FOK!ker van de week: stereotomy

Hij is Big Brother fan, vast bezoeker van het CUL forum, en is deze week de FOK!ker van de week: stereotomy.
Wat voor studie doe je?
Iets technisch aan de TU van Eindhoven.

Hoe oud ben je eigenlijk?
25 jaar

Waarom wil je zo graag dwarsfluit leren spelen? Waarom geen trompet of didgeridoo?
Heh, ja, als je je signature gebruikt als extensie van het V&A-forum, dan krijgt iedereen wel door waar je precies naar op zoek bent.

Ik speel al jaren piano en gitaar, en ik vond het tijd geworden om er ook een blaasinstrument bij te nemen. Waarom dwarsfluit? Het lijkt me een geweldig veelzijdig instrument: veel Progressive Rock-bands van vroeger gebruikten dit instrument veelvuldig (Jethro Tull, Camel, Genesis), maar je kunt er ook bijvoorbeeld Nuevo Tango's of Bossa's mee spelen. En dat zijn precies de muziekstijlen waar ik graag naar luister. Had ook net zo goed voor sopraan- of altsax kunnen gaan, maar dat kan later altijd nog.

Ik hoop over een paar jaar te kunnen zeggen dat blaasintrumenten me even goed afgaan als toets- of snaarinstrumenten. En in de tussentijd: veel oefenen.

Wat vindt je nou zo leuk aan Big Brother? Als je ťťn serie gezien hebt, heb je ze toch allemaal gezien?
Strikvraag.

Big Brother is ook helemaal niet leuk, als je het op TV volgt. Big Brother is imho alleen leuk als je het live op de streams volgt en er een forum is waar je het een beetje bij kan houden met anderen. Eigenlijk speel je dan zelf de hypocriete moraalridder: je ziet allerlei frisse en minder frisse dingen gebeuren, en je verwondert je over de uitspraken en daden die mensen kunnen doen. Of je ziet van die typische 4:38am 's ochtends gesprekken tussen twee bewoners gebeuren, en jij zit daar als 3e persoon bij. Da's toch wel apart, en je kunt je dan helemaal inleven in de personages.

Maar inderdaad, als je er ťťn gezien hebt, heb je ze eigenlijk allemaal wel gezien, alhoewel nieuwe mensen natuurlijk op een andere manier reageren. Van mij hoeft het eigenlijk niet meer terug te komen op de Nederlandse TV: ik mis het niet als het er niet is.

Als je nu aan mij zou vragen wat er zo leuk is aan De Gouden Kooi (wat ik bewust nog nooit gevolgd heb), zou ik wellicht antwoorden dat het allemaal een triest zooitje is en dat je gewoon gek moet zijn om dat op de streams live te gaan volgen. Maargoed, dat zal ook de normale reactie geweest zijn op de Big Brother-streamers op Fok!

Overigens, fietsen ze nog?

Je kijkt veel sport. Doe je ook actief aan sport en zo ja, wat doe je dan en op welk niveau?
In mijn jeugd veel gevolleybalt, maar nu beperk ik me tot cardio en krachttraining op de sportschool of thuis.

Overigens kijk ik niet eens zoveel sport. Ik volg Formule 1 sinds 1993 en probeer geen race te missen: ik sta dus ook gerust om 5:00 uur op om die race in AustraliŽ of Japan te kunnen zien.

En ik heb een Planet Voetbal abonnementje genomen om elk weekend AZ te kunnen zien spelen, aangezien ik nogal ver van Alkmaar af woon. En ja, het was makkelijker geweest als ik PSV-fan was. Retteketet AZ *clapclapclap* *O*

Je bent vaak aanwezig in CUL en hebt ook een aantal Fok!-kookboek Stoofpotten geleverd voor het FOK!kookboek. Kun je zo goed koken? En wat vindt je het leukst om te maken?
Oh, Muck moet even haar kookboek pluggen. Bij deze dan.

Ik vind dat ik aardig kan koken, maar ik ben geen kookwonder of iets dergelijks. Heb gewoon interesse in voedsel en koken, en vind het leuk om lang in de keuken te staan, en er iets van te maken. In CUL heb je soms wat voedselfascisten rondlopen die vinden dat je per se dit of per se dat moet doen met je voedsel, maar iedereen kan dit natuurlijk voor zichzelf beslissen.

En pff, wat vind ik het leukst om te maken? Ik denk waar ik echt het meest plezier aan beleef, is het zo goed mogelijk klaarmaken van een lekker stukje vlees. Neem bijvoorbeeld een EntrecŰte. Dat je dan een klont boter in de pan laat smelten, en gewoon op gevoel het vlees aan beide kanten aanbraadt, zonder kookwekker erbij. Dan nog even laten nagaren, gewikkeld in wat aluminiumfolie... en dan voor de eerste keer aansnijden en zien dat het precies in het midden nog wat rosť is. Mjum.

Eigenlijk heel simpel dus. Geen meterslange receptenlijst of kruiden die alleen te verkrijgen zijn bij obscure toko's. Koken kan soms heel simpel zijn.

Met welke vrouwelijke user zou jij wel eens een beschuitje willen eten.
Net twee weekjes geleden een CUL minimeet gehad in Den Haag, met ColdFeet / mr. ColdFeet, Bluezz en Golfer, SeaOfLove en HEM, en hoewel we daar geen beschuit hebben gegeten was het toch wel erg gezellig! Da's het leuke van CUL: je hoeft nooit te gaan verzinnen wat je bij meetings wil gaan doen, want het wordt toch altijd iets met eten.

Maareh, ik zal maar heel neutraal blijven en iemand van buiten CUL nomineren: met Morwen wil ik nog wel eens 's ochtends een Evergreen delen en Venkelthee sippen.

Gewoon, omdat ze Morwen is.

Wat deed jou ooit besluiten om op FOK! te gaan posten.
Ik weet niet meer waarover het precies ging, maar het was zo'n typisch topic in R&P waarvan je denkt: " ". Ik kwam al iets langer op de frontpage, en had toch maar besloten om mee te gaan posten in het forum. Uiteraard had ik toen al snel door dat je van het lezen en posten in R&P alleen maar depressiever en depressiever wordt, dus vandaar dat ik daar eigenlijk nooit meer kom.

Heb je ooit iets heel raars gegeten? en wat is dat dan? Zo nee, wat zou je dan nog willen proberen?
Kwallen, koeiemagen-stoofpotje, visseogen, kippeklauwen.... wat is raar? Als het maar lekker smaakt.

Verder zou ik nog wel eens moedermelk van SeaOfLove willen proberen. Wel zo vers mogelijk, hŤ SOL?

En de rest:

Hoe kom je op je username?
Alan Parsons vond Stereotomy een geweldig woord voor een van zijn rocknummers (en album!), en daar ben ik het helemaal mee eens! Het woord komt uit een verhaal van Edgar Allan Poe, en het betekent het snijden van steen.

Geen idee hoe die dekselse Poe erop gekomen is.

Wie mogen er wat jou betreft onmiddelijk een ban krijgen?Stel: morgen word je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
De technische optie om jezelf een ban te geven aanmaken. (handig in tentamenperiode's!)

Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
Op welke vraag zou jij een antwoord willen hebben?

En de vraag van postmortum: Ben je altijd eerlijk als je op internet iets post?
Uiteraard ben ik romiger dan de Paus.