd worden met een Xplorer gitaar met draadje en voor dezelfde prijs van $ 79,95.

Guitar Hero 3 moet bij ons nog steeds uitkomen, op 23 november zal hij uitkomen voor de 360, PS2, PS3 en de Wii, de releasedata van de andere platformen zijn nog onbekend.


Jammergenoeg kost deze Explorer iets meer dan $80

Frans Bauer scoort Belgische nummer 1 hit

Na alle grote successen op vaderlandse bodem, is het Frans Bauer nu eindelijk gelukt ook bij onze zuiderburen door te breken. Over twee dagen zal namelijk zijn single 'Kom dans met mij', een duet met de Vlaamse zangeres Laura Lynn, bovenaan de Ultratop-hitparade prijken.

Dit is zijn tot nu toe grootste hit, 'Heb je even voor mij?', nooit gelukt. Deze kwam in België niet verder dan de vierde positie. 'Kom dans met mij' is dan ook Bauers eerste nummer 1 hit in Vlaanderen.

Voor Laura Lynn is het duet met Frans een droom die werkelijkheid werd. De allerhoogste positie in de Vlaamse hitlijst is een mooie bekroning op hun samenspel.


Het muzikale koppel aan het woord over de nieuwe single

De Ghostbusters keren terug

In 2008 komt er een nieuwe Ghostbusters film en met elke grote film komt er uiteraard ook een game. De game Ghostbusters gaat uitgegeven worden door Vivendi en krijgt twee versies. De eerste versie is gericht op de hardcore gamer en verschijnt op de Xbox 360, PS3 en PC. De tweede versie is een versie gericht op familie en komt naar de Wii, PS2 en DS.

De game krijgt de officiële stemmen uit de film, alle vier de acteurs (Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Bill Murray en Harold Ramis) van het Ghostbuster team werken mee aan de game. Het verhaal neemt plaats vlak na de gebeurtenissen van Ghostbusters II en opnieuw wordt New York overspoeld met spoken.

Vivendi hoop dat Ghostbusters net zo goed gaat verkopen als eerdere succesvolle filmgames als The Godfather (EA) en Scarface (Vivendi): We noticed we did well on 'Scarface' and were alert for new opportunities to turn iconic film products into games in a way that is a new manifestation of the franchise. 'Ghostbusters' is unquestionably among the small number of movies in that class.

Vivendi denkt zelfs dat ze met Ghostbusters over Scarface heen kunnen qua verkochte aantallen omdat Ghostbusters een breder publiek aanspreekt dan Scarface. Vandaar ook de twee verschillende versies van de game.

Amy Winehouse uitgejoeld tijdens optreden

Amy Winehouse heeft zich weer eens onsterfelijk belachelijk weten te maken bij haar fans. Tijdens een optreden in het Britse Birmingham waggelde de soulzangeres zichtbaar high over het podium. Verder werden sommige nummers onverwacht afgekapt en struikelde ze over een gitaar.

Toen haar fans met luid boegeroep hun ontevredenheid uitten, schreeuwde Winehouse door de microfoon: "Aan iedereen die me uitjouwt: wacht maar tot mijn man uit de gevangenis komt!" Haar bandleden wisten ternauwernood te voorkomen dat hun frontvrouw en plein public in tranen uitbarstte.

De echtgenoot van de zangeres, die net als vrouwlief gek is op verdovende middelen, zit sinds vorige week in een Londense cel. Fielder-Civil zit daar een straf uit wegens een poging tot omkopen van een barkeeper. Mr Winehouse zou deze tijdens een vechtpartij zwaar hebben toegetakeld.

Diamant geveild voor tien miljoen euro

Icoon Buitenlands De op één na duurste diamant ter wereld is gisteravond geveild bij veilinghuis Sotheby's in Zwitserland. Er kwamen ruim 300 geïnteresseerden naar het historische Beau Rivage hotel in Genève voor de veiling, waar de zeldzame, witte diamant werd geveild. Deze witte diamant van ruim 84-karaat is de grootste diamant die ooit bij een veiling verkocht is.

De gelukkige eigenaar is George Marciano van het kledingmerk Guess Jeans. Hij bood ruim tien miljoen euro. Marciano heeft de diamant de naam Chloé gegeven. Hij heeft de diamant vernoemd naar zijn dochter.

Guantánamo-handboek uitgelekt op internet

Icoon TerrorismeEen intern handboek van het Amerikaanse leger, dat de omgang met gevangenen in Guantánamo Bay uit de doeken doet, is door een klokkenluider op internet gezet. De 238 pagina's tellende tekst stamt uit 2003, en is door een woordvoerder van het Amerikaanse detentiecentrum op Cuba als authentiek, doch achterhaald, bestempeld.

Hoewel het document mishandeling en lichamelijke straffen verbiedt, wordt er wel voorgeschreven dat nieuwe gevangenen hun eerste twee weken in vrijwel volledige isolatie doorbrengen. De afhankelijkheid van de ondervrager en desoriëntatie die hiervan het resultaat zijn moest vervolgens tijdens de verhoren uitgebuit worden.

Opvallend is ook dat een sectie van het handboek voorschrijft dat een deel van de gevangenen expres geen contact mocht hebben met bezoekende vertegenwoordigers van het Rode Kruis. Woordvoerders van het Amerikaanse leger hebben deze aanklacht altijd ontkent.

Met dank aan yourname_here voor de submit.

Recordaantal vacatures

Icoon Binnenlands Het aantal vacatures is nog nooit zo hoog geweest. Eind september stonden er 236.000 banen open. De werkloosheid daalt ondertussen gestaag. Het afgelopen half jaar daalde het aantal werklozen met gemiddeld 5000 per maand.

In de periode tussen augustus en september zaten gemiddeld 307.000 mensen werkloos thuis, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag gemeld. Dat is vier procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dat nog 5,2.

Turk krijgt levenslang voor eerwraak

Icoon Misdaad De 22-jarige Turkse Güldünya Tören werd verkracht door haar neef en raakte zwanger. Omdat ze zwanger was geraakt, dwong haar familie om met haar neef te trouwen, maar de jonge vrouw weigerde en vluchtte naar een politievrouw. Alsof dit allemaal niet erg genoeg was voor de jonge vrouw, werd ze ook nog zwaar mishandeld door haar broer en doodgeschoten in het ziekenhuis.

Haar broer is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Een jongere broertje, die als medeplichtige is veroordeeld, kreeg 23 jaar cel opgelegd. Haar jongere broertje was minderjarig op het moment dat Güldünya werd vermoord. Het is de zwaarste straf die ooit in Turkije is opgelegd voor het uitvoeren van eerwraak.

