Dutch open naar 'top 250'

Het Nederlandse open tenniskampioenschap in Amersfoort zal vanaf 2009 in een gunstigere periode worden afgewerkt. Het tennistoernooi zal worden gespeeld in de voorbereiding op Roland Garros.

De afgelopen jaren werd de Dutch Open steeds in de maand juli gespeeld. Hierdoor kreeg het oudste Nederlandse ATP-toernooi de afgelopen jaren vooral grasspecialisten die na Wimbledon nog wat punten voor hun positie op de wereldranglijst wilden verdedigen. "Dit is fantastisch nieuws. Nu krijgen we eindelijk de kans om ons te profileren als voorbereidingstoernooi op Parijs midden in het gravelseizoen", aldus toernooidirecteur Hans Felius.

Tijdens een bestuursvergadering van de ATP werd besloten dat de Dutch Open vanaf het seizoen 2009 deel uitmaakt van de nieuwe 'ATP 250 punten-toernooien'. Het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam zal vanaf 2009 toe treden tot de toptoernooien. Rotterdan is na de Grandslams en de negen Masters Serie-toernooien, waarvan de winnaar duizend punten krijgt, toegetreden tot de groep die de '500'-serie zal vormen.