Loting kwalificatie WK zondag

De meeste Europese landen hebben net alle kwalificatie-wedstrijden voor het EK in 2008 achter de rug. Nu staat het volgende kwalificatiemoment alweer voor de deur: het WK in 2010. Komende zondag zal er geloot worden in Durban, Zuid-Afrika.

170 landen zullen er verdwijnen in de verschillende groepen. Allereerst zal er geloot worden in de Aziatische zone. Daarna zullen Noord- en Midden Amerika en het Caribisch gebied aan elkaar worden verbonden. Dan zal Europa volgen en als laatste zullen de Afrikaanse landen aan elkaar worden gekoppeld.

Zuid-Afrika zal als organiserend land wel meedoen aan het kwalifcatie-toernooi doordat het ook een kwalificatiemoment is voor de Africa Cup. Het gastland is echter wel gewoon zeker van een plaats op het WK. Wereldkampioen Italië zal zich wel moeten kwalificeren.

De landen in Zuid-Amerika en Oceanië zijn al gestart met hun kwalificatieduels. In de Aziatische & Afrikaanse zone zijn eveneens al rondes afgewerkt maar zullen komende zondag wel deelnemen aan de loting in Durban.