Haar familieleden hadden bij het politiebureau gezworen dat ze het meisje niks zouden aandoen. Güldünya wilde echter niet meer bij haar ouders blijven wonen, dus verbleef ze bij haar oom. Daar werd de jonge vrouw aangevallen door haar twee broers en ze werd zwaar mishandeld. Ze kwam hierdoor terecht in het ziekenhuis. Haar twee broers drongen het ziekenhuis binnen en schoten twee kogels door haar hoofd.

De zaak van Güldünya trok internationale aandacht. Zowel Amnesty International als de speciale rapporteur van de VN voor geweld tegen vrouwen gebruikte de moord in hun campagnes tegen huiselijk geweld.

Elk jaar vallen er in Turkije circa zeventig slachtoffers als gevolg van eremoorden. Volgens de nieuwe, in 2005 in Turkije ingestelde strafwet kan iemand die schuldig is bevonden aan eremoord een levenslange gevangenisstraf krijgen, ongeacht zijn leeftijd. Een goede zaak natuurlijk, maar het gevolg hiervan is, dat de jonge vrouwen worden gedwongen om zelfmoord te plegen.

Britse haatimam kan uitgeleverd worden

TerrorismeDe in Egypte geboren extremistische prediker Abu Hamza al-Masri kan door de Britse justitie aan de Verenigde Staten worden uitgeleverd. Dit bepaalde vandaag een rechtbank in Londen.

De 49-jarige zelf uitgeroepen 'geestelijke' Hamza mist een oog en een hand. Zijn verschijning en zijn extremistisch islamitische prekerij hebben hem in Engeland berucht gemaakt. Hij zit daar 7 jaar celstraf uit wegens het aanzetten tot moord en haat.

Aanklagers in de VS beschuldigen hem van terrorisme. Hij zou bijvoorbeeld een trainingskamp voor terroristen hebben willen opzetten in de noordwestelijke Amerikaanse staat Oregon. Of Hamza daadwerkelijk aan de VS wordt uitgeleverd moet de Britse minister van Binnenlandse Zaken uiteindelijk bepalen.



Imam Abu Hamza al-Masri

Speel met je eigen tekeningen via Playstation Eye

De PlayStation Eye is pas geleden uitgekomen en de mensen van PlayStation.blog dachten daar zit meer in dan een kaartspelletje. Één van de werknemers van SCEA, Anton Mikhailov, heeft een paar tech demo’s ontworpen om te laten zien wat er zoal mogelijk is met de PS-Eye.


De demo’s zijn gebaseerd op oude spelletjes zoals Tank Battle en Lunar Lander. Het leuke eraan is dat je heel gemakkelijk je eigen inhoud kan toevoegen aan het spel. Je tekent gewoon iets, laat het inscannen door de PS-Eye en je kunt het meteen gebruiken in het spel.

Voor ons plezier hebben de mannen van PlayStation.blog hun creaties gefilmd, zodat we kunnen zien wat we in de toekomst misschien kunnen verwachten. Voor wie de filmpjes wil bekijken kan hier terecht.

Brandweerman Deventer te bloot op internet

Icoon BrandDe brandweer van Deventer is niet te spreken over een werknemer die met zijn partner bloot te bewonderen was op de website van het seksblad Foxy. Was, want de foto is inmiddels op uitdrukkelijk verzoek van de betreffende brandweerman van de site verwijderd.

Op de foto was de spuitgast naakt te bewonderen met zijn vriendin. Op een dvd die bij het novembernummer van het magazine wordt geleverd zijn de brandweerman en zijn geliefde ook te aanschouwen. Die dvd blijft gewoon in de winkels liggen.

Brandweercommandant Michel Thijssen van Deventer heeft de man inmiddels met verplicht verlof naar huis gestuurd. Thijssen vindt dat de brandweerman ''een grens heeft overschreden''. Op de site waren de man en vrouw niet alleen in pikante poses te zien. In een begeleidende tekst deden ze hun favoriete standjes uit de doeken.

Thijssen geeft toe dat je in een discussie geraakt over wat iemand wel en niet mag doen in zijn vrije tijd. ''Maar wij zijn van mening dat in dit geval overduidelijk een grens is overschreden. Als brandweerman ben je in overheidsdienst, werk je op straat. Je hebt ook een voorbeeldfunctie. Dan kan het niet dat je op zo’n manier te zien bent.''

De commandant wil niet zeggen wat er nu verder staat te gebeuren. ''We bezinnen ons op strafmaatregelen.'' De gemeente zal uiteindelijk het besluit moeten nemen, want het brandweerpersoneel van de Koekstad is in dienst van het gemeentebestuur.

Met dank aan Dizzee en SubMan voor de submit.

Pieten in Scheveningen bruin ipv zwart

Icoon ShockingSinterklaas zal in Scheveningen dit jaar bij zijn intocht vergezeld worden door Bruine Pieten. Voor het eerst in de zestigjarige geschiedenis van de intocht in Scheveningen zullen de Pieten geen zwarte kleur meer hebben.

Reden is dat Bruine Pieten er 'beter' uit zien. Ze komen op film en foto 'minder eng' over dan Zwarte Pieten, zo is de gedachte. Volgens de Scheveningse Hoofdpiet is de reden veel simpeler. Tegenwoordig kunnen Pieten niet meer via schoorstenen de huizen binnengaan, omdat dat niet meer past. Dus krijgen ze minder zwarte roet op hun gezichten.

In een videoreportage op de site van het AD legt de Hoofdpiet het in plat Haags uit.

DVD: Paris, je t'aime

Parijs, de stad van de liefde. Een wereldstad, op nog geen twee uur rijden van de Nederlandse grens. De meeste toeristen kennen Parijs van de Eiffeltoren, de Notre Dame en het 'gezellige' Montmartre. En dat terwijl de Franse hoofdstad zoveel meer biedt. Parijs is ingedeeld in twintig verschillende arrondisementen. Elk met een eigen sfeer, eigen inwoners én hun eigen verhaal. Op de dvd Paris, je t'aime zien we achttien arrondisementen terug: verschillende verhalen over de liefde; elk arrondisement een eigen verhaal, elk geschreven en gefilmd door een andere regisseur. De dvd is sinds enige tijd verkrijgbaar.

Moordcampagne tegen vrouwen in Basra

Icoon Shocking Religieuze extremisten voeren sinds enkele maanden een geweldscampagne tegen vrouwen in de Zuid-Iraakse stad Basra waarbij volgens het hoofd van de politie al tientallen vrouwen zijn omgebracht. Dat meldde de BBC vandaag.

Vrouwen die geen strikte islamitische kleding dragen, te veel make-up op hebben of overspel zouden plegen worden bedreigd, geïntimideerd en vermoord, aldus generaal-majoor Abdul Jalil Khalaf. Tussen juli en september zijn in de havenstad al 42 vrouwen vermoord, zei hij.

