Huiszoeking bij ouders Joran van der Sloot

PolitieEen rechercheteam uit Nederland van zo'n twintig experts van onder meer het Nederlands Forensisch Instituut, hebben op Aruba huiszoeking verricht in de woning van de ouders van Joran van der Sloot. Hij is nog steeds de hoofdverdachte in de zaak van de verdwijning van de Amerikaanse studente Natalee Holloway. Het is niet bekend of de onderzoekers sporen hebben gevonden.

Aruba probeert al twee jaar lang de met gigantisch veel publiciteit omgeven zaak op te lossen. De politie arresteerde sinds de verdwijning op 30 mei 2005 tien mensen, maar inmiddels zijn die allemaal weer vrijgelaten. Onder die arrestanten zaten ook Joran en zijn vader.

Boek
Joran publiceerde deze maand een boek over de affaire. In dat boek, 'De zaak Natalee Holloway', schrijft hij openhartig over de seks die hij in 2005 had met het meisje, dat hij normaal gesproken allang zou zijn vergeten. Joran van der Sloot zegt dat hij na de seks (niet neuken want hij had geen condoom bij zich) Natalee alleen achterliet op het strand, waarna er nooit meer wat van haar is vernomen.

Een citaat uit het boek luidt: ''En als ik weer heel eerlijk ben en nadenk wat toen die nacht op het strand door mijn hoofd ging, is de waarheid dat ik op een gegeven moment gewoon iets had van: ja, pech voor jou, ik moet naar huis want ik heb school en jij wil maar blijven liggen sterren kijken. En dat allemaal terwijl ik ook best geil was en niks kon of wou doen omdat ik geen condoom bij me had. Ik bedoel, ik kende haar net een paar uur en weet ik veel met wie ze allemaal is geweest. Bovendien was ik ook bang dat mijn vriendinnen zouden ontdekken dat ik met een ander meisje was vreemdgegaan of, nog erger, dat ze zouden ontdekken dat ik twee vriendinnen had.''

Volgens justitie op Aruba staat de huiszoeking los van de publicatie van het boek.



Met dank aan uberbert voor de submit.