PVV wil digitale schandpaal criminelen

Icoon PolitiekDe Partij voor de Vrijheid (PVV) wil dat minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie een initiatief neemt om een digitale schandpaal voor veroordeelde criminelen op te zetten. PVV-Tweede Kamerlid Raymond de Roon wil dat op zo'n website 5 jaar lang de naam, adres en foto van iedere veroordeelde misdadiger komt te staan, ook van hen die 'slechts' tot een taakstraf zijn veroordeeld.

Mocht de CDA-bewindsman niet bereid zijn om een dergelijk initiatief te nemen, dan zal volgens De Roon de PVV zelf met een wetsvoorstel van dergelijke strekking komen.

De PVV stelt dat veel criminelen ''er een bloedhekel aan hebben als hun wandaden in hun directe omgeving bekend worden. Ook dat kan een wapen zijn in de strijd tegen de criminaliteit. Hier wordt nu helemaal geen gebruik van gemaakt. De minister laat zich op dit punt verlammen door privacy-overwegingen.''

Volgens de PVV mag de privacy van criminelen best worden aangetast omdat de misdadigers ''zelf niets anders doen dan voortdurend de persoonlijke levenssfeer van anderen te schenden.'' De preventieve werking en informatie voor burgers behoren behoren veel zwaarder te wegen dan privacy van misdadigers, zo meent de PVV.

Panama uit WK Honkbal gezet

Voor Panama is het WK Honkbal voorbij. Het Midden-Amerikaanse land mag het vrijdag in de kwartfinale niet opnemen tegen titelverdediger Cuba. De reden van uitsluiting is een administratieve fout.

Zeven spelers van het land bleken onverzekerd deel te hebben genomen aan de wedstrijd tegen Spanje. Dit deed de internationale honkbalfederatie IBAF besluiten om het Panamese team uit het kampioenschap te halen.

De 5-0 overwinning op Spanje werd omgezet in een 9-0 verlies, waardoor Panama de vierde plaats in groep A aan Mexico verliest. Dit land zal dus nu alsnog vrijdag de kwartfinale spelen.

OM bevestigt namen vastgoedfraude

Icoon Justitie Onder de vijftien aangehouden verdachten in de vastgoedfraudezaak waarnaar opsporingsdienst FIOD-ECD onderzoek doet, zijn onder meer ex-directeur Will F. van Philips Pensioenfonds en oud-directeur Jan van V. van Rabo-onderdeel Bouwfonds.

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde vandaag berichtgeving daarover in andere media. De FIOD-ECD zette bij een grote actie dinsdag meer dan zeshonderd man in voor invallen in gelijktijdig Nederland, België en Zwitserland. Het onderzoek spitst zich toe op (ex-)medewerkers van drie bedrijven die actief zijn op het gebied van vastgoedbeleggingen. De bedrijven zelf zijn niet verdacht. Naast Philips betreft het Fortis Vastgoed en Bouwfonds.

Het OM denkt dat arrestanten omvangrijke bedragen hebben ontvangen voor het gunnen en de afwikkeling van grote bouwprojecten, en bij de afhandeling van grote onroerendgoedtransacties. Waarschijnlijk gaat het om tientallen miljoenen euro's.

Softwareverkopen Japan, nieuwe Mario op één

Vorige week stond Mario Galaxy op één in Japan en deze week is dat Mario Party DS. Mario Galaxy staat nog steeds in de top 3 en het lijkt er dus op dat Japan nog steeds in de ban van Mario is:

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Mario Party DSNDSNintendo235.000235.000
Shin Sangoku Musou 5PS3Koei188.000188.000
Mario GalaxyWiiNintendo74.000325.000
FF Tactics A2NDSSquare Enix23.000215.000
Shin Sangoku Musou 5360Koei22.00022.000
Castlevania ChroniclesPSPKonami19.00019.000
Wii SportsWiiNintendo15.0002.197.000
Deadly Intent DetectiveNDSTecmo13.000129.000
Flash FocusNDSNintendo13.000690.000
Ratchet & ClankPS3Sony12.00012.000

De nummers 11 t/m 30:
11. [WII] Wii Play (Nintendo)
12. [NDS] Kanji Brain Test 2.5M (IE Institute)
13. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
14. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
15. [NDS] DS Literature Collection (Nintendo)
16. [NDS] Pokémon Mysterious Dungeon: Time Expedition Party (Pokémon)
17. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
18. [NDS] My Housekeeping Diary (Nintendo)
19. [PS3] Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 (Ubi Soft)
20. [NDS] Pokémon Mysterious Dungeon: Shadow Expedition Party (Pokémon)
21. [NDS] World Soccer Winning Eleven DS: Goal to Goal (Konami)
22. [PSP] Gundam Battle Chronicle (Bandai-Namco)
23. [360] Ace Combat 6: Fires of Liberation (Bandai-Namco)
24. [PS2] NBA Live 08 (EA)
25. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
26. [NDS] More English Training (Nintendo)
27. [NDS] Tamagotchi no Puchi-Puchi Omisecchi: Thanks Everybody! (Bandai-Namco)
28. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
29. [NDS] Dragon Tamer: Sound Spirit (Bandai-Namco)
30. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)

Verdeling per console:
NDS - 17
WII - 4
PSP - 3
PS3 - 3
360 - 2
PS2 - 1

Sensationeel Nederlands scheepswrak ontdekt

Icoon Algemeen Zweedse televisiemakers hebben op de bodem van de Oostzee het 'wrak' gevonden van een Nederlands schip uit de zeventiende eeuw. Het vaartuig ligt op een diepte van 100 meter rechtop en is bijna ongeschonden.

Zo vertelden de makers van het programma Vrakletarna (De wrakzoekers) vandaag in het ontbijtprogramma Gomorron Sverige. ''Het is alsof ze de stop eruit hebben getrokken'', aldus een van de experts.

Het vaartuig dat hoogstwaarschijnlijk uit Holland komt of in ieder geval door Hollanders is gebouwd, verkeert in sensationele conditie. Het is dus eigenlijk geen wrak te noemen, aldus de marineonderzoekers. De vondst zal ongetwijfeld in Nederland maar ook elders voor veel opwinding zorgen, voorspelde onderzoeker Johan Rönnby.

Het is nog niet bekend welke naam het schip droeg. Wel is duidelijk dat de vondst bijna te vergelijken is met die van de Vasa, een Zweeds oorlogsschip dat op haar eerste reis kapseizde en in april 1961 boven water werd gehaald. Het museum dat rond het Vasaschip is gebouwd, is een van de grote toeristische trekpleisters van de Zweedse hoofdstad.

'Jongeren neuken er helemaal niet op los'

Icoon BinnenlandsVolgens documentairemaakster Menna Laura Meijer (43) neuken jongeren er helemaal niet op los en is dit slechts een mediahype. Tot deze opmerkelijke conclusie kwam Meijer, zelf ook moeder van vier pubers, door meer dan 100 jongeren uit verschillende milieus en uit verschillende delen van het land te volgen voor haar documentaire 'Jonge seks, prille liefde'. Zij maakte eerder al een zevendelige serie over hetzelfde onderwerp.

De hypes die optreden in de media, zoals een hamburger voor seks met een 'breezersletje', zijn te herleiden tot één klein veldonderzoek: die van vorig jaar in de Amsterdamse Bijlmer. Het onderzoek ging over het gedrag van meisjes die in de prostitutie belanden. Door dit onderzoek kregen Nederlandse jongeren het imago steeds meer aan 'consumptieseks' te doen. Al deze wilde verhalen zijn volgens Meijer schromelijk overdreven.

Meijer: "Als mij iets is opgevallen, is het juist hoe voorzichtig en zuiver jongeren met seks omgaan. Ze ontkoppelen liefde en lust minder snel dan wat ík mij van vroeger herinner. Jongeren zijn tegenwoordig eerder behoedzaam dan losbandig." De bevindingen van Meijer worden ondersteund door een grootschalig onderzoek van de Rutgers Nisso Groep, waaruit blijkt dat het eerder uitzondering is dan regel dat jongeren maar raak leven. Pas als ze gemiddeld 17,3 jaar oud zijn, hebben ze voor het eerst seks.

In het algemeen werken volgens Meijer twee krachten op elkaar in. Eerst ontstaat er een hype, waarbij de media en ook politici meer achter elkaar aanjagen dan achter het nieuws. Dit soort 'kluitjesvoetbal zonder bal' leidt vervolgens tot wat Britse sociologen 'moral panic' noemen: een breed gedragen verontrusting, veroorzaakt door de kijk op een sociaal probleem dat niet in verhouding staat tot de omvang van dat probleem.

Wel praten jongeren tegenwoordig veel openlijker over seks. Meijer: "In mijn interviews stond ik achter de camera soms met mijn oren te klapperen. Jongeren praten over beffen en pijpen alsof het niks is. En nogal vanzelfsprekend leidt dat tot verwarring bij veel ouders van nu. Je denkt dan toch al gauw: nou, als mijn kinderen over seks zo achteloos praten, dan zullen ze het ook wel achteloos dóen."

De documentaire 'Jonge seks, prille liefde' met de bevindingen van Meijer wordt vanavond uitgezonden op Nederland 3, 20:25 - 22:00.


Onschuldiger dan gedacht

Treinmachinisten Deutsche Bahn staken 48 uur

Icoon DBIn de afgelopen nacht zijn de treinmachinisten van de vakbond GDL begonnen met een landelijke staking in het Duitse personenvervoer. Het is de bedoeling dat de staking 48 uur duurt, tot zaterdagochtend 02:00 uur. Zowel het regionale vervoer als het vervoer op de grote afstanden zijn getroffen. Sinds gisterenmiddag is er al een staking gaande in het goederenvervoer. Dit is de grootste staking in de geschiedenis van de DB (Deutsche Bahn). De DB heeft een nooddienstregeling ingevoerd met onder andere machinisten die ambtenaar zijn en niet mogen staken.

De DB probeert om vooral de ICE-hogesnelheidstreinen te laten rijden die ook internationale trajecten verzorgen. Daarentegen vallen tal van intercity’s uit door de staking. De voornaamste reden dat de GDL-machinisten staken is dat ze vinden dat ze te weinig betaald krijgen ten opzichte van hun collega’s uit andere Europese landen. De GDL eist 31 procent loonsverhoging. De DB verwijst de eis meteen naar de prullenbak. De DB vraagt door middel van grote advertenties in kranten aan GDL of ze willen stoppen met de “waanzin” van de staking. Alleen al de staking in het goederenvervoer kost de Duitse economie volgens deskundigen 50 miljoen euro per dag.

Prijzen en schema van Rock Band DLC bekend

Tegenwoordig is downloadable content niet meer weg te denken, zeker niet als het gaat om muziekgames als Guitar Hero en Rock Band. Van die laatste is nu bekend wat de content moet gaan kosten, en wanneer de Amerikanen hun repertoire uit kunnen breiden.


Week van 20 november
Metallica Pack
"Ride the Lightning"--Metallica
"Blackened"--Metallica
"And Justice for All"--Metallica

The Police Pack
"Can't Stand Losing You"--The Police
"Synchronicity II"--The Police
"Roxanne"--The Police

Queens of the Stone Age Pack
"3's and 7's"--Queens of the Stone Age
"Little Sister"--Queens of the Stone Age
"Sick Sick Sick"--Queens of the Stone Age

Individuele tracks
"Fortunate Son"--Creedence Clearwater Revival *
"Juke Box Hero"--Foreigner *
"Bang a Gong (Get It On)"--famous by T-Rex *
"My Sharona"--The Knack *
"Cherry Bomb"--The Runaways *
"Joker & The Thief"--Wolfmother

Week van 27 november
David Bowie Pack
"Moonage Daydream"--David Bowie
"Heroes" as made famous by David Bowie *
"Queen Bitch" as made famous by David Bowie *

Week van 4 december
Black Sabbath Pack
"N.I.B."--Black Sabbath *
"Sweet Leaf"-- Black Sabbath *
"War Pigs"--Black Sabbath *

Week van 11 december
Punk Pack:
"Rockaway Beach"--Ramones
"I Fought the Law"--The Clash
"Ever Fallen In Love"--Buzzcocks *

Week van 18 december
Individuele tracks
"My Iron Lung"--Radiohead
"Buddy Holly"--Weezer
"Brass in Pocket"--Pretenders *

* geeft aan dat het een cover is

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan deze extra content. Per pack betaalt de Amerikaanse PS3-gamer $5,50. X360-eigenaren moeten 440 MS Points overhandigen. Rock Band is hiermee goedkoper dan Guitar Hero 3, die $6,25 of 500 MS Points vraagt per pack.
Voor de individuele tracks worden aparte prijzen gehanteerd. Deze zullen variëren van $0,99 of 80 MS Points tot $2,99 of 240 MS Points. Harmonix heeft echter aangegeven dat het merendeel op $1,99 uit zal komen.

Het is nog niet bekend hoeveel de Full Album downloads gaan kosten, of wanneer deze zullen verschijnen. Tot op heden heeft Harmonix altijd volgehouden dat The Who's album "Who's Next" een week na de release op 23 november te downloaden zou zijn.

De prijzen en het download-schema voor Europa is nog niet bekend.

Marvel Universe is niet meer?

Het was al een tijdje stil rond de MMO-game Marvel Universe. Volgens een bron van Next-Gen.biz is de reden daarvoor vrij eenvoudig: Microsoft heeft het project stop gezet. Marvel Universe was de tweede MMORPG van Cryptic Studios, welke eerder al City of heroes ontwikkelden. Volgens de bron kan het bedrijf dus zoeken naar een nieuw project, want Microsoft zou binnen een paar weken het overlijden van de game aankondigen, tenzij er iets drastisch verandert.

Uiteraard houdt Microsoft zich ijzig stil. De enige uitspraak die het bedrijf wil doen over de geruchten is dat ze er niet op in willen gaan: "we will not comment on rumors or speculation."



Aissati opgeroepen voor Olympisch Elftal

Ismail Aissati is door bondscoach Foppe de Haan opgeroepen voor de oefeninterland tegen Roemenië. Dinsdagavond speelt het Olympisch Elftal in Venlo tegen Roemenië. De Haan passeerde Aissati tweemaal wegens de teleurstellende prestatie tegen Jong Noorwegen.

De PSV’er is deze week niet geselecteerd voor Jong Oranje wegens het afwerken van een individueel programma in Eindhoven met inspanningsfysioloog Luc van Agt . "Het is belangrijk dat Aissati een goede trainingsweek draait, waarin hij twee keer per dag hard traint. Hier bij Jong Oranje lukt dat niet", aldus De Haan.

De Fries liet weten dat Aissati zelf om een extra training had gevraagd. "Aissati belde mij, omdat hij merkte dat hij achterop raakte. Daarna heb ik contact gezocht met Luc van Agt. In overleg hebben we besloten om Aissati niet op te roepen voor Jong Oranje, maar dinsdag is hij er weer bij."

Atari inc. stopt met ontwikkelen van games en CEO stapt op

Een week geleden kondigde het Amerikaanse bedrijf Atari Inc. al aan dat het niet goed ging en dat er flink verlies geleden werd. Een maand geleden werd door moederbedrijf Infogrames al een groot deel van het bestuur van Atari Inc. op straat gezet en werd er een Chief Reconstructive Officer benoemd om de zaken beter te laten gaan. Het begin van de reorganisatie is nu goed te zien want nu is ook CEO David Pierce ontslagen. Hij wordt opgevolgd door de een maand geleden benoemde CRO Curtis G. Solsvig III, dit totdat er een definitieve opvolger gevonden kan worden. Verwacht wordt dat er ook binnen het personeel nog flink wat banen geschrapt gaan worden om het bedrijf uit de rode cijfers te helpen.

Tevens heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het zal stoppen met de ontwikkeling van games. Vanaf nu zal Atari inc. zich slechts gaan richten op het uitgeven van games van met name Infogrames, maar ook van andere partners. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf de Test Drive-licentie voor een bedrag van $6 miljoen verkocht aan Infogrames.

Best Buy medewerkers: "OMG! It's the last Wii!!!!1!1eins!!1!"

Dat publishers houden van uitspraken als: "We hebben deze kerst zeker te maken met tekorten" om de verkopen te stimuleren wisten we wel. Een schaars goed zorgt er immers voor dat wij als makke schapen naar de winkel rennen en vervolgens snel het product kopen. Als we dat maar genoeg doen dan krijgt de publishers nog gelijk ook.

Best Buy maakt het nu zelfs een stukje bonter, volgens enkele consumenten, door gewoon in de winkel te beweren dat de Wii die in de rekken staat de allerlaatste is. Consumenten reageren geschokt en kopen maar snel die laatste Wii. Stel je voor dat er immers geen meer binnenkomen. Zodra de kopers echter de winkel uitlopen lopen de Best Buy medewerkers naar achteren en halen een nieuwe Wii uit het magazijn en zetten die op de lege plek neer. Deze handelswijze is natuurlijk niet illegaal, dus wie weet leren de winkels hier ook wel van deze "slimme" manier van verkopen.

Opnieuw bedreigen problemen WK 2010

Opnieuw tegenslag voor het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Nadat eerder al problemen met de slechte infrastructuur en hoge criminaliteit aan het licht kwamen, dreigen nu massastakingen de bouw van de stadions compleet lam te leggen. Het bouwschema komt hierdoor nog meer onder druk te staan.

Ruim duizend bouwvakkers van het Moses Mabhida-stadion in Durban eisen meer loon en veiligere werkomstandigheden. Om deze werknemers bij te staan riep de Nationale Bond voor Mijnwerkers (NUM) gisteren dat het werk binnen 48 uur zal worden neergelegd. Op tien plaatsen zal het werk worden neergelegd, in alle gevallen gaat het om plekken waar nieuwe stadions worden gebouwd dan wel worden gerenoveerd.

Bouwbedrijven zouden de krappa schema’s gebruiken om arbeiders onder druk te zetten. De NUM wil dat arbeiders in Durban een maandelijkse bonus krijgen uitbetaald van omgerekend 150 euro. Onderaannemers die minder dan het minimumloon betalen moeten zich aan de wet houden zo stelt de NUM. "Goedkope propaganda kan een uurloon van 6 rand (0,60 euro) niet rechtvaardigen", aldus Bonginkosi van de NUM.

Mogelijk zullen de stakingen de megarenovatie van Soccer City niet treffen. In Soccer City te Johannesburg zal het WK 2010 officieel worden geopend. "Wij zijn pro-actief in gesprek met de bonden en willen een bonusregeling voor de mensen organiseren. Aan de andere kant: in Zuid-Afrika is een afspraak ook zo weer van tafel", zo verklaarde Stan Aarts, woordvoerder van een Nederlands bouwbedrijf.

Twee personen besmet door incident in lab Petten

Icoon MedischIn een laboratoium van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten zijn vorig jaar mei bij werkzaamheden radioactieve stoffen vrijgekomen waardoor twee werknemers besmet zijn geraakt.

Dat staat in de jaarrapportage over ongewone gebeurtenissen in Nederlandse nucleaire installaties van de Kern Fysische Dienst (KFD). Het rapport is onlangs door het ministerie van VROM naar de Tweede Kamer gestuurd, maar het incident was tot op heden onbekend gebleven.

De besmetting ontstond door werkzaamheden met onder meer het radioactieve strontium. Volgens de dienst waren de gezondheidsrisicos van de besmetting gering, ook op langere termijn. Het bewuste laboratorium bleef sinds het incident buiten gebruik.

Kilometerheffing mogelijk pas in 2016

Icoon FileDe Telegraaf schrijft vandaag dat de omstreden kilometerheffing er op zijn vroegst pas in 2016 komt. De krant wist de hand te leggen op een vertrouwelijke notitie van minister Eurlings. Ook een omvangrijke tussenstap in deze kabinetsperiode is van de baan.

Vrijdag zullen de notities van minister Eurlings in de ministerraad behandeld worden. Hij geeft dan een viertal opties die als maatstaf gaan dienen voor de landelijke kilometerheffing.

Iedereen een kastje
Eurlings wil dat iedere autobezitter vanaf 2016 een kastje in zijn auto heeft, waarmee de ritten door een satelliet worden geregistreerd. Iedereen zou dan betalen naar tijd, plaats en milieuvriendelijkheid van de auto.

Het bedrijfsleven en de ANWB willen graag dat minister Eurlings zo snel mogelijk begint met het nemen van proeven, zodat duidelijk wordt of het systeem ook echt werkt.

Tevens zou de minister overwegen automobilisten die de spits mijden te belonen. Als de kilometerheffing landelijk wordt ingevoerd zullen poortjes een kaartje in de auto aflezen en kan ook de motorrijtuigenbelasting met 25 procent omlaag.
Verwacht wordt dat de files dan met 45 procent afnemen.

Groenlinks
Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak van GroenLinks heeft om opheldering gevraagd. Hij wil vandaag nog antwoord van minister Eurlings of de berichten in de media kloppen dat de kilometerheffing niet voor 2016 kan worden ingevoerd.

Actie en ruimtereizen in Mass Effect trailers

De release van de game is ophanden, dus is het een prima moment om te kijken wat voor vlees we eventueel in de kuip halen. In onderstaande filmpjes zie je wederom een hoop van hoe de combat in de game in zijn werk zit, maar ook hoe je de melkweg verkent en hoe het zit met simpel reizen over planeten zelf.












Mass Effect is een science-fiction RPG die zich afspeelt op een flink aantal verschillende planeten. Het is aan jou de taak om het heelal te redden, en hiervoor zul je verschillende missies tot een goed einde moeten brengen op de verschillende planeten. De combat in deze game is real-time en squad-based. Dat wil zeggen dat je samen met collega's het kwaad kunt overwinnen. Belangrijk in deze game is het customizen van je karakter en de mogelijkheid om het verhaal te beinvloeden door jouw keuzes.

Roorda snel weer in actie

Geert Arend Roorda is snel weer inzetbaar voor SC Heerenveen. Een scan wees uit dat hij niet zwaar geblesseerd is aan zijn knie.

Volgens de fysio van SC Heerenveen heeft Roorda last van littekenweefsel dat is ontstaan na een eerdere knieblessure. Roorda volgt nu een speciaal oefenprogramma om de spieren rondom zijn knie sterker te maken.

Het is nog niet bekend wanneer Roorda weer in actie zal komen en waarschijnlijk zal hij de komende wedstrijd tegen De Graafschap moeten missen.

Nederlandse eenden onderzocht wegens vogelgriep

Icoon EpidemieDe Britse autoriteiten onderzoeken op dit moment een Nederlands transport met eendagseendenkuikens op verdenking van vogelgriep. Mogelijk dat dit transport de gevaarlijke H5N1 besmetting naar een boerderij in het oosten van Engeland heeft gebracht.

De Britse krant The Times schrijft vandaag dat een Nederlands transportbedrijf zaken gedaan heeft met het bedrijf in Suffolk. Het onderzoek spitst zich vooral toe op de chauffeur en op de vrachtwagens van het transport. Er wordt gekeken of er verbanden zijn met vogelgriepuitbraken in Duitsland en Tsjechië. Ook daar is de gevaarlijke H5N1 variant recentelijk ontdekt.

Deze week werden duizenden kalkoenen op de boerderij nabij Diss preventief geruimd en rond de boerderij is een veiligheidszone ingesteld. Eerder meldde het ministerie van Landbouw dat er recentelijk maar één identiek transport van Nederland naar Engeland zou zijn geweest, maar dat dat transport op ruim vijftig kilometer afstand zou zijn gebleven.

Sinds 2003 heeft de dodelijke H5N1 variant van de vogelgriep wereldwijd meer dan tweehonderd mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers vielen tot nu toe in Azië, met name Indonesië. Miljoenen dieren zijn door ziekte of uit voorzorg al afgemaakt.

de kuikens ontkennen alles

Deurne - Feyenoord naar Helmond

SV Deurne zal voor het duel met Feyenoord uitwijken naar Helmond. De wedstrijd SV Deurne - Feyenoord zal op 15 januari worden gespeeld in het stadion van Helmond Sport.

"Helmond Sport heeft overleg gevoerd met de lokale autoriteiten en er zijn geen bezwaren," aldus Deurne-voorzitter Kees Brood. SV Deurne probeerde eerder het duel te laten plaatsvinden in Venlo, dit zagen de lokale autoriteiten echter niet zitten. SV Deurne staat momenteel derde in de zondaghoofdklasse B.

DSB-coach vast in Salt Lake City

Floor van Leeuwen, assistent-coach van de DSB Schaatsploeg, zit momenteel vast in Salt Lake City. Het paspoort van Van Leeuwen zit in zijn bagage die in een bus van Salt Lake City naar Calgary werd vervoerd.

Van Leeuwen had per ongeluk zijn paspoort in zijn bagage gestopt, waardoor de ervaren trainer niet per vliegtuig kon afreizen naar Canada. De assistent van Jac Orie probeert nu via de ambassade documenten te bemachtigen, waarmee hij alsnog de Verenigde Staten kan verlaten.

Geld voor beveiliging gevaarlijk treinvervoer

Icoon VervoerDe ministers Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en Jaqueline Cramer (Milieu) trekken 6 miljoen euro uit om het treinvervoer van giftige stoffen in Zuid-Nederland veiliger te maken. Dat maakten hun ministeries gisteravond bekend na overleg tussen de ministers en bestuurders uit Noord-Brabant, Limburg en Zuid-Holland.

De provincies maken zich zorgen over het vervoer van gevaarlijke stoffen door dichtbevolkt gebied. Ze vroegen Eurlings om maatregelen nadat in juli bij Tilburg bijna een passagierstrein en een 'giftrein' op elkaar waren gebotst.

Met het geld moeten seinen en voorzieningen voor hulpdiensten worden verbeterd. Ook wil Eurlings met bedrijven die gevaarlijke stoffen vervoeren, afspreken dat ze de zogenoemde Brabantroute voortaan zullen mijden. Eurlings ziet liever dat ze gebruik gaan maken van de Betuwelijn.

Volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft Shell al toegezegd vanaf 2008 geen LPG meer over de Brabantroute naar Duitsland te vervoeren.

PS3 verkopen in Amerika omhoog

Sony komt met het bericht dat de verkopen van de PlayStation 3 flink zijn gestegen. In de week van 29 oktober verkocht de PS3 volgens Sony zo'n 75.000 exemplaren en de week erna zelfs 100.000. Voor de prijsverlaging ging de PS3 maar zo'n 35.000 keer over de toonbank.

Sony stond onder grote druk omdat de verkopen achter bleven op die van de Xbox 360 en Nintendo Wii. Het tij lijkt echter gekeerd volgens Sony: Obviously, we've taken so much heat over the year on PS3. Finally, the turning point has been passed.

Eerder verscheen al het bericht dat de PS3 het in Frankrijk goed deed en ook vanuit Japan komen positieve PS3-berichten (die cijfers komen vrijdag).

CD: Discovered -Collection of Daft Punk Samples

Dat de heren van Daft Punk goed hun huiswerk doen, bewezen ze al met hun debuut, ruim tien jaar geleden. Met het inmiddels legendarische album 'Homework' stond het duo, met hun thuisbasis Parijs in één klap op de muzikale wereldkaart. In het kielzog van het succesvolle duo uit de Franse hoofdstad beleefden vervolgens onder andere Air, Bob Sinclar en Cassius hun succes. Het tweede Daft Punk-album 'Discovery', maar vooral het derde reguliere album 'Human After All' werden lauwer ontvangen door de critici. Zo verrassend als het debuut zal Daft Punk nooit meer klinken, maar sinds vandaag ligt wél 'Discovered - a collection of Daft Punk Samples' in de winkels.

Final Fantasy XI : Wings of the Goddess

Binnenkort komt er een nieuwe uitbreiding voor de MMORPG Final Fantasy XI (PS2, PC, Xbox 360). Deze vierde uitbreiding heeft de naam Wings of the Goddess gekregen.

Het verhaal vertelt over de Crystal War die 20 jaar geleden woedde. De Allied Forces of Altana streden tegen de Beastmen Confederacy. De Beastmen werden uiteindelijk verslagen, maar tegen een zware prijs. In Wings of the Goddess gaan de spelers terug in de tijd om te strijden in de Crystal War. Zullen de mysteries van het verleden nu ontrafeld worden?

Nieuw in deze uitbreiding zijn twee jobs die het totaal aantal jobs op 18 brengen: Dancer en Scholar.

Boek: Chris Mooney - Vermist

Als tiener is Darby McCormick, samen met twee vriendinnen, getuige van een gruwelijke moord in het bos. Ze slaan op de vlucht, maar laten hierbij een spoor achter. Tijdens deze vlucht verdwijnt daarnaast ook één van haar vriendinnen. Het achtergelaten spoor maakt dat de moordenaar in staat is zich op wraak te bezinnen. Jaren later komt dit haar duur te staan. Dit is kort beschreven de inhoud van Vermist, het nieuwe boek van auteur Chris Mooney. Een spannend boek zoals we er vele langs zien komen, of toch eentje die uitstijgt boven de doorsnee-thriller?

Producent Wistron stopt met het maken van Xbox 360's

Wistron schijnt gestopt te zijn met het produceren van Xbox 360 units. Hiermee zou een eind gekomen zijn aan een zes jaar durende samenwerking met Microsoft.

Nu Microsoft de verkoopsprijs van hun Xbox 360 flink heeft verlaagd vonden ze bij Microsoft dat de fabrikanten hun prijzen ook moesten laten zakken. Er zijn in totaal drie spelers in het spel: Wistron (40% van de shipments), Flextronics (40%) en Celestica (20%).

Wistron heeft nu besloten geen nieuwe orders meer aan te nemen nadat ze een kwartaal lang om de tafel hebben gezeten met Microsoft om nieuwe afspraken te maken. Flextronics heeft nu het grootste deel overgenomen en gaat naar 60% van de shipments. Ook Celestica blijft produceren.

Wistron zal het gemis van de 360 echter goed kunnen maken door hogere winstmarges op andere projecten. Ook is het nu mogelijk voor ze om zich te richten op andere markten.

Mad Catz neemt joystickbouwer Saitek over

Mad Catz, de bekende third-party controllerboer heeft de bekende joystick fabrikant Saitek overgenomen in ruil voor $30 miljoen.

Waar Mad Catz zich voornamelijk richt op de consoles heeft Saitek zich altijd vooral gericht op de PC markt, en specifiek joysticks (hoewel er ook gamepads, speakers, keyboards en schaakspellen zijn gemaakt) voor zowel de veel-eisende user als de casual-luchtpiraat. De overname is voor Mad Catz dan ook vooral gericht om het assortiment uit te breiden en de PC-markt aan te snijden.

Naast de bekende Mad Catz controllers vallen er al meerdere merken onder Mad Catz, zo is Gameshark ook in handen van het bedrijf en wordt met een Joytech product ook al geld gestort op de rekening van Mad Catz.


De Saitek Cyborg EVO

Patch 1.40 voor BattleField 2142 verschenen

Er is een nieuwe patch verschenen voor BattleField 2142: 1.40. Je kunt de patch onder andere *hier* downloaden.

De lijst met updates/fixes:

Exploit Fix: hardcoded the time limits of Orbital and EMP strikes.
RDX Shotgun now detonates RDX, Motion Mines, AP Mines with minimum of 2 rounds.
Ported EU Assault Rifle changes to the Best Buy unlock as well.
Fixed LMG Left/Right Recoil
Revised EU Assault Rifle Recoil
Increased Clark rate of fire to match Herzog
Fixed PAC shotgun attachment recoil to match other Herzogs
Further adjustment to Squad Leader drones to prevent them accidentally killing the Squad Leader when deployed
Further fix to prevent "pod surfing". Note that some pod movement will still be possible and is an intended gameplay mechanic to allow the player to have some small choice of landing site and to access rooftops
Smoke from the CM3-N Radar Grenade deploys more quickly. The Radar range has been slightly increased and endures for the duration of the smoke effect.
The CM3-N Radar Grenade may now be resupplied.
The screening effectiveness of all smoke grenades has been significantly improved.
Adjusted Talon heat source position to improve Gunship missile balance.
Beta Feedback: Fixed the placement of an AA gun on Highway Tampa
Beta Feedback: Improved the visuals of the swimming pool on Highway TampaFEATURES
Added an autosave to kit customisations. After you customise a kit and spawn in with that kit, the customisation will be automatically saved until you change it and spawn in again. Note that you must spawn in with a particular kit for it to be saved.
Titans will now spawn up to two gunships per side
Squad Leaders no longer have to resupply to re-equip destroyed drones
Added a new map, Highway Tampa

Wii 'Maintenance Mode' ontdekt

Er blijkt een onderhoudsmodus te zitten op de Wii. Via deze modus zou het mogelijk zijn om 'half'-gebrickte Wii's te unbricken. De mode is in te schakelen door + en - ingedrukt te houden als je de Wii opstart. Verder druk je gewoon op A als je dat gevraagd wordt (+ en - ingedrukt houden). In de onderhoudsmodus is het niet mogelijk om berichten te versturen of te lezen. Het prikbord is uitgeschakeld.

Let op dit valt geheel onder je eigen verantwoordelijkheid.

Zweedse bijt man in penis

Icoon OpmerkelijkEen Zweedse vrouw van 22 jaar had zoveel zin in orale seks dat ze meerdere malen een man lastig viel in een restaurant in Skövde, Zweden. Omdat de man hardnekkig bleef weigeren nam ze wraak.

Toen de man het restaurant wilde verlaten trok ze zijn broek naar beneden en beet hem in zijn voortplantingsorgaan. Ook haar nagels mochten nog werk verrichten; ze krabbelde de man in zijn gezicht, zo berichtten Zweedse media vandaag.

Een Zweedse rechtbank heeft de jongedame veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Dit ondanks dat ze verklaarde zich niets meer te herinneren: ze zou dronken zijn geweest.

FOK!ker van de week: postmortum

Hij staat bekend als een echte KLB-user die altijd wat te zeiken heeft. Met zijn bij tijden flauwe, dubieuze en onzinnige klachten heeft hij menig user een huillachsmiley weten te ontlokken. Of hij in het echte leven ook zo veel te mieren heeft? Lees het deze week in het interview met postmortum!




Heb je er ooit aan gedacht ook DJ te worden?
Ja, in mijn jeugdjaren wilde ik altijd een beroemde DJ zijn. Helaas had ik geen talent voor plaatjes draaien. Daarom heb ik besloten om mijn DJ-carrière vaarwel te zeggen en de meer getalenteerde Sandstorm te gaan managen, want voordat ik kwam draaide hij alleen in het Brunke in zijn geliefde Remunj. Nu komt hij ook de stadsgrens over af en toe.

Hoe kwam je bij KLB en waarom is het je favoriete subforum?
Ik had al vaker op FOK! rondgelurkt en KLB was eigenlijk het enige subforum wat ik niet gezien had op andere forums, vandaar ook dat ik speciaal voor KLB een account heb aangemaakt.

Waarom heb je eigenlijk zoveel te zeuren?
Ik heb eigenlijk helemaal niet zo heel veel te zeuren. Ik plaats topics over van en alles en nog wat waaraan ik mij zou kunnen ergeren. Als ik een topic heb geplaatst kijk ik hoe andere users erop reageren. Het is vaker echt lachen hoe mensen reageren als je precies het tegenovergestelde post van wat je bedoelt. Sommige mensen in KLB denken dat het echt een serieus forumonderdeel is namelijk.

Ben je in het echte leven ook zo zuur?
Nee, in het echte leven ben ik juist heel positief ingesteld. Zoals jullie weten is er een verschil tussen je internetrealiteit en de realiteit die er in de echte wereld beleefd wordt. Helaas zijn sommige mensen zich er niet van bewust dat er nog zoiets als de echte wereld.

Als je KLB niet had, waar zou je dan heengaan met je klachten
Als ik KLB niet zou hebben en ik zou werkelijk zoveel klachten hebben zou ik denk ik iedere dag een brief schrijven naar de Spits! en naar de Metro. Er zijn daadwerkelijk mensen die dat doen en ik moet vaak hardop lachen als ik dezelfde brieven in die twee kranten gepubliceerd zie. Of ik zou iedere dag bellen naar NOS teletekst zodat ik zo vaak mogelijk op pagina's 316 +318 terecht zou komen met mijn klacht. Of Radar, Opgelicht, Kassa etc inschakelen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoop je nog steeds KLB mod te worden en zo ja, waarom wil je dat zo graag? Zo nee, waarom niet?
Ik zou op zich wel nog graag mod willen worden. Het lijkt mij een leuke functie om eens af toe achter de schermen te kijken. Echter ik denk niet dat ik het een week vol houd aangezien het best een grote verantwoordelijkheid is om het in zo'n forum niet uit de hand te laten lopen. We hebben op dit moment in de mods : The_Terminator, Janetje, Biogarde en Surveillance-Fiets een redelijk uitgebalanceerd team dat vrij streng , maar ook af en toe rechtvaardig is. Ik moet wel bekennen dat ik Flugeltje de beste mod vond die we gehad hebben, omdat ze ook wel eens een topic van mij openliet.

Wie uit KLB zou je weleens willen ontmoeten en eventueel een biertje mee drinken?
Om eerlijk te zijn met niemand. Het lijkt mij ook niet bevorderlijk voor KLB als een paar users van KLB een meet zouden houden. Ik zou me kunnen voorstellen dat er ongeveer 100 topics geopend zouden worden van wat er allemaal niet goed was.
Een paar specifieke users van andere forumonderdelen zou ik wel eens willen ontmoeten, maar van die users ga ik geen namen geven, omdat ze weten wie ze zijn.

Als laatste: heb je tips om een sublieme KLB-user te worden?
Je vraagt een van de grootste posters in KLB om tips te geven om hoe KLB volgebaggerd kan gaan worden? Ik zou er wel antwoord op kunnen geven, maar dat doe ik helaas niet, omdat we anders in KLB teveel clowns gaan krijgen die zich zelf wel serieus nemen.

En de rest...

Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
Ik ben op FOK! terecht gekomen via de nieuwsbrief van Osdorp Posse, waar ik al jaren fan van ben. Ik zag er soms in staan dat jullie aandacht aan hen besteden en ik wilde eens kijken wat voor site het was. Ik heb voornamelijk op de FP gekeken in het begin en ben daarna naar het forum gegaan, omdat mij het leukste gedeelte leek.

Hoe kom je op je username?
Mijn username heb ik gepakt omdat mijn vrienden mij af en toe een dooie vinden. Daarnaast is de spelfout er opzettelijk ingezet, omdat sommige forumusers zich lekker druk maken of een woord wel of niet goed gespeld is. Ik vind spelling zwaar overschat op een forum; als de essentie van iemands verhaal maar overkomt. In het echte leven vind ik spelling wel belangrijk.

Wie mogen er wat jou betreft onmiddellijk een ban krijgen?
Er is maar eigenlijk een user die verdiend om een ban te krijgen en dat is mijn ogen niemand anders dan Viswijfje, en ik denk dat een groot gedeelte van mijn mede-users het daar mee eens zullen zijn.

Stel: morgen word je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
Ik vind het goed zoals het gaat eigenlijk. Alleen vind ik fok! Af en toe een beetje langzaam, misschien zou ik kijken wat ik daaraan zou kunnen doen. Ook zou ik voor een dag –Sandstorm-, Maikuuul en De_Ananas mod maken van KLB om te zien wat voor een chaos dat zou opleveren.

Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
Ben je altijd eerlijk als je op internet iets post?

En de vraag van Cyberia18: Ieder mens wordt geconfronteerd met de dood. Wat zouden jouw laatste woorden richting alle mede-fokkers?
Living is easy , dying is hard.

Ten Slotte wil ik aan eind van dit interview nog een mededeling doen aan iedereen die gaat reageren: Haten = Verlaten
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.